Değildir. Konuyu rayından niçin çıkarıyoruz? Askerlik insana adam olma yolunda çok şey katar.
Printable View
Rayından çıkardığımız yok avukat bey. Arkadaş insan olmayı askerlik yapmaya endekslemiş ona cevap yazdım sadece. Askerliğin bazılarını adam ettiği doğru, dedemin zamanında solunu sağını bilmeyenler varmış askerlikte sağa dön sola dön derken öğrenmişler, ama iyi yetişmiş birinin de adam olması için askere gitmesine gerek yok, o zaten askere gitmeden de adam olabilmiştir.
Yetişmiş adam ile askerliği bir araya getirdiniz de aklıma geldi...
siz DR. REŞİT GALİP'i tanır mısınız?
veya NASIL tanırsınız?
Askerlik genc insanlara itaat etmeyi, hakim guclere boyun egme konusunda sonsuz bir tevekkul icinde olmayi ogretir. Ideal memur isci yetistirmenin en temel araclarindan biridir. Bunun adam olmayla ilintisi yada askerligin adam olma konusundaki katkilari, bireyin kisilik ozellikleri ile direkt ilintilidir.
Bu arada katkidan soz eden arkadaslar askerligin birey uzerindeki olumsuz etkilerini bir kez daha dusunurler ise daha saglikli kararlara varabilirler.
Omru askerlik icinde gecmis (hatta bir asker cocugu olarak da dunyaya geldigim hesap edilir ise...) biri olarak benim gorebildigim tek pozitif katki, genc insanlara ana baba kiymeti ogretmesi.. Bunun disinda hic bir pozitif katki sagladigini dusunmuyorum.
Saygilarimla..
İbretle okuyun dediğiniz foruma baktım, askere gitmek istiyorsa alınsın ona bir şey dediğim yok ki, ama sizin yazdığınız, diğer ülkelerde uygulanan sistem zaten benim dediklerimi söylüyor. Çoğunda vicdani ret hakkınız var. Zorunlu askerlik kaldırılmamış veya kaldırılmış; vicdani ret hakkınız olduktan sonra ne değişir. Türkiye'de de kaldırılmasın o zaman zorunlu askerlik. Ama vicdani ret hakkı da tanınsın.
Olur mu sayın ozdeasker, askerliğin hiç olumsuz etkisi olabilir mi birey üzerinde? Nasıl düşünüyorsunuz bunları :) Arkadaşlar da kızacaklar size şimdi :)bizim ülkemizdeki sistem dünyanın en iyisi, yapmayın. :) Herkes zorunlu olarak asker edilmezse olmaz, zorunlu askerlik kaldırılırsa iyi olmaz.
Aramızda bazıları askerlik yapmanın zorunlu olması ile Askerlik kurumunun zorunluluğu arasındaki ilişkiyi anlayamamış görünmekte. Acaba ülkeler neden asker bulundururlar? Neden silahlı kuvvetlerini güçlü tutmak zorundalar? Tarihte lejyonerlerin (paralı askerler) başarısı nedir? Şunları bir araştırın derim. Vatandaşın canını, malını, namusunu koruyacak robotlar, savaşçı androidler devreye girdikten sonra belki....
Savaş hiçbirimizin tasvip etmediği bir olgu. Ama ben savaş sevmiyorum diyerek kafamızı kuma gömdüğümüz takdirde, emin olun bir ülke de ülkemizi tarihe gömer.
Bir asker olarak, hic bir arkadasimizin askerlik olmasin diyebilecegini ben dusunmuyorum. Akli basinda olan hele hele Turkiye gibi koordinatlari itibari ile cok onemli bir noktada yer alan ulkemizde ordu var olmak zorundadir. Ancak arkadaslarimizin karsi ciktigi noktanin profesyonel askerlik yerine zorunlu askerlik uygulamasinin varligi olsa gerek. Bu konu tamamen matematiksel hesaplara dayanmasi gereken bir konu. Amator zihniyetle askerlik yapan bir insana yapilan harcamalarin toplami ve ayni isi yapacak bir profesyonelin maliyeti hesaplanmak zorunda. Mevcut uygulamada 10-15 kisinin istihdam edildigi bir noktada bir profesyonelin yeterli olabilecegi son derece asikar iken ve bu 15 zorunlu askerin maliyet toplami bir profesyonelin maas ve sair giderleri toplamindan daha dusuk iken, profesyonel orduya gecisin engellenmesinin yada geciktirilmesinin nedenleri farklidir.
