yanlış bi soru muydu, özür dilerim...yani bazı şeyler olmuyorsa çözümüne bakmak en iyisi değil midir...
hergün acı çekip ölmektense bir gün ölmeyi tercih ederim...naçizane fikrim...
Printable View
yanlış bi soru muydu, özür dilerim...yani bazı şeyler olmuyorsa çözümüne bakmak en iyisi değil midir...
hergün acı çekip ölmektense bir gün ölmeyi tercih ederim...naçizane fikrim...
Yo estagfurullah yanlış anladınız. Tabiki zaman herşeyin ilacıdır. İletişime geçemediğim için neyin ne olduğunu bilemiyorum. Anladıktan sonra ona göre hareket edeceğim. Ne öfke nede sevgi ile. Mantıklı biçimde. Şu an si benden daha deneyimlisiniz. Onun için sormuştum.
anladım..eşiniz sanırım 38 yaşındaydı..çok garip geldi yaptıklrı ....
hayat görüşü ters, yaşam tarzı farklı, fikir uyuşmazlığı ve istikrarsızlık varsa
sevgi kurtarmıyor hiçbişeyi....ben yerinde olsam vakit kaybetmezdim...
taviz tavizi, hata hatayı doğruru...
Allah'ın en sevmediği ama helal kıldığı şey boşanmadır...Seni teşvik ediyor gibi olmasın aman haaa:)
Evlilik konusunda sen benden tecrübelisin bu 2. çünkü....İnş.3.de çokkkk mutlu olursun ve bunlar iyiki de olmamış
diye dua edersin ....Ben mantıkla bakıyorum bu konulara neden biliyomusun çünkü çevremde eşine 2.şansı veripte
mutlu olanı görmediğim gibi keşke hiç şans vermeseydim en başta bitseydi cümlesini çok duydum...kendini bu kdr
yıpratman çok akıllıca gelmiyor işin açığı..SEvgi karşılıklıdır tek taraflı olmaz...
İlk evliliğimde nispeten ailemin tanıştırdığı birisi ile evlendim. Açıkça söyleyebilirimki sevmedim. O da kendini sevdirmek için pek de uğraşmadı. Hatta aksini yaptı. Son 6 ayında iyice kopuk yaşamaya başlamıştık. Kabul etmeliyim sevgi olmadığında yürümüyor. 1. si bundan yürümedi.
Şu anki eşim ile hayat görüşü, fikir ayrılığı ve yaşam tarzının benzer olduğunu düşündüğüm için ayrıca seviyordum. Tabiki bana yalan bir yüz mü gösterdi yoksa kendisi mi değişti bilemiyorum. Tabiki herşey karşılıklı heleki bundan sonra. En azından benim bu süreçte gösterdiğim emeğin binde birini bile kendisinden görmedim. Bir ailede herşey ortaktır. Emek te öyle. Boşanmışlara baktığınızda dediğiniz doğru ama evli kalan bütün çiftler karşılıklı özveri ve anlayış içinde yaşıyorlar. Geçenlerde bir söz duymuştum. Elin iyisi olmaz diye. Şunu açıkça söyleyebilirim. Karşılıklı birşeyler olmaz ise karşısındakine çok şaşıracak. Şu zamana kadar ben birçok şans verdim. Mesela söz yapacağımız günün gecesi ufak bir tartışmada facebook duvarıma "Ayrılmak için bahane arıyorsun sen ne biçim o. çocuğusun diye" bir gönderisi vardı. Hemen o an ilişkiyi bitirdim. Gece boyunca bana öyle şekilde sözler verdi ve öyle şekilde ağladı ki güvenip affettim. İnanın 38 yaşında birisi için bana da yaptıkları mantıklı gelmiyor. Çevremde şu an mutlu olup zamanında ne sıkıntı çekmiş insanlar var. Bunun milyarda birini bile yaşamadı. Evde aile birliğinden sözedemiyorum. Eğer birliği yeniden sağlama mantığına girer ise oturup konuşulur. Yok ben şöyleyim ben böyleyim diyip durduğunda yolu açık olsun.
Şaka gibi...O kötü kelimeyi facede sana yazdı ve sende kabul ettin öyle mi...
