Cevap: Yaş Küçültme Davası
Selim Bey Merhaba
ben 79 doğumlu bir bayanım. bir üniversitede öğretim görevlisiyim. açılan topicleri inceledim. yaş küçültme hastahane doğumlarında kayıtlı ise kesinlikle yaş küçültme gibi bir işlem yapılamıyor sanırım. bende hastahane doğumluyum ve doğum tarihimde ay gün yıl şeklinde kesinlikle doğrudur. ancak benim yaş küçültme isteğim tamamen farklı. yaşımdan oldukça küçük gösteriyorum. yani beni 20-22 yaş arasında gösterdiğimi söylüyorlar hep. kimse inanmıyor 30 yaşında olduğuma. bu sebeple yaş küçültme ile ilgili girişimlerde bulunsam olumlu sonuç alabilir miyim acaba?
şimdiden teşekkürler
kolay gelsin
Dile getirdiğiniz sorun malesef bütün bayanların ortak sorunudur.
Bilhassa ülkemizde bayanlar gerçek yaşlarından 5-10 yaş arası genç görünmektedir. Bu sorun daha çok 30 yaşından sonra yaş almama yolu ile çözüme kavuşturulmaktadır.
Henüz yasal mevzuat bu konuya el atmış değil fiili durumun hukuki duruma elverişli hale getirilmesi sadece siz bayanların deği erkeklerin de umutla bekledikleri bir konudur.
Bu konuyu kompleks haline getirmek yerine Allah vergisi kabul edip şükretmeniz daha uygun olur kanaatindeyim. Esenkalın.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Dile getirdiğiniz sorun malesef bütün bayanların ortak sorunudur.
Bilhassa ülkemizde bayanlar gerçek yaşlarından 5-10 yaş arası genç görünmektedir. Bu sorun daha çok 30 yaşından sonra yaş almama yolu ile çözüme kavuşturulmaktadır.
Henüz yasal mevzuat bu konuya el atmış değil fiili durumun hukuki duruma elverişli hale getirilmesi sadece siz bayanların deği erkeklerin de umutla bekledikleri bir konudur.
Bu konuyu kompleks haline getirmek yerine Allah vergisi kabul edip şükretmeniz daha uygun olur kanaatindeyim. Esenkalın.
öncelikle çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. 30 yaşından sonra yaş almama yolu ile çözüm kısmını anlayamadım. kompleksli değilim sadece hakaten yaşımdan oldukça küçük gösteriyorum. çözümsüz görünüyor sanırım :(
Eğer küçük gösteriyorsanız, bu düzeltilmesi gereken bir durum değil, tersine gurur duyulması gereken bir durum.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Eğer küçük gösteriyorsanız, bu düzeltilmesi gereken bir durum değil, tersine gurur duyulması gereken bir durum.
elbette biliyorum ben rahatsız değilim ama gerçekten küçük gösterdiğim için eğer varsa böyle bir yolu gerekli işlemleri yapabilmekti isteğim. yine de teşekkür ederim. kolay gelsin
Alıntı:
skulkangel rumuzlu üyeden alıntı
elbette biliyorum ben rahatsız değilim ama gerçekten küçük gösterdiğim için eğer varsa böyle bir yolu gerekli işlemleri yapabilmekti isteğim. yine de teşekkür ederim. kolay gelsin
Hukuki olmayan fakat etkili olabileceğini düşündüğüm çözüm, biraz makyaj yapıp, saç renginizi açmak olabilir. :)
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Hukuki olmayan fakat etkili olabileceğini düşündüğüm çözüm, biraz makyaj yapıp, saç renginizi açmak olabilir. :)
saçlarımı şimdiye kadar hiç boyatmadım. doğallıktan yanayım. makyaj yapsamda yine küçük gösteriyorum ki makyajlı halimle makyajsız halim aynıııııı :) neyse yaş küçültemiyorum anlaşılan. teşekkürler
Size yardım edemediğimiz için çok üzgünüz keşke yapabileceğimiz bir şey olsaydı.
Belki kalın çerçeveli bir gözlük takmak sizi bir iki yaş büyük gösterir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Size yardım edemediğimiz için çok üzgünüz keşke yapabileceğimiz bir şey olsaydı.
Belki kalın çerçeveli bir gözlük takmak sizi bir iki yaş büyük gösterir.
üslubunuza hayran kaldım açıkçası...benim tavsiyeye değil bu konuda yapabileceğim hukuki bir işlem olup olmadığına dair bilimsel bir bilgiye ihtiyacım vardı ve aldım. önerilerinizi başkalarına saklayın derim ben :)
Peki hocam sizi tanıdığımız için memnun olduk.
Ömür boyu bu sorunla yaşamanızı dilerim olduğunuzdan hep genç görünün emi?
Önerilerimize ve tavsiyelerimize ne zaman ihtiyaç duyarsanız biz burada olacağız. Esenkalın.
