Eleştirmek için , kıskanmak geçerli veya yeterli midir sizce?
Printable View
Bazı dokunulmazlıkların (ayrıcalık değil) nedenleri vardır. Tıpkı milletvekili dokunulmazlığı gibi. Bu tam bir dokunulmazlık değildir. Soruşturma, kovuşturma USÜLLERE tabidir. Hiçbir kanun avukat suç işlerse kovuşturulmayacak dememektedir. Mevzuatımızda avukat hakkında bir soruşturma varsa onun USULÜ anlatılmaktadır. Esas ile usulü karıştırmak tabiri ise hukukçu olmayanların anlamakta zorlandığı bir kavram olsa da en azından mevzuatta söyleneni uygulamak zorunda olan kolluk kuvvetlerinin usule uyması, suç işlendiğini düşünüyorlarsa ESASA girilebilmesi için kanunun emrettiği yolları (savcı sorgulaması gibi) uygulaması gerekmektedir. Savcı polisin amiridir.
Mevcut bölgesinde görevli değilse aranır.
Gene geldik karanlık öcü zihniyetlere. Haydi başlayalım Polislerin çoğu suçluyla ortaktır, doktorlar para için herşeyi yapar, avukatlar suçludur vs. vs. ama hep bu kişilere çamur atanlara bakın; asıl kirli olanlar onlardır. (Basındaki haberleri kendine örnek alanlar bir de basının işlediği suçları saysalar herhalde sitede yazacak yer kalmaz).
Neyse ben en azından verdiğim örnekleri hemen aklayayım da yanlış kanı oluşmasın.
Polisler suçlu ile ortaktır derken polisin işinin suçlularla uğraşmak olduğunu,
Doktorlar paragöz derken en ufak ayrıntıyı bile gözden kaçırmamak için sizlere tahliller yaptırmasını paragözlük sandığınızı,
Ve en son hakkını çok yediğiniz avukatların, asıl sizlerin yalanlarını söylediğini ve en az suç işleyen meslek gurubu olduğunu belirteyim.
Onun için komplekse kapılıp avukat aradım diye övünenlere şunu söylerim; arayabildiyseniz avukatın kendi mesleğinden çok sizin saygınlığınızı düşünerek kendini arattığını bilin ve saygı gösterin. Şahsen ben beni aramak isteyen polis memurlarına "arayın, arayın, bunlar bizim güvenliğimiz için, siz görevinizi yapıyorsunuz" diyerek onları onore ve teşvik ediyorsam bu acizlikten değildir. Ama zorla aramaya kalkan olursa da kolumu bile tutmasına izin vermem. Yapan da kendini en yakın Savcının önünde bulur.
Not: Almanya İsviçre arasında tren yolculuğu yaparken avukat olduğumu öğrenen kondüktör önünü ilikledi. Türk pasaportu ve Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Belgesi ile !
Üzerinde İngilizce olarak Turkish Bar Association yazan TBB avukatlık kimlik belgemi Avrupa'da nerede göstersem çok büyük saygı gördüm!
Hukuka saygı duyan toplumlar, hukukçuya da saygı duyar. Hukuka ve hukukçuya saygı duymayanlar ise birgün kendine lazım olduğunda çuvallar!
Öncelikle çok kaba ve talihsiz bir yorum yapan arkadaş adına sanırım avukat olmayan birinin genel anlamda Tüm avukatlarımızdan Özür Dilemesi gerekiyor.
Avukatlığın ne kadar zor ve vicdani bir meslek olduğu konusunu açıklamaya gerek yok.
Kısa ve öz olarak bu talihsiz açıklamadan ötürü bizlere hukuki yardımlarını esirgemeyen, ailelerinden fedakarlık ederek,her konuda bilgilerini paylaşan,bu mesleği icra eden ve işini hakkıyla dürüstçe yapan tüm avukatlardan ÖZÜR DİLERİZ.