Bu neye benzemiş biliyor musun , " çekilin, kaza geliyorum " demiş:)
senin bu gibi durumlar olmasada düğünüme bikaç hafta kala bazı şeyleri farketmeye başlamıştım
fakat bu derece değildi..Keşke bana bir kere küfür etmiş olsaydı da düğünden önce yüzüğü eline verseydim...
Ama herşey düğün gecesi başladı bende.....Keşke senin ki gibi bi durumu yaşamış olsaydım ve bitirseydim...
Çok güzel rol yapmışlar, bence eşlerimiz takdire şayan tiyatrocular, mahkemede onlara plaket verelim
ne dersin :) bu sahtekarlıklarına karşı:)............
Ben hayatım boyunca en iyisini yapmayı ve en iyisini seçmeyi hedefledim. Evet birçok şeyi affettim ama bende mükemmel değilim. Oranlama yaptığımızda herkez kendi gözünde haklıdır. Ha bazı kati gerçekler var. Bunlar yorumsuz gerçeklerdir. Çevremdeki yaşayan çiftlere baktığımda ben terkedilecek bir eş olmadım. Sadece ayrılmış eşleri baz almıyorum. Eşini güle oynaya aldatan çiftler de gördüm. Ben eşimi ne maddi nede manevi hiç bir zaman aldatmadım. İnsan kendini aldatabilir mi? Sevgi sizin iradeniz ile karşı tarafa verdiğiniz parçanızdır. O parça zamanla büyür ve sizin öteki yarınız olur. Ben eşimi gerçekten deliler gibi sevdim ve seviyorum. Öyle al gülüm ver gülüm gibi değil. Emek, sabır ve sevgi ile nakış nakış işledim içime. Ne desem eksik kalır. Çok değil açın bakın paylaşım sitelerine her ekli kişinin duvarında koşulsuz güven duyulabilecek insana duyulan özlem vardır. Bırakın sevgiliyi heleki bırakın eşi. Ne kadar şanslı olduğunu bilemiyor. Oysa bütün bu olanları eritip gidecek iki cümlelik bir ilacı var. "Seni seviyorum ve ben artık yanındayım." DEdim ya konuşamadım. Haber alamıyorum. Bildiğim birşey ise bunu bilerek yaptığı. Yukarıda Allah var. o en hayırlısını bilir. Canımı verinceye kadarda yanlış birşey yapmayacağım. Çünkü bana yakışanı budur. Allah bunu unuttuğum zamanlardaki hatalarımı affetsin ve Allah yardımcım olsun. Allah yardımcımız olsun.
İnş. bu çektiin acıların karşılığını fazlasıyla mutluluk olarak alırsın arkadaşım....
Zaten eşlerin biri kıymet bilir, diğeri bilmez, biri çok sever diğeri az ya da hiç sevmez ve bu döngü
böyle uzarrr giderr...
Çok teşekkür ederim. Size bir sır vereyim mi? Bir insan için iki şey vardır. Birincisi içindeki ses. Bu sizin ne olduğunuzu söyler. Yalan söylediği de olur. İkincisi ise karşınızdakilere nasıl davrandığınız. Bu asıl sizssinizdir. İçinden ben asil ve doğruyum diye geçirip aksi şekilde davranan insanlar elbet çürür. Erir gider. Ama içindeki sesten bağımsız böyle davranan insanlar farklıdır. Yürüyüşünden bile anlarsınız. Biz bu dünyaya yokuş çıkmak ve derd çekmek için geldik. Olumlu yada olumsuz şeyler için özü bozmak pişmanlığı getirir. Suç işleyen insanların şeytana uydum demesinin nedeni de budur. Allah hepimiz için hayırlısını versin.
Amin...Merak ettiğim şey eğer davayı açmış olsan eşin evi terketti ve ondan tazminat hakkın vs oluyor mu acaba?
İnanın hiç bilmiyorum ama kendisine saygısı olan hiçbir insanın tazminat v.s. isteyeceğini düşünmüyorum. Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için açıklayayım. Bu yaşanmışları yada hayal kırıklıklarını herhangi bir bedel ile ölçebilir misiniz? Ya da o anki mutluluklara değer biçmek yüreğinize de değer biçmek olmaz mı? Biten şeyler veya anlık hazlar için değerli kılan şeyleri harcamak bence büyük yanlış.
Umarım öyle olur...
