Cevap: Aldatmalara mevcut hukuki mevzuatın katkıları var mı?
Alıntı:
HUKUKCULAR KRALI rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşmalı olarak boşanmak istedilerde boşanmadık mı..?...bana hiç bir teklifle gelmediler....mahkemede hep " seviyorum boşanmak istemiyorum" diye beyanda bulundu eşim ve akrabam ailesi....eşimden yadigar 2 kızımla gül gibi geçinip gidiyoruz.....şu an fiili ayrılık davam devam ediyor.....bakalım ne olacak....eşim herhalde "kendisiyle yaşamak nasib olmadı ammavelakin ; bari dava süresince hasbelkader ölürse ,
hiç olmazsa maaşı nasib olur" diye düşünüyor herhalde......:DD
keşke kızınızı bu işe bulaştırmasaydınız....su akar yolunu bulurdu...
Bir hukuk sitesinde bu tarz yaklaşımları uygun bulmuyorum..
Alıntı:
bari dava süresince hasbelkader ölürse ,
hiç olmazsa maaşı nasib olur" diye düşünüyor herhalde......
Ölen eşin mirasçılarının boşanma davasına devam edebilmesi kanunen mümkünken herhalde böyle bir şey düşünmüyordur. :)
Alıntı:
Anlaşmalı olarak boşanmak istedilerde boşanmadık mı..?...bana hiç bir teklifle gelmediler....mahkemede hep " seviyorum boşanmak istemiyorum" diye beyanda bulundu eşim ve akrabam ailesi....eşimden yadigar 2 kızımla gül gibi geçinip gidiyoruz.....şu an fiili ayrılık davam devam ediyor.....bakalım ne olacak....eşim herhalde "kendisiyle yaşamak nasib olmadı ammavelakin ; bari dava süresince hasbelkader ölürse ,
hiç olmazsa maaşı nasib olur" diye düşünüyor herhalde......:DD
keşke kızınızı bu işe bulaştırmasaydınız....su akar yolunu bulurdu...
Kızımı hiçbir şekilde hiçbir olaya bulaştırdığım yok. Ne demek kızınızı bulaştırmayın. Benim ve kızımın yaşadıklarını siz nereden bileceksiniz ki.Su akar yolunu bulur yazmışsınız. Ben zaten şu an onurlu, başım dik doğru bir hayat felsefesinde ilerlemey devam ediyorum. Yani doğruluğuna inandığım bir yoldayım. Bu sitede sdece bir kısmın paylaştım o kadar. Ben anlaşmalı protolümde ondan ne nafaka ne de tazminat istemiştim. İletilerimi dikkatli okusaydınız sadece kızımı düşündüğüm için anlaşmalı boşanmaya neden olumlu bakmadığımı, eşim ile hangi madde de anlaşamadığımı görürdünüz. Ben eşiniz gibi maddi çıkarları göz önünde tutan bir kişi olsaydım sabit bir maaş alan bir insanla evlenmezdim diye düşünüyorum. Ben ne istiyorsam kızım için istiyorum. O iyi semtte süper lüks evinde otururken evlliliğimiz boyunca kızımızın benim ve evin maddi-manevi ihtiyaçlarımızı karşılamzken boşanınca kızımın ihtiyaçlarını karşılar mı sanıyorsunuz
Alıntı:
AV.FERDA AYDIN rumuzlu üyeden alıntı
Bir hukuk sitesinde bu tarz yaklaşımları uygun bulmuyorum..
Ferda hanım ; o cümleyi kullanırken , kati surette saygıdeğer hanımefendileri aşağılamak ve incitmek anlamında söylemediğimi bilmenizi isterim....tabi ki buna boşanamadığım ama en az 10 sene hayatı acı tatlı paylaştığım eşim de dahildir.....dikkat ederseniz tebessümle söyledim....saygıyla arz olunur...
Alıntı:
ayısıgım08 rumuzlu üyeden alıntı
Kızımı hiçbir şekilde hiçbir olaya bulaştırdığım yok. Ne demek kızınızı bulaştırmayın. Benim ve kızımın yaşadıklarını siz nereden bileceksiniz ki.Su akar yolunu bulur yazmışsınız. Ben zaten şu an onurlu, başım dik doğru bir hayat felsefesinde ilerlemey devam ediyorum. Yani doğruluğuna inandığım bir yoldayım. Bu sitede sdece bir kısmın paylaştım o kadar. Ben anlaşmalı protolümde ondan ne nafaka ne de tazminat istemiştim. İletilerimi dikkatli okusaydınız sadece kızımı düşündüğüm için anlaşmalı boşanmaya neden olumlu bakmadığımı, eşim ile hangi madde de anlaşamadığımı görürdünüz. Ben eşiniz gibi maddi çıkarları göz önünde tutan bir kişi olsaydım sabit bir maaş alan bir insanla evlenmezdim diye düşünüyorum. Ben ne istiyorsam kızım için istiyorum. O iyi semtte süper lüks evinde otururken evlliliğimiz boyunca kızımızın benim ve evin maddi-manevi ihtiyaçlarımızı karşılamzken boşanınca kızımın ihtiyaçlarını karşılar mı sanıyorsunuz
Saygıdeğer hanımefendi...."bulaştırmayın" kelimesi her ne kadar biraz kaba kaçsa da bunları belki babalığımdan gelen hassasiyetime binaen söyleme gereği duydum...hadi size rest çekti diyelim kızınızın suçu ne...?...hem lüks içinde yaşamak hem evladına sahip çıkmamak...?...ne yazık ki bu konu da etrafımızda bolca dillendirilmeye başlandı....sebeplerini irdelemek lazım....bilinçli olarak bunu yapanlar varsa yazık bu erkeklere yazık bu nüfus kağıdı babalarına......:k..aslına bakarsanız hanımlar; biraz da babalarına çocuğun derdiyle dertlenme fırsatını vermiyorlar....adama da ya hazıra konmak ya da küsmek düşüyo...
