-
Re: Boşanma - çocuğu görememe - yüksek tazminat
Aslında anayasa açıkca kadın ve erkek eşit haklara sahiptir diyor. ama nedense uygulama farklı olabiliyor. Bana göre bu durum aslında kanun koyucunun değil kanunları uygulayanların ayıbı olarak ortaya çıkıyor. Her kadın tabiki aynı kefeye konulamaz her erkek te öyle. ama hak edene hak ettiği verilmeli.
-
Alıntı:
466103 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Godzi verdiğiniz portalda yapılacak dava için şahitleri göremiyoruz.acaba bitmiş davalar için mi geçerli bu dediğiniz.
Birde şunu ifade etmek istiyorum.Mağdur durumda olan bir kadın için herkes avukat oluyor ve kadına hemen yol gösteriliyor."Hemen tedbir nafakası,maddi ve manevi tazminat iste.Ziynet eşyaları da zaten bayanın." Ya bu takıları evlilik sırasında millet gelinemi takıyor.Bu bizim topluma ait bir yardımlaşma türüdür bence.Niye bayanın olsun ki? O takılar gelin ve damadın ortak malıdır bence ve boşanma esnasında bunlarında ikiye bölünmesi gerekir diye düşünüyorum.
Çocukların velayeti de anneye verilir sonra.Babanın görmesi annenin insafına kalımıştır.Belli yaştan sonra çocukların velayetini baba alabilir ama bunu çocuk isterse.Fakat babaya karşı nefret duyguları içinde yetişen hangi çocuk babada kalmayı ister o saatten sonra.Tabi babasına gösterilmeyen çocuk için iştirak nafakası çatır çatır alınır.
Ya ben bu erkekler için hakikaten üzülüyorum.Çünkü kanun hep bayanlardan yana.Günümüz şartlarında erkekler kadınlardan çok daha mağdur durumdalar ve bu sitede de bunu açıkca görüyorum.Birileri mutlaka birşeyler yapmalı bu durum karşısında.Çünkü onlar bizim eşimiz,oğlumuz,babamız,erkek kardeşimiz,ağabeyimiz.(Bu arada ben bir bayanım.)
sorunuzla ilgili de devam eden davalar ve bitmiş davaları görebilirsiniz orada. Eğer ki şahit listesi yoksa henüz bildirmemişler yada oraya henüz yazılmamış olabilir. ara ara kontrol ederseniz görebilirsiniz.
-
selam ii günler aslında cocuk görememe gibi sorun benim başımdada var.ben 2006 yılında eşimden anlaşmalı olarak ayrıldım 8 yaşında şuan oglum ozaman ayrılırken velayeti babasına verdim boşanma gercekleştikten sonra çocugu göstemedi icra yoluyla görüyorum ve her defasında 200 ytl para ödemek zorundayım.ekonomik durumum olmadıgı için çocugumu görememem anlamına geliyor.bunu belirttim ama bu parayı ödemezsem cocugu da göremiyorum.ne yapmam gerek .
-
Velayet hakkının kötü amaçlı kullanıldığı iddiası ve noter tutanaklarınızla dava açabilirsiniz.
-
Alıntı:
lovestory rumuzlu üyeden alıntı
selam ii günler aslında cocuk görememe gibi sorun benim başımdada var.ben 2006 yılında eşimden anlaşmalı olarak ayrıldım 8 yaşında şuan oglum ozaman ayrılırken velayeti babasına verdim boşanma gercekleştikten sonra çocugu göstemedi icra yoluyla görüyorum ve her defasında 200 ytl para ödemek zorundayım.ekonomik durumum olmadıgı için çocugumu görememem anlamına geliyor.bunu belirttim ama bu parayı ödemezsem cocugu da göremiyorum.ne yapmam gerek .
Bu babanın insafsızlığı.Bir çocuğun anneyede babayada ihtiyacı var.Hani kadın dan yanaymış ya herşey zamanında sana çocuğunla yaşamak için imkan vermezler sonra sen veleyeti babaya verirsin ve vicdansız anne olursun... Bunuda çocuğu göstermemekle zannediyorlar anneye zeza veriyoruz aslında en büyük zararı evladına veriyor.Üzülmeyin çocuk elbet bir gün sizi anlıyacak yaşa geldiğinde bunların hesabını babaya soracak..Biraz mantık olsada şu çocukları bu olayların dışında tutabilsek.Her boşanma davasında kadın birşeyler alıyor zengin oluyor yok öyle bişey...Yada her kadını aynı kefeye koymayın.
