-
Re: Öğretmenin Öğrencilere Hakaret Etmesi
Alıntı:
önder71 rumuzlu üyeden alıntı
PARDON SİZ RUHSATLI AVUKAT DEĞİLSENİZ NASIL ÜCRETSİZ DAVA TAKİBİ YAPACAKSINIZ. UZAKTAN KUMANDA İLE Mİ?
TAZMİNAT DAVALARINDA, bORÇLAR KANUNUNU, MEDENİ KANUNU, MEDENİ USUL KANUNUN DAVACILARA NASIL ANLATACAK VE DURUŞMALARINA NASIL KATKI SAĞLAYACAKSINIZ...
CEZA DAVASINDA, TCK VE CMK YI MI ANLATIP DURUŞMALARADA ONLARA NASIL HARAKET EDECEKLERİNİ Mİ ANLATACAKSINIZ.
İDARİ DAVALARDA, 2577 SAYILI YASA VE İDARE HUKUK MEVZUATINIMI EZBERLETİP DAVA TAKİBİ Mİ YAPACAKSINIZ.
AMA SİZ RUHSATLI AVUKAT DEĞİLSİNİZ, BUNLARI HANGİ YETKİ VE HAK İLE YAPACAKSIZINIZ. ÜCRETSİZ YARDIM TEKLİFİ BİRAZ TUHAF VE HUKUKLA UYUMSUZ OLDU GALİBA..AYRICA SİZ NASIL 7 ÖĞRETMENİ BERAAT ETTİRDİNİZ....YUKARIDA TARİF ETTİĞİM UZAKTAN KUMANDA İLE Mİ?
HAA, BENİM ÇOCUKLARIM OLDUKÇA BAŞARILI BİÇİMDE EĞİTİMLERİNE VE ÖĞRENİMLERİNE DEVAM EDİYORLAR.
ONLARA SUÇ TEŞKİL EDEN BİR DAVRANIŞTA BULUNACAK ÖĞRETMENİN VE ONUN TÜM YARDIMCILARININ PAPUÇLARINI DEĞİL AMA MESLEKLERİNİ ELLERİNDEN ALICAK VEYA ONLARA DERİN ANILAR BIRACAK, ONLARIN MAAŞLARINA İCRA VASITASI İLE ORTAK OLACAK, AYNI ZAMANDA DİSİPLİN YÖNÜNDEN DE CEZALANDIRILMALARINI SAĞLAYACAK, GEREKİRSE İL VE İLÇE İNSAN HAKLARI KURULLARINA GİDEREK ONLARIN ÇALIŞTIKLARI YERDE Kİ BÜROKRASİ ÖNÜNDE OLUMSUZLUKLARINI TANITACAK BİRİKİM VE İMKANIN BULUNMAKTADIR.
DAYAKÇI ZİHNİYET, HAK ETTİĞİ BEDELİ FAİZİ İLE BİRLİKTE ÇEŞİTLİ HUKUK DALLARI AÇISINDAN AYRI AYRI ÖDEYECEKTİR.
KURU LAF VE GÜRÜLTÜYE PAPUÇ BIRACAK VELİ GÜNÜMÜZ TÜRKİYESİNDE MAALESEF ARTIK YOKTUR.
ÖĞRETMENLİĞİ DAYAK ATMA YETKİSİNE SAHİP MESLEK OLARAK GÖREN ÖĞRETMENLER DE ARTIK BABALARININ EVLERİNİN YOLUNU TUTMALARI HUKUKEN GEREKMEKTEDİR. ZİRA ONLARA GELİN İLLEDE ÖĞRETMENLİK YAPIN DİYE YALVARAN YOK...SÖZLEŞMELİ BİNLERCE ÖĞRETMEN ADAYI SIRADA VE DÖRT GÖZLE KADRO BEKLİYOR.
Bu durumda olan arkadaşlara hukuki yolu göstermek. savunma layihalarını hazırlamak, destek için duruşmalara dinleyici olarak katılmak "uzaktan kumanda" ise öyle olsun!!!
Bir önceki iletide söz edilen "senin çocuğun" ifadesi bizzat sizin çocuğunuz değildir. Burada işi, sınıfta ders esnasında sıraların altına sarkarak kızların bacaklarına bakan ve masturbasyon yapacak kadar ileri görüren, ne yaptığı sorulduğunda sırıtarak "hiiiiiç" diye yanıt veren öğrencilerden söz ediyorum, tabii bunlara öğrenci diyebilirseniz.
Diğer taraftan yukarıda yaptığınız laf satalasına baktığımda birikim ve imkanlarınızı görünce dehşete kapıldım doğrusu (!) Öğretmenleri astırıyor, kestiriyor, mesleklerine son verdiriyor, maaşlarına ortak oluyorsunuz. Aman bana dokunmayın ne olur (!) Siz bu memleketin kralıymışsınız da haberimiz yokmuş (!)
Biz senin gibilerini çok gördük polis müdürü Önder!!!!!! Polis müdürüyüm diye kendini bu ülkenin kralı zannettin galiba!!! Yine tekrar ediyorum; sizin gibilere şimdiye kadar pabuç bırakmadık, bırakmayız biz!!! HODRİ MEYDAN!!!
-
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda olan arkadaşlara hukuki yolu göstermek. savunma layihalarını hazırlamak, destek için duruşmalara dinleyici olarak katılmak "uzaktan kumanda" ise öyle olsun!!!
Bir önceki iletide söz edilen "senin çocuğun" ifadesi bizzat sizin çocuğunuz değildir. Burada işi, sınıfta ders esnasında sıraların altına sarkarak kızların bacaklarına bakan ve masturbasyon yapacak kadar ileri görüren, ne yaptığı sorulduğunda sırıtarak "hiiiiiç" diye yanıt veren öğrencilerden söz ediyorum, tabii bunlara öğrenci diyebilirseniz.
Diğer taraftan yukarıda yaptığınız laf satalasına baktığımda birikim ve imkanlarınızı görünce dehşete kapıldım doğrusu (!) Öğretmenleri astırıyor, kestiriyor, mesleklerine son verdiriyor, maaşlarına ortak oluyorsunuz. Aman bana dokunmayın ne olur (!) Siz bu memleketin kralıymışsınız da haberimiz yokmuş (!)
Biz senin gibilerini çok gördük polis müdürü Önder!!!!!! Polis müdürüyüm diye kendini bu ülkenin kralı zannettin galiba!!! Yine tekrar ediyorum; sizin gibilere şimdiye kadar pabuç bırakmadık, bırakmayız biz!!! HODRİ MEYDAN!!!
Pardon Polis müdürü olmak ile öğrenci Velisi olmak arasında nasıl bir bağ kurdunuz.
Öğretmen Devrim!!!!! öncelikle konuyu dağıtmadan saptırmadan öğrencinin dayak yemesi konusunda ki iddilarınıza devam etmenizi öneririm. Zira form konusu bu....
Ben kanser hastası olduğum için fiilen çalışmıyor ve hastalık izni kullanıyorum. Yani anlayacağınız bulunduğum mevkiden kuvvet almıyor, kendi eğitim ve birikimimden destek alıyorum.
Anladınız mı?
