-
Re: Ulus Devlet Nasıl Yok Edilir ?
Alıntı:
barankarahan rumuzlu üyeden alıntı
Nisan 2007 den beri 30 şehit verdik bu tarihten önce
Önce buna bir yanıt vereyim dedim ne kadar doğru söylediğinizi anlamamız için.
7 Nisan Merkez / Bitlis 0705 2 Şehit
7 Nisan Merkez / Bitlis 1845 1 Şehit
7/8 Nisan Merkez / Şırnak 2 Şehit
8 Nisan Yayladere/Bingöl 2255 1 Şehit
16 Nisan Hozat / Tunceli 1 Şehit
21 Nisan Genç /Bingöl 1905 1 Şehit
23 Nisan Hassa/ Hatay 1225 1 Şehit
23 Nisan Merkez /Şırnak 1405 2 Şehit
25 Nisan Merkez /Şırnak 1840 1 Şehit
26 Nisan Merkez /Bitlis 1130 1 Şehit
27 Nisan Doğubeyazıt/ Ağrı 1330 1 Şehit
27 Nisan Silopi /Şırnak 1830 1 Şehit
3 Mayıs Çukurca /Hakkari 0840 1 Şehit
5 Mayıs Merkez / Şırnak 2045 2 Şehit
15 Mayıs Dicle /Diyarbakır 1115 2 Şehit
18 Mayıs Lice / Diyarbakır 2010 1 Şehit
24 Mayıs Güçlükonak /Şırnak 0820 6 Şehit
1 Haziran Uludere/ Şırnak 0550 2 Şehit
4 Haziran Pülümür / Tunceli 1245 7 Şehit
7 Haziran Şirvan /Siirt 1925 3 Şehit
9 Haziran Güçlükonak /Şırnak 1930 3 Şehit
11 Haziran Kemah/ Erzincan 0130 1 Şehit
13 Haziran Yüksekova / Hakkari 1730 1 Şehit
13 Haziran Karakaçan/ elazığ 2330 1 Şehit
16 Haziran Merkez/Şırnak 1510 1 Şehit
19 Haziran Merkez/Gümüşhane 0900 1 Şehit
25 Haziran Beytüşsebap/Şırnak 1605 1 Şehit
30 Haziran Pülümür Tunceli 1240 3 Şehit
9 temmuz Merkez Şırnak 0800 1 Şehit
12 Temmuz Genç / Bingöl 1950 1 Şehit
12 Temmuz Kemah /Erzincan 2055 1 Şehit
16 Temmuz Beytüşsebap/Şırnak 1630 2 Şehit
17 Temmuz Çukurca/ Hakkari 1925 2 Şehit
26 Temmuz Alucra/ Giresun 2030 1 Şehit
29 Temmuz Nusaybin / Mardin 1620 1 Şehit
1 Ağustos Ovacık / Tunceli 0935 3 Şehit
4 Ağustos Dicle/ Diyarbakır 1815 3 Şehit
7 Ağustos Yüksekova/ Hakkari 0500 1 Şehit
17 Ağustos Merkez/ Hakkari 2150 1 Şehit
19 Ağustos Merkez/ Osmaniye 1150 1 Şehit
29 Ağustos pervari/ siirt 0730 1 Şehit
18 Eylül Merkez/ bitlis 1805 1 Şehit
25 Eylül Merkez/ Şırnak 0530 1 Şehit
25 Eylül Merkez/ Tunceli 1100 1 Şehit
27 Eylül Merkez/ Bitlis 0705 2 Şehit
6Ekim Başkale /Van 0005 1 Şehit
7 Ekim Merkez / Şırnak 1500 3 Şehit
7 Ekim Merkez/ Şırnak 1530 13 Şehit
7 Ekim Lice / Diyarbakır 2230 1 Şehit
8 Ekim Merkez/ Şırnak 0630 1 Şehit
12 Ekim Merkez / Şırnak 0025 1 Şehit
15 Ekim Kığı/ Bingöl 2000 1 Şehit
21 Ekim Yüksekova/Hakkari 0020 12 Şehit
28 Ekim Nazımiye /Tunceli 1215 1 Şehit
29 Ekim Merkez/ Şırnak 1055 3 Şehit
Kasım ayına bakmadımda yazmıyorumda. Liste eksik olabilir Bilmediğim olabilir. Bu listeye geçici köy korucuları ve sivil vatandaşlarımız dahil değildir. Kaç ediyor saydınız mı? 30 Şehit vermedik biz bu sürede 117 (YÜZ ON YEDİ Fidanımızı şerefsiz bir takım köpekler yüzünden toprağa verdik. Şimdi bir daha tüm fotoğraflara bak yazıları oku ne demek istediğimi anlamaya çalış gerçi ben yazacağım daha açık ama fotoğraflarda bizim askerimize bakma anlayacaksın ne demek istediğimi...
-
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Kasım ayına bakmadımda yazmıyorumda. Liste eksik olabilir Bilmediğim olabilir. Bu listeye geçici köy korucuları ve sivil vatandaşlarımız dahil değildir. Kaç ediyor saydınız mı? 30 Şehit vermedik biz bu sürede 117 (YÜZ ON YEDİ Fidanımızı şerefsiz bir takım köpekler yüzünden toprağa verdik. Şimdi bir daha tüm fotoğraflara bak yazıları oku ne demek istediğimi anlamaya çalış gerçi ben yazacağım daha açık ama fotoğraflarda bizim askerimize bakma anlayacaksın ne demek istediğimi...
Demek Dilim varmamış 117 Demeye Demek 30 da kalmasını temenni etmişim
ama siz hala olayı kavramış değilsiniz
30-yada 230 ne farkeder konu bu değilki
konu şu
30 -117- yada 217 şehitten önce
16 Hükümet Görev yaptı
Demirel,Ecevit,Erbakan,çiller,Yılmaz,Baykal,Karaya lçın,Akbulut,Bahçeli,Erdoğan Gül Bunların hepsi hükümet yada hükümet ortağı bu ülkeye iktidar oldular
be güzel kardeşim bu dönemde de 12,850 güvenlik görevlisi yaşamını yitirmiş
ama sen hala kalkıp rte.ab.abd vs.diyerek bu sorunun tek sahibi olarak bunları Özellikle Başbakanı gösteriyorsun
Yukarıda Değerli Avukat yeterince açık bir şekilde yazmış bu belayı bu ülkenin başına saranlar en az PKK kadar suçludur.
Aytaç Yalman Kenan Evren Gibi Faşist genareller bile imhacı inkarcı bir politika yanlıştı derken bir hukuk sitesinde hukuk'un ışığı ile aydınlanması gereken insanlar hala imha üzerine konuşuyorlarsa iyi niyetli girişimleri vatana ihanet sayıyorlarsa kanı kanla temizleyeceğiz diyorlarsa en küçük barışçı söylemi dile getireni PKK nın ekmeğine yağ sürüyor diye suçluyorlarsa Allah Islah Etsin derim
-
Ben bu İğrenç Kirli savaş bitsin istiyorum
Bu çocuklar ölmesin istiyorum
Bu çocuklar öldükçe birilerinin oyları artıyor
oyları arttıkça daha çok çocuklar ölsün istiyorlar
bu ölümlerden para kazananlar var
bu ölümlerden palazlananlar var
bu savaşın sürmesini isteyenler Bunlarr
-
Alıntı:
117 (YÜZ ON YEDİ Fidanımızı şerefsiz bir takım köpekler yüzünden toprağa verdik. ...
Kim Bu adamlar ???
117 den öncekiler için ne düşünüyorsunuz
-
Sn. barankarahan
Öncelikle bugün içinde bulunduğumuz durumu doğru tesbit etmemiz gerekir. Bugün emperyalist güçlerin tarihte de örnekleri olduğu üzere bir etnik grubu birlikte yaşadıkları insanlara düşman etmek, ayrılık tohumları serpmek ve bir süre sonra Sevr'i hortlatmak amaçlı terörist bir örgüte her türlü desteği vermesi durumu sözkonusudur. Geçmişte bazı uygulamalar eleştirilebilir ancak bugün bu etnik grubun , ülkedeki diğer etnik gruplara sağlanan haklardan eşit şekilde yararlandığı ve hatta bazı ayrıcalıklara sahip hale geldiği bile söylenebilir. Şimdi bu ortamda yaşanan terörist kalkışmaya ve bunların Meclis'teki destekçilerine verilecek yanıt ne olmalıdır? Bu terörist kalkışmaya karşı verilen mücadele "kirli savaş" olarak adlandırılabilir mi? Savaş iki ülke arasında olur. Terörizm ile mücadele farklı bir şeydir.
Gönül arzu eder ki; kimse ölmesin, kimsenin burnu kanamasın. Ancak karşı tarafın beklentisi insan hakları ve özgürlükler değildir. Karşı taraf açıkça bu ülkeden yerli ve yabancı işbirlikçileri ve güneyimizdeki aşiret reisleri desteğinde toprak talebinde bulunmaktadır.
Şu açıkça bilinmelidir ki; hiçkimseye vereceğimiz bir karış toprağımız yoktur, hiçkimsenin de toprağında gözümüz yoktur. İnsan hakları, temel hak ve özgürlükler, savaş, analar ağlamasın, demokratik Cumhuriyet söylemlerine bu ülkenin aklı başında insanlarının karnı toktur. Toprağımızda gözü olanın gözünü oyarız. Bunun için ben ve iki oğlum dahil, bu ülkenin insanları değil 170, 17 milyon canı ve fazlasını vermeye de hazırız.
Genelkurmay'ın Nisan'daki açık uyarı ve istihbaratına karşı tezkereyi derhal çıkarmayarak teröristlerin yaz aylarında rahat eylem yapmalarına ve yuvalanmalarına neden olan iktidar bu şehitlerden sorumludur.
Ayrıca "askeri müdahale çözüm değil, daha önce de yapıldı terör bitti mi" sorusu soranlar ya cahil ya art niyetlidir. Biraz incelenirse geçmiş operasyonlarda 1000'e yakın teröristin etkisiz kılındığı gerçeği görülür. Askeri operasyon elbette sorunu kökünden çözmez. Ancak teröre ciddi darbe vurduğu, lojistik, mühimmat ve silahlı güç olarak terörü belli bir noktaya kadar etkisiz kıldığı bir gerçektir.
Bugün teröre karşı taraf olmayanlar, yarın bertaraf olmaya mahkumdur. Bu dışarıdan destekçiler için olduğu gibi iç destekçiler için de böyledir. Gerçek olan Türkiye'de hiçbir etnik grubun başka bir etnik gruba yan gözle bakmadığı, barış ve kardeşlik içerisinde yaşama arzularıdır. Bunu hiçbir güç değiştiremez. Zaten teröristlerin azgınlığı da yaptıkları bunca şerefsiz eylemin bu iradeyi boşa düşürememesindendir.
Selamlar,
-
Alıntı:
Kim Bu adamlar ???
117 den öncekiler için ne düşünüyorsunuz
Bu soruya o kadar çok yanıt verdim ki sinirimi test ediyor gibi geldiniz bana. Yada siz bunları iyi insanlar olarak görüyorsunuz. İmralıya gidin tekini görürsünüz...
-
Sayın barankarahan;
Sanırım kürt kökenli vatandaşlarımızdan birisiniz. Malum Baran yağmur yağmur damlası demek kürtçe de.
Bundan dolayı size mümkün olduğunca yumşak yanıtlar vermeye uğraşıyorum demek istediğim bu ülkede Kürtlerle ilgili bir sorun yoktur. pkk nın benim kabulüme göre kürtlerle bir ilgisi yoktur. Sanırım burayı sizinde aydınlatmanız gerekirki havanda su dövmeyelim. Ben pkk yı şerefsiz alçak bir terör örgütü olarak görmekte ve her gün lanetlemekteyim. Kürt vatandaşlarımızın çoğuyla hiç bir sorunum yoktur. Sizin bu konudaki fikrinizide öğrenmek isterim.
Unutulmamalı ki bu ülke Kürt Cumhurbaşkanı da TBMM başkanıda Üst düzey komutanda Üst düzey Bürokratta çok zengin iş adamlarınıda gördü görmekte. Buradan da açıkça anlaşılacağı üzere TC nin bir Kürt sorunu yoktur terör sorunu vardır. Terörün aslında dini dili etnik kökeni olmaz. Sadece terörü kullanan şerefsizler bu üçünden birisini kendilerine paravan yaparlar haklı gibi görünmek için. Bunları çok iyi düşünün...
-
Sayın Barankarahan ;
Size bir bölümün yanıtını daha vereyim. Dikkat buyurunuz hala fotoğraflara gelemedim...
PKK terörrü ile mücadele sizin dediğiniz gibi kesintisiz devam etmekte değildir. Kişileri yanıltmayalım.
Bunu bir çok forumda da yazdım özetle bir kere daha yazayım. PKK terör örgütünün elebaşı olan kişi yakalandıktan sonra Kuzey Irak topraklarına iki büyük sınır ötesi yapıldı. Zaten önceside planlıydı gerek Suriye sınırına yığılma ve bundan dolayı elebaşının bir anda haymatlos kalışı ve Kenyada biten yolculuğu ve sonrası. Türkiye Onurlu ve büyük devlet olduğunu gösterdi. Ne suriye Ne İtalya ne Yunanistan baskıya dayanamadı. Aynı zamanda kesintisiz takiple Irakta sınırötesi operasyonlar sıkıştırıldı 110 70 ve ensonunda 550 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle terör sıfırlandı. Yani 99 yılı sonu itibarıyla PKK terör örgütü askeri olarak yok edildi.
Bundan sonra yapılması gerekenler ciddi güvenlik tedbirleri altında ülkemizin doğusunu süratle her yönden kalkındırmak ve devleti hakim kılmak olmalıydı. Buna 2000 li yıllarda başlandı ancak çok etkili olunamadı ve maalesef 2002 yılında nedense durdu ve durum tersine dönmeye Kuzey ırak a gereksiz yardım elektrik su verilmeye bina inşa edilmeye kalkıldı. Barzani denen şahıs 1999 yılına kadar TC ile birlikte hareket ederek teröre saldırırken nedense 2002 den itibaren değişmeye ve daha ötesine geçerek yanı başındaki deve abuk sabuk laflar etmeye utanmadan tehtit etmeye başladı ve dev uyumaya devam etti. Aslında uyumuyor rant için göz yumuyordu. Kuzey Iraktaki inşaat sektörünün yüzde doksanı RTE nin yakınlarının elindeydi.
