-
Re: Göz bozukluğu-askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Tavuk karası askerliğe elverişsizlik yaratmaz.
-
merhaba eşim keratakonus hastası sol göz -7.25 sağ göz -1.25 şu anda askerde ve görmekte çok güçlük çektiğini söylüyor özelliklede karanlıkta bu durumda çürük raporu alabilirmi ? cevabınızı bekliyorum
lütfen cevaplayın.:(
-
birsencim sorunun cevabını burdan bulabilmen çok zor bence konuyla ilgili mevzuatta maddeleri incele bence ordan yanıt bulabilirsin... bak mesela benim soruma tavuk karası askerliğe elverişsizlik yaratmaz demişler ama maddelerde d sınıfı rahatsızlığa girdiği yazıyooo bence araştır biraz daha...
-
Teşekkür Ederim Yelizciğim Çok Sağol Sende Olmasan Cevap Veren Yok .Aldimi Nişanlin Raporunu Bugün Alacağini Söylemiştin.
-
Merhabalar benim adım burak ben de göz tembelliği çocuk yaşlardan beri yaşadığım bir hastalık ve en son askerlikte geçerli olan yeterli görme oranı nedir ?
Ve benim Sağ gözüm 100 / 10 görüyor % 30 özürlü raporum var acaba bu şartklar altında beni askere alırlarmı
-
göz tembelliğin varsa askere almazlar durumunu bildirir tam teşekküllü hastaneden (askerlik şubesinin seni muayene için göndereceği hastane)askerliğe elverişli değildir raporu alırsan askere hiç gitmeden halledebilirsin çok araştırdım göz sorumlarını benim eşimde askerde keratokonus hastası onunla ilgili fazla bilgi bulamadım ama göz tembelliğine kesin olarak askerliğe elverişsizdir raporunun verildiğini biliyorum.
-
Merhaba,
Ben Istanbulda ozel bir firmada sistem uzmani olarak calisiyorum. 1980 dogumluyum ve 1997 yilinda universiteyi kazandim,ancak okulu bitiremedim ve 7yil sonunda kaydim silindi, daha sonra cikan aftan faydalandim askerligimi tecil ettirdim, ama yine sinavlara giremedigim icin okulu bitiremedim ve Subat 2005'te tamamen okuldan kaydim silindi.
Sorum su Ocak 2008'de askere sevk edilecegim er olarak uzun donem, ancak bundan 1.5 ay once gecirdigim bir trafik kazasi sonucu sag gozum gormez oldu, askerlik subesini aradim konu ile ilgili bilgi veremeyeceklerini sevk tarihinde subeye gitmem gerektigini soylediler. Acaba bu sekilde beni askere alirlarmi geri hizmet,bilgisayar vs. yoksa direk muaf mi ederler? Sevk zamani gidip,sevkimi istedigim zaman beni askere alinmadan sevk ederlermi?
Vereceginiz cevaplar icin simdiden tesekkurler.
Saygilar.
Tarik
-
İlk sayfada verilmiş cevap var.İncelediniz mi hiç?
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=6617
-
Evet incelemedim, butun forumlari okudum neredeyse ama celiskiye dustugum icin yazdim. Kimi yerlerde kor olsada bir gozun geri hizmete alinirsin denmis, kimi yerlerde askerlige elverissiz olunur denmis. O yuzden burada sorarak direk kendi durumum ile ilgili aciklayici bir cevap bulmak istedim. Cevaplarsaniz cok sevinirim.
Saygilar.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ilk sayfada gece korlugunden bahsedilmis, okudum tekrar.
Benim yazdigim ise;
Sorum su Ocak 2008'de askere sevk edilecegim er olarak uzun donem, ancak bundan 1.5 ay once gecirdigim bir trafik kazasi sonucu sag gozum gormez oldu, askerlik subesini aradim konu ile ilgili bilgi veremeyeceklerini sevk tarihinde subeye gitmem gerektigini soylediler. Acaba bu sekilde beni askere alirlarmi geri hizmet,bilgisayar vs. yoksa direk muaf mi ederler? Sevk zamani gidip,sevkimi istedigim zaman beni askere alinmadan sevk ederlermi?
-
Lutfen konu hakkinda bilgisi olan birisi cevaplasin artik iki hafta gecti yazan olmadi. Subeyi ariyorum 2 ocakta gel gerekirse sevk ederiz diyerek kestirip atiyor doktor, direk net yanit alamiyorum.
-
Direk net yanıta askerlik şubeniz kanalıyla sevk edileceğiniz hastaneden alacağınız raporla ulaşabilirsiniz sn.oxycodone.
