ankara hukukta okumak kadar, nerde okuyosun diye soranların 'ankara hukuk' lafını duyduklarında yüzlerinde ifadeyi görmekten de büyük mutluluk duyuyorum:)
Printable View
ankara hukukta okumak kadar, nerde okuyosun diye soranların 'ankara hukuk' lafını duyduklarında yüzlerinde ifadeyi görmekten de büyük mutluluk duyuyorum:)
İlk sayfadaki yorumların saçmalığına çok şaşırdım.Uzun zamandır girmiyordum ama ben burayı ciddi bir yer zannediyordum yanılmışım.Ankara hukuk konusuna gelince; fazla konuşmaya gerek yok.ANKARA HUKUK ve diğerleri diyorum...
Ben Ankara Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyim ve hocalarımdan memnunum. Ayrıca sınavlarda da kişisel başarıların olduğu kanaatindeyim. Saygılar.
Ayrıca tercihimi, puan sıralamasına göre yaptığımı belirteyim, Ankara Hukuk' un ardından ve Ankara'da olma tercihimden dolayı burayı yazdım, memnunum.
ankara hukuk kendi sistemini geliştirebilcek kadar ve ERDAL hocamızın da belirttiği gibi sarmaşık üniversitelerine dahil olabilecek kadar köklü olduğu için, bunların yanına günceli ve hayatı takip edip,değiştirebilip, yön verebilecek durumda olduğu için ne kadar sorusuna verilecek cevap TÜRKİYE'de TEK....
Emin olun ki ankara hukuk çok iyidir.Diger hukuk fakülteleriyle arasında eskisi kadar fark kalmasa bile hepsinden hala daha kat kat kalitelidir.sadece ankara hukukta okumak için de şehir degiştirilebilir çünkü bunun faydasını ileride göreceginizden eminim.
Benim zamanımda iyi idi.İstanbul la çekişirdik.Şimdiki hali konusunda bir bilgim yok ama adı yeter.
burdaki yazılanları okuduktan sonra duyduklarımın gayet gerçek olduğunu anladım...hep böyle muhteşem şeyler duydum....ve artık Ankara Hukuk konusunda eminim inşallah puanım yeter ve bu muhteşem bölüme ben de gidebilirim
ankara hukuk için hep iyi kaliteli diye söylenir 15 senedir bir kalitesini göremedim ( çünkü aramızda kalsın 15 yılda ancak bitirme aşamasına geldim) ancak yeni dekan Metin Feyzioğlu hocamız çok gayretli ve başarılı işler yaptı. Bu okul yeni yeni yaşanacak eğitim görülecek bir hale geliyor( öğrencinin hayatını kolaylaştırması açısından) ha birde işin diğer boyutu var maalesef ankara hukukta oldukça fazla sayıda kaprisli hoca var. bu hocalarımız adeta öğrenciyi ters köşeye yatırıp sınıfta bırakmanın yollarını arıyorlar. bunları idare hukuku ve eşya hukuku gibi derslerden her öğrenci tanır . ayrıca tüketici seçimlik dersinden bile öğrencisini sınıfta bırakıp okulu uzatmasına neden olan hocalar bile var. bütün bunların sonunda şunu derimki yeni aühf adayı kardeşim okulu bitirince senin binbir çileyle aldığın diploma ile kıbrısta güle oynaya alınan diploma aynı olacak. avantajın sadece mülakatlarda eğer komisyonda ankara hukuklu görevli varse belki olur. var sen eyi düşün karar ver. bence başka bir okulda dene şansını başarılar
Ben İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum.Ankara hukuk fakültesi mezunu bir çok hukukçu arkadaşım var; ve hukuki nosyonlarına; bilgilerine saygı duyuyorum.Ama şunu da dile getirmek istiyorum; Bizim fakültedeki hocalarımız ülke çapında ün yapmış;ekol olmuş hocalar.Bu durumda fakülteleri kıyaslamak bilmem doğru mu?
