Cevap: Eşim çocuğumu getirmedi
Yarın boşanma davamızın celsesi var; eski eşim hakkında yaptığım suç duyurusuyla ilgili olarak da savcıyla görüşeceğim.
Bugün babası kızımı aldığında geç getireceğini söyledi, ben de yapamayacağını söyledim ve kendisi getirmesi gereken saatte getirdi.
Sanırım bazı insanları "kolluk kuvvetleriyle" ikna etmek gerekiyor. Ne yazık..
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
A. Genel olarak
I. Koşullar
Madde 335.- Ergin olmayan çocuk, ana ve babasının velâyeti altındadır. Yasal sebep olmadıkça velâyet ana ve babadan alınamaz.
Hâkim vasi atanmasına gerek görmedikçe, kısıtlanan ergin çocuklar da ana ve babanın velâyeti altında kalırlar.
II. Ana ve baba evli ise
Madde 336.- Evlilik devam ettiği sürece ana ve baba velâyeti birlikte kullanırlar.
Ortak hayata son verilmiş veya ayrılık hâli gerçekleşmişse hâkim, velâyeti eşlerden birine verebilir.
Velâyet, ana ve babadan birinin ölümü hâlinde sağ kalana, boşanmada ise çocuk kendisine bırakılan tarafa aittir.
Bilindiği kadarı ile taraflar evlidir. Boşanma davaları devam etmektedir. Boşanma davası devam ediyor olsa dahi evli oldukları aşikar. Medeni kanunun yukarıda yazılı maddesi yani madde 336 velayetin ana ve baba nın birlikte kullanacağını belirtmektedir.
Hal böyle olunca baba suç işlemiş sayılamaz kanaatındayım.
Sayın üye her ne kadar konu başlığında bile çocuğu kendi tekelinde imiş gibi bir ibare ile yazmışsada (eşim çocuğumu getirmedi) çocuk her iki ebeveynin velayetinde görünmektedir.
babanın suç işlediği kanaatına varılamaz.
Yinede değerli hukukçu arkadaşların bilgisi ve tecrübesi konuya ışık tutacaktır düşüncesindeyim...
benim davacı karım da eşim çocuğumu kaçırdı diye savcılığa vermiş onun çocuda benim neyim acaba komikliğe bakın eşim çocuğumu kaçırdı gelde gülme o çocuk gökten zembillemi inmiş acaba
Alıntı:
dürüstce rumuzlu üyeden alıntı
benim davacı karım da eşim çocuğumu kaçırdı diye savcılığa vermiş onun çocuda benim neyim acaba komikliğe bakın eşim çocuğumu kaçırdı gelde gülme o çocuk gökten zembillemi inmiş acaba
Beyefendi; bu ülkede beğensek de beğenmesek de bir hukuk-mahkeme kanun var. O gücün verdiği kararları uygulamazsanız; bunun sonucunu görürsünüz. Bazı şeyler bana da garip geliyor, adil gelmiyor ama bu böyle. Bunu da değiştirmek için itiraz hakkınız var vs. Ama sonuçta mahkemenin kararına uymazsanız bu bir kabahattir.
Çocuk kaçırma konusu ise; izinsiz götürülen bir çocuk kaçırılmışmışdır? Evet. Götüren öz ana ya da babaysa bu durum değişir mi? Duygusal olarak yok canım diyebilirsiniz. Ama hukuk velayeti belirliyorsa ve o çocuğun nerede olduğunu bilmiyorsa diğer taraf, çocuğuna ulaşamıyor,göremiyorsa; bir taraf da kanunun belirlediği şekilde göstermiyorsa (kim olursa olsun anne ya da baba) çocuğu ne yapmış oluyor?