-
Ayrıca "savunma layihalarını hazırlamak" gibi bir ibare kullanmışsınız....Ruhsatlı Avukatlar hariç hiç kimse başkasının evrakını düzenleme yetki ve hakkına sahip değildir. Ya Avukat olacaksınız, yada kendi evrakınızı düzenleyeceksiniz. Ülkemizde hukukçu diye bir meslek yok. Siz de bir öğretmensiniz. Özetle başkalarının dava evraklarını hazırlamanız hukuken mümkün değil.....
-
Alıntı:
Pardon Polis müdürü olmak ile öğrenci Velisi olmak arasında nasıl bir bağ kurdunuz.
Öğretmen Devrim!!!!! öncelikle konuyu dağıtmadan saptırmadan öğrencinin dayak yemesi konusunda ki iddilarınıza devam etmenizi öneririm. Zira form konusu bu....
Ben kanser hastası olduğum için fiilen çalışmıyor ve hastalık izni kullanıyorum. Yani anlayacağınız bulunduğum mevkiden kuvvet almıyor, kendi eğitim ve birikimimden destek alıyorum.
Anladınız mı?
Ben bu konudaki tüm düşüncemi şu ana kadar yazdıklarımla aktardım. Deneyimlerimi yazdım. Fiilen zor durumdaki 7 arkadaşıma hukuki yardımda bulundum ve bunu üzerime bir görev saydım.
Bulunduğunuz mevkiden alabileceğiniz kuvvet yasalarla bellidir, bunun dışında bir kuvvet almanız söz konusu değildir zaten.
Acil şifalar dilerim.
-
Alıntı:
Ayrıca "savunma layihalarını hazırlamak" gibi bir ibare kullanmışsınız....Ruhsatlı Avukatlar hariç hiç kimse başkasının evrakını düzenleme yetki ve hakkına sahip değildir. Ya Avukat olacaksınız, yada kendi evrakınızı düzenleyeceksiniz. Ülkemizde hukukçu diye bir meslek yok. Siz de bir öğretmensiniz. Özetle başkalarının dava evraklarını hazırlamanız hukuken mümkün değil.....
Avukatlık Kanunundan haberim var, merak etmeyin. Hukukçu diye bir meslek yoksa Hukuk Fakültesi mezunu diyelim o halde.
-
Acil şifalar dileyip kısa mesajda garip ve argo tabir ve ifadeler kullamanız sanırım biraz tutarsız oldu.
Öncelikle siz benim çocuğumun öğretmeni değilsiniz ve benimle hiç bir zaman, hiç bir yerde, hiç bir şey paylaşmayacaksınız?
Sizin birikim, yaşınız veya geçmişiniz beni hiç ilgilendirmiyor.
Beni ilgilendiren okulda ki dayakçı zihniyet....bunun ötesinde konuyu dağıtıp ben senden iyiyim, ben senden üstünüm, benimle yarışamazsın mantığı ve yaklaşımı, bana vız gelir tırıs gider.....
-
istersen seviyeyi daha da düşürmeden konuyu kapatıp bir daha birbirimize cevap yazmayalım...
Zira bunun sonu ve faydası yok....
-
Sayın Üyeler,
Büyük harfle ve kırmızı kırmızı yazdığınız o yazıları lütfen düzeltin. Sitemize hiç yakışmamış.
Ne fiziksel ne sözel şiddetin eğitimde yeri yoktur. Çocuğun eğitimine herhangi bir katkısı olmadığı gibi yıkıcı ve zararlı etkileri say say bitmez. Üstelik yasal dayanağıda yoktur. Günden güne toplumda bu doğrultuda gelişmektedir. Eskiden annebabasının dövmediği çocuk neredeyse yoktu. Şimdi aileler daha bilinçli. Mesele değişen veli ve öğrenci profiline henüz eğitim sisteminin (ve belkide hukuk sisteminin) uyum sağlayamamasında. Dayak yiyerek büyümüş, bunu benim iyiliğim içindi diye düşüncesiyle affetmiş bu doğrultuda çocuğunu döven hakimin verdiği kararı fiziksel ve ruhsal bütünlüğü ve sağlığı birinci erek olarak kabul edilmiş, her türlü şiddeti red etmek üzere eğitilmiş, herhangi birine maruz kaldığında bunu karşısındakinin kişilik bozukluğu olarak tanımlayan hakimin verdiği karar arasında fark olması olağandır. Gün geçtikçe ikinci tanıma uyan hakim ve öğretmen sayımız şüphesiz artacak, sadist eğilimlerini öğrencilerle tatmin eden ve bunu hoş gören zihniyet ister istemez kendine çeki düzen verecektir.
Sayın Deniz,
Kızgın olmakta haklısınız. Ancak daha önce belirttiğim gibi fiziksel şiddet dahi mesleki dayanışma, suç ortaklığı (kendisi çocuğunu döven anababalar bunu yapan öğretmeni destekler doğal olarak) vb. nedenlerle cezasını bulamamaktadır. İş sözel şiddete geldiğinde bunu ispatı da ceza alması da zor hatta imkansızdır. Girişiminiz çocuğunuza bir linç kampanyası olarak dönecektir. Elbirliğiyle çocuğunuzun psikolojik sorunları olduğu, yalan söylediği vb. idda edilmeye hatta ispatlanmaya çalışılacaktır. Hatta aynı şeyi sizin için bile idda edebilirler. En basitinden sizi çocuğunuzu iyi beslemekle suçlarlar. Çocuğun beslenme ve kilosundan sorumlu kişi olarak kendinizi Nasreddin Hoca gibi "hırsızın hiç mi suçu yok " diye söylenirken bulabilirsiniz.
Bir eğitimci ve anne olarak ilerideki olası problemleri de göz önüne alarak önerim şudur. Sakinleşin. çocuğunuzuda sakinleştirin. Bir iki hafta hiçbirşey yokmuş gibi okula devam ettirin. Bu arada bir okul ayarlayın. Bu olayla kesinlikle ilgisi olmayan bir gerekçe bularak çocuğu nakledin. Yeni okula bu problemden söz etmeyin. Bu kadarını çocuğunuz için yapmalısınız. Çocuğunuzun bu naklin yaşananla bağ kurmamaması önemlidir. Çünkü yeni okulun getireceği ek külfetler onda suçluluk duygusuna yol acacağı gibi öğretmenleriyle yaşayacağı sorunlara pratik ama yanlış bir çözüm üretmesinede neden olabilir.
Herşey bittikten sonra eski okula dönün. Artık yasal girişimdemi bulunursunuz yoksa doğrudan öğretmenle mi muatap olursunuz bilemem.
-
[QUOTE=gecem1970;222716]Sayın Üyeler,
Büyük harfle ve kırmızı kırmızı yazdığınız o yazıları lütfen düzeltin. Sitemize hiç yakışmamış.
Ne fiziksel ne sözel şiddetin eğitimde yeri yoktur. Çocuğun eğitimine herhangi bir katkısı olmadığı gibi yıkıcı ve zararlı etkileri say say bitmez. Üstelik yasal dayanağıda yoktur. Günden güne toplumda bu doğrultuda gelişmektedir. Eskiden annebabasının dövmediği çocuk neredeyse yoktu. Şimdi aileler daha bilinçli. Mesele değişen veli ve öğrenci profiline henüz eğitim sisteminin (ve belkide hukuk sisteminin) uyum sağlayamamasında. Dayak yiyerek büyümüş, bunu benim iyiliğim içindi diye düşüncesiyle affetmiş bu doğrultuda çocuğunu döven hakimin verdiği kararı fiziksel ve ruhsal bütünlüğü ve sağlığı birinci erek olarak kabul edilmiş, her türlü şiddeti red etmek üzere eğitilmiş, herhangi birine maruz kaldığında bunu karşısındakinin kişilik bozukluğu olarak tanımlayan hakimin verdiği karar arasında fark olması olağandır. Gün geçtikçe ikinci tanıma uyan hakim ve öğretmen sayımız şüphesiz artacak, sadist eğilimlerini öğrencilerle tatmin eden ve bunu hoş gören zihniyet ister istemez kendine çeki düzen verecektir.