Günümüze geldiğimizde bu sayede palazlanan terör yaklaşık 2006 da tekrar ciddileşti. Dört senede Türkiye nin doğusuna çivi çakılmamıştı doğru dürüst ama nedense Kuzey Irak ihya edilmiş bazılarıda ihya olmuştu. Asker rahatsızlık duymaya başladı doğal olarak hem terörden hem sınırın diğer tarafındaki gelişmelerden Kulağının üstüne yatmış sinsi sinsi gülen RTE hükümetiyle didişmeye başladı. Ve nisan 2007 de asker patladı bu artık kepazelikti. Israrla söylemeye başladı hükümette ısrarla duymamazlığa cebini doldurmaya devam etti. Halka yalan yanlış bilgiler vererek dini sömürerek sahte kabadayılıkla işi götürdüler işte bu arada 117 şehit verildi. Ondan dolayıdır bu hükümetin gayri ciddil çıkarcı davranışından dolayı sorumluluğu 117 şehidin ve ölen masum sivil halkımızın kanları RTE nin elindedir. Akrabaları üç kuruş kazanacak diye olmuştur bu... Ne zamanki 10 lu rakamlara çıktı şehit sayısı hükümet bir anda rüzgarın ters döneceğini anlayınca gene sahte kabadayılığa soyunarak salladıda salladı BAĞIMSIZ ÜLKENİN kararını fanatik dindar Bush a soracak kadar pervasızdı. Bu arada tüm dünya Türkiyenin içi boş Aslan kürkü gibi bağırdığını hissetti bunların sayesinde... Ülkenin gururu şerefi yerle bir oldu ama bunlar için ne gam...
Yaklaşık 50 bin işçin şöförün oralarda çalışırken herşeyden öte Kuzey Irak’ta 350 dönümlük arazi üzerinde kurulacak olan Kürdistan Yurtseverler Birliği Karargâhı ihalesinin RTE nin damadı Berat Albayrak ın şirketinin yapması RTE nin halkı uyutmak için operasyon dediğinin en büyük kanıtı değil mi? Kim inanır RTE ye Vatana İhanetin En büyüğünü yapmaktadır kendisi ama nedense halkımız lay lay lom... Ne kolay kandırılan bir Halkmışız yarabbi...
Sınır Ötesi Operasyon hiç dillendirilmeseydi sorun yoktu kendi bahçemizde bağırır dururduk ama şimdi dünyaya rezil olduk daha ne...
-
sayın barankarahan ;
Dikkatimi celp etti siz hep bir şeyler diyorsunuz ama öneriniz yok ortada .
Laik demokratik sosyal hukuk devletini bozmadan .Üniter devlet yapısı ve sınırları içerisinde. Başkent Ankara Bayrağımız ay yıldızlı Türk bayrağı olmak koşulu ile önerileriniz nelerdir pek birmerak ettim ?
-
Alıntı:
COMMODORE1 Kardeşim
Senin yazdıklarını okudukça
Temelin anlına konan sineğe dursunun ateş etmesi
ve bir bizden bir onlardan fıkrası aklıma geliyor
Değerli Kardeşim
12850 güvenlik görevlimizi şehit verdik 23 senede
bunun karşılığında 25 bin PKK lı öldürdük
yani
2 onlardan
1 bizden olmuş
23 yıllık istatistik gösteriyorki öldürmeyle bitmiyor çözülmüyor bırak 12850 kişiyi 1 kişi daha feda etmememiz lazım senin hiç kardeşin çocuğun yeğenin akraban yokmu bunlardan bir tanesi ölse ne hissedeceksin hiç çocuklarını bu kirli savaşta kaybeden anaları düşündünmü
esir alınan askerlerimizin teslim alınmasıyla ilgili boy boy fotoğraflar koymuşsun ne yani bıraksaydık o çocuklar oradamı kalsaydı
kim getirdiyse getirdi
sağ salim geldiler yaa
bu konunun içinde ruandayla ilgili bir şeyler yazmıştım
korkarım senin gibiler oldukça insanlık daha çooookk ruanda pratiğini yaşayacak
ölümü kutsama
ölüm kan üzerine siyaset yapma
Şimdi gelelim buraya ben bir erin bir vatandaşın bile burnunun kanamasını istemiyorum. Bu pis terörle ilgili benim neler yaşadığımı neler kaybettiğimi bilmeden salladığınız bölümleri geçiyorum. Kimsenin kimseye böyle bir soru sorma hakkının bulunmadığına da inanıyorum. Hele hele tanımadan bilmeden...
O fotoğraflara bakarken görmen gereken şudur.
Bizim sekiz askeri geç
Üç milletvekilinide geç
Ne görüyorsun ?
Bir sürü terörist Barzani nin adamları (Üst düzey ) amerikan arabaları Amerikan piyadeleri ve bir amerikalı orgeneral...
Ne yapıyorlar Türkiye sınırının sekiz km ötesinde ROJ tv nin naklen yayını ile bir tiyatro sergiliyorlar. Tutanak tutuluyor asker devri için. Sanki eşya teslim ediliyorda ''eksiksiz tam aldım'' yazılıyor. Can bunlar can....
Peki ertesi gün RTE nerede ? abd de prizident bush ile haftalık olağan toplantısını yapmaya gidiyor. Burada esip gürlüyor masaya yumruk vuracağım yeter asarım keserim höt .. Orada süt dökmüş kedi... '' Hamdolsun istediğini almış'' Laik ülkenin başbakanına bak Hamdolsun diyor kaldıki ayıp yaa... Hamd allaha edilir.... Hamdolsun verdiğin nimetlere gibi... Tanrıya şükürler olsun demek yani...
Ee hamdolsun aldığı ne ? Nokta istihbarat ? Neyle ? Predatör , Blackbird, Dragon Lady, Prowler ve Global hawk ile... İyide bunlar ne ?
Bunlar neredeyse Atmosferden çoğu insansız istihbarat uyduları. Tekide sinyal bozucu isimleride tanımlarıda WAWWWW dedirtecek aletler. Araba plakası okur, adamın hangi gazeteyi okuduğunu bulur telefon konuşmasını keser çok geniş araziyi tarar v.s v.s.....
Sanırsın ki Kuzey Irak ta ve sınırda terörist değilde Uzayda Atılganı arıyoruz. Bunla bulsak bulsak Atılganı buluruz biz Kaptan Kirk le Mr. Spock a selam eder döneriz...
Bu aletleri insan yömetiyor karadan ( Dragon Lady hariç ) yani abd li süperler. Bunlar o kadar süperki bir buçuk senede Saddam Hüseyini bulamadılar ama orada yok burada diye 300 bin masumu katlettiler öyle nokta istihbarat yani. Sonunda paragöz bir akrabası ispiyon etti trilyonluk istihbaratın 300 bin masumu katletmekten başka işe yaramadığını kanıtladı.
Hadi bunlardan da vaz geçtim ben bu istihbaratı yani '' teröristler şurada burada zıpladı hopladı '' diye bize kim verecek Kuzey Iraktaki abd nin en yetkili askeri olan orgeneral . İyide adam zaten PKK lı teröristlerle yanyana duruyor ne istihbaratı verecek o cihazlarla ? Şuanda yanımdalar aman bombalamayın mı diyecek ?
RTE Bush a Kasımpaşa yı tarif edeceğine '' Kardeşim istihbarat verecek dediğin adamın zaten bizim aradığımız teröristlerle ne iş ?'' dese daha mantıklı olmaz mıydı ?
O fotoğrafa bakınca işte göreceğin bu TÜRKİYE YE İHANET EDEN KİŞİ VE ÜLKELER İLE GRUPLARIN TOPLU FOTOĞRAFI TERÖRİSTİ DESTEKLEYENDEN İSTİHBARAT ALINIR MI? Şimdi ne olacak göstermelik operasyon ve gözden çıkartılan bir kaç lider bize verilecek palazlanma devam edecek . Bizde burada amma yaptık biz güçlüyüz şuyuz buyuz diyip aslan RTE diyeceğiz. Ne başardı . Rezalet in adı bizde maalesef başarı oldu ...
Peki söyle bana Uluslararası kanunlar özellikle BM nin 8. maddesi Nato kanunları uluslararası doğan haktan dolayı Hükümet basın orayı deseydi Roj tv canlı yayındayken bizim helikopterler paldır küldür oraya inip Askerlerimizi alıp gerisini Çuval gibi toplayıp gelseydi ne olurdu ? Dünya gık diyebilir miydi ? Ertesi gün Bush a yollardık generalini '' bu sizin generalmiş teröristlerle birlikte çıktı ne ilginç ?'' diye... Ne mi olurdu çok onurlu bir davranış olurdu kimsenin Gık ı çıkmazdı abd de Türkiye nin güç olduğunu anlardı....
İŞTE BEN O RESME BAKTIM MI BUNLARI ANLIYORUM. bİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?
-
Sayın Baran bey bu yazıyı sizin için ve diyer merak edenler olur diye kılevyemle yazıyorum
HANGİ MİLLETİN NE VEKİLLERİ
Genel seçimlerde Kürtçülere bir şıklık yapıldı,parti olarak asla girmeyecekleri TBMM'ye,salt onlar da demokrasi çatısı altında yer alsın diye düşürülen bağımsız aday barajı sayesinde girdiler.Meclise bağımsız aday barajı sayesinde girdiler.Meclise bağımsız varıp sonra topluca DPT'ye geçerek,
yüzde 3.8 gibi tali bir oy oranıyla 22 milletvekilli bir siyasi parti oluşturdular.
Afilli açılımıyla, Demokratik Toplum Partisi'yiz, dediler.
TC'ye bağlılık ve millete hizmet yemini ettiler.
Şimdi ne beklenir bu milletvekillerinden?
Kürtçü olduklarına göre en azından temsil ettikleri bölgeye ve Kürtlere hizmet değil mi??
Güneydoğu dediğimiz bu bölgede, yoksulluk ve işsizlik diz boyu, cehalet gırtlağa kadar.
Demokratik Toplum adıyla,acaba bu partinin devletten, bölgeye yatırım için önerdiği hangi proje var? Bütçeden talep ettikleri pay nekadar?
Nereye fabrika,nereye okul, hastane istiyorlar, belli mi?
Bu bölgenin tüm sorunlarının temelinde feodal sisteme, aşiret ağalığına, aşırı nufüs artışına küçücük çocukların dört yaşından öteye çalıştırılmasına ilişkin
nasıl bir mücadele programı öngörüyor DPT?
Uyuşturucudan silah kaçakçılığına, tepeden tırnağa eşkiyalıktan geçinen, dolayısıyla PKK ile savaşı körükleyen, elbette dökülen kandan da sorumlu kimi çürük devletlerin ve köy korucu''larının kurduğu tezgahı TBMM kürsüsünden haykırmak için ne bekliyorlar?
22 milletvekilinin 8'i kadın DPT, halen TBMM'den en yüksek kadın vekil oranına sahip parti.
Oysa DPT'nin vekili olduğu bölgede,kadının adı varsa sanı yok.
Kız çocukları okutulmuyor,davar gibi alınıp satılıyor,aşık olmaya hakkı yok,zorla evlendiriliyor,kaçmaya çalısan töre gerği öldürülüyor.
Kaçmayanlar intar ederek kurtuluyor,ançak.
Dünyanın en yüksek intihar oranı bu bölgede ve kadınlar arasında.
Kendilerine "demokratik" diyen "toplum" partisinin TBMM'ye gireçek kadar eğitim almış ve özgürlesmiş,lafazan kadın milletvekilleri,acaba onlar kadar şansı olmayan Kürt hemcislerinin makus kaderini değiştirmek için bugüne değin ne yaptılar,budan böyle ne yapmayı düsünüyorlar?
Bırakın binlerce, iki kız çocuğuna daha okula gönderebilmek için çaba harcadılar mı?
Hangi kürsüde, hangi mitingde kadını ezen töreyi, çocukları sömüren aile yapısını, derebeylerini, aşiret reişlerini eleştirmek cesaretini gösterdiler?
Diyelim ki onlar da o törelerin tutsağı, canlarından korktular, meydanlardan korktular, meydanlarda hedef göstermeye yetmedi yürekleri,Kürtleri asıl ezen,asıl yoksul, geri ve cahil bırakan Orta Çag düzeni özbeöz Kürt geleneklerini.
Ama aynı meydanlarda, devlete saldırmaktan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğününe yönelik şantaj yapmaktan, hatta arsızca (federasyon), haksızca (kurucu etnisite payesi) talep etmekden çekinmediler!
Demek ki Kürtçüler, pekala tüm kötülüklerin anası olduğunu bildikleri Kürt törelerinden, ele güne Bizi dövüyor sızlanıp AB'ye, ABD'ye şikayet ettikleri
Türk devletinden daha çok korkuyorlar...
Asıl kimin gaddar, neyin kanunsuz ve barbar olduğu yanlız bu korkudan bile belli deyil mi?
Oysa,işte şimdi Kürtçü milletvekillerinin dokunulmazlık ları var,
Bürünseler ya dokunulmazlık zırhlarına, TBMM kürsüsünden özgürce haykırmak için Kürt kadınlarının, kızların, çocukların töre talihini!
Madem demokratik toplum partisi diye çıktılar ortaya önerseler ya
Kürt toplumunum fedoal yapısını değiştirecek olan bir reform paketi!!
AMA TIK YOK
Çünkü DPT milletvekilerinin,temsil ettikleri halkın makus talihini değiştirecek, gündelik yaşada bile bir rahat, bir özgür soluk almasını sağlayacak ne bir programı vardır ne de akılarına gelmiştir zaten yapmak.
