sizden korkmayan taş olsun derim ne diyeyim..:)
Printable View
swan;220424]Kişisel eşyalarını toplayın avukatına verin o versin. Mobilyalarıda vermek zorunda değilsiniz. Çok istiyorsa dava sonucunu beklicek tabi eşya davası da açması gerekebilir yada dava dilekçesinde belirtmesi gerekir. Mobilyaları ile mutlu olacaksa verin bence. Benim avukatım kişisel eşyalarını bir çöp poşetine koyup işyerine götürmemi önermişti. Ben daha sonra annesinin apartman merdivenlerine sermeyi düşünüyorum:) Bunlar benim düşüncelerim siz yinede ne istiyorsanız onu yapın derim.
Bende vermeyi düşünmüyorum,avukatımdan aldığım bilgiyle hareket ediyorum.Hiç bir şey verme mahkemede istesin dedi.Ama sizin fikrinizde hoşuma gitdi.Çocuk olmasa arada bende yapardım.Kolay gelsin..
Merhabalar,eşimle karşılıklı açtığımız boşnma davamız var yalnız sebepleri farklı.Eşim bir bayanla birlikte ve çocuğu alma günlerinde bile ailesinin zoruyla alıyor,hiç maddi manevi ilgilenmiyor.Şuan netleşmesede velayet bende değil mi?Eğer bendeyse velayet kafasına göre çocuğu almasına izin vermez isem bir sorun olur mu ilk davamız bu ay.Beni zorla anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışıyorlar ailece,ben şartlarımı sundum kabul etmediler.Boş bir kağıt ve altında benim adım soyadım var sırf imzalamıyorum diye çocuğunu bile ihmal ediyor oysaki çocuk ona özlem duyuyor vepsikolojisi bozulmaya başladı.Görüşme günleride belirlemiş nöbetci hakim ama umrunda olan yok.Bu sorunu davamızda açıklasak bir tedbir alınır mı?zaten 5 aydır hiç bir katkısı da yok.
zehra hanım babasıyla görüştürmek için ben uğraşıyorum eşim kaçıyor.ben babasız büyüdüğüm için babasızlık çekmesinler diye çabaladım nafile.daha hamileyken başladı.gözümün yaşına bakmadın sırf evlenmek için attı beni.eşim emekli olduğu için paralı doğum yapmak zorunda kaldım devlet destek vermedi.doğum için para istedim anan versin dedi.doğum oldu birgün bile hastaneye gelmedi.ne kadar ağladım bir bilseniz.arada sırada çocuğu göstermeye çağırdım nafakadan vazgeçmemi söyledi o zaman gelip bakarmış çocuğa.mahkemede tutturmuş velayet diye.bana dediğine göre nafakayı düşürmek için çocuğu ortaya koydum çocukta gözüm yok.nafaka düşerse gelir kapına atarım dedi.çocuk için hayatımı harcayamam dedi bana.erkekler der ya kadın çocuğunu koz olarak kullanıyorlar diye şikayette bulunuyorlar alın benden de tersi örnek.hem çocuğu gösteren ben kaçan kendisi.üstelik çocuk için tehdit ediyor eğer nafakadan vazgeçmezsem çocuğumu alacakmış elimden.
zehra hanım bir yazınızda altında imzam olduğu bir kağıt var demişsiniz.aynı durum benimde başımdaydı lakin kurtuldum.eşim boş kağıdı getirip imza için beni zorladı.ailemi yoksa öldüreceğini söylemişti.korkumdan imzaladım.imzalı kağıdı adliye önündeki yazıcılara verip kendi isteğimle ayrılmak ve nafaka talep etmediğimi yazmış.altında benim ve kendisinin imzası vardı.ve bende hala eşimle aynı evde yaşıyordum düşünün yani.mahkemeden haberim bile yok.mahkeme günü gelince aceleyle beni evden attı hamile halimle.ama sağolsun adalet hakim bey bunu yutmadı ve ilk mahkemede nafaka bağladı bana.yani adaleti yanıltamadı.sende öyle hataya düşme.o imzayla neler yapılmazki.avukatının haberi olmadan onunla anlaşma benden tavsiye sana
haklısınız avukatıma danışmadan asla imza atmıyorum.onun amacı belli.Birde şu çocuklarıyla ilgilenseler ne güzel olurdu.