Ayrıca bu konunun 1.sayfasındaki göz rahatsızlıkları ile ilgili neredeyse göze kirpik kaçmasını bile içine alan,rahatsızlıkların tümü ve doğacak sonuçlar ile ilgili geniş bir açıklama mevcut.Geçen 2 hafta içinde zahmet edip okumadığınız konuyu isyan etmek yerine 1(bir) kez okursanız durumunuza uyan maddeyi bulabileceğinize emin olabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...7532#post47532
-
Merhabalar Arkadaşlar beni sağ gözüm % 10 sol gözüm ise % 80 görüyor ve devlet hastanesinde % 30 özürlük belgesine sahibim benim bu durumda askerlik ile ilgili durumum ne olur cevaplarsanız sevinirim.
-
Merhaba,
benım küçük yaştan beri sol gözümde goz tembellığı var.Bu yuzden ehlıyet alamamiştim.
Yuzde kaç gordugunu resmı olarak bılmıyorum.
Göz tembellığının askerlıkte çürük çıkmaya sebep olma kıstası nedır acaba? Yuzde kaçın altında olursa askerlığe elverışlı degıldır raporu alabılırım?
-
ehliyet kuralındaki görme keskinliği ile askerlik kuralında bulunan görme keskinliği aynı. hatta ehliyette istedikleri görme keskinliği daha düşük.(her iki göz %50 nin altında ise). ama buna rağmen askerlikten muaf olacağınızı pek sanmıyorum. çünkü askerlik muayenesinde o gözler bir şekilde %50 görür, gördürülür.
-
aslında genelde askere gidildiğinde ilk gün yapılan muayene daha ciddi oluyor. yani askere gitmeden "ben kurallara göre muaf olmam gerekiyor" diye düşünmeyin. çünkü pek kolay olmaz o iş. ama askere gittiğinizde ilk gün isterseniz hastaneye sevk ediyorlar. ve eğer kuralara göre muafsanız muafiyet veriyorlar. yani o zaman kolay olur. çünkü iki gözünde 17 diyoptri miyop olan bir arkadaşım muafiyet alamadı. ve celb tarihini bekliyor. ayrıca kural 14 diyoptri(14 dahil) bilginize. ve arkadaşım muhtemelen askerden geri gönderilecek.
-
muafiyet sebebi herhangi bir rahatsızlığınız varsa ve sevk edilmek istiyorsanız(askerde veya gitmeden önce) heyet raporu alın bir devlet hastanesinden. yani sağlık bakanlığına bağlı bir hastaneden.
-
Selam.
Muayne sonucu aldığınız raporda eger çürük çıktınız diyelım.Hastane size raporunuzu verıyor ve sızde bu raporu askerlık şubenıze goturuyorsunuz sanırım.Askerlık şubesı de sıze askerlığe elverışlı değildır başlığında bır kağıt mı verıyor? verılen bu kağıtta neden askerliğe elverışlı olmadığınız açıkça yazıyor mu?
Merakımın sebebi şu:Çalıştığım iş alanında neden askerlıkten muaf oldugumun bılınmesını ıstememekteyım,işe girişlerımde sorun olabılır.
-
Herkese merhaba,
Nisan 2008 yedek subay aday adayi olarak sevke tabiyim :))
Son birkac olcumumde cikan goz bozuklugu degerlerim:
SOL GOZ: 5.50 Miyop + 3.25 Astigmat
SAG GOZ: 6 Miyop + 2.5 Astigmat
Buna gore, sferik esdegerler:
SOL GOZ: 7.125
SAG GOZ: 7.25
Yani her iki gozun toplam bozukluk degeri 14.375 ediyor.
Bildigimiz uzere de 14 sferik esdegerden sonrasi askerlikten muaf tutuluyor.
Herkes askeri hastanedeki olcum cihazlarinin normalden dusuk olctugunu soyluyor. Eger ordaki sonuclar 14'den dusuk cikarsa herhangi bir itiraz hakkim var mi? Askeri olmayan baska hastanelerden alacagim raporlar bu itirazlarda bir ise yarar mi? Yoksa hic itiraz etmeden askere gidip askerdeyken tekrar hastaneye sevk almami mi onerirsiniz?
Tesekkurler.
-
Gecen gun GATA'da muayenemi oldum ve A7F1, A7F2 raporunu aldim. Kisaca "askerlige elverislidir, komando olamaz" raporu.
Size tavsiyem GÖZ NUMARANIZ NE OLURSA OLSUN muayeneye cok fazla umutla gitmeyin. Eger muaf olmak isteyen biriyseniz muaf olmayacakmissiniz gibi gidin.. Olursaniz sevinirsiniz, olmazsaniz cok uzulmezsiniz..
