-
Merhaba Biz eşimle büyük bir aşkla evlendik ki çevremde bizi kıskananlar bile vardı .Ama bir süre sonra eşinin kumar ve yalan illetiyle boğuşmaya başladım ki bu 13 yıl sürdü en son 3 yıl önce yeter deyip evden kovana dek sürdü.Şimdi ben aldatıldığımı hissetmemiştim o zamanlar hiç ,bu kadının çine doğuyor.1 yıl önce barışmaya karar verdik Bu 1 yıl içinde aşkımız dahada alevlendi ki evliliğimizde yatakta ikimizde süperdik . Maddi olarak biten durumunu düzeltmeye çalışıyordu tekrar bir araya gelecektik hesap kitap derken düzeltiyordul durumumuzu ,bu arada 9 yaşında ve 3 yıldır benimle kalan oğlumda var (3 yıldır 3 kuruşunu görmedik babasının ) Ben birşeyler hissetmeye başladım onun maiilerine ulaşmak istiyordum sanki birşeyler bulacaktım ki buldum bir hatunla belden aşağı ve yukarı mesajlaşıyorlar.Tabi kabul etmedi bunları bir sürü bahaneyle.Bu ne demek her ne şekilde isede beraberlikleri ben aldatılıyormuşum .İnanın bazı arkadaşların yazdığı gibi yaşayan ve hisseden anlar bu acıyı.
Bu acım çok yeni evde her dakika ağıyorum hıçkırıklar bitmiyor tutamıyorum,işyerinde ayakta dolaşan bir ruh gibiyim ağzımı bıçak açmıyor,ona birşey yapmam lazım acısın yüreği diyorum sadece içimden haykırıyorum bana olan sevgin bu kadarmı adiceydi diye .yani arkadaşlar gerçekten içinizin kalbinizin acıdığını hissetmek buymuş.
Boşanalım diyorum hayır diyor şimdi olmaz.
Ben açayım davayı diyorum gelmem diyor.
Tecrübeli arkadaşlar cesaretimi toparlayamıyorum nasıl bir yol çizmeliyim hayatıma onuda bilmeliyim.Üstelik ben 3 senedir oğlumla kendi ayaklarım üstünde durmasını bildim .Hemde maddi imkansızlıklar içinde şuanki kazancım kiraya çıkmama bile yetmezken annemin 2 odalı evine sığınmıştım,ama şimdi kalbinde sevgisi olan biri yok onsuz ne yapıcam bilemiyorum.Onunlada olamam bu seferki ne yalana nede kumara benzemedi
Sanki hayat durdu , Sanki bundan sonra herşey daha zor olacak.
-
Re: Aldatılmayı affedermisiniz?
Diyelim ki affettik.Acaba daha sonra evli yada sevgili bu çiftler aynı mutluluğu yakalayabilir mi.Yoksa bir süre sonra herşey biter mi.
-
Sayın yıldız37,
Sizden özellikle rica ediyorum,
Cümle bitimindeki noktadan sonra, yeni cümleye başlamadan, bir boşluk bırakın.
Kelimelerin sonundaki "R" harflerini yutmayın.
Alıntı:
yıldız37 rumuzlu üyeden alıntı
Diyelim ki affettik.Acaba daha sonra evli yada sevgili bu çiftler aynı mutluluğu yakalayabilir mi.Yoksa bi süre sonra herşey biter mi.
Aralarındaki sevgi ve saygının büyüklüğüne göre, bir defaya mahsus olarak yapılmış hata affedilebilir...
AMA........
Kopan bir ipi bağlayabilirsiniz ama ortasında daima bir düğüm kalır.....
Esenlikler,
-
SAYIN KASIMAN:
İmla kurallarına çok önem verdiğiniz belli. Uyarınız için teşekür ederim. Daha dikkatli olmaya çalışacağım. Size bir sorum olacak.
Düğümlenmiş bir iple, evlilik dediğimiz, ağır bir sorumluluk, özen ve sadakat isteyen bu kurum; ne kadar bu yükü taşıyabilir yada bu düğümü de koparmamak için neler yapmak gerekir...
Sizce aldatılan kaç kadın yada erkek; kendisini aldatan insana tekrar güven duyabilmeyi başarabilir?
