-
ya ınanmıyorum bu halka bu ınsanlara ınanmıyorum bukadar sehıt verıyoruz hergun ve hala sandık basında evet oyu kullanıyolar bızım devletımız satıldı kurtulus savasında yapılmayan yapıldı ulkemız artık elden gıtmıs annem dunden berı tv karsısında aglıyorbır avuc ınsan cıkmısız vatan mıllet sakarya dıyoruz dıgerlerı bıze guluyor.. bı ermenı olduruldu tvlerde gunlerce gosterıldı hepımız hrantız dendı hepımız ermenıyız dendı pekı bu kardeslerımızın tabutlarını gorenler cenaze arabaları onunden gecerken neden hepımız hepımız erız hepımız turkuz demıyorlar?ulkemız ekden gıttı ve bız bır avuc azınlıktakı turkler vatanını sevenler sessızce aglıyarak bunu ızlıyoruz.. ataturkun adını bıle tc kanunlarından cıkartıyorlar ve bız oylece ızlıyoruz .... yazık bıze ya yazık... nerede benım turk halkım?:kızgın:
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
İsterseniz beni bu siteden atın. Ben de dayanamayağım artık buna. Nedir bu be? Vatan elden gidiyor, yok avea yok, araç, yok boşanma, yok avukatlık yok hukuk... Başlarım sizin hukukunuza da sorunuza da. Ne duyarsız milletsiniz siz? Nasıl bir kanınız var? Nerde o kurtuluş savaşındaki ruh...
Bu sitede şehitlerimiz konusunda en ufak yazı yazmayan HERKES ŞEREFSİZDİR, HAİNDİR... (hiyanet ve delalet içinde....)
Ya beni atın ya bir daha bu egoist ve ruhsuz insanları siteye almayın ey sayın hukuki net yönetimi...
sıze katılıyorum tayyıp gunlerce evet oyu verındıye bas bas bagırdı ve benım cahıl halkım tayyyıp ıcın evet dedı vatan mıllet sakarya dıyoruz ya aslında cok azınlıkta kaldık artık kımse ataturku sevmıyor kımsede turk ruhu kalmamısaslında enıyı seyı hep dedem soylermıs ..sallandıracaksınız bırkactanesını taksımde bakın bırdaha yanlıs yapıyorlarmı... dedem haklıymıs ılk basta ımralıdakının sallandırılması lazımkı dunya gormelı hala turk ruhunun bızde var oldugunu nezaman toplu sehıt verılse mhk toplanıyor konusuyorlar ve sonuc basımız sagolsun nota verılecektır.. bumu olmalı olen cocuklarımızın ıntıkamı?yazık yazık kımsede ruh kalmamıs kımsede ulkecılık korumacılık kalmamıs bu cocuklar bosunamı oldu?tayyıbın dedıgı gıbı kellemı sagdece onlar.... yazık hepımıze yazık...
bızlere ayrımcısınız dendı hep.. nedense hep kurt lere karsı ayrımcılık yapmakla suclandık sorarım sıze okuldayken bana babaannem geldıgı zaman hep dalaga gecerlerdı sen yunansın derlerdı ama yanımda oturan turkce konusamayan kıza kol kanat acarlardı onlar bızımle aynı sırayı aynı okulu okumadımı yok sen kurtsun bu okulda okuyamassın dıyen cıktımı yada hastalandıgı zaman hastaneya gıttıgınde sen gıremezsın dendımı bızımle aynı bankaya gıdıp ıslem yapmadımı aynı asker polıs onları korumadımı aynı kanunlarla hakları korunmuyormu?bız ayrımcılık yapmısız oylemı?bır turk sokaga cıkıp kahrolsun pkk dıyemez kurtler hakkında mıtıng yapamaz yaptıgı an dgmde ayrımcılıktan yargılanır ama bır kurt gıder bagırı cagırır turku yerden yere vurur ama ona dokunulmaz polıs sagdece onu ızler dunya alkıslar... bu ayrımcılık dımı pekı?neden bız bunu yapamıyoruz?
-
Re: Hukuki.net üyelerine manifesto
Haber
Son Güncelleme: 22.10.2007 17:09:10
Etkinlik Tarihi: 22.10.2007
TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI TERÖRÜ KINAMA YÜRÜYÜŞÜNE BEKLİYORUZ
Hakkâri Dağlıca’da bir piyade bölüğünü pusuya düşürerek haince saldıran, 12 askerimizin şehit edilmesi ve 16 askerimizin de yaralanmasına neden olan terörü İstanbul Barosu üyesi avukatlar yarın (23 Ekim 2007) yapacakları bir yürüyüşle kınayacaklardır.
Başta Baro Yönetimi olmak üzere avukatlar, Tünel’deki Baro Merkez binasının önünde toplanacaklar ve saat 15’te de Taksim Cumhuriyet Alanına cüppeleriyle yürüyüş yapacaklardır.
Bu yürüyüşe tüm meslektaşlarımızın katılımını bekliyoruz!
İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI
-
-
Alıntı:
skla rumuzlu üyeden alıntı
Tepkinize hak vermekteyim. ancak ben iskenderunda ki bütün avukatların bu organizasyondan haberdar olduklarına sanmıyorum. daha programlı bir organizasyonla iyi neticeler alınacağında %100 eminim...
Böyle bir program yoktu. Bayramın 1. gecesi aklıma geldi ve cep telefonumda kayıtlı olan yaklaşık 30 meslektaşlarıma msg gönderdim, 1 kişi geldi.:kızgın: Üzücü olan tarafı budur.