Benim gozlerin toplami 14-15 arasi degerlerdeydi..
Orada benimle muayene olan ve benden cok yuksek degerlere sahip bir arkadas bile muafiyet raporu alamadi, onun degerleri de 16, 17 civarindaydi..
Doktor'a "hocam bu degerler muaf olmuyo mu" diye sordugumda hayir olmuyo dedi. Ben de "14'u gecince muaf oluyor biliyordum" dedim.. O da bunun uzerine "miyoplarin belli bir yuzdesi", astigmatlarin da yarisi aliniyor dedi.
Yani internetteki saglik yonetmeligine fazla guvenmemek gerekiyor.
Forumlardan ben de bircok sey okudugum icin bu tecrubemi sizinle paylasmak istedim..
Dedigim gibi fazla umutlanmayin, uzulursunuz :)
(prosedure gelince: sevkinizle beraber sabah direk er/erbas goz poliklinigine gidiyorsunuz, 10a dogru doktor ve hemsiresi geliyor, sevk evraginizi hemsireye verip disarda bekliyorsunuz, sonra doktor icerden kafasina gore bekleyenleri birer birer iceri aliyor. once neyin var diye soruyor daha sonra zart diye makinayla numaralari olcuyor.. degerler belli bir degerin ustundeyse ardindan diger koltuga oturtup gozlere bakiyor, "su isigi takip et vs diyor..." daha sonra duvara birkac harf yansitip okumani istiyor... ardindan 5er dakka arayla gozlere 4er damla goz damlasi damlatiyor.. goz bebekleri iyice buyuyunce tekrar makinayla olcum aliyor... hasta bir rapor veya muafiyet verilecek durumdaysa "bekle, seni hoca'ya gosterecegiz diyor".. saat 3e dogru ust rutbeli doktor geliyor o da sonuclara bir bakiyor.. ardindan isikla gozune bakiyor.. ve sana asker olursun/olamazsin soyluyor. ardindan gene bekliyorsun.. evraklarini eline veriyor, sekretere goturuyorsun ve sekreter de raporunu basip sana veriyor. ve sen de bu raporla gule oynaya veyahut fenalik gecirerekten askerlik subenin yolunu tutuyorsun..)
herkese hayirli tezkereler..
bu arada, durumu belli olduktan sonra forumun yuzune bir daha bakmayip bizi cevapsiz birakan arkadaslari kiniyorum :(
-
Yedek subaylarla erleri karıştırma.Onların yönetmelikte tabi olduğu hükümlere sen tabi değilsin.Bir sınıf için elverişsiz olsan dahi başka sınıfta istihdam edilebilirsin.Ayrıca kimseye sitem etmeye hakkın olduğunu sanmıyorum.Herkes cevap verip vermemekte özgür.Hele kınama çok yanlış.Hayatta ve askerlikte başarılar.Gerçi askere gittiğine üzülmüş bir halin var gibi ama umarım ben yanlış anlamışımdır.
-
sağ gözde göz tembeliği
Arkadaşlar bilginizden ve sorunlarınızdan baya cok yararlandım...Bunun için hepinize teşekkür ederim.
08.03.2008 tarihinde devlet hastanesinde muayene oldum ve ilk önce bilgisayar da göz numaralarımı ölçtüler.
Bu değerler benim sağ gözüm Sfreik Cam - + 2.50 Slindrik Cam - 3.75 Aks 30 derece ( Mix ) ve doktorun bana dediği olum senin sağ gözünde tembellik var bunun tedavisi yok sana yazdığım gözlüğü ister al ister alma görmende hiç bir yardımı olmayacak ama ben olsam almazdım çünkü alışmakta cok zorlanacaksın dedi.
Ben özel hastanede tekrar muayene oldum sağ gözümde % 90 görme kayıbı var
pazartesi askeri hastanede muyane oldum ve göz doktoru izinde olduğu için danışma hekim askerliğe elverişlidir.komanda olamaz raporu verdi,hiç bir muayene tabii tutulmadan gittiğim bütün doktorlar acemi birliğinden gönderilirsin diyor ve ben bu celişkiğe anlam veremedim ve sizden fikir almak istiyorum...Ben bu durumda nereye başvuracağım göz doktorunun muayene etmesi için
-
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Yedek subaylarla erleri karıştırma.Onların yönetmelikte tabi olduğu hükümlere sen tabi değilsin.Bir sınıf için elverişsiz olsan dahi başka sınıfta istihdam edilebilirsin.Ayrıca kimseye sitem etmeye hakkın olduğunu sanmıyorum.Herkes cevap verip vermemekte özgür.Hele kınama çok yanlış.Hayatta ve askerlikte başarılar.Gerçi askere gittiğine üzülmüş bir halin var gibi ama umarım ben yanlış anlamışımdır.
