Bir sonraki duruşma için 3 ay sonraya gün verilmesi mahkemenin iş yoğunluğuyla alakalı ki araya bir de adli tatil giriyor.. Siz ikrarda bulunmadıktan sonra ceza alma ihtimaliniz çok çok düşük.. O yüzden sıkmayın canınızı..
Printable View
Bir sonraki duruşma için 3 ay sonraya gün verilmesi mahkemenin iş yoğunluğuyla alakalı ki araya bir de adli tatil giriyor.. Siz ikrarda bulunmadıktan sonra ceza alma ihtimaliniz çok çok düşük.. O yüzden sıkmayın canınızı..
@mechulum14
Konunun başından beri kendinizi darağacına asıp vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz. Herkes size "yapma öyle, olur mu, kendinizi savunun vs" dedikçe siz kimsenin yüzüne bakamadığınızdan şundan bundan bahsedip durdunuz. Konu 5 sayfa oldu. Şimdi bir muhalif ses çıkıp da size hala kendinizi suçlamaya devam ettiğiniz için "yeter artık, bu yaptığınız doğru değil" anlamında bir yazı yazdığında da buna isyan etmeyin. Mahkemeyle uğraşacaksanız ve savcıyla görüşecekseniz de okumuş bir "mühendis" olarak buna kendinizi hazırlayabilecek olgunlukta olmanız gerekirdi.
Merakımı mazur görün, askere gittiniz mi? Gitmediyseniz size tavsiyem ya kendinizi hazırlayın psikolojik olarak askere, ya da gitmeyin. Tecil ettirin, bir şey yapın, yoksa paranoyak olarak dönersiniz askerden.
Ayrıca, yaptığınız şeyin yanlış olduğunun siz de farkındasınız. Burası vicdan tazeleme platformu değil. Yaptığınız şeyin suç olduğunu herkes söylüyor, "suçunun cezasını çek" demiyor kimse çünkü burası bir hukuk platformu ve hukuki açıdan anlamlı olup olmadığı değerlendirilir sadece. İnsanlar size bu yönden yaklaştıkça siz vicdan, gurur vesaire muhakemesi yaparsanız yanlışa baştan düşersiniz ki bu da @RaistlinMjr'in tepkisini haklı kılar.
Ben size "artık yeter" diyorum. Kendinizi acındırmayı bırakın "mazlum mühendis" falan ve adam gibi hukuki akıbetinizi tartışalım.
Saygılar...
bütün islam aleminin miraç kandilini kutlarım.
hayırlı kandiller...
Arkadaşım burası Almanca chat sayfası değil. Bir sorun varsa sorabilirsin...
3 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz girişimi ya da fikri ne farkeder??? Kanunumuzda düşünmek suç değil. Yok herhangi icrai bir hareketi varsa suç oluşmuştur. Bana kalırsa düşünülmesi bile başlı başına suç olmalı bu durumun ama neyse...
Bir de dilimizi daha düzgün, kurallara uygun kullanırsanız sevinirim.
Valla ben olsam bu konuda bu şahsa cevap vermezdim arkadaşlar gidip bir Avukat tutsun bu kadar basit değil herşeyi bedavaya getirmesin.Hepimizin çocuğu var.Her suçlu savunulur ama bu arkadaş burda değil parayı verip bir avukat tutsun o söyler zaten gerekeni haksızmıym.çocuk daha 15 yaşında.insaflı olmaya davet ediyorum.selamlar
Merhaba Arkadaşlar,
2 hafta sonra 3. ü mahkeme me çıkacağım. sizce mahkeme sonuçlanır mı? ilk 2 mahkeme de herhangi bir şahit ve ispat bulamadı. bu mahkemeye de bir tane daha şahit bulmuşlar. son olarak hakim bunu dinliyecek sanırım.
şahit olacak insan benim aleyhime yada lehime vereceği cevapla mahkeme sonuçlanır mı?
artık ailemin, arkadaşlarımın, iş yerimde alnı açık, yüzüm ak, boynum dik bir şekilde yürümek istiyorum...
teşekkür ederim...
meçhulum 14, sana özelden mesaj atmıştım bana dönersen seninle konuşmak istiyorum, benzer bir dava bende de var ama henüz mahkemeye çıkmış değilim :( lütfen konuşalım
arkadaşlar,
kimsenin yorumu yok mu?.
sizce ben 15 sene yermiyim...
15 sene ceza alırsınız gibi bir yargıya bu forumdan ulaşamazsınız. Hukuk açık bir deniz olup sonucunda kesin olarak 15 yıl ceza alırsınız gibi bir yargıya varılamaz. Ayrıca her olayın kendine has özellikleri vardır. Hafifletici, ağırlaştırıcı nedenleri bilmeden yorum yapılamaz. Bir an önce avukatınıza danışmanızı öneririm.
anlattığım olay tamamı ile dogrudur. sonuçta bu davalara bakan avukatlar az çok durumu kestirebilirler.
o nedenle bu soruyu soruyorum. aksi taktirde herşey biranda değişir.
ancak 4 sene önceki (bir kaç ay sonra 5 sene olacak) bir olay için neden bu kadar mahkeme uzatılır ki. 3. mahkemede bu olay sonuçlanır mı?
sabıkam temiz. eğitimi mi ve işimi iyi dereceler le yapıyorum. insanlar tarafından sevilen biriyim. devletim bunu göz önünde bulundurur sanırım.
ayrıca kızın hiç bir şahiti ve tanıgı yok.
yanlız şunu sormak istiyorum. devletin istihbarat teşkilatı böyle olayları inceliyor mu. bu olayları denetliyorlar mı? yoksa sadece herşey hakimin gözü önünde anlatılanlardan mı ibaret...
tşk ler...
devletin istihbarat teşkilatının işi gücü yok senin davana mı bakacak allah aşkına. paranoya yapma bu kadar.