-
Bu vatan türk bayrağına ve bölünmez bütünlüğüne saygı duyanlarındır.şehitlerimizin bu uğurda can vermesini gerektirecek her keze sesleniyorum sadece mehmetçik yok bizde varız.Ne yaparsanız yapın mu millette Ne Mutlu Türk'üm Diyene diyen son canı almadıkça bu vatanı bölemez hain saldırılarınızla bizi yıldıramassınız.
-
Önce Ölen Şehitlerimize Rahmet Yakınlarına sabır ve metanet diler.TERÖR'e Tepkiden dolayı herkesi kutlar Tahrik ve galeyana gelmeden sakin ve akli selim tepki vermeyi Tavsiye ederim...
Bu olaylar göründüğü ve düşünüldüğü gibi Basit TERÖR olayı değil..Bunun altında Serv ve öncesinin yeniden gizli plan ve emellerinin uygulanış başlangıcıdır..
Daha fazla detaya girmeden Herkesin ATATÜRK'ün Gençliğe hitabesini bir kez daha okumasını ve ona göre yeniden bir durum değerlendirmesi yapmasını isterim..Emperyalistlere karşı iki seçeneğimiz var..Ya istiklal tam bağımsızlık ya ölüm..Tercih hakkı Yüce Türk milletinindir..Bu millet her ikisinide yapma cesaret kudretine muktedirdir..
Allah sonumuzu hayır etsin yar ve yardımcımız olsun..
-
söylediklerinize hak vermek istemezdim..ama doğru olan sizin söyledikleriniz..
Bizim insanımıza neler olmuş....kafama sıkıp kurtulayım diyorum şu beynimi kemiren düşüncelerden..insanların bu kadar cahil bu kadar özünü unutmuş olamaz bir millet...nasıl bir hal almışızki herfler yüzde 47 le başa geçiyor..ve herkesin gözünün içine baka baka güzelim memleketi şerefsizce satıyorlar..bizim insanıımız bu değildi biz kurtuluş savaşını nasıl kazandık .biz TÜRKÜZ bile diyemiyorum artık...
Fırat abi lütfen sen ve senin gibi düşünen insanlara duyarlı insanlara ihtiyacımız var...gerekirse tek tek kapı kapı dolaşarak ....inanki başarılmayacak hiç birşey yok....
-
Tayfun abi ben şundan nefret etmeye başladım artık...Her yerde yürüyüş var..Bana çok anlamsız kuru gürültüler gibi gelmeye başaldı artık..%90 ı öyle diye düşünüyorum..Başka ne yapılabilir..Daha ses getirecek daha farklı bişey ne olabilir..Grup içerisinde yürüyen arkadaşlar öyle lavubali şeyler yapıyor ki artık ne ylaan ne doğru kim gerçek kim sahte belli değil...çözüm olmalı elbet bi çözüm olmalı..
-
Bekir Coşkun:
"Durmadan toplantı yapıyorlar, Atatürk cumhuriyeti kurarken bu kadar toplantı yapmamıştı."
İlahi Bekir Coşkun. Atatürk'ün oğlu torunu malı mülkü ABD denin elinde değildi ki. Komşunun bahçesine bir kötü eşyanızı emaneten koyun bakalım selamı kesebiliyormusunuz. Adamın canıda canın yongasıda orda.
Zaten başka bir şey yapmaya niyetlerinin olmadığı çoktan ortaya çıktı. RTE İngiltereye gidiyor. Burda kalsa şehit cenazesine katılması gerekecek ki sevmediği tek namaz bu. Çünkü cumalar ve bayramlar gibi oy getirmiyor. İki hafta sonra ABD ye gidecek. Biliyorki 15 günde unutur vatandaşım.
Lütfen unutmayalım, unutturmayalım.........
-
öncelikle ŞEHİTLERİMİZE rahmet ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet dilerim.'artık kötü haber duymak istemiyoruz yüreğimiz sızlıyor şehit haberi duydukça içimiz kan ağlıyor gözlerimiz yaşlı biran önce VATANIMIZ bu tehlikeden kurtulsun.artık yeter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ATAMIZIN GENÇLİĞE HİTABESİNİ UNUTMAYALIM:
'EY TÜRK GENÇLİĞİ!BİRİNCİ VAZİFEN TÜRK İSTİKLAL VE CUMHURİYETİNİ İLELEBET MUHAFAZA VE MÜDAFAA ETMEKTİR....
-
Sevdiğim bir dostumun bana söylediklerini aktarmak istiyorum
...dün akşam haberlerini izlediğimde içimdeki acıyı, yanaklarımdan aşağıya süzülen gözyaşlarında görebilirdin, beni görme şansın olsa idi. bu vahşeti yaşatanların milliyetine baktığında "kürt" oldukalrını bilen herkes, bir kürdün bunları izlerken ağlayabileceğini asla düşünemez. ailemde türkçe bilmeyen halalarım bile hiç tanımadığı bu şehitlerimize kıyanlara lanetler yağdırıyordu dün gece. Ama bizi o katillerle aynı teraziye koyan insanlıktan uzak düşüncelere de lanet ediyorum. bu mümkün mü tayfun? biri katil iki insan düşün aynı dili konuşan. ve sadece aynı dili konuştukalrı için ikisini de katil olmakla suçlayabilir misin?...
-
Sayın Eyilik,
Çok önemli bir noktaya değinmişsiniz.