Sayın Deniz,
Kızgın olmakta haklısınız. Ancak daha önce belirttiğim gibi fiziksel şiddet dahi mesleki dayanışma, suç ortaklığı (kendisi çocuğunu döven anababalar bunu yapan öğretmeni destekler doğal olarak) vb. nedenlerle cezasını bulamamaktadır. İş sözel şiddete geldiğinde bunu ispatı da ceza alması da zor hatta imkansızdır. Girişiminiz çocuğunuza bir linç kampanyası olarak dönecektir. Elbirliğiyle çocuğunuzun psikolojik sorunları olduğu, yalan söylediği vb. idda edilmeye hatta ispatlanmaya çalışılacaktır. Hatta aynı şeyi sizin için bile idda edebilirler. En basitinden sizi çocuğunuzu iyi beslemekle suçlarlar. Çocuğun beslenme ve kilosundan sorumlu kişi olarak kendinizi Nasreddin Hoca gibi "hırsızın hiç mi suçu yok " diye söylenirken bulabilirsiniz.
Bir eğitimci ve anne olarak ilerideki olası problemleri de göz önüne alarak önerim şudur. Sakinleşin. çocuğunuzuda sakinleştirin. Bir iki hafta hiçbirşey yokmuş gibi okula devam ettirin. Bu arada bir okul ayarlayın. Bu olayla kesinlikle ilgisi olmayan bir gerekçe bularak çocuğu nakledin. Yeni okula bu problemden söz etmeyin. Bu kadarını çocuğunuz için yapmalısınız. Çocuğunuzun bu naklin yaşananla bağ kurmamaması önemlidir. Çünkü yeni okulun getireceği ek külfetler onda suçluluk duygusuna yol acacağı gibi öğretmenleriyle yaşayacağı sorunlara pratik ama yanlış bir çözüm üretmesinede neden olabilir.
Herşey bittikten sonra eski okula dönün. Artık yasal girişimdemi bulunursunuz yoksa doğrudan öğretmenle mi muatap olursunuz bilemem.Yasal girişimde bulunacak değilim evet sonuçları ağır olacak bunu biliyorum ama çok çaresizim çare?????????öğretmenini ve arkadaşlarını çok seviyor okul değiştirmek gibi bir ola onu derinden sarsar bunu biliyorum
-
Sayın Deniz,
Hem öğretmenin ceza almasını istiyorsunuz hemde yasal girişimde bulunmam diyorsunuz. Ben eğer yasal girişimde bulunacaksanız çocuğu mutlak okuldan alın sonra girişimde bulunun diyorum. Zaten sonuç almanız çok zor. Bari çocuğu koruyun.
Bu sitede "öğretmene yapılacak en acımasız şey" olarak sorduğunuz soruya hukuki girişim dışında bir yanıt alamazsınız. Öğretmene dönün derken yanlış anlaşılmasın. Öğretmene olayı çocuğun nasıl olumsuz etkilendiğini anlatın. İdareyi bilgilendirin. Kusurunu bilsin demek istedim. Aman sakın öğretmene dönmek öğretmeni dövmek gibi algılanmasın:p
-
şikayet etmek veya dava açmak kendi kararıdır. bunları yapınca yargısız infaz yapılmıyor.merak etmeyin. yüce türk adaletine güvenin:D
-
MARİTA rumuzlu üye tarafından sadece hukuki olarak bir soru sorulmuş ve yanıt istenmiş. Buna uygun cevaplar da verilmiş. Bu üyelere teşekkür ederiz. Bunun haricinde soru soran kişinin diğer mesajlarını karıştırmak, boşanmış olduğundan söz etmek, diğer mesajlarında boşanmasıyla alakalı sorduğu soruları buraya taşımak , onu aşağılamak, parçalanmış aile vb. sıfatlar takmak en basit ifadeyle terbiyesizliktir.
Okulda bir öğrencinin dövülmesi eski yasada suç olduğu gibi yeni yasada da suçtur. Ancak eski yasaya göre ; çocukta bir hasar, raporluk bir durum yoksa, mahkemeye takdir hakkı tanınıyordu. 2005 değişiklikleriyle bu da kalktı. Birine vurmak kesinlikle suçtur.
Öğrenciyi dövmek serbest değildir. Bununla ilgili yargıtay kararları falan da getirilemez!
Avukat olmayan biri avukatlık yapamaz. Hukukçu olunabilir. Buna saygımız sonsuz. Emekli bir hukukçu veya hukuk mezunu olup aktif görevde bulunulmayabilir. Ama bu kimseyi beraat ettirme hakkı vermez.
SORULAN SORUNUN KAPSAMI DIŞINA ÇIKMAK, KONUYU TAŞIRMAK, ÖĞRENCİLERİN ÖĞRETMEN DÖVMESİNDEN , SINIFTA KIZLARIN BACAKLARINA BAKARAK MASTURBASYON YAPMASINDAN BAHSETMEK AÇIKÇA KONUYU SAPTIRMAK VE BU YOLLA HAKLI ÇIKMAYA ÇALIŞMAKTIR. BU AYIPTIR. Nasıl ve nereden çıktı bu sözler,nerden akla geliyor. Sorulan soru açık. Bunlar başka bir başlık altında tartışılabilir.
Öğrencinin öğretmen konusunda şikayeti varsa ; öncelikle şikayetin ciddi olup olmadığına dair diğer öğrenci ve öğretmenlerden bilgi alınır, araştırılır. İddialar ciddi ise ;
1- Öğretmenle konuşulur.Veli öğretmenden bilgi alır.
2- Öğrenciye veya diğer öğrencilere karşı bir küfür etme hadisesi devam ediyorsa okul müdürlüğüne yazzılı bilgi verilir ve gereğini yapması istenir.
3- Sorun çözülmemişse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilir. Soruşturma açılması istenir. Küfür ve şiddet gibi olayalara ilişkin şahit öğrenciler,veliler konudan haberdar edilerek çözüm bulunur.
4- Gereği yerine getirilmezse Bakanlığa şikayet ve genel mahkemelerde hakaret, küfür, dayak nedeniyle dava açmak hakkı mevcuttur.
Ayrıca ;
Konuyla ilgili hukuki cevaplar vermiş, yargıtay kararı koymuş, kanun numarası vermiş birine ''sen polis müdürüsün,memleketi size bırakmıııcaz '' falan türü ifadeler nedir!!! Mesleği ne olursa olsun,hakim,savcı,avukat,doktor,temizlik görevlisi kimseyi böyle aşağılayamazsınız!!!
Birçok defa nezaketten uzak üslupla soru soranı PİŞMAN ETME noktasına getirip olaylar - tartışmalar - hakaretler içinde olayı yürütmeye çalışmak abestir!