AŞİRETTEN TOPLUM, EŞKİYADAN DA DEMOKRAT ÇIKMAZ.
10 Ekim 2007 Mine G. Kırıkkanat
-
Çözüm değil, çatışma istiyorlar!
DTP (Kürt partisi) Meclis’e girince sevinmiştik..Yanılmışız.. Gerçi kuşkularımız vardı ama o kuşkuları telaffuz etmek istemiyorduk..
Meclise gelsinler, temsil ettikleri illerin sorunlarını getirsinler, çözüm yolları önersinler, birlikte oturalım, tartışalım..
Meseleye böyle bakıyorduk..
Onların derdi bu değilmiş..
Dertleri PKK’yı canlandırmakmış..
Bunu gördük.. Anladık..
Öyle bir kişiyi başkan seçtiler ki, adeta biz PKK’ya sempati ile bakmıyoruz, PKK’lıyız dediler..
Biz çözümden yana değiliz.. Gerilim istiyoruz, kavga istiyoruz daha da ötesi, çatışma istiyoruz dediler..
Yazık ettiler!
Partilerinin 20 milletvekili var.. Kalktılar PKK üyesi olduğu gerekçesiyle 12.5 yıl hapis yatan kişiyi genel başkan seçtiler..
Liderimiz budur dediler..
Onların kararı, her parti istediği kişiyi başkan seçer diyebilirsiniz..
Buna kimse ipotek koyamaz..
Doğru..
Ama kazın ayağı öyle değil.. Akıllarınca PKK terörünü meşru hale getirecekler..
Nasıl mı?
Anlatayım..
Mahkeme kararı ile resmen PKK’lı olan bir kişiyi genel başkan yapmalarının altında gizli bir plan var..
Adam üstüne üstlük asker kaçağı.. Sahte raporla askere gitmediği iddia ediliyor.. Yani ben bu devletin askeri olmam demiş.. Türkiye Cumhuriyeti’ni tanımıyorum.. Bu devlet için o üniformayı giymem..
Gelelim planlarına..
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı DTP’nin lideri seçilen Nurettin Demirtaş’ın durumunu incelemeye aldı..
Terör örgütünün üyesi olan bir kişi siyasi bir partiye genel başkan olur mu olamaz mı?
Buna bakıyor..
Yargıtay olamaz derse ayağa kalkacaklar.. Avrupa’ya gidip feryat edecekler.. Bu devlet bizim kimi başkan seçeceğimize bile karışıyor.. Siyaset yapmamız engelleniyor..
İcazet almamızı istiyor..
Daha da ötesi var..
Ankara Cumhuriyet Savcısı, Kürt partisi liderinin sahte rapor düzenlediği iddiasıyla dava açtı..
2 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor..
Savcının iddiası mahkemece kabul edilirse ne olacak?
Kürt partisi lideri doğru hapse.. Yine ayağa kalkacaklar.. Diyecekler ki bakın sudan gerekçelerle hapse attılar.. Bize Ankara’da hayat hakkı yok, Cudi’de var..
Zaten arkalarında Cudi olduğunu açıkça söylemediler mi?
Eee..
Eeesi şu.. Siyasi yollar kapandığına göre şiddet meşrudur!
Amaçları bu.. Bunu söyleyebilmek..
Şöyle bir düşünün.. Türkiye’nin bütünlüğünü düşünen, terörün bitmesini, şiddetin sona ermesini isteyen bir parti böyle bir kişiyi genel başkan seçer mi?
(Gerçi onlarda seçim falan yok.. Emir İmralı’dan geliyor...)
Seçmez tabii..
Seçerse kavga çıksın istiyor demektir.. Biz DTP’li değiliz.. DTP adı falan paravan, sahte biz aslında PKK’lıyız demektir..
Yok öyle değil!
Peki nasıl?
Hadi çıkıp anlatın.. Mesela Ahmet Türk gibi âkıl adam bildiğimiz kişiler ne diyor?
Ağızlarını bıçak açmıyor..
Ağızlarından eksik etmedikleri barış sözleri hikâye.. Onlar yeniden çatışma istiyor.. Güneydoğu’nun 90’lı yıllara dönmesini arzuluyor..
Belge mi?
Yeni genel başkanları..
Mehmet Tezkan_Vatan Gazetesi 14.11.2007
-
Bayrak çiğnemek!
Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde çıkan olaylar dün de sürdü... Önceki günkü eylemlerde hayatını kaybeden 15 yaşındaki Yahya Menekşe’nin cenaze töreni sırasında Cizre Karayolları Bölge Müdürlüğü önündeki Türk Bayrağı, PKK yandaşları tarafından yere indirildi. Bu yetmedi, Belediye Parkı’ndaki Türk Bayrağı da ayaklar altına alındı.
Bunları yapanların ellerinde PKK flamaları vardı... “Apo’nun fedaileriyiz” benzeri sloganlar atıyorlardı...
İşin ilginci polis bu kışkırtmaya kanmadı; olup bitenleri sadece seyretmekle yetindi!
Her şeyi bir kenara bırakalım, bayrak meselesine dönelim:
Dün Türk bayraklarını gönderden indirip ayaklarının altına alan yaratıklar... Size bildiğinizi sanmadığım iki gerçek olayı anlatayım, belki utanırsınız:
Atatürk, 30 Ağustos Zaferi’nin ardından Zafertepe olarak anılan bölgeye gitmişti.
Yerde bir Yunan Bayrağı görünce eliyle işaret ederek kaldırılmasını emretti... Sonra da şu sözleri söyledi:
“Bayrak bir milletin istiklâl alâmetidir. Düşmanın da olsa ona hürmet etmek lâzımdır. Bayrağı yerden kaldırıp, topun üzerine koyunuz.”
Ve bir gerçek olay daha:
İzmir düşman işgalinden kurtulmuş, halk büyük coşkuyla zaferi kutluyordu. Atatürk, silah arkadaşlarıyla birlikte 10 Eylül 1922’de İzmir’e geldi... Geceyi geçireceği Karşıyaka’daki İplikçizade Köşkü’nün önüne büyükçe bir Yunan bayrağının yere serildiğini gördü...
Yine emrini verdi ve o bayrağı özenle toplatıp bir kenara kaldırttı!
Peki; siz ne yapıyorsunuz alçak adamlar?
Tek kuruş vergi vermediğiniz, elektriği, suyu bile kaçak kullandığınız bu ülkede size yol, elektrik, su, sağlık, eğitim hizmetini en iyi şekilde vermek için çırpınan...
Çalışmadığınız halde cebinize gerektiğinde para koyan bir ülkenin...
Atalarınızın birçok savaşta omuz omuza çarpıştıkları bir ulusun en kutsal değerini pis ayaklarınızın altına alıyorsunuz...
Küçücük çocukları öne sürüp, sözüm ona “özgürlük mücadelesi” veriyorsunuz...
Ama o bayrağın temsil ettiği ülkenin insanları öylesine zengin gönüllü ki, sizin bu küstahlığınıza karşı bile askerini, polisini frenliyor...
Bölünme amacınıza tüm varlığımla karşı çıksam da yine de bu talebinizi anlamaya çalışabilirim...
Ama nankörlüğünüzü, kalleşliğinizi, ihanetinizi anlayamam!
Unutmayın ki bugün aşağıladığınız o bayrak sadece Türkler’in kanını değil, sizin atalarınız olan ve bu ülke için şehit düşmüş Kürtler’in kanını da simgeliyor...
Kendi atalarınıza saygınız bu kadar mı?
17/ŞUBAT/2008 Mustafa Mutlu. VATAN
-
Alıntı:
Sevgili commodore1tr, sen tam 301/4lük bir cennetliksin
Ama, olmaz olsun
ÖZDEMİR ASAF
Şehit edebiyatını bir kenara bırakıp somut kararlar almak zorundayız artık
Pkk'ya Terör örgütü demeyeyenler diyemeyenlerden Hukuksal olarak hesap sorma zamanı gelmiştir artık.
Samimi olmamız lazım İç işleri Bakanlığı Terörle Mücadelede önlem almakla sorumlu deyilmi siyasi sorumluluk Hükümet'in deyilmi?
2-3 tane silahlı eylemciyle TSK'leri mücadele edilemiyen konumuna
getiriliyor
Bizler Siyasetciler ve medya tarafından uyutuluyoruz.
Bize hep yalan söyleniyor
Erdal Sarızeybek 4 Ekim Yeni Asır TV: DTP Başkanı Ahmet Türk bizim Başbakan RTE İmralıdaki başkanımızla aynı siyaseti güdüyor dedi. Bunu Başbakan tekzip etmedi !
Sayın büyüğüm commodore bugünkü TV oturumlarındaki konuşmacıları dinlediğim sürece hep size DUA Ettim bu sınırı geçip de 2 kilometre ötemizde Tutanak düzenlemesinin ve siyasi iradenin AKP nin bunlara seyirci kalmasının bu günlere gelindiği vurguladılar iyik varsınız sağlıklı uzun yılar dilerim sağlıkla kalın.
Şehitlerimize Allah'tan Rahmet dilerim Başımız sağolsun
-
Alıntı:
BUNUN BİR YAPTIRIMI OLMALIDIR (m.e.sezen)
14 Kasım 2008 Cuma 12:08 Politika
DTP'li Belediye Başkanı ve milletvekilinin katıldığı toplantıda skandal sözler: 'Atatürk yaşasaydı yargılanırdı'
http://www301.mackolik.com/Nethaber....tunceli111.jpg
DTP'li Başkan Abdil ve DTP Tunceli Milletvekili Halis'in de yer aldığı toplantısında bir profesör akıl almaz iddialar savurdu.
Zaman Gazetesi'nde bugün Selçuk Gültaşlı imzası ile yayınlanan habere göre, Abdil, Tunceli'de hükümetin yolları yaptığını anlattı. Ancak bu yolların yapım amacını Dersim katliamına bağladı. 1930'lu yıllarda gerçekleştirilen Dersim harekâtının tekrarlanmak istendiğini iddia eden Abdil, daha sonra sözü PKK'ya getirdi. Teröristler için 'gerilla' diyen Tunceli Belediye Başkanı, şehirdeki güvenlik uygulamalarından yakındı. Abdil, kentin girişi ve çıkışında çok sayıda kontrol noktası olduğunu ve sanki başka bir ülkeye girildiğini söyledi. Avrupa Parlamentosu'nda yapılan 'Dersim soykırımı' konferansı için Brüksel'de bulunan Abdil'e, DTP milletvekilleri Şerafettin Halis ve Aysel Tuğluk eşlik etti. Diyarbakır Milletvekili Tuğluk, "Üstümüzden ordular geçti." derken, Tunceli Milletvekili Halis, Dersim isyanında Türk askerlerinin hamile Kürt kadınlarının karınlarını deşerek cinsiyet tespiti yaptıklarını iddia etti.
Avrupa Parlamentosu'nda ilk kez yapılan "Dersim soykırımı" isimli konferansa katılmak üzere Brüksel'e gelen Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, burada skandal iddialarda bulundu. Belediye Başkanı Abdil, AP Milletvekili Feleknas Uca ve DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Terör örgütü PKK üyeleri için "gerilla" ifadesini kullanan Tunceli Belediye Başkanı, iki vatandaşın asker tarafından tarandığını, Hasan Şahin isimli bir vatandaşın sırf bir PKK "gerillası" babası olduğu için öldürüldüğünü iddia etti. Kentin girişi ve çıkışında çok sayıda kontrol noktası olduğunu ve sanki başka bir ülkeye girildiğini ifade ederek, kendi makam aracının da asker tarafından sık sık durdurulduğunu söyledi. Telefonlarının dinlendiğini iddia eden Abdil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürtlerin barış çağrılarına olumlu cevap vermediği için bölgeye ziyaretinde olumlu karşılanmadığını öne sürdü. Belediye Başkanı, konferansta yaptığı konuşmada ise terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki baskıların kaldırılmasını ve barış önerisinin kabul edilmesini istedi.
'Atatürk yaşasaydı yargılanırdı'
İki DTP'li milletvekili ile Tunceli Belediye Başkanı'nın katıldığı toplantıdaki yabancı konuşmacılar da şok iddialarda bulundu. Prof. Dr. Ronald Mönch, Dersim'de yaşananların 'insanlık suçu' olduğunu savunarak, Atatürk ve dönemin Bakanlar Kurulu üyeleri ile üst düzey askeri yetkililer için, "Yaşasalardı savaş suçlusu olarak yargılanmaları gerekirdi." dedi. Taşnaklara yakınlığı ile bilinen Avrupa Ermeni Federasyonu Başkanı Hilda Çoboyan da konferansta yaptığı konuşmada, tartışılacak iddialarda bulundu. Çoboyan, "Dersim kızılbaşlığının, paganlık, Hıristiyanlık ve Alevilik karışımı" olduğunu iddia etti. Çoboyan, Osmanlı döneminde çok sayıda Ermeni'nin Dersim'e gelerek dinlerini değiştirdiklerini kaydetti. Toplantı sonrası kabul edilen sonuç bildirgesinde Dersim olayları "soykırım" olarak nitelendirildi ve Türkiye'nin "soykırım" mağdurlarına tazminat ödemesi, idam edilen isyanın lideri Seyit Rıza'nın mezarının tespit edilmesi, "soykırıma" ilişkin AB üyeleri, ABD ve Rusya'nın arşivlerini açması gibi talepler sıralandı.
-
Metin ÖZKAN - Tercüman 15-11-2008
DTP’nin ihanet senaryosu
http://www.medyatext.com.tr/images/y...a8554b19a0.jpg
BU ülkenin ekmeğini yiyeceksiniz Bu ülke vatandaşlarının vergilerinden maaşınızı alacaksınız
Bu ülkenin havasını soluyup, engin hoşgörüsünden yararlanacaksınız
Bu ülkenin demokrasisinden pay alarak, bağımsızlığın sembolü Meclis’ine gireceksiniz
Sonra da “demokratik hak” diyerek, “bölücüye arka çıkıp”, oylarına talip olduğunuz vatandaşları katleden ve askerimizi şehit düşüren teröristler ile İmralı’daki elebaşına bağlılık bildirip, hizmetkarlığa soyunacaksınız.
