-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
gerçekten artık bıktım bu askerlik meselesinden...33 yaşındayım ama hala evlenemedim....hala ülkemde kaçak yasamaya çalışıyorum...ne yapacağımı bilmiyorum...tam istediğim pozisyona geldim derken hep arkamda askerlik meselesiyle uğraşıyorum...eğer askere gidersem hayatım resmen alt üst olur..neden olmasın bedelli neden?allah göstermesin çok büyük bir problem olan savaş olsa ilk önce ben giderim askere..ama ben şu anda gidemem hayatıma tam yön vermişken gidemem...allaha her gün yalvarıyorum bedelli için...sırf şu anda çevremde 10-15 arkadaşım var bedelliyi bekleyen...ve daha binlerce insan...ben hazırım ne kadar deseler hazırım..yeterki evet çıktı desinler...bu forumu gerçekten her yerde yayınlasak ne olur sanki...
-
Özellikle tahsilli insanlar için buna bir çözüm getirilmesini çok isterdim. Meslekte tam kıvama gelmek üzereyken ya askerlik, ya evlilik insanı yavaşlatıyor.
Dediğiniz gibi hepimiz savaş halinde kaplan kesiliriz ama daha hızlı ve daha verimli bir askeri eğitim almak mümkün olamaz mı?
-
Sayın fuelx, bence siz 28 gün ne götüreceğinizi ayarlamaya başlayın. Burdur a uçak bileti/otobüs bakın. Ortada bedelliye yönelik hiçbir çalışma yok iken bir tv kanalı reyting için söyledi diye sanki bedelli çıkmış gibi bir de ne zaman olur nasıl faydalanırım diye soruyorsunuz. Genelkurmay 1-2 sene önce dedi 10 sene bedelli yok. Şu aşamada terör artmışken, dünyadaki ekonomik kriz bir üçüncü dünya savaşına meyil verirken bedelli çıkma ihtimali sıfır. Zaten diğer birçok forumda 2009 dan itibaren kısa dönem in de kalkacağından ve herkesin 12veya15 ay er olarak askerlik yapacağından bahsediliyor. Hatta yurt dışı dövizli askerliğin bile kalkacağına dair duyumlar alanlar var. Düşündükleri herkese tek tip (eğitim durumuna bakılmaksızın)uzun dönem er olarak askerlik. Yani bedelliyi isterken 5 ay kısa dönemi bile arayabilirsiniz.
-
Bundan önceki bedelli 15000 mark diye biliyorum ki yaklaşık 10000 dolar civarına geliyordu. Bu sefer kinde de öyle olur yada 10000 euro olur heralde. Ayrıca yaş sınırıda vardı. Ben bedelli çıkacağından umutluyum ama bu ne zaman belli olur. Aralık celp döneminden önce çıkarsa iyi olur yoksa yine bakaya kalacaz ki bakaya kalırsak problem olabilir.
-
Alıntı:
erdogan guler rumuzlu üyeden alıntı
Sayın fuelx, bence siz 28 gün ne götüreceğinizi ayarlamaya başlayın. Burdur a uçak bileti/otobüs bakın. Ortada bedelliye yönelik hiçbir çalışma yok iken bir tv kanalı reyting için söyledi diye sanki bedelli çıkmış gibi bir de ne zaman olur nasıl faydalanırım diye soruyorsunuz. Genelkurmay 1-2 sene önce dedi 10 sene bedelli yok. Şu aşamada terör artmışken, dünyadaki ekonomik kriz bir üçüncü dünya savaşına meyil verirken bedelli çıkma ihtimali sıfır. Zaten diğer birçok forumda 2009 dan itibaren kısa dönem in de kalkacağından ve herkesin 12veya15 ay er olarak askerlik yapacağından bahsediliyor. Hatta yurt dışı dövizli askerliğin bile kalkacağına dair duyumlar alanlar var. Düşündükleri herkese tek tip (eğitim durumuna bakılmaksızın)uzun dönem er olarak askerlik. Yani bedelliyi isterken 5 ay kısa dönemi bile arayabilirsiniz.
Erdoğan bey, sürekli olarak 2009 yılından itibaren askerliğin tek tip olacağını söylüyorsunuz. Bunun kaynağı nedir acaba? Yani dört yıllık üniversite bitirmiş, doktora yapmış kişi ile okuma yazma bilmeyen kişi aynı süre mi askerlik yapacak?