Sakin bir üslupla hukuk sorusuna hukuk cevabı verilebilir. İnsanlara hakaret edip sonra da onu cevap vermeye mecbur bırakmak, tahrik etmek ne büyük bir AYIP.
Bir sürü ithama hakarete maruz kalan diğer üyeyi cidden kutluyorum. Nezaketini yine de bozmamış.
SAYGILAR!
-
Alıntı:
gecem1970 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Deniz,
Hem öğretmenin ceza almasını istiyorsunuz hemde yasal girişimde bulunmam diyorsunuz. Ben eğer yasal girişimde bulunacaksanız çocuğu mutlak okuldan alın sonra girişimde bulunun diyorum. Zaten sonuç almanız çok zor. Bari çocuğu koruyun.
Bu sitede "öğretmene yapılacak en acımasız şey" olarak sorduğunuz soruya hukuki girişim dışında bir yanıt alamazsınız. Öğretmene dönün derken yanlış anlaşılmasın. Öğretmene olayı çocuğun nasıl olumsuz etkilendiğini anlatın. İdareyi bilgilendirin. Kusurunu bilsin demek istedim. Aman sakın öğretmene dönmek öğretmeni dövmek gibi algılanmasın:p
sayın gecem 1970 öğretmenin ne gibi bir ceza alması beni uzaktan yakından alakadar etmiyor insanların zihniyetini değiştirecek değilim ben yaşadıklarımı anlatırken öğretmen illaki ceza alsın yada şöyle olsun böyle olsun ,diye bir ithamda bulunmadım zaten gerekeni bir veli olarak yaptım ben sayın maritanın sorunlarını okudum ve yaşadıklarımı paylaştım yasal girişimde bulunup bulunmamam beni ilgilendirir,ve sonuçlarınada katlanırım,gerekli olan her şeyi ve yaşanacakları ailece oturup avukatıma danışarak karara bağladık,evet söylediklerimin arkasındayım çocuğumun okuldan eve ağlayarak ve yaşadıklarını anlatamıycak şekilde üzülmüş ve yıpranmış olarak geldiğini görünce bir anne olarak aklımdan geçen tek şey acımasızca şeylerdi,ama bunu sadece düşündüm bir anne olarak içgüdüsel birşey sanırım merak etmeyin sorunumuzirdelendi ölçülüp tartıldı okul yönetimi ve öğretmenler tarafından kızıma bağıran öğretmen kızımdan özür dileyerek ona izcilerin fener alayında meşale taşıtacağına söz verdi,okulda ilköğretim öğrencilerinin nöbeti kaldırıldı,ve çocuğuma kilolarından dolayı hakaret eden öğretmen idare tarafından uyarıldı ve bu konuda sınıf öğretmenimizin kendi çabalarına minnettar kaldık,ve onun kızımın ikinci annesi olabileceğini bile düşündüm ve bütün bu olaylar kavga gürültü olamdan,kimse kimseyi dövmeden gerçekleşti yorum yapan herkeze teşekkürler
-
Öğretmen özür diledi.
Çoğun gönlünü meşale taşıtarak alma sözü verdi.
Okulda öğrenci nöbeti kaldırıldı.
İdare öğretmeni uyardı.
Ve bütün bunlar bir öğleden sonra içinde oldu bitti. Harika valla. Özel okulların bile bu kadar hızlı ve iyi çalıştığını bilmiyordum. Gerçekten çok şanslısınız. Çocuğunuzda öyle. Darısı diğer öğrenci ve velilerimizin başına..
-
Alıntı:
gecem1970 rumuzlu üyeden alıntı
Öğretmen özür diledi.
Çoğun gönlünü meşale taşıtarak alma sözü verdi.
Okulda öğrenci nöbeti kaldırıldı.
İdare öğretmeni uyardı.
Ve bütün bunlar bir öğleden sonra içinde oldu bitti. Harika valla. Özel okulların bile bu kadar hızlı ve iyi çalıştığını bilmiyordum. Gerçekten çok şanslısınız. Çocuğunuzda öyle. Darısı diğer öğrenci ve velilerimizin başına..
Yorum yok ?????????????????????
-
mehaba. yeni üyeyimtam olarak nereye yazıcagımı bilemedm fakat acil birşey sormak istiyorum bu konuyla alakalı olarak. öğretmenim yanlış anladıgı birşeyden dolayı disipline vermek istedi. ben öyle olmadgnı söyledgmde yanlış hakarete giren sözler söyledi. velime anlattım konuşuldu öğretmen hala kabul etmeyp aynı üslubuna devam etti. ertesi günde bir dilekçe ile disipline verdi. fakat söylemedgm şeyleri söyledi demiş. şimdi ben arkadaşlarım veya velim ne yapmalıyım
-
iyi günler müdür yardımcısı herkesin önünde kılık kıyafetim düzgün değil diye beni tkeme tokat dövü ne yapmalıyım
-
Alıntı:
Av.Muhammet Halil Uçar rumuzlu üyeden alıntı
MARİTA rumuzlu üye tarafından sadece hukuki olarak bir soru sorulmuş ve yanıt istenmiş. Buna uygun cevaplar da verilmiş. Bu üyelere teşekkür ederiz. Bunun haricinde soru soran kişinin diğer mesajlarını karıştırmak, boşanmış olduğundan söz etmek, diğer mesajlarında boşanmasıyla alakalı sorduğu soruları buraya taşımak , onu aşağılamak, parçalanmış aile vb. sıfatlar takmak en basit ifadeyle terbiyesizliktir.Okulda bir öğrencinin dövülmesi eski yasada suç olduğu gibi yeni yasada da suçtur. Ancak eski yasaya göre ; çocukta bir hasar, raporluk bir durum yoksa, mahkemeye takdir hakkı tanınıyordu. 2005 değişiklikleriyle bu da kalktı. Birine vurmak kesinlikle suçtur.
Öğrenciyi dövmek serbest değildir. Bununla ilgili yargıtay kararları falan da getirilemez!
Avukat olmayan biri avukatlık yapamaz. Hukukçu olunabilir. Buna saygımız sonsuz. Emekli bir hukukçu veya hukuk mezunu olup aktif görevde bulunulmayabilir. Ama bu kimseyi beraat ettirme hakkı vermez.
SORULAN SORUNUN KAPSAMI DIŞINA ÇIKMAK, KONUYU TAŞIRMAK, ÖĞRENCİLERİN ÖĞRETMEN DÖVMESİNDEN , SINIFTA KIZLARIN BACAKLARINA BAKARAK MASTURBASYON YAPMASINDAN BAHSETMEK AÇIKÇA KONUYU SAPTIRMAK VE BU YOLLA HAKLI ÇIKMAYA ÇALIŞMAKTIR. BU AYIPTIR. Nasıl ve nereden çıktı bu sözler,nerden akla geliyor. Sorulan soru açık. Bunlar başka bir başlık altında tartışılabilir.
Öğrencinin öğretmen konusunda şikayeti varsa ; öncelikle şikayetin ciddi olup olmadığına dair diğer öğrenci ve öğretmenlerden bilgi alınır, araştırılır. İddialar ciddi ise ;
1- Öğretmenle konuşulur.Veli öğretmenden bilgi alır.
2- Öğrenciye veya diğer öğrencilere karşı bir küfür etme hadisesi devam ediyorsa okul müdürlüğüne yazzılı bilgi verilir ve gereğini yapması istenir.