Asla aklımızda öyle bir düşünce olmadığı için dile getirmeyi ihmal ediyoruz belkide. Duyduğumuz nefret ve kızgınlık terör örgütünedir. Asla hiçbir bölgede yaşayan yada farklı bir etnik kökeni olan vatandaşlara yönelik değildir.
-
İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ve Kadıköy Belediyesinin öncülüğünde, 22 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da Kadıköy İskele Meydanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katıldığı mitingde terör bir kez daha kınandı.
Terör örgütünün Hakkâri’de 12 askerimizin şehit edilmesi ve 16 askerimizin de yaralanmasına neden olan hain saldırıyı lanetleyen katılımcılar, şehitler için saygı duruşunda bulundular.
İstiklal Marşı ve Onuncu Yıl Marşının söylendiği ve çeşitli sloganların atıldığı mitingde konuşan İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu, devletini ve cumhuriyetini korumak için görev yapan askerlerimizin yine şehit edildiğini, terörün azdığını, bu terörün kökünü ancak Türkiye’yi Türkiye’den yöneten bir iktidarın kazıyabileceğini bildirdi.
Cumhuriyetin Lozan kazanımlarını hazmedemeyen dış dünyanın yeniden gündeme getirdikleri BOB haritalarıyla Sevr dayatmasında bulunduklarını belirten Moroğlu, “AB ve ABD desteğiyle Güneydoğuda terör kartını oynayarak bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Bu ülkede ‘Çılgın Türkler’in yaşadığını unutuyorlar” dedi.
Mitingde konuşan Gazeteci Yazar Tuncay Özkan, bugün öncelikli görevin vatana sahip çıkmak olduğunu, bununla Atatürk’e, Cumhuriyete, laikliğe ve ulusal egemenliği sahip çıkılacağını bildirdi.
Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk de konuşmasında, etnik ve dinsel ayrımcılığa prim verenlerin Laik ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyetini çatışma alanına dönüştürdüklerini söyledi. Öztürk, terörün azmasıyla Meclisten tezkere çıkaranların “inşallah kullanmak zorun kalmayız” diyerek terör karşısında iradesizliği ve teslimiyetçiliği sergilediklerini bildirdi.
Mitinge katılanlar daha sonra sessizce dağıldı
-
-
-
Benzer bir görüntü biraz önce Şişli'de Atatürk Evi'nin önünde gerçekleşti. Tüm siyasi parti teşkilatlarının ilçe başkanları toplanmış (birkaçı hariç) ve Türk milletinin bu hain, kahpe saldırılara karşı bütün olduğunu göstermek için yürüyüş düzenlemişlerdi. Yürüyüşte bir şehit anası vardı, en öndeydi!
-
Alıntı:
Av.Basri_Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Ne olursa olsun Hukuki Net'in manifestosunu haklı bulsam da, hukuk forumlarının kapatılması kararını onaylamadığımı da belirtmek isterim.
Bu kadarcık hakkımızın da olduğunu düşünüyorum.
Bu duyarsız, kendi kişisel meseleleriyle bu kadar meşgul, bu kadar bencil bir toplumu uyandırmak için elimizdeki tek silahımız buydu ve kısmen faydasını gördük. EN AZINDAN BİR KISIM ÜYELERİMİZ SİTEDE BÖYLE FORUMLARIN DA VARLIĞINDAN HABERDAR OLDUKLARI GİBİ TEPKİLERİNİ DİLE GETİRMEYE BAŞLADILAR.
İnsanlar artık şunu görmeliler.
ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ DEĞİLSEN BU GÜN YEDİĞİN EKMEK DE SENİN DEĞİLDİR.
EKMEĞİNİ ÖZGÜRLÜĞÜNE TERCİH ETME.
-
Taksim meydanında da marş sesleri yükselmeye başladı.. Herkes sesini duyurmak adına elinden ne gelirse yapıyor...
-
Alıntı:
Av.Basri_Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Ne olursa olsun Hukuki Net'in manifestosunu haklı bulsam da, hukuk forumlarının kapatılması kararını onaylamadığımı da belirtmek isterim.
Eski bir askeri söz vardır SİLAHLAR KONUŞMAYA BAŞLAYINCA HUKUK SUSAR. der. İşte hukukun susmaması silahların masumlara patlamaması için birazda toplumsal değerlere sahip çıkmalıyız.
Burnunda sivilce çıktı diye askere gitmek istemeyenlere yanıt vermekten bıktık birazda.
Hukukla ilgili hukuksuz bir yorum yapayım mı ? Hani nafaka konuları varya kendi öz çocuğuna 100 ytl nafaka ödememe yollarını arayanlar. Belkide terörist yetiştirmeye giden yola adım attırıyorlar çocuklarını nafaka vermeyerek bakmayarak. Onun için şimdi zaman ÜLKE ZAMANIDIR. ÜLKEMİZE OLAN NAFAKA BORCUMUZU ÖDEMELİYİZ VE BU CAN DIR CAN.
-
Fırat beye yürekten katılıyorum birde akleme yapmak istiyorum en azından evinize işyerinize büronuza bayrak asalım 21.30 da lambalarımızı söndürelim
-
Alıntı:
Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı
MANİFESTOMDUR
ARTIK SİTEYİ ESKİ RENGİNE DÖNDÜRÜLMESİNİ RİCA EDİYORUM.
ÇÜNKÜ BU DUYARSIZ HALKI UYANDIRMAYA HİÇ BİR ŞEY YETERLİ OLMAYACAKMIŞ ANLADIM.