Saygılarımızla
Nüfusta 15 Aralık 1990 doğumlu olarak gözüküyorum,
Hastanede doğdum
Bunu 15 gün sonraya 1 ocak 1991 olarak değiştirebilme imkanım var mı ?
(Açıkçası 1991 e aldırmak istememin nedenide Üniversite durumları )
Alıntı:
fatalreal rumuzlu üyeden alıntı
Düzeltme: Önceki mesajları da inceledim ben hastane doğumluyum,
Hiç değiştirebilme şansım yok mu :(
30Aralık hastane doğumlu olsaydınız da , yapabileceğiniz bir şey olmayacaktı.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
30Aralık hastane doğumlu olsaydınız da , yapabileceğiniz bir şey olmayacaktı.
Forumda yazıların neredeyse çoğunu okudum kimi yerlerde
Nüfusta hastane doğumlu olduğu yazılmamışsa veya Kimlik çıkarıldığı sırada Doğum kağıdı ile değil de Sözlü olarak kayıt yaptırıldıysa bir ihtimal değişebildiği yazıyordu,
Bu konuları biraz daha açabilirmisiniz
2. olarak
Anne ve babamın evlilik cüzdanında tarih 1991 olarak gözüküyor (Bunun pek işe yarayacağını sanmıyorum ama)
ve
Benim Nüfus cüzdanımda doğum yeri olarak, doğduğum hastanenin bulunduğu "X" ilçesi değilde, Yaşadığımız yer olan "Y" ilçesi yazıyor, Ek olarak Nüfus cüzdanım yazan "Y" ilçesinde o zamanlarda da hastane yoktu, Hatta şimdi bile yok
Bunlar değişmesi konusunda işe yarayabilir mi ?
Alıntı:
fatalreal rumuzlu üyeden alıntı
Forumda yazıların neredeyse çoğunu okudum kimi yerlerde
Nüfusta hastane doğumlu olduğu yazılmamışsa veya Kimlik çıkarıldığı sırada Doğum kağıdı ile değil de Sözlü olarak kayıt yaptırıldıysa bir ihtimal değişebildiği yazıyordu,
Bu konuları biraz daha açabilirmisiniz
2. olarak
Anne ve babamın evlilik cüzdanında tarih 1991 olarak gözüküyor (Bunun pek işe yarayacağını sanmıyorum ama)
ve
Benim Nüfus cüzdanımda doğum yeri olarak, doğduğum hastanenin bulunduğu "X" ilçesi değilde, Yaşadığımız yer olan "Y" ilçesi yazıyor, Ek olarak Nüfus cüzdanım yazan "Y" ilçesinde o zamanlarda da hastane yoktu, Hatta şimdi bile yok
Bunlar değişmesi konusunda işe yarayabilir mi ?
BU gibi ayrıntılar bir şey değiştirebilir mi ?
Cevap: Re: yaş tashihi sorusu
Merhaba,
15.12.1978 doğumluyum. Nüfus kaydım 1979 ama ben 1980 yılı 12. ay doğumluyum. Amcam, yengem vs ve ailem bu konuda hem fikirler. Kütüğümüz Şanlıurfa da fakat biz Kocaeli de doğduk. İlk okula gideceğim zaman amcam Urfa'ya köye gidip kimliklerimiz çıkarmış. Bu durumu nasıl çözebiliriz?
Saygılarımla
- - - Updated - - -
Merhaba Tekrar,
Hastane doğumlu değilim.
Bende bi soru sorabilir miyim emrah bey
- - - Updated - - -
Ben 27/05/1988 doğumluyum. Ama yaşımı görüntümden dolayı küçültmek istiyorum çünkü minik görüyorum annen beni adanada bir hastanede doğurmuş ama hastanede deprem olup evraklar zarar gördüğü için imha etmişler ve sisteme de geçmemişler. Yani doğum belgem yok iki deda hastaneyi arayıp istedim ama iki defa da bana aynı şeyi gönderdiler evrakların imha olduğunu ve benim doğum yerin kütüğümdeki yer değil ankaragörünüyo ben yaş küçültme talebinde bulunsam ve evde doğum olduğunu söylesem bunu da akrabalarımla şahit göstersem ne olur bana yardımcı olur musunuz. Sadace 1990 olarak değiştirmek istiyorum. Lütfen😔
- - - Updated - - -
Ben 27/05/1988 doğumluyum. Ama yaşımı görüntümden dolayı küçültmek istiyorum çünkü minik görüyorum annen beni adanada bir hastanede doğurmuş ama hastanede deprem olup evraklar zarar gördüğü için imha etmişler ve sisteme de geçmemişler. Yani doğum belgem yok iki deda hastaneyi arayıp istedim ama iki defa da bana aynı şeyi gönderdiler evrakların imha olduğunu ve benim doğum yerin kütüğümdeki yer değil ankaragörünüyo ben yaş küçültme talebinde bulunsam ve evde doğum olduğunu söylesem bunu da akrabalarımla şahit göstersem ne olur bana yardımcı olur musunuz. Sadace 1990 olarak değiştirmek istiyorum. Lütfen😔