Davadan vazgeçme durumu farklı ama vazgeçmezse darp sırasında olan olaylar da gündeme gelecektir muhtelemen. Nedeni sorulacaktır.
Anlayamadığım yengenizin durumu nedir şu anda, garip geldi biraz.
Printable View
Vazgeçecek yengem davadan.
Kesin yani
yinede abim para cezasını ödeyecekmi. öyle duydum ben doğrumudur.
4000-5000 tl
Evet yengeniz şikayetini geri çekmiş olsa dahi ağabeyiniz o parayı ödemek zorunda.
Eşe karşı uygulana şiddette şikayet geri çekilmiş olsa dahi hakimin vereceği karara engel olmaz diye biliyorum.
Kesinmidir abdullah bey
Benim davamda hakim sulh olun kurtulun demişti. Sulh olunmayınca 4500 er TL ödemekle cezalandırılmıştık.
yengemle abim barıştı. o zaman ödemeyecek değilmi
abdullah bey. GSM firmasından dökümler geldiği zaman.
kadın demişki ben bunlara itiraz ederim doğru değil derim.
o zaman ne olacak
Hakim elindeki yazılı belgeye itibar edecek.
gerçekten yanlış olma ihtimali varmıdır
Aysun hanım abiniz eşini darp etmesi nedeniyle türk ceza kanunun 86/1veya 2 fıkrası ile 3 fıkrada yazaılı eylemi işlemiştir şayet adli raporda yaralanmanın derecesi yuksek ise 87 maddeden de ceza artırılarak verilecek 86 madde 3 fıkrada kasten yaralama suçu eşe karşı işlenemis halinde şikayet aranmaksızın verilecek ceza yarı oranında artırılır . hükmü bulunmaktadır,, dolayısayla sizin yengeniz şikayetinden vazgeçse bile abiniz aleyhine kamu davası açılacak ve ceza alacaktır. fakat abinizin daha önce sabıkası yoksa cmk 231 md uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karaı verilecek 5 yıl içinde uyarılara abiniz uyarsa başka suç işlemezse hükmedilecek para cezası ortadan kalkacaktır.. sizin anlıyacağınız manada henüz davaaçılmamış ise dava açılır anacak hakim abinize ceza verirse bu para cezasını diğer bir tabirle erteleyecek yani abiniz para cezasını ödemeyecektir..
bülent bey herkes farklı bişey diyor ya.
kesin ödemezmi yani.
BULENT ORKUN avukat mısın? Konuya dikkat etmedin herhalde? Eşe karşı şiddet, sadakatsizlik var burada konuşan insanlar daha önce forumda konulara bakarak ve kendi başlarına gelenleri anlatarak yola çıkıyorlar. Şikayette bulunmuş zaten hemde darp raporu ile ....
Herkes dediğiniz bu konularda tecrübeli insanlar hiç bir şey bilmeyen bir insan size olacakları söyleyemez değil mi?
Ayrıca herkes dediklerini konuyu açmış olduğunuz günden itibaren sizi aydınlatan kişiler ve yazdıkları cevaplara teşekkür etmiş olduğunuz kişiler.
Çoğunluk olumsuz konuştuğu için siz bir kişi olumlu konuştu diye ona inanmak istiyorsunuz ama kararı verecek olan hakim eşe karşı şiddetin cezasız kalması olmaz diye düşünüyorum üstelik birde darp raporu var.
tabiki herkese teşekkür ediyorum. herkes bilgler verdi. ama bizde şaşırdık. her defasında farklı şeyler. adliyeye gidiyoruz daha farklı şeyler. lütfen yanlış anlaşılmasın
Bu forumda size net cevap verecek kimse yok. Yani kısacası olabilecek ihtimallerden kuvvetli olanları paylaşırlar sizinle sizde bunlardan yola çıkarak hareket edebilirsiniz kararı verecek olan hakimdir biz burada verilecek kararı değil yüksek ihtimalleri tartışıyoruz.
Hakimin vereceği kararı buraya yazarsınız....
günaydınlar
birşey takıldı aklıma.
şimdi birkaç gün sonra dava başlayacak. yengem vazgeçtiğini söylemişti ama ailesi baskı yaptı vazgeçmem diyor.
yani şakayetinde ısrarlı. boşanmakta istiyor. ilk dava darp davası deniliyordu boşanmakta istediği için aynı anda boşanma davasıda açaılırmı. yoksa abim evden uzaklaştırma alırda sonrasındamı boşanma davası açılır.
Darp var ise boşanmamak için sebep yoktur. Yani çok rahat bir şekilde boşanabilir ve sadakatsizlikte eklenince iş iyice karışır ama abiniz maddi ve manevi tazminat ödemek zorunda kalır.
Abinizin şuanda en çok söylediği kelime keşke olmalı herhalde? Çünkü insanlar elindekinin değerini kaybetmeye başladığı zaman yavaş, yavaş anlıyor elinden gittikten sonra ise tam anlamış oluyor ama iş, işten geçmiş oluyor.
Sadakatsizlik ve Darp hem suçlu hem güçlü olduğunu gösteriyor ama en güzel yanı adalet önünde paranın ve gücün bir önemi yok.
Sadakatsizlik derken sanırım aldatmayı diyorsunuz. Ama buna delil hiçbirşey yok yengemin elinde. Yani bir kanıt yok.
Sayın üye defaten yazmış olmama rağmen aynı soruyu ısrarla soruyorsunuz.
İkisi birbirinden ayrı davalardır. Boşanma davası açmayabilir isterse. Ama darp nedeni ile dava açabilir. Uzaklaştırma kararı Aile Mahkemesi hakimince verilir. Boşanma davasından ayrı bir durumdur. İşin içerisinde darp / baskı vs olması nedeni ile acilen önlem alınması gerektiğinden boşanma davası açılmadan önce uzaklaştırma kararı çıkartılabilir. Uzaklaştırma kararı darp davası ile ilintili değildir.
konuyu okudum ve anladığımı duşunuyorum,, olayda iki ayrı dava vardır
1-Aile mahkemesinin görev alanına giren boşanma davası sadakatsizlik ve eşe karşı kötü muamele nedeniyle açılan veya açılacak boşanma davası
bu davaada deliller zaten yukarda ayrıntılı açıklandığı uzere, darp, bir başka kadınla aldatma tanıklar dinlenecek tlf kayıtları incelenecm varsa bilgisayar kayıtları tarafların sunacakları diğer delilller
2- erkek eşin bayan eşi darp etmesi türk ceza kanunun 86 ve 87 maddelerinde yazılı kuralı ihlal etmesi nedeniyle cezalandırlma istemiyle dava açılacak
yukarda yazdığım açıklamalar bayan eşin dövülmesi nedenyle döven eş aleyhine ceza davası açılması gerektiğini söyledim... eşe karşı kasten yarala suçlarının şikayete tabi olmadığını resen kamu davası açılması gerektiğini yazdım.. adli raporda yaralanmanın derecesine göre tck da yazılı cezalar verilecek dedim,,, erkek eşin daha önce sabıkası yoksa hükmün açıklanması yoluna gidilebilir demiştim bu yazdıklarımın neresinde bir hata var bunu açıklarsanız sevinirm.
merhaba
yengemin dillekçesinin üzerinden 15 gün geçti. sonuçta bu şiddet davası. ama celpler gelmedi.
ava ne kadar sürede olur