-
Cevap: Boşanma konusunda yardım
Alıntı:
mecburen rumuzlu üyeden alıntı
Hocam çok tesekkur ederim.
Evlenmeden yaklasık 1 sene once intihar etmesinden (hastane raporu mevcut)
baska bır kanıtım yok. Yada aklıma gelmıyor. Maılde ise
bıde
sen yakama yapıstıgın ıcın canım yandı ve bı tane tokat attım yazıyo.......
ayrıca ;
bastan berı gerek benım sana vurmamdan gerek tartısmalardan dolayı aramızdakı saygıyı bıtırmıstık
ben denedım bunu ben sana bagırıp cagırmasamda hakaret etmesemde sen saygı bıttıgınden dolayı agzına gelenı soylüyordun.
dıye yazıyor.
kendımı haklı cıkartmam ıcın mucıze mı gerek?
Bir insanın intihara meyilli olması neyi kanıtlar ki?
En kötü ihtimal Adli Tıp'ta yatılı olarak incelenmesi istenir ordan da ceza-i ehliyeti vardır raporu alırsa durum değişmez.
Ayrıca hakim sormaz mı, madem bu hanımın durumundan haberdardın, bu senin için sorundu,dengesizdi, ne diye evlendin?
Yani bir insanın psikolojik sorunları nedeniyle kendine zarar vermesi sizin lehinize olamaz ki mahkemede?
-
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Bir insanın intihara meyilli olması neyi kanıtlar ki?
En kötü ihtimal Adli Tıp'ta yatılı olarak incelenmesi istenir ordan da ceza-i ehliyeti vardır raporu alırsa durum değişmez.
Ayrıca hakim sormaz mı, madem bu hanımın durumundan haberdardın, bu senin için sorundu,dengesizdi, ne diye evlendin?
Yani bir insanın psikolojik sorunları nedeniyle kendine zarar vermesi sizin lehinize olamaz ki mahkemede?
Evet o açıdan bakılırsa dediğiniz doğru.
Son olarak eşim boşanmak için avukata başvurduğunda ortak yaşadığımız ve kendine ait olan evin kilidini değiştirdi (Avukatı demiş) Beni çağırdılar eşyalardan sadece giyeceklerimin bir kısmını aldım. Ve sonra ailesinin yanına başka şehire gitti. Ben şimdi polisle eve gidip anahtarın değiştirildiğini eve giremediğimi zabıt tutturursam bu bana yarar sağlar mı?
Savunmamda kilidi değiştirdiklerini zaten yazmıştım. Buna ek olarak zabıt olsa daha iyi olmaz mı?
Avukatım gerek olmadığını söyledi fakat benim içime sinmedi.
-
Cevap: Boşanma davası ve tazminat ödemesi
Eşinize tekme ve yumruk atarken her tekme ve yumruğun kaç bin lira edeceğini keşke daha önceden düşünseydiniz?
Eşiniz sizinle sözlüyken intihar etmiş olabilir demek ki zayıf bir yapısı var. Allahtan tekme ve yumruklardan sonra size ve kendisine birşey yapmamış.
Acaba kendisinden güçsüz bir bayana tekme ve yumruk atan erkeğin psikolojisi ne boyuttadır.
-
Alıntı:
gülenyüz rumuzlu üyeden alıntı
Eşinize tekme ve yumruk atarken her tekme ve yumruğun kaç bin lira edeceğini keşke daha önceden düşünseydiniz?
Eşiniz sizinle sözlüyken intihar etmiş olabilir demek ki zayıf bir yapısı var. Allahtan tekme ve yumruklardan sonra size ve kendisine birşey yapmamış.
Acaba kendisinden güçsüz bir bayana tekme ve yumruk atan erkeğin psikolojisi ne boyuttadır.
Sölenen o tekme tokat. ama yaptın mı dıye soran yok yada ne gordun de ne solendı de psıkolojın bozuldu dıyen yok. Bır ınsana haklısın demekten daha kolay haksızsın demek.
