18 yaşından önce ne gibi zararı olabilir ki
Printable View
18 yaşından önce ne gibi zararı olabilir ki
TDK Büyük Türkçe Sözlük:
teşhircilik -ği
isim, ruh bilimi
1. isim, ruh bilimi Göstermecilik
göstermecilik -ği
isim, ruh bilimi
1. isim, ruh bilimi Cinsel organlarını gösterme biçiminde görülen ruhsal sapıklık, ut açıcılık, teşhircilik, eksibisyonizm
2. Kendini üstün gösterme çabası
"Her ayrıcalık hevesinin kökeninde bir kompleks, bir göstermecilik duygusu yattığı görülür." - H. Taner
Bir eylemin teşhir olup olmadığı kime ve neye göre belirleniyor?
Karşısındaki insanın bedenine cinsel anlamlar yükleyen birisine göre tek bir saç telinin açıkta olması dahi teşhircilik olabilir ancak insanın bedenini cinsel bir obje değil sadece etten ve kemikten oluşan bir yapı olarak gören birisine göre ise çırılçıplak dolaşmak dahi teşhircilik olmayabilir. Yeni doğmuş bir bebek teşhirci midir mesela? İnsanlar analarından elbiseyle mi doğarlar? Hiçbir cinsel teşhir amacı taşımadan sadece kendisini rahat ve özgür hissettiği için doğal haliyle çırılçıplak, aksesuarsız ve makyajsız dolaşan birisi mi teşhircidir yoksa karşındakileri cinsel yönden kendisine çekmek için göğüs dekolteleri veren, mini etekler giyen, takıp takıştıran, saçlarını yaptırıp makyaj yapan mı? Diğer insanlar insan bedenine cinsel anlamlar yüklüyorlarsa bunda çıplak olanın suçu nedir? Neye dayanarak bir insanın kendisini teşhir ettiğini iddia edebilirler, insanların içlerini mi okuyorlar? Neden insanlar kendi kusurlarını düzeltmek, sexist/cinsel bakış açılarını değiştirmek yerine kendi hatalarının faturasını kendilerine hiçbir zararı olmayan insanların özgürlüklerini kısıtlayarak ödetmeye çalışıyorlar? Hangi hakla, neye dayanarak böyle bir şey yapabilirler?
bravo abdullah bey tebrik ederim ama her nedense bu hukukta herkesin ortasında çıplak gezmek ve alenen cinsel ilişki yasaklanıyor bunu yasak etmelerindeki gayeyi anlamış değilim gaye nedir yukardaki arkadaşındediği gibi 18 yaşın altındaki kişileri korumaksa maksat, çocuk insanı çıplak görse ve alenen cinsel ilişki kurulduğunu görse ne olacak ne gibi bir zararı var.
Vallahi gülmekten yazamayacam.Bende sandım ki sayın ABDULLAH YAMAN bir şeyler yazdı.Ne işi var Abdullah beyin kuyuda.:DD
çarşambalı faruk ben abdullah bey değilim ve abdullah bey çok güzel yazmış teşhir kişiden kişiye değişir bazı kişilere göre kadının sadece yakasının açık olması yada kolunun açık olması teşhir sayılırken çıplaklar kampında tamamen çıplak olarak gezsen bile bu teşhir değildir.
insanın hayatını istediği gibi yaşama hakkı olduğu için istediği elbiseyi giyme hakkı vardır yani çıplakta gezebilir bu bir haktır başkasının hayatına yada bedenine karışma hakkımız yoktur,istediğiyle sevişir ve istediği gibi giyinir.
ayrıca kardeşim boş boş konuşacaksan bu başlığa yazı yazma yukarda sorduğum soruyu cevabını biliyorsan yaz.
Kusura bakmayın da sanırım çocuk psikolojisinden zerre kadar anlamıyorsunuz. Her içeriğin ( cinsellik, korku, şiddet vb..) her yaş için dünyada pedagogların belirlediği içerik sınırlandırmaları vardır. 5 yaşındaki çocuk için kan görmek yada birilerinin vahşice öldürüldüğünü görmek ruhsal ve zihinsel gelişi açından sıkıntı yaratacaksa sokakta insanların alenen cinsel ilişki içinde olduğunu görmek de farklı sıkıntıları yaratacaktır. Lütfen bu konu hakkında pedagoji ktaplarına göz gezdirin. en azından google da çocuk gelişimi ile alakalı sitelere bakın. (orada anlatılanların da hepsini doğru sanmayın sadece fikir alın)
kardeşim ne gibi sakıncası var onu söyle sakınca nedir.böyle sakıncalıdır demekle olmuyor kardeşim sakınca nedir hem 3,yaşındaki çocuklar ebeveynler film izlerken onlarda kanlı sahneleri görüyor şimdi ne gibi sakıncasının olduğunu söylede bilelim.