Ornegin Profesyonel orduya gecildiginde general hanimlarinin altina tahsis edilen sivil plakali araci kullanacak sivil giysili er bulunamayacak yada subaylara emir eri, posta, haberci gibi isimleri zaman icinde degistirilerek uygulanan kulluk sistemi son bulacaktir. Iste bu ornek ve benzeri keyfi uygulamalarin son bulmasindan korkan gucler alismis olduklari keyfi uygulamalardan vazgecemedikleri icin profesyonel orduya gecisi ortulu olarak engellemekte ekonomik mantigin zorlamalarina karsi gelemedikleri durumlarda ise degisimi yavaslatmaktadirlar.
Ordunun temel sorunu, kendisini yonetici sinif olarak goren kesimlerin denetime tabi olmayislari, yoneticilik vasiflarinin, personel kullanim optimizasyonun ve vatan sevgilerinin gercekliginin denetlenmiyor olusudur.
Turkiyenin her anlamda kurtulusu, ekonomik refahi, uluslararasi alanda sayginligi ilk olarak "once harbiye sonra Turkiye" zihniyetinin sonlanmasi ile direkt ilintilidir.
saygilarimla
Askerlik Kurumu zorunludur, nasıl polis varsa asker de olmalıdır, her ülke asker bulundurur, bazı ülkelerde askerlik zorunludur, bazılarında değildir, bazılarında vicdani ret kavramı vardır ( bu hak insan hakları çerçevesinde verilmiştir ) ve askerlik yapmak istemeyen onun yerine kamu hizmeti yapar. Hem de çok düşük ücret ( maaş ) ödenir bu kamu hizmetlerinde. Paralı askerlerin başarısı nedir, zorunlu askerlikle elde edilen başarı nedir? Bu konularda ben gerekli açıklamaları yaptım, önceki bölümlerde okuyabilirsiniz. Dünya'nın ne yaptığına ve bizdeki durumun ne olduğuna dikkat etmeden yorumlar yapılıyor. Askerlik gerek ABD'de, gerek Fransa'da bir meslek statüsündedir ve profesyonel ordular vardır. Bizdeki durum da hepimizin malumudur. AB kriterleri çerçevesinde bizde de bir gün mutlaka profesyonel ordu kurulacak, askerlik hizmeti zorunlu olmayacaktır. Vicdani retle ilgili çalışmalar yapıldığı zaten sayın bakan tarafından açıklanmıştır. Bu başlıktan ayrılacaktım ama bir türlü çıkamadım, bunlar son, sataşma falan olmadıkça başka yazmayacağım bu başlıkta. Amerikalı iPhone diye bir alet çıkarıyor, biz onu alıp kullanıyoruz, ameliyat olacağımız zaman dünyadaki en son teknikle ameliyat olmak istiyoruz, çocuklarımızı Amerikan kolejlerinde, Fransız liselerinde okutuyoruz, kolumuzda İsviçre saati olsun istiyoruz, hibrit otomobillerin ülkemize de gelmesini istiyoruz, kahveyi bile yabancı zincirlerden içmiyor muyuz; ama konu askerlik olunca " kardeşim o ülkeler yanlış yapıyor parayla askerlik olmaz " diyoruz. Vicdani ret gelsin, o da olmaz. Bu konularda biraz tutucuyuz, asker milletiz.
Yaa arkadaşlar, bnu forumu dikkatle takip ediyorum.Herkese cevap veriliyor ama şu benim şeytan tırnağıma cevap verilmiyor,neden???
Bu sorunumu https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=36988 burada da sordum herkeşler bennen dalga geçiy anam, nişe dalga geçiysız, başuğuza gele işşallah.
Baktım ki hastalığının latincesini soran cevap var, Türkçesini sorana yok.Ben de bunun latincesini uzun araştırmalardan sonra buldum onychodiabolustropus.
Belki şimdi ilginizi çeker de cevaplarsınız. Ben bu haldeyken askere nasıl gidecem? gitmesem olmaz mı? askerliğe engel midir? değilse benim yerime onu ( onychodiabolustropus )gönderebilir miyim? gönderemezsem bedelli askerlik yapabilir miyim? bedelliye para verirsem onychodiabolustropusumu yani şeytan tırnağımı tedavi ettiremiyecem böyle iki arada bir derede kaldım yani. Oooofff yaa offff çok canım yanıyor çooookkk :(
Askerlik kutsal bir meslektir. Paraya çevirip sulandırmamak lazım.
