-
Re: 29 yaş sınırı ve öğrencilik...
Yıl sonunda bakaya olabilirim, o nedenle bu konuya karşı illgiliyim. Verilen linkte yazanlar iyi gibi görünüyor ama sevinmekte acele edemiyorum çünkü denilmiş ki "Gözaltı işlemi için hakim kararı şart olacak." ya karar çıkarsa.. Yine şöyle denilmiş " soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısının istemi üzerine yakalama emri düzenlenebilecek..." ee düzenlenirse... Bir başka ibare " Yapılan yargılama sonunda sanıklar, Askeri Ceza Kanunu gereğince hapis veya adlî para cezası alırsa..." yani şubeye götürülmüyoruz direk olarak, ama yargılanabiliyoruz ve ceza alabiliyoruz. Yargı sonrasında bile şubeye götürülemez denilmiş ama burada da yargı sonucu hapis cezası alma durumu var (şubeye gitmiyoruz diye sevinirken hapse gidebilir miyiz ?!?).. Askerlik şubesi başkanlıkları ifade alamıyormuş, ama başsavcılıklar ya da görevli-yetkili kolluk birimleri alabiliyor, yani değişen sadece ifade alan taraf. Son olarak "Mahkemelerce verilen kararlara, askerlik şubesi başkanlıkları itiraz edemeyecek" denilmiş, tamam fakat kararların lehimize sonuçlanacağı kesin mi ki buna sevinelim, yani aleyhimize bir karar çıkarsa zaten bizim için kışla görünmüş demektir (demek midir ?)..
Ben hukukçu olmadığımdan bu yazıdan anladıklarım bunlar, yani kısaca bakaya/kaçak durumlarında ilk muhatabımız ask. şubeleri yerine artık mahkeme ve kolluk kuvvetleri olacak. Yanlış anlamışsam şimdiden özür dilerim. Doğru anlamamız gereken şekli de, bu işlerden iyi anlayan biri yazarsa sevinirim/riz.
-
ben 82 doğumluyum üniversitede 7.yılım ve 3 ü bitirdim yani affı bekliycem bu durumda benim askerlik tecil ettirebilmem durumum nedir bilen anlayan varmı acaba yardım bekliyorum.
-
ya da mesela 29 a kadar gidip tecil ettirebilirmiyim nasıl ettirebilirim
-
Önceki yazıları okuyunuz. Oldukça fazla şey yazıyor.
Ama yine de cevap vereyim bildiğim kadarıyla. Siz (82'liler) 1 Ocak 2011' den itibaren kaçak sayılıyorsunuz, son yoklamanız da 2011 yılıının 31 Ekim'i veya 8 Kasım'ı gibi bir tarihtir (Benim yaşadıklarım bu yönde cereyan etti, benim son y.t. 8 Kas., bir arkadaşımınki 31 Ek. ).
Kısacası okulunuz biter o zamana kadar. Ama okul bitirme için bir azami süre meselesi de var. Okullar kendi tüzük, yönetmelik vb. ile bu süreleri kendileri belirliyorlar ama bu süre farklılaşmakla bereber genelde 7 yıldır. Bunlara bakıp durumunuzu değerlendirin.
Not: Okul bitirme süresi 7 yılsa, maalesef okulunuz ile ilişiğiniz kesilir ve bu kez öğrenci affı beklemek durumunda kalırsınız.
-
yardım ...
Merhaba,
20/06/1983 doğumluyum 2002-2003 egitim ögretim yılında 4 yıllık bir fakülteye yerleştirildim fakat 2007-2008 döneminde bahar yarı yılında kaydımı yenilemedim (6. yılda) 2008 güz döneminde otomatikman kaydım silinecek.
Ayrıca 2006-2007 döneminde acık ögretime kayıt oldum (2.üniversite hakkından yararlanarak sınavsız olarak) ve 2008-2009 egitim ögretim sezonunda 2. yılıma gireceğim (4 yıllık fakülte)
Bunun yanında 2008 ÖSS'ye girdim iyi bir puan aldım hatta tercihlerimi bile yaptım büyük bir ihtimalle 4+1 hazırlık sınıfı olan bir fakülteye kayıt hakkı kazanacağım.
Normal şartlarda yaş 30 olduğunda mezun olabileceğim.(bu arada tecil ettirmek yada başka birşey için askerlik subesine hiç gitmedim yoklamaya girmedim.)
Nasıl bir yol izlemeliyim hiçbir fikrim yok :/
-
Re: 29 yaş sınırı ve öğrencilik
Merhaba,
16/06/1981 doğumluyum. Üniversiteden iki kez atıldım.Atıldığımdan 05/03/2008'de öğrenci ertelemem sona erdi. 7 Mayıs 2008'de son yoklama davet yazsı gönderildi. Bu sene yeniden üniversite sınavına girdim ve 4 yıllık bir bölüme gireceğim garanti.Askerliğimi tecil ettirebilir miyim 4 yıllık bir fakülteye kayıt yaptırırsam? 4 senelik yeni bir bölüme girersem 29 yaşım dolduğunda beni mezun olmadan askere alırlar mı?( dondur sonra devam edersin fakulteye deyip).
