Erhan Yurdayuksel rumuzlu üyeden alıntı
Büyük bir adada siyahilerle beyazlar yıllarca birlikte yaşamışlar ama başkanları hep beyaz olmuş.
Bir gün ateşli bir siyahi köylü bu büyük ada da başkan olmaya karar vermiş.
Gitmiş adanın en büyük partisine başkan olmak için başvurmuş. Dünyanın bu en büyük adasında herşey ama herşey bulunmaktaymış.
Bu başvuruyu yapan adama partililer merakla sormuşlar:
- Daha önce hiç başkanlık yaptın mı?
- Evet köyümde ki balık kooperatifin de yaptım.
- Partililerin gözü siyahi adamı tutmuş:
- İyi, hemen çalışmalara başlıyor ve seçime hazırlanıyorsun demişler. Ertesi yıl olur ve partililer siyahi adamı karşılarına alırlar ;
- Evet, bugün başkan seçildin şimdi ne yapacaksın derler…
- Başkan,hiç, uzakta bulunan ve herdediğimi yapan bir adaya gidip orada biraz vakit geçireceğim demiş ve o uzak adaya gitmiş.
Uzak adadakiler bu yeni başkanı çok sevmişler ve onu bir güzel misafir etmişler.
Sonrada bu başkana kendinden önce gelen başkanların yaptıklarından dert yanıp bazı isteklerini bildirmişler.
Uzak ada halkının başkanlarının isteklerini dinleyen yeni başkan kendisine anlatılanları pek anlamasa da orada bulunanlara ;
-Bakın ben başkan oldum ve hemen sizin yanınıza geldim.Şimdi benim halkıma sizin isteklerinizi anlatmam ve yapmam için sizinde bana yardımcı olmanız gerekiyor demiş.
Uzak ada halkının yetkilileri isteklerinizi bildirin biz hemen yapalım yeterki sizde bizim isteğimizi yapın demiş.
Balıkçılıktan başka bir iş bilmeyen siyahi başkan,-o halde size söyleyeceklerimi ülkeme sipariş edin ve satın alın demiş ve başlamış siparişleri yazdırmaya.
-Bizden borç olarak 35-40 Milyar USD dolar kredi isteyin.
Sazan avlamak için,küçük boy olta, sonra orta boy ve sonra da büyük boy
oltalardan isteyin .
Balık tutucağınız yere göre teknelere gereksiniminiz olur
çift motorlu, yelkenli, lüks yatlardan isteyin,yatları çekmek için
4x4 Jeep’lerden isteyin,benim adama gelip gitmek içinde süper lüks uçak isteyin ve bunları hemen alın ki bende isteğinizi yapayım demiş.
Uzak ada halkının başkanı derhal bu siparisler alınsın gereği yapılsın diye yardımcılarına talimatlar vermiş.
Siyahi başkan mutlu bir şekilde adasına dönmüş.
Gittiği uzak adada olan biteni etrafındakilere anlatmış.Etrafındakiler telaşlanmış uzak ada halkının isteğini başkanın nasıl yapacağını düşünmeye başlamışlar.
Başkanın uzak ada başkanına verdiği sözün günü gelmiş ;
-Ada halkının karşısına geçip konuşmaya başlayan başkan çok heyecanlanmış,ne diyeceğini bilememiş İsanın başına gelen büyük felaketten,birazda Musadan bahsederken aklına bir çin atasözü gelmiş ve hemen büyük bir sevinçle sözünü yerine getirmenin de verdiği keyifle mikrofono ağzına iyice yaklaştırarak haykırırcasına;
« Ben size balık yemeği değil balık tutmayı öğrenin diye olta almanızı söyledim,artık kendi balığınızı kendiniz tutmasını öğrenin"……diye kendi fikrini söyleyivermiş.....