Kimine katar kimine katmaz.. Peki adam olmak nedir? Bu illaki askere gitmekle mi olunur? Eğitimle adam edemiyormuyuz erkeklerimizi?Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Peki kadın erkek eşitliği? Kadınlarada "kadın olmak" yolunda nasıl bir görev verilebilir? 6 aylık 15 aylık nasıl bir programa dahil olabilirler?
İlla ki askerlikle olur diyen yok zaten sn.loco.
Ancak askere gelmiş iyi eğitimli kişilerle aynı ortamda bulunan daha az eğitim görmüş,hayat tecrübesi daha az olan,hayatında bulunduğu köyden dışarı çıkmamış kişilerin, bu kendini yetiştirmiş kişilerden elde edeceği faydanın göz ardı edilmemesi gerekir.
1. Ordu bir egitim kurumu degil savunma kurumudur. Egitim den sorumlu bakanlik, egitim bakanligidir okullardir ogretmenlerdir.
2. Askerlik esnasinda egitimli asker yat der, garip mehmet yatar egitimli asker kalk der garip mehmet kalkar. Bu noktada emir alip itaat etmek disinda alinan bir egitim yoktur.BIRARADA OLARAK OGRENME AMACLANMIS OLSA IDI ORDUEVLERI ERATA ACILIR TEK TIP ORDU EVI OLURDU.
3. Cumhuriyeti, yuce Turk miletine ragmen kurdugunu iddia edenlerin, yine Turk milletinden oc alir gibi zulmetmeye kalkmasina, bunu da kendilerine tevdi edilmis olan yurt savunmasi adi altinda gerceklestirmelerine askerlik disiplini denilemez. Iste bu disiplin adi altinda goreve muteallik olmayan davranislar, genc insanlarimizi askerlik kurumundan sogutmakta ve yine genc insanlarimizin askerlik hizmetinden kacma yollarini aramalarina neden olmaktadir.
4.Yorum yazan kimi arkadaslar amiyane tanimla "disaridan gazel okumak" fiilini icra ediyorlar. Omrum TSK icinde gectigi halde, erat ile hic bir iliskim olmamasi nedeniyle askerlik hizmetini yapmaya gelmis insanlar hakkinda yorum yapmaya ben bireysel olarak cekinirken, cok kisa sureler ile askerlik yapmis bireylerin adeta uzman edasiyla fikir beyan etmelerine hayret ediyorum.
Askerlik hizmetinin itaat etme konusunda iyi bir egitim verdigini daha once belirtmis idim. Sanirim bu arkadaslarimiz aldiklari itaat egitimini, sistemin savunuculugunu yapacak kadar iyi ogrenmisler. :-) Ancak unutulmamalidir ki, Turkiye'nin ihtiyaci itaat eden degil dusunen, ureten beyinlerdir
5. Ailesinin yada kendisinin verdigi vergiler ile ayakta duran bir kurumu elestirmek, bu kurumun hatalari yada eksiklikleri konusunda fikir beyan etmek hakkini vatandaslarin elinden alan, orduyu tabu haline sokma perdesi arkasinda bir kisim mutlu azinlik yaratmayi ve bu mutlu azinligin rahatini ve ulke gelisiminin adeta onunu tikamayi temel amac edinmis kanunlari duzeltmeye gayret etmek en basta siz hukukcu arkadaslarimizin vatandaslik ve insanlik gorevidir.
6. Ulke sevgisini ifade etmek laf ile olmaz. Askeri hukuk alaninda Turkiye'nin ve Turk milletinin faydasina yapilacak duzenlemelere katki vermek , bu konuda gayret sarfetmek, hukukcu arkadaslarimizin bu ulkeye yapacaklari en onemli katki olacaktir.Cunku dusunen her beynin kabul ettigi bir gercek var. TSK DA HUKUKUN ISLEYISI SAGLANMADIKCA, TURKIYE DE DEMOKRASI VE INSAN HAKLARI ALANINDA ILERLEME SAGLANAMAYACAK, YUCE ATANIN BAHSETTIGI MUASSIR DEVLETLER SEVIYESI YAKALANAMAYACAKTIR.