Ben yuvam kurtulurmuyun derdindeyim. Şayet 3 aylık evli kalıp artık sevmiyorum, ayrılacağım diyorsa başka hiç bir bedele gerek yok. 1. si kendini düşürdüğü durum birgün yüzüne vurulur. İnsanlar çok acımasızdır. Kılıçla yaşayan kılıçla ölür derler. Nasıl yaşarsan onu bulursun. 2. si ise Allah var. Hiç umulmadık bir anda o hak öyle bir helak eder ki harici insanlar bile şok olup kalır. İnanın gözümle çok gördüm ve hala da görmeye devam ediyorum. Hemde yüz yüze tanıdığım insanlardan. Rezil olanı, uzuvu kopanı, hastalığa düşeni. Haklıysanız durun ve dua edin. Kimse engel olamaz. Ders alıp helallik isteyenler kurtuluyor; bana bunun yüzünden oldu diyenler ise bataklıkta çırpınan böcekler gibi derde gömülüyorlar. O açıdan kendime yakışanı olmak benim için herzaman bi ödüldür.
Doğruluk ve özveri kısa zamanda size kaybetmişssiniz hissi verebilir ama hiç ummadığınız anda ve hiç ummadığınız durumlardan mucizevi şekilde kurtulmanızı sağlar.
Evlenmeden önce yüksek cc motosiklet kullanıyordum. Sadece bu anlarda mucizevi kurtuluşlarım bile bunu kanıtlamaya yeterli.
Bu siteye üye olup ta konu açanlar daha çok boşanma süreci veya davası ile ilgili konu açanlar hemen hemen hepsi diyelim konularında haklı ve samimiler.Tabi yargılamalarda her zaman haklıdan yana hükümler çıkamayabiliyor.
Konuyu açan İzmirdenesinti arkadaşımız şuan tarifi imkansız üzüntü ve sıkıntılar içindedir.Şuan bir süreçtesiniz kendiniz ve eşiniz biraz zaman sonra yüz yüze oturup konuşma imkanı bulursanız durumunuzu konuşup son kararı birlikte alırsınız.
İnşallah işler kötüye gitmeden atlatırsınız. Boşanma sürecinde her türlü yalan iftira oluyor.Sizin yazdığınız göre babası bu konuda tetikleyici gibi olabilir.Yani size elinden geldiğince maddi açıdan zarar vermek için adımlar atabilirler. Boşanma süreci yaşayanların konularından bunları öğrendik. Mesela eşiniz sizinle buluştuktan sonra babasına tokat attırıp darp raporu alabilir.Tazminat davası açabilir.Nafaka talep edebilir.
Anmadan geçmeyeyim Sayın mutsuz rumuzlu arkadaşımız eşinin her türlü pisliğini bilgisayar ve kamera ile yakalamış,cinsel ilişki dahil ama eşi olacak kişi eşim beni arkadaşları ile yatırır kameraya çekerdi tarzı cevaba muhatap olmuş daha nicesi.
Boşanma davası açsam mı,aç masam mı.? sorusu geçiyor. En başta kendiniz karşılıklı konuşup anlaşırsanız bir protokol yapıp davayı en az yıpranma hem maddi-hem manevi olarak atlatırsınız. Malum bayanlar 3-5 sıfır önde başlıyor.
Arkadaşlar mazur görürsünüz inşallah aklıma bir sürü şeyler geliyor,bazen karıştıra bilirim. Bu konularda çok faydalı yorumlar yapan üstadlar var.Sayın Abdullah yaman ve deniz hanım. Bu konuları okuyup ta daha yol gösterici yorumlarını eksik etmeseler çok faydalı olurdu.
Ben 2 aylık evlilik sonrası yaşananlardan dolayı davayı açtım...Haa sanmaki kendimi sorgulamadım...Hata nerede, ben nerede
hata yaptım bu evliliğe dair, sorun bende mi, ölçtüm biçtim tarttım artı dışardan da bu evliliğe bakıp yorum yapanlar çok oldu
ben bu evliliği kurtarmak için ona inandım ve güvendim o naptı tam tersini yaptı ve herşeyi mahvetti...Hak olayına gelince
bana hep beddualar edip haram kelimeleri döktürdü, ben sustum ve sadece mahkemede bu işin çözüleceğini söyledim..
sanki mağdur olan o...kızken dul olan benim...hakaret küfür şiddete maruz kalan benim...bana bırak 1 tl yi 10 kuruşa muhtaç eden o...