-
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
Bu babanın insafsızlığı.Bir çocuğun anneyede babayada ihtiyacı var.Hani kadın dan yanaymış ya herşey zamanında sana çocuğunla yaşamak için imkan vermezler sonra sen veleyeti babaya verirsin ve vicdansız anne olursun... Bunuda çocuğu göstermemekle zannediyorlar anneye zeza veriyoruz aslında en büyük zararı evladına veriyor.Üzülmeyin çocuk elbet bir gün sizi anlıyacak yaşa geldiğinde bunların hesabını babaya soracak..Biraz mantık olsada şu çocukları bu olayların dışında tutabilsek.Her boşanma davasında kadın birşeyler alıyor zengin oluyor yok öyle bişey...Yada her kadını aynı kefeye koymayın.
Tamam her kadını aynı kefeye koymayalım,koymuyoruzda.bu ınsanı bır duygu ınsan olabılmektır gelecegın ne getırecegını bılememektedır.Şuan hersey kendı acılarından ıyı olabılır fakat ılerde onarılması guc sonuclar dogacaktır ben mucadele edıyorujm kendımce.
Dün bır haber geldı 2 senedır goremedıgım kızımın okulunu sınıfını hatta ogrencı numarasına kadar gayrı kanunen buldum.Şimdi ne yapmam gerektıgını bılmıyorum.Ögretmenıyle konusup kızımı bana hazırlamasını ve nasıl bır psikolojı ıcerısınde oldugunu ogrenmek ıstıyorum.Şok yaşamasını ıstemıyorum aramızda 1000 km var.gidip gormem zor olmaz ama nasıl bı tepkı alırım hayatında belkı unutamayacagı bır an olur.6 yaşında bı cocuk hayatında kotu suprızler olsun ıstemem babasıyım ben onun ama hıcbır hukukı yoldan gorme sansına sahıp olamadım.
-
haklısınız.şu ane ve babalar çocukları katmasa bu işe ne olur ki?Mücadelenize devam edin bence nice babalar var ki görmek istemiyor bile...Çocuğunuzun psikolojisini düşünmeniz bile bir artı...Kolay gelsin.
-
Teşekkur ederım saolun..
Pek kolay gelmıyor ama olsun ben sonuna kadar gıdecegım ve umuyorumkı basaracagım..Ben onun babasıyım parçam o benım kımse ayıramaz ayıramayacakta.
saygılayımla.....
-
Bu mümkünmü?Ayıramaz emin olun.Peki sizin çocukla şahsi görüşme zamanlarınız için bi karar yok mu?Varda yinedemi göstermiyor?
-
Alıntı:
tturcica rumuzlu üyeden alıntı
Bunun içinde ne gerekiyorsa yapabiliyorlar (!) kadınlar .Adliye koridorlarında kapalı kapılar ardında avukatlar hakimler ve boşanmak üzere gözü mal eşya para hırsıyla dönmüş ne yaptığını bilmeyen kadınların arasında dönebilecekleri tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok.İnsanlığın başlangıcından beri varolan sadece iki meslek var.bir tanesi kadınların icra ettiği bir meslek.Getirisi bazen kocanın olmayan parası bazende 3-5 kuruşluk eşyası.Muhtemelen kardeşim sen böyle bir hadiseyeye maruz kalmışsın.Büyük geçmiş olsun Allah kadın şerrinden hepimizi emin eylesin
5 SENEDİR BOŞANAMIYORUM.NE İÇİN MAL İÇİN Mİ?DEĞİL.KARŞI TARAFIN(ERKEK) ASLI ASTARI OLMAYAN VE BİR TÜRLÜ İSPATLAYAMADIĞI İTHAMLARIN ARAŞTIRILMASI İÇİN.ALLAH KADINLARIN ŞERRİNDEN KORUSUN DEMEK YERİNE İNSANLARIN ŞERRİNDEN DESENİZ DAHA GÜZEL OLACAK.SİZİN Bİ KADIN YÜZÜNDEN CANINIZ NASIL YANDIYSA BENİMDE Bİ ERKEK YÜZÜNDEN CANIM YANDI AMA ÇOĞUL SİTEM YAPMIYORUM.SİZDE BU AYRIMI YAPIN LÜTFEN...tturcica
-
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
Bu mümkünmü?Ayıramaz emin olun.Peki sizin çocukla şahsi görüşme zamanlarınız için bi karar yok mu?Varda yinedemi göstermiyor?