( Aradaki sevgi bitmediyse insanlar zaten aldatmazlar; saygıya gelince; aldatma sırasında bu olgu yeterince azalmıyor mu sizce?)
-
Sayın yıldız37,
Duyarlılığınız için teşekkür ederim.
Aldatma eylemi zaten saygıyı yeterince zedelemektedir.
Zedelenen saygının ise yeniden tesisi, ne oranda, ne kadar sürede
sözkonusu olur; hatta olabilirmi sorularının cevabı sayfalar doldurabilir.
Eşimle 29 yıllık beraberliğim sırasında ne aldatmanın utancını ne de aldatılmanın acısını yaşadım. Güzel bir şey olmasa gerek.....
Hayatın bana öğrettiği bir şey var ki, o da zamanın en onulmaz yaraları bile sarabildiği.
Bazen aldatma ile sarsılan bir birliktelik, pişmanlık ve affetme neticesinde
eskisinden çok daha sağlam ve sağlıklı olabiliyor.
Dediğim gibi, çok derin bir konu bu.....
Allah bu utancı ve acıyı kimseye yaşatmasın....
Esenlikler,
-
sayın KASIMAN
Peki affetmeye rağmen aldatma yine devam ediyorsa acaba bu evliliğin durumu sizce ne olabilir.Benim kuzenimde bu şekilde aldatıldı ve şuan eşi aynı kişiyle hala aldatıyor.Yani saman altından sularını yinede yürütüyorlar.Affedenin bu durumdan henüz haberi yok.Daha dikketli davranıyorlar galiba. Bu tür evliliklerin sonu sizce nereye varır.
Ne yardan geçerim.Ne serden hesabı herşey.
-
Hayır affetmem.
Aldatılanlara ancak affetsem mi acaba diye düşünenlere önerimse şudur.
Önce boşanın. Hala onu affetmek istiyorsanız tekrar evlenirsiniz. Tabii O da gerçekten affedilmek istiyorsa size tekrar evlenme teklif edecektir değil mi?
Bu öneriyi okuyunca içinizden ;
a) boşanmanın onca acılı sürecini yaşadıktan sonra neden tekrar onunla evleneyim,
b) ya o benimle evlenmek istemezse diyorsanız
affetsem mi diye düşünerek kendinizi boşuna yormayın. Güven bitmiş demektir. Saygınız olayı öğrenince bitmişti. Onun saygısı ise sizi aldatmaya başlamadan az önce. Geriye ne kaldı ki? Sevgi mi? Hiç endişe etmeyin. Siz ayrılmaya karar verince olabildiğince çirkinleşerek onu da bitirir nasıl olsa...
-
Bence Aldadılmak affedilemez.Çünkü Aldatırken beni düşünmeyen insan ,benden vazgeçmiş demektir.Affetseniz ne olcak bir daha bir daha aldatılacaksınız.
Aldatmak kolay ama insanda birazda mide olcak ,o mide onu kabul etcek.hazmetcek.Eğerki o insan midesizse zaten her önüne koyulanı yer.
-
Asla,dönmedolaba bir kere bindiniz mi hep dönmeye başlarsınız.Bir kere değil ,iki kere değil,bana yapılanı hep düşünürüm ki benden öncekine de yapmıştı ,benide kandırmıştı,demek benden sonrakinede aynı şeyi yapacak.Malesef mideleri ne geniş ki hazmediyorlar ,önce midede sonra beyinde ,yada önce beyin sonra mide ne farkeder ki.Bir erkek arkadaş vardı kişiliksiz ben onu kişilikli diye bilirken ,ciddi düşünürken megerse o çoktan başka birini bulmuşta geniş geniş açılar yaparak o şahsı bana anlatıyormuş salak saf bana...böyle geniş ,rahat,ahlaki açıdan zayıf ,karakter bozuğu ,her gözünün gördüğünü midesine tıkacak sahışlardanuzak olalım,sevdiklerimizide uzak tutalım.Bugun bana yarın sana.Ne hak ediyorlarsa sonunda o hak ettiklerine kavuşurlar zaten.Merak etmesinler gol atmasını bilenler çok biride onlara isabet eder elbet ...