Ben sadece hakkımı istiyorum mahkemede...O hakkını bana haram ediyor şimdi, buna ne denir....
Faruk bey yeniden iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Eğer insanoğlu kötü niyetliyse herşeyi yapar. Bunun önüne geçemezssiniz. Dedim ya kırgınım ama kırılganlığım mutlu ve mesut bir hayat yaşamama engel ise siler atarım. Bunun yolu biraz da kendini bilmekten geçiyor. Keşke avukat üstadlar da yorumlasa. Neticesinde biz 1 veya 2 boşanma süreci gördük. Onlar hergün binbir çeşidini görüyorlar. Sadece hukuki değil psikolojik ve sosyal tavsiyelere bile çok ihtiyacımız var.
Duygular hanım. Dedim ya bu benim görüşüm. Şu an için benim de maddi gelirim yok. Bu evlilik sonucunda bende maddi sıkıntılara düştüm. İnanın anlatsam halinize şükür edersiniz. Ha ben görüntünün ardındaki gerçeğe bakmaya çalışıyorum. Kendime gereken değeri verip ona göre hareket ediyorum. Bakın evlilikte nasıl birlik ve beraberlikten en büyük kazancı sağlıyorsanız boşanırken de en büyük kaybınız budur. Sonuç ne olursa olsun bir kere kaybedeceksiniz. Hani derler ya gurbet insanın içindedir, nereye gitsen o gurbet peşinden gelir diye. Yani ne olursa olsun bu duygular değişmeyecektir. Çünkü onun varlığını hissedip algılayan sizssiniz ve hatırlayan da sizssiniz.
Bir erkek olarak şunu tüm onurum, namusum ve şerefimle söylüyorum "Seven erkek eşini kaybettiğinde çektiği acı dehşettir" Sizi eğer ki seviyorsa ve bunu dile getiriyorsa (Dürüstlüğüne inanıyorsanız çünkü bir kadın duygularda asla yanılmaz) siz en büyük intikamı aldınız. Hatta barışsanız bile o süreçte yaşadıklarını tahmin bile demezssiniz. Tabi ki yaşadıklarınızı bilemiyorum ama 33 yaşında bir erkeğim. Erkekleri bilirim.
Peki bu acıyı, bu kırgınlığı ve hüsranı gidermenin başka yolu yok mu? elbette var bu dünyada sadece ölümüşe çare bulunamaz. İki olgun insan gibi oturup konuşmak. Neleri kaybedeceğinizi seslice ve dürüstce karşınızdakine söylemek (en zorlayanı budur, çünkü bunu söylediğinizde karşınızdakine değerini ifade edersiniz ama sonucunda kazanırsınız) sonra bunların bir sağlamasını yapmak (İnanın sevgi varsa bunun dışındakiler silinip gider) sonra kararlar alıp bunlara uygun yaşamak.
Öncelikle şunu hatırlayın öfke, kırgınlık ve bunun gibi negatif duyguların sebeb olduğu tüm eylemlerin sonucunda üzüntü olur. Herhangi bir şeyi kazansanız da sonucunda bunu elde ettikten sonra kazandım diyebilir misiniz? öYLEYSE Muhammed Ali Clay neden Alzaymer(Yazılışını unuttum affınıza sığınıyorum) Oldu?
Bakın aldatan eşlerin eşlerden ayrıldıktan en fazla 6 ay sonra eski eşlerini özlemle andıklarını ve büyük bir çoğunluğunun geri dönmek için eyleme giriştiklerini biliyor musunuz? Bunun sonucunda aldatmaya aracı olan tarafın yapılan yanlıştaki payının yarattığı pişmanlığın o 6 ay içinde aldatmaya teşvik ettiğini. Çünkü benim için aldatan başkası içinde aldatır ve bende aldatırım mantığı ile hareket ettiğini. Bu durumda aldatılan eşin uzun vadede kaybettiğinden bahsedebilir miyiz? Elbetteki hayır. Asıl aldatan eş berbat bir duruma düşmüştür.
Peki akılcı olanı nedir? eğer eşlerden birisi beraber yaşarken kendisini mutsuz eden bir durumla karşılaştığında uygun bir dil ve ortamda bundan bahsetmeli ve berberce hareket etmelidirler. Bu her iki can için can yakmamayı ve mutluluğu sağlar. Zaten evlilikteki birlik budur.
