-
Re: 34 Gün Süren Evlilik
somut olayda hakim ve avukatın bir artniyetinin olduğuna hiç inanmadım doğrusu, hakimlerin hatalı vermiş oldukları birçok karar var, ve neticede Yargıtay hakimlerin birçok kararını da bozuyor, Murat'ın kararı halen yargıtayda muhtemelen yargıtaydan bozulup gelirse, bu kadar konuşulan laf boşa gitmiş olacak,
tabi Yargıtay'ın da hatalı kararları onayladığına zaman zaman şahit oluyoruz, bunları genel bir durum gibi kabul etmek yanlış olur, istisnalara, istisna muamelesi yapmak lazım,
Murat beyin bahsetmiş olduğu dava bir mahkeme için çok basit ve önemsiz bir dava, sanki milyon dolarların tartışıldığı ve birilerinin bundan çıkar temin edebileceği gibi bir hava oluşturulması çok mantıksız,
neticede doğru ya da yanlış, gerçek ya da değil, mevcut delillere göre hakim bir karar veriyor, bazen yalancı şahitler ve yalanlar o kadar inandırıcı sunuluyor, ve diğer taraf o kadar pasif kalıyor ve aksini ispat için hiç gayret göstermiyor ki, ister istemez, mevcut delillere göre hakimler bu şekilde hatalı kararlar verebiliyor,
BİR AN İÇİN MURAT BEY, KENDİNİ HAKİMİN YERİNE KOYSUN VE TANIMADIĞI KİŞİLERİN BU ŞEKİLDE HUZURA GELDİKLERİNİ ve KENDİSİNDEN KARAR BEKLEDİKLERİNİ DÜŞÜNSÜN... birlikte yaşamadığınız, günlük hayatta tanımadığınız insanların problemlerini çözerken ve herkesin ben haklıyım, karşı taraf haksız dediği bir ortamda, karar vermenin ne kadar güç olduğunu, EMPATİ YAPARAK hissedebiliriz...
-
Cevap: 34 Gün Süren Evlilik
Devam etmekte olan davamla ilgili gelişmeleri paylaşmak istedim.
Şimdiye kadar 4 duruşma geride kaldı.Son iki duruşmaya ben de katıldım;ancak eşim gelmedi.
Şahitlerin çoğu dinlendi.
Ben iddialarımı kanıtlamak için elimden geleni yapıyorum kanıtlarla ve tanıklarla.
Eşim de hakkımda ileri geri iddialarda bulunmuştu başlarda; fakat nedense şahitleri benim hakkımda olumsuz tek kelime etmediler. Sadece evlenmeden önce birlikte olduğumuzu ima ettiler sürekli. Bu arada düğün takılarını, tazminatı ve nafakayı vermemek için eşim kendisini hala işsiz gösteriyor ama kendi şahidi mahkemede eşimin çalıştığını ağzından kaçırdı ve bu ifadesine yazılı olarak geçti.
Bir yıl oldu ve hala boşanamadım. Eşimle de hiçbir şekilde irtibat kurmadım. Şimdi eşim her ne kadar boşanmak istese de ben, onun şahitleri yüzünden davamın reddedilmesinden endişeleniyorum. Bir üç yıl da bu yüzden beklemek istemiyorum :(
Anlattıklarıma göre sonuç ne olabilir tahmini olan var mı? Bu arada hakim bey karşı tarafın üstü kapalı namusuma yönelik iddiaları karşısında beni oldukça hanım ve naif bulduğunu söyledi ve onlara ben sizin ne yapmaya çalıştığınızı anlıyorum dedi. Ben de bunu kendimce olumlu buldum ama bilemiyorum tabi. Artık emin olmak zorrr...
-
Sayın hndakd,sizin ve karşı tarafın karşılıklı olarak uzlaşamadığı bir konu varmı?Maddi manevi tazminat talebiniz yada talepleri varmı?