İkinci sorum, kinci kez atıldığım üniversiteye aldığım puanla dönemeyeceğim bu sene fakat af çıkmasını beklerken askere alınır mıyım?
Son olarak, yoklamamı yaptırmalı mıyım? yaptırmalıysam 4 yıllık bir bölüme kayıt yaptıktan sonra mı yaptırmalıyım?Ya da benim bilmediğim 29 yaşım dolana kadar zaten tecil ettirme hakkım var mı?varsa kullanma yolu nedir?
Çok teşekkürler,
İyi çalışmalar.
-
Alıntı:
gorgoyle rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
16/06/1981 doğumluyum. Üniversiteden iki kez atıldım.Atıldığımdan 05/03/2008'de öğrenci ertelemem sona erdi. 7 Mayıs 2008'de son yoklama davet yazsı gönderildi. Bu sene yeniden üniversite sınavına girdim ve 4 yıllık bir bölüme gireceğim garanti.Askerliğimi tecil ettirebilir miyim 4 yıllık bir fakülteye kayıt yaptırırsam? 4 senelik yeni bir bölüme girersem 29 yaşım dolduğunda beni mezun olmadan askere alırlar mı?( dondur sonra devam edersin fakulteye deyip).
İkinci sorum, kinci kez atıldığım üniversiteye aldığım puanla dönemeyeceğim bu sene fakat af çıkmasını beklerken askere alınır mıyım?
Son olarak, yoklamamı yaptırmalı mıyım? yaptırmalıysam 4 yıllık bir bölüme kayıt yaptıktan sonra mı yaptırmalıyım?Ya da benim bilmediğim 29 yaşım dolana kadar zaten tecil ettirme hakkım var mı?varsa kullanma yolu nedir?
Çok teşekkürler,
İyi çalışmalar.
lisans öğrencisi olmadan 29 yaşı sonuna kadar tecil edemezsin.
bu öss ile 4 senelik fakülteye kayıt olursan 2011 ekim 31 tarihine kadar tecil edebilirsin ve sonra askere alınırsın, askerdeyken sınavlarına girebilirsin ve askerdeyken bitirirsen durumun tekrar ele alınır ve eğer 6 aylık çıkarsa terhis edilirsin yoksa 12 ay astek yaparlar falan.
-
Ben 2-1-1984 dogumluyum. Örgün eğitim yapan bir fakültede muh.okurken kaydımı sildirip bu yıl yurtdısında tıp okumaya basladım.su an yasım 24, tıp bittiginde minumum 30 veya 31 olmus olacak. Asal ın sitesindeki 1111 sayılı askerlik kanununa göre benim durumum 35/C bendine giriyor,fakat e-konsolosluk sayfalarındaki öğrenci askerlik tecil dilekçe örneklerinin üst kısımlarında "1111 sayılı askerlik kanunu 35/G" e göre diye dilekçe örnekleri var. şimdi ben 5 yada 6ıncı sınıftayken bırak okulu gel askeremi derler? Turkiye giriş cıkışlarında sorun yaşarmıyım? E-konsolosluk sitelerindeki dilekçe örnekleri yanlış olabilirmi? MEB öğrenci dosyanızı kapatırız diyor, bi yandan öğrenciyim fakat oturma iznimde var. Yani 35inci maddenin her iki bendinede uyuyor durumum. İnşallah doktor olacakken kaçak durumuna düşmeyiz.Yanıtlayabilirseniz sevinirim.
-
Merhaba,
Temmuz 1979 doğumluyum, İşletme 4. sınıf öğrencisiyim tek dersten bütünlemem var ve Ekim sonu gibi diplomamı alacağımı düşünüyorum. Yüksek Lisans yapmak istiyorum, Yüksek Lisans yaş sınırı 33 fakat bu sınır ile tecil yaşı sınırı farklı sanırım. Benim gördüğüm tecilim 2009 Şubat'a kadar yapıldı, bu tarihten önce Yüksek Lisans sınavını Lisans için yeterli bir puan ile kazanırsam (sınav Aralık ayında) Yüksek Lisans için tecil yaptırabilirmiyim ? (Sanırım okullar askerlik durum belgesi istiyor ve kayıt yapmıyorlar eğer kayıt yapılırsa zaten 33 yaşına kadar tecil edilebiliyor.)
Yardımcı olursanız sevinirim...
-
arkadaşlar, ilk önce yanıt veren herkese teşekkür ederim. az çok kafamda birşeyler belirdi. ancak sormak istediğim bir sorum da var. soruma gelince, ben 2 yıllık adalet yüksekokulunu bitirdim, daha sonra sınavsız olarak aöf'de lisans tamamlama olarak tabir edilen iibf ye geçerek kamu yönetiminde okuyorum.
