Re: yalancı şahitlik cezası ne olur..
Yalan tanıklık
Madde 272 - (1) Hukuka aykırı bir fiil nedeniyle başlatılan bir soruşturma kapsamında tanık dinlemeye yetkili kişi veya kurul önünde gerçeğe aykırı olarak tanıklık yapan kimseye, dört aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Mahkeme huzurunda ya da yemin ettirerek tanık dinlemeye kanunen yetkili kişi veya kurul önünde gerçeğe aykırı olarak tanıklık yapan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
(3) Üç yıldan fazla hapis cezasını gerektiren bir suçun soruşturma veya kovuşturması kapsamında yalan tanıklık yapan kişi hakkında iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(4) Aleyhine tanıklıkta bulunulan kişi ile ilgili olarak gözaltına alma ve tutuklama dışında başka bir koruma tedbiri uygulanmışsa, yüklenen fiili işlemediğinden dolayı hakkında beraat kararı veya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş olması koşuluyla, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(5) Aleyhine tanıklıkta bulunulan kişinin gözaltına alınması veya tutuklanması hâlinde; yüklenen fiili işlemediğinden dolayı hakkında beraat kararı veya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş olması koşuluyla; yalan tanıklık yapan kişi, ayrıca kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna ilişkin hükümlere göre dolaylı fail olarak sorumlu tutulur.
(6) Aleyhine tanıklıkta bulunulan kimsenin ağırlaştırılmış müebbet hapis veya müebbet hapis cezasına mahkûmiyeti hâlinde, yirmi yıldan otuz yıla kadar hapis cezasına; süreli hapis cezasına mahkûmiyeti hâlinde, mahkûm olunan cezanın üçte ikisi kadar hapis cezasına hükmolunur.
(7) Aleyhine tanıklıkta bulunulan kimsenin mahkûm olduğu hapis cezasının infazına başlanmış ise, altıncı fıkraya göre verilecek ceza yarısı kadar artırılır.
(8) Aleyhine tanıklıkta bulunulan kişi hakkında hapis cezası dışında adlî veya idarî bir yaptırım uygulanmışsa; yalan tanıklıkta bulunan kişi, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır
Re: Yalan Taniklik Yapma Cezasi Nedİr?
Sn. Ekircali ben konumun devamına aynı bu konuyu işledim. Fakat kimse yanıt vermeyince yeni bir başlık atmak istedim...Bu konunun benim davam için seyri çok önemli ilginize şimdiden teşekkür ederim...
Re: Yalan Tanıklık Yapma Cezasi Nedir?
sende benimgibi bayaa safmışın be kardeşim. benimkide öğretmendi ve aynı dümeni bana yaptı sonuca gelince
1. altınları unut
2 uyanıklık yapıp gecici işi bırakır gecici nafaka talep eder ve alır. arkasından tekrar çalışmaya başlar ve sende çalıştığını ıspatlamak için bayya uğraşırsın
3 kesinlikle psikoloğa gider çok madur oldum ayakları yapar tazminat ister.
arkasından boşanma olur ve pişmanlık duymaya başlar. sen evlenirsin ama seni rahat bırakmaz taaki kendide evleninceye kadar. bu seneryo hiç şaşmaz. benimkinin bayan öğretmen arkadaşıyla diyaloğuna şahit oldum. arkadaşı ayrı yaşıyor boşanma aşamasında ve bizimkine aaaa hayatta çekemem hemen boşanırım zaten maaşım var 20-30 milyarda tazminat aldımmı bakarım keyfime işte anlayış bu ne diyeyim ama kazın ayağı öyle değil hakimlerimiz çok zeki adamın yüzüne baktımı ne niyeti olduğunu anlıyor ve bütün planlar boşa çıkıyor ve elline hiç bişi kalmadı bizimkinin. birde benden habersiz evi terkettiği gün ondan habersiz hediye olarak ona araba almıştım okula gitsin gelsin yorulmasın diye.
haa bu arada öğretmen arkadaşıda benimkinin rezilliğini görünce tekrar barıştılar ve başka okula tayin olmuşlar. olan benim uydum akıllı hanıma oldu şimdi rezil şekilde yaşıyor yok pişmanmış yok hata yapmışmış aracılar koydu ama nafile bizde boşandıktan sonra geri dönüş olmaz çıkılan kapıdan bir daha girilmez sonuçta ektiğini biçecek.
Kadının mağdur olduğu iddiası yüzyılın en büyük yalanıdır. Kadın hakları olayı ise yüzyılın en büyük soytarılığıdır.
Ben de bir nafaka mağduruyum. Eşim nafaka alıyor. Hem çalışıyor hem de başkasıyla imam nikahlı yaşıyor. Nafakadan nasıl kurtulurum? Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler ederim.
boşanmalarda genelde erkekler kadınları ezen tarafken , bazen bayanlarında işin kurnazlığına gittiğini görmek şaşırtıcı değil. bu yüzden evlenmeden önce bir anlaşma yapmak en iyisi. tabi ülkemizde bu yeterince gelişmedi. maddi durumunuz kötüleştiyse bunu mahkemeye ispatlayıp nafakanın azalmasını veya tamamen kalkmasını sağlayabilirsiniz. düğünde takılan altınlar bayanları aittir. bunuda altınlar takıldıktan sonra yarı yarıya paylaşıp isimle hesabınıza yatırarak veya altınları bozdurup paraya çevirerek kendi lehinize çevirebilirsiniz.