-
Alıntı:
hndakd rumuzlu üyeden alıntı
Devam etmekte olan davamla ilgili gelişmeleri paylaşmak istedim.
Şimdiye kadar 4 duruşma geride kaldı.Son iki duruşmaya ben de katıldım;ancak eşim gelmedi.
Şahitlerin çoğu dinlendi.
Ben iddialarımı kanıtlamak için elimden geleni yapıyorum kanıtlarla ve tanıklarla.
Eşim de hakkımda ileri geri iddialarda bulunmuştu başlarda; fakat nedense şahitleri benim hakkımda olumsuz tek kelime etmediler. Sadece evlenmeden önce birlikte olduğumuzu ima ettiler sürekli. Bu arada düğün takılarını, tazminatı ve nafakayı vermemek için eşim kendisini hala işsiz gösteriyor ama kendi şahidi mahkemede eşimin çalıştığını ağzından kaçırdı ve bu ifadesine yazılı olarak geçti.
Bir yıl oldu ve hala boşanamadım. Eşimle de hiçbir şekilde irtibat kurmadım. Şimdi eşim her ne kadar boşanmak istese de ben, onun şahitleri yüzünden davamın reddedilmesinden endişeleniyorum. Bir üç yıl da bu yüzden beklemek istemiyorum :(
Anlattıklarıma göre sonuç ne olabilir tahmini olan var mı? Bu arada hakim bey karşı tarafın üstü kapalı namusuma yönelik iddiaları karşısında beni oldukça hanım ve naif bulduğunu söyledi ve onlara ben sizin ne yapmaya çalıştığınızı anlıyorum dedi. Ben de bunu kendimce olumlu buldum ama bilemiyorum tabi. Artık emin olmak zorrr...
İlk sayfada bi arkadaş bunlar boşanma nedeni olmaz demiş de,hukukçu değil sanırım o arkadaş ya da yorumu çok kötü.34 gün de olsa eşin ailesinin bu kadar baskısına maruz kalmak hele hele eşin tartışmalarda çocuk gibi babasını çağırması ve baskı yapmaları başlı başına boşanma nedenleridir bence.
Evlenmeden önce birlikte olmakla boşanma davasının ne ilgisi var onu da anlamadım ayrıca.Hakimi ne ilgilendirir evlenmeden önce yaşananlar,ha somut bir aldatma isnadı olsa tamam diyeceğim ama alakasız bir şekilde ima etmişler.
-
Alıntı:
tugba guleryuz rumuzlu üyeden alıntı
Sayın hndakd,sizin ve karşı tarafın karşılıklı olarak uzlaşamadığı bir konu varmı?Maddi manevi tazminat talebiniz yada talepleri varmı?
Evet var. Maddi manevi tazminat,nafaka ve düğün takılarını talep ettim.Maddi tazminat, çeyizime ve özel eşyalarıma verdikleri zarardan dolayıdır.
-
Hndakd,talepler olduğu için davanız celse atmış.talepleriniz hakim tarafından uygun görülüp bağlanıcaktır.ilk iletinizi okumuştum zararınız maddi olarak da manevi olarakda büyük.
-
Alıntı:
unbelievable rumuzlu üyeden alıntı
İlk sayfada bi arkadaş bunlar boşanma nedeni olmaz demiş de,hukukçu değil sanırım o arkadaş ya da yorumu çok kötü.34 gün de olsa eşin ailesinin bu kadar baskısına maruz kalmak hele hele eşin tartışmalarda çocuk gibi babasını çağırması ve baskı yapmaları başlı başına boşanma nedenleridir bence.
Evlenmeden önce birlikte olmakla boşanma davasının ne ilgisi var onu da anlamadım ayrıca.Hakimi ne ilgilendirir evlenmeden önce yaşananlar,ha somut bir aldatma isnadı olsa tamam diyeceğim ama alakasız bir şekilde ima etmişler.
kesinlikle katılıyorum
-
Sayın hndakd,duruşmanız yakındamı
-
Alıntı:
Sayın hndakd,duruşmanız yakındamı
Tugba guleryuz hanım, yaklaşık üç ay sonra 5. celse olacak.Sizin veya diğer üyelerin mahkemede ne söylemem gerektiği konusunda herhangi bir tavsiyeniz olur mu acaba?Sanırım hakim artık bana söz hakkı verecek.