Neyse konuyu uzatmıycam bır oncekı soruma cevap bekledım sadece
-
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Şayet o mailleri siz yazdıysanız kusurlu duruma düşeceksiniz. Başkaca eşinizin kusurlu olduğunu ispat edecek delilleriniz yoksa tazminat ve nafaka ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Döverken bunların başına geleceğinizi düşünerek hareket etseydiniz bunlar başınıza gelmezdi, bayanlar artık ŞİDDET UYGULAYAN kocayı hemen kapının önüne koyuyor BOŞANIYOR :)
-
Alıntı:
Şayet o mailleri siz yazdıysanız kusurlu duruma düşeceksiniz. Başkaca eşinizin kusurlu olduğunu ispat edecek delilleriniz yoksa tazminat ve nafaka ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Yazıklar olsun KENDİ pisliğinizi örtmek adına nişanlı iken intihar etmişti diyorsunuz neyden kurtulmak adına bu yazık yazıkkkk
-
Alıntı:
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
Döverken bunların başına geleceğinizi düşünerek hareket etseydiniz bunlar başınıza gelmezdi, bayanlar artık ŞİDDET UYGULAYAN kocayı hemen kapının önüne koyuyor BOŞANIYOR :)
Alıntı:
Yazıklar olsun KENDİ pisliğinizi örtmek adına nişanlı iken intihar etmişti diyorsunuz neyden kurtulmak adına bu yazık yazıkkkk
Sayın sevcan akay bu yazdıklarınız banamı ? Yoksa benmi yanlış yorumluyorum. Alıntı yaptığınız üyelere dikkat etmiyorsunuz sanırım.
Yanıt bekliyorum..
-
Hakkaten ne alaka bende anlamadım. Sevcanakay'ın neden böyle bir alıntı ile cevap yazdığını bende merak ettim.
-
Alıntı:
Sayın sevcan akay bu yazdıklarınız banamı ? Yoksa benmi yanlış yorumluyorum. Alıntı yaptığınız üyelere dikkat etmiyorsunuz sanırım.
Yanıt bekliyorum..
Pardon ben başka alıntı için yapmıştım sizin alıntı yaptıgınız yazıyı bende sizden alıntı yapınca sadece sizin yazdıkalrınız sanırım eklendi :)
-
7 Aylık evlıyım ilk başlarda eşime şiddet uyguladım kabul edıyorum. fakat son zamanlarda sadece tartıştık yani vurmadım.
herşeyi ailesine anlattı en son tartışmamızda da boşanacagını acıkladı
ve akrabası eve geldı bende evden ayrıldım 10 gundur ayrı yasıyoruz.
Bu konuda ne yapabılırım özel bir şirkette çalışıyorum 1300 tl maaşımdan başka
üzerime hiçbirşey yok.
Sözlü iken intihar etmişti hastane raporu var bunun bana bir yararı olur mu?
Verecegınız cevaplara sımdıden cok tesekkur ederım
Avukattan gelen kagıtta ;
(((.....evliliğin ilk başlardan itibaren müvekkileye karşı (tekme ve tokat atmak yoluyla) şiddet uygulamaya başlamış, davacı bu davranışları bir süre saklamıştır.Olaylar saklanamaz hale gelince aileler durumu öğrenmiş, davalı eş bu kez (üstüne yürüme, eşya kırma yoluyla) şiddet uygulamaya başlamıştır.
10 günden bu yana taraflar ayrı yaşamaktadır, davalı eş müvekkile gönderdiği maillerde kendisinin kusurlu olduğunu, baştan beri müvekkileme vurması nedeniyle aradaki saygının bittiğini….vs .. yazmış, müvekkileden tekrar şans istemiştir. Müvekkile yönünden ise bu evlilik temelinden sarsılmış olmakla bu dava açılmak zorunda kalınmıştır.
