-
Re: Evlilikte bir eşin borçlarından dolayı diğer eşin sorumluluğu
Alıntı:
psiko rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Emniyet mensubuyum. Evliyim, eşim özel sektörde çalışıyor. Bir arkadaşıma kefil oldum, arkadaşım mesleği ve borçları bırakıp kaçınca ben gerçeğin kendisi ile yüz yüze kaldım. Kefil olduğum için borç bana kaldı dolayısıyla. Borcu ödeyebilmek adına evdeki eşyalarımın hepsini sattım ama malesef borcun bir kısmını karşılayabildi. Kalan mebla benim ödeme gücümü aştığı için borcu ödeyemedim ve maaşımın 4/1 icra müdürlüğünce kesintiye uğradı. Sorum şu;
1- Eşimin, adına kayıtlı 2007 model, banka kredili bir otomobili var. 33 ay taksidi kaldı otomobil kredisinin bitmesine. Bu otomobil benim borcumdan dolayı şimdi veya kredisi bittikten sonra haciz edilebilinir mi?
2- Bir arkadaşımın, kendi adına faturalandırılmış fazla ev eşyalarını 10 yıllığına, yıllık 300 TL karşılığında kiraladım. Noter huzurunda, eşyalar üzerinde tasarruf hakkına sahip olmadığımı ve kimselere devredemeyeceğimi belirten Kira sözleşmesi yaptık. Bu eşyalar haciz edilebilinir mi?
Vermiş olduğunuz değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle Geçmiş olsun..
Otomobilinizin yarısı sızın hakkınız oldugu ıcın ıcra takıbı baslatabılırler...
Ayrıca suan kıralamıs oldugunuz esyalara ise haciz işlemi yapılamaz elinizde sözlesmenız var ıse...
-
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle Geçmiş olsun..
Otomobilinizin yarısı sızın hakkınız oldugu ıcın ıcra takıbı baslatabılırler...
Ayrıca suan kıralamıs oldugunuz esyalara ise haciz işlemi yapılamaz elinizde sözlesmenız var ıse...
Çok teşekkür ederim. Kiralanmış eşyalar için sözleşme noter aracılığı ile var. Eşimin adına kayıtlı olan 2007 model arabaya icra takibinin gelmemesi için ne yapabilirim? Zira evliliğimi kaybetmek istemiyorum.
-
Alıntı:
psiko rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim. Kiralanmış eşyalar için sözleşme noter aracılığı ile var. Eşimin adına kayıtlı olan 2007 model arabaya icra takibinin gelmemesi için ne yapabilirim? Zira evliliğimi kaybetmek istemiyorum.
Şuan kı bulunan aracınızı baska bırıne satıs yapabılır yada baska bırının uzerıne satmıs gıbı gosterırsenız sızden cıkar araç...Ama devlet bırıncı derecede alacaklı oldugu ıcın aracınıza el koyar satar alacagını alır gerı kalanını sıze verır..
-
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
Şuan kı bulunan aracınızı baska bırıne satıs yapabılır yada baska bırının uzerıne satmıs gıbı gosterırsenız sızden cıkar araç...Ama devlet bırıncı derecede alacaklı oldugu ıcın aracınıza el koyar satar alacagını alır gerı kalanını sıze verır..
''...Ama devlet bırıncı derecede alacaklı oldugu ıcın aracınıza el koyar satar alacagını alır gerı kalanını sıze verır...'' ibarenizde kastedtiğiniz, arabanın kredisini çektiğimiz banka mı? Otomobil Kredisi düzenli bir şekilde yatırılmakta. Bildiğim kadarıyla, araç üzerinden bankanın rehni, haczi ve/veya satılamaz kaydı vardır. Ancak asla ve asla ikinci rehin konulmasını yasaklayan veya izne tabi kılan hiç bir müessese yoktur. Ben Rehin Sözleşmesi yapsam ve bunu aracın ruhsatına işletsem, arabanın taksitleri düzenli ödense, bu araç bu şekilde de başkaları tarafından haciz edilir mi? Bu son sorumu da yanıtlarsanız çok memnun olurum. Saygılarımla...