23. TÜMEN İÇİN AÇILAN FORUMA OLAN İLGİYE BİR BAKIN VE U T A N I N :kızgın:
dün gece cep telefonumda kayıtlı tüm avukat arkadaşlarıma,
" 13 ekim saat 13.00 de İskenderun Şehitliğinde buluşalım, bayramlaşalım"
diye mesaj gönderdim,
1 AVUKAT ARKADAŞIM GELDİ SADECE, bir tanesi de 13.30 anlamış ama sağolsun yine de gelmiş,
Dualarımızı ettik, karanfilleri teker teker mezarlarına bırakıp ayrıldık.
Sonra düşünmeye başladım,
Ülkenin aydın insanı olan meslektaşlarım bile 30 dklarını feda edemediler,
Şehitlere kelle diyen birisini Başbakan yaptık,
Bu toprakları kaba güçle elde edemeyeceklerini bilenlerce ekonomik, siyasi, kültürel anlamda Kuzeyden (Ermenistan) güneyden (Irak ve Kıbrıs) Batıdan (AB-ABD) kuşatılmış, tüm hasletleri yok edilme noktasına getirilmiş zavallı halkımı uyandırmaya hiç bir gücün artık yetmeyeceğini anladım.
SİTE YÖNETİMİNDEN RİCAMDIR
SİTEYİ ESKİ RENKAHENK ŞEKLİNE GETİRİN
ANLAMINI YİTİRMİŞ OLAN SİYASİ KONULARI ARTIK KAPATIN
"Ormanlara korku salan
Şahların şahı aslan,
Kocamış yatalak olmuş,
İninde içini çeker dururmuş,
“Hey gidi hey” diye
Dünkü uşakları başlamış,
Onun güçsüzlüğüyle güçlenmeye;
Önünde titreyenler üstüne yürümüş;
At gelmiş çifte atmış böğrüne,
Kurt gelmiş sırtını ısırmış,
Öküz gelmiş, boynuz vurmuş.
Aslan zavallı, bitkin, mahzun, perişan,
Kükremeye mecali yok ihtiyarlıktan,
Ah vah etmiyor boş yere,
Ört ki ölem diyor biçare.
Tam kendini bırakmış, ölecek
Bir de ne görsün? Eşek!…
O da gelip tekme atacak aslana;
-Yoo, demiş kalkmış ayağa,
Ölmeye razı olduk, yeter,
Senden tekme yemek ölümden beter."
Ölsek, öldürülsek, yokedilsek, bölünsek de artık umrumda değil,
Ört ki ölem
Arkadaşlar 29 Ekim Cumhuriyet bayramı bayramdanda öte kutlanmalı istedikleri zaten bu milli ve manevi değerlerimizi bitirmek lütfen buna müsaade etmeyelim.28 Ekim günü saat 12:00 da Anıt alanında İskenderun belediyesi ve sivil kuruluşların düzenlemiş olduğu bir protesto yürüyüşü var lütfen gereken kalabalığı oluşturalım ,omuz omuza olduğumuzu gösterelim,tanıdığınız ,tanımadığınız herkese haber verin, ve parti yetkilileri seçim zamanı sağladığınız kalabalığı 28 Ekim günü bu yürüyüş içinde sağlayın lütfen.Türk bayrakları ellerimizde hepimiz orada olalım. Hatta esnaf arkadaşlarım bu yürüyüşün tarih ve saatini bir kağıda yazıp dükkanlarınıza yapıştırın ,tüm halkımızın haberi olsun.
-
dun bır turk meydana cıkıp bagıramaz buna hakkı yoktur cunkı ayrımcılıkla suclanır demıstım yıne haklı cıkmam ne kadar yazık sımdı ıraka gırıp onların canına okuyalım dıyoruz tum dunya panık halınde dur sen neyapıyuorsun ya dıyor bız ayrımcıyız olenler olduklerı ıle kalacak yıllardır ne yapıldı?tayyıp geldıgı gunden berı ne yaptı pkk ıcın?HIC????? sımdıde oyle olacak bırkac gun bızım gıbıler bagırıp aglayıp haykıracak devlet babamız halledecegız dıyecek ama hıc bır sey halledılmeyecek... olen sehıtlerımız olduklerı ıle kalacak..... ulkemız satılıyor ve bızde bunu ızlıyoruz... sıze sorarım tayıp o oyları nasıl aldı?bır turk vekıllemı?onlara ne vaat ettide bu oyu aldı?vaat ettıgı sey ıste bu arkadaslar ulkemızı sattı bu adam.. ınonu 12 adayı bı kagıt parcası ıle verdı buda aynısı oluyor bı sabah kalakacagız bız azınlık olmusuz... gıdısımız berbat.. ataturk mus 10,yılmarsıymıs. genclıge hıtabeymıs bunlar artık kımseyı etkılemıyor.. cunkı artık cok az kesım bunları kanında hıssedıyor bu bayragı cok az kısı sevıyoruz
-
benım arkadasım askere gıdecek subatta ama dılekce verdı bu ay sonu gıtmek ıstıyorum dıye... keske bayanlarıda askere alsalar bende gıderdım bızım aılede 4 sehıt verıldı 400 tanede verırız vatan sagolsun...
-
23 Ekim 2007 http://www.hurriyet.com.tr/images/siyah_ok.jpg Bekir COŞKUN
bcoskun@hurriyet.com.tr
http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/2b.jpg Neyimize ne oldu?..
İKİSİ aynı gün yaşandı:
Referandum ve PKK terörü.
Bu ikisi aslında birbirini tamamlar.
(.......)