3- Sorun çözülmemişse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilir. Soruşturma açılması istenir. Küfür ve şiddet gibi olayalara ilişkin şahit öğrenciler,veliler konudan haberdar edilerek çözüm bulunur.
4- Gereği yerine getirilmezse Bakanlığa şikayet ve genel mahkemelerde hakaret, küfür, dayak nedeniyle dava açmak hakkı mevcuttur.
Ayrıca ;
Konuyla ilgili hukuki cevaplar vermiş, yargıtay kararı koymuş, kanun numarası vermiş birine ''sen polis müdürüsün,memleketi size bırakmıııcaz '' falan türü ifadeler nedir!!! Mesleği ne olursa olsun,hakim,savcı,avukat,doktor,temizlik görevlisi kimseyi böyle aşağılayamazsınız!!!
Birçok defa nezaketten uzak üslupla soru soranı PİŞMAN ETME noktasına getirip olaylar - tartışmalar - hakaretler içinde olayı yürütmeye çalışmak abestir!
Sakin bir üslupla hukuk sorusuna hukuk cevabı verilebilir. İnsanlara hakaret edip sonra da onu cevap vermeye mecbur bırakmak, tahrik etmek ne büyük bir AYIP.
Bir sürü ithama hakarete maruz kalan diğer üyeyi cidden kutluyorum. Nezaketini yine de bozmamış.
SAYGILAR!
Asıl terbiyesizlik sizin yaptığınızdır.
-
Alıntı:
uğur0010 rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler müdür yardımcısı herkesin önünde kılık kıyafetim düzgün değil diye beni tkeme tokat dövü ne yapmalıyım
Kılık kıyafetini düzeltmelisin.
-
Cevap: Re: Öğretmenin Öğrencilere Hakaret Etmesi
Alıntı:
nilaygocmen34 rumuzlu üyeden alıntı
Kılık kıyafetini düzeltmelisin.
dayak atanları kınıyorum ancak hani diyorum ki iğneyi kendimize batırsak önce...........
-
Cevap: Re: Öğretmenin öğrencilere hakaret etmesi....
öncelikler herkese merhaba
Gazi üniversitesi öğrencisiyim bu yaz Erasmus proğramı ile Almanya'da yaz stajımı tamamladım ve Türkiye'ye döndüm. gelir gelmez staj işlemlerimi tamamlamak üzere staj komisyonu başkanlığına gittim. staj komisyonu başkanım staj raporumu almak üzere iken içeri birden fakültemizin Erasmus koordinatoru geldi ve yetkisi olmadığı halde staj komisyonuna benim stajımın kabul edilmemesi gerektiğini söyledi. bunu üzerine bende kendisine neden diye sorduğumda bana saygısız terbiyesiz ahlaksız ve başarısız olduğumu söyledi. ve staj komisyonundaki hocaların benim stajımı saymaması için elinden geleni yapacağını söyledi. benim bütün belgelerimin tam olması nedeniyle staj komisyonu başkanımız benim raporumu almak zorunda kaldı
Şimdi sizlere sormak istediğim iki adet soru var:
Birincisi Staj Komisyonuna etki edecek gücü olmayan Erasmus koordinatorumun bu komisyona etki etmesi halinde nerelere başvuru yapabilirm?
İkincisi ise Erasmus koordinatorum bana yaptığı yukarıda belirttiğim hakaretler için yasal olan hakkımı nasıl ararım?
Saygılarımla...
-
Ben çocuklarıma bir fiske bile atmıyorken öğretmenin çocuklarıma tokat atmasını kabullenemem. Bunu kabullenen bir hukuku da tanımam. Bunu kabullenen eğitimi de eğitimciyide lanetlerim.
-
Cevap: Öğretmenin Öğrencilere Hakaret Etmesi
Arkadaşlar zaman inanın ki çok kötüye gidiyor.Bir yandan TV, bir yandan çevre, bir yandan maddi imkansızlıklar ve daha akla gelebilecek bir çok etken ile çocuklarımız zıvanadan çıkıyor, aymazlık içine giriyor, bilinçsiz bir gelecek yetişiyor.Bakın veliler anlamadan dinlemeden sormadan danışmadan bu çocukların ağzına bakarak niye böyle yaparlar.Allah aşkınıza kendinize gelin yahu.Tamam her meslekte çürük halkalar olabilir ama kendimizi de kandırmıyalım lütfen.Bir okulda hangi öğrencinin ne tür bir emtia olduğunu arkadaşları da öğretmenleri de idarecileri de hatta kendi anası babası sülalesi de biliyor.Sonra hadi milli eğitime karakola.Biz nası bir ülke vatandaşıyız yahu.Bu avrupalılar bizi niye almıyor.Ahan da bundan işte.Biz millet olarak bi kendimize bakalım.Anlaşmayı orta yolu bulmayı hakkımızı aramayı yani cahal bir milletiz Bir de müslümanız diyoz.Arsızlık hırsızlık cinayet kapkaç zimmete geçirme dedikodu, kıskançlık, çamur atma, küçümseme, rabbena hebbanaa, sübyancılık, aymazlık, bilim teknolojide 1 numara, haksızlık, adaletsizlik, 9 10 yaşında sigara uyuşturucu(ki benim gördüğüm bu yaşta bir çok öğrenci var), çete, dolandırıcılık, terör.Arkadaşlar yazık bize yuh olsun bize bu nası bi ülke nası bi insan evladı nası bi vatandaş nası bi müslüman.Vallahi yazık .İnanın ki kahroluyorum.Arkadaş açık açık söylüyorum.Müslüman olarak burda doğacağıma hristiyan olarak ingilterede doğsaydım.Ha bu arada sapına kadar inançlıyım. Bazıları dicek ki sömürgeci, kapitalist bir ülke.Kardeşim geçin bunnarı.uzanamıyacağın ciğere misali.Medeniyet, bilim teknoloji vb. vb. vb. yaw kardeşim adamlar marsa gitcek yakında.Allahaşkına biz ne yapıyoz nelerle uğraşıyoz.Öğretmen çocuğuma bağırdı, tokat attı, gururunu kırdı bla bla bla.Devam edin kardeşim afferin devam edin. yüz verin tepenize çıkartın bizim gibi ülke evladına da bu yakışır.Arkadaşım şu öğretmenlerin yakasından düşün yaw.Yazık yaw.Yuh olsun size yaw.Anasının babasının bakamadığına bu öğretmen bakıyor yaw.Hz .Ali ne demiş 40 yıl köle olurum demiş.Öğretmen dediğin senin çocuğun okuma yazma öğretiyor. yaw.Valla benim söylicem bu kadar.
-
Öğretmenlerin kutsallığına genele şamil olarak laf söylemek bir yana, içlerinden bir tanesinin dahi yaptığı hatayı bile reklam yapmayı doğru bulmuyorum.
Her mesleği karaladık. Öğretmen dayakçı, avukat şöyle, doktor böyle, mühendis şöyle... Kimiz biz sahiden? Sahiden ayıp ediyoruz.
Bu açıdan bnbnbnbn00 sana katılıyorum.