2007/2008 döneminde hazırlık sınıfı olarak okudum, gerçi hazırlık sınıfını geçtim. 3. sınıftan devam edersem herhangi bir sorun yok, herşey zamanında olacak, okul bitirme, askerlik vs. ancak hazırlıktan sonra 1. sınıftan başlatırlarsa herşey tepetaklak olacak. zira 28/12/1982 doğumluyum. 3. sınıftan devam edersem, sorun olmayacak ancak 1. sınıftan başlatırlarsa hiçbir işe yaramayacak. bununla ilgili olarak 01/01/2009 da da tecil sürem doluyor, 3. sınıftan devam edersem tecil işlemim yapılır mı, yoksa askere alınma gibi bir durum sözkonusu olur mu? yada şöyle diyim, 1.sınıftan başlatırlarsa 29 yaşını geçeceğim için askere alınma durumu olur mu?
görüş belirten herkese teşekkür ederim...
-
Alıntı:
bandits rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Temmuz 1979 doğumluyum, İşletme 4. sınıf öğrencisiyim tek dersten bütünlemem var ve Ekim sonu gibi diplomamı alacağımı düşünüyorum. Yüksek Lisans yapmak istiyorum, Yüksek Lisans yaş sınırı 33 fakat bu sınır ile tecil yaşı sınırı farklı sanırım. Benim gördüğüm tecilim 2009 Şubat'a kadar yapıldı, bu tarihten önce Yüksek Lisans sınavını Lisans için yeterli bir puan ile kazanırsam (sınav Aralık ayında) Yüksek Lisans için tecil yaptırabilirmiyim ? (Sanırım okullar askerlik durum belgesi istiyor ve kayıt yapmıyorlar eğer kayıt yapılırsa zaten 33 yaşına kadar tecil edilebiliyor.)
Yardımcı olursanız sevinirim...
temmuz 79 doğumluysan son tecil tarihin 31 ekim 2008. daha ileri mümkün değil, yani şubat 2009 yazmışsın ama bu bilgi yanlış, bunu söylemek istedim.
-
Herkese Merhaba..........
Uzun bir aradan sonra yine buradayım. Oldukça soru birikmiş burda ve hemen hemen tümünün cevapları aynı:
29 yaş sınırını şöyle hesaplayınız:
örn:
1980 doğumlu üni. öğrencisi arkadaşlar için 29 yaş sınırına göre son askerlik tecil süresi Ekim-2009'dur. Yani 1980 doğumlu üni. öğrencisi arkadaşlar Ekim-2009'a kadar tecillidirler, bu tarihten itibaren askerliğe çağrılırlar. Mezun olamamışlarsa dahi askere çağrılırlar. Kendilerine bildirilen celplerde askere gitmeye hazır durumda olmakla yükümlüdürler, okulu bitiremeyecek durumda olanlar uzun dönem askerlik yapmak durumunda kalırlar. Herhangi bir rahatsızlık nedeniyle sağlık kurumlarına başvurup, sağlık kurumlarınca rahatsızlılarını belgeleyen rapor alabilenlerin askerlikleri(rapor celp dönemini kapsıyorsa), yükümlü oldukları celp döneminden sonraki celp dönemine tehir edilir. Rapor gerektirecek rahatsızlıkları bu süre içinde düzelmemiş olanlar, bir dahaki celp döneminde de sağlık kurumlarına başvururlar ve sağlık kurumunca rapor verilmeye uygun görülürlerse, alacakları raporun bitim tarihinden hemen sonra şubelerine mazeretlerini bildirirler ve askerlikleri yine bir dahaki sevk dönemine tehir edilir.
1978 doğumluların askerlik tecili için son tarihi: Ekim-2007
1979 doğumluların askerlik tecili için son tarihi: Ekim-2008
1980 doğumluların askerlik tecili için son tarihi: Ekim-2009
1981 doğumluların askerlik tecili için son tarihi: Ekim-2010
1982 doğumluların askerlik tecili için son tarihi: Ekim-2011
Yüksek lisansa başvuracak arkadaşlara bir uyarı: ALES sonbahar sınavı bu yıl 'kasım' ayında yapılacaktır.
-
Alıntı:
narmannn rumuzlu üyeden alıntı
Herkese Merhaba..........
Uzun bir aradan sonra yine buradayım. Oldukça soru birikmiş burda ve hemen hemen tümünün cevapları aynı:
29 yaş sınırını şöyle hesaplayınız:
örn:
1980 doğumlu üni. öğrencisi arkadaşlar için 29 yaş sınırına göre son askerlik tecil süresi Ekim-2009'dur. Yani 1980 doğumlu üni. öğrencisi arkadaşlar Ekim-2009'a kadar tecillidirler, bu tarihten itibaren askerliğe çağrılırlar. Mezun olamamışlarsa dahi askere çağrılırlar. Kendilerine bildirilen celplerde askere gitmeye hazır durumda olmakla yükümlüdürler, okulu bitiremeyecek durumda olanlar uzun dönem askerlik yapmak durumunda kalırlar. Herhangi bir rahatsızlık nedeniyle sağlık kurumlarına başvurup, sağlık kurumlarınca rahatsızlılarını belgeleyen rapor alabilenlerin askerlikleri(rapor celp dönemini kapsıyorsa), yükümlü oldukları celp döneminden sonraki celp dönemine tehir edilir. Rapor gerektirecek rahatsızlıkları bu süre içinde düzelmemiş olanlar, bir dahaki celp döneminde de sağlık kurumlarına başvururlar ve sağlık kurumunca rapor verilmeye uygun görülürlerse, alacakları raporun bitim tarihinden hemen sonra şubelerine mazeretlerini bildirirler ve askerlikleri yine bir dahaki sevk dönemine tehir edilir.
