Re: İşten ayrılma ve izin hakkı
O zaman 1 yıllık sözleşmenin işveren tarafından sözleşme bitiminden 1 ay önce sona erdirilmesi durumunda çalışanın bu yoldan bir tazminat alma hakkı yok demek istiyorsunuz. Ama bi yaptırımı vardır muhakkak değil mi?
Şu anda olan bişiy yok ancak işveren noter onaylı bildirimi sindiremedi.
Çünkü sözleşmedeki bi maddede: "Sözleşme bitiminden 1 ay önce bildirim yapılmazsa sözleşme otomatik uzar" diyordu.
Yani biz bu bildirimi yapmasak bu madde devreye girecekti.
Ve 1 yılı doldurmadan çıkmak işimize gelmiyor. Çünkü o zaman stajyerlik yanıyor.
Hatta şimdi de erken çıkarmanın yollarını deniyor bizi yokluyor.
İlginç işler bunlar. Oysa ki kardeşim işini son derece dikkatli yapan birisi. Yalakalık yapanlara gösterilen hürmetin zerresi bize gösterilmedi. Öyle hürmet gelse de istemeyiz zaten ya neyse..
Zaman ayırdığınız için teşekkürler..
Bir yıllık sözleşme diyorsunuz.
Belirli süreli iş sözleşmesi yapmak için en başta,sözleşmeye konu işin belirli bir sürede bitecek olması şartı vardır.Eğer sözleşme konusu iş bir süreye bağlı olarak yapılan bir iş niteliğinde değilse zaten baştan itibaren belirsiz süreli sözleşmeye dönüşecektir.
Gerçekten sözkonusu iş belirli süreli sözleşme yapılabilecek bir iş ise,sürenin bitiminden önce işveren tarafından feshi halinde sözleşme bitiş süresinin sonuna kadar olan süre için kalan maaşların ödenmesi vs.gibi durumlar ortaya çıkabilir.Belirli süreli iş sözleşmelerinde ihbar süresi diye bir uygulama da yoktur.Sona eriş tarihi bellidir.
Belirli süreli sözleşme de kıdem tazminatı da olmaz,çünkü sürenin dolması nedeniyle kendiliğinden sona ereceğinden,kendiliğinden sözleşmenin sona ermesi durumu da kıdem tazminatına hak kazandıran durumlardan olmadığından kıdem tazminatına hak kazanılamaz.
Demek öyle. Kardeşim okul öncesi staj yer öğretmen. Stajın bitmesi için kurumda 1 yılı doldurmuş olması gerekiyor.
Sözleşmede: "Sözleşmeyi yenilemeyecek tarafın 1 ay önceden muhataba bunu bildirmesi gerekir, yoksa sözleşme kendiliğinden yenilenmiş sayılır" gibi bir paragraf var.
"Sürenin bitiminden önce sözleşmenin işveren tarafından feshi halinde" stajyerlikte yanacak o zaman. Buna sebep olduğunda da bi sorumluluğu olmayacak mı?
Stajyerlik için belli bir süre gerekiyor olması, sizin dediğiniz "Sözleşmeye konu işin belirli bir sürede bitecek olması şartı" nı sağlamaz mı? Sonuçta adaylığın kalkması için gerekli bir süre bu 1 yıl. (Sanırım buna hayır cevabı uygun:()
O zaman noter onaylı istifayı boşa mı gönderdik?
Bizdeki iyiniyetin yarısı olsa işverende, böyle bir sorunda olmayacaktı.
Değerli arkadaşlarım işyerinde istifa edeceğim izin param hesaplanacak 14 gün izin hakkım var maaşım 1805 YTL
lütfen yardımcı olurmusunuz ne kadar izin parası alırım.
Erdoğan Bey yardımlarınızı bekliyorum....
(1805/30)x 14= ödenmesi gereken( verdiğiniz rakam net maaşınız ise) izin ücretiniz.
Merhaba;
Bir şirkette 1.5 yıldır sözleşmeli çalışmaktayım, izin hakkım olan 14 iş gününü kullanmadım ve istifa etmek istiyorum.
1. İhbar süresiz ayrılmak istesem nekadar tazminat öderim? Mahkemesiz direk olarak tazminatı ödeme imkanım var mı ?
2. İzin günümü düşürüp kalan gün kadar çalışabilir miyim? Yada ödeyeceğim tazminattan kesebilirler mi?
3. Sizce nasıl istifa etmem daha uygun olur? Yeni işim hazır 1 ay süre verdiler başlamam için.
4. Hiç istifa etmedim istifa dilekçesi tam olarak nasıl yazılıyor? Eksik bir şekilde yazmak istemiyorum.
Bu sitede, hatta bu konuda bile arama yaptığınızda istifa dilekçesine rastlayacağınızı söylemek istedim. Bu sorunuzun cevabı zaten sitede olduğu için diğerlerine cevap gelene kadar buna yanıt gelmeme ihtimaline karşın (bu sitede) ufak bir araştırma yapmanızın zararı olmaz.