-
Kısa dönem askerlik kalkacak diye bir söylenti var. Ama bunun kaynağı nedir, askeriyeden bilgi alan varsa lütfen söylesin. Yoksa bu söylentinin kaynağı YÖk başkanı ÖZCAN'ın geçen sene mart ayında yaptığı açıklamamı acaba. Bu açıklamadan 2-3 gün sonra TSK ile ilgili bir haber çıkmıştı, kısa dönemin kalkmayacağı ama 12 aylık yedek subaylığın 2-3 sene içerisinde tamamen kaldırılacağı ve bununla ilgili bir çalışma yapıldığı söylenmişti. Bununla ilgili haber aşağıdaki linkte var.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=131938
Yani olay yanlış anlama gibi görünüyor. Kalkan kısa dönem değil 12 aylık yedek subaylık. Bu konuyla ilgili başka bir bilgisi olan varsa söyleyebilir mi.
-
bedelli askerlik ümitleri suya düştü bakan açıklama yaptı olmaz dedi
-
harbiden suya düştü gibi, yahu o kadarda sevinmiştim, aslında medya ve köşe yazarları bu konuyu bir süre gündemde tutsalar belki bir şeyler olur, moral bozucu bir şey.
-
Alıntı:
hanay rumuzlu üyeden alıntı
bedelli askerlik ümitleri suya düştü bakan açıklama yaptı olmaz dedi
oyle bir devlet ki kendi vatandaslarina eziyet cektiren bir devlet kendi,hukumete gelmisler kendi istediklerini yapiyorlar,size soruyorum onlar mi halkin kolesi olmalilar yoksa biz hukumetin kolesi olmaya devam mi edecegiz.bedelliye gelince zaten yas siniri koyacaklar 29 yas ve ustu olur,devlete para gelecek ,sanki bedelli cikarsa turkiye bir savas kaybedecek!ordu erleri kendi cikarlarina bedavadan 12 ay boyunca kullaniyor bekletiyor, hukumet ve ordu sagir politikasina devam ediyor.
-
Bu durumda devlet -ordu daha büyük sıkıntı çekiyor olmalı!
Hem onca insanı barındır,doyur,eğit bir sürü masraf yap.Hem de karşılığında bir tek kuruş alma!!
Sizce hiç bir masraf yapmadan kolay para kazanmak varken neden bu konuda inat! eder ki devlet?Kendine ve askerlik yapmak istemeyenlere eziyet olsun diye mi??
Neyse ki parayı verenin düdüğü çalamadığı kurumlardan biri olarak ordu bu konuda kararlı.
Askerlik yapmak istemeyenlerin artması değil,artık askere almak istenmemesi önemli olan.Yani, askere giden sayısı çok olacak ki,ihtiyaç fazlası doğacak,böylece bedelli askerlik için bir kapı aralanacak.Aralanan kapıdan girebilecek olanları da ordu belirleyecek,bedelli askerlik şartlarıyla.
-
Bakanın yaptığı açıklama klasik. ne zaman bedelli askerlikle ilgili bir haber ya da gündem oluşsa aynı şeyleri söyler yıllardır bu böyle. savaşlar artık kurşun sıkmayla ya da en fazla insanı silah altına almakla kazanılmıyor birilerinin bunu anlatması daha önemlisi gerekli mercilerin bu konuyu anlaması gerekiyor. imparatorluk zamanında değiliz topraklarımıza toprak katmak için cepheden cepheye koşturmuyoruz.
-
Alıntı:
kolye6 rumuzlu üyeden alıntı
Bakanın yaptığı açıklama klasik. ne zaman bedelli askerlikle ilgili bir haber ya da gündem oluşsa aynı şeyleri söyler yıllardır bu böyle. savaşlar artık kurşun sıkmayla ya da en fazla insanı silah altına almakla kazanılmıyor birilerinin bunu anlatması daha önemlisi gerekli mercilerin bu konuyu anlaması gerekiyor. imparatorluk zamanında değiliz topraklarımıza toprak katmak için cepheden cepheye koşturmuyoruz.
bakan demis ki bedellinin olmasi soz konusu degildir. dusunu n gundeme gelmesi bile soz konus degildir, nerdeyse bedelli hakkinda konusmaya bile yasak getirecekler ,getitrirlersede tam turkiyeye has bir kanun olur.
-
Re: Genelkurmay: bedelli calismasi yok dedi
Bedelli askerlik olmamalı sonuçta vatani görev fakiride yapacak zenginide yapacak. Hayatınızdan 15 ayı da bu vatan için veriverin ne olacak sanki? Ayrıca bedelli askerlik mevzularını açan hükümet vs. her kimse esefle kınıyorum. Parayla askerlik olmaz. Benim yaşım 20 maddi durumum iyi sayılmaz ama seve seve gideceğim. Yeterki VATANSAĞOLSUN.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hem onca insanı barındır,doyur,eğit bir sürü masraf yap.Hem de karşılığında bir tek kuruş alma!!
Sizce hiç bir masraf yapmadan kolay para kazanmak varken neden bu konuda inat! eder ki devlet?Kendine ve askerlik yapmak istemeyenlere eziyet olsun diye mi??