1978 doğumluların askerlik tecili için son tarihi: Ekim-2007
1979 doğumluların askerlik tecili için son tarihi: Ekim-2008
1980 doğumluların askerlik tecili için son tarihi: Ekim-2009
1981 doğumluların askerlik tecili için son tarihi: Ekim-2010
1982 doğumluların askerlik tecili için son tarihi: Ekim-2011
Yüksek lisansa başvuracak arkadaşlara bir uyarı: ALES sonbahar sınavı bu yıl 'kasım' ayında yapılacaktır.
Alınacak rapor ne tür hastanelerden olmalı? Yani özel hastane veya doktorların yazacağı rapor işe yarıyor mu? Yoksa devlet hastanesinden mi alınmalı? Sağlık ocağı raporu geçerli mi? Hangi tür hastalık için verilen raporları kabul ediyorlar? Çünkü bende 1980 doğumluyum. 1998 de üniversiteye başladım. 7 yıl öğrenim sürem doldu. 2005 affıyla geri döndüm ama yine bitiremedim. Bu ıl af çıkarsa üniversiteyi bitirmeyi planlıyorum fakat 2009 mayıs sevkiyle askere alınacağım kesin gibi(askerlik şubem öyle dedi). Bu süreyi o sevk tarihinde rapor alarak uzatmak ve okulum bittikten sonra askere gitmek için rapor alıcam sanırım. Acaba aftan yararlanarak döndüğüm için rapora gerek kalmadan burada yazdığınız gibi 2009 ekim ayına kadar otomatik olarak tecilli olur muyum? Yardımcı olursanız çok sevinirim bu soru benim hayatım için çok önemli.
Teşekkürler
-
Ayrıca askerlik şubesindekiler acaba 1980 doğumluların 2009 ekime kadar tecilli olabileceklerini biliyorlar mıdır?
-
benimde buna benzer bir sorunum var arkadaşlar...
okulu bitirmeden askere kesinlikle gitmek istemiyorum
bu sene 2. sınıfı bitirdim ve 23.01.1981 doğumluyum
normal şartlarda kalmadan geçersem mayıs 2010 yada bütünlemeye kalırsam eylül 2010 da mezun olucam
öncelikle benim öğrenmek istediğim konu şu:
29 yaşını doldurmuş öğrencilerin kayıtları yenilemez deniliyor
ben 29 yaşımı 23.01.2011 de dolduracağımı düşünüyorum çünkü 23.01.2011 de 29 u doldurucam ve 30 a giricem yanılıyorsam düzeltin
okulu bitirmek için epey kasıyorum sırf askerlik nedeniyle eğer benim düşündüğüm yada bildiğim gibiyse 2011 yılına okulu uzatmayı düşünüyorum beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim
şimdiden teşekkürler
-
Alıntı:
sailor26 rumuzlu üyeden alıntı
benimde buna benzer bir sorunum var arkadaşlar...
okulu bitirmeden askere kesinlikle gitmek istemiyorum
bu sene 2. sınıfı bitirdim ve 23.01.1981 doğumluyum
normal şartlarda kalmadan geçersem mayıs 2010 yada bütünlemeye kalırsam eylül 2010 da mezun olucam
öncelikle benim öğrenmek istediğim konu şu:
29 yaşını doldurmuş öğrencilerin kayıtları yenilemez deniliyor
ben 29 yaşımı 23.01.2011 de dolduracağımı düşünüyorum çünkü 23.01.2011 de 29 u doldurucam ve 30 a giricem yanılıyorsam düzeltin
okulu bitirmek için epey kasıyorum sırf askerlik nedeniyle eğer benim düşündüğüm yada bildiğim gibiyse 2011 yılına okulu uzatmayı düşünüyorum beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim
şimdiden teşekkürler
sailor senın tecılın 2010 ekıme kadar yapılır benımde aynı senınle yas falan hıc kalmassan bı sorun olmas ama okulu uzatırsan sorun olabılır
-
Alıntı:
ertugrulgg rumuzlu üyeden alıntı
Ben 2-1-1984 dogumluyum. Örgün eğitim yapan bir fakültede muh.okurken kaydımı sildirip bu yıl yurtdısında tıp okumaya basladım.su an yasım 24, tıp bittiginde minumum 30 veya 31 olmus olacak. Asal ın sitesindeki 1111 sayılı askerlik kanununa göre benim durumum 35/C bendine giriyor,fakat e-konsolosluk sayfalarındaki öğrenci askerlik tecil dilekçe örneklerinin üst kısımlarında "1111 sayılı askerlik kanunu 35/G" e göre diye dilekçe örnekleri var. şimdi ben 5 yada 6ıncı sınıftayken bırak okulu gel askeremi derler? Turkiye giriş cıkışlarında sorun yaşarmıyım? E-konsolosluk sitelerindeki dilekçe örnekleri yanlış olabilirmi? MEB öğrenci dosyanızı kapatırız diyor, bi yandan öğrenciyim fakat oturma iznimde var. Yani 35inci maddenin her iki bendinede uyuyor durumum. İnşallah doktor olacakken kaçak durumuna düşmeyiz.Yanıtlayabilirseniz sevinirim.
Bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımız yokmu acaba?yardımcı olunabilinirse çok sevinirim.
-
Ben 1981 dogumluyum lısans okuyorum 2.sınıfdayım 2010 ekıme kadar tecıllyım.2010dan sonra bakaya olucam sanırım ve askerlık subesıne gıtmeyı dusunmuyorum cunku 4. sınıfda olucam ve bıtırmem ıcın 4-5 ayım kalıcak .bıtırdıkden sonra acaba lısans mezunu oldugum ıcın bakaya olmama ragmen 2 yıl tecıl hakkım warmı o sene kpss sınavına gırmek ogretmen olmak ve ogretmen askerlık yapmak ıstıyorum hemde o sene acılan ogretmenlık kadrosunu kacırmak ıstemıyorumda sımdıden tesekkurler.
-
Grip olan bir hastaya sağlık ocağında da hastanede de aynı teşhis konur: grip.
sevk dönemlerinde rahatsızlıkları olan kişiler herhangi bir sağlık kurumundan rapor alarak(raporun sevk tarihlerini kapsaması şartıyla), sevk bitim tarihinden sonra birkaçgün içinde şebelerine başvurarak askerliklerinin bir sonraki sevke ertelenmesini sağlayabilirler. Rapor sağlık ocağından da olabilir hastendeden de, ikisi arasında bi fark yoktur. Sadece uzun süreli raporlar hastanelerden alınabiliyor. Sağlık ocaklarında gripten rahatsız olan kişilere bir haftaya kadar rapor verilebiliyor örneğin.
-
narmannn
Benim sorunumda galiba pek çok arkadaş ile aynı. Bende 1980 doğumluyum ve aöf işletmedeyim. 4. sınıftayım ve okul galiba 2009 hazirandaki finallerde bitecek. Şimdi ben rahat rahat okulu haziranda bitirip askere gidebilirmiyim? Yani Ekim 2009'a kadar zaten biter. Bu 2009 Ekim olayı doğrumudur? Benim tecilim en azından 2009 Temmuz'a kadar olur mu?
-
Arkadaşlar, 7 yıllık öğrenim hakkı henüz dolmamış olan kişlerde 29 yaş sonunda askeremi alınıyorlar, yoksa 7 yıllık eğitim hakkı devam diyorsa tecil mi ediliyorlar?
-
Merhabalar,
Askerliğin tecili ile ilgili fikrinizi almak istediğim bir sorum olacaktı.
1983 doğumluyum. Açıköğretim İşletme bölümünün 1. sınıfını bu sene tekrar ettim ve bu hafta sonu girdiğim sınavlarda (tahmin ettiğim kadarıyla) veremediğim derslerin sayısı 3’te kaldı. Yani 2’ye indiremedim ve sınıfı yine tekrarlamam gerekecek. Bilindiği gibi böyle bir durumda öğrencilik hakkı kaybolmuyor, yani harcı ödedikçe okumaya devam etmek mümkün; ancak askerliğinizi tecil etmeyi bırakıyorlar.
Böyle bir şeyin olma riskini bildiğimden bu sene ÖSS’ye de girmiş ve Açıköğretim İktisat kazanmıştım.
Şimdi sorum şu; bu sene İktisat’a kayıt yaptırmama ve askerliğimi tecil ettirmeme izin verirler mi?
Bilindiği gibi 83 doğumluların askerliğinin seneye aktarılmayacağı son tarih 2012 olarak gözüküyor mevzuatta. Tam 4 senem var ve İktisat’ı bitirmek için yeterli sürem olacak. Gördüğüm tek potansiyel problem askerlik şubesinin şu an neden olabileceğini kestiremediğim bir gerekçeyle İktisat'a kayıt için gerekli belgeyi vermeme ihtimali.
İktisat’a kaydımda İşletme öğrencisi olarak tecil hakkımı kaybediyor oluşumun bir etkisi olur mu? Yoksa 29 yaşıma daha zaman oluşu ve yeni gireceğim bölümü bitirmek için yeterli zamanın varlığı tüm sorunlarımı çözer mi?
Bu askerlik tecili için uğraşanlara her zaman tepkili olanlar veya olabilecekler için de bir not düşeyim. Evliyim ve eşim hamile, o yüzden en azından şu an için askerlik yapmam pek iyi bir zamanlama değil. Açıköğretimi bitirmek ve çocuk açısından daha müsait olduğum bir anda 6 ay askerlik yapmak istiyorum. 15 aylık askerlik takdir edersiniz ki pek iyi olmayacak şu durumda benim için.
Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
-
merhaba,
10 10 1981 dogumluyum açık ogretim 2.sınıftayım.buna gore okul 3 yıl sonra bıtecek.29 yasımda oldugumda askere gıdecek mıyım?yoksa okulu bıtırmeme ımkan var mı?Yardımcı olursanız cok sevınırım.
