Syn meslektaşım kimseyi kırmak yada rencide etmek gayesinde değilim..sadece dışarıdan görünümün hoş olmadığını ifade etmek istedim..üyeleri bağış yapmaya davet biraz lüks birazda, çok kolay suistimal edilebilecek bir talep gibi geldi
Printable View
Syn meslektaşım kimseyi kırmak yada rencide etmek gayesinde değilim..sadece dışarıdan görünümün hoş olmadığını ifade etmek istedim..üyeleri bağış yapmaya davet biraz lüks birazda, çok kolay suistimal edilebilecek bir talep gibi geldi
kırılmadık bu kararı alırkende ne kadar düşündüğümüzü bilemezsiniz. Benim kırıldığım veya alınganlık gösterdiğim bir konu var ise oda şudur; eleştirmek yapılanı beğenmemek olmamış demek kolay ancak ne yapılması gerektiğini söyleyen çok az kişi var. Herkez sitenin kapanmamasını istiyor ama gelin aksiyon alın dediğimizde üç beş arkadaştan başka kimseden ses gelmiyor. Dediğim gibi daha iyi bir projeniz var ise bizimle paylaşmaktan çekinmeyin ama alternatifiniz yok ise ...Alıntı:
Ekleyen: hareki*-*11/05/2005*:* 16:25:03
Sevgili meslektaşım
Konuyu uzatmak istemiyorum..
Ben bu yolun şık olmadığını nahoş bir görüntü verdiğini ifade ettim
Hassasiyetinizi anlıyorum elbette.Zamanla kasdımın ne olduğunu sizde anlayacaksınız.
....... kısmının ise siz meslektaşıma yakışmadığını da ilave edeyimm
cümlenin sonundaki noktalar boşluk tamamlamak için değil suskunluk belirtmek için kullanılır diyecek birşeyi olmadığını belirtmek için yakışmayan nedir ki ?
Sayın hareki;
Öncelikle belirtmeliyim ki bu şekilde durumu siz kullanıcılara hiç yansıtmadan halletmek isterdik ancak mümkün olamadı.Ortada bir gerçek vardı ve bu gerçeği üyelerimizle paylaştık ve hatta onlardan bu konuda ne yapabileceğimiz konusunda bizimle düşüncelerini paylaşmalarını istedik.
Sonrasındada yönetimdeki arkadaşlarımızla uzunca bir süre detaylı bir şekilde konusarak yukarıda görmekte olduğunuz bağış linkini oraya ekledik.Ancak biz sizin gibi düşünmektense şunu düşündük: "Hukuki.Net'i kapatmaktansa varolan hertürlü imkanı kullanmalı, yaratılabilecek her türlü imkanı yaratmalı ve her türlü yolu denemeliyiz ve bu sebeple size göre nahoş gözüken bağış linki ekledik"
Ancak kimseye sizin dediğiniz gibi "Bağış yap!" demedik kimseyi zorlamadık.Kimsenin bağış yapma gibi zorunluluğunun olmadığınıda belirttik.
Siz uzun süredir bizi takip ettiğinizi belirtiyorsunuz o zaman şuana kadar ne bu sitenin admininin ne de yönetiminin siteden 1kuruş bile kazancı olmadığını aksine Sayın Admin'in bizzat (sponsorsuz,reklamsız) kendisinin sitenin masraflarıyla ilgilendiğini de biliyorsunuzdur.
Ancak aşağıdaki cümlelerinizle bizi tam anlamıyla hayal kırıklığına uğrattığınızı söylemeliyim.Bu sözlerle başta Sayın Admin'imiz ve yönetimdeki diğer arkadaşları zanaltında bırakmış ve onları karalamış oluyorsunuz gerçekten sitemizi uzun süredir takip ediyorsanız nasıl oluyorda hiçbirimizin bu işte kişisel menfaati olmadığını, hepimizin maddi karşılık beklemeksizin bazen sabahlara kadar çalıştığımızı gözardı ediyorsunuz ve "suistimal edilebilecek bir talep" olarak nitelendiriyorsunuz bu çok üzücü.