Alıntı:
excavator1975 rumuzlu üyeden alıntı
Ben de bir nafaka mağduruyum. Eşim nafaka alıyor. Hem çalışıyor hem de başkasıyla imam nikahlı yaşıyor. Nafakadan nasıl kurtulurum? Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler ederim.
MADDE 176.- (...)
İrat biçiminde ödenmesine karar verilen maddi tazminat veya nafaka, alacaklı tarafın yeniden evlenmesi ya da taraflardan birinin ölümü halinde kendiliğinden kalkar; alacaklı tarafın evlenme olmaksızın fiilen evliymiş gibi yaşaması, yoksulluğunun ortadan kalkması ya da haysiyetsiz hayat sürmesi halinde mahkeme kararıyla kaldırılır.
(...)
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
MADDE 176.- (...)
İrat biçiminde ödenmesine karar verilen maddi tazminat veya nafaka, alacaklı tarafın yeniden evlenmesi ya da taraflardan birinin ölümü halinde kendiliğinden kalkar; alacaklı tarafın evlenme olmaksızın fiilen evliymiş gibi yaşaması, yoksulluğunun ortadan kalkması ya da haysiyetsiz hayat sürmesi halinde mahkeme kararıyla kaldırılır.
(...)
1- hayat boyu maaş bağlanmış sence bu kadın evde yatmak varken nafakaları çatır çatır almak varken evlenirmi böyle bir hakkı varken neden koca kahrı çeksinki ?neden çalışsınki ?
2-ölüm allahın emri bişey diyemiyoz
3- böyle bir durumda fiilen evliymiş gibi imamnikahlı yaşayan bir bir bayndan acaba verdiğiniz nafakayı geri talep edebiliyormusunz ?hayır
ya ben im gülesim geliyor bu ülkede bayanlara bu medeni kanun öyle bir dokunulmazlık vermişki akıllara zarar .erekekleri öldürün de kurtulun bari .....
sayın makine mükendisi arkadaş merak etmeyin kamera kayıtları vb gibiler delildir.Ayrıca mahkemelerde bayanlar boşanma sebebi olarak herşeyi görebilir.Benim size tavsiyem yerel mahkeme kararını kafanıza takmayın yargıtay dan döner.Eşiniz le iligli her bilgiyi toplayıp mahkemeye sunun.allah kolaylık versin
Alıntı:
kibfeyzo rumuzlu üyeden alıntı
1- hayat boyu maaş bağlanmış sence bu kadın evde yatmak varken nafakaları çatır çatır almak varken evlenirmi böyle bir hakkı varken neden koca kahrı çeksinki ?neden çalışsınki ?
2-ölüm allahın emri bişey diyemiyoz
3- böyle bir durumda fiilen evliymiş gibi imamnikahlı yaşayan bir bir bayndan acaba verdiğiniz nafakayı geri talep edebiliyormusunz ?hayır
ya ben im gülesim geliyor bu ülkede bayanlara bu medeni kanun öyle bir dokunulmazlık vermişki akıllara zarar .erekekleri öldürün de kurtulun bari .....
Unutmayınki kadın annedir!!!
Biraz mantıklı olmaya davet ediyorum sizi!!!
PEYGAMBER (S.A.S) efendimiz eşi olan AYŞE hanımla bir yere gidecekler ve AYŞE hanımın deveye binmesi lazım AYŞE hanım deveye kendiside binebilir durumda deveye binmek için aşağıda taş var onun üstüne basıp çok kolay binebilme imkanı olduğu halde PEYGAMBER (S.A.S) efendimiz eşine diz veriyor ve AYŞE hanım efendimizin dizine basıp deveye biniyor ve efendimiz yürüyerek giderken eşi devenin üstünde gidiyor ... Evet kadına dokunulmazlık vermek bu kadar zorunuza gitmesin efendimiz bile kadınına öncelik vermiş hayır size ne oluyor bu durumda...
Kadınların ezildiği bir ülkede yaşıyoruz ve birde üstelik sizin mantığınızla ne kadar dokunulmazlık varsa artık kadın üzerinde hala ezilmekte kadınlar buda demekki sizin dediğiniz gibi dokunulmazlıktan kaynaklanıyor ...
Alıntı:
kraliche rumuzlu üyeden alıntı
Unutmayınki kadın annedir!!!
Biraz mantıklı olmaya davet ediyorum sizi!!!