-
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Eşinizin borcundan dolayı kişisel mallarınız üzerinde haciz uygulanamaz.
Borçlara faiz işlemesini ancak ödeme yoluyla engelleyebilirsiniz.
arkadaşlar benim kendi işyerim vardı ve darboğaza girdim kapatmak zorunda kaldım orayı ve çalışıp borcumu ödemek için yeni bi işyeri açmak istedim,bazı avukat arkadaşlara danıştım yeni işyerini eşinin adına aç sende sigortalı ol bişi olmaz dediler,öyle yaptım..ilk gelen icra yeni işyerinde benim eski işime ait evrak buldular ve yedi emin yaptılar,başka bi avukata danıştım ,öyleyse resmi olarak boşan dediler,boşandım ama eşimin vergi levhasında henüz soyadı değişmemişti..2.icra da geldi oda yediemin yaptı..şimdide diyorlarki vergi levhasını değiştir sen orda görünme bişi yapamazlar diyorlar,ama bazı avukat arkadaşlar diğer gelecek birileri oldugu zaman adliyeden senin adına dosyaya bakıpta oraya daha önce icra geldiğini öğrenirlerse tekrar icra gelebilir diyorlar,ben çalışıp borcumu namusumla ödemek istiyorum ama rahat bırakmıyorlarki,şimdi size soruyorum lütfen yardım edin,ben bu işyerini kurtarmak için ne yapmalıyım,boşanmak çözümmü,yoksa gelen avukat gerçekten bişi yapamazda sadece blöfmü yapıyor eşim imzalasın diye,yoksa başkasınamı devredeyim,şirketemi çevireyim,ne yapayım lütfen yardim edin.teşekkürler
-
merhaba benimde bir sorum olacaktı. ben 24 yaşındayım ve ünv. mezunuyum. fakat henüz çalışmıyorum babamın sigortasına bağlıyım.babam (emekli) kredi kartlarından dolayı yüklü bir borç altına girdi eve haciz gelebilir.bankada kendi adıma açtığım bi miktar birikmiş param var buna el koyulabilirmi acaba?
-
bir durumu açıklamayı unuttum. bankada açtığım vadeli hesabımı kimse bilmiyor. böyle bir durumda bunun ortaya çıkması olasımı acaba?
-
Annem Kendi üzerine olan evin üzerinden kredi çekerek amcama vermiştir.
Ancak kerdi borcu ödenmemiş ve yüklü bir faize binmiştir. Bu borçtan dolayı babamın üzerine olan Eve haciz gelirmi yoksa ,diğer ev satılıp borcun bir kısmı kapandıktan sonra borcun geri kalanından kefillermi sorumludur.
-
Cevap: Re: Evlilikte bir eşin borçlarından dolayı diğer eşin sorumluluğu
SGK , gerçekleşen trafik kazasından dolayı kazazedeyi(yaya) sigortasız çalıştıran şirkete ve kazayı yapan şahsa(ssk emeklisi) rücu davası açmasıyla, bu ssk emeklisinin evli olan eşinin üzerine tapulu olan ikamet ettikleri eve(taşınmaza) ve ssk emeklisinin maaşına icra gelir mi? (SSK emeklisinin eşi evi 2006 da almıştır) SAYGILARIMLA…
-
Cevap: Evlilikte bir eşin borçlarından dolayı diğer eşin sorumluluğu
mal beyanında bulunulmadığı zaman hapis kararı varmı acaba
-
Alıntı:
farukönge rumuzlu üyeden alıntı
mal beyanında bulunulmadığı zaman hapis kararı varmı acaba
Var sanıyordum ben de. Ama geçen verilen bir cevapta olmadığını ya da uygulanmadığını söylemişlerdi.