anlamakta zorlandığın mevzu şu kimsenin bedenine karışma hakkımız yoktur kişi kendi bedenine karışabilir başkasının bedeni kimseyi ilgilendirmez siz başkasının kıyafeti göz zevkinize hitabetmedi diye ona müdahale edebilirmisiniz.
Görmek istemeyen gözünü çevirebilir. Göz zevkinden hareket edecek olursak giyinik birisi de çıplak insanların göz zevkini bozuyor olabilir. Çıplak insanların da bir göz zevki var sonuçta. Giyinik bir kişi başka bir giyinik kişinin kıyafetinden bile rahatsız olup göz zevkini bozduğunu söyleyebilir. Böyle bir düşünceye göre o zaman bikini de, mini etek de giyilmemelidir. Çünkü bunlar birçok erkeği tahrik etmektedir, bazılarına göre ise taciz/tecavüz suçlarını tetiklemektedir ve dindar erkekleri de günaha sokup rahatsız etmektedir. Böyle durumlarda ne olacak? Kadınlar çarşafa mı sokulacak? Neden insanlara "insan" gözüyle değil de birer cinsel obje olarak bakılıyor? İnsanlara cinsel obje olarak bakanların faturası neden masum insanların hak ve özgürlüklerinden kesiliyor?Alıntı:
herkes kendine ait özel alanda istediğini giyebilir, yada giymeyebilir. Kendine özel alan dışına çıktığında, ortak kullanım alanında, hiç kimse çıplak gezerek bir diğer ferdin göz zevkine tecavüz etme hakkına sahip değildir.
Ben cinsel obje olarak gördüğümü belirtecek herhangi bir ifade kullanmadım sn.Devrim.
Görmek istemediğimde gözümü çevirdiğim tarafta da benzer bir görüntü olmayacak mı her şey o kadar serbest olursa?
Gözümü nereye çevirsem benzer bir görüntü!
Ha diyeceksiniz ki, çıplak gezmek isteyenler için de aynı durum var, onlar da nereye baksa giyinik birilerini görecek. :)
Tek plaka çift plaka uygulaması yapılsın o zaman, bir gün giyinikler 1 gün soyunuklar..
Nereye varır özgürlükler , sınırsız olduğunda...
Zaruri ihtiyaçlardandır tuvalet ihtiyacı.
her şeyinizi paylaştığınız, iç içe olduğunuz eşiniz den bile gizleme-gizlenme ihtiyacı duyarsınız o zaruri ihtiyacı giderirken, neden? Utanma? Karşı tarafa duyulan saygı? Hepsi??
abdullah bey neyi kastettiniz anlamadım yani alenen cinsel ilişki ve çıplaklık halka açık alanlarda olmamalımıdır diyorsunuz peki neden.
Diyorum ya, insana önce "insan" gözüyle bakılmalıdır. Bedenine cinsel anlamlar yüklenmelidir. Böyle yapabilirseniz giyinik-çıplak ayrımı yapmanıza da gerek kalmaz. Ki plaj diye de bir gerçek var. Plajdaki bikinili insanlar da sizi rahatsız ediyor mu? Bu biraz da libido (cinsel iştah) ile ilgili bir meseledir. Libidosu tavan yapmış bir insan bırakın çıplak bir insana çarşaflı bir kadına bile tecavüz edebilir.
Eşimden neden utanayım? Çünkü o benim "eş"im. Ben oyum, o da bendir. Benim cinsel organım onun, onunkisi de benimdir. Biz biriz. Siz hiç kendinizden utanır mısınız?
Ben öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum. Nereden vardınız bu kanıya?
Bir plajda gördüğüm takım elbiseli insanlar da , en az , bir alışveriş merkezinde en alt raftaki pakedi almak üzere önümde aniden eğiliveren birinin yaptığı gibi, görüntü kirliliğinden başka bir düşünce yaratmaz ve aynı şekilde rahatsız eder.