Ayıptır ayıp...
Bu ülke size, Cumhurbaşkanı, Başbakan, ordu komutanı olma yolunu sonuna kadar açarken sizler sözde “özgürlük” adına, dağdaki ihanet şebekesi ile bir olup ülkeyi bölmeye çalışıyorsunuz.
Bu mudur sizin DTP olarak tek icraatınız?
Sahi icraat demişken, Allah aşkına sizin başka bir icraatınız var mı?
Başta Genel Başkanınız olmak üzere, vatandaşların sıkıntısıyla ilgili kaç demeciniz oldu?
Bölge milletvekilleri olarak ülke yararına kaç kanun teklifi verdiniz?
Bölücü talepleri dillendirmenin dışıda vatandaş sizin hangi icraatınıza şahit oldu?
Sorarım sizlere, Meclis’e girdiğiniz günden bu yana, gerilimden başka ürettiğiniz başka bir açılımınız oldu da biz mi duymadık veya yazmadık?
Çünkü, yok.
Göremedik de!...
Yönettiğiniz belediyelere, diğer belediyelerden daha mı az imkan veriliyor?
Hayır!
Seçim dönemi geldi, çattı.
Yaptıkları unutulmayacak!
Mevcut belediye başkanları, inşa ettikleri köprülerini, yollarını, parklarını ve sosyal donatılarını anlatırken, partinize ait belediye başkanlarından hiçbir icraat duymuyoruz.
Bir kez daha soruyorum; kandan beslenip, bölücülükten nemalanma dışında ne verdiniz bu ülkeye?
Sevgili okurlarım;
Kadın ve çocukları kendisine kalkan yapıp ülkenin polisine, askerine taş ve kurşun atanlara “hak arıyorlar” savunması yapanları sizce unutmak mümkün mü?
Bölücülerin borazanı ROJ TV susturulmaya çalışılırken, Avrupa’ya mektup yazan yardakçıları sizce unutmak mümkün mü?
Unutmak mümkün mü, PKK teröristlerinin anne kucağında alnından vurduğu kundaktaki bebeği?
Ve unutmak mümkün mü, kardeşçe bu ülkede yaşayanları görmezden gelip, teröriste ‘kardeşimiz’, elebaşlarına ‘liderimiz’ diyen DTP’lileri?
Unutmadık ve unutmuyoruz.
Unutmadığımız bir başka gerçek ise bunların tek icraatının bölücülük olduğu.
İşte son senaryoları!
ONLAR değil mi, teröristbaşının durumunu bahane ederek şehirleri yakıp yıkmaya çalışanlara sahip çıkan?
Onlar değil mi, 35 bin insanın ölümünden sorumlu eli kanlı katili, sözde “özgürlük savaşçısı” gibi gösterip, “fikir suçlusu” kılığına sokmaya çalışan?
Onlar değil mi, seçimleri kaybedeceğim korkusuyla bu ülkenin kardeşliğini dinamitlemeye uğraşan?
Evet, seçimlere 5 ay kaldı!
Bu ülkenin insanına anlatacakları hiçbir icraatları olmayınca, yine bölücülüğe sarıldı malum parti.
Önce İmralı mahkumunun durumunu bahane ederek kentleri karıştırmaya kalktılar...
Şimdi ise Aysel Tuğluk’un önergesiyle bölücübaşına “ev hapsi”ni gündeme getirmeye çalışıyorlar.
Sonra tek bir amaçları var; o da, ülkede yeni bir “af” tartışması başlatmak.
Kimin için?
İmralı mahkumu teröristbaşı için...
Planları hep aynı.
Kış gelmişken, kanlı teröristleri kurtarmak için sözde “ateşkes” çağrıları yapacaklar.
Sonra da bunları “icraat ve çaba” olarak gösterip, yalancı tüccarlığa soyunacaklar.
Neden?
Halkı kandırmak için...
Anayasa Mahkemesi’nde süren davaları için “kapatma” kararı çıkarsa, mağduru oynayacaklar.
Kapatma kararı çıkmazsa, bu kez iyice azacaklar.
Emin olun yazdıklarım dışında ne başka hesapları ne de başka bir icraatı var bunların...
-
Alıntı:
Yukarıdaki resimlere ÇOK AMA ÇOK İYİ BAKIN BELLEĞİNİZE KAZIYIN BAŞ UCUNUZDA TUTUN İğrençliğin ikiyüzlülüğün kepazeliğin fotoğraflarıdır bunlar. Yarın bu konuda yazacağım sonra konuya kaldığım yerden devam edeceğim ama tam yerine denk gelen bir olaydır bu. Birde şunu düşünün Askerimizin başına çuval geçiren abd li general le bu askerleri teslim alan abd li general arasındaki fark nedir ? Herif o zaman ki rütbesinden bir üst rütbede ama aynı kişi iyi düşünün....
TÜRKİYE'yi ARKADAN VURDULAR Yalcın Bayer 16-KASIM-2008
BU köşeyi izleyenler anımsayacaklar; 'AB'den de çuval geliyor' (11.11.2008) başlıklı yazıda, Avrupa Parlamentosu'nda Kürt ve Ermeni grupların, Türkiye'ye karşı hücuma geçecekleri anlatılıyordu. Bunu bir eski parlamenter yazmıştı; bugün son gelişmelerle onun anlattıklarını dinliyoruz: "Ermeni destekli, Tunceli 1938 isyanını bahane ederek soykırım iddiasını ortaya koyan toplantı, tahmin edilenin üzerinde iftiralarla adeta bir 'isyan manifestosu' haline geldi.
Toplantıya katılan bir Alman Hukuk Profesörü Ronald Mönch (kendisinin PKK ve Öcalan'a hukuki yardım ve maddi destek faaliyetlerinde bulunduğu biliniyor), Atatürk'ün, yaşasaydı eğer soykırım nedeniyle savaş suçlusu olarak yargılanacağı iddiasında bulunmuş. TBMM'de temsil edilen bir partinin vekilleri ve Tunceli Belediye Başkanı; Ermeni diasporası ve PKK yandaşı Avrupalılar ile birlikte hareket ederek, Avrupa Parlamentosu'nu kullanarak Türkiye'ye saldırdılar.
DTP'li vekiller ve Tunceli Belediye Başkanı, bu toplantıdan sonra TCK'nın 305. maddesinde düzenlenen 'Temel milli yararlara aykırı hareket' eylemlerinde bulundukları için ihanet içindedirler. Alman Prof. Mönch, yabancı bir ülkenin vatandaşı olarak, yurtdışında DTP'li vekiller ve Tunceli Belediye Başkanı da, TC vatandaşı olarak yurtdışında Türkiye'nin zararına suç işlemişlerdir.
TBMM Başkanlığı, suç işleyen, devletin temel yararlarına karşı komplo kuranlarla işbirliği yapan bu iki milletvekili hakkında savcılığa resen başvurarak işlem başlatmalıdır.
İçişleri Bakanlığı da, Tunceli Belediye Başkanı hakkında takibata geçmelidir.
Anayasa'nın 'Üçüncü Kısım' 'Cumhuriyetin Temel Organları' başlıklı Birinci Bölümü'nde yasama faaliyeti düzenlenmiştir. Bu bölümün milleti temsille ilgili 80. maddesi, milletvekillerinin, seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil bütün milleti temsil ettikleri hükmünü düzenlemiştir. Bu milletvekilleri temel milli yararlara aykırı hareket ederek, milletin bütününü temsil etme hakkını kaybetmişlerdir. Suç işleyenlere, suçlu gibi davranıp kendi hukukunu uygulayamayan devlet otoritesi, gün gelir, suçluların hukukuna boyun eğmek zorunda kalır."
m.e.sezen'nin notu: Bu haber birkaç görsel ve yazılı basının haricinde gündeme getirilmedi. Su ana kadar Hükümet'den ve Dışişleri Bakanlığından ses seda yok! ulusal onurumuz gün ve gün ayaklar altına alınıyor
birileri Amarikanın kayıgına binmiş halan uyuyor utanıyorum..
-
Obama ve milliyetçilik
Taha Akyol - 22 Ocak Perşembe 2009
ABD başkanlarının yemin töreni daima coşkulu milli bayramlar gibidir: Bayraklar, milli semboller, Amerikan kimliğini, Amerikan milli gururunu yücelten konuşmalar, İncil üzerine yemin, özel üniformalı askeri birliklerin geçit törenleri, yeni başkanın Amerikan bayraklarıyla, Amerikan renkleriyle donatılmış caddelerden Beyaz Saray’a yürüyen korteji...
Obama’nın töreni daha bir ihtişamlı oldu! 20 milyon Amerikalı katıldı törenlere!
Bush’un yarattığı travmalara karşı bir halk tepkisiydi! Bir ‘milli terapi’ idi adeta.
Obama, konuşmasında, Amerikan ordusunu övdü, “Babam bir Amerikan subayıydı... Ülkemizin güvenliğini sağlayan ordumuzun üyesi bir aileden geldiğim için onur duyuyorum” diye konuştu.
İncil üzerine yemin etti, konuşmasını “Tanrı Amerika’yı korusun!” diyerek tamamladı...
Bandonun çaldığı milli marşı 2 milyon Amerikalı söyledi!
Ayin gibi bir ruh birliği...
Uluslaşmanın neresindeyiz?!
Bazı arkadaşlar bu sahneleri gıptayla yazdılar. Ben de gıpta ettim. Hatta bu satırları yazarken kendi bayrağımın, İstiklal Marşı’mın, milli tarihimin heyecanını duyuyorum. Vatanı kurarken, kurtarırken ve şimdi korurken şehit düşen askerlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.
Ve... Beynimi zonklatan soru yine gelip musallat oluyor: Bizde niye Amerika’daki gibi değil!
“Uluslaşma” sürecimizin en hayati sorusudur bu!
Elbette bayrak ve İstiklal Marşı konusunda çok büyük bir heyecan ve duygu birliğine sahibiz ama mesela “asker bir aileden gelme gururu” için aynı şey söylenebilir mi?
İyi de bir askeri marş duyduğumuzda birçoğumuzun aklına askeri darbeler, müdahaleler gelmiyor mu?!
Amerika’da “Kurucu Atalar” son derece birleştirici, esin verici bir üst siyasi değerdir. Halbuki bizde Anıtkabir, birçok vatandaşa kıyafetlerinden dolayı yasaktır! Kendi “Kurucu Atalar”ımızın bir bölümünü hem de resmen “en hain dimağlar” diye suçlayarak kendimiz bu değerlerin birleştirici olmasına zarar vermedik mi?!
Demokrasi içinde
Örnekleri uzatmıyorum... Hayati mesele şu: İnsanlar ufalanmış kum yığınları halinde yaşayamaz. Birleştirici değerler, bir arada tutacak manevi harçlar gerekir. Bir “millet”i yoğurması ve birleştirmesi beklenen değerler, milletin bir bölümünü ruhen dışlıyorsa, hatta vatandaşların bir bölümüne ‘öteki’ bölümünü düşman gibi gösteriyorsa orada ciddi bir sorun vardır!
İşte yıllardan beri yaşadığımız gerilimlerin, kutuplaşmaların temelinde yatan, bu noktadaki sorunlardır!
Hem ortak milli değerlerimizin öneminin bilincine varmalıyız... Hem bu değerlerimizi hiçbirimizi dışlamayacak bir hoşgörüyle bütünleştirmeliyiz.
Bakın Obama bir siyahi olduğu halde onu başkan seçiyorlar! Dahası, Hıristiyan Amerikan toplumunda Obama göbek adının “Hussein” olduğunu söylemekten çekinmiyor, bunu kimse de sorun etmiyor... Aksine, bu çeşitlilik Amerikan milletinin birliği içinde algılanıyor.
Obama da Amerikan değerlerine yürekten sadık...
Artık farklılıkları “görüldüğü yerde ezerek” değil, “yok” sayarak değil, demokrasi içinde hoşgörüyle bir arada yaşayarak “millet”lerin güçlü olabileceği bir çağdayız.
Bunu hepimiz görmeliyiz, içimize sindirmeliyiz.
Milliyet
-
http://www.hurriyet.com.tr/images/siyah_ok.jpg
Yaşar Nuri Öztürk ynozturk@hurriyet.com.tr
http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/277b.jpg
Emperyalizmin yıkmak istediği iki miras
(TBMM 23 Nisan 2006 olağanüstü toplantı konuşması) “Değerli milletvekilleri;
“Atatürk'e dinmez bir hınç ve kin duyan Batı, irticaî hareketleri, anti-emperyalist Atatürk Cumhuriyeti'ni kundaklama aracı olarak sürekli kullanmıştır ve kullanmaktadır.”
“İslam dünyasında, emperyalizme karşı mücadele ederek onu mağlup edip ona rağmen devlet kuran tek ülke Türkiye'dir. Tek kişi ise Mustafa Kemal Atatürk. Onun içindir ki emperyalizmin temsilcileri, uzantıları ve dahildeki hizmetçileri Atatürk'ü içlerine asla sindiremiyorlar, onu yıkmak ve yok etmek için dört koldan saldırıyorlar.”
“Atatürk devriminin sağladığı muhteşem gelişme, Batı'daki benzeri gelişmelerden daha fazla bir şeydir. Çünkü Batı'da böylesi bir gelişme, dinin insan hayatından tümden kovulmasıyla sağlanmıştır. Oysaki, bizde bu gelişme, dinin gerçeği ve ruhuyla kucaklaşan bir gelişmedir. Bu gerçek göz önünde tutulduğunda şunu söylemek bir vicdan borcu olur:
“Türkiye Cumhuriyeti sadece bizim için değil, bütün İslam dünyası için bir tür ‘kutsal emanet'tir.”
“Demokrasi ve ilerleme adına İslam dünyasına bugün nelerin reva görüldüğüne bakarsak bu emanetin anlam ve önemini daha iyi kavrarız. Bu emanetin anlamlarından biri de, bağımsızlık, demokrasi ve gelişmeyi, emperyalizmin boyunduruğuna girmeden sağlamış olmaktır.”