Lise 2 de iken 2004 yılında bize de okulda K.K.K Emekli bir albay giriyordu.Halen de arada bir görüşüyoruz birtakım konferanslar da düzenliyoruz bulundugumuz ilçede.
Keşke o zamanlar yaşım 20 olsaydı da askere gitseydim diye düşünmüşümdür çoğu kez.Çünkü yukarıda bahsedilen olaylara alışmıştım sıkı yönetime.Sırada bile bahsettiğiniz gibi ip gibi duruyorduk.Albay koridorda göründümü kapı önünde öğrenci kalmıyordu.
Olayın şu yönü var ben milli güvenlik dersimize giren albay ile iyi anlaşıyordum fikir ve düşünce olarak ve sosyal olarak da.
Sınıfta genelde pek kimse sevmezdi kendisini bu sıkı yönetimden dolayı.Ama ben birkaç arkadaşla iyi ayak uyduruyorduk . Gitiğimiz yerlerde komutanların aynı özellikte olmaları çok düşük,herkez bir değil, baştan iyi bir komutana denk gelinmesse o askerlik bitmez.Şuan askere gitmek için o anki hevesim kalmadı.Ama o zaman alsalardı koşa koşa giderdim.O zamandan bu zamana (2004-2009)kadar ne değişti de fikirlerin değişti diyeceksiniz.Üniversitesınavlarında istediğim alana girememem ve bilgisayar konusunda kendimi işe vermemden dolayı çok şey değişti hayatımda...
Askerliğin kişiye ne katıp katmadığını görebilmek için askerliği tamamlamak lazım.:)
Our olmaz sebeplerle askerlikten yırtmak isteyen insanları gördükçe canım fena halde sıkılıyor.
Askere giden adam degil piskopat oluyor.
Askerlik cocukların sade piskolojisini bozmuyor. Saldırgan ve asabi olup geliyorlar. Kavga, dövüş ve şiddet de son derece yatkın ve cevresine zulüm eden bir insana dönüşüyorlar. Hıncını karı, cocuk ve kendilerinden daha zayıflarından cıkartıyorlar. Davranış ve ruhsal bozuklugu yaşamlarına yansıyor ve ancak seneler gecerek yavaş yavaş atabiliyorlar. Bazıları ömür boyu atamıyor. Gercek budur.
Bu sadist komutanlar ve acımasız egitimden kaynaklanıyor.
Ana-avrat, din-iman cocuklara küfrediliyor. Dayak her hatada bir mecburiyet, yada 50 şınav cek, 5 km koşu yap gibi sacma sapan cocuklara işkence metodları. Buna birde egitim diyorlar. En kötüsü cocuklara aşşaglayıcı en agır küfürler. Bumu adam olmak, bumu o kutsal askerlik?
Redciyi askere zorlamak ordu icin de faydası yokdur. Ordu icin ancak bir köstek olur. Egitimde geri kalır, mırın kırın yapar ve durmadan sopa yer durur. Bu adamın ne faydası olur orduya? Ya firar ediyor, yada hapiste cürüyor, yada cinnet gecirir (Full Metal Jacket Filmini tavsiye ederim). Kır saclı adamı, şişkoyu ve redciyi neden zorluyorsun? Bu adamın ne kendisine ne de orduya faydası olur. Onun icin bırak, gitmek istemeyen gitmesin.
500.000 üzerine asker, dört ordu, nereye gidiyorsun barış döneminde, kim ile savaşacaksın? Maliye giderlerinde ikinci sırada. 2.5 Milyar dolara savaş gemisi, 2-3 Milyar dolara Helikopterler sipariş yapılıyor ama 6 Milyar dolar icin IMF ya yalvarıyorlar. Halkın gelirini ve istikbalini yiyen ve sömüren şişkin bir TSK. Vurucu gücü sıfır, hantal bir TSK ve becereksiz paşalar. Ne kadar becereksiz olduklarını doguda net bir bicimde gösterdiler. 30.000 insanımız öldü ama ezber bozmadan aynı laflar ile yola devam. Yazıklar olsun bunlara ve insanlarımızı feda eden bu zihniyete. Tezatlar ülkesi Türkiye. Bu kadarına "yuh".
Neymiş, jeopolitik durumu bunu gerektiriyormuş. Ingiltere, Fransa ve Almanya 1945 kadar biri birileriyle kıyasına savaşmışlardır ve bugüne kadar düşman ve rakiptirler ama barış icinde yaşamayı ögrenmişlerdir. Cünkü diktatörler öldü, devlet haritalari cizildi. Bundan sonra kim ile ve hangi neden ile savaşacaksın?
