merhaba ..
benım msn adresim calındı ve calan kısı msn ye gırıp benım arkadaslarla mailler gönderiyor ve ben msn adresımı geri almak istiyorum ayrıca bunu bır suc oldunu bılıyorum ben bu kişiden şikayetci olmöak işstiyorum ve ne yapmam gerek
Printable View
merhaba ..
benım msn adresim calındı ve calan kısı msn ye gırıp benım arkadaslarla mailler gönderiyor ve ben msn adresımı geri almak istiyorum ayrıca bunu bır suc oldunu bılıyorum ben bu kişiden şikayetci olmöak işstiyorum ve ne yapmam gerek
Sorunuzun cevabı zaten forumda var efendim...
Merhaba; Benim sorum şu olacak. Arkadaşımın facebook adresine şifresi kullanılarak girilmiş ve arkadaşımın fotoğrafları upload edilerek albüm oluşturulmuş. Bunu kimin yaptığını, IP numarası tepit edilebilinir mi? Ayrıca mahkemeye verse sonuç alabilirmi?
Birde şunu öğrenmek istiyorum. Bunu yapanın eski erkek arkadaşı olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşımın eski erkek arkadaşı wireless modeminin şifresini bilmektedir. Sadece IP numarası yeterlimi yoksa MAC numarasının hukuki bir önemi varmı. Ayrıca arkadaşımın adresine yüklenen resimler müstehcen unsurlar taşımamaktadır. Bunun bir anlamı varmıdır? Şimdiden teşekkür ederim...
Facebook'tan alıntıdır...
http://www.facebook.com/policy.php
Yani isteğin yargı tarafından yapılması durumunda bilgilerin gönderilebileceğini yazıyor.Alıntı:
To respond to legal requests and prevent harm. We may disclose information pursuant to subpoenas, court orders, or other requests (including criminal and civil matters) if we have a good faith belief that the response is required by law. This may include respecting requests from jurisdictions outside of the United States where we have a good faith belief that the response is required by law under the local laws in that jurisdiction, apply to users from that jurisdiction, and are consistent with generally accepted international standards. We may also share information when we have a good faith belief it is necessary to prevent fraud or other illegal activity, to prevent imminent bodily harm, or to protect ourselves and you from people violating our Statement of Rights and Responsibilities. This may include sharing information with other companies, lawyers, courts or other government entities.
bu gibi konularda Adli Bilişim Uzmanlarından ayrdım alabilrisiniz. fakat Türkiyede sayıları çok az. ispat konusuna gelince; hesabınızın nasıl hacklendiği önemlidir... hackleyen şahsın yöntemini tespit ettirmelisiniz.. ispat konusu ondan sonra şekillenmelidir.
Peki şifre kırılmadıysa ne olacak?
Yani rastgele girilen 2, 3 şifrelerden birinin tutması halinde mail'e giriş yapılması ancak hiçbir şekilde mail'den bir bilginin değiştirilmemesi, silinmemesi ve girilen mail aracılığı ile sağa sola mail atılmaması halinde ne olabilir?
1.si rasgele denenen şifreler ile bir hesaba girme olasılığı çok düşüktür.
2.si girmiş olsa bile o hesaba izinsiz girişi zaten yasalara aykırılık oluşturmaktadır...
hesabın sahibinin rızası olamdan nasıl giriş yaparsanız yapın yasalara aykırılık söz konusudur...
Türk telekom ip kayıtlarını ne kadar süre ile tutuyor acaba bu konuda bilgisi olan varmı?
Bir üstteki mesajımı düzeltemiyorum bu yüzden yeni bir soru soruyorum.
Telefon İle yollanmış özel mesajları habersizce okuyan kişinin mail'ine girmek ama şifre değiştirmemek sadece bakıp çıkmak suç teşkil eder mi?
Mail'ine girilen kişi özel hayatın gizliliğini ihlal ederek cinsel içerikli mesajları okuyor, buna tepki olarak ta mail'ine giriliyor?
Mesajlar telefon sahibinin rızası olmadan gizlice okunuyor. Mail'ine girilen kişininde mail'inde banyoda çekilmiş fotoğrafları bulunuyor :)
Benimde Msn Hesap'ım Çalındı. Gizli sorumu Hatırlamıyorum geri Nasıl Alınabilir ?
https://windowslivehelp.com/liveidte...5-D99F404DBE1C
bu frouma girip gereken bilgileri doldurursanız gerekli yanıtı alırsınz
mac adresleri tektir ve değiştirilemez.
linux tabanlı ortamlarda değiştirilebiliyor
fakat o bahsettiğiniz kişi arkadaşınızın eski erkek arkadaşıyımış buraya kadar her şey normal çünkü intikam içgüdüsüyle hareket edenler bu tarz şeyler yapabilir bir kaç farklı ip den mutlaka giriş yapmıştır facebooka ve facebook yasal süreçte ip adreslerini paylaşacaktır yani kişiye ulaşmanız mümkündür.