Her zaman her fırsatta belirttiğim gibi "Bizim asli amaclarımızdan birisi ve en önemlisi toplumsal dayanışmayı güçlendirmek"tir ve hep bu dogrultuda çalıştık.Ve siz her nekadar nahoşta deseniz bu bağış linkinin eklenmesi toplumsal dayanışmanın sergilenmesi için iyi bir örnek bana kalırsa.Herşeye kötü niyetle bakmamak lazım.Sitemizin kapanması hangimizin yararına olabilir ki.O yüzden her türlü imkanımızı kullanmalıyız.Alıntı:
>Syn meslektaşım kimseyi kırmak yada rencide etmek gayesinde değilim..sadece dışarıdan görünümün hoş olmadığını ifade etmek istedim..üyeleri bağış yapmaya davet biraz lüks birazda, çok kolay suistimal edilebilecek bir talep gibi geldi
Ekleyen: hareki - 11/05/2005 : 16:25:03
Yine de düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz sonuçta bunlarda sizin düşünceleriniz ve hepimiz saygı duyarız duymalıyız(sadece keşke bazı yanlış anlaşılmalara yol açacak kelimeleri de sarfetmeseydiniz diyorum).Yazmadığınız için soruyorum: "Bu problemimizin üstesinden gelebilmek için bir fikriniz, düşünceniz, öneriniz varmı?Varsa bizimle paylaşırsanız seviniriz."
Saygılarımla...
site yöneticileri, sizn fedakarlığınız gerçekten insanı duygulandırıyor. Ama bizim insanımız vermeden almaya alışmış bir kere. Baksanıza, bağış istemenizi bile suistimale açık diye çamur atanlar var.
kardeşim, ben site açmadım ama ne kadar masraflı olabileceğini biraz tahmin ediyorum. şimdiye kadar siteye girdik, soru sorduk cevap aldık. kimse borcun şu kadar demedi. ne yani yapacağımız üç kuruş bağışı ceplerine atıp zengin mi olacaklar.
hareki, nerdeyese yöneticileri dilenci yerine koymuş. bak kardeşim, dilencilek, karşılıksız olarak birinden bir şey istemektir. Şimdi söyle bakalım kim dilenci, Millete iyiylik olsun diye bu siteyi açıpı, site büyüdüğü için bağış isteyen mi, yoksa, "ben hiç fedakarlık yapmayayım, hatta fedakarlık isteyeni hırsızlıkla suçlayayım, ama bana birilerini hizmet versin" diyenlermi. ayıptır ya
sayın yöneticiler ben yardıma hazırım.kredi kartım yok ama hesap numarası verirseniz katkı yaparım
NURTEN
Birincisi ben senin kardeşin değilimm yazımın muhattabıda olamazsın illada yazacaktıysan bir bayana yakışır şekilde düşüncelerini ifadeni tercih ederdim..mahallevari konuşmaların hoş değil
Sevgili KAAN
Bu sitenin Admininin ne de yönetiminin siteden kazancı olmadığını aksine Admin nasıl bir özveride bulunduğunu tahmin değil biliyorum Ancak böyle bir kampanya belkide bu sebebten beni hayal kırıklığına uğrattı.Asla ve asla Sayın Admini ve yönetimdeki diğer arkadaşları zanaltında bırakma ve onları karalama gibi bir düşüncem olmadı
gerçekten sitenizii uzun süredir takip ediyorum.Hiçbirimizin bu işte kişisel menfaat temin ettiği gibi bir düşünceyi hiç ama hiç taşımadım .
Ben sadece yanlış anlaşılabilirliğe dikkat çekmek istedimm.
Hiç bir fikrim de yok bu sitenin nasıl devam edebileceğine dair.Ama kapanması beni ciddi anlamda üzer çok büyük bir emek ,eminimki benim gibi pek çok meslaktaşıma da yol göstermiş ışık olmuştur bu sitenin muhtevası.
Hukuki NET Hosting Hizmetleri BizimWeb.NET tarafından sağlanmaktadır
reklamı görülmekte altta ve başka reklamlar görülüyor bu durumda sponsor olması gereken onlar
sitenin hiti çoksa bu onların görünmesi açısındanda kabul edilir bişeydir neden sponsor olmak istemiyorlar ?
Sitede üye çok avukat var okuyucularla buluşuyorlar bu forumda dava işi burdan alabilirler
buradan müşteri alabilirler milyarlık avukatlık ücretleri kazanabiliyorlar ayrıca tanıtımlarını isim reklamlarını yapıyorlar
üye avukatlardan aidat alabilirsiniz site olarak bir diğer çözüm
ben benzer reklam görünmesi halinde sponsor olurum bile ancak linux olsa daha kolaydı win de düşünebilirim gereken aylık trafik kaç GB ?
www.aslanoto.com
sayın karıterketti
sitedeki avukatlar, burayı reklam amaçlı olarak kullanmıyorlar. En azından yetkili ve yöneticilern bu prensip kararını sonuna kadar uyguldıklarına emin olabilirsiniz. Bu nedenle bırakın siteden iş almayı tam tersi zamanımızı bile veriyoruz. KM ile sorulan soruları dahi, acil olmadığı sürece yanıtlamıyoruz. Bu nedenle avukatlardan komisyon türü para almamız da mümkün değil.