“Atatürk, emperyalizme karşı mücadelede İslam'ın ve Müslümanların istiklal, şahsiyet ve direnişini feda etmeden demokrasiyi ve ilerlemeyi sağlayabilen tek liderdir.”
“Emperyalist ruh ve emellerini, bugün, küreselleşme perdesi altında yaşatan Batı, işte bu yüzden, İslam dünyasında iki mirası kendisi için çok ciddi engel olarak görmekte ve bu iki mirasın tahribini siyaset ve stratejilerinin esası yapmaktadır:
1. Muhammedî miras yani İslam,
2. Mustafa Kemal mirası yani Atatürk cumhuriyeti.
“Egemenliğimizin Kurtuluş Savaşı'nda ve bugün temel ve yıkılmaz direnç kaynağı olan bu iki miras çeşitli bahaneler, operasyonlar, müdahalelerle yozlaştırılarak etkisizleştirilmek istenmektedir. Türkiye bu iki mirasın en dirayetli coğrafyası olduğu içindir ki, BOP ve benzeri sömürü ve istila projelerinin öncelik ve ivedilikle hedefe yerleştirdikleri ülke olmuştur.”
“Türkiye, sadece anavatanı olduğu Atatürk mirasına yönelik tahribin değil, İslam mirasına yönelik tahribin de temel hedefidir. 11 Eylül sonrasının din ve özellikle İslam ekseninde seyreden siyasetlerinden en büyük ıstırap payını Türkiye almaktadır. Gelişmeler iyi niyetle değerlendirilseydi bunun tamamen tersi olacaktı. Ama olamamıştır.”
“İslam mirasını çökertmek için Muhammed'in devrinin bittiğine ilişkin kampanyalar açıldı. İki strateji belirlendi:
1. Hz. Muhammed'e hakaret,
2. İsa'yı tek kurtarıcı olarak geri getirmek.
“Birinci strateji, Müslüman düşmanı batılılara çizdirilen karikatür hakaretleriyle yürütülürken ikinci strateji, Türkiye'deki dinci cemaatlerin İsa methiyeleriyle kotarıldı.”
“BOP Projesi'ne bir peygamber lazımdı, o, ‘yeniden gelecek İsa' olarak belirlendi. Bir kitap lazımdı, o da, İncilleştirilmiş Kur'an olacaktı.”
“İslam mirasının tahribi sadedinde ‘dinler arası diyalog, karma namaz, Kalvenist ve Protestan İslam' denemelerinden sonra Kur'an'ın İncilleştirilmesi süreci açıldı.”
“Atatürk mirasına yönelen şer, tahribatını üç hakaretle öne çıkarmaktadır:
1. Kişiden söz ettiğinde Atatürk'e hakaret,
2. İlkeden söz ettiğinde laikliğe hakaret,
3. Kurumdan söz ettiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hakaret.
“Türkiye'yi ve Türk devletinin egemenliğini tahrip siyasetlerinin saldırı hedeflerinde daima bu üç değer vardır. Milletimizin, bu zalim saldırıyla ilgili hâkim kanaati şudur:
“Atatürk mirasını bir direnç gücü olmaktan çıkarıp Anadolu'da 1071 Malazgirt Savaşı'ndan beri sürdürülen kavgayı tamamlamak istiyorlar. Kavganın Batı hesabına tamamlanmasını Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda engelleyen ise Atatürk'tür. O yüzden egemenliğimizi tacize yönelik bütün sataşmaların ilk hücum hedefi Atatürk olmaktadır.”
“Değerli arkadaşlarım;
“Batı, bir kin ve inat uğruna akıl almaz çelişkilerin girdabına düşmektedir. Bir yandan Türkiye'de ‘İslamofaşist bir gelişmenin Atatürk rejimini yıkmak istediğini söylemekte, öte yandan Huntington kuramları ve Avrupa Parlamentosu raporlarıyla bize ‘Atatürk'ten vazgeçin' diye dayatma yapmaktadır.”
“Batı, özellikle ABD, eğer Türkiye'de İslamofaşizme doğru bir gidiş olduğuna inanıyor ve bundan gerçekten ürküntü duyuyorsa BOP meyanındaki ‘Ilımlı İslam' projesinden vazgeçip Türkiye'nin de kendisinin de hayrına olacak yeni bir projeyi öne çıkarmalıdır. Fakat böyle bir proje, Batı tarafından üretilemez.”
“Böyle bir projeyi, İslam mirasını ve Atatürk'ü aynı yetkinlikte bilen ve bu iki mirastan insanlık, Ortadoğu ve Türkiye için işe yarar reçeteler çıkaracak birikim ve dirayete sahip olan Türk aydınları ve siyasetçileri hazırlayabilir.”
-
Baydemir: Bu uçaklar Diyarbakır’da uçamayacak
güncellenme zamanı 7.4.2009
http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaRes..._mf215112.Jpeg
DİYARBAKIR DHA
Baydemir, DTP’lilere uçakları göstererek, “Gün gelecek, bunlar da uçamayacak. Bu zülmü vallahi de billahi de kıracağız” dedi
http://www.milliyet.com.tr/Guncel/Ha...a%20ucamayacak
M.E.Sezen Notu: Bu ihanet sözlerine nezamana kadar dayanacağız? Kim dur diyecek bu hainlere? Bu zalimlerin zülmüne daha nekadar dayanacağız..
Bu Devleti yaşatmak için ne canlar verdik halendaha ŞEHİT'ler vermekteyiz.
Bunlara çanak tutanlar ve yetiştirdikleri ortamların hesabı sorulmalıdır.
-
Baydemir: Bu uçaklar Diyarbakır’da uçamayacak
Baydemir, DTP’lilere uçakları göstererek, “Gün gelecek, bunlar da uçamayacak. Bu zülmü vallahi de billahi de kıracağız” dedi
DİYARBAKIR DHA
güncellenme zamanı 7.4.2009
‘Uçaklar uçamayacak’
Baydemir, Diyarbakır’daki 2’nci Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü’nden eğitim amaçlı uçan uçaklara değinerek, şunları söyledi:
“Gün gelecek, bunlar da uçamayacak ve sizin barış ellerinizi tutacaklar. Ne kadar yüreğimiz yansa da bizim kararlı duruşumuz onların aklını başından alacaktır. Taş geliyorsa, önce bizim alnımıza değsin. Mermi geliyorsa, önce siyasetçilerimize değsin. Size değmesin. Tırnaklarınızla ve bedeninizle bu direnişi bugünlere getirdiniz. Bugünden sonra akıllıca ve sabırlı bir şekilde, bu zülmü vallahi de billahi de kıracağız.”
ERDAL SARIZEYBEK: PKK VE DTP ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜDÜR .
Türk ulusunun bekası uğruna can verenlerle,
bu mücadeleyi can pahasına sürdürenlerin onuruna…ERDAL SARIZEYBEK
Haberin devamıhttp://www.erdalsarizeybek.com.tr/es...orgutudur.html
-
27.04.2009 Pazartesi 18:05 DTP'li Buldan'dan çok tartışılacak sözler
http://w9.gazetevatan.com/newpics/ne...5102247029.jpg
DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, 29 Mart yerel seçimlerinde ‘Kürdistan' sınırlarını belirlediklerini söyledi
Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, http://w9.gazetevatan.com/DTPli_Buld...35476/9/Manset
-
Ulus Devlet nasıl mı yok edilir?
Ulusu asit kuyularında eriterek yok edilir, nede olsa Devlet de kendiliğinden yok olur!
-
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
9 askerimiz şehit!..
http://haber.gazetevatan.com/newpics...51267210_2.jpg
Lice'ye 10 km uzaklıkta Mehmetçiğe hain saldırı
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Abalı Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin mayınlı saldırısında şehit düşen askerler
http://haber.gazetevatan.com/Iste_se...35794/1/Gundem
M.E.SEZEN NOTU :Hainlerin sınırları hadleri nezaman bildirilecek yüregimiz yanıyor bu şerefsizlere nezaman hesap sorulacak yargı süreci nezaman güçlenecek.
Eli kanlı pkk Terör örgütünün üzerine gidildiğinde savaş karşıtlığı kesilen Terör yandaşlarından hesap sorulmayacak mı ŞEHİT'LERİMİZ RAHMET DİLER ULUSUMUZUN BAŞI SAĞOLSUN.
-
‘Ulusalcılık’ terör dosyasına girdi
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM), geçen yıl hazırladığı kurum brifinginde, son olarak Ergenekon operasyonuyla birlikte sık kullanılmaya başlanan “ulusalcılık” akımını, “aşırı sağ faaliyetler” kapsamında değerlendirdiği ortaya çıktı. Değerlendirmede, “Ulusalcıların kullandığı aşırı yaklaşımların amacını aştığını ve propaganda amaçlı önemli bazı gelişmeleri tetiklediği” belirtildi.
Devamı: http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=169937
-
ALIN SiZE iYi SEYLER
Sonunda bu da oldu! AKP Milletvekili İhsan Arslan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünün silinmesini istedi.
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün, sözde Kürt sorununun çözümü konusunda “Çok iyi şeyler olacak” demesinin ardından eteklerdeki taşlar da peş peşe dökülmeye başladı. AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, dağlardaki ’Ne Mutlu Türküm Diyene’yazısının silinmesini istedi.
Haberin tamamı:http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ha....php?hit=16359
-
Cevap: Re: Ulus Devlet Nasıl Yok Edilir ?
Sarızeybek savcılara meydan okudu!
14 Mart 2010 Pazar 00:25
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Ergenekon davasına bakan savcı ve hâkimler ile Adalet Bakanı'nı sert bir dille eleştirdi.
Hiç kimsenin İstanbul'daki bir suç soruşturmasına Ergenekon kod adını veremeyeceğini belirten Sarızeybek, "İstanbul'daki savcılara soruyorum. Siz Cumhuriyet'in mi, yoksa Ergenekon'un mu savcılarısınız? Cumhuriyetin savcıları iseniz sözümüz yok. Eğer Ergenekon savcıları iseniz sözümüz var. Türkiye'de kimsenin Ergenekon'u yargılamaya gücü yetmez. Çünkü Ergenekon biziz biz." dedi.
Emekli Albay Sarızeybek, Eskişehir'de, Sosyal Demokrasi Derneği tarafından düzenlenen 'Açılımlar ve Terör' adlı konferansa katıldı. Zeybek, konuşmasında erken seçimin mutlaka yapılarak CHP ve MHP koalisyonun iktidara getirilmesi gerektiğini vurgularken, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı ve hâkimleri de eleştirdi.
Ergenekon'un Türk milletinin bir yaradılış destanı olduğunu ve bu ismin her yerde kullanılamayacağını dile getiren Sarıbeybek, "İstanbul'daki soruşturmanın kod adı niye Ergenekon? Ergenekon nedir? Türk milletinin dünya sahnesine çıkış destanının adıdır. Türk milletinin yaradılış destanıdır. Bugün Türkiye'de ne siyaset ne hukuk ne de ahlaken hiç kimse İstanbul'daki bir suç soruşturmasına bunu kod adı olarak veremez. Hukuken veremez. Çünkü bizim hukuk sistemimizde suç soruşturmaları kod adı almaz. Yıl ve sayı ile ifade edilir. Siyaseten verilemez. Çünkü siyaset hukuka uymak zorundadır. Ahlaken verilemez. Çünkü Ergenekon Türk milletinin yaradılış destanıdır." diye konuştu.Her yerde Ergenekon isminin dolaştığını ve hiç kimsenin buna sesini çıkarmadığını ifade eden Sarızeybek, şöyle devam etti: "Akşam televizyonu açıyoruz, Ergenekon savcıları, Ergenekon hâkimleri ve buna benzer haberler. Türkiye'nin başbakanı da çıkıyor televizyona, bize demokrasi, hukuk dersi veriyor. Türk demokratik, hukuk sisteminde Ergenekon savcısı diye bir makam var mı? Yok. Cumhuriyetin savcısı var. Açsınlar Ceza Muhakemeleri Kanunu'nu okusunlar. Her maddesinde cumhuriyetin savcısı vardır. Ergenekon savcısı diye bir makam yoktur. Ergenekon hâkimi diye bir makam yoktur. Ama niye televizyonlar her gün bunu söylüyor? Niye hiç kimseden ses çıkmıyor? Şimdi İstanbul'daki savcılara ben buradan soruyorum. Siz cumhuriyetin savcısı mısınız, yoksa Ergenekon'un mu savcılarısınız? Cumhuriyetin savcıları iseniz sözümüz yok
. Eğer Ergenekon savcıları iseniz sözümüz var. Ergenekon savcısı ne demek? Ergenekon'u yargılayacak makam demektir. Bu Türkiye'de kimsenin Ergenekon'u yargılamaya gücü yetmez. Çünkü Ergenekon biziz biz. Bizim yaradılış destanımız. Niye İstanbul savcıları çıkıp demiyor ki, 'Ey televizyonlar, Ergenekon savcısı değilim, ben Cumhuriyetin savcısıyım.' Niye Adalet Bakanı da çıkıp televizyona, 'Hey siz ne yapıyorsunuz, bu ülkenin hukuku var, Ceza Muhakemesi Kanunu var, bu ülkenin Cumhuriyet savcıları var, bir daha bu kelimeleri kullanmayın.' Niye demiyor? Niye Mille Eğitim Bakanı çıkıp, 'Bir dakika ne yapıyorsunuz' demiyor? 'Ergenekon, Türk Milli Eğitim müfredatında yeri olan bir tarih destanıdır. Bunu alıp sağda solda kullanamazsınız' demiyor? Neden biliyor musunuz, çocuklarımızın hafızasından tarihimizi silmek, kimliğimizi yok etmek için."
Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı da eleştiren Sarızeybek, "Başbakan ne diyor? Türkiyeli. Ben buradan sesleniyorum. Dünya tarihinde Türkiyeli diye bir yer var mı? Türkiye'nin sahibi Türk Milleti var. Adı var bu milletin. Biri de çıkıp Anadolulu diyor. Anadolu bir coğrafyanın adıdır. Eğer ki bir ulus olarak biz Anadolu diye bir isim alırsak. Bu coğrafyada yaşayan koyun kuzulara döneriz. Doğar, büyür ölür ve tarihten silinir gideriz." ifadesini kullandı.
Türkiye'de artık bir erken seçimin mutlaka olması gerektiğini ileri süren Sarızeybek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizleri tarikatçı, Alevi, Sünni, sağcı, solcu diye bölmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Bu gidişat böyle devam edemez. Bunun durması lazım. Kendi ülkemizde iç çatışmaya gidersek, kardeş kanını akıtırsak bunun geri dönüşü olmaz. Onun için bu süreci durdurmamız lazım. Bunu durdurmanın tek yolu erken seçimdir. Başbakan diyor ki, 2011'de. Niye kardeşim? Hükümet halkla pazarlık yapabilir mi? Hükümetin de sahibi halk, demokrasinin de sahibi halk. Bu ülkede her şeyin sahibi halk. Çıkar halk meydana der ki, 'Ey hükümet, seni ben seçtim, artık istemiyorum kardeşim, in aşağıya.' Artık siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakacağız. Yüzde 10'un üzerinde 3 parti var. AK Parti'yi çıkar, kenara koy. Bizim onlarla işimiz olmaz. İşte bu esnada Türkiye için düşünüp, siyaseti bırakıp bu iki partiyi seçeceğiz, iktidara taşıyacağız. Ülkenin kurtuluşu budur, geleceğimizin kurtuluşu budur."
http://www.internethaber.com/sarizey...du-236769h.htm
-
26 Mayıs 2010, 00:29
http://www.bhaber.net/upload/resimler/haber/celebi.jpg
Burası Harbiye,Türkiye'nin kalbi! O kalp durursa Türkiye yaşamaz !
İkinci Ergenekon tertibinin tutuklularından Teğmen Mehmet Ali Çelebi mahkemede
Yaşar Büyükanıt ile çekilen fotoğrafının delil olarak konulmasına tepki göstedi. "Bu fotoğraflara baktıklarında terör görenlere üniformanın ne olduğunu, Türk Milleti'nin üniformaya bakışını hatırlatmak isterim" dedi .
Tutuklu Teğmen Çelebi: Burası Harbiye, Türkiye’nin kalbi o kalp durursa Türkiye yaşamaz
Haberler
25 Mayıs 2010
Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile çekilen fotoğrafının iddianameye delil olarak konulmasına tepki gösterdi. Çelebi, “Bu fotoğraflara baktıklarında terör görenlere üniformanın ne olduğunu, Türk Milleti’nin üniformaya bakışını hatırlatmak isterim” dedi ve ibret verici bir konuşma yaptı.
İkinci Ergenekon Davası tutuklularından Teğmen Mehmet Ali Çelebi, mahkemede bir konuşma yaptı. Çelebi, Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile çekilmiş üniformalı fotoğrafların delil olarak iddianameye konulmasına tepki göstererdi. “Bu üniformadan ne yansıyor?
Emperyalist güçlerden değil, sadece Mustafa Kemal’den emir alan kutsal ve yüce nöbetçi Türk Silahlı Kuvvetleri yansıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde yükseldiği insanlık değerlerinin ölümsüz ilkeleri yansıyor, bu ilkelerin mucidi ve inkılabın Türklük yıldızı Önder Mustafa Kemal yansıyor. Egemenliğimize kasteden, milletin yaşam hakkına, hukukuna, namus ve hürriyetine tecavüze kalkışan vatanı işgale hazırlanan düşmanlara karşı kazandığı zafer yansıyor.
İşgal ettikleri vatanımızda çiğnedikleri Türk Bayrağı’na karşılık, Mustafa Kemal’in yerden kaldırtarak hem er meydanında hem de uygarlıkta yendiği düşmanlarına verdiği insanlık dersi yansıyor.
Savaş meydanlarında yaralanarak önüne düşen düşman askerini öldürmeyen, sırtına alıp tedavi edilmesini sağlayan düşmanlardan topraklarımıza gömülenlere, “Huzur içinde yatın, dost ellerdesiniz!” diyerek yedi düveli utandıran millet ahlakı yansıyor. Kurşun ve şarapnel yağmurları altında, mayın pusularında “Bir kolumuz fazla, bir bacağımız fazla diyerek paramparça Vatan olan Kahraman Türk Askerleri; üzerine topçu ateşi istemekten çekinmeyen yaralı Mehmetçiği kucağında taşırken şehit olan Türk Komutanları, Ona zarar gelmesin diye komutanına canlı zırh olan Kınalı Mehmetçikler yansıyor.
Emperyalist güçlere güvenerek milletimize, devletimize, vatanımıza, ordumuza düşman olan bir Cumhuriyet karşısında hep kaybedecekler yansıyor.”
Teğmen Mehmet Ali Çelebi, bu konuşmanın ardından mahkeme heyetine şu soruyu yöneltti:
“Genelkurmay Başkanımızın şahsıma diploma verirken çekilen fotoğraflarını terör iddianamesine koymak, Türk Silahlı Kuvvetleri garezkarlığının en vahşiyanesidir. Bu hangi hırs, hangi nefretin ürünüdür. Kimlere hizmet edilmektedir?”
Teğmen Çelebi, “Burası Harbiye, Türkiye’nin kalbi! O kalp durursa Türkiye yaşamaz. Bunları buraya koymak Türkiye’nin kalbine hançer saplamaktır” dedi.
Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin konuşması şu cümlelerle son buldu:
“Yalanın kıyımı, gerçek ortaya çıkıncaya kadardır. Adalet zulme, aydınlık karanlığa henüz hesabını sormadı. Yemin yazın yüreklere “Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır” diyen Mustafa Kemal olalım. Haber salın Türk Milletine; tek yürek tek bilek olalım.
”http://www.ilk-kursun.com/2010/05/tu...rkiye-yasamaz/
-
17 Haziran 2010 Behiç KILIÇ
"Erkeksen aşağı gel!!"
Devletin tepesini tutan muhterem zevatı..!
Kabinesi ile Genelkurmay’ın değerli paşaları ile (..bilhassa en tepesinde oturan teskereci beyefendi.) hepsini tek tek tebrik ediyorum...!
Üç beş aylık eratı, eşkıya üzerine sürüp (üstelik yasalarla ellerini kollarını da zaptederek!!), terörle mücadeleyi şehit cenazesi kaldırmak zannettikleri için!..
Ve de..!
Üç beş sokak piçi önünde, gene elini kolunu zaptettikleri güvenlik güçlerini alay edilir hale getirdikleri için..!
Sokaklara postu seren eşkıyaya, araç içinden su sıkmakla (..görevlendirildiği ve bu kadarına müsaade edildiği için..) karşı koymaya çalışan polise, molotof fırlatanlar, tuttukları şehir içi mevzi(!)lerde şöyle bağırıyorlardı..
“Lan oğlum, parfüm sıkmayı bile beceremiyorsun!..”
“Erkeksen aşağı gel lan!..”
Eşkıya, Hakkari-Van-Diyarbakır merkezli özgür alanında istediği oyunu kurabiliyor, gelinen nokta bu..
Bu noktaya, bu eşkıya çok güçlü olduğu için mi geldi!!?
Hayır..! Bu noktaya gelmesi için, yol verildi, yol!!.
Sen, Şemdinli’de (Üstelik Kürt kökenli bir kahraman) istihbarat astsubayını, PKK adına ilk cinayeti bir askeri şehit ederek işleyen tescilli eşkıyaya yem edersen sonunda olacağı budur...
Sivil ekabire söylemiyorum bunu..
Bu sözüm omzu kalabalıklara..!
Memlekete postu serip her adımı atan eşkıyaya karşı bizim değerli büyüklerimizin yüreğimizi soğutan(!) demeçlerini hatırlayalım..
Rize’den gürleyen (Yalakaları öyle diyor, o gürler dünya dinlermiş..!) sivil şahsiyete göre, Türkiye hamleye kalktığı için Ergenekon bağlantılı (!) PKK eylemi tırmandırmış!! Özre bak..Varsayımı-yutturmacası öyle de olsa, sen devlet olarak eşkıyaya at oynatması için neden fırsat veriyorsun!..
Omzu kalabalığa göre de “PKK yeniden kirlenmiş(!) de ondan böyle saldırıyormuş..)
Bir çift sözüm şu...
Kandil’den tarifeli seferle gelir gibi İstanbul-İzmir hattında rahatlıkla işleyen PKK militanları bu kadar rahatsa..
Tokat-Karadeniz hattı -İskenderun failleri izlerini kaybettiriyorsa...
Her saldırı haberi, şehit bilançosu ile başlayıp, ardından “PKK’lılar saldırıdan sonra karanlıktan yararlanıp kaçtılar izlerini kaybettirdiler!!” diye garip bir şekilde açıklanıyorsa...
Bu işte muazzam bir askeri komuta hatası...
Dahası sivil bir büyük göz yumma, tedbir almama, siyasi tasarrufkar ve Avrupa Birliği korkusu vardır..
Faturası da...
İstila edilen topraklar ve...
Gencecik yaşta canını kaybeden vatan evlatlarıdır...
Şimdi o çok karaladığınız “90-96yılları”na bir bakınız... Eşkıya o günlere “kabus yıllar” olarak bakıyor...Yerle bir olmuşlardı ki; öncesinde de kendilerine verilen yoldan ilerleyip Sivas’a bayrak dikmeğe hazırlanıyorlardı...
Özel Tim devreye girdi ve canlarına okudu... Şimdi nasıl onlar Kandil’den geliyorsa, Özel Tim Irak’a sızıp dünyayı onlara dar ediyordu...
Devletin başına gelenler önce Özel Tim’i lağvetmeğe başladılar ve 1999’da operasyonları çevik bir operasyonla tamamladılar..!Dönemin MİT’i içerisinde ikinci adam durumunda olan kişi şimdi hem eşkıyanın hem de Kürtçü unsurların gözbebeği adam konumundadır!!
Teröriste dünyayı zindan edenlerin de şimdi nerede olduğunu biliyorsunuz!..
Sonuçta, sadece konuşan bir asker başı olduğu için, PKK sütlaç gibi bir ortamda rahatça eylem koyuyor!..
Biz de şehitlerimize rahatça bile ağlıyamıyoruz!..
Çünkü siyasetin sultanı çok kızıyor!..
Bu ortamda da ..
Eşkıyanın sahaya sürdüğü piçler..
“Lan oğlum parfüm sıkmayı bile beceremiyorsun!..”
Diye polisle dalgasını geçiyor!!http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13701
-
'YARIN ARTIK BUGÜNDÜR!'................28 haziran 2010
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:W...da-onkapak.png
Pazar günü beni Soner aradı. Van’daydı. Hakkari’ye hareket edecekti. Helalleşmek istemişti!
Soner, bir alış veriş merkezinde temizlik görevlisiydi. Bir yıl önceydi…Remzi kitabevindeki imza günümde bir köşede, utangaç beklerken gözüme takılmıştı. Sırası geldiğinde özel bir şey konuşmak istediğini söyledi. Konuştuk. İlla Tokat Turhal’da bir konuşma yapmalıydım. Bunu organize edecekti..
Bu sözleşmeden 2 ay sonra Turhal’a gittim. Bayram günü gibi giyinmiş, kırmızı kravatını takmıştı. Tüm gün koşturdu durdu. Bir düğün salonunda Turhallılarla beni buluşturdu. Konuşmam sırasında sol tarafımda oturan 2 küçük kız çocuğu ve bedenen onlardan biraz hallice bir hanım dikkatimi çekmişti. Pür dikkat dinlemişlerdi.. Annesi ve kardeşleriydiler. İstanbul’dan benimle gelen Ufuk arkadaşım evlerini ziyaret etmişti. . Yoksuldular hayat şartları üzerlerine çökmüştü. 2 küçük kızkardeşi sınıf birincisiydiler. Soner bütün gücüyle onları okutmaya çalışıyordu.. İş bulmaya İstanbul’a gelmişti. 500 küsur lira alıyor, yarısını Turhal’a yolluyordu.. Sigortası yoktu. Taşeron bir şirket, o ve arkadaşlarını dilediği gibi kiralıyordu, istediği zaman işten atıyordu..
Soner, ayda bir-iki kere mutlaka arardı. Baharın ilk günlerinde aradı. Askere gidiyorum abla’ dedi.. Vedalaştık. 3 ay oldu. Acemiliği bitti. Aradı. ‘Askerde kalmaya karar verdim’ dedi. Uzman çavuş olacaktı.. Sınavı geçtiği gün yine aradı. Hakkari’ye gitmeye gönüllü olmuştu..
Son aradığında Van’daydı. ‘Abla Erzincan’daydık. Bugün Van’a geldik. Buralarda dağ taş asker!’ dedi. ‘Yarın Hakkari’ye doğru yola çıkıyoruz. Hakkını helal et!’
Sustum… öyle birkaç saniye.. ‘Alo…’ dedi. ‘Helal Olsun…ne demek! Dikkat et…’diye çabucak söyledim.
‘Abla, 1990’larda gayrı nizami harp yapılıyormuş ama o dönem nedense bitmiş…’ diye konuştu. ‘Evet!’ dedim. ‘Ecnebi öyle istemiş!’
Güldü, ‘Ablam kendine iyi bak. Görüşeceğiz!’ dedi…
Bugün Soner Hakkari’ye gidiyor. 100 yıllık kirli bir oyunun en sert oynandığı dağlara tepelere!
*-*-*
Aklımda Soner ve nice Sonerler, elimde Güneri Civaoğlu’nun 22 haziran 2010’daki köşe yazısı:Yıl 1991. Cıvaoğlu, 1. Körfez Savaşı’nda Suudi Arabistan’da. ABD kumanda merkezi olarak kullanılan bir otelde, Amerikalı bir yarbayla röportaj yapıyor: Adam mükemmel bir Türkçeyle, ‘Savaş bitecek. Amerika Irak’tan çıkacak.’ diyor. Amerika bölgeyi terk ederken, silahlarının büyük bölümünü bırakacağını, bunların içinde ağır silahlar, roketlerin de olacağını söylüyor.