Neyse ki parayı verenin düdüğü çalamadığı kurumlardan biri olarak ordu bu konuda kararlı.
Askerlik yapmak istemeyenlerin artması değil,artık askere almak istenmemesi önemli olan.Yani, askere giden sayısı çok olacak ki,ihtiyaç fazlası doğacak,böylece bedelli askerlik için bir kapı aralanacak.Aralanan kapıdan girebilecek olanları da ordu belirleyecek,bedelli askerlik şartlarıyla.
simdi doktor ,muhendis, gibi mesleklere ordu az bir odeme ,erlerede nerdeyse hic odeme yapmiyor,bence asil ordunun nerdeyse bedava is gucu var ,ordu karda! herseyleri cok ucuz ,hicbiseye cok para vermiyorlar,her islerini erler subaylar yapiyor .....
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Türkiye'nin ordu kapasitesi 500.000, askere alınacak kişi sayısı 15.000.000 ve ordunun kapasitesi kadar kaçak var.
Daha neyin ihtiyac fazlasından bahsediyorsunuz? Mezardaki ölüyü bile askeri yapacaklarını iddia edenler, uçan kuşada mı üniformaya giydirecek? Böyle mi olacak fazlalık? 14.500.000 rakamını siz ve sizin gibi düşünenler fazlalık olarak görmüyor mu beyefendi? Yoksa olaya at gözlüğü boyutuyla mı bakılıyor? vatan millet sakarya edebiyatıyla? :o
-
Gerekli şartlar ortaya çıktığında bedelli askerlik çıkmasına kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum.Örneğin hayatını yurtdışında geçirmekte olan,doğduğu yer Türkiye,doyduğu yer bir başka ülke olan,hayatının devamını seçtiği ülkede geçirme kararı almış,ama Türkiye den kopamamış kişilerin askerlik borcunu mutlaka gelip 12-15 ay askerlik yaparak ödemesini kimsenin makul gördüğünü sanmıyorum.
Ancak ayağımda nasır ,gözümde arpacık çıktı,43 yaşıma geldim öğrenci affından faydalanıp AÖF ne kaydımı yaptırıp,tecil ettirebilirmiyim,ben şizofren başlangıcıyım,beni askere alırlarsa kendime de zarar veririm başkalarına da,para ile her şey satın alınabilir,para için herşey yapılabilir diye düşünen tüccar zihniyetine milliyetçilik kılıfı giydirip salt kendi çıkarları doğrultusunda göz boyamaya çalışan naylon milliyetçilere de kusura bakmayın ama kimse aferin konuş,bu senin en doğal hakkın,yapmayacan tabi askerlik, neden yapasın ki diyebilecek aklı başında insan bulunabileceğini de sanmıyorum.Sözüm ,dediğim gibi bazı kendini bilmez,elinden çıkanı gözü görmez fırsat düşkünü naylon milliyetçi ve sözüm ona barışçılaradır.
-
Erdoğan beye sonuna kadar katılıyorum. Kimse kendi şahsi menfaati için yorum yapıp, ondan sonra bunu genele mal edemez. Konu görev olunca vijdani ret, konu menfaat olunca vijdani kabul...
Ticaret hukuku eğitiminde öğrendiğimiz; "Nimetlerinden faydalanan, külfetlerine de katlanır" cümlesi aslında bir açıdan adaleti temsil eder. Ve vatandaşlık işlemlerinde de geçerlidir.
Terazinin kefesi ile oynamayın lütfen.
-
arkadaşım ben seni anlıyorum allah sonumuzu açık etsin ve hayırlısıyla bedelli askerlik çıksın dualarımız bu yönde
-
Sn.fuelx ben sadece milliyetçilik kılıfına sokulmak istenen (tabiri caizse)askerlikten yırtma planları ile atıp tutan zihniyete tepkimi gösterdim,içinde "bunların cebine para koysan herşeyi yapar" "postalkafa" gibi hakaret içeren kelimeler kullanmamaya özen göstererek!
Ne sizin,ne benim,ne hanay ın bir başkası hakkında hakarete varan kelimeler kullanmaya hakkı yok.Yazdığınız iletilerde hakaret etmeye devam etmeniz durumunda forum kuralları gereği tedbirler alınabileceğini tekrar hatırlatmak istiyorum.
-
Bedelli Askerlik çikarmi çikacakmi Nasil Olur Falan Derken Onuncu Yila Girdik Arkadaşlar.
Malum Dünyayi Kasip Kavuran Mali Kriz Nedeni Ile Ihratacat Durmuş Piyasalar Yavaş Yavaş Bozuluyor.
Tabi Kriz Etkisini En Son Yasadiğimiz Krideki Gibi Birden Göstermeyecektir.çünki Son Yaşadiğimiz Kriz ülkemizde Oldu.şimdiki Kriz Gelişmiş ülkelerde Patlak Verdiği Için Bu Dalga Uzaktan Uzaga Yavaş Yavaş Hissedilecektir.gerçi Allah Korusun ülkemize Etkisi Olmasinda,yinede Mutlaka Hissedilecektir.