Kaldı ki, site kar amacı gütmemektedir. Bu nedenle, bağış linkimiz yalnızca katkı amaçlıydı. Ama o kadar değişik tepkiler geldi ki, sanırım bağış da kabul edilmeyecek gibi görünüyor.
Sayin Kariterketti,
Sitenin amacini anlamamissiniz sanirim. Site en azindan benim bildigim kadariyla hiçbir ticari amaç gütmeden tamamen yardim, paylasma amacini gütmekte. Buradan milyarlik davalar aldigimiz sonucuna nerden vardiniz anlamadim. Tüm meslektaslarimin karsiliksiz ve menfaat gözetmeksizin ihtiyaci olanlara yardim ettigini göremiyor musunuz? Kaldi ki meseleye sizin mantinigizla yaklasirsak bir sürü insan da belki de bir avukata gidip en azindan danisma ücreti ödemekten kurtuluyor sayemizde. Bu mantiga göre tüm üyelerden aidat alinmasi gerekmez mi.
Reklamla gelir elde etme konusundaki görüsünüzü ben de destekliyorum.
Sayın karıterketti, sizin serveriniz bu siteyi kaldırır mı? Serveriniz nerede ve özellikleri nelerdir? Merak ettim açıklar mısınız? Saygılar
Sitenin kapatılacak olması,üzüntü verici bir durum,oldukça yararlı bir site olduğu ve barolardan yada başkaca kurumlardan siteye sponsor olmaları talep edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Emeği geçen herkese selamlar.
www.aslanoto.com yazmıştım ordan bakabilirsiniz 3 GB trafik yetiyor bana linux a göre benim site ama serwer hepsini destekler herşey var windovs asp vs
kaç GB aylık trafik aşıyosunuzda kapanıyor kaç GB istiyosunuz cevap gelmedi neden saklanıyor ?
Sayın karıterketti;
Saklama gibi bir amacımız yok...Geçen ayki trafiğimiz bir süre kapalı olmamıza ragmen 112,58GB idi.Ancak bu traffik forumlardaki ve sitenin genelindeki özelliklerin miminum kullanılması durumundayd.Şuan bir yola girdik bu yolu başarı ile tamamlarsak zaten birçok yenilikle karşınızda olmayı planlıyoruz.Tüm bu yapılacak yeniliklerle ve forum/site özelliklerinin normal/maksimum kullanılması halinde trafiğimizin anında 150-170GB arasına çıkacagını planlıyoruz.Tabiki öngörülmesi gereken önemli bir hususta hızla artan üye sayımız tahminlerime ve öngörülerime göre eğer kapanma ihtimalimiz ortadan kalkarsa ağustos ayı sonlarında 200GBlık bir seviyeyi zorlayacağımızı düşünüyorum.
Bunun yanında olay sadece trafik degil.Trafiğin yanında artan üye saysı ve sitenin gelişmesi sonucu serverın sistem kaynaklarını(işlemcisini ve ramini vs. vs) kullanıyoruz ve serverın cok saglam ve gelişmiş olmasıda gerekmektedir.Şöyle düşünün elinizin altındaki bilgisayara aynı anda yüzlerce kişi bağlanıyor ve günde sadece 5000-6000tekil hit alıyor.Ve sürekli sizin pcnizde işlemler yapıyor dosyalar indiriyor dosyalar yolluyor...Ve makinanız herdaim acık kalıyor ve calışmak zorunda bulunduruluyor.Kaç gün dayanır pcniz.Eğer iyi bir server niteliğinde ise ve iyi bir teknik grubunuz varsa evet.
Sayın Karıteretti;
Bu yüzden bu soruna kalıcı bir çözüm getirmek istiyoruz.Kalıcı bir çözüm getirip bu probleme bir kilit vurmak istiyoruz.Çünkü hepimiz sıkıldık zor zamanlar geçirdik bu problem yüzünden.
Bu nazik teklifiniz için teşekkür ederiz.
ya ben çok güldüm. adam hem karıterketti diyor hem hukuki net bana gelsin diyor
sana karı bile dayanmamış hukuki net nasıl dayansın
Sayın nurtenoz;
Kişisel şataşmalarda bulunmayınız.
Forumlarda ileti yazarken kullandığınız sözcüklere dikkat ediniz.