-
Sayın hndakd,ben ilk celsede boşandım fakat benim maddi manevi hiç bir talebim olmadı karşı tarafında olmadı ama bu evlilikten en büyük zararı maddi manevi ben görmüştüm.zaten çalışıyorum üç kuruş için yüzyüze gelmemek için hiçbir şey istemiyorum sadece boşanmak istediğimi söyledim.mesajınıza malum bayram girdi araya dönemedim.pardon.ama bu arada sizin talebiniz var ama siz yine taleplerinizde diretmek istiyorsanız diretin ve bu evliliğin (öyle düşünüyorsanız)bir daha sağlam temel üzerinde olmıycağını ve boşanmak istediğinizi söyleyin derim.eşinizin ailesiyle oturduğunuzu hakime bu zamana kadar söylemediyseniz söylemeyin.çünkü hakim ayrı ev tutulması için davayı uzatabilir.konuyu açtığınız ilk yazınızı okuduğumd agörüyorum ki aynı durumlar.bir erkeğin başkalarının etkisinde kalması eşini rencide etmesi çok kötü bir davranış.sahip çıkması gerekirken.benime şimde ailesinin ve arkadaşlarının etkisinde kalırdı benim ailemin evinde oturucaz diye arkadaşları ksıkandı:)
-
Cevap: Re: 34 Gün Süren Evlilik
böyle bi ahlaksızlığı tüm hakim ve savcılara maletmek tabi ki yanlış,bu konu da meslek ayrımı yapmakta öyle tabi ki ama göz göre göre yapılanlar da insanı çileden çıkarmıyor değil tabi ki..allah tan işini namusu ve şerefiyle yapan hakim,savcı,avukatlarımız hala çoğunlukta.allah size kolaylık versin
-
Gelişmelerden haber vermek istedim.
Dava tarihinden itibaren aylık 250 lira tedbir nafakası bağlandı.Kendisini işsiz gösteriyordu ama yalan söylediğini biz kanıtladık.Tanıkları tutarsız ve komik ifadeler verdiler.Hakim bile güldü,o kadar diyim yani :)
Sanırım sona doğru gidiyoruz.Avukatımın tahmini adli tatile kalmadan boşanmanın gerçekleşeceği yönünde.
Tabi düğünde takılanlar ve tazminat talebim de var ama bakalım artık,hayırlısı...
-
Alıntı:
Gelişmelerden haber vermek istedim.
Dava tarihinden itibaren aylık 250 lira tedbir nafakası bağlandı.Kendisini işsiz gösteriyordu ama yalan söylediğini biz kanıtladık.Tanıkları tutarsız ve komik ifadeler verdiler.Hakim bile güldü,o kadar diyim yani :)
Sanırım sona doğru gidiyoruz.Avukatımın tahmini adli tatile kalmadan boşanmanın gerçekleşeceği yönünde.
Tabi düğünde takılanlar ve tazminat talebim de var ama bakalım artık,hayırlısı...
Haziran 2009 'daki yazınızda hakimin şu aşamada tedbir nafakasına gerek olmadığını söylemiş demiştiniz. Ne zaman bu kararı verdi hakim? Ve nafakanızı alabiliyor musunuz? Alamadıysanız hakimin bu kararını icra ile alabilirsiniz. Faizi ile hemde.
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Haziran 2009 'daki yazınızda hakimin şu aşamada tedbir nafakasına gerek olmadığını söylemiş demiştiniz. Ne zaman bu kararı verdi hakim? Ve nafakanızı alabiliyor musunuz? Alamadıysanız hakimin bu kararını icra ile alabilirsiniz. Faizi ile hemde.