Eevet var yıne gostermıyor
-
benim avukatta yanlış yönlendirdi beni şimdi avukatımı bıraktım başka avukat tuttum.Ailemin vermiş olduğu parayla bir araba almıştım boşanma davası açılınca tedbir koydurabilirmi dedim koyduramaz dedi ve ilk celsede tedbir kondu.Kişisel mal oldunu açıklamadı ben şu anda çalışmıyorum hakim çocuk için 200 tl tedbir nafakası koydu ödeyemeyeceğim.Hem çocuğu bana göstermiyor hemde nafaka istiyorlar.Bir defa çocuğu verme bahanesiyle beni çağırdı gittim 5 6 kişi beni tehdit ettiler bende c.savvcılığına şikayet ettim 113/A dan ceza davası açıldı 21 nisanda duruşma var çocuğu göstermemesinden dolayı.Haklısınız hukuk kadınlardan yana ne yaparlarsa kadın önde..Sizede geçmiş olsun
-
@Denizasil
Yasadıgın olayı okudum gercekten cok üzüldüm..
Ve ben bazı kendimin birzat şahit oldugu olayları dile getirmek istiyorum.. Şu an benim başımdada bir boşanma davası var hatta konu dahi açtım (17 yaşındaki kızla sadece vize için yapılan bir evlilik) yalnız biz dügün yapmayıp,cinsel ilişkide bulunmayıp ve çocugumuz yok; Buna ragmen kız bana tazminat ve nafaka davası açtı> ve açtıgı davada ise yazdıgı şeylerin aslı ve dogrulukla alakası olmayan şeyler bende davasına Avukat tutup tekrar tazminat davası acarak cevap verdim.. Sonrası kızın avukatı benimle telefonda resmen pazarlık yaptı önceleri (2 bin ytl) istedi parayı ver hemen sizi boşayım diye ben vermem deyince (Bin ytl) istedi vermezsen davayı uzatır tazminat ve nafakada direniriz diye bir nevi beni tehdit ederce, ben bu davada ben haklıyım şahitsiz sabit evrak üzerinde delillerim ve deneyimli avukatım var deyince ise kızın avukatı benim babam hakim senin avukatının tercümesi bana sökmez demeklede geri kalmadı.. Ve hakikatedende hakim babasının yardımını kullandı bence nedenmi nedeni kız boşanma davasını başka bir şehirde açmıştı açtıgı şehirde aile mahkemesi yok halende yok ben avukatımla yetki itirazı yaptık ama yetki itirazımız ufak bir gerekceyle kabul edilmedi ve mahkememiz halen sürüyor daha sonuçlanmadı.. Demek istedigim artık savcı hakim ve avukatlar birbirlerini tanır hale gelmiş davalı veya davacı ne kadarda haklı olursa olsun haksız gibi hüküm giyebiliyor..
Türkiyede bu boşanma kanunları degişmedigi sürede bu böyle devam edecek..
Halbuki @Denizasil ve başka arkadaşımız aynı sorunu avrupada yaşayıp avrupada boşanmış olsa çok farklı olacaktı >öncelikle boşanmak için avukat tutmasına avukat parasına gerek kalmadan boşana bilecekti ve nafakasını ise avrupa devleti ayrılan çiftlerin aylık gelirini inceleyip ve vermeyecek durumda olan kişilere sosyal yardım ve aylık nafakası ise avrupa devleti tarafından karşılanarak çocugun yaşadıgı veliye verilirdi..
Malesef Türkiye Avrupa olmak istiyor ama bu gidişle avrupanın A'sı olamayacak!! Öncelikle Türkiyenin bu boşanma kanun degişikligini bir an önce yapıp vatandaşına daha kolay bir yaşam saglaması >>Ve türk hakimlerininde taraf ayırmaksızın dogru karar vermesini en içten dileklerimle temeni ederim..
-
geçmiş olsun arkadaşım;
bende 2 yıldor btmeyen bir dava kurbanıyım maalesef bu ülkenin anayasısı işte.inanın boşanma davası açtıgımızda birbirimzle düşman değildik ama 2 yıl uzadıgı için sinirler gerildi ve artık çocugumu göremiyorum.bu nası yasa...hak mı bu ?kadınlar korunuyor lütfen arkaşlar artık buna bi önmel alınsın.