Sayın Litigation,
Gene geldik karanlık öcü zihniyetlere. Haydi başlayalım Polislerin çoğu suçluyla ortaktır, doktorlar para için herşeyi yapar, avukatlar suçludur vs. vs. ama hep bu kişilere çamur atanlara bakın; asıl kirli olanlar onlardır. (Basındaki haberleri kendine örnek alanlar bir de basının işlediği suçları saysalar herhalde sitede yazacak yer kalmaz).
İnsanlar hata yapabilirler.Yukarıda ki cümlelerinizden ve hatta yazının devamındaki cümlelerden bence sizde çok farklı bir uslubla açıklama yapmaktasınız.Belki haddim değil cümlelerinize yorum yapmak benden daha tecrübeli hukuku bilen ve yaşayan bir kişi olduğunuzu sanıyorum fakat her suç işleyen şahsı aynı kefede tartmayın!!!
Hatalar bizler içindir mühim olan takdir edersiniz ki ders alıp bir daha tekrarlamamak.İyi Çalışmalar/SAYGILAR
Estağfurullah, bana kimse cevap veremez, yorum yazamaz şeklinde bir düşünce hukukçu kimliğime ters. Benim yazımda seslenmek istediğim kesim tam olarak sizin ifade ettiğiniz gibi "herkesi, her mesleği bir kefeye koyup tartmaya ve ona not vermeye çalışanlara...".
Saygılar.
Birbirimize ifade etmek istediğimiz durumu anladık sanırım. Teşekkürler :)
İşte yazmış kafasına göre.
Sayın Litigation,
İnsanlar hata yapabilirler.Yukarıda ki cümlelerinizden ve hatta yazının devamındaki cümlelerden bence sizde çok farklı bir uslubla açıklama yapmaktasınız.Belki haddim değil cümlelerinize yorum yapmak benden daha tecrübeli hukuku bilen ve yaşayan bir kişi olduğunuzu sanıyorum fakat her suç işleyen şahsı aynı kefede tartmayın!!!
Hatalar bizler içindir mühim olan takdir edersiniz ki ders alıp bir daha tekrarlamamak.İyi Çalışmalar/SAYGILAR
Hasanfecri..
İmzamı çok rahat atabileceğim bir yazı nacizane.
Hadi ya çok şey biliyorsunuz galiba.Sen de kafana göre bir şey yaz da seni de görelim.:DD
Kanımca, geçerli ama yeterli bir sebep değildir.
Atmayalım. O çete üyesi emniyet görevlilerini Türk adaletine teslim edelim ve de kamudaki çeteleşmelerin önüne geçmek için mantıklı adımlar atalım. Meselaa o çete üyesi görevliler neyine güvenip çete üyesi olmuşlar veya çete kurmuşlar? Onu araştıralım. Mesela belindeki silaha güvenmiş olabilir, mesela hiç bir polisin veya askerin kendisini aramayacağına, dilediği mekana dilediği şekilde girebileceğine, dilediğini alıp tutuklayabileceğine, veya dağa çıkarabileceğine, veya dilediğini dövebileceğine, veya üniformasının düğmesini koparmanın bilmem ne kadar cezası olduğuna güvenmiştir.Muhtemelen de kendinde gördüğü bu yetkileri sırtındaki elbisesinden ve kanunların kendisine verdiği bazı ayrıcalıklardan almıştır. Bu işler hep böyledir, siz sayın Avukatlar daha iyi bilirsiniz.:) Saygılarımla.
Eline güç geçiren onu kötüye kullanmaya meyleder mi demeye çalıştınız? Eğer öyleyse herkesin her mesleğin bir etki alanı vardır. Bu etki sahasına sahip bir siyasetçi de, belediyeci de, memur da, işçi de kötüdür dediğimiz anda bu toplum çökmüştür. Bırakalım birbirimizi paçadan al aşağı etmeyi de tüm meslekleri yüceltip, muassır medeniyet seviyesine çıkalım.
Eczacı çok kazanıyormuş, doktor para basıyormuş...Bize ne?