-
SGK , gerçekleşen trafik kazasından dolayı kazazedeyi(yaya) sigortasız çalıştıran şirkete ve kazayı yapan şahsa(ssk emeklisi 8de2 kusurlu) rücu davası açmasıyla, bu ssk emeklisinin evli olan eşinin üzerine tapulu olan ikamet ettikleri eve(taşınmaza) ve ssk emeklisinin maaşına icra gelir mi? (SSK emeklisinin eşi evi 2006 da almıştır) SAYGILARIMLA…
-
malın ortak mı edinildiğini şahsi mi olduğunu nasıl belgeleyeceğiz
-
selam benim evime icra gelecek eşimle aramızda mihir senedi var muhtardan onaylı bu senedi göstererek icra işlemi yaptırmayabilirmiyim.evdeki eşyalarım mihir senedinde isimleri yazılı böyle oldugu zaman icra işlemi uygulanırmı teşekkürler cevabınıza şimdiden
-
acil yardım
Ben Bursa'da inşaat işi ile uğraşmakta iken (mütahhit) yaptığım bir hatadan dolayı hayatımı kararttım sadece kendimin değil çocuklarımında kararttım inşaatı bitirmek için bir tefeciden para aldım parayı zamnında ödemediğim için benim 3 ve peşinatını verip kredi çekemeyen 2 müşterimin dairelerine el koydular ve ben bulunduğum yerden kaçmak zorunda kaldım şimdi eşim ve çocuklarım eşimin annesinin yanında kalıyorlar ve bir alacaklım benim imzam olan ama eşimin imzası olmayan bir senede benim ve eşimin adına içraya vermış eşimin bundan sorumluluğu nedir tebligat ise muhtarlığa yapılmış bir sorumda kendim için piyasaya olan borçtan dolayı benim cezam ne olur
-
Cevap: acil yardım
Alıntı:
insaatcı rumuzlu üyeden alıntı
Ben Bursa'da inşaat işi ile uğraşmakta iken (mütahhit) yaptığım bir hatadan dolayı hayatımı kararttım sadece kendimin değil çocuklarımında kararttım inşaatı bitirmek için bir tefeciden para aldım parayı zamnında ödemediğim için benim 3 ve peşinatını verip kredi çekemeyen 2 müşterimin dairelerine el koydular ve ben bulunduğum yerden kaçmak zorunda kaldım şimdi eşim ve çocuklarım eşimin annesinin yanında kalıyorlar ve bir alacaklım benim imzam olan ama eşimin imzası olmayan bir senede benim ve eşimin adına içraya vermış eşimin bundan sorumluluğu nedir tebligat ise muhtarlığa yapılmış bir sorumda kendim için piyasaya olan borçtan dolayı benim cezam ne olur
Bu konuda bir sorum olacaktı. Evlilik birliği içinde edinilmiş mallara "düğün hediyesi olarak verilmiş" ev eşyası da dahil midir? Eşyaların faturası kayınvalidem adına kesilmiş ama nikahtan önce alınmış eşyalardır. Nikahtan sonra evimizde kullandığımıza dair servis belgeleri de mevcuttur. Bu konu biraz karışık, bilgi alabilirsem memnun olurum. Saygılarımla
-
Merhabalar..
Annem ev hanımı babam inşaat ustası, bundan 10 yıl kadar önce bir tazminat davası açıldı babam, davalı ve iş veren arasında ve dava şuan babamın üzerinde bitti ve yaklaşık 60 milyara yakın para cezası kesildi ve biz bu parayı ödeyemiyoruz. oturduğumuz ev anneme dedemden kaldı miras olduğu için evi alamıyorlar size sorum şu;
1) ilerleyen zamanda araba almak istesek ve bu annemin üzerine olsa arabaya haciz konulabilirmi babamın borcundan dolayı?
annem hiç çalışmamış hayatı boyunca babamın ise üzerine hiç birşey yok. bu durumda araba alsak annemin üzerinde de olsa alabilirler mi onu haciz yoluyla?
2) bir diğer sorum ise evimize haciz geldi ve bazı eşyalarımız artık rehinli ama bu eşyalar annemin üzerine tekrar geldiklerinde faturalarını göstersek bir işe yarar mı? annem daha önce çalışmadığı için o eşyaları dedem sayesinde almıştık sonuçta ama bunlar yinede ortak mala mı girer?
Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum..
Ve şimdiden çokkk teşekkür ederimm..
-
merhabalar...