-
Merhaba kardeşim yaklaşık 1 ay önce eşi ile konuştuğunu ve ayrılmak istediğini kendisini gelip almamızı söyledi ve gidip aldık.Eşide aynı şekilde kardeşimi istemediğini söyledi çocuğuda bizimle birlikte 1 yaşında.Eşi dün bana mesaj gönderdi çocuğu görmek istediğini beyan etmiş bizde kendisine eve gelip görebileceğini aksi taktirde dışarı çıkaramayacağını söyledik.Tekrar bir mesaj gönderdi yarın hepiniz hakkında suç duyurusunda bulunacağım ve polisle birlikte gelip çocuğu alacağım diye .Henüz ortada bir boşanma davası yok
1-Böyle bişey mümkün mü?
2-Tedbir nafakası alınabilir mi?
Yardımlarınız bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
-
Alıntı:
actinit rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba kardeşim yaklaşık 1 ay önce eşi ile konuştuğunu ve ayrılmak istediğini kendisini gelip almamızı söyledi ve gidip aldık.Eşide aynı şekilde kardeşimi istemediğini söyledi çocuğuda bizimle birlikte 1 yaşında.Eşi dün bana mesaj gönderdi çocuğu görmek istediğini beyan etmiş bizde kendisine eve gelip görebileceğini aksi taktirde dışarı çıkaramayacağını söyledik.Tekrar bir mesaj gönderdi yarın hepiniz hakkında suç duyurusunda bulunacağım ve polisle birlikte gelip çocuğu alacağım diye .Henüz ortada bir boşanma davası yok
1-Böyle bişey mümkün mü?
2-Tedbir nafakası alınabilir mi?
Yardımlarınız bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
Yarın ilk işiniz bir avukata gidip kardeşinizin eşine tedbir nafakası davası açması. Hem kendisi hemde çocuğu için.
Çocuğu görmeye tabiki hakkı var ama polis ile gelip alıcam demesi bir gözdağı vermektir bence.
Siz yarın hemen bir tedbir nafakası davası açın. Mahkeme tarihi verilir. O tarihe kadar eniştenizin ekonomik tahkikatı yapılır. Bu tahkikat dosyaya girer. Mahkeme günü de gerekli tedbir nafakasını hem kardeşinize hemde yeğeninize bağlar. Diyelim ki toplam 500 TL nafakaya karar verdi. Davayı açtığınız tarihten itibaren geçerlidir bu rakam bilginiz olsun.
-
Re: Boşanma - Çocuğu görememe - Yüksek tazminat
Başlangıclar güzel başlamakta tabiki. Zamanla insanlar gerçek yüzünü gösterince, yuvalardan çatırdı geliyor. Heleki evlilik iki farkılı cinste ve huydaki insanın anlaşması okadar kolaymı zandediyorsunuz. Önemli olan bunu her koşulda paylaşabilmekte. Ne mutlu bunu başarabilenlere. Sadece insanlar boşanma evresinde ve sonrasındaki yaşanan olaylar çok kötü ve içler açısı. Sevginin nefrete dönmesi ve içte yatan intikam duyguların dışa vurmasından başka bir durum değildir. Hele bizim toplumda arkadaş gibi ayrılmak tamamen bir problem ve imkansız.
Bence bizim mahkemelerimiz gidib bir bakınca aile hayatlarının nekadar içinin boşaldığını gördüm. İşi kolaylaştıracağımıza birbirlerimize zorlaştırıyoruz. Mahmekemler uzadıkca bir belirsizlik icinde yaşamak insanların pisikolojisini tamamen bozmakta. Aslında iki tarafta bir birlerini yıprattıkların farkında değiller. Bunun sebebi yeni durumlara alışmalarındaki zorluk yatmakta (Tabiki kendi hevsi için bencil davrananlara yaptırım daha ağır olmalı).
Olan coçuklara olmakta. Yazık gelecek nesillerimizi mahvediyoruz. İstemedende olsa çok çahil davranıyoruz.
Her ailedekiler derki coçuklarımızı düşünüyoruz derler yalan inanmayın. İstisnalar kaideyi bozmaz. Bende bazen kötü ebeveyinlergibi oluyorum. Kendimi bile anlamakta güclük cekiyorum.
Bu yazıyıyı yazarken bende aynı problemleri yaşadığım için paylaşmak istedim
Allah tüm boşanma durumunda olanlara yardımcısı olsun. Bu kolay bir durum değil. Her iki taraf için hayırlısı ne ise o olsun.