Öğretmen çocuğuma tokat mı atmış? Belki o tokat ile aklı başına gelir de tüm geleceği kurtulur diye düşünen kalmamış. Herkesin çocuğu değerlidir ama öğretmen de zevk olsun diye çocuk tokatlamıyorsa vardır bir bildiği demek gerek. Ne oldu "eti senin, kemiği benim" anlayışına. Herkes bir demokrasi ve özgürlük şurubu içmiş, kendini herşeyden üstün görüyor. İnin aşağıya inin. Yoksa birilerinin demokrasisi sizi geçer, demokrasinizden de olursunuz...
-
litigation bi öğretmen olarak sana teşekkür ediyorum...
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Öğretmenlerin kutsallığına genele şamil olarak laf söylemek bir yana, içlerinden bir tanesinin dahi yaptığı hatayı bile reklam yapmayı doğru bulmuyorum.
Her mesleği karaladık. Öğretmen dayakçı, avukat şöyle, doktor böyle, mühendis şöyle... Kimiz biz sahiden? Sahiden ayıp ediyoruz.
Bu açıdan bnbnbnbn00 sana katılıyorum.
Öğretmen çocuğuma tokat mı atmış? Belki o tokat ile aklı başına gelir de tüm geleceği kurtulur diye düşünen kalmamış. Herkesin çocuğu değerlidir ama öğretmen de zevk olsun diye çocuk tokatlamıyorsa vardır bir bildiği demek gerek. Ne oldu "eti senin, kemiği benim" anlayışına. Herkes bir demokrasi ve özgürlük şurubu içmiş, kendini herşeyden üstün görüyor. İnin aşağıya inin. Yoksa birilerinin demokrasisi sizi geçer, demokrasinizden de olursunuz...
Eğitimci olduğunuzu anlıyorum ve hala bunu savunuyor olmanızı bir türlü anlamıyorum.
Bizim öğretmenlerimiz dayağın bir eğitim materyeli olduğunu düşünüyorlarsa öğretmen yetiştirmeyi de becerememişiz demektir. Çocuğa ulaşmanın, bildiklerini aktarmanın, iyi, yurtsever ve ayakları üzerinde durabilecek bir genç yaratmayı dayaksız yapabilen öğretmenler istiyorum.
Öğrencilerinize ezberlettiğiniz çocuk hakları bildirgesini bir de öğretmenlerimiz anlayarak okusa
-
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Eğitimci olduğunuzu anlıyorum ve hala bunu savunuyor olmanızı bir türlü anlamıyorum.
Bizim öğretmenlerimiz dayağın bir eğitim materyeli olduğunu düşünüyorlarsa öğretmen yetiştirmeyi de becerememişiz demektir. Çocuğa ulaşmanın, bildiklerini aktarmanın, iyi, yurtsever ve ayakları üzerinde durabilecek bir genç yaratmayı dayaksız yapabilen öğretmenler istiyorum.
Öğrencilerinize ezberlettiğiniz çocuk hakları bildirgesini bir de öğretmenlerimiz anlayarak okusa
Öğretmen değilim, hukukçuyum, aynı zamanda öğretmen çocuğuyum. Bir öğretmenin tokat atmasını değil, doğal olarak atmamasını tercih ederim. Şu anki misyon; Özgüveni olan çocuklar yaratmak. Özgüven yaratacağım diye aşırı şımartılan çocukları büyümüş hallerinde bu sitede de gördünüz. Özgüveni çok yerinde bir çok hukuk fakültesi öğrencisi avukatlara şunu soruyor; "abi/abla avukatlıktan kaç tl kazanıyorsunuz?". Bu fazlası ile aşılmış bir özgüven değil mi?
Çocuğum önce çevresine duyarlı olmayı, sonra saygıyı ve en son kendisine güven duymayı, ayakları üzerinde durmayı vs. öğrenmeli. Önce BEN diyen saygısız bir çocuğa öğretmen tokat vurmak zorunda kaldıysa bir tane de ben vurmalıyım. Şunu düşünürüm; "Acaba biz velilerin aşırı boşluğundan mı öğretmenler (psikolojik sorunu yoksa) bu çocukla bu derecede muhatap olup, çocuğumu dövsünler? Üstelik dayakçı öğretmen nedir bilirsiniz. Her önüne gelene tokatı basar. Bir öğretmen sınıftaki birçok çocuğa tokat atıyorsa o ruhen hastadır, ama bir öğretmen sınıfta 1 çocuğa tokat attıysa o çocuk hastadır. Tedavi gerekir.
-
Şiddet hukuka aykırı bir eylem ise büyüğe küçüğe ayrım yapılmaz.
Kurallara aykırı davranan çocuğa da uygulanacak hukuk kuralları vardır.
Kaç yaşında olursa olsun yanlış davranışlarda bu müeyyidelerin uygulanması çocuğu ileride hukuka uygun davranmada antremanlı hale getirir.
Müeyyide olarak hiç bir hukukta yeri olmayan dayağın seçilmesi çocukta onarılması güç yaralar açar. En haylaz çocuğu bile dize getirecek olmadı sorunu kökten çözecek kurallar mevcut iken çocuktaki sorunlu kişiliği azdıracak yönteme müracaat kabul edilebilir değil.
Hukuk kurallarını çocuklara karşı işletip sonuç elde edemezsek büyüklere bu hukuk ne mana ifade eder?
-
Tartışma yönüne doğru...
Dayakçı öğretmenlere şok haber!
Öğrencisini döven öğretmenin 15 yıl hapsi istendi!
İstanbul’da ödevlerini yanlış yapan üç öğrencisini döven öğretmen İ.Ç. hakkında savcılık 15 yıl hapis istedi
İSTANBUL Sarıyer İlköğretim Okulu 5/A sınıfında okuyan B.C.Y. (11) ile aynı sınıfta eğitimgören 11 yaşlarındaki M.K. ve A.K. doğumiznine çıkan sınıf öğretmenlerinin yerine geçici olarak gelen öğretmen İ.Ç. (42) hakkında aileleriyle birlikte Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Öğrenciler ödevlerini yanlış yaptığı için öğretmen İ.Ç.’nin kendilerini tahta cetvelle dövdüğünü, yarısı su dolu su şişesiyle kafalarına vurduğunu daha sonra da 1.5 saat boyunca tek ayak üzerinde yağmur altında beklettiğini iddia etti. Bunun üzerine öğretmen İ.Ç. hakkında Sarıyer Savcılığı soruşturma başlattı.
MOTİVE ETMEK İÇİNMİŞ!
Savcılığa ifade veren İ.Ç. “Öğrencilerimi tek ayak üzerinde yağmurda bekletmedim. Zaman zaman öğrencilerimotive etmek için kulaklarını çekeriz ama şiddet olmaz” sözleriyle kendisini savundu. Ve Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davada 2003’te de Almanya’da aldığı bir cezadan sabıkası bulunan öğretmen İ.Ç. hakkında “kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılarak 3 öğrencisini kasten yaraladığı” gerekçesiyle hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı. Sanık öğretmenin önümüzdeki günlerde hâkimkarşısına çıkması bekleniyor.
http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/10/19
-
Bir defasında kreşe giden oğluma 23 nisanda yapacakları gösteriden bana biraz bahsetmesini ısrarla istememe rağmen öğretmenin bizlere hiç bir şey söylememelerini istediğinden dolayı oğlumdan tek cümle bile alamadım ve öğretmeninin meslekleri çocuklara tanıtacağız sizde bir kaç saatinizi bize ayırın daveti üzerine kreşe gittiğimde öğretmenin çocuklara sevgi ile yaklaşıp bir şekilde olması gereken disiplinide sağladığını gördüm ve ikna oldum. Yazılanları okuduktan sonra kanaatim şiddet olmadan ilkokul 3.sınıfa giden ve benden çok oğlumu gören öğretmenin oğlumu terbiye hakkınada sahip olduğunu düşünüyorum.