özel hayatın gizliliği ve ifşası gibi maddelerden yargılaması yapılır.
Herkese selamlar, Bir süre birlikte yaşadığım ev arkadaşımla kanlı bıçaklı ayrıldık. Bu insan benden intikam almak için benim evdeki kablosuz internetin şifrelerinide bildiği için benim internet bağlantımı kullanarak şu an mahkemelik olduğum eski kız arkadaşımın msn ve facebook hesaplarını hacklemiş. Bunu kızın savcılığa başvuracağını bildiği için yapmış ve kızda şu an dilekçe verdi. Teknik takip yapılınca benim ip bilgilerim ortaya çıkacak internette benim üzerime olduğu için hakkımda dava açılacak. Teknik takipe gidilmeden önce bu durumla ilgili savcılığı veya emniyeti bilgilendirmem gerekir mi? ayrıca sadece ip numarası dava açmak için delil olarak kabul ediliri mi? zaten kızla daha önceden de davalık olduğumuz için direk şüpheli konumuna düşüyorum. kızın şikayetini geri alabileceğini zannetmiyorum. Sizce hakkımda dava açılır mı açılırsa ne kadar ceza alırım? para veya hapis cezası mı alırım? bir avukat tutmalımıyım? umarım durumu izah edebilmişimdir. Saygılar
Arkadaşım e-mail şifren kırılmış galiba ben bu işlerden iyi anlıyorum belki yardımcı olabilirim..şimdi arkdaşım ilk olarak gelen güvensiz mail lere tıklama ve hiç kimseye güvenme şifreni kolay bırakma ve sağa sola not etme.. gelelim asıl meseleye şifreni gizli yanıtını felan değiştir.güvene aldıktan sonra e-mail adresini savcılığa şikayet et bu gibi sorunlarda savcılık polis yardımıyla bu kişileri IP adresinden buluyor ve bu kişilere 1 seneden başlayan cezalar veriyor..
email hesabının kesinlikle kendisine ait oldugunu ispatlamak orunda
işin gerçektende zor hemen bir avukata başvur arkadaşımda aynı konu başına geldi dava devam ediyor yani savcılık dava açtı
Merhaba, ben de birşey danışmak istiyorum. Bir arkadaşımın e-mail şifresini uzun süredir biliyorum. Bana birkaç yıl önce kendisi vermişti birşey bakmam için. Ara ara meraktan girer e-maillerine bakarım. Ama bunlar özel mailler değil işle ilgili zararsız şeyler. Şimdi arkadaşım farketse ve dava açsa sonuç ne olur? Şu andan itibaren ne yapabilirim? Şimdiden teşekkür ederim
.Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan
Msn hesabınızı güvenli bilgisayarlarda kullanınız, internet cafe vb. yerlerde msn hesabınızı kullanmayınız
Sadece evdenmi girelim email hesabımıza ? İnternet cafelerde vb.. yerlerde kullanın fakat kullandığınız pcden şüphe duyuyorsanız pc'e sanal klavye yükleyip giriş yapin Kullandığınız pc'de Trojan virüs olsada şifrenize ulaşamazlar.
Şunu yazmak istedim. Önceki zamanlarda belki dediğinizde haklısınız fakat şimdilerde durum biraz değişik. Eğer internet cafeyi yöneten kişi bizzat kendisi kötü niyetli değilse cafe bilgisayarları sıradan bir bilgisayar kullanıcısının (güvenlik tedbirlerini bilmeyen) bilgisayarından daha güvenlidir. Cafelerde her müşteri kalktığında bilgisayar kapatılıp yeniden başlatılır ve cafeci müşteriyi değil kendi bilgisayarlarını korumak için gerekli tedbirleri aldıysa cookie falan kalmaz.Çünkü cafeciler genellikle deepfreeze tarzı programlar kullanır ve bu bu program her yeniden başlatmada bilgisayarı ilk kurulduğu güne götürür. Yani bir sonra oturan müşteri msnpass vs (eskiden buydu yenileri var mı bilmiyorum) programlarla bir önceki müşteriye ait bilgileri elde edemez. Cafecinin kendisi kötü niyetliyse keylogger falan kullanarak birşeyler bulabilir ama bunları asla kendi cafesinde kullanamaz. Çünkü internet cafeler sabit ip kullanmak zorundadır. Buralarda işlenen suçun tespiti kolay olur. Başka yerde kullansa da bir iki müşterinin aynı yerde hesabı çalınsa ve kanuni yola başvursa zaten kimin yaptığı belli olur ki hiçbir cafeci bu riski kolay kolay alamaz.