-
Alıntı:
repola rumuzlu üyeden alıntı
@Denizasil
Ve ben bazı kendimin birzat şahit oldugu olayları dile getirmek istiyorum.. Şu an benim başımdada bir boşanma davası var hatta konu dahi açtım
(17 yaşındaki kızla sadece vize için yapılan bir evlilik) yalnız biz dügün yapmayıp,cinsel ilişkide bulunmayıp ve çocugumuz yok; Buna ragmen kız bana tazminat ve nafaka davası açtı> ve açtıgı davada ise yazdıgı şeylerin aslı ve dogrulukla alakası olmayan şeyler bende davasına Avukat tutup tekrar tazminat davası acarak cevap verdim.. Sonrası kızın avukatı benimle telefonda resmen pazarlık yaptı önceleri (2 bin ytl) istedi parayı ver hemen sizi boşayım diye ben vermem deyince (Bin ytl) istedi vermezsen davayı uzatır tazminat ve nafakada direniriz diye bir nevi beni tehdit ederce, ben bu davada ben haklıyım şahitsiz sabit evrak üzerinde delillerim ve deneyimli avukatım var deyince ise kızın avukatı benim babam hakim senin avukatının tercümesi bana sökmez demeklede geri kalmadı.. Ve hakikatedende hakim babasının yardımını kullandı bence nedenmi nedeni kız boşanma davasını başka bir şehirde açmıştı açtıgı şehirde aile mahkemesi yok halende yok ben avukatımla yetki itirazı yaptık ama yetki itirazımız ufak bir gerekceyle kabul edilmedi ve mahkememiz halen sürüyor daha sonuçlanmadı.. Demek istedigim artık savcı hakim ve avukatlar birbirlerini tanır hale gelmiş davalı veya davacı ne kadarda haklı olursa olsun haksız gibi hüküm giyebiliyor..
Halbuki @Denizasil ve başka arkadaşımız aynı sorunu avrupada yaşayıp avrupada boşanmış olsa çok farklı olacaktı >öncelikle boşanmak için avukat tutmasına avukat parasına gerek kalmadan boşana bilecekti ve nafakasını ise avrupa devleti ayrılan çiftlerin aylık gelirini inceleyip ve vermeyecek durumda olan kişilere sosyal yardım ve aylık nafakası ise avrupa devleti tarafından karşılanarak çocugun yaşadıgı veliye verilirdi..
Malesef Türkiye Avrupa olmak istiyor ama bu gidişle avrupanın A'sı olamayacak!! Öncelikle Türkiyenin bu boşanma kanun degişikligini bir an önce yapıp vatandaşına daha kolay bir yaşam saglaması >>Ve türk hakimlerininde taraf ayırmaksızın dogru karar vermesini en içten dileklerimle temeni ederim..
meRHABA
dEİKLERİNE BİR BİR KATILIYORUM.HAKIMLER SAVCILAR AVUKATLAR BIRBIRLERINI COK IYI TANIYORLAR.
BIZ HER ZAMAN EZILMEYE MAHKUMUZ ERKEKLER OLARAK..
SAYGILARIMLA...
-
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
meRHABA
dEİKLERİNE BİR BİR KATILIYORUM.HAKIMLER SAVCILAR AVUKATLAR BIRBIRLERINI COK IYI TANIYORLAR.
BIZ HER ZAMAN EZILMEYE MAHKUMUZ ERKEKLER OLARAK..
SAYGILARIMLA...
aynı dert bendede var.dün karşı tarafın avukatı beni arada birikmiş nafakayı toplu vermezsen evine hacz yollayacam dedi.taksitle olmazmı dedim.dinlemedi.ama birgünde ben dinlemicem allah yarattı demicem.
-
kadına bak ya kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyo benle.önden birikmiş 2000 ytl verdim.ertesi gün paranın tamamını istedi.benim alınterimi kendi aylık maaşı gibi görüyo.allah yedirmez inşalllaaaah.ben elin işinde hamallık ediyim,eziliyim üç kuruş için hanımefendi yattığı yerden para kazansın.nasıl adalet bu anlamıyorum.başbakanı bi görsem yakasına yapışıp şikayet edicem.bu yasayı deyiştirsinler.ne kadar evli kaldın 6 ay okadar nafaka ödüyecen.
-
kadın bu fare dıyede oynar top dıyede sektirir senı:)
-
yargıtaydan bu gibi davaların çoğu dönmesine rağmen yinede yerel mahkemeler her defasında böyle ilginç kararlar alabiliyor .normaldir vermese zaten şaşardım .