Bikinili insan örneğini plaj için verebilirken, bikini yada daha açık veya hiç olmayan giysilerle gezilebilecek olan yerler hakkında sizin de kafanızda bir sınır olduğunu ortaya koymaktasınız aslında s.Devrim. Verdiğiniz örnekten benim algıladığım ; bikini plajda giyilir bu normaldir düşüncesinde olduğunuzdur.
Yani, bikini pazar yerinde giyilecek bir giysi değildir. :) O plaj bir yıldızlı otelin plajı ise, plahında rahatlıkla cıbıl dolaşılabilen o otelin restaurantına girerken bile basit giyim kuralları olduğu ilan edilir, burada amaç insanların özgürlüklerini kısıtlamak değil, diğer insanların GÖZ ZEVKİNİN BOZULMASININ önüne geçebilmektir.
Yanlış algılamışsınız. Plajdaki insanlardan rahatsız olup olmadığınızı sormamın nedeni, çıplak insanlardan rahatsız olduğunu söyleyen sizin, %90 oranında çıplak diyebileceğimiz bikinili insanlar hakkında ne düşündüğünü öğrenmek istememdir. Siz plajdaki bikinili insanlardan rahatsız oluyor musunuz? Yanıt olumsuz ise, caddedeki bikinili insandan neden rahatsız olasınız? Çıplağa yakın olan bikiniliden rahatsız olmuyorsanız, bikiniliyle arasında sadece bir avuç bez parçası kadar fark olan çıplaktan neden rahatsız olasınız?
Neden giyilemesin? Diğer insanların göz zevkleri neden bozulsun ki? Bence rahatsız olmanızın sebebi tahrik olmaktan çekinmenizdir. Daha önce de dediğim gibi beğenmeyen gözünü çevirebilir. Göz zevki bozulması meselesinden hareket edecek olursak yine, o zaman bir başkası da mesela bir modacı da bazı giyinik insanları rüküş bulup onlardan rahatsız olduğunu söyleyebilir. Böyle bir durumda ne olacak?Alıntı:
Yani, bikini pazar yerinde giyilecek bir giysi değildir. :) O plaj bir yıldızlı otelin plajı ise, plahında rahatlıkla cıbıl dolaşılabilen o otelin restaurantına girerken bile basit giyim kuralları olduğu ilan edilir, burada amaç insanların özgürlüklerini kısıtlamak değil, diğer insanların GÖZ ZEVKİNİN BOZULMASININ önüne geçebilmektir.
Anlamamışsınız,
plajda bikinili yada bikinisiz biri beni rahatsız etmez. Plajda takım elbiseli biri rahatsız eder.
Alışveriş merkezinde takım elbiseli kravatlı birini görmek rahatsız etmez, bikinili insanları alışveriş merkezinde görmek rahatsız eder.
yahu kardeşim sanane adamın elbisesinden istediğini giyer isterse plajda simokin giyer isterse pazarda çıplak gezer sanane.
abdullah bey sizce sokakta alenen cinsel ilişki ve çıplak gezmek zararlımı zararlıysa zararları nelerdir.
Plajdaki takım elbiseli sizi neden rahatsız etsin? Rahatsız ediyorsa bile gözünüzü ondan çevirebilirsiniz, öyle değil mi?
Ben öyle bir şey mi demişim? Sokakta çıplak gezmek ve cinsel ilişki yaşamak neden zararlı olsun ki?
ama abdullah bey bunu zararlı diyorlar ve hukuk kurallarıda her nedense yasaklamış sizce hukuk kurallarında yasak getirilmesindeki gaye nedir.
saygı değer erdoğan bey neden beni sürekli haksız yere atıyorsunuz vicdanlı bir insan görevini kötüye kullanmaz adil olur. şimdi ben atılacak bişiy yaptımmı ben şayet birine hakaret etseydim bu atılacak bir mevzu olurdu ama demokratik ülkelerde herkes gürüşünü ifade etme hakkı vardır ve bende gayet medenice görüşümü ifade ettim bunun neresi suç öğrenebilirmiyim lütfen bunu yapmayın.
Sizce lüzumsuz konular açıp forumu meşgul etmek adaletli mi.? Site hukuk sitesi,üyeler değişik konular açıyor.Şiir yazıyor tek başlık altında,fıkralar tek başlık altında,şarkılar tek başlık altında.Sizin açtığınız bütün lüzumsuz konular onlarca hatta,devamlı saçmalayıp yorum yazıp konu devamlı en üstlere taşınıyor.Sorunu veya sorusu olan bir üye soru soracak sizin saçmalıklarınızı görmekten sorunu olanın sorusuna ulaşılamıyor büyük ihtimal.Bu kadar bahsettiğiniz adalet nerede.?