önlem Alinmalimi Tabiki Alinmali Biz Devlet Olarak Halkta Olduğu Gibi Başimiza Bir Musubet Geldiği Zaman Aklimiz Başimiza Geliyor.
Aslinda Başimiza Gelmeden önlemini Almaliyiz.
Neden Bedelli Cikarilmasinki.elde Edilecek Gelirle Neler Yapilmazki.bedellinin Olmasinin En Koyu Savunucusu Olarak Düşünün Bir Kere Milli Eğitim Bakanliği Eğitimin Ne Halde Olduğunu Doğu Illerimizde Eğitimin Iyileşmesi Için Binlerce Derslik Gerektiğini Vurgularken.ordumuzun Modernize Olarak Daha Güçlü Daha Caydirici Bir Ordu Olmasi Için Kaynak Gerektiğini Genel Kurmay Aciklarken.küresel Krizin Bizim Gibi Gelişmekte Olan ülkeleri Vurursa Yandik Diye Açiklama Yapan Bakanlarimiz Vekillerimiz Ekonomistlerimiz Varken Nedir Bu Bedelli Karşitliği Anlam Veremiyorum.ordu Komutanlarimizin Bazilari Ve Savunma Bakanimizin Bir Aciklamasida Var şöyle,bedelli Cikartirsak şehit Ailelerine Nasil Bir Aciklama Yapariz Askerliğini Normal Yapanlarda Vicdani Rahatsizlik Yaratiriz Gibi...
Nasil Yani Ne Alaka...???
Ordumuza Yeni Daha Moder Silah Alarak,insansiz Ucaklarla Asker Olmadan Uzaktan Yani Havadan Teröristi Gören Ucaklarla Aninda Ateş Edip Imha Etmek Varken Ne Yani Yoooo Herkez Gidecek şehit Olanlar Gibi Herkez Olacakmi Denmek Isteniyor.bataklik Kurutulmadan Gelen Sivrisineklerle Mücadele Etmek Ne Kadar Mantikli Sizce.bataklik Kurutulmaliki Sineklerin Ardi Arkasi Kesilsin.buda Siyasi Güçle Ve Terörislere Karsi Daha Etkili Silahla Olur.hiiiç Dağda Karsi Karsiya Catismaya Gerek Yok.teknoloji Ile Nerden Geliyorlarsa Oraya Nokta Atişi Ve Işte Son.kamplarina Uzaktan Bomba Ve Işte Son.siyasi Mücadele Ile Destekleri Kesilerek Işte Son.yani Haydi Vatan Millet Sakarya Ile Teröre Kesin çözüm Olamaz Netekimde 30 Yildir Kökü Kazinamadi.
Yani Uzun Lafin Kisasi Bedelli Cikmali Bu Para Ile Ordu Güçlendirilmeli Zaten Terör Biterse Oraya Giden Masraflarla Neler Yapilir Neler.
Ayrica Site Yöneticilerine Sesleniyorum.başbakan Kaç Kere Söyledi Gidin Bedelli Için Askerlik şubelerine Dilekce Verin Diye Daha Ne Yapsinlar.eee Ne Duruyorsunuz Arkadaşlar Neden Dilekce Vermiyorsunuz.türkiye çapinda 500 Bin Kişiden Bahsediliyor Ama Nerde Hani Sadece 900 Kişi Başvurmuş Bedelli Için Bunlarin Içinde Biriside Ben.nerde Geri Kalan Arkadaşlar.yazin Dilekcenizi Taahhütlü Olarak Gönderin şubenize Sayinizi Artirin Yoksa Bedelli Falan Zor Bu Gidişleeeee.
-
Birde Belirtmek Istediğim,sitede Bazi Arkadaşlarin Zengin Fakir Vatan Borcu Gibi Gereksiz Kelimeler Kullanarak Fikir Yürütmeye çalişdiklarini Okudum.bedelli Askerlikte Bir Askerlik Görevidir Ve Ben Süründüm Sürüneceğim Herkez Aynisini Yasmali Gibi Saçma Sapan Düşünce Yönüne Cikan Bu Fikir Yazimlarini Kiniyorum.nedemek Bu Bedelli Olmamali Herkez Yapmali...