Bu forumdaki bircok arkadastan bu konuda cok sey ogrendim ve yukaridaki mesajlarimda da goruldugu gibi merak edilenleri, ogrendiklerim ve tecrubelerim dogrultusunda en ince ayrintisina kadar anlatmaya calistim.
Insanlar tabii ki cevap verip vermemekte ozgurler. Ben de sitem etmekte ozgurum. Ayrica bunu dostane bi hava icerisinde yaptim. Neden bunu sorun ettin ki kendine?
Beni taniyor musun? Icinde bulundugum durumu biliyor musun ki bana bu sekilde hak-hukuk-dogru-yanlis ogretmeye yelteniyorsun? "Umarim ben yanlis anlamisimdir" gibi konuyla hic alakasi olmayan seyler sacmaliyorsun..
Kabadayı mısın? Savcı mısın? Kimsin?
-
-
Alıntı:
SEYREALEM1 rumuzlu üyeden alıntı
Selam.
Muayne sonucu aldığınız raporda eger çürük çıktınız diyelım.Hastane size raporunuzu verıyor ve sızde bu raporu askerlık şubenıze goturuyorsunuz sanırım.Askerlık şubesı de sıze askerlığe elverışlı değildır başlığında bır kağıt mı verıyor? verılen bu kağıtta neden askerliğe elverışlı olmadığınız açıkça yazıyor mu?
Merakımın sebebi şu:Çalıştığım iş alanında neden askerlıkten muaf oldugumun bılınmesını ıstememekteyım,işe girişlerımde sorun olabılır.
Merhaba,
Benim askeri hastaneden aldigim tek sayfalik raporda kimlik bilgilerimle beraber su bilgiler vardi, fotokopisi de su an elimde:
-----------------------------------------------------------------
TANI: H52.2 Astigmatizma, H52.1 Miyopi
KARAR: A7/F1-A7/F2 ASKERLIGE ELVERISLIDIR. KOMANDO OLAMAZ.
-----------------------------------------------------------------
bu belgenin orjinalini askerlik subesine teslim ettim, onlar da direk fotokopi cektiler, birini benim askerlik subemdeki dosyama koydular, digerini de ben nisan basinda sinava girecegim icin kapali zarfla birlikte bana verdiler.
yani demem o ki, hastaneden alinan bu raporu direk kullaniyorlar, baska yeni birsey yazmiyorlar.. ve bu raporda da yukarida goruldugu gibi "TANI" bolumunde sorunun ne oldugu acikca goruluyor.
belki akil yurutmende isine yarayabilir diye yazdim bunlari.
benim bir arkadasim var goz muafiyeti alali cok oluyor, su anda da calisiyor. ona bir sorarim muafiyet raporunu ise kendisi mi teslim etti.. raporda rahatsizliginin ne oldugu yaziyor muydu vs..
sonucu yazarim buraya..
-
@SEYREALEM1;
arkadasa sordum, konusma aynen asagida:
-------------------------------------------------------------------------
- muafiyet belgesini askeri hastaneden verdiler. Sanirim onlar bu belgeyi bagli bulundugun askerlik subesine veriyorlar, ya da sen bu belgeyi askerlik subesine getiriyorsun. Daha sonra bagli bulundugun askerlik subesinden gibip tezkere yerine gecen belgeyi aliyorsun. Ise girerken bu belgelerden herhangi birinin ornegi isyerine verilebilir.
-peki isyerine verdigin bu belgede "SORUN"unun ne oldugu yaziyor mu? yoksa sadece MUAFTIR tarzi seyler mi yaziyor?
-hmm.. sanirim belge uzerinde muafiyet aciklamasi yani "sorun" dedigin sey yaziyor. Orn: Ileri Miyopik Astigmatizma .. falan filan, gibi. ama isyerine verilen belgeler uzerine kafayi cok takmamak lazim. yani isyeri belgeyi didik didik etmiyor.. herhangi bir belge versen yeterli olur yani, Bilmem anlatabildim mi kardesim.
-------------------------------------------------------------------------
kolay gelsinn...
-
Ben de araştırdım.Askerlık şubesının verdığı belgede neye istınaden bu belgenin verıldığı yazılmıyormuş.Belgenın bırebırını yazdılar bana ve askerlık şubesınde çalışmış ve bu tur belgelerı duzenleyıp vermış bırınden de teyıt ettim.Arkadaşın zaten sanıırım demiş,belgede yazılanları hatırlamıyor olabılır belkı?