Henüz 1 aylık bir evlilik olduğu için maddi taleplerimizin çoğuna (eşimin üzerine olan mallara tedbir konulmasına,tedbir nafakasına, tazminata, altınlara) hakim tepki göstermişti.Tabi bu avukatımın söylediğine göre.
Biz de aylardır sadece boşanmaya odaklanmıştık.Şimdi hakim tedbir nafakası ödenmesine diye karar verdi.Yaklaşık bir ay oldu bu karar çıkalı ve eşim hepsini de ödedi (dava tarihinden itibaren olanları).
İnşallah bu tedbir nafakası dava sonuçlanınca yoksulluk nafakasına dönüşür.Bir yıldır çok zor durumda kaldım onun yüzünden.
-
Sayın hndakd
Davanızla ilgili son durum nedir?Boşanmaylamı sonuçlandı
-
Alıntı:
Sayın hndakd
Davanızla ilgili son durum nedir?Boşanmaylamı sonuçlandı
Evet,sonunda boşandık.
Şu anda çalıştığım için yoksulluk nafakası bağlamadı hakim.2000 tl maddi,4000 tl manevi tazminat alacağım.Şimdi kararın kesinleşmesini bekliyorum.
Sonra ziynetler için ayrıca dava açacağım.Elimde düğün cd si var.Ayrıca eşyalarımı hakim,bilirkişi,polis eşliğinde mahkeme kararıyla almıştık.Dolayısıyla altınları verdiklerini iddia edemezler.
Çok şükür boşandım.Ziynetlerin bedelini de alınca içim tamamen rahat edecek.Yeniden doğmuş gibiyim :)
-
Ziynetler için dava açınca ne kadar sürer bir bilginiz var mı? Tek celsede bitme ihtimali var mıdır? Avukatım belli olmaz dedi ama ben üç aşağı beş yukarı bir zaman duymak istiyorum :(
-
sayın hndakd,öncelikle geçmiş olsun yeni hayatınızda uamrım herşey dilediiğiniz gibi olur..benimde nikahım kağıt üstünde kalmış düğüne 3 gün kala ayrılma kararuı alarak düğün olamdan boşanmıştım..herneyse..takılarla ilgili sizde olduğunu idda edemezler kanıtları yok.işleyişe göre tek celsede sonuçlanmayabilir.düşük ihtimal.Ayrıca mahkemeyi açacağınız yerel mahkemenin yoğunluğuna göre dava için tarih belirlenecektir.Büyük şehirlere 3 ay sonrası küçük bir yerde yaşıyorsanız ortalama 1 ay sonrasında davanız görülebilir.Geçmiş olsun
-
Merhabalar...
Ziynetler için dava açacağım ancak takılarımın hepsinin bedelini almam mümkün müdür yoksa cüzi bir miktar mı alacağım?
Bir de bu bedeli tek seferde mi öderler yoksa taksitlendirmeleri mümkün mü?
-
Herkese iyi akşamlar...
Boşanma davam sonuçlanmıştı fakat eski eşim karara itiraz etti. Hem boşanma kararına hem de tazminata...
Her şey bitti derken şimdi yeniden başa döndüm sanki.
Bilginiz var mı, ortalama ne kadar sürede sonuçlanır? Zaten boşanma davam 1,5 yıla yakın sürmüştü :(
Ve böyle itirazlarda kararın bozulma ihtimali yüksek midir ki?
-
pek kötü davranış, eşe yapılan eziyetler, onun bedensel ve ruhsal sağlığını tehlikeye düşürecek davranışlar, eşini hapsetmek vs ağır hareketlerdir. tmk 162 sizin durumunuz için düzenlenmiş gibi. 162. madde özel boşanma sebeplerinden yani hakimi uğradığınız fena muameleler konusunda ikna ederseniz genel boşanma sebepleri kadar uzatmaz davayı.
MADDE 162.- Eşlerden her biri diğeri tarafından hayatına kastedilmesi veya kendisine pek kötü davranılması ya da ağır derecede onur kırıcı bir davranışta bulunulması sebebiyle boşanma davası açabilir.
Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her hâlde bu sebebin doğumunun üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
Affeden tarafın dava hakkı yoktur.
-
Alıntı:
Papatyas rumuzlu üyeden alıntı
pek kötü davranış, eşe yapılan eziyetler, onun bedensel ve ruhsal sağlığını tehlikeye düşürecek davranışlar, eşini hapsetmek vs ağır hareketlerdir. tmk 162 sizin durumunuz için düzenlenmiş gibi. 162. madde özel boşanma sebeplerinden yani hakimi uğradığınız fena muameleler konusunda ikna ederseniz genel boşanma sebepleri kadar uzatmaz davayı.
MADDE 162.- Eşlerden her biri diğeri tarafından hayatına kastedilmesi veya kendisine pek kötü davranılması ya da ağır derecede onur kırıcı bir davranışta bulunulması sebebiyle boşanma davası açabilir.
Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her hâlde bu sebebin doğumunun üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
Affeden tarafın dava hakkı yoktur.
Sayın Papatyas, yani anlamadım ben şimdi. Dava zaten sonuçlanmıştı. Şimdi karşı taraf itiraz etti ve sanırım itiraz dilekçeleri ve dava dosyasıyla beraber yargıtaya gidecek. Bir yıl sürebilir ordan gelmesi dediler ancak bizim bu süre içinde yapabileceğimiz bir şey yokmuş. Sadece biz de kararın bozulmaması isteğimizi yazacağız. Bunun için de 10 günlük bir süre varmış.
-
olaya baktığımda davanın lehinize sonuçlanma ihtimali yüksek gibi, dosyayı yargıtaya gönderseler bile kendinizden eminseniz sonuç alamazlar bence 10 günlük süreyi aşmayın işinizi garantiye almak için. ama avukatınızın işini bilir ve sorun çıkacaksa uyarır sizi. ben olaya genel hatlarıyla bakabiliyorum.
-
Resmen gün sayıyorum ama artık dayanamıyorum.
Eski eşimi biriyle birlikte gördüm.Adam hem boşanmaya ve tazminatlara itiraz ediyor hem de başkalarıyla geziyor.Acaba bu konuyla ilgili yapabileceğim bir şey var mıdır?Yani temyiz aşamasında sadakatsizlik etmesini kendi lehime kullanabilir miyim?
Eşim karara itiraz ederken duruşma istemli bir dilekçe vermiş.Eğer yargıtay, hakimin kararını bozmazsa yeniden itiraz etme gibi bir hakkı olabilir mi?
Ve inşallah karar bozulmadan gelirse ben yine 9 aylık iddet süresi olayını yaşayacak mıyım o tarihten sonra?
-
Ve bir şey daha...
Ben evi terk edip dava açalı bir buçuk yıl oldu...Ziynetleri alamamıştım.Boşanmadan sonra ayrıca bir dava açacaktım ama şimdi en az bir yıl daha var önümde.Bu ziynetleri almama engel olur mu?
-
Alıntı:
.....Eski eşimi biriyle birlikte gördüm.Adam hem boşanmaya ve tazminatlara itiraz ediyor hem de başkalarıyla geziyor.Acaba bu konuyla ilgili yapabileceğim bir şey var mıdır?Yani temyiz aşamasında sadakatsizlik etmesini kendi lehime kullanabilir miyim?....
Dosyanız Yargıtayda, yerel mahkeme boşanmanıza karar vermiş bile olsa, yargıtayca onanmadığı için halen resmen evlisiniz. Eşler evlilikleri süresince birbirlerine sadık olmak zorundadırlar.
Eğer eşinizin bir başkası ile birlikteliğini ispat edecek deliller ve tanıklara sahipseniz, Yargıtaydaki dosyanızın gelmesini beklemeden, sadakatsizlik (ispat edebilirseniz) zina nedenleri ile ayrı bir dava açıp tazminat da talep edebilirsiniz.