Müşteriye düşen sadece karşı msn,mail vs tarzı şifreli hesaplarını kapatmadan cafe hesabını kapattırmamaktır. Hesaplarını kapatmadan müşteri kalkar ve hemen peşinden bilgisayar yeniden başlatılmadan uyanık biri oturursa bu türlü şeyler olabilir
Özür diliyorum dikkat etmediğimden 2006 yılının konusunu hortlatmışım
Herkese merhaba.
Başıma gelen olayı kısaca anlatmak istiyorum: aylardır küs olduğum bir arkadaşım "sözlük" diye tabir ettiğimiz sitelerden birinde benim ismime başlık açıp kendi ismini vermeden nick arkasından bana hakaret eden bir yazı yazdı. ben bu hakareti 2 hafta kadar sonra tesadüfen okuyunca, yazanın o küs arkadaşımın yazdığını yazış tarzından hemen anladım. sonra bunu ispat etmek için aynı sözlükten bir hesap alıp bu nick'e özel mesaj attım. kendisini savcılığa vereceğimi söyledim ve uzun süren mesajlaşma sonrasında küs olduğum arkadaşımın kendisi olduğunu kabul etti. yazdığı hakareti sildi. buraya kadar herşey tamam. fakat bir iki dakika sonra başka bir nickli kişiden bana bir mesaj geldi. hakaret edenin o küs arkadaşım olduğunu iyi tahmin ettiğimi, beni bunun için tebrik ettiğini söyledi. bu yazış tarzı yine o küs arkadaşımın tarzıydı. sonrasında ben talep etmememe rağmen birden "o kişiyi ben de sevmiyorum al sana onun gmail ve facebook şifreleri gir oku neler yazışmış insanlarla hahaha" diye mesaj attı. neye uğradığımı şaşırdım. ama bunun bir tuzak olduğunu hemen anladım ve şifreleri asla kullanmayacağıma dair mesaj attım. 2-3 gün sonra bu küs olduğum arkadaşım kendi facebook profilinden herkese benim onun facebook ve gmail hesaplarını hacklediğimi söylemeye başladı. şifreleri bir kez bile kullanmamama rağmen resmen hacker damgası vurmaya çalışıyor bu şahıs bana. suçsuz olduğumu nasıl ispatlayabilirim? ve o şifreyi atan nick'in de küs olduğum arkadaşıma ait olduğuna eminim, bunu nasıl ispatlayabilirim?
teşekkür ederim.
iyi günler.
Her iddia, iddia sahibi tarafından ispatlanmalıdır.
kendisi vermiyor ki savcılığa beni... verse rahatlayacağım. sadece facebook üzerinden bana iftira atıp insanların hakkımda yanlış düşünmesine sebep oluyor. ve bu beni artık çok rahatsız ediyor. yapabileceğim hiç birşey yok mu oturup seyredecek miyim bu durumu:(
Hesabımdan sesli,yazılı veya görüntü yolu ile hakaret içeren bir ileti yollanmış. Hakkımda şikayet olduğundan Savcıya hesap sahibinin ben olduğumu şifreyi kimseyle paylaşmadığımı ama yollamadığımı söyledim. Savcı benim cezalandırılmam için konuyu sulh cezaya sevk etti. Hesabıma baktığımda beni, kullanıcı adım ve şifrem ile tehdit eden mesajlar gördüm. Hepsinin kullanıcı adı gönderme saatini ve İP numarasını mahkemeye verdim. Söz konusu saat ve tarihde bir yurtta kaldığımı yurdun wireless bağlantısı olduğunu; bahsi konu geçen hakaret içerikli mesaj İP numarasının nereye ait olduğunu bilmediğimi söyledim. Yurt sahibinden de yurtta hangi tarihlerde kaldığımı da söyledim. Şifreyi bilen biri yapabileceği gibi şifreyi bilmeyen biri de sms kodu, güvenlik sorusunu cevaplama, başka bir kullanıcı hesabına şifre aktarımı, form doldurma veya benim aklıma gelmeyen belki de profeyonel olabilecek başka yollarla böyle hakaret içerikli mesaj yollayabileceğini söyledim. Bu hakaretin halen İP numarası yok; daha bilgisayar bile tespit edilmemiş. Şikayet eden sadece ekran çıktısı ile başvurmuş. Oysaki Hotmail zaten İP yi kullanıcılara veriyor. Kendi hesabımda bu hakaret içeren mesaj yok ki silinmiş olabilir. Nedir benim sorumluluğum?
Bahsettiğiniz hesap ne hesabı? Mail hesabı mı?