Bütün açtığınız konuları ben ve saçmalıklarım adı altında tek başlık altında toplarsanız tabi mizah bölümünde belki reyting alır.
Ebru Yaşar Erdoğan Kırcalı için söylüyor "kara vicdanlı"
http://www.youtube.com/watch?v=F2lAwya0m8M
şimdi insanın her istediğini giyme hakkı vardır istediğini giyme hakkı olduğu için elbisede giymeye bilir onun bedenine karışamayız ama nedense hukukta çıplak gezmek yasak ayrıca iki kişi birbirinden razıysa alenende sevişebilmelidir çünkü onlara karışma hakkımız yoktur ama bizim evimizdeyse buna müsade etmeyebiliriz ama kimsenin malı olmyan sokakta bunu yapma hakları olması gerek çünkü orası bizim değil ve ikiside birbirinden razı olduğu için karışma hakkımız yok ama hukukta buda yasak sizce bunların yasak edilmesindeki gaye nedir ne amaçlanmıştır.
şimdi insanın her istediğini giyme hakkı vardır istediğini giyme hakkı olduğu için elbisede giymeyebilir onun bedenine karışamayız ama nedense hukukta çıplak gezmek yasak ayrıca iki kişi birbirinden razıysa alenende sevişebilmelidir çünkü onlara karışma hakkımız yoktur ama bizim evimizdeyse buna müsade etmeyebiliriz ama kimsenin malı olmyan sokakta bunu yapma hakları olması gerek çünkü orası bizim değil ve ikiside birbirinden razı olduğu için karışma hakkımız yok ama hukukta buda yasak sizce bunların yasak edilmesindeki gaye nedir ne amaçlanmıştır.
kimsenin malı olmyan sokakta
Saçmalık zaten bundan kaynaklanıyor.Kimsenin malı olmayan sokak mı.? Herkesin malı olan sokak mı.? Sokak veya buna benzer yerler herkesin ortak kullanım alanı mıdır.? Rize den kimsenin olmayan görünüyor galiba.
Sokaklar kimsenin malı değil ise, hiç kimse (kendi malı olmayan) sokaklarda bir şeyler yapılmasını yasaklayamaz.
Sokaklar herkesin malı ise, herkes (kendi malı olan) sokaklarda her istediğini yapabilir.
Ancak bir yorum bu kadar süzülüp saçma bir yorum haline gelebilir.
Saçma yorumların doğruluğunun kanıtı nedir.
Travesti konu açtı,eş cinsel konu açtı,fuhuş yapan konu açtı,daha niceleri,yaptıklarını anlatırken yanlış olduğunu bildikleri hatta bazıları utandığını yorumlarda gördük.
Demem o ki bu işler ar damarı ile mi alakalı.Kendi yorumuma katılıyorum.
Aklıma gelmişken bu zihniyetin altında,benim fikrime göre bazen medya da görmüşüzdür ailesi çocuğunu zincire vurmuştur.Bu kişi zincirden kurtulduktan sonra bu düşüncelere kendini adapte etmiş veya daha kötüsü bir çocuğa yapıla bilecek en kötü şey başına gelip olmayacak şeyleri paylaşım sitelerinde yazmaya başlamıştır.
Göle yoğurt çalmanın tutma olasılığı varda,şu ana kadar açılıp saçma sapan yorumların,o şekilde bir toplum yaşayışı beklemenin imkanı olmayacaktır.
Bu yazılanları okuyup insanların ne düşündüğü malumdur.Konuya cevap yazıp ta üstlere taşımakta saçma.
cok guzel yorumlamıssın agızına saglık
şimdi anlamadığım nokta her insan hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır ama başkalarının hakkını yemediği sürece ama şimdi iki kişi seviştiğinde buna kimse karışamaz bu o iki kişiyi ilgilendirir dolayısıyla alenende sevişebilir ama bu nedense yasaklanıyor bunun nedeni nedir.bu yasaklamayı koyanlarda insan haklarından anlayan kişilerdir muhakkak neden yasak getiriyorlar onu anlamadım nedenini bilen varmı.
Konu , GİYİLEN elbise, kılık kıyafetti yanlış hatırlamıyorsam,
sayenizde ÇIKARILAN elbise kılık kıyafete dönmüş durumda.
SAYENİZDE
konu kilit