-
-
ıcınde bunlunduğunuz duruma gore değişir ama bence cok hos karsılanabilecek bır durum olduğunu soylıyemıceğim Allah kımsenın basına versın...
-
Hiç aldatılmadım (peki peki olduysada haberim olmadı) psikolog olmadığım için de bilimsel bir yorum yapamam ama bir kadın olduğuma göre hayal edebilirim sadece....
Bunca yıllık kocam bana bunu nasıl yapar?Benle yaşadıklarının aynını başka bir kadınla nasıl yaşar ?Aynısı olsa neyse ya onla yaşadıkları daha şiddetliyse....Hay onun boynu devrilsin...
Acil eylem planı yapmalı ,önce saçlarımı boyatmalıyım. İç giyim ,dış giyim herşey ,herşey yenilenmeli. Artık eskisi gibi rahatlık düşünmek yok .Çok rahat ettik başımıza gelen bak.İşten dönüşlerinde daha güler yüzlü olmalıyım ,bi süre anası hakkında ileri geri konuşmasam iyi olacak galiba .Allah fakir kuluna malını kaybettirirmiş sonrada buldurup sevindirimiş ,durduk yerde fazladan efor .Hey güzel Allahım şu başıma gelen bak Gelecek o ,HERKES NE KADAR VAZGEÇİLMAZ BİR KADIN OLDUĞUMU GÖRECEK .Evet gelecek o gelecek gelip ayaklarımı öpecek.
-
Eşiyle lüks bir restaurantta yemek yiyen kadın sordu.
-Kimdi o kadın ?
-Hangi kadın ?
-Şu uzun boylu esmer olanı .Sana gülümsedi.
-itiraf edeyim hayatım o benim sevgilim uzun süredir birlikteyiz.
-Nee ! Bana bunu nasıl yaparsın ?Hemen boşanacağım senden .
-Nasıl? Bunca lüks ve ihtişamı bırakıp eski fakir hayatınamı döneceksin?
Derin bir sessizilikten sonra kadın sorar.
-Arka masadaki İsmail bey değilmi
-Hmmm evet o
-Peki yanındaki kadın kim?
-Hiççç oda onun sevgilisi
-Aman ne çirkin şey o öyle.Bizimkisi daha güzelmiş
-
eşim beni aldatsa onu öldürürüm...
-
kardeşimizin yaşını gördüm vaz geçtim
-
sevseydi aldatmazdı, affedilmemeli ama asıl doğru kararı durumu en iyi bilen aldatılmış olan insan verebilir.
-
Bence asla affedilmemeli.....Affetmem
-
Alıntı:
rita rumuzlu üyeden alıntı
kardeşimizin yaşını gördüm vaz geçtim
bu kardeş benmi oluyorum
-
Ne yazıkki affetmiştim ama pişman oldum.Aldatmaya devam etmeye başladı.Şu an mahkemedeyiz.
-
Sık aldatılan biri olarak affetmem.Ama şu nasıl bir seçenektir :o
Alıntı:
Bende onu aLdatirim odesiriz, Ondan sonra affederim
-
Kerizmiyiz...İşe giderken servis kaçırmaya benzemez bu işler.
-
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
Kerizmiyiz...İşe giderken servis kaçırmaya benzemez bu işler.
:o:o:o:o
-
Giden gitmiştir.Gittiği gün bitmiştir
-
acaba hangimiz aldatılacağımızı bilerek bir ilişkiye başlamışızdır?
ihanet tek taraflı olmaz,muhakkak bir yerde bir eksiklik vardır;eğer oluyorsa zaten ilk günden aldatılmışız demektir!!!
-
(Karamsar) Eğer birini seviyorsan O'nu serbest bırak... Dönerse senindir; Zaten dönmeyeceği de kesindir.
(İyimser) Eğer birini seviyorsan O'nu serbest bırak... Üzülme, dönecektir!...
(Aldırmaz) Eger birini seviyorsan O'nu serbest bırak... Bi muddet bekle. Dönmezse unut gitsin..
(Şüpheci) Eğer birini seviyorsan O'nu serbest bırak... Dönerse bu işte bi bit yenigi var demektir. .
(Greenpeac e) Eğer birini seviyorsan O'nu serbest bırak... Aslına bakarsan tüm canlılar hür olmalıdır..