-
Alıntı:
repola rumuzlu üyeden alıntı
@Denizasil
Ve ben bazı kendimin birzat şahit oldugu olayları dile getirmek istiyorum.. Şu an benim başımdada bir boşanma davası var hatta konu dahi açtım
(17 yaşındaki kızla sadece vize için yapılan bir evlilik) yalnız biz dügün yapmayıp,cinsel ilişkide bulunmayıp ve çocugumuz yok; Buna ragmen kız bana tazminat ve nafaka davası açtı> ve açtıgı davada ise yazdıgı şeylerin aslı ve dogrulukla alakası olmayan şeyler bende davasına Avukat tutup tekrar tazminat davası acarak cevap verdim.. Sonrası kızın avukatı benimle telefonda resmen pazarlık yaptı önceleri (2 bin ytl) istedi parayı ver hemen sizi boşayım diye ben vermem deyince (Bin ytl) istedi vermezsen davayı uzatır tazminat ve nafakada direniriz diye bir nevi beni tehdit ederce, ben bu davada ben haklıyım şahitsiz sabit evrak üzerinde delillerim ve deneyimli avukatım var deyince ise kızın avukatı benim babam hakim senin avukatının tercümesi bana sökmez demeklede geri kalmadı.. Ve hakikatedende hakim babasının yardımını kullandı bence nedenmi nedeni kız boşanma davasını başka bir şehirde açmıştı açtıgı şehirde aile mahkemesi yok halende yok ben avukatımla yetki itirazı yaptık ama yetki itirazımız ufak bir gerekceyle kabul edilmedi ve mahkememiz halen sürüyor daha sonuçlanmadı.. Demek istedigim artık savcı hakim ve avukatlar birbirlerini tanır hale gelmiş davalı veya davacı ne kadarda haklı olursa olsun haksız gibi hüküm giyebiliyor..
babasının hakim olması hiçbişey değiştirmez aleyhinizwe karar çıktığı zaman yargıtaya gönderin bence orda kimseyi kandıramazlar yargıtaya güveniyorum ben ...
-
Alıntı:
hikmet10 rumuzlu üyeden alıntı
Başlangıclar güzel başlamakta tabiki. Zamanla insanlar gerçek yüzünü gösterince, yuvalardan çatırdı geliyor. Heleki evlilik iki farkılı cinste ve huydaki insanın anlaşması okadar kolaymı zandediyorsunuz. Önemli olan bunu her koşulda paylaşabilmekte. Ne mutlu bunu başarabilenlere. Sadece insanlar boşanma evresinde ve sonrasındaki yaşanan olaylar çok kötü ve içler açısı. Sevginin nefrete dönmesi ve içte yatan intikam duyguların dışa vurmasından başka bir durum değildir. Hele bizim toplumda arkadaş gibi ayrılmak tamamen bir problem ve imkansız.
Bence bizim mahkemelerimiz gidib bir bakınca aile hayatlarının nekadar içinin boşaldığını gördüm. İşi kolaylaştıracağımıza birbirlerimize zorlaştırıyoruz. Mahmekemler uzadıkca bir belirsizlik icinde yaşamak insanların pisikolojisini tamamen bozmakta. Aslında iki tarafta bir birlerini yıprattıkların farkında değiller. Bunun sebebi yeni durumlara alışmalarındaki zorluk yatmakta (Tabiki kendi hevsi için bencil davrananlara yaptırım daha ağır olmalı).
Olan coçuklara olmakta. Yazık gelecek nesillerimizi mahvediyoruz. İstemedende olsa çok çahil davranıyoruz.
Her ailedekiler derki coçuklarımızı düşünüyoruz derler yalan inanmayın. İstisnalar kaideyi bozmaz. Bende bazen kötü ebeveyinlergibi oluyorum. Kendimi bile anlamakta güclük cekiyorum.
Bu yazıyıyı yazarken bende aynı problemleri yaşadığım için paylaşmak istedim
Allah tüm boşanma durumunda olanlara yardımcısı olsun. Bu kolay bir durum değil. Her iki taraf için hayırlısı ne ise o olsun.
siz çıkıpta tedbir nafakası yok manevi tazminat yok maddi tazminatı verirseniz olacağı budur . boşanma davalarının artmasının sebebi bu değilmidir ?
bir tarafı mahvediyorsunuz bir tarafıda zenginleştirmeye çalışı yorsunuz bu hangi hakkaniyete sığar ?anlaşılan hukuktaki hakkaniyetle uygulamalardaki hakkaniyet farklı anlaşılıyor insanları intihara sürüklüyorsunuz bunun neresi adalettir ?