Keza müvekkile lehine maddi ve manevi tazminat hükmedilmesinin de yasal koşulları mevcut olmakla, boşanma ile kendisin yeni bir yaşam kurmak zorunda kalacak olan müvekkile lehine 80.000 TL maddi, boşanmaya neden olan davalı davranışları müvekkilenin kişilik haklarına ağır saldırı teşkil etmiş olmakla 50.000 TL manevi tazminata hükmedilmesini talep ediyoruz.
Deliller: Nüfüs kaydı, mail metinleri, tanık beyanları….
Hukuki sebep : İlgili yasa maddeleri
Sonuç : arz ve isbat edilecek nedenlerle, evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olduğunun kabulü ile tarafların boşanmalarına, ziynet eşyaları ve nafaka taleplerinin saklı tutulmasına , 80.000 TL maddi , 50.000 TL manevi tazminata hükmedilmesine karar verilmesini, Mahkeme masraf ve vekil ücretinin davalıya yükletilmesini saygıyla vekaleten arz ve talep ederiz. )))[/U]
Buna İSTİNADEN yorum yaptım
-
Sayın sevcanakay lütfen iletilerinizi düzeltiniz. olurda siz giderseniz baki kalmasın benim kubbemde nahoş bir seda gibi...
İyi akşamlar..
-
Alıntı:
Kendi pisliğim diye bir konu söz konusu değil lütfen terbiyenizi takınıp yorum yapın. Ben sizin arkadaşınız yada tanıdığınız değilim. Konuştuklarınızı bilin.
Ayrıca burda ınsanlar bırbırlerını yargılamak ıcın değıl yardım ıcın bulunuyorlar. Sız bunun farkında değilsiniz sanırım kaldı ki benim muhattabım da olamayacağınızı iki mesajda anlattınız bana.
Siz işinize bakınız ki bende diğer kendini hakim sanmayan arkadaşların bilgilerine başvurabileyim.
-
Alıntı:
Sevcanakay adlı arkadaşım burada insanları germeye ve tartışma ortamı yaratmaya hiç ama hiç gerek yok. Şiddet uyguladım derken karşı tarafa karşı kendimi savundum yani karşılıklı şiddet olayı.
Ayrıca insanlara başta ne yapması gerektiğini değilde sonuç olarak bundan sonra ne yapması gerektiğini söylemelisiniz tabi bilginiz varsa.
Örnek olarak anlatayım ıstersen; böyle yapsaydın etseydin yerine bundan sonra böyle yapmalısın yada bu yolu izlemelisin diye bir geri beslemede bulunabilirsin.
Kimsenin daha önce ne yaşadığı burdaki insanları ilgilendirmiyor ve bu kişilerin burada yargılanmasına imkan tanımıyor bunu unutma
Bir laf vardır. Üstünüze alınmayın... :)
Biliyorsan konuş alim sansınlar bilmiyorsan sus da adam sansınlar...
-
Alıntı:
Sevcanakay adlı arkadaşım burada insanları germeye ve tartışma ortamı yaratmaya hiç ama hiç gerek yok. Şiddet uyguladım derken karşı tarafa karşı kendimi savundum yani karşılıklı şiddet olayı.
Ayrıca insanlara başta ne yapması gerektiğini değilde sonuç olarak bundan sonra ne yapması gerektiğini söylemelisiniz tabi bilginiz varsa.
Örnek olarak anlatayım ıstersen; böyle yapsaydın etseydin yerine bundan sonra böyle yapmalısın yada bu yolu izlemelisin diye bir geri beslemede bulunabilirsin.
Kimsenin daha önce ne yaşadığı burdaki insanları ilgilendirmiyor ve bu kişilerin burada yargılanmasına imkan tanımıyor bunu unutma
Bir laf vardır. Üstünüze alınmayın... :)
Biliyorsan konuş alim sansınlar bilmiyorsan sus da adam sansınlar...
Öffff GLEMEYİN üstüme herkes özgür yorum yapmakla ben kemdi düşüncemi yorumumu yazdım kimse bana akıl vermesin ben ne yazdığımı gayet iyi biliyorum, GERÇEKLER ACIDIR SANIRIM....