Sandık başında yapılan bir yoklamaya göre, referandumda "evet" oyu kullananların yüzde 60’ı "Neye evet oyu verdiklerini bilmediklerini" söylediler.
"Niye evet verdiniz?.."
"Bize ver dediler, verdik bakalım... Herkes verdi çünkü... Herkes verince biz de dedik ki verelim..."
*
Çoğunluğu böyle toplumun, iktidarı da işte böyle olur:
İradesiz, bağımlı...
Bakın; Talabani ile Barzani gibi iki aşiret bozuntusu ile onların beslediği PKK çapulcuları karşısında koskoca Türkiye Cumhuriyeti aciz-çaresiz.
Devlet adamları üç gündür durdukları yerde zıplıyorlar.
Durmadan toplantı yapıyorlar, Atatürk cumhuriyeti kurarken bu kadar toplantı yapmamıştı.
Arada bir birbirlerine koşuyorlar, sonra herkes kendi yerine geçiyor, sonra yine koşuyorlar toplantıya.
Toplumun bireyleri ise televizyonlarında Türkiye’nin düşürüldüğü bu durumu izliyor, sonra gidip bu iktidara destek için "evet" diyor.
Öyle mi?..
Ve "neye -evet- dediklerini" bilmeden.
*
İşte böyle bir toplum; başına örülen çorabın asla farkına varamaz.
ABD’nin Ortadoğu’yu yeniden çizme planlarını, bu planın ABD resmi internet sitelerindeki yeni sınırlarını, Türkiye’nin parçalanmakta olduğunu göremez.
Yeni Kürt devletine kendi vatandaşlarından daha ucuz elektrik verildiğini... Kürt parlamento binasının dahi Türk firmalarınca inşa edildiğini... Buna rağmen Kürt yönetimin neden Türkiye’yi adam yerine koymadığını sorgulayamaz.
Beyaz Saray sözcülerinin MGK’dan daha önemli sayıldığını... Gençler sokaklara dökülürken "Sayın Rice aradı" sözünün daha etkili olduğunu... TBMM’nin tezkeresi ortadayken Başbakan’ın İngiltere ve ABD’ye koştuğunu anlayamaz.
"Ver dediler verdik" der.
Pazar günü televizyonunda Türkiye’nin düştüğü durumu izler, kalkıp sandığa gider, iktidara yine "evet" der, sonra neyimize ne olduğunu düşünür...
Neye "evet" dediğini soran olursa gevşer:
"Ver dediler verdik..."
--------------------------------------
Bir yerlerde yazmıştı anımsayamadım
anket yapmışlar sormuşlar
sence Cumhurbaşkanını kim seçmeli
Meclis demiş
Referandumda ne diyeceksin
Evet demiş.
İşte biz böyle bir güruh olduk, dün tv programlarında bir konuk
"ŞİFAHİ BİR TOPLUM OLDUK" dedi. "
ŞİFAHİ TOPLUM
Sadece dinlediği, kendisine anlatıldığı ile yetinen, üstelik de bunu " doğru" imişcesine çevresine anlatan, asla araştırmayan, sorgulamayan, okumayan, tepki göstermeyen, haksız yönetimlere başkaldırmayan, tarihinden kopmuş/koparılmış, geçmişinden utanç duyması gerektiği enjekte edilmiş, varoluşunun farkında olmayan, dini var imanı yok bir ŞİFAHİ TOPLUM. BU TOPLUMA HER TÜRLÜ OLUMSUZ VE KÖTÜ ŞEY LAYIK DEMEK Kİ.
-
Gerçekten de çok ilginç... Bugüne kadar hukuki.nette "mahkeme yanlış karar verdi, haksız yere şu cezaya çarptırıldım, şu insan haklarına aykırıdır, bu adalet mi..." gibi onbinlerce soru ile karşılaştık. Bu kadar sessiz bir toplum isek özellikle adalete, mahkemelere, hukuki ilişkide bulunduğumuz kişilere neden itiraz ettik? Itirazlar, şikayetler, sitemlere ilişkin forumlar ve hatta Mahkeme salonları neden doldu taştı? Neden en ufak bir fiili suç mudur diye sorguladık hatta neden düşünmeden Savcılığa, Emniyete başvurduk?
Madem bu kadar haklarımıza düşkünsek neden ama neden bu konuda sessiz kalıyoruz ben de bunu merak ediyorum. Bu olay politika değil, bu particilik hiç değil... Neden korktuk sesimizi duyurmaktan... Hem de hiçbir parti adı zikretmeksizin...
Biz burada siyaset yapmıyoruz, biz burada sevgili ülkemizi konuşuyoruz !!!
-
Bizler sesimizi çıkaramazken, birileri bizim yerimize, bizim adımıza kararları alıyor!
Rice: Sakın girmeyin
(A.A.)
Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin Türk Dışişleri Bakanlığı'nı yalanlamasından yaklaşık bir saat sonra, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, çok keskin bir mesaj verdi. Rice'in mesajı şu cümle ile özetlenebilir:
"Sakın girmeyin, biz gerekeni yapacağız."
Bu arada "Rİce'ın 'gerekini yapacağı' sözünün yine bir oyalama olup olmadığı ankadra'da tartışılıyor.
ÇOK ZORLU 72 SAAT GEÇİRDİK
Condoleezza Rice, ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, PKK terörü ve Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyon ihtimalini değerlendirirken, “Son 72 saat çok zor geçti. Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum, aynı zamanda Iraklı Kürtlerle de konuştum. Daha önce de söylediğimiz gibi, Irak, PKK terörizminin Türkiye'ye zarar vereceği bir yer olmamalı. Iraklılar ve Türkler, olağanüstü çaba göstermeli” dedi.