Forum Kurallarına lütfen uyunuz.
zirve100 ü inceledim kayıt olayım dedim kendi ve başka reklam gösterimi veriyor sitene karşılığında ne kazanıyosun hiç bişey tekil hit kontür sayacı databasenle ilişkili yap daha iyi bende öyle hiç reklam almadım iyinet gibi hele böylesi basit şeyler için kendi reklamlarını yaptırıyorlar ,
google için büyük reklam gösterimi vermiş bunlar trafiği çok yükseltir kaldırsanız düşecek trafik çünki her forum sayfasında tekrar tekrar gösteriliyor tafik hesaplanırken sayfanın kilobay megabayt cinsinden ağırlığı ölçülüyor ve trafik doluyor kaldırın fazlalıkları bu reklamları trafik düşer !
ayrıca benim site google de çok konuda yer aldığı halde google reklamı ne yaptım nede reklam önerdiler sizdeki gibi gooğle firmalarını göstermedim
ama google genede reklamsızda olsa tanınmış hit yapan önemli siteleri zaten listeliyor alıyor kaldırın tüm reklamları hosting kalabilir sponsorunuzsa , trafik GB düşecektir
her kullanıcı gibi bende windovs kullanıyorum bilgisayarımda ama hosting linux tasarımımı gene yapıyorum win de sistem kaynakları linux host da daha az ve hızlı kullanılır mysql databese win accese göre çok hızlıdır eğer host u linuxa yapsanız bu trafik gene düşecekti sistem değişikliği düşünün hacklenmemek için güvenlik içinde gerekli aspindir.com geçen yıllarda çok hacklendi forumu lixuk php yapmak zorunda kaldı sizin bu forun webviz veya sunizit forumlardan biri
bahsettiğiniz gerekli trafik çok yüksek bu siteye göre gereksiz yüksek maliyetide yükselir o durumda bahsettiğin trafik abartılı yüksek yok okadar tarfik alamazsınız sınırsız diyenlerde yanıltıyor
Alıntı:
K.V. merhaba
YÖNETİCİ olarak bilirsiniz kaç MB web alanı ve kaç GB trafik aşıldı
dilerseniz sitemin forumlarında aynen devam edebilirsiniz
hukuki.net alttaki örnek foruma yönlendirilebilirde aynı nick ve yönetici yetkisi verebilirim hiç ödemesiz devam edebilirsiniz katagoriler forumlar çoğaltılabilir düzenleyebilirim isterseniz
http://aslanoto.com/viewforum.php?f=35
www.aslanoto.com
bende kendi Site serverimde adminim bu konuda yardımcı olabilirim
eğer hukuki.net kendi domain nizle sürdürmek isterseniz sınırsız trafik ve web alanı için 250 dolar yıllık ödme yeterlidir
Ekleyen: KariTerketti*-*05/05/2005*:* 18:19:59
Sayın K.... teklifinize teşekkür ederiz. Ancak itinasız yazdığınız gibi yanlış da yazıyorsunuz.
Sırayla gideyim;
Zirve100 sayacı aşağıda gördüğünüz gibi reklam yayınlamamaktadır. İyinet ve webservis yayınlamaktadır. Ancak 1- Pagerank nedir öğrenmelisiniz sitenizin pagernaki sadece 1/10 ... 2- Trafik bize değil o siteler yazmaktadır.
Diğer taraftan burada sizinle windows mu linux mu tartışması da yapacak değilim. Siz bu sitede kaç sayfa olduğunu biliyor musunuz. Tahminen söyleyeyim 25.000 sayfa (forumlar, programlar, makalaler, haberler, hukuk resim galerisi, hukuki yarışmalar ... hariç)...
Eh haliyle windows da olsa Linux da olsa bunlar trafik yaratır hem de aynı trafiği yaratır.
Üstelik siz bu sitenin SQL kullandığını biliyor musunuz?
Sınırsız trafik diye birşey olmadığı zaten açık, böyle bir taahhütte de bulunan olmadığına göre (ama yukarıda siz bulunmuşsunuz) neyi anlatmaya çalıştığınızı anlayamıyorum.
Bu arada şu anda DEDICATED serverimiz : XEON 3.04 HT , 2 GB. ram, 160 GB HDD, buyrun biz sizi host edelim...
Keşke bizim de sitemiz sizin gibi sadece forumdan oluşsaydı. Diğer taraftan ayda 3 GB trafik harcayan bir site için neden dedicated server aldınız çok merak ediyorum. Siz ayda 3 GB, hukuki.net ise GÜNDE 3 GB. trafik harcıyor...
Aklıma gelmişken avukat veya hukukçu olmamanıza rağmen neden hukuk forumları yayınlamaya çalışıyorsunuz?
http://www.aslanoto.com/viewforum.php?f=35
Böyle bir hakkınız veya yeteneğiniz de olduğunu sanmıyorum.
