Hem arz ederim hem de rica........:)
Printable View
Büyüğe arz edilir, küçükten rica edilir.
Üst makama arz edilir aşağıdakinden rica edilir.
İşte asıl tehlike budur.
Yakında her bir partinin sokağı mı olacak? Yoksa Rize'nin x köyünde sandıktan çıkan 1 hayır oyu vereni mi arayacağız?
Evet de Hayır da çok şey ifade etmez. Çünkü bu halk eninde sonunda doğruyu bulur. Bir görüntü kasediyle değişen siyaset oyunu, yine bir benzeri ile ters rüzgarlar estirebilir.Tek olumsuz etmen ise zaman faktörüdür.
Neden bu sitede karşıt görüştekiler beni anlamata güçlük çekiyor.:) Beyefendi evet diyenin aklından şüphe ederim lafını siz de söyleyebilirsiniz.Bundan doğal ne olabilir ki.Ama hayır dediği için ismi bir sokaktan silinen ,aşağılanan ünlü bir insan gördünüz ya da duydunuz mu.Ben buna karşıyım.İnsanları siyasi tercihlerinden dolayı aşağılamak ,hakkında saçma sapan mektuplar yazmak ya da ne bilim hakaret boyutlarına varacak ithamlarda bulunmak bana doğru gelmiyor.Ülkedeki kutuplaşmanın en büyük nedeni budur.Bu sitede bile şu şu sebeplerden dolayı evet dedim ya da şu şu sebeplerden dolayı hayır dedim diyen kişilere saygımız sen baltasın ,kazmasın,cahilsin şeklinde oldu.
Öyle bir ithamda bulunan belli,ben kimseyi evet dediği için aşağılamadım.Zaten bana dediğiniz yok.Adı geçen şahsın sokaktan adının silinmesini o sokak sakinleri istiyor.Buna da mecbur değiller,oturmak zorunda değiller yani.Ben mi istedim Kenan Evren bulvarında oturmak.Bu da başka bir tartışma konusu.Kim ne yapmış bu ülke için sokağa adı veriliyor,onuda birtürlü anlamış değilim.Bir yerleşim mahaline ad verilecekse benim verilsin,tüm olumsuz şartlara rağmen yaşamaya çalışıyoruz.Zoru başaran biziz,şarkımı söylemem lazım,sesim güzel onuda yaparım.:DD
Sezen'e sazan yakıştırmasını yerinde bulanlar "kağıttan kaplan" sözünü nasıl buluyorlar acaba merak ediyorum?
Her iki söylem arasındaki fark da belirtirseniz çok daha makbule geçer.
Teşekkür ederim.