-
Arkadaşlar velilerin bizi şikayet etme hakkı var da bizim velileri şikayet etme hakkımız yok mu?
Çocuğun istenmedik davranışlarını yazılı olarak veliye iki üç defa beyan ettikten sonra; veliyi çocuğunun eğitilmesinde üzerine düşen görevleri yapmadığı için dava edemez miyiz? Yok mu buna benzer örnek?
Bir veli için eğitimde çocuğunu takip etmemek, çocuğunu aç bırakmak suçuyla ya da hasta çocuğuna ilaç temin etmemekle aynı suç olmalı bence.
-
öğrenciye öğretmen tarafından yapılan hakaretin idari cezası nedir?milli eğitim yönetmeliğinde bu filin karşılığı nedir?hangi cezlar gelebilir öğretmene?
-
Alıntı:
GDogus rumuzlu üyeden alıntı
Hanımefendiler, Beyefendiler!
Böyle bir iyi niyet ve kalite karşısında eksikliğimi hissetmek bile huzur veriyor; zira kendimi geliştirmem gerekliliği ile göstereceğim çaba bireysel gelişmelere; dolayısıyla toplumsal gelişmelere sebep olur inancıyla ümitleniyorum.Üslup ve hitabetinizi muhatap kabul edebilir miyim? Teşekkür ederim.Saygılarımla.
Sayın GDOGUS..Toplumdan-Bireye geçiş tezinize katılmamak elde değil..Toplumumuzun en büyük sorununun eğitim olduğu düşünülüp;sokaklarımızın çöpten,insanlarımızın ağızlarınında küfürden geçilmediği günümüz koşulları gözönüne alınırsa,eğitim,ama illaki kaliteli bir eğitim,sadece eğitim kurumlarında öğrenilemeyecek bir mücevher niteliğini taşır..Kuşkusuz,bu güzel,hukuk bazlı internet sitesi içerisinde bile,birbirimizle yapacağımız böyle seviyeli etkileşimler,hem bizler,hemde gelecek nesillerimiz için,örnek alınması gereken birer kişisel gelişim dersi olacaktır..
Yukarıda öğretmen-öğrenci diyaloğunda birbirleriyle konuşmalarında,beklediğimiz seviyeyi koruyan,ve açıklayıcı bilgileriyle bizleri aydınlatan kişileri ise ayrıca tebrik ediyorum..
Böyle örnek alınabilecek diyalogların,tüm toplumumuza yayılması dileklerimle..:))
-
Baştan söyleyeyim; ne hukukçuyum, hukuk sever (hukuk sevmez de değilim oysa) ne de öğretmen.Konu bu forumda eskise de hayatımızda hep taze.
Zaten mevzu hep şöyle değil midir?
1-Polis "orantılı güç" (her ne demekse) kullanır."Güc"e maruz kalmayanlar durumu alkışlar,adalet yerini bulmuştur.
2-Jandarma köyde taşkınlık çıkaranı çeker,götürür,gerisini siz düşünün.
3-Öğretmen okulda "şımarıklık" yapanı hifif,orta ve şiddetli olmak üzere haşlar.Hafifi makbuldür.
4-Doktor ya da sağlık çalışanı ( ki ben de sağlık çalışanıyım) arada hastayı azarlar, pek değerli vakti boşa gitmektedir.
5-Evde baba ya da nadir olarak bazen anne de çocuklarının iyiliği için, birazcık sopanın ucunu göstermeyi mübah sayar.
6-Son olarak koca,çoğu durumda gerekirse bu yola başvurabilme hakkını kendinde görür.
Liste daha da uzayabilirdi.
Lakin mevzu şudur; güçlü pozisyondaki güçsüz olanı ,hep yine yeniden "eğitmek"te ,"hizaya getirmek"te , "haddini bildirmek"te, ya da "iyilik etmek"tedir...
Ne zaman ki; öğretmen ,doktordan (ki hemşire de o lutfa erebilir) bi' hiza aldığında, haddi bildirildiğinde bunu mübah görür,boynunu büker...
Ne zaman ki; polis bi' yakınınıza ya da size "orantılı güç" uygulama şerefine erer ve siz de "hukuk devleti işte budur,zaten haketmiştik" dersiniz...
Ne zaman ki; "evin reisi", raydan çıkanları (siz ya da çocuklar) yine sizin iyiliğiniz için arada bi'kaç şaplak (ya da fazlası) atar ve siz "bu da bana ders olsun" dersiniz...
İşte o zaman efendim, O çocuk dünyanın en masum çocuğu da olsa arada şaplağı yemeli,haddini bilmeli arkadaş.Yoksa O çocuk şımarıklığın daniskasını da yapsa O'nun cezasını Sen, artık tahammül edemeyen Muhmut Hoca olarak Sen vermeye kalkarsan, ben de meslekten bıkmış/sosyal hakları elinden alınmış bir sağlıkçı olarak yolu hastaneye düşen Mahmut Hoca Sen'i fırçalamaktan haz alır, beni de memur maaşlarını protesto ederken, akşama kadar "suçlu" peşinde koşmaktan usanmış Polis Polat Abimiz bi' güzel haşlar.Vs. vs.
Uzun lafın kısası benim oğlum dünyanın en terbiyesizce şeyini de yapsa , öncelikle bundan ben haberdar edilmeliyim.Adı üstünde EĞİTİM ÖĞRETİM.O'nun eğitiminden önce ben sonra okulu mesul.Kimse durumdan kendine fazlasıyla vazife çıkarmamalı.Yoksa halimiz nice olur?
-
Bravo... Ne kadar kolay öğretmen olmadan öğretmenlik hakkında ahkâm kesmek. Eğitimin üç tane sac ayağı var: Aile, Okul, Çevre... Aile olarak sen okula destek amaçlı çocuğuna eğitim verdin mi? Çocuğunun yaşadığı çevre onun eğitimine olumlu katkı sağlıyor mu? Veli olarak okulla iletişimin yeterli mi, yoksa çağrılınca mı okula gidersin? Bir an için öğretmen olduğunu düşün ve bu sorulara cevap ver. Sen evinde bir çocuğunla baş edemezken, öğretmen okulda, seninki de dahil onlarca çocukla baş etmek zorunda. Senin ve eşinin evde çocuğunuza uyguladığınız sözlü veya fiili şiddetin çeyreğini öğretmen okulda uygulamaz. Eğitimde şidetin yeri yoktur. Elbette yetersiz olan öğretmen daha çok şiddete baş vurur. Bütün bunlara eyvallah da... Dası var işte. O dayı anladığınız zaman öğretmenliğin ne denli zor bir meslek olduğunu kavramış olursunuz.
-
Alıntı:
Arifzade rumuzlu üyeden alıntı
öğretmenliğin ne denli zor bir meslek olduğunu kavramış olursunuz.
Kolay Meslek var mı ?