-
Arkadaşlar Nisan da sevke tabi yedek subay aday adayıyken, dün itibariyle Kerotokonus hastası olmamdan kaynaklı "Bilateral Yüksek Miyop ve Astigmatizma" dan askerliğe elverişli değildir raporumu aldım. Rapor Süreci çok zahmetli ve uzun oldu başımdan geçenleri aşağıda detaylarıyla yazıyorum.
1. gün: Ankara'daki askerlik şubesine giderek sıra numarasını aldım, sıranın gelmesini 1 saat bekledim. Sıram gelince nüfus cüzdanının 2 fotokopisiyle beraber doldurduğum matbu dilekçeyi görevliye verdim. Kayıtlı olduğum askerlik şubesi başka bir şehir olunca, görevli önce faks çekip durumunu soracağız dedi ancak bundan önce nüfus cüzdanın çok eski bunu kabul edemeyiz bu nedenle değiştirdikten sonra gel dedi. İyi dedik ayrıldık şubeden.
2. gün: 12 adet fotoğraf çektirdim ve SSK işhanına giderek nüfus cüzdanımı yeniledim.
3. gün: Askerlik şubesine tekrar gittim sıramı aldım bekledim dilekçeyi verdim. Bu defada oradaki görevli 20 tane fotoğraf lazım, faks sonucu gelince önce buradaki doktor muayene edecek gerekli görürse hastaneye sevk edecez dedi. Ya Sabır dedik.
4. Gün: Ankarada Demirtepe'deki fotoğrafçılarda 54 tane fotoyu 7 YTL'ye çektirdim. Fotoları 1 saat sonrada aldım. O gün şubeye gitmedim maazallah faks(belgegeçer) gelmez falan yine boşuboşuna sıra bekleriz diye.
5. Gün Sabahın köründe askerlik şubesinin yoluna düştüm mesaiyi beraber açtık çok şükür. Görevli belgeleri düzenledi, oradaki doktora muayene oldum derdimi sordu söyledim sevk etti. Görevli tekrar bu defa sevk belgelerini düzenledi her bir belgeye 3'er adet foto yapıştırılıyor. Ayrıca 9adet fotoğraf askerlik şubesince arkaları mühürleniyor. Belgelere yapıştırılan her fotoğrafın üstü kimlik kaplanır gibi kaplanıyor. Neyse görevli belgeleri zarfa koydu, mühürledi ve bana teslim etti. 3 gün geçerlilik süresi varmış sevkin bu süre geçerse işlemler yeniden yapılırmış. Hiç geçirirmiyim merak etmeyin dedim. Bu arada direk GATA'ya sevk de etmediler, İncek'te Jandarmanın olduğu yerde (kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde anlayacağınız) Beytepe Asker Hastanesine sevk ettiler. Gidecek vasıta bile yokmuş oraya, İncek dolmuşları dahi 3-4 km yakınında indirebiliyormuş. Ya Sabır dedik.
6. Gün: Sabahın köründe Keklikpınarı'ndan taksiye atladım Beytepe Asker hastanesine gttim. Taksiye 25 YTL bayıldım. İnsanın ruhu kararıyor orada in cin yok. Ancak hastane çok güzel. Girişte kaydımı yaptırdım, göz polikliniğine geçip bekledim. 08.30'da muayene başladı 09:30 gibi içeri girdim doktor biraz muyene etti sonra damla damlattı 5'er dakika arayla 2 defa sonra tekrar muayene etti. Tam bitti diye seviniyorken kararı GATA versin seni oraya sevk ediyorum dedi. Hayda madem sen karar veremiyorsun neden bu hastaneye sevk ediyorlar o zaman anlamadım dedim, asteğmendi doktor maalesef dedi ve sevketti. Sevk evrağını baştabip onaylsın diye 1,5 saat bekledim. Sonra telefon edip Keklikteki taksi durağından yine taksi çağırdım geri döndük. Ya sabır demeyi de unutmadık bu arada. 25+25=50YTL
7. gün: Damlanın etkisi geçmedi gözbebekleri kocaman, dışarda gözümü hem açamıyorum hem de bulanık görüyorum. Neyse yine sabah erkenden GATA'ya gittim. Göz polikliniğinde kuyruğa girdim ki poliklinik muyenesi için sıra alabileyim. Ama sırayı sadece 1 kişi veriyordu kuyruğun bitip sra numarasını almam 1,5 saat sürdü. Al işte bir Ya Sabır daha. Sıramı aldım muayene için sıra beklemeye başladım. Neyse sıra geldi muyene olduk doktor yazdı çizdi bişeyler başka bir doktora gönderdi, üstrütbeli ve hocaları olan bu doktor da muayene etti ve bulguları elime tutuşturdu (bilgisayar ölçümü kağıdı ve not kağıdı) ve Kurula sevketti. Bulgulara ilişkin belgeleri kaybetmemem içi sıkı sıkıya da tembihledi. Başhekimlikten Sağlık Kurulu sevk evrakını onaylattım. Sağlık Kurulunun olduğu binaya gittim. oradaki memure sağlık kurulu rapor kağıdına onaylı fotolarımdan birini yapıştırdı ve üzerini kaplamayı da ihmal etmeyerek bana verdi. Ertesi gün tekrardan rapor yazdırmak için, göz polikliniğinin hemen yanında göz heyeti diye bir yer var orada olacaksın raporun yazılacak dedi. Hemen göz heyeti denilen yere gittim saat 13:30'da orada zar zor bulduğum görevliyede teyit ettirdim kaçta burada olmak lazım dedim. 09:00'da hazır bulun dedi. Yine bir Ya Sabır diyerek GATA'dan ayrıldık.