Yahu hocam beraat edeceksin rahat ol :mahcup:
bundan 3 ay önce parmaklarımda et kalmamıştı yemekten. ama artık rahatım. ne olursa olsun diyorum. tabi bu rahatlamam bu sitenin sayesinde oldun.
ancak huzura kavuşacağım an, mahkemenin sonuçlanacağı gündür. o günü sabırsızlıkla bekliyorum...
Allah a emanet olun...
arkadaşlar,
3. mahkememe az bir süreç kaldı. ben yine düşündükçe heyecanlanıyorum. sanırım artık karar mahkemesi olacak ve neticelenecektir. sizce son olarak ne yapmalıyım? Sonucu hissedeniniz var mı?
tşk ediyorum hepinize...
Burası Acunun programı değil. Hisseden biri yok burada. Git başka yerde dalga geç. Bir de burada insanlar elinden geldiğince hukuki cevaplar veriyor. Bunu abartıp '''Duruşma ne kadar ertelenir? duruşmada ne olur? hapis cezası alırmıyım, ne kadar yerim? Kaç yılda çıkarım''' gibi müneccimlik soruları sormayın.
aradan 11 sene geçmiş se birşey olmaz
geçmişş olsunnn,,,,, buarada mahkeme hangi şehirde ?
Usta sen 15 yasindaki bir cocukla 15 dakikalik iliski yasadigini agzindan itiraf ediyorsun. Ne yani simda sana sen masumsun git yalan söylede kurtulmu? diyecegiz. Madem delikanli gibi sucunu kabul ediyorsun git delikanli gibi cezani damatlar kogusunda yatarak bitir. Cezan 1 yada 10 ne farkeder.hem devletin koydugu yasalardan dolayi cezani cek hemde kendi vijdaninla yüzles. Onuda kurtarmanin yoluna bak. Gecmis olsun ve allah kurtarsin.
Tecavüz,ırza geçme,ırza tasaddi davalarında kadın mağdurun şikayeti bile yeterli olabilmektedir. Çünkü söz konusu iddialarda bulunarak dava açan mağdurenin iddiaları nedeni ile toplum nazarında lekelenmeyi kabul etmesini lehte delil olarak yorumlayan eski yargıtay içtihatlarının olduğunu biliyorum. Bu yüzden kendinizi avukatla savunmanız kaçınılmaz. Hemen bir ceza avukatı ile temasa geçmelisiniz.
sen ifadende cinsel ilişki hiç olmadımı diyosun yoksa rızaen oldu ben 15 yaşında olduğunu bilmiyodum mu diosun bu onemli ayrıca hukuğun cozmekte en fazla zorlandığı konulardan biri tecavuz davalarıdır
yargıtay çok tuhaf kararlar verio bu konularda ciddi sağlam bi avukat tut kendine bu davanın gidişi bana gore çok sakat soyle bir gerekçeli karar çıkabilir çunku çok var bu karardan
.... namusuyla yaşayan hiçbir turk kadını seref ve iffetini namusunu ortaya atarak insana boyle iftira atmaz da denip .... yıl diyede bitebilir yada
.... bayanın çelişkili ifadelerinden ve tanık anlatımlarına istinaden sanığın savunması nazara alındığında,delil yetersizliğinden berattine de denebilir
Hiçbir şekilde iddiaları kabul etme. Bazı üyeler ceza alırsın yazmışlar. İnkar ediceksin ve olay kapanıcak ama olayı bilen bir avukata herzaman gerek vardır. Öncelikle kendini inandır. Ayrıca reşit olmayan biri ile cinsel ilişki şikayete bağlı bir suç, benim gözümde bu şikayet 4yıl sonra geliyorsa zaten ortada şikayet yoktur zamanında alan memnun satan memnunmuş.
[QUOTE=mechulum14;198042]göz göre göre 15 dk lık iş işin 15 sene mi yiyeceğim. 22 temmuzda mahkemem var.
Sayın mechulum14,mahkemenizin 17 temmuzda olduğunu yazmıştınız şimdi 22 temmuz.hangi tarihte oldu duruşma?ayrıca sonuç nedir?
Adam 15 sene yedi galiba :D
üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası istenebilir hakkınızda
Ruh sağlığı hakkında alınacak rapora dikkat. Bu konu hakkında verilen heyet raporları çoğu zaman sağlıksız ve hatalı raporlardır. Şahsın yalnızca ağlaması dahi ruh sağlığının bozulduğu şeklinde sonuç bulmakta ve yeterli inceleme ve araştırma yapılmamaktadır. Bu da kanundaki ifadesi ile "15 yıldan az olmamak" cümlesini gündeme getirmektedir.
Arkadaş bir şey yazmadığına göre içeri girdi herhalde merak ettim bende sonucu...
Peki erkekte rapor alsın o halde? ruh ve beden sağlığı bozuk diye?
Konu eski ama merak ettim sonucunu :) ayrıca 4 yıllık bir olayın bu şekilde gündeme gelmiş olması garip bir durum.