Bu arada hep yazmayı unutuyorum, konuyu açan arkadaşın üslubunu kınıyorum. Avukatlık, Hakimlik, Savcılık en zor ve en çok saygı duyulması gereken mesleklerin başında gelir. Genel olarak "Hukukçu" diye tabir edilen bu meslek grubu insanlarının toplumla pek iç içe olmaması, bir çok ayrıcalıkları olması lazım gelir. Ancak konu güvenlik olunca tüm insanlar eşittir inancındayım.
Teşekkür ederim.
Avukatların havaalanlarında, ceza evlerinde, alışveriş merkezlerinde aranması önleme aramasıdır ve herkes gibi avukat da aranabilir.
Bu istisna Xray, dedektör vs ile aramadır. Elle arama yapılamaz.
Ben de aynen bu şekilde biliyordum yani yolda giderken otobüsün vs durdurulup içindekilerin üstü aranırken sonuçta xray vs ile aranmıyor elle aranıyor.Böyle durumlarda üstü aranamaz diye biliyorum.
Sonuçta saygınlık bir yana, denildiği gibi görev esnasında her mesleğin gizlilik prensibi olabilir.
Bu forumu okuyan kimi üyelerin aklına bizim ayrıcalık peşinde olduğumuz gelebilir.
Burası bir hukuk sitesi biz hukuka uygunluğu tartışıyoruz. Yasa değişir durum avukatlar da her sade vatandaş gibi aranır hale gelirse bu defa avukatlar da ulu orta aranır deriz.
Şimdi durum bu şekildeyken bunu iddia etsek en basit tabirle cahillik etmiş oluruz diğer forumlarda sorulan sorulara verdiğimiz cevaplar da sorgulanır hale gelir.
Geçmiş gündü zamanını unuttum bir yerden geçiyordum baktım xray bir kapı millet altından geçiyor "bu ne saçmalık" diye aklımdan geçirdim ki baktım cihaz çalışmıyor az ileride ticaretini yapan bir iş yeri var reklam amaçlı koymuş millet de kanıksamış olacak altından geçiyor :)
Polislerin yüzde sekseni rüşvetçidir. Yasaları bilmezler. Ukaladırlar. Belindeki silahı elindeki copu kendi malları sanırlar. Hepsini kastetmiyorum tabi.
Kumar oynatan kahvelerden dolaşıp rüşvet toplarlar. Çorba parası verirsin ehliyetine el koymazlar. Engin Bey ıskalamışım yuvarlak hesap 80 dedim.
Polislere genele yönelik böyle bir suçlamanın bir avukattan gelmesi anlaşılır değil.
Ben polis olsam size manevi tazminat davası açarım:DD
Müdafi sıfatıyla karakola girersin hemen yanaşırlar "abi hanım hasta, çocuğa kitap alacam, kirayı veremedim vs" bir başkası gelir "çay içermisin abi karakolun şekeri bitmiş, yok fotokopi parası, yazıcının kartuşu bitmiş, devlet araba için benzin vermiyor" vs vs. Adliye kapısında iş bitince ağzının içine bakarlar.
Geçen yıl Sultanbeylide bir hacize gittim muhafaza ihtimaline binaen başka dosyalar için bir ekip bizi takip ediyordu. Benim dosya için girdik konuştuk anlaştık neyse muhafaza yapmadım çıkınca yanımdaki polis ağzıma bakıyo verdim 10-20 hatırlamıyorum "bana değil ekipteki memura ver dedi" götürdüm verdim bir yemek yiyin dedim benden (içimden zıkkımım kökünü yiyin diye geçirekten) aldı parayı arabadan attı "çocuğa mı veriyorsun dedi" "sizi böyle alıştıranın..." dedim 50 verdim ayrıldım.
Niye veriyorsun diye fırça atacak arkadaşlarıma suratlarının alacağı pis ifadeyi görmemek için diye açıklayayım baştan.