Sonra, bu silahların bölgedeki Kürtler’in eline geçeceğini (!)ve Türkiye’ye karşı kullanılacağını anlatıyor. Kime? Bir Türk gazeteciye!
Sadece o değil Cıvaoğlu’nun konuştuğu diğer subaylar da senaryoyu ballandırıyorlar..Diyorlar ki.:‘Toprak isteyecekler. Türkiye, ya istedikleri toprağı verecek ya da vermeyecek ve savaşacak.’ diyorlar.
Senaryo dün de bugün de aynı. 1991 senaryosu 20 yıl gecikmeli olarak sahneye konuyor.. Cıvaoğlu soruyor: ‘PKK o roketatarları, uzun namlulu ağır silahları, dockaları, tonlarca patlayıcıyı nasıl elde etmekte.
50-100 kişilik gruplar halinde askeri üstlere, karakollara saldıracak cesareti nereden alıyor?’
Bugün bu sorunun cevabını ‘müttefikimizin’ subayları veriyor..
Bu sorunun cevabını ‘müttefikimizin’ politikacıları, yazarları, uzmanları veriyor.
Bu sorunun cevabını ‘müttefikimizin’ yakın temasta olduğu, içimizdeki ‘Washingtonlular’, içimizdeki ‘Brükselliler’ veriyor! Bugünlerde her yanda ‘Çözüm İmralı’da!’ avazları…
Soner yarın Hakkari’ye gidiyor!
Elimde Yeniçağ gazetesi. Manşette Urfa’da bir terörist cenazesi!
Üzerinde PKK bayrağı. Tabutu camiye getiren ŞANLI URFA belediyesi.
2000 kişi cenazede bağırmış: “Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız” , “Vur gerilla vur, Kürdistan’ı kur!”
Diğer haber: DİYARBAKIR’da 1925’te çıkardığı isyanın bastırılmasının ardından 47 arkadaşıyla birlikte idam edilen Şeyh Said adına düzenlenen etkinliklerin afişleri caddelerdeymiş!
Şeyh, yarın asıldığı yerde anılacakmış.. BDP anma etkinliklerini destekliyormuş!
‘Kuzey Irakla ‘bütünleşen’ ortak ekonomik bölge! Kürt zenginleri Erbil’de Sheraton otelini mesken tutmuşlar, yanlarında irin renkli, ince uzun ‘yabancılar’! Bölgenin ‘yıldızı’ Diyarbakır’ı konuşuyorlar…
Haberler sürüyor: BDP elindeki 99 belediye ile ÖZERKLİK ilan edecekmiş!
PKK açıklamayı memnuniyetle karşılamış: Bayık, ‘Ya kabul edilir, ya kabul ettiririz!’ demiş...
Ahmet Türk, belki Türkçesi yeterince anlaşılmaz diye “İstediğimizin İngilizce karşılığı demokratik otonom.’ diye eklemiş!...
Acaba biz ZAMAN TÜNELİ’nde miyiz? Yıl 1918 mi?!
Acaba Soner şimdi Hakkari’de mi?
Vakit sıkışıyor. Bugünlerde duruma ve haberlere kuşbakışı bir bakın… Son 2 ayda olanları altalta sıralayın… Olaylar bir kartopu gibi büyüyor… Bir arı kovanı vızıltısı her yanı sarıyor. Güneşli havalarda bile devamlı gök gürültüsü! Mevsimler birbirine karışıyor…
Türkiye Asya’nın kilidi. Tüm Amerikan ve Avrupalı liderler bu cümleyi telaffuz etti! Asya’ya açılmak için bu kilidi ’hal’letmeli!’ 100 yıllık bir dava bu!
Dünyadaki tüm doğal zenginliklerin, petrolün, gazın, uranyumun, çeliğin, altının, değerli madenlerin dörtte üçü Doğuda, Avrasya’da.
Bakın Afganistan dağlarına, Hindikuş’un, Karakurum’un zirvesindeki cevherlere el konuyor. Yunanistan adalarını satıyor… Kerkük’ün petrolü, Erzincan’ın altını, Karadenizin gazı var…Işte bu, kilidi kurcalanan coğrafya! Türkiye hedefin tam ortasında..
Hedefteki coğrafyanın nokta atış alanı tarihteki Mezopotamya! Oraya kurulmuş olan tampon devlet, çevresindeki tüm ülkelere kezzap etkisi yapacak.. Bir İsrail daha tarih sahnesine sırıtarak çıkacak! Bir yıl içinde bütün bölgede kartlar yeniden karılacak! Hesap bu!
Soner artık Hakkari dağlarında!
Önce Güneydoğuyla Kuzey Irak, ekonomik olarak ’entegre’ edilecek, sonra siyasi kılıçla bu pasta kesilecek. Eğer oyun geçen yüzyılın başındaki gibi bozulmazsa, bölgede kan filizleri yeşerecek..
İşte bunun hazırlığı izlediğiniz! 1988de imzalayıp 1991’de mevzuata dahil ettiğiniz Avrupa Yerel Yönetim Şartı 2000 de imzaladığınız BM ikiz yasaları boy boy resmi geçit yapıyor önünüzde… ‚Canım biz güçlü ülkeyiz’, ‚Bunlardan mı korkacaz!’ sesleri azalıyor!!
Ekranlarda birilerinin oynattığı kuklalar, ’Savaşların tüm sebebi psikolojik’ diyor.. Asıl suçlu, ’Apo’nun içleracısı çocukluğu’ ! Dev bir psikoterapi seansı, Usame’yi de Apo’yu da, Tamilleri de kuzuya çevirecek.. Bush, Obama, Netenyahu ve Sarkozy ve Merkel psikiyatrik tedavi görse dünya savaşlardan temizlenecek..
Birileri ekranlarda demokrasi istiyor, ’demokratik otonomi!’ ’Özerklik’ isteyen 99 BDP’li belediye, Ankara’dan bağımsız, ama küresel sermayeye bağımlı olmak için kazan kaldırıyor!
Batılı danışmanları arkalarında, sırtlan dişleriyle sırıtarak onaylıyorlar… Artık düğmeye bastılar…Özerklik nidaları yeri göğü kaplayacak. İçerde çatışmalar baş gösterince, Birleşmiş Milletler Barış gücü askerleri bölgeye el koyacak.
Bu senaryonun rejisörleri, Birleşmiş Milletler, AB , ABD ve NATO dörtlemesidir.
Türk milleti karşısına dikilen herkesi bu kurumlarla ilişkilerine göre değerlendirmelidir.. Kim ki ’Eksenimiz batıdır!’ ‚’NATO’ya AB’ye bağlıyız!’ diyor, kim ki her adımda gidip Brüksel ve Washington’dan ‚tavsiye alıyor, bu milletin içinden cıkmış olsa da, bu milletten değildir!
Bu durumun farkına , umarım şimdi artık tarih sahnesinde varolmayan Yugoslavya gibi iş işten geçtikten sonra varmayız! Vakit bu vakittir. Şimdi tüm duyargalarımızı açma ve anlama vaktidir.
Takım tutar gibi tuttuğunuz partileri unutun, önyargılarınızı bir kenara bırakın, seçimlerden sandıklardan azade, tarihin ışığında duruma bir daha bakın.. Yükseklerden bir yerden.
Aynı oyunu dedelerimiz görmüştü .. Müthiş bir sağduyuyla hepsi aynı yöne yürümüştü.. Yoksa bugün burada nefes alıyor olmayacaktık…
Soner nerde acaba!?
Hey koca usta! Öyle derdin sen! Yarın, artık bugünDÜ!
Banu AVAR
banuavar@superonline.com
www.banuavar.com.tr
.
-
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr...1292041087.jpg
http://images.habervitrini.com/haber...ir_karabas.jpg
http://www.habervitrini.com/bdpli_ka...iz-462343.html
'Artık devleti beklemeyeceğiz'
BDP’li yetkililer, “Bölgenin tamamı 2 dilli olacak. Kentin giriş ve çıkışlarına 2 dilli tabela koyacağız. Gelen konukları 2 dille karşılayacağız. Menülere kadar 2 dilli olmalıdır” dedi.
BDP lideri Selahattin Demirtaş, ana dil konusunda artık devletin yasal ve anayasal düzenlemelerini beklemeyeceklerini söyledi.http://www.internetajans.com/default.asp?nid=102113
DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, ordunun politize bir niteliğe sahip olduğu ülkelerde demokrasinin gelişme, kimi zaman nefes alma olanağını bile bulamadığını belirterek, "Yeni Anayasa'da Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) mutlaka kaldırılması gerekir.
Şu baklayı çıkarın artık!
ANADİLDE eğitim taleplerinin sonunun kaçınılmaz bir şekilde “bölünme” olduğunu birçok yazar yazdı.
Buna karşı ileri sürülen gerekçe de kimsenin anadilini öğrenme hakkının görmezden gelinemeyeceği.
Doğru bir bakış bu elbette. Kimse anadilini öğrenmeden yaşamak zorunda bırakılmamalı.
Ama anadilinde eğitim görmek ile anadilini öğrenmek arasında önemli farklar var.
Anadilde eğitim talep edenler, bunun olası bir bölünmeyi de önleyeceğini söylüyorlar.
Ben şunu çözemiyorum:
Diyelim ki istedikleri gerçekleşti ve Kürtçe ikinci bir eğitim dili olarak kabul edildi.
Türkiye'nin değişik yörelerine dağılmış bulunan Kürtlere, “Çocuklarınızın Kürtçe eğitim görmesini istiyorsanız şu şu illere taşınmak zorundasınız” mı denilecek?
Bu kaçınılmaz olarak bir nüfus mübadelesi ve bölünme değil midir?
Bu denilmeyecekse Kürtçe eğitimin, “bölünmemiş” bir ülkede, yaygın olarak, Türkiye'nin her köşesinde yapılabiliyor olması lazım.
Peki, böyle bir olanak var mı? Bütün müfredatı Kürtçe okutabilecek öğretmenler, bir bu kadar daha derslik?
Tek dilde eğitimi bile yeterli öğretmen bulunamadığı için doğru dürüst yapamayan bir ülke bunu nasıl başaracak?
Başı sonu iyi düşünülmemiş, gerçekleştirilmesi daha karmaşık sorunlar yaratabilecek talepleri öne sürmenin bir tek anlamı var: Ben geçinmek istemiyorum, çatışma noktalarımızın sayısı ne kadar artarsa o kadar iyi olur!
Ağızlarının içindeki baklayı tam olarak çıkarsalar bence sorunun çözümü için daha iyi bir zeminde konuşuyor olabiliriz! 28 Eylül 2010
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2010-09-28
Fransa’da din, dil ve ırk temel alınarak araştırma yapmak yasaktır. Örneğin Fransa’da mahalli dil ve şivelere özgürlük tanıyan yasa 17 Temmuz 1999’da reddedilmiştir. Chirac, “Fransızca Fransa’nın çimentosudur, bu yasayı kabul ederek Fransa’nın balkanlaşmasına izin veremeyiz demiştir(Işıklı, 2006). Oysa Fransa başta olmak üzere bazı Batı ülkeleri, Türkiye’yi balkanlaştırmak için büyük çaba içindedirler. Prof.Dr.İbrahim Arslanoğlu
M.E.Sezen Ne Mutlu Türküm Diyene : pkk'nın belediye başkanları Milletvekilleri kendileri adına kararlar alıp uyguluyorlar Devlet'e savaş açıyorlar, neden kimsenin sesi çıkmıyor? Bu Ülkede Hükümet Yokmu?
-
Gelinen noktada, sorunlar geçmişe göre daha ağırlaşmış durumda.
Askerin karakolundan çıkıp operasyona çıkması bile valinin iznine bağlı.
Asker o yüzden karakolundan kolay kolay çıkmıyor. İşte, 1990 öncesi dönem bu. Teröristlerde gelip karakolu basmaya çalışıyorlar.
Komutanlar, kendilerinden önce görev yapanların başlarına gelen olaylardan hayli etkilenip görev süresinin kazasız-belasız dolmasını bekler hale getirildi.
Emir verenin, risk alanın başı türlü dertlere giriyor. O yüzden, asker kabuğuna çekilmiş durumda.
Temmuz-Ağustos ayları terör örgütünün sıcaklar nedeniyle eylemleri en aza indirdiği dönemdir. Ancak, geçen yıllara göre en çok eylem Temmuz-Ağustos aylarında oldu. Bu, teröristlerin rahat hareket ettiğinin de somut göstergesidir.
Yol kontrolü yapmak neredeyse imkansız hale geldi.
Teröristler silahlarını, araç-gereçlerini eylem yapacağı köye, kendilerine yardımcı olanlarla birlikte ulaştırıyor. 6 askerimizin şehit edildiği olayda da, kuşkusuz o köyde teröristlere yardım edenler, yol gösteren ve hatta eylemlerine katılanlar da vardır. Siz yolları kontrol altında tutamazsanız, eylemler de böyle gelir…
Komutanlar, verdikleri emirlerden dolayı her an sorguya çekileceği kuşkusu ve korkusu altında görev yapıyor.
Askere emir verilemez hale gelindi. Tim çıkartmak, devriye dolaştırmak için bile validen izin alınması gerekiyor.
Hem öyle bir izin ki, kaç saat dolaşılacağının bile yazılması gerekiyor. Zamanında verilmeyen operasyon izinleri, bazı bilgilerin sızması da çalışmaları olumsuz etkiliyor.
Karakolları birbirine karıştırmayın
Bazıları, her karakol baskınından sonra “karakolun yeri iyi değil” ahkamını keser. Bırakın bunları. Daha önce basılamayan o karakollara şimdi nasıl terörist saldırabiliyor? Asıl sorulması, sorgulanması gereken, “teröristler karakoluna yaklaşıyor, mıntıkanda dolaşıyor, asker niçin sadece karakolunu bekliyor?” olmalıdır. Askere sormak gerekir, “eskiden bu dağlarda siz dolaşır, terörist arardınız. Şimdi, 1990 öncesinde olduğu gibi siz karakoldanız, terörist sizi kuşatıyor, saldırıyor. Niçin böyle oldu?.”
