konuyu tekrar gundeme getırmek ıstedım....sızce...hala dusuncelerınız aynı mı?
Printable View
konuyu tekrar gundeme getırmek ıstedım....sızce...hala dusuncelerınız aynı mı?
içte ve dışta bu kadar tehditle karşı karsıya olan bir ülkenin ordusu elbette silahlanmaya önem verecektir. söylesenize hangi ülke bu kadar iç ve dış tehditle karsı karsıya.
TSK nın bütçesi fazladır ama aynı zaman da azdır da. Nasıl fazladır?:Eğer tsk mensubu yüksek rütbeli askerlerin harcamasını düşünürsek bütçe çok fazladır. Çünkü az sayıda olmalarına rağmen çok büyük miktarlarda parayı yaşam koşulları için harcanır ha bu yasal mıdır yasaldır bu yüzden fazladır.Peki neden azdır?: 1500ytl maaşla aileni terkedip yüzlerce kilometre dağ sırtlarında yayan yürümek, günde yerine göre nöbet harici (çok sık olmakla birlikte) 16 saat mesai ayda 6-10 arası nöbet tutmak ve hiç bir ekstra almamak 2 sene de bir tam bir bayramı baba ocağında geçirebilmek veya tatile çıkabilmek. Akla hayale gelmeyecek binlerce kurala uymak, hukuki olarakher an mesleğini kaybetme ve hapse girebilme korkusu ile yaşamak (bu meslekte hata yoktur şahit olmak bile eğer suçu işleyenden üst rütbeli iseniz suçtur), akla hayale gelmeyecek kadar büyük sorumluluklar,(ki en büyük sorumluluk insan canı ve bir bölük komutanının sırtında bundan en az 120 tane oluyor) ya bilmiyorum yani siz karar verir bu bahsettiklerim askerlik mesleğinin icraası değil okullarda teoriğini böyle öğretmezler hatta bunları yaşamadan anlamanız mümkün değil bu yüzden bu para azdır.Şimdi bana o parayı verseler seve seve yaparım diyecekbir çok kişi çıkacak onlara cevabım en yakınlarındaki bir uzman çavuşa bu paraya bu iş yapılır mı diye sorsun işte o benim cevabım. Aslında maaş konusu pek bununla ilgili değil aslolan her devlet dairesi gibi askeri tesislerinde dökülüyor olması kışın donar yazın yanarsınız herşey insanların kendi özverili çalışmaları ile yürür ben daha fazla söylemek isterdim ama mevzuat izin vermez. Bu yönlerden bütçe çok çok az. Ha birde neden az? Profesyonel bir ordu için çok az ama biz profesyonel orduya zaten sahip değiliz der gibisiniz evet ama nedense tüm yasal kurallar erlerin sahip olduğu tüm yasal haklar profesyonel orduya geçmiş durumda.Bu durumda arada kalan da yine bu maaşla çalışanlar oluyor...Saygılar...
Haddinden fazla va mantıksızdır. İnsanları aç bırakacak kadar! Neredeyse bütçe'nin yüzde 99'u böyle gidiyor... Herkes Azdırı işaretlemiş ya pes! :kızgın:
Acaba siz hiç tarih dersi görmedinizmi? veya gerçekten bu ülkedemi yaşıyorsunuz merak ediyorum? söylermisiniz başımızda terör belası varken vede halen kısıtlı bir bütçe varken neden fazla deme ihtiyacı duydunuz? Biliyormusunuz siz dağların tepelerindeki karakolların yıkılmak üzere olduğuınu? biliyormusunuz siz yetersiz ödenekten ödenekten dolayı ordunun daima tasarrufa gittiğini? Yazık gerçekten yazık.... Saygılar (Doğruyu söyleyene, bilmeden konuşana asla)