bence her okulun eğitimi,kalitesi farklıdır.bunları derecelendirip Türkiye'de bir numara diye sınıflandırmak da kanımca pek doğru değil.kiminin iyi olduğu yönler diğerlerinde kötüyken, kötü olduğu yönler diğerlerinde iyi olabilir.bunu göz ardı etmemek lazım.şahsen ben össye girdiğim sene ankara hukuku çok istiyordum çok duydum ismini ama olmadı ve istanbul üniversitesi hukuk fakültesindeyim.iyi ki de burdayım diyebiliyorum şimdi rahatlıkla.gerek hocalarımız gerek okulumun eğitimi açısından iühf öğrencisi olmak benim için büyük bir mutluluk.eminim ankara üniversitesi de oldukça iyidir kalitelidir buna şüphem yok ama Türkiye'de tek diye sınıflandırmak bana göre yanlış.herkese göre değişir göreceli bir kavram neticede bu.
Ben de İstanbul Hukuk fakültesine yerleştim bu sene, üstelik Ankara Hukuk 1
Ben de İstanbul Hukuk Fakültesine yerleştim bu sene, üstelik Ankara Hukuk 1 puanla kaçtı. Bilmiyorum belki İstanbul'da yaşıyor olmam açısından İstanbul'da kalmış olmam daha iyidir.
Yalnız şu var ki; İstanbul Hukuk'ta yabancı dil hazırlık sınıfı yok, Ankara'da zorunlu olmamak kaydıyla var:
Avantaj: Bir sene erken mezun olmak
Dezavantaj: Yabancı dilden mahrum kalmak (Tabi dışarıdan takviye edemiyecekseniz)
Sayın Bahadırhan Tabak,
Ben de Ankara Hukuk'a yerleştim bu sene. Bizde isteğe bağlı kontenjan dahilinde hazırlık sınıfının olduğu duyurulmuştu. Yalnız o kontenjan da 10 kişi. Ama Ankara Üniversitesi bünyesindeki TÖMER ilk 2000e girenlere bedava dil kursu veriyor. Büyük çoğunluk hazırlık okumayacak ama TÖMERin bu imkanından faydalanacak. Aslında bizim de kaybımız olmayacak ve dilden de mahrum kalmayacağız.
Merhaba.
Foruma ilk iletim bu olacak.2008 ÖSS'ye girdim.322 puan aldım.Hedefim Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi idi.Tutmayacağını bildiğimden tercih yapmadım.Kendime bir şans daha verebileceğimi düşündüm.Hedefe yaklaştığım için bu şansı tanıdım kendime.Şimdi bu sene tekrar hazırlanıyorum.Umarım kazanırım.
Bunları yazmamın nedeni Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin benim için önemini ve değerini açıklamak istemem.Ankara Üniversitesi için bir senemi ortaya koyabilirim.Çünkü bunun getirisi olacak benim için.İleride yüksek mahkemeleri düşündüğüm için ve hakim yahut savcı ünvanına talip olduğum için Ankara Üniversitesi'ni istiyorum.Biliyorum diğer üniversitelerden de kendimi geliştirerek başarabilirim küçümsemiyorum kesinlikle;ama olmuşken hedefimin olması iyi olmaz mıydı?
Ankara Üni.Hukuk Fakültesi kendini ispatlamış bir üniversitedir.Henüz okumadığım halde önerebilirim çünkü konu hakkında gerekli ve detaylı araştırmayı yapmış bulunmaktayım.
ankara hukuk ve istanbul hukuk arasında kıyaslama yapılmamalı.. üniversitemiz hocalarından değerli bir prof, ankaranın kanunlar üzerinden gittiğini, istanbulun ise olması gereken üzerinden gittiğini ve farklarının bu olduğunu söyledi.. ben istanbul üni.den mezunum ve olması gereken olayından yeterince bıkmıştım.. doktrinlerden başka hiç bişey görmedik, hatta isviçre, almanya, avusturya, kara avrupası anglosakson derken ülkemizde durum ne bunu pek anlayamadık.. illa kıyas yapılacaksa şu söylenebilir, kanunların yapılması sırasında ilk olarak ist üni hukuk fak.tan fikir alınır.. çünkü olması gereken çoktan bulunmuştur.. en yakın örnek olarak, milletler arası özel hukuk hakkındaki kanun, üniversite hocamız tarafından hazırlanmıştır ve tek satırı değişmeden kanunlaşmıştır..