Hem mesajları gördüm diyorsunuz hem de hesabımda yok diyorsunuz. Sonradan silinmiş mi?
Hesabımdan hakaret içeren bir ileti yollanmış; bunu bana savcı gösterdi ve bana sordu bunu sen mi yaptın? Ben de yapmadım dedim. Sonra kendi hesabıma baktığımda savcının bana gösterdiği ileti yoktu; silinmiş olabilir. Oysa kendi hesabımda farkettiğim bana kullanıcı adımı ve şifremi bana yollayan belki de bana önce reklam sonra da şantaj amaçlı davrandıklarını ima eden kullanıcılar olduğunu düşündüğüm mesajlar gördüm. Hesabımdan yollanan ileti hakkında bir malumatım yok ama bana gelen tehdit mesajlarının farkındayım. Benimkisi hotmail olup şikayet edenin hesabı da hotmail. Müşteki ekran çıktısı ile şikayet etmiş; oysa ki İP numarasını savcıya vermemiş. İstese İP ile ilgili rapor verebilirdi. Bu arada 3. celseye girecez. Müşteki 2 defa devamsızlık yaptı. 3. celsede ne olur?
3. celsede kamu görevlisine hakaretten dolayı 1 sene ceza aldım. Oysaki ben de memurum. Ön inceleme bile yapılmadan şimdi cezaevine mi girecez? Bu nasıl memurluk ben bir şey anlamadım... Neyse itiraz ettim de Asliye cezaya gitti 231. maddeden dolayı... Yardımcı olursanız sevinirim...
Zamanında benimde kırdılar fakat uğraşmadım, uğraşsaydım ne olurdu acaba
Saçmalıklarla dolu bir işlem yapıyolar 1 sene önce facede oyunlara girebilmek için hotmailden hesap aldım meğerse bu hesap daha önce bir başka kişininmiş ve 1 seneden fazla süre hotmail hesabına girmemiş hesapta iptal olmuş bende tesadüfen hotmailden bu hesabı almışım ve 3 gün önce savcılık çağırdı sen diyor bu hesabı hacklemişsin senin ip adresin çıktı diyor hotmailden bu hesabı ben aldım zaten bende olan hesabı neden hackliyim.ayrıca 3 gündür araştırma yapıyorum burası dahil microsoftada yazı yazdım onlarda bir şey cevap veremediler. E mail hesaplarında olay şöyle işliyor hotmail için bahsediyorum gerçek kimliğinize veya gerçek olmayan sıradan bir isim alsanız bile bu adresi alırkenki ip size kayıtlı olduğu için o adres sizindir çalınsa veya hukuk dışı işlem yapılsa her türlü hukuk mücadelesi o hesabı açan kişi veriyor. ayrıca 1 sene açtığınız hotmail hesabına giriş sağlamazsanız o hesap kapanıyor ve bir başkası bu hesabı kendine alabiliyor benimkide böle bi durum böle sistemde ceza alırsam şaşırmam...
mail hesapları genelde tahmin yoluyla başka ellere geçer. tuttuğunuz takım,ardışık rakamlar,doğum günleri gibi bir sürü örnek verebilirim. bir bilgisayar teknikeri olarak, kullandığınız şifreleri özel karakterler kullanarak oluşturmaya özen gösteriniz.
örnek: %hukukiforum@%
Merhaba
2011 yılın da tanımadığım bir bayanın facebook ve msn adresleri benim bilgisayarımdan şifresi kırılarak girilmiş.Fakat bu bayanla uzaktan yakından alakamız yok. Ortak hiçbir arkadaşımız yok, ayrı şehirlerde yaşamıyoruz. Askerdeyken savcı tarafından ifadem alındı aynı şeyleri söyledim.Bu bayana ulaştım beni tanımadığını aramızda herhangi bir husumet vs. bulunmadığını söyledi. Davasından vazgeçmek istediğini belirtti.Hatta dilekçesini geri almak için savcılığa gittiğini ama kamu davası olduğu için alamadığını söyledi.İlk duruşma yapıldı ifademi verdim. ikinci duruşmaya ifademi verdiğim halde tekrar gittim.Ama bayan gelemedi. Duruşma ertelendi 1 ay sonra tekrar duruşma yapılacak.Evlendim eşimin durumdan haberi yok, herhangi bir sabıkam bulunmuyor.Madur olan birisi de benim. Bu bayanın çevrem ile olan bağlantısını araştırdım bulamadım. Ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler. İyi çalışmalar.
yapacak bişey yok kardeş büyük ihtimalle para cezası verecektir. Devlet şuna göre hareket ediyor silah senin sen vurdun der birşey diyemezsin.
iyi günler bende bi sorunumu anlatmak istiyorum ama nereye yazacam bulamadım yardımcı olabiecek varmı aceba