Yonetici degilim ama yardimci olmaya calisayim:Alıntı:
.....Hayretle gördüğüm iki şeyden bahsetmeden geçemeyeceğim.
1. Avukat olan bazı kişilerin bile ifade edilen düşünceye karşı oldukları için bu "ifadeyi" suç saymaları.
2. Düşündüklerinden dolayı birisinin asılmasını savunan birisinin, bu siteye üyeliğinin hala (herhangi bir kınama veya uyarma bile olamaksızın) devamı. Özellikle bu konuda sayın yöneticinin bir cevap vermesini şiddetle arzu ederim.
Saygılarımla...
Ekleyen: uncu - 28/12/2005 : 03:21:17
1. Avukatlar da insandir ve onlarinda tipki sizin arzuladiginiz gibi diledikleri gibi dusunme ve bu dusuncelerini diledikleri gibi (hukuka aykiri olmamak kaydiyla) ifade etme ozgulruklari vardir. Olaki bu dusunceleri ifade ozgulugunun; bu gunku konumunu yeterli bulmak/ daha da kisitlamak veya tam anlamiyla kisitlamalari ortadan kaldirmak yonunde olsun. Yukarida kendini 'dusunce ve ifade ozgulugu kisitlamasi denince' COK GENIS GORUSLU olarak tanimlayan SIZ bu taniminizdan emin misiniz. Bir insan dusunce ve ifade ozgurlugunu savundugunu iddia ederken kendisine karsi gorus bildirenleri 'bilgilendirebilir, onlarla fikir alisverisi yapabilir, onlari degistirmek icin yuce bilgisini sinirsizca sacabilir' ama AYIPLAYAMAZ. Yoksa ayipli duruma duser. SIZCE yukardaki cumleleriniz arasinda yer alan ayiplamak lafini sarf ederken en primitif bazda size karsi goruslu olanlari KENDINIZCE yargilayip, Ahlaka mugayyir olduklarina karar verip, onlari UTANMAYA mahkum ederek DUSUNCE ve IFADE OZGURLUGUNU kavramina DARBE VURMADINIZ MI? Elestridiginiz T.C. yasasi dogru olmayabilir ancak sizinle ayni primitiflik duzeyiyle yargilama yaptigi ortadadir. Ayni goruslu kisilerin birbirini elestirmesi ancak boyle olur.
2. Bir de hic SIKILMADAN hala bu konunun tartisilmasini elstirerek yoneticileri goreve davet ediyor ve SANSUR UYGULAMALARINI hatta bu da yetmezse *IDAM isteyen UYELRI IDAM etmelerini istiyorsunuz. Bu goruslerinizi icerisinde barindiran ve IZM ile biten birkac rejim biliyorum ancak hicbirinin DEMOKRASI ILE bagdasmadigini da biliyorum. (*IDAM=OLUM=insan BENLIGININ sonsuze dek yokluga mahkumiyeti) Siz ne istediginizin farkinda misiniz? Sizin farkiniz ne?
YA OLDUGUN GIBI GORUN YA GORUNDUGUN GIBI OL.
Sn.uncu, Yaratilmakla odullendirilmis HER BENLIK KUTSALDIR ve baskalarina zarar vermemek kaydiyle kendisi icin dogru olduguna inandigi herseyi ISTEME hakkina sahiptir (Alip alamayacagi ayri konudur, sukurler olsun idam isteyenleri 'idam etmeyelim' diyecek kadar demokrasiyi ozumseyenler de var). Buna benzer cumleler INSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESINDE de var bilmem okudunuz mu? Ya anladiniz mi? Cok daha onemlisi gercekten SIZIN BIR PARCANIZ YAPABILDINIZ MI? Biliyorum zor sorular ama ifade ozgurlugu adina TAKIYE yapilmasina dayanamam (tuh bakin ben de yargi ve mahkumiyet yaptim). SAMIMIYET LUTFEN