-
Alıntı:
Öffff GLEMEYİN üstüme herkes özgür yorum yapmakla ben kemdi düşüncemi yorumumu yazdım kimse bana akıl vermesin ben ne yazdığımı gayet iyi biliyorum, GERÇEKLER ACIDIR SANIRIM....
İyide benim yazdıklarıma yorum yapıyosan nerde duracağını bilmelisin. Ağzından cıkanı kulağının duyacak...
Akıla ihtiyacın olmasa kimse vermezdi merak etme.
Aklını başına devşir ve kimse hakkında sanki 40 yıllık dostunmuş gibi yorum yazma.
Gerçekler sana acı sana.
-
Alıntı:
Ayrıca sevcan geçmişte diğer arkadaşlara yazdığın yorumlara baktım da. Patavatsız konuşman hiç değişmemiş. Neyse yazdığın yazıları hatırlatmamı istersen yada isteyen varsa hemen gönderirim url adresini.
Bak sevcan asıl bu gerçekler daha acı.
-
Birbirinize karşı biraz daha hoş görü ve saygılı bir tutum izlemenizi tavsiye ediyorum.
-
Alıntı:
Türkçeyi doğru kullanmaktan bihabersiniz. Agresifsiniz. Saygı kurallarına, adab-ı muhaşeret e de uymuyorsunuz. Sizin özgürlüğünüz sınırı başkalarının özgürlüklerinin sınırlarına kadardır. Yorumlarınız rencide edecek boyutlara ulaştığında uyarılmayıda hazmedemiyrosunuz. Kaldı ki feyz vermeyen yorumlarınızla kişileri de geriyorsunuz. Geçmişte size yaşatılmış olanlarını intikamını buradaki erkek üyelerden almaya çalışıyorsunuz. Akılda istemiyorsunuz. Sizin bildikleriniz size kalsın. Lütfen hukuki ve gerçekten işe yarayan paylaşımlarda bulununuz. Sizden rica etmeme rağmen benim yazdıklarımdan alıntı kullanarak yazdığınız iletilerinizi bile düzeltmediniz. Lütfen iletilerinizi düzeltiniz..
-
Alıntı:
Türkçeyi dıoğru kullanmaktan bihabersiniz. Agresifsiniz. Saygı kurallarına, adab-ı muhaşeret e de uymuyorsunuz. Sizin özgürlüğünüz sınırı başkalarının özgürlüklerinin sınırlarına kadardır. Yorumlarınız rencide edecek boyutlara ulaştığında uyarılmayıda hazmedemiyrosunuz. Kaldı ki feyz vermeyen yorumlarınızla kişileri de geriyorsunuz. Geçmişte size yaşatılmış olanlarını intikamını buradaki erkek üyelerden almaya çalışıyorsunuz. Akılda istemiyorsunuz. Sizin bildikleriniz size kalsın. Lütfen hukuki ve gerçekten işe yarayan paylaşımlarda bulununuz. Sizden rica etmeme rağmen benim yazdıklarımdan alıntı kullanarak yazdığınız iletilerinizi bile düzeltmediniz. Lütfen iletilerinizi düzeltiniz..
Dardayım teşekkür ederim. Doğru söze ne denir.
-
Cevap: boşanma davası ve tazminat ödemesi
M.K. 166 maddesi gereğince 2007 yılında açtığım boşanma davam,davalı kadının başka bir erkekle yaşadığının tesbitiyle tetbir nafakasının karar tarihi itibarıyla kaydırılmasına,yoksulluk navakası talebinin reddine,15.000.tl.maddi 4.000.tl manevi tazinatın kararın kesinleştiği tarih itibariyle işleyecek yasal faizi ile davacıdan alınıp davalıya verilmesine karar verildi.
1- ben devlet memuruyum maaşımdan başka hiçbir gelirim ve mal varlığım olmadığından bu tazminatı ödemem mümkün değil,
2-tetbir nafakası karar tarihi itibariyle kaldırıldığından,karar kesinleşinceye kadar ödemeye devam edecekmiyim,yoksa ödemeyecekmiyim.
teşekkür eder saygılar sunarım.