8. Gün. Sabah 09:00'da Göz Heyeti denilen yere geldim elimdeki heyete sevk ve bulgulara ilişkin belgeleri içeriye verdim sizi sırayla çağıracaz dediler. Ama bir öğrendim ki millet 08:00 da gelip belgleri içeri vermiş, bu durumda en sonunculuğu garantiledik. Ya Sabır. Bekledik Saat 11:00 oldu içeri girdim, başka bir doktor muyene etti be oradaki sekretere raporumu yazdırdı aynen bir hakim ve katip gibi. Parmak izimi aldılar orada ve raporumu elime vererek Sağlık Kuruluna teslim edeceksin dediler. Rapora baktım askerliğe elverişli değildir yazıyordu. Raporu sağlık kuruluna teslim ettim, Yarın saat 13:00'da burada hazır ol heyete gireceksin dediler. Ya Sabır diyerek GATA'dan ayrıldım.
9. Gün: Saat 13:00'da GATA Sağlık Kuruluna gittim bekleme salonunda kısa bir süre bekledikten sonra heyetin bulunduğu odaya aldılar orada masanın en başında oturan doktor, evrakımı eline aldı kimlik kontrolünü yaptı ve aynen "Bilateral Yüksek Miyop ve Astigmatizma. Askerliğe elverişli değildir." dedi ve her iki başparmağımın yeniden parmak izini alarak dışrda bekleyeceksin dedi. Saat 15:00 da ön raporumu görevliden aldım.
10. gün: Ön Raporu askerlik şubesine götürüp teslim edeceğim ancak bunu henüz yapmadım hafta sonu geçince yapacam inşallah.
İşte size süreç; böyle uzun, zahmetli ve sinir bozucu. Eğer çalışıyorsanız işyerinden nasıl izin alacağınızda ayrı bir mevzu. Artık tam olarak rapor alma sürecinde başınıza gelecekleri tam olarak biliyorsunuz başka kimseciklere sormanıza gerek kalmamıştır. Rapor için hastaneye gideceklere Allah sabır versin demekten başka diyecek bişeyimizde yoktur. GATA'nın olmadığı küçük şehirlerdeki arkadaşlara tavsiyem işlemlerini direkt büyük şehirlerde yaptırsınlar yoksa bu hastaneden hastaneye sevk bayağı bir uzun sürebiliyormuş. Orada gördüğüm birisi Mersinden çıkmış yola önce Adana, sonra Ankara Etimesgut ve en son GATA'da almış soluğu ve hepside muayene edip diğerine sevk etmiş.
Şimdilik hoşçakalın
-
Evet arkadaşlar beni soruma cevap verirseniz çok memnun olurum
ben yaklaşım 1,5 yıl önce şaşılık ameliyeti oldum önceden de bir kere olmuştum küçüklükten beri gelen bir olay sağ gözüm neredeyse 1,5 metreyi göremiyor secemiyor sol gözümde pek etkili degil bu durumda askerlik yapabilirmyim..
-
Alıntı:
emre_etg rumuzlu üyeden alıntı
Evet arkadaşlar beni soruma cevap verirseniz çok memnun olurum
ben yaklaşım 1,5 yıl önce şaşılık ameliyeti oldum önceden de bir kere olmuştum küçüklükten beri gelen bir olay sağ gözüm neredeyse 1,5 metreyi göremiyor secemiyor sol gözümde pek etkili degil bu durumda askerlik yapabilirmyim..
Bunlar tamamen teknik konular.Derecelerin kaç olacağı doktorun ölçmesi ile belli olur.Benzer durumu yaşayan varsa o başka.Derecelere göre TSK SAğlık Yeteneği Yönetmeliğinden bakabilirsin.