-
Alıntı:
salih81 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba,
10 10 1981 dogumluyum açık ogretim 2.sınıftayım.buna gore okul 3 yıl sonra bıtecek.29 yasımda oldugumda askere gıdecek mıyım?yoksa okulu bıtırmeme ımkan var mı?Yardımcı olursanız cok sevınırım.
bende aynı durumdayım senle bende gazıde okuyorum.2010 ekıme kadar tecıllıyız.ondan sonra kacıcaz okul hazıranda bıtecek gbt ye falan gırmemmeye calısacazzaten artık yoklama kacaklarını ve bakayaları polıs jandarma aramıyo.ondan bıraz rahatız savcılıga verıcekler bızı savcılık dosyamızı ınceleyene kadar zaten 7-8 ay gecer dıyo herkes.sen acıkogretımdesın daha da rahatsın ama kalmamaya bak cunku kaldıın anda bu demek olurkı 15 ay askerlık yapıcaksın.ben gazıdeyım yerımde bellı yanı sen daha rahat durumdasın benden
-
Alıntı:
frmb rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar, 7 yıllık öğrenim hakkı henüz dolmamış olan kişlerde 29 yaş sonunda askeremi alınıyorlar, yoksa 7 yıllık eğitim hakkı devam diyorsa tecil mi ediliyorlar?
Hangisi önce dolarsa 7 yıllık eğitim hakkınız devam etse bile 29 yaş sınırından dolayı askere gitmeniz gerekir.
-
herkeze selam ben 18.08.1980 dogumluyum marmara üniversitesinin kayitli ögrencilerindenim 2009 tarihine kadar tecilliyim acaba okulumun bitmesine daha iyi sene var o zamana kadar tecil ettirebilecekmiyim askerligimi yada 29 yas engelinemi takilacagim eger böyle bi sorun yasayacaksam bir iki sene yasimi kücültme sansim var mi ? soruma cevap verebilirseniz cok tesekkür ederim
-
arkadaslar 79 dogumluyum,ogrencı affından yararlanacagım,fakat basvusu ıcın askerlık durum belgesı istenıyor acıkogretım burosundan sızce verırlermı bu belgeyı askerlik subesınden yoksa yaştan dolayı alamazmıyım?
-
stainway ;
şube sana bir yazı veriyor o yazı ile şubeye gidiyorsun. Şube seni muayeneye yolluyor. Sonra tecilini alıyorsun 21 Şubata kadar ama 21 şubat'tan sonrası karanlık daha belli değil yani
-
Herkese selamlar...
Arkadaslar, ben 29 yaşında ve 4 yıllık lisans öğrencisiyim. Geçen sene (2007) kayıt yaptırdım, şimdi 2. sınıftayım. Tecilim 31.12.2008 de bitiyor ve ne yazıkki daha fazla tecil yaptıramıyorum. Eğer 21 Şubat 2009 a kadar yoklamamı yaptırırsam, muhtemelen Kasım 2009'da askere alacaklarmış. Ancak ben bir şekilde yoklama kaçağı kalarak, (belki de bakaya olunuyor, ben bilmiyorum) okulu bitirmeyi tasarlıyordum. Maalesef bazı forum sitelerinde okuduğuma göre, askerlik şubeleri, benim durumumdaki öğrencilerle ilgili okullara yazı yollayarak kayıtlarını donduruyorlarmış. Bu durum hakikaten moralimi bozdu ve bütün motivasyonumu kaybettim.
Benim birinci önceliğim, kazanmak için çok uğraştığım, uğruna 7 sene üst üste öss sınavına girdiğim bu bölümü bitirebilmek. Bitirdikten sonra 15 ay askerlik yapmaya razıyım. Ancak bitirmeden askere alırlarsa bazı özel nedenlerden de kaynaklı vahim bir durum olacak.
Değerli Arkadaşlar ;
Sizden ricam, benim dururmumla ilgili daha detaylı bilgi sahibiyseniz, bunu benimle paylaşmanız. Şimdiden çok teşekkür ederim....
-
Alıntı:
peacee rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selamlar...
Arkadaslar, ben 29 yaşında ve 4 yıllık lisans öğrencisiyim. Geçen sene (2007) kayıt yaptırdım, şimdi 2. sınıftayım. Tecilim 31.12.2008 de bitiyor ve ne yazıkki daha fazla tecil yaptıramıyorum. Eğer 21 Şubat 2009 a kadar yoklamamı yaptırırsam, muhtemelen Kasım 2009'da askere alacaklarmış. Ancak ben bir şekilde yoklama kaçağı kalarak, (belki de bakaya olunuyor, ben bilmiyorum) okulu bitirmeyi tasarlıyordum. Maalesef bazı forum sitelerinde okuduğuma göre, askerlik şubeleri, benim durumumdaki öğrencilerle ilgili okullara yazı yollayarak kayıtlarını donduruyorlarmış. Bu durum hakikaten moralimi bozdu ve bütün motivasyonumu kaybettim.