Rice, Başbakan Erdoğan ile konuşmasında, ABD'nin bu meseleyi son derece ciddiye aldığını söylediğini belirtti. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Irak'taki temaslarına da değinen Rice, Irak'tan Türkiye'ye üst düzey bir heyetin gideceğini kaydetti.
SİZ KESİNLİKLE GİRMEYİN BİZ, ÇÖZERİZ
Türkiye ve Irak'ın bazı ortak tedbirler üzerinde çalıştığını belirten Rice, Iraklılar'ın, PKK ofislerini kapatacaklarına, PKK teröristlerine hareket kabiliyeti sağlanmasına izin vermeyeceklerine işaret etti. Rice, şunları söyledi:
“Bir dizi tedbirimiz var. İnanıyoruz ki, bu tedbirler alındığı takdirde bu meseleyle başa çıkılmasına yardım edecek. Türkiye, ABD ve Irak'ın içinde olduğu üçlü bir mekanizmamız var. Hemen bazı adımlar atılması yönünde harekete geçiyoruz ki, sınırdan terörist saldırıları engelleyelim.”
Rice, bunun bölgenin dağlık olması nedeniyle biraz güç olduğuna işaret etmekle birlikte, “Iraklılar bu meseleyi ciddi biçimde ele alıyor. Biz de öyle. Türkleri bu tür saldırıların bir daha olmasını engelleme yönünde yapabileceğimiz ne varsa yapacağımız yönünde temin etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
PKK'nın terörist bir örgüt olduğunu ifade eden Rice, şöyle devam etti:
“Türkler, Irak'a sınır ötesi müdahale gerçekleştirmemeli. Bu tür bir karşılık vermenin, sınır ötesi operasyonların, istikrarı bozucu etkisi olacağı yönünde uyardık. Ve herkesi, bu terörist probleme, kuzey Irak'ı istikrarsızlaştırmayacak şekilde bir çözüm bulunması yönünde birlikte çalışmaya cesaretlendirdik.”
Rice, PKK sorunuyla çok uzun dönemden beri aktif olarak ilgilendiklerini ancak son saldırıların ardından durumun çok yakından takip edildiğini belirtti. Rice, “Türkler tarafından sınırın diğer tarafındaki herhangi bir çabanın, duruma yardım edeceğine inanmıyoruz. Ancak Iraklıların, bu saldırıların gerçekleşmesini önlemede ellerinden gelen herşeyi yapma yükümlülüğü var” dedi.
Türkiye'nin şu sırada Irak sınırı içinde zaten operasyon yaptığı yönündeki bir soruya karşılık Rice, sınırda bazı faaliyetlerin sürekli olduğunu ancak ABD'nin, Türkiye'ye, “Irak'a büyük çaplı bir müdahalenin, sadece daha fazla istikrarsızlığa yol açacağını” söylediğini ve PKK problemine çözüm için Türklerin, Iraklılar ve Kürtlerle çalışması gerektiğini ifade ettiklerini aktardı.
-
Bunca şehit vermişken ve hala askerlerimiz rehin tutulurken Amerika’dan icazet bekler duruma düşürüldük...Yakın geçmişimizde “askerlerimizin başına çuval geçirmiş”bir ülkenin Türkiye’ye bakış açısı ortadayken nasıl olur da böyle bir ülkeden meddet ummayı beklemekteyiz anlayabilmiş değilim.
Sesi-soluğu kısılmaya çalışılan basınımızda şu ana kadar rehinelerimizin kurtarılması yönünde her hangi bir adım atılıp atılmadığı yönünde kayda değer somut hiçbir açıklama ya da habere de rastlayamadım..
Rehine askerler ve yakınları kaderlerine mi terk edildi?Terk edilmediyse en azından rehine yakınlarının yanan yüreğine bir nebze de olsa su serpecek bir girişim ya da atılan bir adım yok mu ?Şayet varsa devlet yetkililerinin onca açıklamalarına rağmen konunun ivediliğini gösterir açıklamaları neden görememekteyiz?
Onları kurtarmak için hükümet olarak neler düşünülüyor ya da neler yapılmakta Herkesi ilgilendiren ya da ilgilendirmesi gereken bu konularda konunun ivediliği ve ciddiyetine yaraşır olumlu gelişmelere hep birlikte şahit olma dileğiyle bu ülke için şehit düşen,gazi olan ve hangi alanda olursa olsun ülke çıkarlarımız doğrultusunda emek sarfeden her kese sonsuz şükranlarımı sunuyorum....
-
21.10.2007 Tarinde Kapatılan Hukuk Forumları, Protesto Eylemimiz şimdilik sona erdirildiğinden 30.10.2007 tarihi itibari ile yeniden açılmıştır.