-
sevgili alfamet kardeşim, her bir şeyi yazmışsın çok teşekkür ederiz ama göz değerlerini yazmamışsın ben de keratokonus hastasıyım ve yakında askere gideceğim. rica etsem göz derecelerini yazarmısın. ayrıca miyop varsa keratokonusla birlikte mi değerlendiriliyor. teşekkürler
-
Alıntı:
sc1978 rumuzlu üyeden alıntı
sevgili alfamet kardeşim, her bir şeyi yazmışsın çok teşekkür ederiz ama göz değerlerini yazmamışsın ben de keratokonus hastasıyım ve yakında askere gideceğim. rica etsem göz derecelerini yazarmısın. ayrıca miyop varsa keratokonusla birlikte mi değerlendiriliyor. teşekkürler
Kerotokonus değerlendirmeye alınmıyor. Değerlendirmeye alınan miyop ve astigmat ölçüleri. Benimkiler 8,25 miyop ve 5,25 astigmat çıktı her iki gözde de.
-
Alıntı:
alfamet rumuzlu üyeden alıntı
Kerotokonus değerlendirmeye alınmıyor. Değerlendirmeye alınan miyop ve astigmat ölçüleri. Benimkiler 8,25 miyop ve 5,25 astigmat çıktı her iki gözde de.
teşekkür ederim cevabın için. bir sorum daha var, cevaplarsan sevinirim keratokonustada miyop ve astigmat değerleri yine (miyop+ 1/2 astigmat 14 ten büyük olmalı) şeklinde mi değerlendiriliyor.çünkü bir arkadaş bana göz numaralarının sol 4,5 sağ 10,5 olduğu için askere alınmadığını söyledi. acaba bu değerleri astigmatik değerler midir? geçmiş olsun
-
Alıntı:
alfamet rumuzlu üyeden alıntı
@alfamet
Merhaba, yukarıda vermiş olduğunuz numaralar her iki gözün toplamı mı, yani miyop toplamı 8,25 - Astigmat Toplamı 5,25 Öyle mi.
Eğr böyleyse benim iki gözün toplamı miyop olarak 7,00 + 5,25 =12,25 Ediyor astigmat'da 2,50+2,50 =5,00 yapıyor.Bu Durumda Muaf Olma Durumum Nedir.
Cevabızı Bekliyorum..
Tşkler
-
Alıntı:
EmRaHSaRaL rumuzlu üyeden alıntı
@alfamet
Merhaba, yukarıda vermiş olduğunuz numaralar her iki gözün toplamı mı, yani miyop toplamı 8,25 - Astigmat Toplamı 5,25 Öyle mi.
Eğr böyleyse benim iki gözün toplamı miyop olarak 7,00 + 5,25 =12,25 Ediyor astigmat'da 2,50+2,50 =5,00 yapıyor.Bu Durumda Muaf Olma Durumum Nedir.
Cevabızı Bekliyorum..
Tşkler
Cevap Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık Yeteneği Yönetmeliği Hastalık ve arızalar listesi Madde 1 ve devamı.
-
Yeni bir konu açacaktım sorum için, ama arama yapınca bu konuyu buldum. Buradan sormak istedim.
Ben 18 yaşındayım ve doğuştan monokülerim. Sağ gözüm hiç görmüyor, sol gözümde de görme zayıflığı var bu yüzden gözlük kullanıyorum. Bu sene üniversiteye başlayacağım.
Anladığım üzere benim çürük raporu almam gerekecekmiş.
Peki ben işlemleri ne zaman yaptıracağım, seneye mi? Ne zaman yoklama yaptırmaya gitmeliyim? Sadece göz muayenesi yaptırmam yeter mi?
Bu askerlik durumum, ileride iş hayatımı etkileyebilir mi?
Çok teşekkürler, cevaplarınızı bekliyorum.
-
Alıntı:
EmRaHSaRaL rumuzlu üyeden alıntı
@alfamet
Cevabızı Bekliyorum..
Tşkler
Her iki gözde de dediğine göre toplam olmaması lazım.
-
Arkadaşlar merhabalar,
Ben iranda doğdum ve büyüdüm, annem türk.
İranda üniversiteden mezun olduktan sonra gözümden dolayı askerlikten muaf oldum.
(Sol gözüm Hipermetrop damla ile 7.25, damlasız 6.25)
iranda hipermetrop için bir göz 6'nın üzerinde ise muaf oluyorsun.
Bu arada 19 yaşımdayken türkiye vatandaşlığına başvurdum ve 2002 de türkiyeye gelince anca nüfüs cüzdanımı alabildim. bu şekilde çifte vatandaş oldum.