merhabalar,bazı üyelerden saçma mailler geliyor.Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum o yüzden burdan site yönetimine sormak istedim.teşekkürler
dava açıldığında çalışan eş şimdi dava tarihinde işsiz nafaka miktarı nasıl belirlenir?iyi geceler
Merhabalar,boşanma davam da karşı tarafın işsiz olduğu belirtildi ve nafaka az miktar bağlandı.İkinci davada işe başlamış olduğunu kanıtlarsam nafaka miktarı artırılır mı?Teşekkürler
Nafaka arttırımı davası açabilirsiniz, şartlar uygunsa belirlenen nafaka arttırlabilir.
eşimin sigortasından yararlanmamda bir sakınca var mı?Hala eski işyerinden aldığımız 6 aylık belge var.Yeni işe girmiş olursa ve sigorta başladıysa boşanana kadar çocuk ve bende sigortasından faydalanabilirmiyiz?Teşekkürler.
Çocuk yararlanabilir,boşanmadan sonra siz yararlanamazsınız.
çocuklar ile şahsi münasebet kurma kararı hakimden aldım. ama ilk görüşmeye gittiğimde bu karara uymadılar. ve ben de icra memuru ile gideceğim. sanırım bu gittiğimde göstermek zorundalar.
sormak istediğim her defasında icra memurlarını alıp gitmek zorundamıyım. her göstermediklerinde?
Ne yazık ki evet.
yani her defasında bu harç parasını yatırmak zorudamıyım ? icra memurluğuna ? göstermediklerini anca bu şekilde ispat edebilirim değil mi ? her defasında harç parasını yatırıp yanıma icra memurunu , pedegog u ve polis memurunu alıp gitmek zorundayım değil mi ?
lütfen cevap bekliyorum....
çocuklarını göstermediklerini anca bu şekilde ispatlayabilirim değil mi ? yani her göstermeyeceklerini anladığım da yanımda icra memuru olması gerekiyor ve ben bu her görmeye gittiğimde o ücreti yatırmam gerekiyor değil mi ?
Evet......
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiden dolayı.
Hayır bakın şöyle zaten size gösterilmemişse ve icra memuruyla gidecekseniz caydırıcı ceza verilecektir ve tekrarıyla karşılaşma olasılığınız yok denecek kadar azdır.Yatırdığınız ücretse karşı tarafı boş yere mağdur etmemeniz için size ödetilen bedeldir.1 defa icraya başvurduğunuzda zaten ceza verileceği için ikincisiynde göstereceklerdir icraya başvurmaksızın.
siz avukatsınız sanırım sayın maydanoz_ ?
sayın editör siz avukatmısınız? kim ceza aldıktan sonra bilerek aynı suçu tekrarlar? ben 8 yıllık avukatlık yaşamımda henüz böyle bir durumla karşı karşıya kalmadım.Sitenize yeni üye oldum henüz tam inceleme vaktim olmadı bilgilendirmek açısından güzel ama daha dikkatli olmalıyız.arkadaşımız çocuklar gösterilmiyorsa icraya başvuracaktır evet ama ilk inden sonra zaten karşı taraf tekrar suçu işlemez çünkü ceza ağırlaştırılır her seferinde.bir kere icra memurunyla gidin diğer görüşleriniz sorunsuz olacaktır diye düşünüyorum.çünkü bunun aksini henüz hiç görmedim saygılar
evet...Daha aydınlatıcı bilgi icin bir avukata danışınız maddi durumunuz yeterli değilse bulunduğunuz ilin barosundan avukat talep edebilirsiniz.saygılar
ben her defasında bu şekilde bir olayla karşılaşacağımı bildiğimden dolayı bunu söylüyorum. bu 1. si.
2. si zaten icra memuru ile gitmemdeki amaç çocuklarımı görmek. ve yanımda icra memuru ile gittiğimde gösterecekelerinden de adım gibi eminim..