PEYGAMBER (S.A.S) efendimiz eşi olan AYŞE hanımla bir yere gidecekler ve AYŞE hanımın deveye binmesi lazım AYŞE hanım deveye kendiside binebilir durumda deveye binmek için aşağıda taş var onun üstüne basıp çok kolay binebilme imkanı olduğu halde PEYGAMBER (S.A.S) efendimiz eşine diz veriyor ve AYŞE hanım efendimizin dizine basıp deveye biniyor ve efendimiz yürüyerek giderken eşi devenin üstünde gidiyor ... Evet kadına dokunulmazlık vermek bu kadar zorunuza gitmesin efendimiz bile kadınına öncelik vermiş hayır size ne oluyor bu durumda...
Kadınların ezildiği bir ülkede yaşıyoruz ve birde üstelik sizin mantığınızla ne kadar dokunulmazlık varsa artık kadın üzerinde hala ezilmekte kadınlar buda demekki sizin dediğiniz gibi dokunulmazlıktan kaynaklanıyor ...
bu kadar islam dininden anladığına göre boşanan kbir kadına en fazla 3 ay nafaka verme zorunluluğunun olduğunu da iyi bilmelisin .işinize geldimmi hayatınızın sonuna kadar o kazanaılmamış hakedilmemiş parayı çatır çatır yemeyi çok iyide biliyorsunuz siz kadınlar
Alıntı:
Hannibal rumuzlu üyeden alıntı
Kadının mağdur olduğu iddiası yüzyılın en büyük yalanıdır. Kadın hakları olayı ise yüzyılın en büyük soytarılığıdır.
---Hannibal sana sonuna kadarrrr katılıyorum.ama biz burda sadece konuştuğumuzla kalıyoruz sonuç?mahkemeler uzuyor ve erkek tarafı mağdur oluyor
Cevap: Re: 3 aylık boşanma
Bende sizin gibi düşünüyordum ama boşanma noktasına gelince herşeyin para olduğunu anlıyorsun.hepimise kolay ve allah sabır versin.
benim durumum da daha ilginç. eşim evi 3 ay önce oğlumu dövdüğü için gösterilen tepkiye tepki olarak annesi tarafından evine götürüldü.
5 aracı devreye girdi. Hiç bir şey değişmediği gibi belirli belirsiz yalan ve dolanlar ile aracıların canını sıktılar. Oğlumdan vazgeçemeyen biriyim. Oğlum 1 aydır bende. 1 hafta sonra alırsın ikna ederek dedim. Gelmedi. En son anlaşmalı olarak anlaşmış olmamıza rağmen Ablamı aradılar tehdit ettiler. Dediler hepsini isteyecez (Meşhur üçlü tazminat/nafaka/velayet) Ses çıkarmadım.
Sessiz kaldım. sessiz kaldım. Ayın 6 sında avukat tuttum.
tabi maddiyat bir başka konu.
Benim sorunum ise oğlum. Oğlumdan ayrılamam ben.
Bu hukuk işlerinde sorunlar var. Mahkeme 2 şey yapıyor : 1 boşuyor veya reddiyor. Zaten 2 durumdada erkek zararlı. Mahkeme kadının eve dönmesi konusunda dolaylı tedbirler almıyor.
3-4 aylık bir süre var benim bildiğim bildiğim. Eğer yüz kızartıcı ve fiziki nedenler yoksa bu sürede anne ve babalara evden uzaklaştırma cezası verilmeli ve çiftin tatile veya dinlenmeye çekilmesi sağlanmalı.
Eşimi seviyorum. Oğlum olmasaydı mahkemeyi falan pek ciddiye almazdım. Fakat manevi şekilde şu an bana zarar veriyor. Korkuyorum ve hasta oldum.
Lütfen yardım edin. Oğlumdan ayrılamam ben.
slm
Eşitlik diye bir şey hakkınızı arayın.
Merhaba,
Ben fazla zamanınızı almak istemiyorum kısaca size durumu anlatmak istedim. Benim şuan babamdan kalan bir arazinin davası devam etmekte. Biz 9 kardeşiz ve babam 25 sene önce bu araziyi kardeşlerimden birine satmış. Yıllardır bu arazi kardeşlerim arasında sorun olmamıştı. Kardeşimin eski eşime borcu olması yüzünden 8 sene önce eski eşime vermişti 1 sene kadar eşimde kaldı, borcunu ödeyince aldığımız arazinin tamamını geri verdik. Son 2 senede arazinin değerinin çok fazla artması yüzünden kardeşler arasında davalar açılmaya başlandı. Şuanki durumum avukat tutmaya müsait olmadığından bir avukatım yok. BAna davayı açan kardeşim 4 avukat tutmuş ve tanımadığım insanlar hakkımda şahitlik yapıyor. Benim size sormak istediğim şey şu, bana davayı açan kardeşim geçtiğimiz mahkemede hakkımda yalancı bir şahit getirmiş. Şahitlik yapan şahsı hayatım boyunca hiç görmedim ve tanımıyorum. Ben bu kişiye nasıl itiraz ederim? Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Tanıdıklarım yüzleştirme isteyebilirsin diyorlar. Hukuk konusunda çok fazla bir bilgim yok. Yüzleştirme nedir bunun için nasıl ve nereye başvurmam gerekiyor? Lütfen bilgi verirseniz çok sevinirim, iyi çalışmalar dilerim.