Psikopatlık askere gitmek istemeyenlerin yatkın olduğu bir malüllüktür diye düşünüyorum.
Asıl psikopat;
1- Askere gitmediği halde
2- Psikolog olmadığı halde,
3- Tek tek muayene etmediği halde,
"Tüm askere gidenlere psikopat teşhisi koyandır!"
Ayrıca bu site yasalara uyar, halkı askerlikten soğutmaya çalışanlara müsaade etmez. Askerlik yapmak istememek başka, askerlik kurumuna karşı sözler söylemek başka şeylerdir.
Kepsutlu; bu konuda sizi uyarıyorum, davranışlarınıza son vermediğiniz takdirde gerekli site kuralını işleteceğimi bildiririm.
Bazılarının yazılarını okudukça acaba imzamı yine bir Eşref döşemesiyle değiştirsem mi diye düşünüyorum, ne dersiniz??:o
girmeyiz kerhaneye babında nevbet bekleriz
.m pazarında t.şaktan farkımız yoktur bizim
Silah yerine sizi koyacaklarmış helikoptere ama kimyasal silah olarak kullanacaklarmış.
Her askere giden piskopat degildir elbette. Talihsiz bir ifade oldu. Yakın cevremde bazı insanların önceki ve sonraki hallerini gördügüm icin bu ifadeyi kullandım. Bundan kaynaklanan biraz da karnımda öfke oldugu icin. Hatta bazı insanlar icin faydası bile oluyor, bunuda gördüm. Tabiki bir de Pasifist olmamdan kaynaklanıyor.
Benim demek istedigim, bazı insanlar o askerlikdeki muameleyi kaldıramıyor ve ciddi bir ruhsal cöküntüye ugruyor. Onun icin diyorumki, herkezi askerlige zorlamamak gerekir. Militarist Rusyada bile “Vicdani Red” var ve bence Türkiye icinde şart.
Hem insanları askerlikten soğutmak icin özel bir çalışmaya gerek yok. Cünkü agızdan kulaga zaten dolaşıyor. Gidenler ve yapanlar yeterince anlatıyor. Gitmeden önce ve geldikden sonra insanların halini gördügünüz icin zaten söylenecek bir şey kalmıyor.
Cevre, arkadaş, akraba istinasız hepsi, askerligini yapan, askerlik üzerine agıza alınmıyacak küfürler yapıyorlar ve o günleri lanet ile anıyorlar. Komutanlarını sivil hayatta gördükleri zaman hastanelik edeceklerini, sadece bir defasına duymadım. Cok azı askerligini problemsiz gecirmiş. Ben sade duydugumu ve gördügümü söyliyorum. Bunlar yanlız dört duvar arasında söyleniyor, hicbir zaman dışarı yansıtmıyorlar. Belki bugün cok şey degişmiş olabilir, buna diyecegim bir şey yok.
Bir yerlerde askerliğin bana kazandırdıklarını yazmıştım. Bulursam linkini gönderirim. Açıkçası ilk başlarda zor gelmişti ama berbat değildi. Belki mesleğimden belki yaşımdan dolayı çok da saygı gördüm komutanlarımdan. Belki de rolümü oynamam gerektiğini, aslında komutanlarımın da oynaması gereken rolü bildiğim için bana berbat gelmedi. Keşke yazımı görseler de nasılsın Feyz deseler. Dünyalar benim olur...
PEKİ ŞUNU SORARIM: ERKEKLERİN ASKERLİK ANILARINI ANLATMALARI NEDEN HİİİİÇ BİTMEZ ?
NEFRET ETTİKLERİ, İŞKENCE GÖRDÜKLERİ BİR YERİ NEDEN SAATLERCE BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATIRLAR? SAHİ PSIKOPAT MI HERKES?
