Re: Senetsiz Verilen Söz ve Beyan
Alıntı:
de_niro rumuzlu üyeden alıntı
Yorumunuza teşekkür ediyorum.400 ytl den fazlaydı.
Güvenip senet yapmadığım için hatalı olduğumu biliyorum
Cehaletimi mazur görün;karşı tarafın muvafakati ile tanık dinletemk derken ne arz etmek istediğinizi anlayamadım.
Telefon görüşmelerimizde yarın hesabına atacağım şu kadar miktarı deyip hesap numaramı aldı birkaç kez.Ama yatırmadı.Şahsın benzer şekilde msn logları da mevcuttur.
Sizin bir öneriniz yok mudur?Şu durumda yani kanunen sonuç alınması çok mu zor görünüyor?
Birde şahsın bana yönelik bir tehdidi oldu telefonda.''seni rezil ettiririm'' gibisinden...
Alacağınız kanuni sınır üzerinde olduğu için senetle ispat zaruridir.
Karşı tarafın rızasıyla tanık dinletebilirsiniz derken, kural olarak bu sınır üzerindeki alacaklar için tanık dinletmek yasaktır. Ancak dava açtığınız karşı taraf davada sizin göstereceğiniz tanığın dinlenmesini kabul ederse hakim bu tanığa dayanarak hüküm kurabilir.
Kişiyle aranızdaki internet konuşmaları sadece takdiri delildir ve bu delillere dayanarak alacağınızı ispat edemezsiniz. Ancak karşı taraf hakkında dolandırıcılık suçundan dolayı şikayette bulunabilirsiniz.
Re: Senetsiz Verilen Söz ve Beyan
Alıntı:
Hasan_Buyukavci rumuzlu üyeden alıntı
Alacağınız kanuni sınır üzerinde olduğu için senetle ispat zaruridir.
Karşı tarafın rızasıyla tanık dinletebilirsiniz derken, kural olarak bu sınır üzerindeki alacaklar için tanık dinletmek yasaktır. Ancak dava açtığınız karşı taraf davada sizin göstereceğiniz tanığın dinlenmesini kabul ederse hakim bu tanığa dayanarak hüküm kurabilir.
Kişiyle aranızdaki internet konuşmaları sadece takdiri delildir ve bu delillere dayanarak alacağınızı ispat edemezsiniz. Ancak karşı taraf hakkında dolandırıcılık suçundan dolayı şikayette bulunabilirsiniz.
Dolandırıclık suçundan dolayı şikayette bulunsam,msn logları ve telefon görüşmelerimiz delil olarak kabul edilebilir mi peki?
Zaten 6 kez hesap numaramı aldı hiçbirinde ödemesini yapmadı.
Re: Site Ücretini Alamadım
Rica etsem bir fikir verebilecek kimse yok mu?
Siteye yasal olarak yazsam;''Sanatçımız xx ödemesini yapmadığından dolayı siteyi kapatmış bulunmaktayız'' diye;sauç işlemişş olur muyum acaba?
Çünkü sitenin hakları doman register forum ws hepsi benim üzerime..?
arkadaşım kusura bakma bende bi soru sormak için buraya üye oldum okudum bütün konuyu çünkü benimde başıma geldi böyle bir olay. site yapıp paramı alamadım uğraşmadım sonradan da. ama kağıt üzerinde görünmeyen iş yapmamaya karar verdim.
her mesajında mutlaka msn konuşması telefonda böle böle dedi yazmışsın. Ve cevap verenlerin tamamı mutlaka msn konuşmalarının delil teşkil etmeyeceğini söylemiş ki bence de delil değildir bende istediğim gibi değiştiririm o konuşmaları.
Artık lütfen "MSN KONUŞMALARIMIZDA MEVCUT" "TELEFONDA BÖYLE BÖYLE DEDİ" cümlesini yazmasan diyorum.
ayrıca ne bu iyi niyet ? Babanın oğluysa onu bilemem gerçi. Kapat ne var ne yoksa sitede herşeyi yaz kocaman bir yazı rezil et bütün sevenlerine. Sen onla uğraşacağına o seninle uğraşsın. Dava açarsa beni rezil etti parayı elden vermiştim falan diye bu sefer sen ispat iste. Ben yapmadım benle hiçbir alakası yoktur de. Rolleri değişin yani. Bu sefer o girip yazsın burda msn de böyle konuşmamıştık diye.:o
hukukcu değilim ancak domain olaylarından biraz anlarım.
1.si bence para alma sansınız hiç yok ,
2.si şayet karşı tarafa bilgi veren , işi bilen birisi varsa domaini de alırlar elinizden. ICANN a yapacakları bir başvuru ile 2 ay içinde 2-3 bin dolar harcayıp domaini alır elinizden. örneğin cemyilmaz.com domainini kendisine satmak isteyen kişiden bu yolla almıştır (kaynak : istanbulpatent).
şayet bu domainle ilgili planların varsa en azından hit in den faydalanmayı düşünüyorsan fazla inatlaşma , siteye karşı tarafı rencide edici şeyler koyma ,
ve domaini karşı tarafa satmak istediğine dair yazılı belge veya email hiçbir şey verme. Çünki ICANN domain kurallarında bunların yapılması , domainin elinden alınmasını kolaylaştırır hatta garantiler.