zorkarar82 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Aklıma takılan bir konu hakkında mümkün ise bilgi rica edecekdim. Eşimle 27/07/2007 tarihinde evlendim. tam bir sene sonra bazı problemler nedeni ile boşanma kararı alarak 28/07/2008 tarihinde boşandık. ama birlikde yaşamaya devam ettik ve hatta çevremizde hiç kimsenin bu boşanmadan haberi olmadı. 27/07/2009 tarihinde tekrar evlenmek için gerekenleri yapmaya çalışırken tüm resmi makamlarda evli olarak göründüğümü farkettik. bunun sebebi eşimle birbirimizi kütüğümüzden düşürmemiz veyahut çıkmamamızmış
. avukatımıza danıştık. avukatımız bir dostumuz olduğunda boşanma kararı mahkemede verildikden sonraki aşamaları yapmamış. kararın onaylatılması gerekiyormuş tekrar evleneceğimizi bildiğinden onaylatmamış. ve bu zaman aşımına uğramış. benim kafam iyice karıştı şimdi bu durum göz önüne alınınca mahkemenin verdiği bir boşanma kararı var ama biz halada evli çift olarak görülüyoruz peki evlimiyiz değilmiyiz. bu avukat arkadaşımızın eğer gerçekden bizim için verilen kararı onaylatmamışsa verilen karar hükümsüzmü zaman aşımı diye bir durum varmı. avukat arkadaşımız şuan ve ölene kadar eşimin tüm haklarından yaralanabileceğimi söylüyor ve bu boşanma kararının hiç bir hükmü olmadığını. lütfen bilgi verebilir misiniz. teşekkürler.