-
almanyada bile ömür boyu nafaka kaldırılıyor işte okuyun http://www.doc-anwaltskanzlei.com/in...ash=d9b57ba311
-
Üstadım Öncelikle çok geçmiş olsun,
Yaşadıkların yaşadıklarıma çok benzerlik gösterdiği için yazıyorum. Kızınızı göstermemeleri gibi bir şansa sahip değilller. Elinizde mahkemenin taktir ettiği bir karar olmalı. Bu kararla icra emri çıkartıp mahkemenin size tanıdığı hakkı icra memuru ve pedagog ile icra yapılacak yerde bulunan karakoldan da iki memur ile çocuk teslimi yaptırabilirsiniz. Yanlız burada dikkat edilmesi gereken şeyler var;
1. İcra dosyası açtırdığınızda mutlaka karşı tarafa tebliğ ettirmeli ve tebliğde de eğer çocuğu size teslim etmezse cezalandırılacağı (yasa maddesini avukatlar birlir) yazılmalı (Yoksa Yargıtaydan ceza bozulur)
2. Bununla birlikte teslim yapılmadığında Savcılık suc duyurusu yapabilirsiniz(HUMK.nun 113/A maddesine aykırılık) ve icra ceza dosyası açabilirsiniz
Eğer sormak istediğiniz şeyler olursa lütfen yazın yaşadıklarımla örtüşmesi halinde cevap yazayım.
Kolaylıklar gelsin ve Allahım sabırlar versin.
Murat
-
Alıntı:
mayaz rumuzlu üyeden alıntı
Üstadım Öncelikle çok geçmiş olsun,
Yaşadıkların yaşadıklarıma çok benzerlik gösterdiği için yazıyorum. Kızınızı göstermemeleri gibi bir şansa sahip değilller. Elinizde mahkemenin taktir ettiği bir karar olmalı. Bu kararla icra emri çıkartıp mahkemenin size tanıdığı hakkı icra memuru ve pedagog ile icra yapılacak yerde bulunan karakoldan da iki memur ile çocuk teslimi yaptırabilirsiniz. Yanlız burada dikkat edilmesi gereken şeyler var;
1. İcra dosyası açtırdığınızda mutlaka karşı tarafa tebliğ ettirmeli ve tebliğde de eğer çocuğu size teslim etmezse cezalandırılacağı (yasa maddesini avukatlar birlir) yazılmalı (Yoksa Yargıtaydan ceza bozulur)
2. Bununla birlikte teslim yapılmadığında Savcılık suc duyurusu yapabilirsiniz(HUMK.nun 113/A maddesine aykırılık) ve icra ceza dosyası açabilirsiniz
Eğer sormak istediğiniz şeyler olursa lütfen yazın yaşadıklarımla örtüşmesi halinde cevap yazayım.
Kolaylıklar gelsin ve Allahım sabırlar versin.
Murat
3 Yıldır ayrı yasıyoruz ve kanunen 2 sene once baslayan boşanma davamız temyızden aynı sekılde onaylanarak dönmustur.Boşanma gerçekleşmiştir.
Buna Göre 1 temmuz - 31 temmuz arası kızımın 1 ay boyunca kanunen bende olması gerekıyor.Fakat karsı taraf bana kızımı gostermıyor ve ortadan bı sure kayboluyor.tekrar savcılıga suc duyurusunda bulundugumda Hakım hanım affedıyor.
Not.Her ay duzenlı olarak nafakasını ödemekteyım.
Ne yapmam gerekmektedir?
1-İhbarnamemı gondereyım
2-Direk olarak icra dairesınemi başvurayım.
kesın ve etkılı bır cozum lutfen eger bılıyorsanız paylasırmısınız.
-
Alıntı:
3 Yıldır ayrı yasıyoruz ve kanunen 2 sene once baslayan boşanma davamız temyızden aynı sekılde onaylanarak dönmustur.Boşanma gerçekleşmiştir.
Buna Göre 1 temmuz - 31 temmuz arası kızımın 1 ay boyunca kanunen bende olması gerekıyor.Fakat karsı taraf bana kızımı gostermıyor ve ortadan bı sure kayboluyor.tekrar savcılıga suc duyurusunda bulundugumda Hakım hanım affedıyor.
Not.Her ay duzenlı olarak nafakasını ödemekteyım.
Ne yapmam gerekmektedir?
1-İhbarnamemı gondereyım
2-Direk olarak icra dairesınemi başvurayım.
kesın ve etkılı bır cozum lutfen eger bılıyorsanız paylasırmısınız.
Siz bence direkt olarak icra işlemlerini başlatın. İcra ile vermezse de sizde gereken suç duyurusunu anında yapın. Tabi daha önce suç duyurusunda bulunduğunuz belgeleri ve dva sonucunu da eklersiniz.