3. sü anlatmaya çalıştığım olay ; yanımda icra memuru ile gitmediğimde bana göstermeyecekler. elimde icra kağıdı olmadan göremeyeceğim. ve eğer biliyorsanız bu kadar bu konuları ; elimde o kağıt olmaması demek çocukları görememem demek.. o kağıt olmadan göremem göremeyeceğim... o kağıdı da mesai saatleri içerisinde alabiliyorum.. benim çocukları görme günüm ayın 3. pazar günü. pazar günü de adliye , icra memurluğu v.s gibi yerler kapalı..
4. sü her defasında çocukları görmeye gitmem için o kağıdı almam gerekiyor ve o kağıdı alabilmem için ve çocukları görebilmem için ve de yanımda icra memuru olmasını gerektiren durum bu durum. yani paşa paşa gidip o ücreti her defasında yatırıp , yanımda icra memuru ile göreceğim....
yanlışmıyım ? yanlış mı biliyorum ? avukatım da mı yanlış biliyor ?
avukatım var , avukatıma danıştığımda avukatımın da söylediği bilgi bu idi. sadece ve sadece burayı birisini bilgilendirmek için kullandım. inanmıyorda :) durumun böyle olduğuna... sanırım okuduğunda o da neyin ne olduğunu anlayacaktır..
yada sayın avukatlardan birisi bu yazılanlar bir açıklayıcı cevap daha verirse sevinirim...
saygılar .......
Sn.reprezant lütfen yazım kurallarına uymaya özen gösteriniz.
evet bu böyle ama şu varki çocuğu göstermemesi üzerine bir defa ceza aldıktan sonra ki ceza demek caydırmak demek yoksa aynı suçu işleme olasılığı yok denecek kadar az olduğu için siz bir sefer icra memuruyla giderseniz ikincide zaten buna gerek kalmıyacaktır.Çünkü cezayı alan kişi her seferinde cezasının katlanacağı konusunda uyarılacak ve caydırılacaktır.sizin yatırdığınız harca gelince sizden o ücret asılsız iddiada bulunmayın diye talep edilir yoksa her önüne gelen karşı taraf ceza alsın diye suç duyurusunda bulunur.
maydanoz11
1. konu ; biliyorum görüştürmeyeceklerini sözlü olarak avukatıma söyledi karşı taraf münasebetin.
2. konu ; her defasında bu icra memurunun yanımda olması demek benim çocuklarımla görüşebilmem demek. her defasında da icra memurunun yanımda olması demek , o harcı yatırmam gerek demek...
3. konu ; ceza almaları için benimle görüştürmemeleri gerekmekte değil mi ? görüştürürlerse neden ceza alsınlar. görüşebilmem için de tek ama tek çare icra ile gitmem.
4. sü ; pazar günü resmi iş yerleri kapalı. ben bunu h. içi mesai saatleri arasında yapmam gerekiyor. icra memurunun yanımda gitmesi demek yine altını çizerek söylüyorum """"""" benim çocuklarımla görüşebilmem demek...."""" """"""bunun için de her defasında o ücreti yatırmam gerekiyor """"""
bilmem anlatabildim mi..... sayın avukat....
H G G B İ B B S
Herkes yerine marş marş!!
Sn.maydonoz11,icra memuru ile gidildiğinde çocuk gösterilirse,çocuğu gösteren tarafa ne gibi bir ceza verilebilir? Hangi sebeple verilebilir?
1 kez gidildi icra memuruyla ve çocuk gösterildi,
bir sonraki sefer icra memursuz gidildi,çocuk gösterilmedi,icra memuru ile gidildi,gösterildi.Ne gibi bir ceza verilir,hangi sebeple verilebilir?
Mahkeme kararını yerine getirmediğinden dolayı hakkında şikayette bulunabilirsiniz. Mahkeme kararlarını yerine getirmemek suç teşkil eder ve cezası var...