(İstatistikçi) Eğer birini seviyorsan O'nu serbest bırak... Seviyorsa dönme ihtimali çok yüksektir.. Sevmiyorsa zaten korelasyo n yoktur..
(Aşırı sahipleni ci tip) Eğer birini seviyorsan O'nu kesinlikl e serbest bırakma...
(Psikolog)
Eğer birini seviyorsa n O'nu serbest bırak... Dönerse kendine güveniyor demektir. . ve Gitmiyorsa manyak demektir. .
(Mali eksper) Eğer birini seviyorsan O'nu serbest bırak... Dönerse borç almaya devam edebilirsin Dönmezse ara ve borçlarının üstüne yattıgını söyle..
(Bencil) Eğer birini seviyorsan Kendini serbest bırak.. Niye diye sorarsa Seni hiç alakadar etmez! de.
(Muzip) Eğer birini seviyorsan O'nu serbest bırak... Dönerse bi daha serbest bırak. Gene dönerse gene bırak...
-
ask her seyi af edermi? evet ediyor.. benim sevgilim bana tapardı ve is arkadasım olan bır kansız onu ayarttı o ben duymayayım diye her seyi yaptı 3 ay sakladı ama 3 ay sonra ben ögrendim ve ayrıldım..... suan 2 ay oldun ve ben onu hala seviyorum oda beni seviyor ben onu af ettim cünki kız bi baskasına dondu onu bıraktı ama o beni af etmiyor cunkı onu af etmeyecegimi sanıyor... erkek kafası iste.... bırazda guruları varya.... gercekten sevince af edilebiliniyor ....´
-
ama herzaman af edilmez tabıki... o ilk kez yaptı kız para icin onu kullanmak istedi cunki o cok para kazanıyordu ıyı bır avukattı.. ama olmadı o ben degıldiki.. her ikiside ben iliskiyi sonlandırınca ayrıldı.. ya acaba terslık bumudur?ben bırakmasam ayrılmayacaklarmıydı?garıp :o neyse suan ben cok mutluyum cunki bende onu aldatıyorum:o kısasa kısas:o :o
-
Alıntı:
sudakı parıltı rumuzlu üyeden alıntı
neyse suan ben cok mutluyum cunki bende onu aldatıyorum:o kısasa kısas:o :o
itiraf.com yerine hukuki.net mi yazdınız? :)
-
Re: Aldatılmayı affeder misiniz?
neyse suan ben cok mutluyum cunki bende onu aldatıyorum kısasa kısas
Bir avukattan bahsediyorsunuz aldatılmış değilde;size müsade etmiş olmasın?siz bu olayı 1/en fazla 5 bilemediniz 105 kere yapabilirsiniz.ama unutmayın karşınızdaki insanın mesleği,bu ve benzeri olaylar,sizce aldatma şansınız % de kaçtır?
-
cevap için bir eksik detay var aslında.. aldatan KADIN mı? ERKEK mi?
ikisinin tepkisi arasında dağlar kadar fark vardır, sayısal olmayan gerçek hayatta..
-
Alıntı:
Bagaytuğ rumuzlu üyeden alıntı
cevap için bir eksik detay var aslında.. aldatan KADIN mı? ERKEK mi?
ikisinin tepkisi arasında dağlar kadar fark vardır, sayısal olmayan gerçek hayatta..
erkek fiziksel yapısı itibariyle tek eşliliğe uygun değildir.Bunu ben değil tıp söylüyor.bu konuda fazla tartışma yaşanmaması için erkeğin bir kadınla yetinebilip yetinemeyeceğinin ,tıp uzmanı, bilirkişye sorulmasını arz ve talep ediyorum :o .
-
Ben de Fatih Terim tarafımdan 2008 Avrupa şampiyonasına gideceğiz diye aldatılmayı affedemiyorum.
-
Bu olay tamamen duruma göre farklılık gösterir bence yani insanın düşüncelerine göre değil
Mesela sevgilim aldatsa beni "senine uğraşamam" der arkama bakmadan bitiririm ilişkiyi. Ama evli, çocuklu, ekonomik özgürlüğü olmayan bi kadın ya göz yumar ya da sıfırdan yeni bi hayata başlayacak cesareti bulursa annesinin evine döner ve yeni bir esaret dönemi başlatır kendine...