Ya Anlamiyorlar Yada Anlamak Istemiyorlar,bedelli Isteyen Kişiler Yaşi Belli Bir Sinirin üstüne Cikmis Kişiler Zaten,bedelli Cikarsa Herkezi Kapsamaz Belli Bir Yaş Kesimini Kapsar.ayrica Yine Yineliyorum Bu Insanlar Iş Kurmuş Vergi ödeyen Işinde Bir Yerlere Gelmiş Bir Düzen Kurmuş Veya Buna Benzer Sebepleri Olan Kişiler.bu Kişiler Bedelli Ciksin Ne Olur Sanki Keyfe Keder Yapalim Demiyorlar.devletimize Faydasi Olacak Hatiri Sayilir Bir Para Ile Ordumuza Silah Devletimize Vergi Gelirinin Devami Gibi Yine önemli Sonuçlar Doğuran Bir Durum Söz Konusu...
Bedelli çikmasin Diyip Laf Olsun Diye Yazmanin Anlami Ne.
Bir üye 20 Yasindayim Bedelli Cikmasin Ben Gidecegim Herkez Gitsin Diyor.git Aferin Ne Güzel Keske Senin Gibi Herkez Boş Ve 20 Yasinda Olsa Ne Gerek Olurdu O Zaman Bedelli Istegine.herkez Kendi Adina Deyil, Olumlu Fayda Ve Sonuçlarina Bakarak Ulke Menfatine Göre Konusmali.
-
Alıntı:
asi... rumuzlu üyeden alıntı
Bedelli Askerlik çikarmi çikacakmi Nasil Olur Falan Derken Onuncu Yila Girdik Arkadaşlar.
Malum Dünyayi Kasip Kavuran Mali Kriz Nedeni Ile Ihratacat Durmuş Piyasalar Yavaş Yavaş Bozuluyor.
Tabi Kriz Etkisini En Son Yasadiğimiz Krideki Gibi Birden Göstermeyecektir.çünki Son Yaşadiğimiz Kriz ülkemizde Oldu.şimdiki Kriz Gelişmiş ülkelerde Patlak Verdiği Için Bu Dalga Uzaktan Uzaga Yavaş Yavaş Hissedilecektir.gerçi Allah Korusun ülkemize Etkisi Olmasinda,yinede Mutlaka Hissedilecektir.
önlem Alinmalimi Tabiki Alinmali Biz Devlet Olarak Halkta Olduğu Gibi Başimiza Bir Musubet Geldiği Zaman Aklimiz Başimiza Geliyor.
Neden Bedelli Cikarilmasinki.elde Edilecek Gelirle Neler Yapilmazki.bedellinin Olmasinin En Koyu Savunucusu Olarak Düşünün Bir Kere Milli Eğitim Bakanliği Eğitimin Ne Halde Olduğunu Doğu Illerimizde Eğitimin Iyileşmesi Için Binlerce Derslik Gerektiğini Vurgularken.ordumuzun Modernize Olarak Daha Güçlü Daha Caydirici Bir Ordu Olmasi Için Kaynak Gerektiğini Genel Kurmay Aciklarken.küresel Krizin Bizim Gibi Gelişmekte Olan ülkeleri Vurursa Yandik Diye Açiklama Yapan Bakanlarimiz Vekillerimiz Ekonomistlerimiz Varken Nedir Bu Bedelli Karşitliği Anlam Veremiyorum.ordu Komutanlarimizin Bazilari Ve Savunma Bakanimizin Bir Aciklamasida Var şöyle,bedelli Cikartirsak şehit Ailelerine Nasil Bir Aciklama Yapariz Askerliğini Normal Yapanlarda Vicdani Rahatsizlik Yaratiriz Gibi...
Ordumuza Yeni Daha Moder Silah Alarak,insansiz Ucaklarla Asker Olmadan Uzaktan Yani Havadan Teröristi Gören Ucaklarla Aninda Ateş Edip Imha Etmek Varken Ne Yani Yoooo Herkez Gidecek şehit Olanlar Gibi Herkez Olacakmi Denmek Isteniyor.bataklik Kurutulmadan Gelen Sivrisineklerle Mücadele Etmek Ne Kadar Mantikli Sizce.bataklik Kurutulmaliki Sineklerin Ardi Arkasi Kesilsin.buda Siyasi Güçle Ve Terörislere Karsi Daha Etkili Silahla Olur.hiiiç Dağda Karsi Karsiya Catismaya Gerek Yok.teknoloji Ile Nerden Geliyorlarsa Oraya Nokta Atişi Ve Işte Son.kamplarina Uzaktan Bomba Ve Işte Son.siyasi Mücadele Ile Destekleri Kesilerek Işte Son.yani Haydi Vatan Millet Sakarya Ile Teröre Kesin çözüm Olamaz Netekimde 30 Yildir Kökü Kazinamadi.
Yani Uzun Lafin Kisasi Bedelli Cikmali Bu Para Ile Ordu Güçlendirilmeli Zaten Terör Biterse Oraya Giden Masraflarla Neler Yapilir Neler.