-
Alıntı:
şükrüanıl rumuzlu üyeden alıntı
M.K. 166 maddesi gereğince 2007 yılında açtığım boşanma davam,davalı kadının başka bir erkekle yaşadığının tesbitiyle tetbir nafakasının karar tarihi itibarıyla kaydırılmasına,yoksulluk navakası talebinin reddine,15.000.tl.maddi 4.000.tl manevi tazinatın kararın kesinleştiği tarih itibariyle işleyecek yasal faizi ile davacıdan alınıp davalıya verilmesine karar verildi.
1- ben devlet memuruyum maaşımdan başka hiçbir gelirim ve mal varlığım olmadığından bu tazminatı ödemem mümkün değil,
2-tetbir nafakası karar tarihi itibariyle kaldırıldığından,karar kesinleşinceye kadar ödemeye devam edecekmiyim,yoksa ödemeyecekmiyim.
merhabalar
anlamadıgım esınızın baska bır erkekle yasamasına ragmen mı tazmınat odemeye mahkım oldunuz ?
Bu arada tazmınat maasınız olsa da olamasa odemek zorunda oldugunuz bı seydır. Odemezsenız hacız yoluyla alacaklardır. daha da olmadı hapıs yatarsınız
-
Alıntı:
Bu karar ne zaman verildi? Yeni bir kararsa 15 günlük temyiz itirazını yapabilirsiniz.
1-) Burada soru sormamışsınız.
2-) Evet boşanma kararı kesinleşinceye kadar ödersiniz.
Temyiz ederken boşanma kararına itiraz etmeyip maddi-manevi tazminat konusunda itiraz edebilir, eşinizin başka bir adamla yaşadığını ispat etmenize atıfta bulunup eşinizin sadakat yükümlülüklerini yerine getirmemesini muhakkak belirtmelisinir. Avukatınız bu konuda yargıtay kararı bulabilir.
Ama hakikaten çok tuhaf geldi bana. Yukarıda işaretlediğim kısımları karar metninden bire bir mi aldınız acaba?
-
cevabınız için teşekkür ederim,evet duruşma zaptının aynı,yanılz şunu belirteyim yanlış yorumlanmasın,davalı eşimden fiilen ayrıldıktan 2 yıl sonra ben başkasıyla birlikte yaşamaya başladım bu birliktelikten bir çocuğum var.Boşanma davam kesinleştikden sonra davalı eşimde başkasıyla birlikte yaşalaya başladı.Bunu mahkemede tanıklarla ve zabıta araştırmasıyla tesbit ettirdim.mahkemede hakim sadece davanın 3 yıl geçmişmi geçmemişmi üzerinde durdu diğer hususları araştırmadı hatta birlikteliğimden olan çocuğumun velayetini de davalıya vermeye kalktı, sonra dosyayı tam incelemediğinide söyledi.İnsanlar şeşer beşerdir ama bizim güvendiğimiz ADALET işte böyle kişilerin ellerine emanet edilmiş.Hiç bir kimse durup dururken yuvasını zevk için yıkmaz.Evllikte sr olması gereken ve paylaşılmayan şeyler vardır.Bunların göz ardı edilmemisi hakimlerinde yetkilerine dayanarak vijdanı dinlemesi gerekmezmi.Devlet bile emrinde 25 yıl çalışan memuruna şu anda 26.000. tl.tazminat verirken bu karar sizce doğrumu.kanun tazminat hakkını açıklamış uygun bir tazminat verilir derken birtarafız haksız yere zengin et birtarafıda fakirleştir dememiş.SAYGILARIMLA
-
Alıntı:
.......davalı eşimden fiilen ayrıldıktan 2 yıl sonra ben başkasıyla birlikte yaşamaya başladım bu birliktelikten bir çocuğum var.Boşanma davam kesinleştikden sonra davalı eşimde başkasıyla birlikte yaşalaya başladı.Bunu mahkemede tanıklarla ve zabıta araştırmasıyla tesbit ettirdim......