Benim birinci önceliğim, kazanmak için çok uğraştığım, uğruna 7 sene üst üste öss sınavına girdiğim bu bölümü bitirebilmek. Bitirdikten sonra 15 ay askerlik yapmaya razıyım. Ancak bitirmeden askere alırlarsa bazı özel nedenlerden de kaynaklı vahim bir durum olacak.
Değerli Arkadaşlar ;
Sizden ricam, benim dururmumla ilgili daha detaylı bilgi sahibiyseniz, bunu benimle paylaşmanız. Şimdiden çok teşekkür ederim....
Merhaba,
Aslında bir çok şeyin farkındasın, yani yoklama kaçağı olduğunun ve 21 şubat olayının vesaire.
Ben de yaklaşık aynı durumdayım (sitede bir çok yazım var) ve bugüne kadar karşılaşmadığım/duymadığım bir şey senin bahsettiğin kayıt dondurma olayı... bu forumda bir arkadaş açıköğretim için böyle bir şey söylemişti ama diğer türlüsünü duymadım.
Eğer okul bitmeden askere gidemem diyorsan bakaya durumuna düşersin ve bunu tavsiye etmem çünkü yakalandığın zaman götürülürsün (hangi şehirdesin bilemem ama misal büyük şehirlerde yakalanmak daha kolay, araç çevirmeler, gbt kontroller vesaire)...
Gerçi burada 2 durum var;
1- bakaya ve yoklama kaçakları temmuz ayı gibi çıkan bir genelge ile gbt lerden düştü ve artık aranmıyor, tabii sivil savcılıklar çağırıyor, mahkemen oluyor ve karar veriliyor, yani eskisi gibi apar topar götürme olayı yok (bunla ilgili başlık var benim yazdımğım, okumak için: https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=41399
2- Bedelli askerlik beklentisi var, buda senin/benim ve bir çokları için çözüm.
Bunların dışında tavsiyem,
Daha yeni başladığından ve yukardaki 2 durum kesnilik kazanmadığından (en azından mualllakta kalan noktaları olduğundan) okulu dondurman ve askerliğini yaptıktan sonra rahat bir şekilde okumandır.
Bol şans.
-
Bu konuda ben de başımdan geçen ve geçmekte olan durumu anlatayım belki faydası dokunur.Bir de soru sorayım fırsattan istifade.
1977 doğumluyum.
1997 de itüye girdim 2003de mezun olamadan kaydımı sildirdim.
Yine aynı yıl 2003de öss ile ytü'yü kazandım.
2006 yılında 29 yaş sınırı nedeniyle askere gitmem gerektiğini biliyordum.
YTÜdeki üçüncü yılımdı ve okulumu bitirmek istiyordum.
Ben de son yoklama için şubeye gitmedim ve 2 sene sonra yani tam olarak Kasım 2008 de okuldan mezun olmayı becerdim.
Bu 2 senelik yoklama kaçağı döneminde ne okulda ne oturduğum yerde ne de memlekette beni arayan soran olmadı.
Ben de mezun olur olmaz diplomamı alıp şubeye gittim.
Şimdi "1111/86 cezasız" maddesiyle askerlik işlemlerimi diğer yedek subay aday adayları gibi takip ediyorum.
Benim durumum bundan ibaret.
Sorum da şu:
Bu "1111/86 cezasız" yoklama kaçağısın ama mahkemeye falan çıkmıyacaksın anlamında mıdır acaba?
-
Vindobona ve gezginer nickli arkadaşlar, bilgileriniz paylaştığınız için teşekkür ederim. Umarım bizim gibi yüksek öğrenimlerini sürdürenler için, günümüz koşullarına daha da uygun bir askerlik kanunu yasalaşır....
-
Merhaba. Ben 07/10/1982 doğumluyum ve 2003 senesinde 4 yıllık üniversite kazandım 2 yıl hazırlık okudum ve şu anda okumaya devam ediyorum.benim sormak istediğim enson hangi yıla kadar okuyabilirim 2009-2010 , 2010-2011
-
Alıntı:
gezginer rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda ben de başımdan geçen ve geçmekte olan durumu anlatayım belki faydası dokunur.Bir de soru sorayım fırsattan istifade.
1977 doğumluyum.
1997 de itüye girdim 2003de mezun olamadan kaydımı sildirdim.
Yine aynı yıl 2003de öss ile ytü'yü kazandım.
2006 yılında 29 yaş sınırı nedeniyle askere gitmem gerektiğini biliyordum.
YTÜdeki üçüncü yılımdı ve okulumu bitirmek istiyordum.
Ben de son yoklama için şubeye gitmedim ve 2 sene sonra yani tam olarak Kasım 2008 de okuldan mezun olmayı becerdim.
Bu 2 senelik yoklama kaçağı döneminde ne okulda ne oturduğum yerde ne de memlekette beni arayan soran olmadı.
Ben de mezun olur olmaz diplomamı alıp şubeye gittim.
Şimdi "1111/86 cezasız" maddesiyle askerlik işlemlerimi diğer yedek subay aday adayları gibi takip ediyorum.
Benim durumum bundan ibaret.
