Re: Çekişmeli boşanma ve nafaka durumu
Alıntı:
nazar222 rumuzlu üyeden alıntı
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.benim gibi aynı dertten muzdarip olan arkadaşlara da Allah yardım etsin diyorum. peki davayı benim açmamın dava sürecine nasıl bir etkisi olur.ben boşanmak istiyorum ancak.onun bunun bir bedel ödemesini de istiyorum.kayınvalidemlerle oturduğumuz sürece hiç bir birikim yapamadık.eşyalarımızı alamadık.3 ay önce eşyalarımızı taksitle alıp evimize taşındık.şuan ödemek zorunda olduğumuz ortak borçlarımız var.ve bu 6 ay boyunca devam edecek.eşim ev eşyalarını bana vermeyi kabul etti.Ancak zaten onun ailesine 3 yıldır yardım ediyoruz.bunun zaten hakkım olduğunu düşünüyorum.hakaret için şahidim yok aslında.ama benim üzüldüğüme şahit olan birçok arkadaşım var.Onların bir faydası olabilir mi bilemiyorum.Bir de onun bana "Artık sana kıymet vermiyorum, bu evi de senin hatırın için kurmadım, bende o kadarlık bile hatırın yok.Ben sen imutlu etmek zorunda mıyım, gerizekelı mısın sen? gibi ifadeler kullanması hakaret sayılır mı?
bu kelimeler evet hakaret sayılır Ancak bunu mahkemede ispatlamanız gerekmektedir.Üzüldüğünüze şahit olan arkadaşlarınızın bu konuda size ğpek yardımı olabileceğini sanmıyorum çünkü mahkemede miş,muş, ekleri ile biten anlatımların pek aydası olmuyor.yani şahitlerin olaya bire bir şahit olmaları gerekiyor.Bana kalırsa sizin anlaşmalı boşanma yolunuz daha kolay gibi geliyor. Anlattıklarınıza bakılırsa Eşinizde sizin gibi boşanma taraftarı sanırım.