Ben abime iş değişikliği yaparken evimi kredisine karşılık ipotek ettirdim ve karşılığında tarihsiz senet aldım.Kendisininde evi vardı,kendi evini ekim başında borcunu kapatarak ipotekten kurtardı ama benim evimde ipotek devam ediyor.Kredi ödemesinde aksama oldu yeniden yapılandırmaya gittik ama yine ödeyemiyor.Kendi evini ödedikten sonra tapusunu eşine devretti.Ben şimdi acaba bu senedi icraya versem evine veya işyerine haciz koydurabilirmiyim.Mağduriyetimi giderebilmek için ne yapmam lazım?Şimdiden teşekkürler...
-
Merhaba;
Anneden miras olarak kalan para ile alınan ev ( 2004 yılında ve evlilik süreci içinde ) miras olarak sayılabilirmi, yoksa edinilmiş malmıdır. kısaca ortak malmıdır?
-
Selam ben bekarım ve borçlarım var evlenicem evlenince eşimin aldığı çeyizlik eşyaları icra götürürmü o alırken kendi üzerine faturalı alcaz çeyiz eşyalarını icra götürmü
-
Alıntı:
kerimyeniturk rumuzlu üyeden alıntı
Selam ben bekarım ve borçlarım var evlenicem evlenince eşimin aldığı çeyizlik eşyaları icra götürürmü o alırken kendi üzerine faturalı alcaz çeyiz eşyalarını icra götürmü
Borçları temizleyin öyle evlenin.. Bu ne cesaret eşin olacak kişiye daha ilk günden kazık atacaksın!...
-
merhaba, benim de benzer bir sorum var.
ben şu an eşimden ayrı yaşıyorum. Eşim kredi kartı çıkarttırmış ve adresi olarakta annemin evini göstermiş. Ben çocuklarımla annemin evinde yaşıyorum yasal ikametgahımda burası. Yalnız eşimin yasal ikametgahı başka bir ilçede. Ev annemin üstüne ve eşyalarda babamdan kalmadır. Eşimin kredi kartı borçlarından dolayı annemin evine - keza ben hala yasal eşi olarak orda yaşamaktayım - haciz gelebilir mi ? gelirse ne yapmalıyız ? sonuçta bu evde bizimle yaşamıyor. Yahut kendi ikametgahını da annemin evine taşırsa haberimiz olmadan sonuç ne olur ? Şimdiden tşk.eder iyi günler dilerim.
-
mrb bende bişey sormak istiyorum. nişanlımın şuan borçları war we ödeyemez durumda, biz yakında ewleneceğiz kendi paramla eşyalar aldım bunlara haciz gelebilir mi? bir de ben bu borçtan sorumlu oluyormuyum? we son benim ikametgah adresim babamın ewi, babamın ewine haciz gelir mi? çok tşk ederim
-
Evlilikte bir eşin borçlarından dolayı diğer eşin sorumluluğu
Hayırlı akşamlar benim bir sorunum var biraz karışık yardımcı olabilirseniz çok memnun olacagım..
2007 senesinde bir araba kazası geçirdim şöför bendim ve taksirle 1 ölümlü ve 1 yaralamalı olaya karıştım . Suç bende olmamasına ragmen trafik bütün kusurları bende gösterdi ( şimdi diyeceksiniz orada degilmiydin ki ben hiper tansiyon hastası oldugum için hastaneye kaldırılmıstım hemen ) itiraz etmemize ragmen bütün suçlamalar benim uzerimeydi neyse mahkemeler oldu agır ceza mahkemesi tarafından şahsıma 2.5 sene hapis cezası verildi ve arabanın sigortası 10 gun gecmıs oldugu ıcın guvence hesabından 65.000 tl ölen kişinin yakınına para verıldı ve guvence hesabı tekrar bu parayı odememız ıcın bize dönüş yaptı araba babamın üzerine oldugu için güvence hesabına olan bu paranın davasında babam ile beraber yargılanıyoruz. babamın üzerine mal varlıgı bulunmuyor arabanın üzerinde ihtiyatı tetbir var benim üzerime hiç bir mal varlıgı yok bu kazadan sonra annemın uzerıne olan ıkı evden birisi ihtiyaçlar üzerine satılmış olunmakla beraber birisinde de annem ile babam oturmakta ve babamla benim üzerime icra davaları açılmış durumda ben evliyim ve anne babamdan ayrı yaşıyorum ..