Karakolların bazıları güvenlik ve asayiş, bazıları ise hudut karakoludur. Asayişle ilgili karakolun köyün dışında olması beklenmez. Köy çukurdaysa, karakolda o bölgede olacak. Bugün, polis de, başka birim de görev yapsa aynı karakolda görev yapacaktır. Hudut karakollarının ise tabii ki farklıdır. Hudut karakollarınız “hakim” yani alanı gören, geçiş noktalarının bulunduğu bölgeleri kontrol altına alacak uygun yerlerde kurulur. Ama, köy “mahkum” yani çukurdaysa karakol da orada olacaktır. Ancak, asker gerekli önlemi aldığında, alan hakimiyeti kurulduğunda o karakolların yakınından bile geçemez…
Askere sorun bakalım: Ne oldu size?
Askere sormak gerekir, “Terörün en azgın olduğu dönemde, teröristi dize getiren, karakolunu değil, dağları mesken edinen, teröristin saldırısı bekleyen değil, saldıran, onu gizlendiği yerde etkisiz hale getirmeye çalışan askere ne oldu? Operasyon yapmaktan, teröristlerin yaklaşma noktalarına pusu kurmaktan, niçin çekinir hale geldiniz? Teröristler bu kadar nasıl rahat hareket edebiliyor?”
Bu sorulara cevap almadan ve buna göre yasal düzenlemeler, idari önlemler almadan askerin eski başarılarını göstermesi beklemek hayal olur. Terörist o köye nasıl yaklaşmış, nasıl girmiş, tüm bunlara rağmen asker haberdar olamamış? Olamaz.
Karakolda bekletilen, operasyona çıkmasına bile izin verilmeyen, yol kontrolü yapamayan, her olaydan sonra kendisini C.Savcısının karşısında bulan, köy ziyaretleri sorun haline gelen asker bu gelinen nokta karşısında ne yapabilir?
Şu anda önemli bir moral desteğine ve psikolojik üstünlüğe sahip olan terör örgütü, bu havayla il ve ilçelere silahlı militanlarını soktu. Hedefte güvenlik güçlerini yalnızlaştırmak, etkisizleştirmek ve ardından halkı ayaklandırma planı var. Şimdi, onun provalarını yapıyorlar…
Saygı Öztürk
27 Eylül 2011
Sözcü
Türk soyadı taşıyıp Kürt kafatasçılığı yapan ve ne ilginçtir ki bazı çevreler tarafından ısrarla “barış güvercini” olarak lanse edilen Mardin Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı
Ahmet Türk, Kürtlere başkaldırı çağrısında bulunmuş...
“Bugün yapılan Kürtlerin tasfiye edilmesidir. Bugün halkımız her zamankinden daha güçlü bir direnişle özgürlük için, özgür gelecek için, serhildanlar (başkaldırı) yaratacaktır. Barış için, toplumsal uzlaşı için, Kürt sorunun çözümü için büyük gayret gösteren Sayın Öcalan’a koyulan tecrit, savaş politikasıdır. Savaşı yürütme politikasıdır. Biz bu tecrit politikalarına güçlü şekilde karşı çıkacağız. Cumartesi günü müzakerelerin devam etmesi için, Sayın Öcalan’ın barış için rol oynaması için İmralı’ya yürüyeceğiz.”
Bu konuşmayı bu ülkede başka hiçbir vatandaş yapamaz...
Bu sözleri başka bir partiye mensup hiçbir milletvekili söyleyemez...
Bu ayrıcalık sadece devlete alenen isyan bayrağı çekenlere tanınıyor!
Kimse onlara dokunamıyor, dokununca kızılca kıyamet kopuyor...
Demokrasi adına ve demokrasiyi kullanarak, onu çökertmeye çalışanlara dokunamayacaksın... Kurdukları partileri bile kapatamaz hale geleceksin... Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı; parti kapatma davası açmasını gerektirecek binlerce söylemi ve eylemi görmezden gelecek...
Sen de gidip birkaç “taş atan kol”u yakalayacaksın...
O taşları attıran ağızlar ise, utanmadan serhildan (başkaldırı) yaratmaktan söz edecek!
Hem de binlerce kişinin katili terörist başının “tecrit” edildiği gerekçesiyle...
Ve o katili resmen kutsayarak!
“İmralı’ya yürürüz” tehditleri savurarak...
Eminim; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Ahmet Türk’ün, halkın bir kesimini, diğer kesimlerle savaşmaya tahrik eden bu sözlerini yine duymazdan gelecek...
Biliyorum; sırf harçların kalkmasını istiyorlar diye bir avuç öğrenciye şahin kesilen polis, bu açık tehdide yine boyun eğecek...
Ahmet Türk, “Cumartesi günü İmralı’ya yürüyeceğiz” diyerek, ilan ettiği başkaldırının ateşleneceği tarihi duyurdu...
http://haber.gazetevatan.com/Haber/403900/1/Gundem
"iHANET AÇIK VE NET,İSTER GÖRÜN İSTER GÖRMEYİN,İSTER KAPATIN GÖZLERİNİZİ UYUYUN"
-
Alıntı:
07-11-2007, 16:15:35 #29 commodore1tr
VIP Üye
Nerede
Yukarıdaki resimlere ÇOK AMA ÇOK İYİ BAKIN BELLEĞİNİZE KAZIYIN BAŞ UCUNUZDA TUTUN
************************************************** ************************************************** *
Gelinen noktada geçmiş tarihi biraz hatırlayalım dedim Sayın Commondore1tr ye saygılarımla.
PKK+ İMRALI CANİSİ (APO DEMEYE UTANIYORLAR ADI İMRALI DİYE YUTTURUYORLAR !)
İNSAN:Dürüst insan içi dışı bir özüyle sözüyle davranışlarıyla nitelikli ahlaklı olur.
Bazılarını görüyoruz söylediklerimin arkasındayım deyip sonra onları nasıl yalatıklarına şahit oluyoruz.
10 Yıldır iktidarda olanlar Pkk karşısında bitkin,yenilmiş,tükenmiş hatta ezilmiş durumdadır.
Soruyorum: Madem Pkk,ya bu kadar taviz verçektiniz Bunları kime söylediniz o zaman!
"Terör örgütü ile görüşen şerefsiz'dir"dediniz
BDP Milletvekilleri çözümün parcasıydı da Neden 4 Aralık 2012 de
"BDP terörün bir parçası oldu" diyerek Dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediniz.
Madem apo canisi kürt hareketinin bir çözüm noktası Neden Haziran ayında "BİZ OLSAK ÖCALAN İDAM EDİLİRDİ DEDİNİZ"
"Hükümettin hiçbir zaman hiçbir kabahati yoktur, bunlar hep muhalefet partilerinin suçu, akp tam destek bulsa bunlar yaşanmaz... yetmez ama evet"
""Milletimiz başı sagolsun. Terörle mücadele sonuna kadar sürecek. Terörle pazarlık yapmadık, yapmayacağız Teröristlerin yapması gereken tek şey silah bırakmaktır. Güvenlik güçlerimizin operasyonları yapması görevidir. Er ya da geç bu işi başaracağız" dedi.Gereken yapılacaktır.Misliyle karşılık verilecektir...Kanları yerde kalmayacak.."http://www.haber61.net/er-veya-gec-bu-isi-basaracagiz-116367h.htm
BUNLAR AKP YE DESTEK VERENLERDE HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMİYOR MU?
Nankörlüğün bu kadarı görülmüş degil. Yazıklar olsun!
-
TÜRK DEVLETİNİN TESLİMİYETİNİN RESMİDİR 13 MART 2013
PKK’nın elinde bulunan 6’sı asker 8 kamu görevlisini teslim aldı. 8 kamu görevlisini teslim almak üzere Amadiye bölgesine giden heyetin arasında 2 BDP’li vekil de vardı.
Kamu görevlilerini teslim alan devlet bunun karşılığında ne verdi?http://www.odatv.com/n.php?n=teslim-...di--1303131200
http://www.internethaber.com/pkk-reh...ti-512280h.htm
-
PKK Lice'de şehitlik açtı.
"İŞTE AÇILIM, İŞTE ÇÖZÜM SÜRECİ... BUNLARA VERİLEN HER OY, VATANA İHANETİN KENDİSİDİR, İHANET EDENİN SONU DA CEHENNEMDİR... ALLAHIN GAZABI ÜZERİNİZE OLSUN VATAN HAİNLERİ..."
Lice'de Devlet Resmen Yok! PKK'lılar Şehitliği Açıldı, Gidenler PKK Tarafından Durduruldu, Kontrol Yapıldı!
15 Temmuz 2013 - 10:48
Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ne bağlı Yolçatı Köyü kırsalında, yaklaşık 2 ay önce yapımına başlanan ve 170 PKK’lı mezarının bulunduğu mezarlık 5 bin kişinin katıldığı törenle açıldı.
Törene katılan yüzleri poşulu 15 PKK’lıdan biri Türkçe olarak basın açıklaması yaptı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23726056.asp
''..Tören sonrası BDP'liler 'olaysız(?)' bir şekilde dağılmış !..''
*T.C. sınırları içinde; devletin, yetkililerin, sorumluların gözünün içine baka baka ''TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ŞEHİTLİĞİ(?)'' açılıyor.. Bu ''OLAY'' değil !..
*Onbinlece can kaybına ve 300.000.000.0000 USD maddi zarara neden olan ''YASADIŞI TERÖR ÖRGÜTÜ, TBMM'DE GURUBU BULUNAN YASAL BİR PARTİYLE BİRLİKTE'' ortak eylem yapıyor.. Bu da ''OLAY'' değil !..
*PKK Polisleri(?), resmi güvenlik güçlerinin burunlarının dibinde ''ASAYİŞ(?) KONTROLÜ'' yapıyorlar.. Bu da ''OLAY değil !..
*Ama, ''TENCEREYE KAŞIKLA VURAN TEYZE OLAY.. DURAN ADAM OLAY.. YÜRÜYEN OLAY.. CAMİYE SIĞINANLAR OLAY.. PİYANO ÇALMAK OLAY.. TÜRK BAYRAĞI TAŞIMAK OLAY.. ATATÜRK ve TÜRK BAYRAĞI KOMBİNASYONLU FLAMA TAŞIMAK OLAY..''
http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=428...=0&say=17Mahir ŞEKİ Okurun diğer yorumları için tıklayın
-
Eee? diren Lice diyordunuz? Taksim-Lice el ele diyordunuz? ne oldu eserinizi beğenmemişe benziyorsunuz?
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Eee? diren Lice diyordunuz? Taksim-Lice el ele diyordunuz? ne oldu eserinizi beğenmemişe benziyorsunuz?
" ELİ PALALILARA SOPALILARA işiniz bitince sizi doğu ve güneydoğu Anadolu'ya bekleriz işiniz bitince TERÖRLE MÜCADELE İCİN BİTARAFINIZ YERSE TABİ."
Diyecek bir şey kalmadı her şey apaçık adamlar kendi devletini kuruyor ama sizin Asker katili vatandaşlarımızın katili PKK lıların pis vücutları ile ülkemiz topraklarını kirletmelerine bir sözünüz yokmudur?
-
ulus devlet nasıl yok edilir? öncelikle ülkedeki kurucu iktidarın yeni bir etnisite inşaasında kullandığı argümanlar terkedilir, sonra da pratikte uygulamaya geçilir.
nedir o pratik? gazi mustafa kemal paşa'nın ''ne mutlu türküm diyene'' sözleri dağlardan silinir, ardından andımız kaldırılır. musul'da kerkük'te şehit edilen türkmenlere, çin egemenliği altında inim inim inleyen uygur türklerinin çektiklerine karşı ses çıkarılmaz.
varsa yoksa ümmetçilik anlayışı güdülür. mısır'a ağlanır, suriye'ye ağlanır, mezhepçilik politikası uygulanır.
ve sonunda ne olur? pkk türkiye toprakları içerisinde gündüz gözü ile milletvekilleri ve belediye başkanlarının, medya mensuplarının da bulunduğu bir ortamda sözde şehitlik açar. bir allah kulu da çıkıp ''siz ne yaptığınızın farkında mısınız'' demez, diyemez.
bundan 15 sene kadar evvel bugünlerde yaşananları tahayyül etmek imkansız ve çılgıncaydı. bugün gelinen nokta ortada. allah hepimizin sonunu hayretsin.
-
Ulus devlet nasıl yok edilir? ulus içindeki etnik farklılıkları inkar edersin yok sayarsın aşağılarsın terör örgütü kurarsın ona taraftar toplamak için vatandaşı hırpalarsın işkence edersin köyünü tarlasını yakarsın hayvanını telef edersin şehre göçe zorlarsın devlete kinlenmesi için ne gerekiyorsa yaparsın sonra gider dağa çıkar mücadele ediyorum diye kontra örgütler kurarsın mücadele yerine gidersin bölücülerle uyuşturucudan kaçakçılıktan haraçtan gelen paraları bölüşürsün önüne çıkanları faili meçhullerle yok edersin büyürsün büyütürsün sonra milletin evlatlarını harcarsın ciğerleri yakarsın biri bu işe bir çözüm ararsa çamur atarsın iftira atarsın alırsın eline atanın bayrağını apolu bayraklarla omuz omuza edersin direnirsin direndirirsin adamı enayi yerine koyarsın kerizlersin ulus devleti böyle yok edersin zannedersin ama hayır yemezler bu ülkenin yarısı yemez o da bir ülke için yeter miktardır.
-
Cevap: Ulus Devlet Nasıl Yok Edilir?
AKP ye oy veren 16 milyon kişi, nüfusumuz 76 milyon nasıl yarısı oluyor anlamadım gitti.
Birde AKP nin oy oranı tüzde 20_30 lara düştüğünde ne diyebilecekler merak ediyorum.
Bugün Türklerden intikam almaya kalkanlar, Yakındır.