Alıntı:
Ferda hanım ; o cümleyi kullanırken , kati surette saygıdeğer hanımefendileri aşağılamak ve incitmek anlamında söylemediğimi bilmenizi isterim....tabi ki buna boşanamadığım ama en az 10 sene hayatı acı tatlı paylaştığım eşim de dahildir.....dikkat ederseniz tebessümle söyledim....saygıyla arz olunur...
kadınlar demek istediniz sanırım.. Kadın ya da erkek dışında cinsiyet yok zira....
Bil mukabele saygılarımla...
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Ölen eşin mirasçılarının boşanma davasına devam edebilmesi kanunen mümkünken herhalde böyle bir şey düşünmüyordur. :)
İlknur hanım ; affınıza sığınarak , bu cümleden neyi kasteddiğinizi tam olarak anlayamadım....biraz açar mısınız.?...
Daha önce boşanma davası esnasında ölen davacının mirasçıları boşanma davasını sürdürebilme hakkına sahipken, Anayasa Mahkemesinin (sanırım Ocak ayıydı) iptal kararı neticesinde bu hak davalının mirasçılarına da tanındı. Düzenleme henüz yapılmamışsa da artık her iki tarafın mirasçıları da boşanma davasına devam ederek özellikle davaların kabul ve reddi kusurun ağırlığına, keza tazminat ve nafakalar da kusurun tespitine bağlı olduğundan, mirasçılar devam etmekle boşanma ve fer'ileri ki aynı zamanda miras açısından durumun netleşmesini sağlayabiliyorlar.
Henüz çok yeni bir iptal kararı bu, dediğim gibi düzenlemesi de henüz yapılmış değil. Madde şu haliyle biraz güdük ve anlamsız görünüyor. Uygulamasını şu sıralar yapan mahkemeler varsa muhtemelen Anayasa mahkemesinin gerekçeli kararını bekliyorlardır.
Alıntı:
Saygıdeğer hanımefendi...."bulaştırmayın" kelimesi her ne kadar biraz kaba kaçsa da bunları belki babalığımdan gelen hassasiyetime binaen söyleme gereği duydum...hadi size rest çekti diyelim kızınızın suçu ne...?...hem lüks içinde yaşamak hem evladına sahip çıkmamak...?...ne yazık ki bu konu da etrafımızda bolca dillendirilmeye başlandı....sebeplerini irdelemek lazım....bilinçli olarak bunu yapanlar varsa yazık bu erkeklere yazık bu nüfus kağıdı babalarına......:k..aslına bakarsanız hanımlar; biraz da babalarına çocuğun derdiyle dertlenme fırsatını vermiyorlar....adama da ya hazıra konmak ya da küsmek düşüyo...
Baba olmanızdan gelen hassasiyetin bu kadar rencide, kabalık gerektiren cümle gerektireceğini düşünmüyorum. Hassasiyet herkesin bildiği gibi ince bir düşünceyi gerektirir. Madem ki bu kadar hassas olduğunuzu iddia ediyorsunuz benim doğurduğum ve bu yaşa kadar maddi-manevi ihtiyaçları için çalışıp çabaladığım, hayatımın bütün değerleri, mutluluğum, huzurum, sonsuz sevgim yani herşeyim olan çocuğumun geleceğini düşünerekten onun istediği bu maddeyi neden kabul etmediğimi anlardınız. Ben babasına kızımızla ilgilensin, ona karşı sevgisini göstersin diye çok zaman, fırsat tanıdım. Ama tabii ki her baba böyle değil. Öyle babalar var ki çocukları onlar için herşeyleri, dünyalarının merkezleri... Yani bütün bu duygular ister anne ister baba olsun cinsiyet farketmez insani değerleri taşımak, vicdan, sevgi nedir bilmek, sorumlulukların bilincinde olmak vb. ile ilgili ve böyle de olacaktır