Hukuki.net Yönetimi
-
[B]Ölsek, öldürülsek, yokedilsek, bölünsek de artık umrumda değil,
Böyle bir lafı imzasına yazan ve ona destek olanlarla aynı çatı altında olamam üyeliğimin silinmesini talep ediyorum
Sevinmiştim halbuki böyle bir forum sayfasında olduğum için herkez vatanını seviyor herkez onun için bişeyler yapmaya çalışıyor ama gördüğüm kadarıyla yanılmışım
Ben hakkarinin o dağlarında sizin umrunuzda olmasın diye savaşmadım o köpeklerle bunu imzasına yazan arkadaş söylesin ne yapmış vatan için kaç km yol yürümüş kaç gün dağda aç kalmış kaç gün uyumamış kaç gün düşünmüş birdaha ailemi görebilirmiyim göremezmiyim acaba diye
Kaç gün ıslanmış o yağmurda Kaç tane arkadaşı ölmüş vatan için gözlerinin önünde siz ancak imzanıza yazarsınız bu vatan bölünmez bölünmeyecek dünya üzerinde türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak bir tek ben kalsam dahi kanımın son damlasına kadar savaşırım ben vatanım için vatan için şehit olurum vatan için ölürüm
Ama İmzasına yukarıdaki yazıyı yazan arkadaşta o yürek yok işte
-
İletinin tamamını okuduğunuzda, o sözün bir isyanın ifadesi olduğu anlaşılmaktadır Sayın Xx_Danger_xX... Ayrıca imza olarak da kullanılmamıştır. O nedenle sakin olmanızı öneririm. Bir de, imzanızdaki fotoğrafı mümkünse küçültünüz. Karşı olduğumdan değil, yanlış anlamayın, her iletide çok yer işgal ediyor, o nedenle...
Selamlar.
-
Tüm avukat arkadaşlara selamlar... Ben bir sorunumu dile getirmek için sitenizi aralıklı olarak ziyaret ediyorum... Tabiki Terör konusundaki yazılarınızada göz gezdirip sizi yazılı olmasada içten destekliyorum ve benim gibi binlerce üyenizinde aynı şekilde hareket ettiğini düşünürsek sitem etmeye çokta hakkınızın olmadığını anlarsınız... Sizlerin ve sizler gibi düşünenlerin herzaman arkasındayız...
-
Alıntı:
Xx_danger_xX rumuzlu üyeden alıntı
siz ancak imzanıza yazarsınız bu vatan bölünmez bölünmeyecek dünya üzerinde türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak bir tek ben kalsam dahi kanımın son damlasına kadar savaşırım ben vatanım için vatan için şehit olurum vatan için ölürüm
Sn.Xx_danger-xX;
Bir yerinden yakaladığınız bir iletideki anlamını kavrayamadığınız o sözlere atıfta bulunarak ithamda bulunmak yerine,burada bulunanların birçoğununda sizin gibi dağlarda koştuğunu,gerekirse canını seve seve verebileceğini birkez daha düşünüp,saçma sapan ithamınız için,yüreği en az sizin kadar vatan sevgisiyle dolu olan ilgili kişiye / kişilere olan özür borcunuzu yerine getirmenizi bekliyoruz.
-
Bende askerliğimi bingölde komando olarak yaptım... Bununla gurur duyuyorum.. Ama ben o resme karşıyım; çünkü ben bununla gurur duyarken başkalarıda benle gurur duysun diye uğraşmam... Ne var yani askerliğini yapmışsın güzel RAMBO vari resimler çektirmişsin ki bende çektirdim... Ama bunu heryerde internete koymanın nedeni nedir? beklediğin buysa;AFERİN......
-
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Biz burada siyaset yapmıyoruz, biz burada sevgili ülkemizi konuşuyoruz !!!
Evet, aynen katılıyorum. Eğer ülkemi sevmek, gidişatını sorgulamak, milli menfaatlerimizle bağdaşmayan yanlış politikaları eleştirmek, yoksulluğa - yolsuzluğa karşı durup (kim olursa olsun. Nasıl ki terörüstün dini, dili, milliyeti yoksa yolsuzluğunda yoktur.) bağımsızlığımızı, haysiyet ve onurumuzu korumak adına açıkladığımız ifadelerimiz siyasetse ben de siyasiyim.
Saygılarımla.
-
Alıntı:
Ölsek, öldürülsek, yokedilsek, bölünsek de artık umrumda değil,
[b] Böyle bir lafı imzasına yazan ve ona destek olanlarla aynı çatı altında olamam üyeliğimin silinmesini talep ediyorum
Sevinmiştim halbuki böyle bir forum sayfasında olduğum için herkez vatanını seviyor herkez onun için bişeyler yapmaya çalışıyor ama gördüğüm kadarıyla yanılmışım
Ben hakkarinin o dağlarında sizin umrunuzda olmasın diye savaşmadım o köpeklerle bunu imzasına yazan arkadaş söylesin ne yapmış vatan için kaç km yol yürümüş kaç gün dağda aç kalmış kaç gün uyumamış kaç gün düşünmüş birdaha ailemi görebilirmiyim göremezmiyim acaba diye
Kaç gün ıslanmış o yağmurda Kaç tane arkadaşı ölmüş vatan için gözlerinin önünde siz ancak imzanıza yazarsınız bu vatan bölünmez bölünmeyecek dünya üzerinde türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak bir tek ben kalsam dahi kanımın son damlasına kadar savaşırım ben vatanım için vatan için şehit olurum vatan için ölürüm
Sayın Xx_danger_xX üyemiz.
Ben, 25 yıldır avukatım, yaşım 51,dağlarda hiç bulunmadım, askerliğim 4 aylık kısa döneme denk gelmişti 1982'de.(sanırım duymak istediğiniz buydu)
Bu sitede de 2003 yılından bu yana HUKUKİ.NET SİTEMİZİN YÖNETİCİSİYİM.
Sitemizin DURUŞU sanırım forumlarımızdan ve Av. Fırat Bayındır olarak yazdığım çeşitli yazılardan anlaşılmaktadır.