Avukat yardımı ile takip etmeyi de ihmal etmeyin. Bir şeyi eksik yaparsınız. Sonra gelir burada dert yanarsınız. İşin ehli kişiler yapsın icra işlemlerini.
-
çok yakın bır avukat arkadasım var o yardımlarını esırgemıyor.Avukatım olmayı kabul etmedı cunku buna gerek olmadıgını soyledı bu asamada kendımde halledebılırmısım...
-
Allah yardımcın olsun kardeşim gerçekten çok zor durumdasın. Bu kadın milleti böyle işte, imzalar atılana kadar ağlar, zırlar, kedi gibi sırnaşıp sonra aslan kesilirler. Boşanmaya gelincede adamın nesi var nesi yok elinden almaya bakarlar. Bütün suç onlarda değil tabi, onlara bu hakkı veren adalette. Bende bir kere evlendim boşandım. Bir daha tövbe diyorum başkada bişey demiyorum, Allah yazdıysa bozsun.
-
Kadınların hepsını eskden aynı kefeye koymazdım ..Ama sımdı aynı kefede olduklarına ınandım.Aslında onları bu hale getırende bız erkekler.Bastan ıpın ucu kactıgı zaman ellerınden gelenı yapıyorla.Zaaflarını kullanmasını ıyı bılıyorlar.Allah kurtardı dıyorum napıyım alıstım artık...
Kendı dusunsun babasının evınde cocugumla 2+1 evde 8 kısıyle kendısı dusunsun.
-
Alıntı:
Kadınların hepsını eskden aynı kefeye koymazdım ..Ama sımdı aynı kefede olduklarına ınandım.Aslında onları bu hale getırende bız erkekler.Bastan ıpın ucu kactıgı zaman ellerınden gelenı yapıyorla.Zaaflarını kullanmasını ıyı bılıyorlar.Allah kurtardı dıyorum napıyım alıstım artık...
Kendı dusunsun babasının evınde cocugumla 2+1 evde 8 kısıyle kendısı dusunsun.
Bütün kadınları aynı kefeye koymayın bence..Ben bayanım ve mağdur durumdayım..Nerden anlayalım diyeceksiniz,4 senelik evliliğim boyunca eşimden hep darp gördüm, birde oğlum var,buna rağmen dava açmadım düzelir umuduyla...4 aydır ayrı yaşıyoruz,bunu ben istemedim,elimden geleni yaptım düzelmesi için,saçımı süpürge ettim dersem abartmış olmam...Size ufak bir örnek vereyim:Sırf "bugün izinli günün nerdeydin çocuk çok ateşlendi,mesaj çektim aramadın bile" dedim diye beni boğmaya kalktı..Şimdi gelin birde burdan bakın adalete..4 ay boyunca dava açmadım,ama anlaşmalı boşanma teklif edip çocuğumuz için benimle pazarlık yapmak istedi..Nafaka istemezsem bana bırakacakmış velayeti...ben anlaşmalı boşanmayı reddedip dava açtım...Şimdi ben kadınım diye suçlu muyum?
-
Buraya yazarak bizi de hayati tehlikeye attığınızın farkındamısınız?
İşiniz bitince tüm internet kayıtlarını geçmiş vs. her şeyi silin olurmu?
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Buraya yazarak bizi de hayati tehlikeye attığınızın farkındamısınız?
İşiniz bitince tüm internet kayıtlarını geçmiş vs. her şeyi silin olurmu?
hayati tehlikeyle kastettiğinizi anlamadım,Ama ben adaletimize övgü yaptım,herhalde anlaşılmadı..Benim gibi mağdur bayanların açtıkları davayı kazanmaları adalet sistemimizin kötü çalıştığı değil aksine iyi çalıştığı anlamına gelir...Bunu kastetmiştim..Yanlış anlaşıldıysa affola..
-
kusura bakmayın ama..sız kendı ellerınızle bu duruma zaten katlanmıssınız..sebeı ıse cocugunuz kac anne yapar bunu hıc cevrenızde gordunuzmu..aslında normalı budur ama su durumda anormal gıbı gozuksede:)
-
Alıntı:
tntooo rumuzlu üyeden alıntı
hayati tehlikeyle kastettiğinizi anlamadım,Ama ben adaletimize övgü yaptım,herhalde anlaşılmadı..Benim gibi mağdur bayanların açtıkları davayı kazanmaları adalet sistemimizin kötü çalıştığı değil aksine iyi çalıştığı anlamına gelir...Bunu kastetmiştim..Yanlış anlaşıldıysa affola..
Ben eşiniz nedeniyle söyledim o sözleri :)