Buyrun askerlikte edindiklerim. Eksiği vardır, fazlası yoktur... Hem de Kepsut'un bağlı olduğu ilde, Balıkesir'de...
https://www.hukuki.net/forum/showpost...8&postcount=95
Çok gereksiz konulara girilmiş. Bu sadece kişisel bir probleme dönüşmüş. Bende askere gitmeden önce buradaki askerlik bedelli olsun diyen arkadaşların safındaydım. Şimdi askere gittim geldim 4-5 sene olacak neredeyse şimdi sorarsanız her kes askere gitsin diyorum hatta askerlik 2 sene olsun :) sanırım bu bizim hepimizde olan bir duygu askere giden hiç kimse bedelli çıksın demez ben kerizmiyim oda gitsin 15 ay der. Gitmeyende kısalsın bedelli olsun der. Askerdekine sorarsan da terhis olmaya 1 ay kalaya kadar askerlik kısalsın der o son bir ay gelince ben malmıyım 15 ay askerlik yaptım herkes 15 ay yapsın der. Yani bu konu bence fazla uzamadan kapatılması lazım. Çok merak eden olursa gitsin babasına sorsun babacım askerden kaçanlar hakkında düşüncelerini öğrenebilirmiyim.
babasının cevabı;işi bilicen işe gitmiycen olur
bu ülkede 19 kere bedelli askerlik çıkartıldı,bazı bedelli askerlik uygulamalarında parasını ödeyip sadece 1 gün askerlik yaptılar.bedelli askerlikten bu güne kadar 1 milyon kişi yararlandı (yurt dışı bedelli dahil).
bu kadar insan bu fırsattan yararlanmışken,biz malmıyız gidip uzun dönem askerlik yapalım
Sağlığı elveren her TC vatandaşı askerlik yapmanın onurunu torunlarına taşıyabilmelidir.
hocam sözünüzün altına imza atarım.bir milyon kişi nasıl askerlik yaptıysa bizde o şekilde askerlik yapalım ve bu onuru yaşayalım
Feyz efendi,
umarım askerlik dışında Balıkesir ilimizde iyi ve güzel anılarınız olmuşdur. Kabus ve kötü günler olarak inaşaallah zihninizde kalmamışdır. Bir Balıkesirli olarak sizi selamlıyorum.
Siz yedek subay ve kısa dönem, rahat ve huzurlu bir il olan Balıkesirde askerlik yaptınız. Benim bahsettigim insanlar Er veya Komando Er olarak askerlik yapmış insanlar ve coguda doguda tam dönem görev yapmış.
Neden bir şiddet toplumu oldugumuzu sorgulamamız gerekiyor. Neden kanlı bıcaklı kavga ettigimizi sorgulamamız gerekiyor. Neden cinayetler ülkesi oldugumu sorgulamamız gerekiyor. Neden ülkenin teröre, şiddete, anarşiye yatkın oldugunu sorgulamamız gerekiyor.
Elbette sade askerlikden kaynkalanan bir olay degildir bu. Askeri baskı doplumun ve devletin her kesimini kaplamış olmasıdan kaynaklanıyor. Tsk yıpratılmıyor, Tsk 80 sene Türkiyeyi yıpratmışdır ve germişdir, daha dogrusu paşalar.
Şiddet şiddeti besler ve cinayet cinayeti dogurur. Pkk 1980 ihtilalinden sonra dogmuşdur.
Bırak Kürt dilini ve kültürünü yaşasın, bırak cetmi cem evinde aynini yapsın. Bırak kadın türbanını taksın.
Askeri baskı ve komploları bitmedigi müddetce, askeri hegomanya durmadıgı müddetce toplumda ve devlette huzur ve barış olması imkansızdır.
Feyz efendinin hislerine tercüman olup sizi zırvalıklarınızı sürdürebileceğiniz başka bir siteye yolluyorum. Malum buranın Paşası benim ve sizi sürgüne gönderiyorum.
Sıradaki?????
Zorunlu askerlik uygulaması bu ülkeye ve insanlarına uygulanan bir zulumden ve israftan başka bir şey değildir. bölge koşullarını iyi bilen, askerliği meslek edinmiş komandolar ile gerilla hareketlerine karşı koymak yerine çaylak asker ahmet, mehmeti pkk lının önüne piyon gibi yolluyorlar insanlar her hafta hayatlarını kaybediyor. yazıktır günahtır bu insanları bile bile ölüme yollamaktan öte değildir.
askerlik herkesin yapmaya zorunlu olduğu bir görev değil, profesyonel bir meslek olmalı, bütün birlikler görev yaptıkları bölgeye özel olarak yetiştirilmelidir.
günümüzde bir ordunun gücü ne kadar çok çaylak asker beslediği ile değil, sahip olduğu teklonoji ile ve birliklerinin ne kadar eğitimli olduğu ile ölçülebilir.