Sayın üye yazdıklarınızdan anlaşılan şu; siz boşanma davanız kesinleşmeden bir başka kişi ile yaşamaya başladınız. Bu birliktelikten de boşanma davanız yine kesinleşmeden bir çocuğunuz oldu. Doğrumudur ? Aynı zamanda eski eşinizde boşanma davanız kesinleştikten sonra bir başkası ile yaşamaya başladı. Sizde eşinizin bu birlikteliğini tanıklar ve zabıta araştırmasıyla tespit ettirdiniz..
Anlaşılmayan konu şu.. Eşiniz boşanma davanız kesinleştikten sonra, yani boşandıktan sonra bir başkası ile birlikte olmaya başlamış. Bu durumdan nasıl bir hak ve menfaat bekliyorsunuz.
Yasaya göre sadakat yükümlülüğünü ihlal eden taraf sizsiniz. Boşanma gerçekleşmeden bir başkası ile yaşamaya başlamış hatta birde bu birliktelikten çocuk sahibi olmuşsunuz.
Olay bu yorum dahilinde ise kusurlu olan sizsiniz. Adalet den ne bekliyorsunuz?
-
Sayın üye yazdıklarınızdan anlaşılan şu;siz boşanma davanız kesinleşmeden bir başka kişi ile yaşamaya başladınız. Bu birliktelikten de boşanma davanız yine kesinleşmeden bir çocuğunuz oldu. Doğrumudur ?
Sorunuz doğru ama,gene yanlış anlama var,her iki tarafta kusurlu.dava kesinleşti derken ilk açılan davada her ikimizde boşanmayı istememize rağmen,.çocuklarımızın okumasına engel olmamak için,3 yıllık süre içersinde cocuklar üniversiteyi bititir görev alır diye davanın reddine talep ettim.dava red oldu onandı.Nitekim çocuklarımızda görev aldılar evlendiler gittiler 3 yıllık zaman aşımı bitiminden sonra tekrar dava açtım,bu dava açıldıktan sonra,dava derdest iken eşimde başka bir erkekle birlikte yaşamaya başladı ben bundan bahsediyorum.burda tek taraflı düşünmemek gerekir,ayrıca dava 2002 den beri devam ediyor sizinkadar bende
BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ
NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET... bu sözlere katılıyorum.
Yanlış anlaşılmaszın Belki benim kadar boşanmaya karşı olan kimse olacağınıda sanmıyorum.AİLE İÇİNDE (SIROLAN ŞEYLER) HERŞEY AÇIĞA ÇIKACAK diye bir şey olmaz.Herkezin bir onuru ve şerefi vardır.
Sorum Şu.
1 - Tazminat olayı kişilerin ödeme gücüne göre heyaplanmazmı,
2- Karar tarihi itibariyle kaldırılan tetbir nafakası ödemeye devam edilirmi,
3 - Hakim tetbir nhafasının karar tarihi itib.ariyle ödememi söyledi,
4 - Ödeme gücüme göre yeniden tazminat hükmedilirse taksitle ödeye bilirmiyim,
-
:'(İnanın . kadın,erkek eşitliğinden dem vururlar hep şiddetci ilan ederler özellikle, ezilen taraf hep onlardır. Fakat psikolojik baskıyı asimetrik yürütmeyi de çok iyi bilirler. bana senin ekmeğini elinden alıcam bile dediler. Ayrıca hayat müşterektir deniyor ya neden evliliklere erkek tarafının herzaman ezen şiddetci aldatan hep zenginmiş ve para hep ondaymış gözüyle bakarlar ki? Dışarıda okadar zor bir hayat ve geçim derdi varki erkek hayata öyle sanıldığı gibi boşandıktan sonra başlayamıyor.Tazminatlar, takılar, nafakalar dan sonra adam adamlığından oluyor kimi zaman kaybolup yok oluyor
-
Alıntı:
Sayın üye yazdıklarınızdan anlaşılan şu;siz boşanma davanız kesinleşmeden bir başka kişi ile yaşamaya başladınız. Bu birliktelikten de boşanma davanız yine kesinleşmeden bir çocuğunuz oldu. Doğrumudur ?