Sizi tanımıyorum. Karakterinizi bilemem. Yaşadıklarınızı ise sizin aktardığınız kadarını biliyorum. İçime eşinizi hala çok sevdiğiniz doğuyor. Bir dost tavsiyesi olarak eşiniz ile son bir kez yukarıda bahsettiğim gibi ama kırmadan konuşun lütfen. İçimden boşanmayacağınız ve mutlu mesut yaşayacağınız geçiyor. Çünkü eğer bir kadın isterse eşini çok rahat yönlendirebilir. Yeterki yöntemini çözssün. Lütfen yazdıklarımı özümseyerek en az 3 defa okuyun. Bunlar sadece bir kere boşanmış bir insanın yazdıklarından ziyade bilinci yetişmiş insanları yetiştiren bir eğiticinin DERİN sözleridir. İlkinde metini anlayacak, ikincisinde olay içindeki duyguları hissedecek 3.sünde ise gerçekten ne anlattığını kavrayacaksınız.
biliyor musun defalarca yapılan konuşmalar sonrası adımlar atılmadığını görünce insan her anlamda hüsrana uğruyor...
evliliği bitirmemdeki son olay kabus gibi dehşet verici bi sahneydi, o anı ve hislerimi hayatım boyunca unutmucam...
sizin yaşadıklarınız emin olun benimkiler yanında daha hafif şeyler....Benimki bir evlilik değildi zaten bir kabusun içine girmişim...
benim evliliğim bitti, inş. şu ilk celsem bi görülse daha da rahatlayacağım....O insanı hayatımda asla istemiyorum hiçbir şekilde....
senin durum eşine bağlı bişey....umarım kurtarır ve mutlu mesut olarak siz yaşarsınız...
yalnız şunu unutma, her verdiğin taviz sana 1-0 mutsuzluk olarak ilerde geri dönmesin...
Yazdıklarınızı bir kez daha okudum. Gerçekten zor şeyler. Eşiniz hatasını biliyorsa bir psikiyatrise kesinlikle muayene olmalı. Lütfen sizde sakin ve dirayetli olun. Severek evlendiniz ve herşeyin elbet bir çaresi vardır. Sevgisiz bir çiçek bile bitmez emin olun. Eğer mutsuzluğun ortak şekilde paylaşıldığını kavrarsa mutluluk için en az benim kadar çabalayacağına inanıyorum.
en kötü hasta kimdir biliyor musun, hasta olduğunu kabul etmeyen hastadır ve tedavisi imkansızdır...
eşime defalarca bir psikiyatr gidelim dememe rağmen " ben deli değilim, sen delisin, sen git" cümlelerini duydum..
( eğitim-kültür farkından bir kesit, ben ise psikolog veya psikiyatrın insan hayatında belli dönemlerde insanlara
yardımcı olan uzman insanlar olarak tanımlıyor ve onlara gidip derdini anlatmaktan gocunmayan birisiyim...)
Onun sevgisine de inanmıyorum yaşadıklarımdan dolayı ve benim anladığım evlilik yaşadığım evlilik değil, boşanıp
hayatıma devam etmek ve ilerde nasipse beni hakeden ve karşı tarafıda hakettiğim ciddi uyum sağladığım biriyle
evlenmek istiyorum...Umarım Allah nasip eder o günleride ve bu günler kötü bir anı olarak hafızalardan silinir ve atılır...
eşime defalarca bir psikiyatr gidelim dememe rağmen " ben deli değilim, sen delisin, sen git" cümlelerini duydum..
( eğitim-kültür farkından bir kesit, ben ise psikolog veya psikiyatrın insan hayatında belli dönemlerde insanlara
yardımcı olan uzman insanlar olarak tanımlıyor ve onlara gidip derdini anlatmaktan gocunmayan birisiyim...)
Onun sevgisine de inanmıyorum yaşadıklarımdan dolayı ve benim anladığım evlilik yaşadığım evlilik değil, boşanıp
hayatıma devam etmek ve ilerde nasipse beni hakeden ve karşı tarafıda hakettiğim ciddi uyum sağladığım biriyle
evlenmek istiyorum...Umarım Allah nasip eder o günleride ve bu günler kötü bir anı olarak hafızalardan silinir ve atılır
Siz gidin psikiyatriste o zaman.
Tabii kendi başınıza gitmeyin; eşiniz götürsün.