MADDE 341.- (Değişik: 5358 - 31.5.2005 / m.12) Çocuk teslimi hakkındaki ilamın veya ara kararının gereğini yerine getirmeyen veya yerine getirilmesini engelleyen kişinin, lehine hüküm verilmiş kimsenin şikayeti üzerine, altı aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra ilamın veya ara kararının gereği yerine getirilirse, kişi tahliye edilir.
bende aynı şeyi söylüyorum...
icra ile gidince görmemde sıkıntı ve sorun yok.. onlar şahit durumunda oluyorlar .. eğer göstermezler ise o zaman ceza var sanırım akıllı bir insan tekrarını yapmaz.. kimse 2-6 ay ceza almak istemez.
icrasız gittiğimde göstermeyeceklerini sözlü olarak avukatıma beyan ettiler...
bende her icra ile gittiğimde yani çocukları görmek istediğimde ( başka şekilde göremeyeceğim için ) bu harcı her defasında yatırmam gerekiyor.. sayım maydanoz11.... umarım anlatabilmişimdir.
Yani icra memuru ile gidip çocuğu görmeye çalışmak yerine, noter memuru ile gidip çocuğun gösterilmediğini tesbit ettirip,dava açmak daha caydırıcı o zaman.
ya yazdıklarımı okumuyorsunuz... yada boşa sallayıp duruyorsunuz...
mahkeme kararına karşı çıkabilir. evde yok der bu adreste değil der. ve göremezsiniz.
eğer icra takip kararı ile gidilirse bu şartlar altında nerede olursa olsun bulunur. ha bu bulunma öncesi zaten davalıya karar icra kararı gidecektir. o adreste bulunması gerekir o saatte.
eğer bulunmuyor ise cezalı duruma düşer..
bende diyorum ki sayın maydanoz11 ;
----icra ile gittiğimde görebilirim. icrasız HAYIR..
----icra ile gitmem için de o harcı her defasında yatırmam gerekiyor.
Siz zaten kendi kendiniz hakkında karara varmışsınız.Benimle tartışır tarzda konuşmazsanız sevinirim çünkü siz müvekkilsiniz ben avukat..Kanunlar var bu kanunlar uygulanır tartışılacak zaten bir konu yoktur.Eşiniz adres değiştirmiyorsa yani eline karar gidiyorsa mahkemenin verdiği karar uygulanır.Eline kağıt ulaşmazsa bulunması yolunda çözüm aranır.Eşiniz sürekli adres değiştiriyosa bulmanız zorlaşır ve icra memurluğuna başvuruda bulunabilirsiniz.Ama adres değişmiyorsa eşiniz sadece göstermem diyorsa size gerekli şikayette bulunursunuz ve ceza alır.iyi geceler
teşekkürler
Görüşme haftasında ş.dışında olmak bir sorun teşkil eder mi?Eveden uzaklaştırma cezası olan baba polislemi yoksa icra memurlarıylamı çocuğu alır?
Sn. Maydonoz11,siz avukatmışsınız illlaki daha iyi bilirsiniz ama icra memursuz çocuğu anneden alıp görmek anne istemediği sürece imkansızmış.Benimde avukatım aynı şeyleri söyledi ve ocuğu göstermemenin bir suç olmayacağını dile getirdi.Bende çocuğumu görmek istiyorsam her hafta sonu icra memuruna 125ytl.vermem gerekiyor.Bana görede çok saçma bidüzen.Devlet avukat tutma durumun yoksa barodan avukat temin ediyosa,benimde her hafta icra memuruna vericek param yok.Bana da icra memuru tahsis ediyomu? Hayır.... burası Türkiye normal karşılamak lazım.
Eşinizin sizi aldattığını ispatlamanız hususunda şunları söyleyebilirim. Öncelikle bunu görmüş olan tanıdığınızı tanık olarak dinletmeniz gerekir. Kredi kartı dökümleri, telefon mesaj kayıtları.. vs delil olarak gösterilebilir. Böyle bir imkan varsa eşinizin kadınla çekilmiş fotoğrafları çok işe yarar. Hatta durumunuz müsait ise bir dedektiflik bürosuyla göüşmenizi tavsiye ederim. Aldatma hususunda delil çok önemlidir. Bu ve benzeri gibi delillerle eşinizin sizi aldattığını ispat edebilirseniz mahkeme sizin lehinize ciddi bir tazminata hükmedecektir.
teşekkür ederim artık birşekilde ispatlayacağım, avukatıma güveniyorum
uzaklaştırma alan eş iletişim araçlarıylada rahatsız ediyorsa nereye şikayetde bulunabilirim?Ne kadar sürede telefonum dinlenmeye alınır?