Sorum da şu:
Bu "1111/86 cezasız" yoklama kaçağısın ama mahkemeye falan çıkmıyacaksın anlamında mıdır acaba?
Evet aynen dediğiniz anlamdadır, okuldan mezun olduğunuz için hiçbir şekilde bir hak kaybına uğramanız, mahkemeye çıkarılmanız, ceza almanız söz konusu değildir.
-
Merhabalar benimde 29 yas siniriyla ilgili sorunum var ben su an Istanbul Kultur uni. ins muh intibakina basliycagim yasim 28 su anda ben 1981 dogumluyum.Okula baslayacagim ve bir donem sonra 29 yas baslayacagi icin ne yapacagimi bilmiyorum okula devam etsem asker kacagi olacagim etmesem MYO meznuyum 15 ay askerlik yapmak zorunda kalacagim...Ben fena halde karismis durumdayim kacsam basima ne is gelir hic bilemiyorum..Yoklama kacagi olarak okulda okumaya devam etsem adreside baska yerde kalsam bana bir sorun cikarmi okul bitene kadarda olsa kalirsam daha sonrasi ne olur bilginiz varsa bana yardimci olursaniz sevinirim.Tesekkur ederimm simdiden...
-
Değerli arkadaşlar;
umarım sorunumu aydınlatıcak bir cevap alabilirim.14 Kasım 1981 doğumluyumson çıkan eğitim affı yasasından faydalandım ve bırakmak zorunda kaldığım eğitimime tekrar başladım ancak bşir sorunla karşı karşıyayım.Geçtimiz günlerde elime askerlik şubesinden bir belge ulaştı. Bu belgede yoklama yaptırmam gerektiği yazıyordu.Şu halimle okul ancak 2011 ocak ayında bitiyor ve ben 2010 kasım ayında 30 yaşından gün almış olucam yani yaşım dolucak ama okulumu bitmesine yaklaş birbuçuk ay kalıcak.Bu durum benim tecil etmeme engel teşkil ediyormu bilgi verirseniz çok teşekkür ederim .Saygılarımla
-
Cevap: Re: 29 yaş sınırı ve öğrencilik
Alıntı:
ertugrulgg rumuzlu üyeden alıntı
Benim de benzer bir durumum var.Mühendislik okurken bırakıp tekrar sınava girip tıp kazandım ve 24 okumaya başladım muhtemelen 30 yaşımda mezun olmuş olacağım.Herhangi bir sorun olurmu?Herhangi biri yardım edebilirse çok sevinirim.
-
Cevap: 29 yaş sınırı ve öğrencilik
Merhabalar;
17 Aralık 1980 doğumluyum,İki yıllık meslek yüksekokulunun turizm rehberliği bölümünden 2007 yılında mezun oldum,ve aynı sene ( 27 Ağustos 2007)Alanya askerlik şubesinden 21.02.2010 tarihine kadar tecilimi yaptırdım,20 gün sonra başlayacak olan açıköğretim kayıtlarına dikey geçiş hakkımı kullanarak iktisat/işletme bölümüne kaydolacağım.Kayıt esnasında takvime göre 28 yaşımın son demlerinde olmuş oluyor yani 29 yaşına girmemiş oluyorum.
Bu takdirde;
1- Aöf ye kaydolurken istenen askerlikle ilişiği yoktur kağıdı askeriye arafından verilirmi? (Ya da daha önceden almış olduğum tecil belgesini vermem yeterlimidir ?)
2-Verilir ise öğrenim süremi (hazırlıkla beraber 3 yıl) aksatmadan sınıfta kalmadan tamamlar isem bu üç sene içerisinde askerlikle ilgili sorunum olurmu ? okul otomatik tecil yapıyormu ?? yani okuduğumdan dolayı 2.kez tecil durumu mümkünmü ya da tecilim uzayabiliyormu??
Konu hakkında kime danışsam tatmin edici bir yanıt alamadım,lütfen çok acil yanıtlarınızı bekliyorum, çünkü bu 1 ay içerisinde evliliğim olacak allah kısmet ederse yani vereceğiniz cevap önümüzdeki üç seneyi şekillendirmem için benim için hayati önem taşıyor detaylı bilgilerinizi rica ediyorum....
-
Ben 01,01,1983 doğumluyum ve bu sene üniversite kaydımı yaptırdım öğrenciliğim devam ettiği halde 29 yaşında askere gitmek zorundamıyım.yoksa bitirdikten sonramı alırlar bilgi verirseniz çok sevinitim
teşekkür ederim
-
Merhabalar bir sorum vardı ben uzaktan eğitim yoluyla 4 yıllık lisans programımı 2008 yılında bitirdim ;ayrıca yine orgun egitimde bir okulum daha vardı haziran 2009 da bitecekken 2009-2010 güz döneminde devam mecburiyeti olan bir ders birde 2009-2010 devam mecburiyeti olmayan bir ders yuzunden uzadı ayrıca 1980 Aralık dogumluyum askere gitmeyi ekonomik sebeplerle dusunmuyorum bu sene kasımda ales sınavına da giricem, en azından bir sene daha tecil etmem mumkun olmaz mı?