Soruma gelince
1. Bu icra davaları sonucunda ben odemedigim ( ki ödeyemeyecegim ) takdir de benim açımdan ne olacaktır yani hapis yada vs.
2. Babamın üzerinede gelecek olan bu hacizden dolayı annemin mal varlıgına el konulacakmıdır. ( babam emekli ve emekli maaşı dısında hiçbir geliri bulunmamaktadır )
Ne olur bu konuda yardımcı olurmusunuz avukatımız işin acıkcası durmadan bizi oyalayıp hiç birsey olmayacak siz merak etmeyin bu işin içinden çıkacagız deyıp avuttu diger evide bu yuzden satıp devamlı avukata verdık parayı . ve şuan tehlikede olan bir evliligim 2.5 sene hapis cezam ve babamla benım uzerıme olan 65.000 tl + faiz oloan bir icra var ayrıca annem ve babamın oturacakları tek ev var onada bırsey olursa yasayamam ben bu sucluluk duygusu yuzunden .. ne yapmalıyım konu hakkında daha detaylı gorusmek ısteyen bırı olursa detaylı olarak anlatabilirim!!
Şimdiden görüşleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ediyorum
Allah sizden çok razı olsun ..
ARZ EDERİM !!
-
Cevap: Re: Kredi Kartı Borcu
Eşimle 9 yıllık evliyiz.Bu evlilikten 2 çocuğumuz var.7 ay önce şiddet sebebiyle boşanma-velayet-nafaka-tazminat davası açtım.Dava hala sürüyor...4 yıl önce eşimin çekmiş olduğu kredi ile (bende kefilim) bir ev aldık. Eşim bu borcu 4 ay ödemedi, ev icradan satıldı-satılıyor diye beklerken evin borcunun tamamının ödendiğini öğrendim (bankadan).Fakat bu parayı ve kredi kartının borcunu bir arkadaşı adına ödemiş ve yine bankanın dediğine göre bankanın haklarını arkadaşı devralmış. Evin borcu 50.000(anapara)+2.000(faiz) + 13.000(kredi kartı)=65.000TL icra müdürlüğünden ihtarname geldi.benim sorularım şunlar:
-bu konuda ne yapabilirim?
-evin ihalesine girebilir miyim?
-ihalede konut kredisi kullanabilir miyim?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Merhaba
Eşim ve ben 30 yıldır ayrı yaşıyoruz.Farklı şehirlerde ikamet etmekteyiz.Ama resmi olarak hala evliyiz.(Bana bir zararı olmadığı için iyiniyetimden dolayı da çocuklarımın babası olduğu için boşanma davası açmadım.)Eşimin borçlarından( dolayı benim babamdan kalan evime ve eşyalarıma haciz gelir mi? Evimi oğlumun üzerine yapsam bu durumdan kurtulabilirmiyim? Çünkü benim gelirim yok bana o bakıyor
Teşekkürler
-
Merhaba forumda konu basliklarida arattim ama bulmadim, ben 13 gun sonra evleniyorum ve bugun 4 yil once kullandigim ve odeyemedigim arac kredie alakali bi telefon aldim. 4 yil once 24 bin tl kredi kullanarak arac aldim ilk 10 taksitini toplam 8.000 tl odedim snra odeyemedim ve araci bankaya teslim ettim arac yaklasik 6 ay sonra ihaleden 27.000 tl ye satildi ve dosya kapandi denildi o tarihten buyana ne bir tebligat aldim nede e devlet sifremle baktigimda bir dava dosyasi gordum fakat bugun t.e.b bankasindan oldugu soleyen birisi bana 20.000 tl odemeniz gerekiyor yoksa DUGUN aninda takilariniza haciz koyarim dedi!! bu yapilabilirmi? Bende 4 yil oncesine ait tek bir evrak dahi yok ve ispatlayamamda ama icra dairesnden baktigimda dosya kapanmis deniliyo aklim ermdi dugun oncesi kaldim ve avukat arkadsima telefon acip bmim bole bi durumum var demeye utaniyorum lutfen yardimci olabilirmisniz..