Sorunuz doğru ama,gene yanlış anlama var,her iki tarafta kusurlu.dava kesinleşti derken ilk açılan davada her ikimizde boşanmayı istememize rağmen,.çocuklarımızın okumasına engel olmamak için,3 yıllık süre içersinde cocuklar üniversiteyi bititir görev alır diye davanın reddine talep ettim.dava red oldu onandı.Nitekim çocuklarımızda görev aldılar evlendiler gittiler 3 yıllık zaman aşımı bitiminden sonra tekrar dava açtım,bu dava açıldıktan sonra,dava derdest iken eşimde başka bir erkekle birlikte yaşamaya başladı ben bundan bahsediyorum.burda tek taraflı düşünmemek gerekir,ayrıca dava 2002 den beri devam ediyor sizinkadar bende
BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ
NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET... bu sözlere katılıyorum.
Yanlış anlaşılmaszın Belki benim kadar boşanmaya karşı olan kimse olacağınıda sanmıyorum.AİLE İÇİNDE (SIROLAN ŞEYLER) HERŞEY AÇIĞA ÇIKACAK diye bir şey olmaz.Herkezin bir onuru ve şerefi vardır.
Sorum Şu.
1 - Tazminat olayı kişilerin ödeme gücüne göre heyaplanmazmı,
2- Karar tarihi itibariyle kaldırılan tetbir nafakası ödemeye devam edilirmi,
3 - Hakim tetbir nhafasının karar tarihi itib.ariyle ödememi söyledi,
4 - Ödeme gücüme göre yeniden tazminat hükmedilirse taksitle ödeye bilirmiyim,
Sayın üye yorumlar sizin anlatımlarınızdan ve verdiğini bilgilerden yola çıkılarak yapılmaktadır. Dolayısı ile eksik yada yanlış bilgilendirmeler, doğru ve açık ifade edilmeyen tarih bilgileri yorumların içeriklerini değiştirmektedir.
Diğer yandan hukuk da sır / saklılık vs durumlar olmaz. Sizin yada eşinizin haklılığını ispatlayacak ortaya koyacak her türlü bilgi kullanılabilir. Siz bildiklerinizi ve yaşadıklarınızı saklar ve sır haline getirirseniz. Davanın seyrini değiştirecek bilgileri sır olması nedeni ile saklarsanız davayı kaybetmeniz durumunda da şikayet etmemelisiniz.
sorularınıza gelince:
1- Hakkınızda ekonomik ve sosyal durum araştırması yapılmış / yapılacaktır, hakim bu bilgileri değerlendirerek tazminata hükmedecektir.
2- Karar kesinleşene kadar tedbir nafakasını ödemeye devam edeceksiniz.
3- Ödeyeceksiniz.
4- manevi tazminat bedelleri nakten ödenri taksitlendirilmez.
-
Malesef ben gördüm o saydıklarını, evliligimin ikinci ayında sırf yemeğimi kayinvalide ve kayinpederin iğneleyici sözlerine muhatap olmadan evimde huzur üzere yemek
Istedigmi söylediğim için ,beni ailemden koparmaya çalışıyorsun :) diyerek döven herif gözümü açtığımda
Bi hastane odasında elinde boş kağıt hicbirsey talep etmiyorum diyerek imza atmam için baskı yapıyordu
Tabi dediğini yapmayınca mahkemede hiç tanımadığım görmediğim insanları şahit olarak getirdi tazminata kurtulmak icinne buyuculugum kaldı afedersin ne eve erkek almadığım bunları hangi vicdanla söyledi hala inanamiyorum, ne erkeğe bakıyor bu işler ne kadına insanın içinde vicdan merhamet. Allah korkusu yoksa herserri bekle ondan