İranda askerlikten muaf olduktan sonra türkiyede yaşamaya karar verdim. 2002 de türkiyeye gelip nüfüs cüzdanımı aldım.
ve Askerlik şübesine başvurdum. Askerlik şübsi irandaki askerlikten muaf edilmemei kabül etmedi (NATO Ülkelerinden birisinden çifte vatandaşı olanlar ikinci ülkelerinde askerlik yapmışlarsa yada mufa olmuşlarsa türkiyede askerlik yapmiyorlar)
Bu arada iranda üniversite bitirdiğimden bana denklik soruldu. denklik için yök e başvurdum yök 6 ay beklettikten sonra bir sınava abi tuttu beni. Değerli arkadaşlar öyle bir sınav düşünün ki okuduğunuz 4 senelik üniversitenin tüm derslerinden iki aşamalı bir sınava giriyorsunuz ve sınav türkçe, ve de müfredat belli değil. bu sınavdan 80 üzerinden 70 almanız gerekiyor. haliyle bu sınavı geçen kimse olmuyor (514 kişi sınava girdik en yüksek puan 53 idi).
Böylece denklik sevdasından vazgeçtim.
Boğaziçi okulunda master'e başvurdum, denklik istemiyordu ve kabul edildim.
Şu an Boğaziçi üniveristesinde master yapiyorum.
Askerliğimi tecil etmek için öğrenci belgemle askerlik şübesine gittim ama askerlik şübesinden benim lisans dönemimdeki denkliği yine istediler. Denklik alamiyacağım ortadayken master'ın bitmeside bana çare olmiyacağı ve masterı bırakıp askere gitmem gerektiğini söylediler.
Hal böyle olunca ne yaptığımı şaşırdım ve Türkiyedeki Askerlikten muaf olmak için göz hastalıkları şartları öğrenmek ilk aklıma geldi.
Çok uzattım biliyorum ama inanın ki ne yapacağımı bilmiyorum.
Dünya Göz hastanesinde muayeneye gittim ve bana bu değerleri verdiler.
Damlasız Ölçüm +0.25 - 0.20*175
+6.25 - 1.0*5
Damla ile Ölçüm +0.50 - 0.50*175
+7.25 -0.75 * 15 ya 13
Görme Tam
0.15
Göz tansiyonu 12
15
Doktorun yazdılarını bu kadar okuyabildim.
Lütfen benim durumumu anlayabilmemde bana yardım edermisiniz.
Sevgilerle.
-
Bu arada forum yöneticilerinden ve bilgilerini paylaşanlardan teşekkür ederim.
Belirttiğim yukarıdaki bilgilere birde şunu ilave etmek istiyorum.
Benim sol gözüm çocukluktan tembel ve bu kadar zayıf olmasının nedeni bu, Bu benim muaf olmamı sağlayacakmı?
Aslında askere gitmeye çok isterdim ama türkiyede yeni tutunmaya başladım ve aileme bakıyorum. O yüzden muaf olmak gibi bir dururmum varsa değerlendirmek isterim.
Bir başka sorum şu. Asker hastanesine gider ve oradan askerliğe elverişlidir diye bir sonuç çıkarsa oradan beni direkt askere götürürlermi?
-
Selam arkadaşlar okulu bitirmeye ve askerliği düşünmeye başladığım şu günlerde bakalım ne gibi şeyler beni bekliyo asker arkadaşların ne gibi tecrübeleri var diye internette araştırma yaparken bu konuya denk geldim kafam karıştı ben o verilen askeri sağlık mevzuatından inanın hiçbişey anlamadım benim ;
sağ gözüm 8.00 miyop artı 0.75 astigmat
sol gözüm 8.00 miyop artı 1.25 astigmat
1-okuduğum yazılara göre ben çürüğemi ayrılıcam?
miyoplar artı astigmat yarısı 8+8+1=17 yapıyor...
2-Bir diğer sorum ben yuksek lisans yapmayı düşünürsem ve yazında bu durumu aradan çıkarmak istersem beni hemen askeremi alırlar eğer uygun görülürse yoksa sadece muayene olup gelmiş mi olurum? yada bu durumu sorabileceğim hastane türü nedir devlet hastaneleri yada benzeri bir kurum bu durumu bilirmi? yada beni illa askeri hastanede mi muayene ederler?
3-Son sorumda bi damladan bahsediliyo bu ne işe yarar daha düşükmü gösteriyor gözlerimizi bu gözleri ne kadar düşürebilir bilmiyorum ama gözlüksüz burun ucu görünmüyo bende:D
şimdiden cevaplar için tesekkur ederim....