Önceden de durumu psikiyatriste anlatın;
Eşimi ancak bu şekilde getirebiliyorum diye.
Psikiyatristler böyle durumlarla çok karşılaşmışlardır.
Bunu bereberken teklif ettim bikaç kez, yine reddetti, sadece sorunumuz bu da değildi...
bir insanın ruh yapısı belki ilaç, iğne, terapi sakinleştirilebilir fakat karakteri değiştiremezsin...
nasıl derler bizim yıldızımız çok fena çarpıştı, tek bildiğim onu hayatımda istemediğim ve sevmediğim....
zaten sevgi denilen kutsal kelime benim yaşadığım gibi yaşanmamalı...İnş.herşey daha güzel olur bundan sonra...
Aman o tip düşünen insanları çok iyi bilirim. Psikiyatristten ziyade bazı ruhsal bozukluklarda ilaç yardımı şart. Şu an ben bir sakinleştirici alıyorum mesela. Bir önceki boşanmamda almamıştım.
Duygular hanım, şu an sizin çevrenizden birçok insanın size aman boşan dediğini duyar gibiyim. Ama gerçek dostlarınız size umut varsa yuvanı kurtar diyecektir. Boşanınca herşey düzelmiyor. Bakın mesela
1) ilk sene dehşet bir boşluk içinde olacaksınız. Şimdi ayrı olsanız bile evlisiniz. Boşandğınız andan itibaren asıl yanlızlık başlıyor.
2) Boşanmış kişilere kesinlikle neden boşandın sorusu sorululur ve inanın siz ne kadar haklı olursanız olsun bunu insanlar çıkar aracı olarak kullanırlar.
3) Gelen gideni aratır sözüne inanın. Ben birinci eşimi sevmemiştim ama şunu canı gönülden itiraf edebilirim. Birinci eşim daha fazla emek gösterdi. Siz şu an dünyanın en kötüsü bildiğiniz eşinizden milyarlarca kat kötü insanlar var. Seçmeniz imkansız heleki bu dönemlerde. Örneklemeye girmek istemiyorum.
4) Herşeye yeniden başlamak yeniden o sıkıntılı dönemleri geçirmek demek. Tamam sonucu iyi olmadı ama o duruma gelinceye kadar ne emekler verdiniz?
Bu iletiyi de kendimen gelişmeyle bitireyim :) bugün bir daha aradım. Üstüne biz evliyiz daha ne kadar kouşmadan kaçacaksın diye mesaj atıp bir daha aradım. Gene kapı duvar. Olumlu düşüncelerim olumsuza doğru kaymaya başladı.
benim bir yuvam olmadı ki o yuvayı özleyim arayım....İnsan evleniyor, ilk geceden itibaren hiç mi mutlu anı olmaz bir insanın
şaka gibi ama benim hiç olmadı, beni bu konuda anlayacağını sanmıyorum...Resmen işkence yaşadım ben anlatmadığım çok şey var,
bana sakın yuvayı kurtarmaktan bahsetme, kurtarılacak bir yuvam olmadı, inş. 2.evliliğim nispeten daha şanslı olurum şu durumdan
hayırlısı ile bir kurtulayım da....Allah korkusu olanlarla karşılaştırsın yarabbim inş.....
Ne diyeyim. 3 ay evli kaldım üstüne de 2 ay da ayrı yaşıyorum. Benimde yuvam olmamış. Ya bak sen onca şey yaşadın ama açıp konuşuyorsun. Sokak köpeği kadar değerim yokmuş. Yuvamı ben kurdum inan ki ben kurdum. Hem nası emekler ile. Ham maddi hem manevi bir ben vardım. Ardımda kimsem yoktu. Şu özel mesaj limitini aşarsam sana özelden tam hikayeyi yazarım. Bu kadar emek ve acı ile yuva kuran ve sadece evliliğinin huzurunu düşünen bir adamın gördüğü şeyleri okuyunca bir kadın olarak yapacağın yorumu düşünemiyorum.
Konunu sulandırmamak nispeten benim konumun psikoloji ve deneyimlere dönmesi sebebiyle buradan yazıyorum. Sil at o adamı. Evladını ana rahminde bile koruyamayan adam, boş adamdır. Değerlerini yitirmiştir. Benim eşim bana hamileyim diyecek o dünya ters gelir de o yuva ayaklanır. Allah hakkında hayırlısını versin.