-
Siz takılarla ilgili davanızı açın, bu dava sonuçlanana kadar da Yargıtaydan boşanma davanıza dair dosyanız gelmiş olur.
-
Yargıtaya gidip temyiz dosyamın durumunu sordum.2011 eylül sonlarında ancak sıra geleceğini söylediler.Bu durumda ben nerdeyse 1,5 yıl temyiz sonucunu beklemiş olacağım.
Sonuç geldiği zaman (inşallah yerel mahkemenin kararı aynen kabul edilir) iddet süresi söz konusu olacak mı?Yani 2011 eylülden sonra bi 9 ay daha mı bağlanacak elim kolum?
Altın davasını hala açmadım.Temyiz sonucunu bekliyorum.Acaba zaman aşımı diye bir şey olur mu ki?Avukatım ısrarla önce boşanma kararın kesinleşsin diyor.
-
Alıntı:
Yargıtaya gidip temyiz dosyamın durumunu sordum.2011 eylül sonlarında ancak sıra geleceğini söylediler.Bu durumda ben nerdeyse 1,5 yıl temyiz sonucunu beklemiş olacağım.
Sonuç geldiği zaman (inşallah yerel mahkemenin kararı aynen kabul edilir) iddet süresi söz konusu olacak mı?Yani 2011 eylülden sonra bi 9 ay daha mı bağlanacak elim kolum?
Altın davasını hala açmadım.Temyiz sonucunu bekliyorum.Acaba zaman aşımı diye bir şey olur mu ki?Avukatım ısrarla önce boşanma kararın kesinleşsin diyor.
Merhaba,
İlk öncelikle geçmiş olsun, Temyiz dosyanıza kim o yanıtı verdi ise tam kesin bir cevap değil. Bazen temyize giden dosyalar 3 ay bazen 6 ay içinde gelebiliyor. Bazen 2 yılda sürüyor. Bunu nasıl oluyorda Eylül 2011 diyorlar onu anlamıyorum. Benim size tavsiyem dosya numaranız ile devamlı web üzerinden sorgulamanızdır. www.adalet.gov.tr adresinden ara sıra kontrol edin. O bilgiler kesin bilgiler değil bildiğim kadarı ile. Temyiz sonucu da geldikten sonra onu kabullenceksiniz anlamına gelmez bir üst mahkemeye sevk edersiniz. Yani son aşama. Eğer ondanda aynı karar gelirse artık o kadar değişmez.
Tekrar geçmiş olsun ve allah yardımcınız olsun.
Saygılar,
-
Toru topu bir aylık bir evlilik için 1,5 yıl boşanma ve nerdeyse yine 1,5 yıl daha sürecek olan temyiz süreci........
Temyiz eden karşı taraf...Acaba sonuç gelince daha da uzatacak bir şeyler var mıdır bu işi,ondan korkuyorum.Yani sayın Naymanlı,inşallah yerel mahkemenin verdiği karar değişmez diyeceğim ama şimdi korktum bir üst mahkeme yazmışsınız...
-
Merak ettiğim bir şey var:
Acaba "duruşma istemli temyiz"de süreç daha mı uzun oluyor?Yani yerel mahkemedeki gibi önce gün verilip sonra karar için yine birkaç ay sonrasına mı erteleniyor?
-
Tekrar merhaba.Belki aynı soruyu çok defa tekrarladım ama net bir cevap alamadım,bulamadım,bunun için üzgünüm.
15 aydır dosyamın temyizden dönmesini bekliyorum.Tek arzum yargıtayın, yerel mahkeme kararını onaması...Ve en büyük korkum bir üyenin "temyizden sonra bir üst mahkemeye başvurulabilir" ifadesi :(
Nedir bu bir üst mahkeme?Yine uzuuuun upuzun bir süreç mi bekliyor beni?Çünkü eski eşimin beni yıpratmak için hiçbir fırsatı kaçırmayacağına eminim.