"Ölsek, öldürülsek, yokedilsek, bölünsek de artık umrumda değil," cümlesi bana aittir. Cımbızla çektiğiniz bu cümle bir İMZA değil, yazının sonucudur eğer yazıyı hakkıyla okuyup anlamını kavrayabildiyseniz, 10 gündür sitenin hukuk forumlarının neden kapatıldığını anlayabildiyseniz.
Bir çuval inciri kirletmekte üstümüze olmadığını gösterdiniz ya daha ne diyeyim size..
Saygılarımla....
-
Değerli üye arkadaşlar bu sitenin değerini bilmek ve desteklemek gerekir.herkesin kendince tabiki farklı düşünce ve fikri olmalı;zaten demokrasi budur!
ama lütfen yanlış anlayarak,uslubumuzu bozarak bu sitenin amacını değiştirmeyelim.hukukçu üyelerin ve yönetimin hakkını vermek gerekir.gerçekten çok seviyeli ve düzgün,sımsıkı vatanımıza sarılmış ve sahiplenmiş yazılar ve yanıtlar okudum ben bu sitede.düşünün bu değerli insanlar gece gündüz çalışmak bir yana,tüm olanlara duyarsız kalmıyorlar ve tüm biz hukukçu olmayan üyelerle bilgilerini paylaşmaktan,bizlere yol göstermekten gocunmuyorlar.tüm bu gönüllü destekler aslında basit şeyler değil;gerçek emek ister!
belki konu ile alakası yok ama belirtmek istedim. şahsen vatanımıza-kimseleri incitmemeye özen göstererek ve hiçbir dini,kültürel,etnik ayrım yapmadan-sahip çıkarak yorum yapılmasına saygı duyuyorum.
-
Alıntı:
[B]Ölsek, öldürülsek, yokedilsek, bölünsek de artık umrumda değil,
Böyle bir lafı imzasına yazan ve ona destek olanlarla aynı çatı altında olamam üyeliğimin silinmesini talep ediyorum
Sn Xx_danger_xX ,
İçinizdeki Öfkeyi ve Heyecanı Anlayabiliyorum. Ancak Şunu Anlamakta Güçlük Çekiyorum.
Sitem Dolu Çok güzel ve yerine ulaşan mesajlar veren bir yazının içerisinden cımbızla çekerek aldığınız bir cümleyi işinize geldiği gibi yorumlamanıza hoşgörü ile yaklaşmak yada saygı duymak maalesef içimden gelmiyor.
Ayrıca Biz Burda Türkçe Konuşuyoruz Yani Ne Yöne Çeksen O Yöne Gidebilecek Bir Dilden Bahsediyorum. Sizin Yazdığınız Bu Yorum Bana Yıllar Önce Anlatılan Komik Bir Olayı Anlatıyor.
Bunu Sizinle ve Tüm üyelerle paylaşıyor, enkısa zamanda itamınızı düzeltmenizi bekliyoruz.
Adam doktora gitmiş;
"Doktor Bey, kalbim çok hızlı atıyor."
Doktor;
"Atmaması lazım" demiş.
Bunun üzerine adam koşa koşa eczaneye gidip
"Sizde Atmaması var mi?" diye sormuş.
Eczacı:
"Atmaması bizde olmaz, karşıdaki veterinere soracaksınız."
Bunun üzerine adam veterinerden 5 kutu atmaması alıp beş ay kullanmış.
Sonuç süper. Beş ay sonra şikayeti yeniden başlamış. Veterinere gidip atmaması istemiş. Veteriner;
"Maalesef bizde de kalmadı" demiş.
Bunun üzerine adam panik halinde doktora giderek;
"Doktor Bey, at maması bitmiş" diye yakınmış.
Doktor cevap vermiş:
"Bitmemesi lazım"..
-
Cevap: Re: Hukuki.net üyelerine manifesto
Üzgünüm, gaflet uykusunda olanları uyandıramadığım, uyandırmaya gücüm yetmediği için...
-
Cevap: Hukuki.net üyelerine manifesto
Sevgili kardeşim Fırat,
zafere giden yol uzun zahmetli ve zor dur zor...
herkesin nefesi o yolu bitirmeye yetmeye bilir.
yarım kalmış devrimlerden zombileşmiş beyinlerin ortaya çıkışı şaşırtmamalı...
bu sessizliğin bu vurdumduymazlığın ana ekseninde eminim bu vardır.
zombileşmeden kalan şanslı bikaç beynin de yangında ilk kurtarılacak paketinin içinde ki kesinlikle ''vatan'' değildir.
bu yüzden kaybedecek şeyi olanların zafere çıkan yolda duraksamadan, sinmeden
yürümeleri için bütün organlarının ''dabıl'' olması gerekir.
1920 lere dönüp o gün ki mucizenin ana eksenin de kaybedecek şeyi olmayanların ekseriyeti teşkil ettiğini bildiğinizden eminim.
o zaman dönüp şu soruyu bir defa daha sorunuz kendinize lütfen...
dünyanın tam göbeğinde bir millet yıllarca gerçek diye yutturulduğu yalanların arasından gerçeği ayıklaması için neyinin yeterli olması gerekir?
imanımı, bilgisimi, sevgisimi?
yeterlidir diyorsanız haklısınız,
değilse ?
ayazoglum
-
Cevap: Re: Hukuki.net üyelerine manifesto
EVET yüreklerimiz kocaman ÜLKÜSÜ OLMAYANIN CAMURDAN BİR FARKI YOKTUR... bizler var oldukca aksini düşünen....ler asla emellerine ulaşamayacaktır CANLAR BAYRAĞIMIZIN RENGİ AL ise bilnki bir nedeni var... SAYGILARIMLA.