Ayrica Site Yöneticilerine Sesleniyorum.başbakan Kaç Kere Söyledi Gidin Bedelli Için Askerlik şubelerine Dilekce Verin Diye Daha Ne Yapsinlar.eee Ne Duruyorsunuz Arkadaşlar Neden Dilekce Vermiyorsunuz.türkiye çapinda 500 Bin Kişiden Bahsediliyor Ama Nerde Hani Sadece 900 Kişi Başvurmuş Bedelli Için Bunlarin Içinde Biriside Ben.nerde Geri Kalan Arkadaşlar.yazin Dilekcenizi Taahhütlü Olarak Gönderin şubenize Sayinizi Artirin Yoksa Bedelli Falan Zor Bu Gidişleeeee.
Tebrik edeerim çok doğru bir acıklama. 30 yıldır verilen mücadelede 300 milyar dolar harcanmış verilen canlar ki bunların degeri hiçbir şeyle ölcülemez. Ancak ordumuzun moder silah ve gereçlere ihtiyacı oldugu ortada maddi yetersizlikden bir karakolun yeri degiştirilemezken kullanılan silahların halini düşünün.
-
Alıntı:
FueLx rumuzlu üyeden alıntı
yararlı birşey yaparlar mı hiç?
Bir daha iletinizin için boşaltıp, işe yaramaz hale getirirseniz hakkınızda işlem yapılacaktır...
-
Bu başlığı açmış biri olarak arkadaşlar, Bedelli konusundaki ısrarlarımızı meclise taşımamız gerekli sizden ricam hep birlikte mesajlarımızı meclisteki millet vekillerine iletmek!! buradaki paylaşımlarımız kapalı kapılar ardında kalmasın!!
-
Alıntı:
stainway rumuzlu üyeden alıntı
Bu başlığı açmış biri olarak arkadaşlar, Bedelli konusundaki ısrarlarımızı meclise taşımamız gerekli sizden ricam hep birlikte mesajlarımızı meclisteki millet vekillerine iletmek!! buradaki paylaşımlarımız kapalı kapılar ardında kalmasın!!
Sayın stainway,
Nasıl yapabiliriz boyle bir seyi, bir dusunceniz var mı bu konuda? Ben de cok isterim.
-
Alıntı:
stainway rumuzlu üyeden alıntı
TBMM web sitesinde millet vekillerine ait mail adresler bulunmakta http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/m...rimiz_sd.liste
buradaki listeden mail göndermeyi deneye biliriz.
-
Alıntı:
bihterabi rumuzlu üyeden alıntı
Bakana veya başbakana göndermek daha mantıklı degil mi hatta abdullah gül beyefendiye?
-
Alıntı:
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 1990'lı yılların başında ABD'den satın aldığı 10 Süper Kobra (Cobra) ve hibe yoluyla gelen bu modelin bir alt versiyonu 20 adet Kobra helikopterini uzun yıllar boyunca terörle mücadele de yaygın bir şekilde kullandı. Ancak artık eskimelerinden dolayı Kobra modellerinden yeterli derecede randıman alınamıyor. Bu nedenle sıcak çatışmalardaki bütün yük sekiz tane Süper Kobra'ya kalmış durumda. Haberin detayını belki herkez okumuştur. Okumayanlar için http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2008/11/11
Ordumuzu daha moderhale getirmek için niye bir şeyler yapılmıyor acama daha önceki genel kurmay başkanı benim zamanımda bedelli çıkmayacak dedi emekliliğinde alınan zırhlı araçı duyunca insan çok şaşırıyor acıkcası
Audi A9 marka bir araç ve özellikleri
15 KG TNT patlamasına dayanıklı zırh
Yanında patlayan normal bir bombanın sesini içerden duyamıyorsunuz.
Kapısını fırlatabiliyor. Ağırlığı 4 ton. Motor 6000 CC ve 450 beygirlik güç üretiyor. Fabrika şartlarında 100 km de 15 litre benzin yakıyor. Dış sesleri alma sıfır olduğu için, dış sesleri dinlemek istediğinizde bir düğmeye basıyorsunuz ve aynalardaki mikrofonlar etkin hale geliyor.
Peki haberturkün haberine göre tsknın kullandıgı helikopterin haline bakın birde yorumunu sizlere bırakıyorum
-
sesimizi hukumete duyurmanin yollarini aramaliyiz, nasil olacak?
-
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
sesimizi hukumete duyurmanin yollarini aramaliyiz, nasil olacak?
Başkaldıracağız, aynı anda binlerce mail yollayan programlardan indirip, gerekirse meclisi mail yağmuruna tutacağız. Tanıdığımız herkese bu mailleri dağıtacağız.
-
Alıntı:
FueLx rumuzlu üyeden alıntı
aynı anda binlerce mail yollayan programlardan indirip, mail yagmuruna tutacagız.
Binlerce mail indiren programla sadece o kişinin posta kutusunun dolmasına,diğer maillerin ulaşamamasına neden olursunuz.