Amin..Tabiki hikayeni okumak isterim, ama benim hikayem seninkinden daha berbat ve belkide şükredersin:)
O adamı sildim attım zaten birde soyadından kurtulursam sağ salim inş. çok dersler aldım bu evliliğe dair...
Bu arada eşimle konuşmuyoruz beni arayıp sorma durumu yok sadece mesajlar atar onda da zaten hakaretlerle dolu
sözleri vardır....Bana köpek kdr değerin yok yazmış bir mesajında...Senden farkım yok yani.....
Bir ilişkide herşey hayata bakış, anlayış ile şekillleniyor. Ne diyeyim, hakaret dolu mesaj atmasının tek bir sebebi olabilir acısını çıkarabilmek. Başka bir değiş ile acısını dindirebilmek. Evet bende mesaj çektim ama hiçbir zaman hakaret etmedim. Sadece siz benim hakkımı nasıl ödersiniz. Ben bunları hakketmedim diye mesaj attım. Acımı dindirmeye onu aklı salime davet etmek için. Çünkü bildiğim kimse bir evlilik inçin bu kadar ona emek göstermez. Heleki benden sonra. Ayrılacaksanız düzgünce ayrılmalı bence. Evet düzeltmek için elinizden geleni yaparkenki gibi. Ama önce düzeltmeye çalışılmalı. Benim içim rahat çünkü sadece kendim ailesi ve arkadaşiları da dahil olmak üzere elimden gelenin en iyisini yaptım. Şimdi olacak şeyler için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum, çünkü olumsuz duygular ile her iki taraf ta zarar görecek. Hatta ailelerde. Bunu kimsenin kimseye yaşatmaya hakkı yok.
Cümlelerinde haklısın, bu şekilde bi evliliği kimse istemez, hele aileler hiç istemez...Fakat istemediğimiz olaylar ve durumların
içinde buluveriyoruz kendimizi....Ben bitirmek için mücadele veriyorum içim rahat olarak çünkü her iftirasına verecek bir cevabım var çok şükür
alnımın akıyla evlendim öyle de boşanacağım, sen ise devam ettirme için çabalıyorsun...İnş.düzelir dicem ama bazı şeyler baştan olmuyorsa sonradan
düzelmesini pek umut edemiyorum ....
Daha güzel bir gün için elbet bir umut vardır. Yarın son günümüz de olabilir. yarın için yas tutmamak lazım.
Şu umut kavramı olmasa niceydi halimiz:)))
İnsanlar imkansızı yaratıyor. Umut dediğimiz şey mutlu olabilme ihtimali aslında. İnsanın en temel hakkı bence. Aynı özgürlük gibi herkezin savunduğu ama imkansız olan. Çünkü birinin tam mutlu olması başkasının hem esirliğini hemde mutluzluğunu sağlar. Küçük şeyler ile yetinmeyi bilmeli. Az biraz fazlası ise hediye gelmeli.
Siz dostlara son durumu aktarmak isterim.
Haftaya 3 ay doluyor. Aramızda hiç bir konuşma ve teklif geçmedi. Sanırım sürecei ben başlatacağım. Elimde çok sağlam deliller oldu. Meslea bir sosyal platformdan sexi sayılabilecek görüntüleri başka birisine gönderdiğini öğrendim. Artık benim soyadımı da kullanmıyormuş. Artı evimi temizlerken temizliği bırakın kirlettiğini fotoğraflayarak belgeledim. Ayrılırken annem komşularımızı çağırıp evdeki kirliliğini şahitlendirmiş. Bu arada SSK sı da başlamış yani çalışıyor hemde adı geçen yerde. Evi iş için terkettiğnin kanıtı. Allah yardımcım olsun ve çok yardım etti. Bir dotum saysinde ayaklandım. Çok iyiyim. İçimde çok rahat. Şu an herşeyi bırakın yatakta bir saniyelik gözünün içine bile bakmamı hakketmediğini düşünüyorum ama sayesinde çok şeyler kazandım.
SONU İYİ BİTEN HERŞEY İYİDİR.....
arkadaşım beni tanımıyorsunuz o bakımdan isterseniz forumda yorum yaptıgımız katıldıgım paylaşımlara bakın bakmak zorunda da değilsiniz o ayrı :) gerçekler acıdır...
sayın aaaaaaaaaaaaaaa 01 :) istisnasınız siz sanırım :)