-
borçların maaşıma etkisi
İyi çalışmalar;
eşim ticaretle uğraşıyor temmuz 30 itibariyle senetleri protesto oldu banka tarafından merak ettiğim ben öğretmenim bu borçlar yüzünden maaşıma herhangi bir haciz gelirmi,ya da nasıl bir uygulama olur bizi maddi olarak nasıl olumsuzluklar bekliyor bilgilendirirseniz sevinirim.
-
Miras yoluyla kalan gayrımenkullerin haczi
Yakınlarda eşim annesini kaybetti, miras olarak iki daire kalacak kendisine.
Mal ayrılığı vb bir sözleşme yapmadan evlenmiştik.
Hissedarı olduğum iki limited şirket yüzünden devlete vergi ve ssk borcum var,
bir miktar da çek senet borcum var. Bunlardan dolayı eşime annesinden kalan
mallara haciz gelebilir mi yoksa bunlar muaf mıdır?
-
bir sorum olacak. annemle babam boşandı. oturdukları ev anneme ait miras olarak kalmıştı satın alınmadı. annem babamı nufustan sildirdi. ancak babamın kredi kartı borcundan dolayı banka annemin evine eşyalarına haciz getireceklerini söylüyor çünkü borç eski diyorlar yani boşanmadan önce. böyle bir hakları var mı evden eşya alabilirler mi. lütfen bu konuda bana bilgi verirmisiniz
-
Arkadaşlar nüfüs kaydına göre babamla aynı evde kalıyorum. Borçlarımdan dolayıda icra ile karşı karşıya kalma durumundayım ama evdeki eşyaların birkaçı babamın geri kalanıda eşimin üzerine fatura edilidir.Borç ise evlilik öncesi yapılan borçlardır.Bu durumda icra söz konusu olduğunda bu eşyalara dokunulmaz sanırım zaten her eşyadan bir tane var...yardımcı olursanız sevinirim
-
Eşyalarınızın eşinize ve babanıza ait olduğunu fatura ile ispatlayabiliyorsanız eşyaların haczedilmesi durumunda istihkak davası açarak eşyaları geri almanız mümkün olabilir. Yeni kanun gereği mevzuat dediğiniz şekilde değişti, fakat inisiyatif yine icra memuruna kalmış durumda..Kanuna aykırı hacze karşılık itirazda bulunabilirsiniz.
-
Eşiniz adına fatura edilmiş olan mallara dokunulur diye tahmin ediyorum
-
s.a,
saydgıdeğer hukukçu arkadaşlardan bir konuda beni aydınlatmaları için bir ricam olacaktı
yıllar önce çevremdeki 3 kağıtçıların ve benim yanlış hesapsız ticaretimin yüzünden iflas ettim bütün malvarlığımı kaybettim birazda kredi kartı borçlarım oldu, bu süreç içinde ailedede sorunlar çıktı ve eşim beni terk etti (haklı olarak). eski eşim şuan başka şehirde kendine düzenli bir hayat kurmuş (biraz kendi biraz ailesinin yardımıyla) çocuklarımı ve eşimi çok özledim tekrar bir araya gelip onlarla yaşamak istiyorum, aslında eşimde istiyor ama benim eski borçlarımdan dolayı kendisine de zarar gelebilir diye biraz çekiniyor, sorum şu eşimi bir şekilde tekrar birlikte yaşamaya ikna edebilirsem haliyle aynı evde yaşayacağız eski borçlarımdan dolayı eşimin evine yada arabasına v.s v.s haciz gelebilirmi? lütfen beni bilgilendirin, açıkçası çok korkuyorum çünkü benden dolayı eşim zarar görürse ne eşim bir daha beni afeder nede ben kendimi afederim
-
Merhaba ben sitenizin yeni üyesiyim. Bu konu ile ilgili benimde bazı sorunlarım var. Eşim 2 ortaklı bir şahıs firmasının ortağı ide ve 2011 yılında ayrıldı. Ortaklıktan ayrıldıktan sonra kendimize ait evi sattık ve borçları kapattık. Eşim şahsi kredi kartlarını malzeme alımı için ortağına vermiş olduğu zaman diliminde kredi kartı borçları ayyuka çıkmış, şimdi bu borçlarını ödüyoruz. Bu süre zarfında şahsa ulaşamadıkları için bir çok bankadan eşim müteselsil kefil olarak göründüğü için bize dönüşler yapıldı. Eşimin şuan adına kayıtlı gayrimenkulü yok ama adına bir şahıs firması var ve onuda kapatmayı düşünüyor. Ben özel bir şirkette çalışıyorum ve kredi ile bir ev almak istiyorum. Biz buna istinaden bir arkadaşımıza danışarak noterde mal ayrılığı sözleşmesi yaptık. Lakin tam olarak emin olmak adına sormak istiyorum. Ben kendi adıma bir mal alırsam her hangi bir işlem yapılır mı? Eşimin borçlarından dolayı bundan sonrası için ben her hangi bir sıkıntı yaşarmıyım bilmek istiyorum.