Bunun yerine faks-posta yoluyla dilekçeleri iletmek daha akıllıca bir yoldur.
-
Böyle bir başlık açtıgım ıcın cok mutluyum saygı değer forum üyeleri.Evet,mail yolu yada arkadaşımızın bahsettigi gıbı posta yolu ile uyuyanları uyandırmanın vaktı geldi de geçiyor başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına ısrarlı bir sekılde acıklamalı olarak bildirelim,yöntem cok onemlı degil ulaşması yeter meclise.Su an 100 kişi yazmıs konu başlıgına neden 1000 olmasın ??
-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!!
Alıntı:
cavallero rumuzlu üyeden alıntı
Beyler! 34 yaşındayım, avukatım. Askerden bu ağustosa kadar hiç kaçmadım. Ağustos'ta bakaya kaldım. İşim var, kurulu düzenim var. Evliyim ve 1 kızım var. Maksat askerden kaçmak değil! 20 yaşında olsam paşalar gibi gider askerliğimi yapardım. Bu bedelli askerlik konusunda biz bir şey yapmazsak, baştakilerin hiçbir şey yapacağı yok. Bence, Başbakan, Maliye Bakanı ve Milli Savunma Bakanı'na mail yollayalım. Yollasak ne olacak demeyin! Bir deneyelim. Ama 50-100 kişi değil, etrafınızda kim varsa haber verin yollasın. Ama mal gibi adresinizi falan yazmayın. :) Adınızı soyadınızı korkmadan yazın, zaten kimin ne durumda olduğunu biliyorlar. Bir ricam var, mail yollayacağımız bu 3 makamın mail adresini ve yollayacağımız metni bir hayırsever hazırlasın ve link olarak mı ne şekilde isterse belirtsin yazısında.(Bilgisayar işlerinden anlamıyorum da!)
Tamam o kadar şehit veriyoruz, Allah rahmet eylesin ve onlara her zaman boyun borcumuz olacak! Ancak bu zamanda istenmez Bedelli Askerlik demeyin! Ordunun daha aktif ve güçlü hale gelmesi için büyük paralara ihtiyaç var. Şehit her zaman verilecek, bu kadar bedelli bekleyenin askerer gitmesi işi çözecekse haydi askere beyler! Ama daha güçlü bir ordu ve bu kadar insanın işinden gücünden olmaması daha önemli! Ondan sonra da, işi kapatalım millet açıkta kalsın! O zaman da, hem bizler, hem de yanımızda çalışanlar ve aileler için büyük problemler başlayacak! Bu kadar adam askere gitti de ne oldu? PKK mı bitti? En azından bedelli olsa daha iyi silahlar ile adamları küt diye alaşağı edersin! Evettt, uzun lafın kısası, lütfen acil birisi şu adres ve gönderilecek metin işini ayarlasın! Atlamayın sakın, sonra bize atlarlar yoksa!
Yaşınız 34 bu zamana kadar neden askere gitmediniz? Fakülteniz 10 senelikmi di? Yani demem o ki siz kaç yaşında üniye girdiğiniz ve mezun oldunuz ortalama süreler de belli bu zamana kadar erteleme erteleme sonra para kazanınca ballı kazancı bırakamamak.Madem ordu bu kadar kuvvetlensin diorsunuz o halde sizler gibilere parası olanlara bir önerim var karşılıksı zolarak mehmetcik vakfına tsk ya nakti bağış yapın.Böylece ordumuz da güclenir yeni silahlar alır.Saygılar
-
Toplam 1 dosya bulunuyor
Ekte gonderdigim dosyalar, bana da bir arkadastan geldi, icinde hazır dilekceler var. Bunları gonderebilirsiniz. Genel Kurmay Baskanina gonderilecek ayri, basbakan ve diger ilgili yerlere gonderilecek dilekce ayri. Sadece basindaki isimleri degistirerek gonderebilirsiniz, kisiye ozel olanları.
NOT: Gonderilecek mail adreslerini en uzun isimli dosyada gorebilirsiniz.
-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!!
Alıntı:
gunesizmir rumuzlu üyeden alıntı
Yaşınız 34 bu zamana kadar neden askere gitmediniz? Fakülteniz 10 senelikmi di? Yani demem o ki siz kaç yaşında üniye girdiğiniz ve mezun oldunuz ortalama süreler de belli bu zamana kadar erteleme erteleme sonra para kazanınca ballı kazancı bırakamamak.Madem ordu bu kadar kuvvetlensin diorsunuz o halde sizler gibilere parası olanlara bir önerim var karşılıksı zolarak mehmetcik vakfına tsk ya nakti bağış yapın.Böylece ordumuz da güclenir yeni silahlar alır.Saygılar
Cevap yazdığın arkadaşı bilmiyorum ama ben
7 yaşımda okula başladım
ilk + orta 8 yıl
ben Anadolu teknik lisesi mezunuyum yanı 5 yıl
Tıp fakültesini bitirdim 6 yıl
Uzmanlık eğitimimi aldım 6 yıl
bitince uzman hekim olarak 500 gun de - Devletimize zeval gelmesin - devlet hizmeti yükümlülüğü yapıyorum 1.5 yıl
yani 26 yıl , yaşım oldu 34.....