-
Evlilik birliği devam ederken kadın olsun erkek olsun, aldatmanın hiç bir haklı gerekçesi olamaz diye düşünüyorum. Evli olmayan kadın-erkek birlikteliği ise zaten tanışma va tanıma devresi. Başka bir ifade ile su götürür tarafı vardır. :) Ancak evlilik birliğinde " hastalıkta sağlıkta, iyi günde kötü günde, barışta ve savaşta.... :o " kararı verilmiştir artık.
Ancak, erkeğin doğası gereği günümüzde bu yemine pek sadık kalmadığı da aşikardır. Gerçi günümüz kadınları bu konuda da erkeklerle bir yarış halindedir ama, bir erkek sonuç itibariyle bir kadınla aldatır, dolayısıyla sayısal bir eşitlik sözkonusudur.
Diğer taraftan "ben kesinlikle aldatmam" diyen hemcinslerime açıkçası inanmıyorum. :o
Saygılarımla.
-
Affetmek o yuvayı kurtarmak için çözüm olmuyor.Affedilen eş benden nasılsa vazgeçemiyor,tedbirli davranırım yakalanırsam da yine kendimi affettiririm diyor.Bir kere aldatıldı mı öyle ve ya böyle evlilik bitiyor.(yaşamdan örnek)
-
"İhaneti affeden, ihanete müstehaktır!" diye düşünürüm ben. Şahsi görüşüm tabii, kimseyi bağlamaz...
-
Çelişki baştan var çok seviyor da neden aldattı?
Bence bizler sevgi kavramını tartışmalıyız...
Sevgi tensel temas ise çok aldatır başkalarına da bakar...
Sevgi bambaşka birşey olmalı merkezinde saygı olmalı...
Tüm bu söylenenlere bakınca aldatan saygı duymuyordur saygı sevginin merkezine oturmuş tezinden yola çıkacak olursak;aldatan sevmiyordur sonucuna çabucak varacagız.KArşıdaki şahıs tarafından kovalanan şahıs içerisinde bulundugu sevgi boşlugunu eski sevdiğinin kucagında aramaya kalkışacaktır...Ben böyle algılıyorum.Kırılan vazo aynı gibi olmaz...Kabul ederseniz içinizde hep bir aceba yine?...oluşacak kendiniz ile çelişeceksiniz güven eksikliği yaşayacaksınız ve ilişkiniz bozulacak...tüm bunları yaşammak için hayır demek gerek...
-
Dürüst olmak - ama nereye kadar ?
İnsanın hayattan zevk almasını sağlayan kavramlar vardır. Hayattan zevk almak için bu kavramlardan dürüstçe yararlanmak gerekir ki, diğerlerinin hayatı bundan etkilenmesin.
Aldatmamaya dair verilen söz, aldatmanın kelime anlamını uygulamaktan başka işe yaramaz: Burdaki ahlaki sorun verilen sözü tutmamanın karşı tarafta yaratacağı etkinin bilincinde olmaktır...
Belli bir yaştan sonra insan hayatında yenilik arayabilir; fakat bu arayışta karşısındakinin ilişkiye verdiği emeği ve sevgiyi yadsımamak gerekir. Tam da burda dürüstlüğün nereye kadar olacağı sorusu karşımıza çıkıyor, hayatta her zaman belli noktalarda karşımıza çıktığı gibi... Eşitsizliğe meydan vermeden uzlaşabilecek miyiz ? Elde ettiğimiz haktan, onu kötüye kullanmadan faydalanabilecek miyiz ? Kendimizi taviz verme düşüncesinden uzak tutabilecek miyiz ?
Aldatma kavramını hayatımızdan çıkarmak bu soruların yanıtına bağlı...
-
tanrı bile bir çok seyi affetmezken aşk sevgi neden affetsin ki..
-
Bikere aldatmışsa affetsen bile güven kalmamıştır ...hiç birşey eskisi gibi olmucağına göre...bir de şu var aldatılanda asla kusur yoktur.olsa dahi bu aldatmasını gerektirmez.tamamen kendi iradesizliğidir aldatan kişinin..yoksa bahane bazı şeyler kendini temize çıkarmak için..