Saygılarımla,
-
Alıntı:
nurseli1980 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben sitenizin yeni üyesiyim. Bu konu ile ilgili benimde bazı sorunlarım var. Eşim 2 ortaklı bir şahıs firmasının ortağı ide ve 2011 yılında ayrıldı. Ortaklıktan ayrıldıktan sonra kendimize ait evi sattık ve borçları kapattık. Eşim şahsi kredi kartlarını malzeme alımı için ortağına vermiş olduğu zaman diliminde kredi kartı borçları ayyuka çıkmış, şimdi bu borçlarını ödüyoruz. Bu süre zarfında şahsa ulaşamadıkları için bir çok bankadan eşim müteselsil kefil olarak göründüğü için bize dönüşler yapıldı. Eşimin şuan adına kayıtlı gayrimenkulü yok ama adına bir şahıs firması var ve onuda kapatmayı düşünüyor. Ben özel bir şirkette çalışıyorum ve kredi ile bir ev almak istiyorum. Biz buna istinaden bir arkadaşımıza danışarak noterde mal ayrılığı sözleşmesi yaptık. Lakin tam olarak emin olmak adına sormak istiyorum. Ben kendi adıma bir mal alırsam her hangi bir işlem yapılır mı? Eşimin borçlarından dolayı bundan sonrası için ben her hangi bir sıkıntı yaşarmıyım bilmek istiyorum.
Saygılarımla,
Merhaba, çok ilginizi çeken bir konu değil sanırım halen cevap alamadım sizlerden. Lakin inanın bu konuda aydınlatılmaya ihtiyacım var. İlginizi rica ediyorum.
Saygılarımla,
-
Kisisel borclardan diger es sorumlu degildir.
-
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
Kisisel borclardan diger es sorumlu degildir.
Merhaba, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu mal ayrılığı sözleşmesi tarihinden itibaren aldığım hiç bir mala eşimin firma alacakları ile ilgili müdahale edilemez doğru mu anlıyorum?
-
Alıntı:
nurseli1980 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu mal ayrılığı sözleşmesi tarihinden itibaren aldığım hiç bir mala eşimin firma alacakları ile ilgili müdahale edilemez doğru mu anlıyorum?
benim anlayamadığım konu bu kart faizlerine neden itiraz edilmez
-
Merhaba,
Eşim ile evlenmeden önce 2001 yılında,eşimin çalıştığı bankadan iş akdi fesh edilmiş, karşı taraf ceza ve tazminat davası açmış.Biz 2003 yılında evlendik, her iki dava da evliliğimizden sonra sonuçlandı.Ceza davası 2012 yılında sonuçlandı ve eşim beraat etti, fakat tazminat davasında eskiden çalıştığı banka, eşimin mal varlığı olmadığından ve iş vereni olup sorumlu bulunduğundan tazminatı ödedi, şimdi ise eşim hakkında icra takibi başlattılar.Alacaklarını 200.000.-TL olarak belirlemişler,benim öğrenmek istediğim şu;
benim üzerime kayıtlı 1 araba ve 1 tekne var, eşimin evliliğimizden önce başlayan ancak evliliğimizden sonra sonuçlanan ve 2013 yılında başlayan icra takibi için, bana ait araba ve tekne haciz edilebilir mi? Değerli yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,