-
Ben bu mantığı çoğu kişide görüyorum, yaşadıkları hayatta en ufak hatalara bile tahammül edemeyen insanlar günde binlerce hata ve kusurla karşılaşan eğitimcilerin halinden anlamıyor. Bir eğitimci olarak bütün öğrencilerimi kendi çocuğum, kardeşim gibi görüyorum, çoğu eğitimci de aynı görüştedir. Ancak bir insanın yüzlerce kişi ile kanun ve yönetmeliklere birebir uyarak uğraşmasını beklemek tamamen hayal ürünüdür. Sonuçta ne oluyor hep öğretmen eziliyor. Çünkü eğitim hayatı boyunca mutlaka karşısına çıkan özel durumlar oluyor ve suçlu hep eğitimci oluyor. Bu konularda yine eğitimcileri yani bizleri suçlu görüyorum, vasıfsız işçilerin bile dünya kadar hakkı varken, bizler haklarımıza sahip çıkamıyoruz. Unutmayalım ki bizlere ceza vermek için sıraya geçenleri bile biz eğitmeye çalışıyoruz. Yarım milyondan fazla insanız, 3-5 kendini bilmeze haddini bildiremiyoruz. Kimse bize sahip çıkmadığı gibi biz de birbirimize sahip çıkmıyoruz. Umarım gün olur devran döner.Eğitimden zerre anlamayanların eğitimciye saygı duymaları dileğiyle.
-
Bir öğretmen öğrencisine sadist veya patolojik duygularla hakaret edermi, öğrencisine vurur mu? Hiç sanmıyorum. Ben okullarda bilhassa büyükşehirlerdeki okullarda öğrencilerin gerçekten son derece ahlak ve terbiye seviyesinin düşük olduğunu görüyorum. Anasının babasının söz geçiremediği edep terbiye vermeyi başaramadığı ipten kazıktan kurtulma gençlere kıt kanaat bir maaşla bir şeyler öğretmeye, yontmaya çabalıyorlar. Öğretmen de insan, sabır da bir yere kadardır. Yapamıyorsan bırak mantığı bence öğretmenlik için en son yürütülebilir. Yetişkin bir insana sözle izahla bir şey anlatabilirsiniz ancak yaşken eğilmemiş kütük halini almış bir gence hayatın tokadını yiyip "okusaydım ben de adam olurdum" diyeceği yaşa kadar bir şey anlatmak çok zordur.
Ben tahsil hayatım boyunca öğretmenlerimden haklı haksız az sayıda şiddet ve hakaret görmüşümdür. O az sayıdanın içinde koca sınıfta derdi ders dinlemek olmayıp zıpırlık yapanların yarattığı ortamın etkileri vardı. Ben hiç bir öğretmenime kızgın ya da kırgın değilim. Bugün mesleği icra ederken koca koca insanlara söylemek zorunda kaldığım sözlerden daha kötüsünü işitmedim, onlara yapmak istediklerimi öğretmenlerimden de yaşamadım.
Benim de bir gün çocuğum okula giderse ve it kopuk güruhuna dahil olursa yiyeceği dayaklar için şimdiden afiyetler dilerim. Ama babasına benzer de benim öğrenciliğimde olduğu gibi örnek öğrenci olarak gösterilirse şansına karşılaşacağı çürük elma öğretmenlerini de uyarırım.
-
Konuyu hortlatmak olacak ama yazmak birazda içimi dökmek istiyorum...
Ben birkaç ay önce çok isteyerek öğretmenliğe başladım... Bir sürü idealim hayallerim amaçlarım planlarım vardı... Öncelikle başkentte olmama rağmen nasıl imkansızlıklar içinde bi ülke olduğumuzu fark ettim ama o değil şimdi konumuz... Büyük bir heves, güler yüz ve sevecenlikle başladım... Mevcutlar otuz küsür... Sonra gördüm ki devir eski devir değil.. Çocuklara güler yüz gösterdikçe onlar azmaya başladı...
Bu arada bende idealistlik var ya o otuz küsür çocuğun bulunduğu sınıfta küsüratı oluşturan tayfa hep sürekli konuşan sınıfta uğultu çıkaran tayfa yüzünden kalan ve amacı büyük bir merakla ders dinlemek olan otuz öğrencinin konsatrasyonu bozuldukça benim sinirlerim oynamaya başladı aynı zamanda maaş alıyorum ve o çocuklara öğretmeliyim... Ödevler veriyorum, velilerle ilişkiler kuruyorum nasıl meraklıyım nasıl istekliyim anlatamam...
Neyse az daha zaman geçti o konuşanların kulaklarını çekmeye başladım yalan yok. Ve inanın inanılmaz etkili oldu.. Yavrum konuşma, canım konuşma, evladım konuşma demekle bu işin yürümeyeceğini gördüm... Ve şiddet ETKİLİ OLDU. Ha yanlıştır tartışılır. Ama bu mevcutta sınıfta işe diğer her şeyden çok yaradı... Ben yine öğrenmek isteyen kısımla ilgiliyim veliler çağırıp önerilerde bulunuyorum falan.. Bu arada bir kaç yıllık sadece derse girip çıkan öğrenciyle ilgilenmeyen hocalarıda eleştirmeyi ihmal etmiyorum tabi (:
Geçen hafta bir veli çocuğunun kulağını çektim diye başka bir veliyi de benim çocuğumun kulağını çekti seninkini de çeker diyerek yanına alıp beni mem'e şikayet etmiş yazı geldi... Ben artık veli çağırmıyorum... Ben artık heyecanla ders anlatmıyorum... Ben artık öğrencilerle birebir özel ilgilenmiyorum... Artık hevesim yok... Artık o eleştirdiğim öğretmenler gibiyim. Ve burada yasalardan çok anlayan veliler bu saydıklarım yasal... Devlet bana ders anlat diye maaş veriyor bende sadece onu yapıyorum artık.. Sınıf içinde gürültü olması önemli değil artık...
Çok daha bilmiş velilerimiz olabilir belirtiyim hemen... Kitaplarda yazanları biliyorum ezbere... Ve sizde bilin ki orada yazanların çoğu Avrupa eğitim sisteminde araştırma yapan (Teknoloji dolu, 15 20 kişilik sınıflar) kişilerin sözleri... Ben bu günkü sınıflarda tatlı dille sükuneti sağlıyorum diyen kişinin elini öperim. Ve yine çok daha çok bilen veliler.. Evet öğrenci derste sıkılmamalı, öğrenci kendini ifade etmeli, öğrenci rahat hareket edebilmeli, öğrenci kırk dakika boyunca duramaz daha çocuk evet bunlar doğru ama 35 kişilik sınıflarda bunların geçerliliği YOK. Bunlar olursa o sınıfta bilgi alabilecek tek bir çocuk yok ki youtube da öğretemn madara yazıp bunların olduğu sınıfları gözlemleyebilirsiniz...
Son olarak değerli avukat ve hukukçular sorum şu; içimdeki idealist hoca tamamen ölmeden ben o dersi egale eden, bozan, huzur kaçıran çocukları ne yapabilirim hadi siz söyletin??? Onlar çocuk ve ben dava açamam hiç bir şekilde hakkım yok yanılıyor muyum???
Teşekkürler (Mesleğe İdeallerle Başlayıp Sistem Yüzünden Hemen Sönen Öğretmenlerden Bir Tanesi)
-
Sınıfta huzuru bozan, ders dinlemeyen başkalarına da dinlettirmeyen öğrencinin kulağını çekmek "terbiye hakkı" sınırları içindedir tabi kulağı koparmamak kaydıyla.