Hukuki Net i çok seviyorsanız neden linklerinizin arasında yer almıyor?
Bir de şuraya bir bakalım http://whois.webhosting.info/aslanoto.com
Biraz inceleyen neyin ne olduğunu anlar sanırım...
sayın admin bilgilendirdiğin için teşekkürler
nikimdende anlaşılacağı gibi Ben bu foruma hukuk sorunumu resimli yazmıştım yüksek hit yaptı başka bi düşüncem yok yararımıza kanun çıkmasını sağlar umarım,
hukuki.net in kapnacağını okuyunca konuya katıldım sadece yardımcı olmak istedim sposor olmak fikri ordan çıktı
benim siteye 3 GB çok bile geliyor geçen ay birileri motorlara eklemiş dünya akın etti trafik yetmedi önlem aldık flod kontrol ettik flod tekrar girişleri login e yönlendirerek önledik
okuyucu haricinde gelen dünya arama motorları saldırıyor sizede bu oluyor konu forum giriş sayılarına bakıyoruz var sayılan günlük hitiniz kadar değil görünüyor burdan çıkarıyorum trafiğin ayarını
BizimWeb.NET in sahibisiniz sanırım reklamınız iyi görünüyor diğer reklamların ne gereği var nasıl olsa hit aşırı geliyor
sitem bir internet dergisidir fiyat listeleri sağlık şifalı bitkiler çok konular foto albüm ve forumlar var haber amacıyla önemli konulara yer veriyorum mesleğim değil avukatlık tabiki size yazdım forumdaki konuyu bile yazmadım bu site bu konuda uzman
hostingde maliyet performans özelliklerde linux en iyi neden bunu dikkate almayalımki linux kontrol panelde trafik istatstik ve yüzlerce özlellik çok güncel çok gelen kaç MB trafik yapmış günlük görülüyor gerekirde önlem alıyorsun bu özellikleri helm win panelde ben bulamadın daha önce kullandım
aslanoto nun vhois inde amerika serveri olduğu görünür olumsuz bişey yok zaten dünyada en uygun fiyatlar oralarda mümkün hiç sorun yaşamıyoruz
Hukuki Net i çok seviyorsanız neden linklerinizin arasında yer almıyor? dediniz aslanoto.com da kendiniz ekleyiniz kullanıcılar yazı konu link ekliyor sitenizi ekledim benimsiteyide ekleyin sizde memmunolurum
Sayın KariTerketti;
İyiniyetli olduğunuzu düşünerek sadece biraz araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum.
Bırakında buna biz karar verelim ne gerekli ne gereksiz.Hangi mantık gereksiz yere trafiğinin artmasını ve bu sebeple maliyetinin artmasına yol açacak gereksiz şeyler yapar.Alıntı:
bahsettiğiniz gerekli trafik çok yüksek bu siteye göre gereksiz yüksek maliyetide yükselir o durumda bahsettiğin trafik abartılı yüksek yok okadar tarfik alamazsınız sınırsız diyenlerde yanıltıyor
Lütfen bilipte konuşalım.bilmiyorsak biliyormuş gibi yapmayalım.
Önemli bir nokta:
BizimWeb.Net bize ait olsa neden bunca sıkıntıyı yaşayalım?:(
"aslanoto nun vhois inde amerika serveri olduğu görünür olumsuz bişey yok zaten dünyada en uygun fiyatlar oralarda mümkün hiç sorun yaşamıyoruz "
Gülsem izninizle ayıp olmaz sanırım:D
Ali güzel yazmışsında bi de bunu Türkçesini yazsaydın
Arkadaşlar sağolun inanın yazdığınız herşeyi önceden düşündüm. Sizler de iyiniyetli olarak düşünüyorsunuz. Çok yakında konuyla ilgili bir açıklama yapacağız. Ancak sitenin derme çatma hostinglerde, güvenilir olmayan yerlerde barındırılması, resimleri dosyaları başka yerde olması (free serverlarda da trafik limiti vardır) gibi fikirleri kabul edemiyoruz. Bu site ya en iyisidir ya da YOKTUR.
Sayın K....ettiye artık cevap vermeyeceğim beni mazur görsün, günlerce sitede PLESK diye birşey görüntülendi, daha ne olduğunun farkına varamamış sanırım. Diğer yazdıklarına da Kaan Bey de gerekli yanıtı vermiş. İlgisine buradan teşekkür ediyor nazik teklifini kabul edemeyeceğimizi bildirmek istiyorum.
Ve sevgili arkadaşlar lütfen ama lütfen teknik yardım talebinde bulunmadığımızı hatırlatmak istiyorum.
Saygılarımla.