-
şevkinizi kırmak gibi olmasında arkadaşlar sizin işiniz biraz yaş
eskiden zordu yeni paşamızla imkansız bedelli cıkmaz
ben 31 yaşında (geçen seneye kadar hergun bir umut cıkarmı diye beklemiştim ) askere gitmiş ve tsk faydadan cok zararı olmuş askerden biriyim
sonuç itibarıyla hem ulkedeki işsizliğin azalacağına olan faydası hemde terorle mucadelede profesyonel bir ordunun daha başarılı olacağı konusuna inancımdan dolayı bedelli askerliği destekliyorum
-
Arkadaşlar Başbakan her fırsatta söylüyor bedelli için dilerkçelerinizi askerlik şubelerinize verin diye.Yapacağınız şey askerlik şubenizi arayın sonra bedelli için dilekce vermek istiyorum diyin,bir örneğini askerlik şubesinden bir şekilde alın yada aldırın.(bende örneğini yarın burdan yayınlayacağım)doldurun ve şubenize taahhütlü posta ile gönderin.sayımız resmi olarak artsın.Bunu yapmassak sayımız az diye dikkate alınmayız,sayı azlıgından gerekli çalışma yapılmaz.bu nedenle en kısa sürede bu dilekceleri subenize verin.gec kalmayın.amaaan herkez verır ben vermesemde olur demeyın,herkez boyle dedıgı ıcın sadece ınanmıyacaksınız ama 900(dokuzyuz)evet evet 900 kişi basvurmus ben ınanıyorumkı bınlerce kısı dılekce vermedıgı ıcın bu sayı az hepımız uzermıze dusenı yapalım.
-
Bu is icin askerlik subesinden alinabilecek resmi bir dilekce mi var? Benim bundan haberim yoktu, fazla zaman kaybetmeden gonderebilirseniz sevinirim.
Alıntı:
Arkadaşlar Başbakan her fırsatta söylüyor bedelli için dilerkçelerinizi askerlik şubelerinize verin diye.Yapacağınız şey askerlik şubenizi arayın sonra bedelli için dilekce vermek istiyorum diyin,bir örneğini askerlik şubesinden bir şekilde alın yada aldırın.(bende örneğini yarın burdan yayınlayacağım)doldurun ve şubenize taahhütlü posta ile gönderin.sayımız resmi olarak artsın.Bunu yapmassak sayımız az diye dikkate alınmayız,sayı azlıgından gerekli çalışma yapılmaz.bu nedenle en kısa sürede bu dilekceleri subenize verin.gec kalmayın.amaaan herkez verır ben vermesemde olur demeyın,herkez boyle dedıgı ıcın sadece ınanmıyacaksınız ama 900(dokuzyuz)evet evet 900 kişi basvurmus ben ınanıyorumkı bınlerce kısı dılekce vermedıgı ıcın bu sayı az hepımız uzermıze dusenı yapalım.
-
Hızlı bir internet arastırmasından sonra asagıdaki dilekce ornegini buldum ben.
--------------------------------------------
T.C. Milli Savunma Bakanlığı Tarih:...../...../2004
................ Askerlik Şubesi Başkanlığına
İlgi: Bedelli Askerlik uygulaması
........... Askerlik Şubesine kayıtlı ........... doğumlu yükümlüyüm. 1111 numaralı Askerlik Kanunu ile bu kanun çerçevesinde çıkarılan tebliğ ve yönetmeliklerin ilgili hükümlerine göre, kanunda yer alan bedelli askerlik uygulamasının, tekrar uygulamaya konulmasını makamınızdan arz ederim.
İşbu dilekçe ile, bedelli askerlik uygulamasından faydalanmak istediğimi beyan ederim.
Saygılarımla İmza
Adı Syadı :
Baba Adı :
Doğum Yeri :
Doğum Tarihi :
Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl :
İl / İlçe : /
Mahalle / Köy : /
İkametgah Adresi :
-
genelkurmayin istedigi cok basvurunun yada talebin olmasi ,eger devlete kar brakacaksa cikirtiyorlar,zaten uzun zaman once cikmisti simidde bayagi birikim var bence bedelli cikacak,sanayide kuculmeler yasaniyor,simdi tam zamani. kime fax cekip dilekce verecez//? genelkurmmaya mi yoksa bakanliga mi iyi bilen vat mi?