-
Re: Reader's Digest isimli firmadan gelen çekiliş hakkı
Bu kadar da yapmayın zorla birşey satmaya çalışmıyorlar. Aynı zarftan bana da geldi ilk çekilişe katıldım birşey çıkmadı ama kaybımda olmadı şimdi ikinci çekiliş için zarf geldi. Ondada illa kitap siparişi vermek zorunda değilsiniz. Vermeden de çekilişe katılabiliyorsunuz. Zarf iki tanedir: "evet" ve hayır"...Hayır zarfını kullanırsanız otomobil çekilişine katılmazsınız ve size de kitap göndermezler. Sadece diğer ödüllere katılırsınız. Dolandırıcılık değil bu sadece pazarlama yöntemi. Eğer çok rahatsızsanız telefonla o da olmazsa iadeli taahhütlü mektupla ihtar edersiniz ve dersiniz ki "kardeşim benim adresime ve adıma hiçbirşey yollama yollarsan böyle böyle yaparım" bu kadar basit. Kitabı siz istemeden yolladılarsa, kargo ile geldiyse gelen adrese bakarsınız önce reader's digestten geliyorsa kargocuyu bekletir, paketi açarsınız içinde kitap varsa siz istemeden gönderilmiş olan kargocuya: "benim böyle bir isteğim olmadı teslim almıyorum" der ve kapınızı kapatırsınız ve kargonun teslim edildiğine dair kağıda imza atmazsınız olur biter.
http://www.rd.info.tr/
alın bu da websitesi en alttaki iki paragrafı okursanız. Ürünü istemediğiniz halde almış iseniz nasıl iade edebileceğinizi de yazmışlar.
Ayrıca sitelerinde Sıkça sorulan sorular kısmına girip en son soruya verlien cevabı okuduğunuzda da:
"S: ”RD’den başka teklif almak istemiyorum.”
C: “Zarfımız elinize ulaştıktan sonra kısa bir mektubu promosyon materyalleriyle birlikte “Reader’s Digest, PK. 175 Levent 34330 İstanbul adresine göndermeniz ya da Reader’s Digest Müşteri Hizmetleri’ni 0216-454 15 55 numaralı telefondan aramanız yeterli." yazıklarını göreceksiniz.
Şimdi size sadece birşeyler yollanmış, onların üzerinden varsayımlar yapıyorsunuz yok öyle oldu yok böyle oldu diyorsunuz. Merak ediyorum kaç kişi o zarfların içindekileri oturup okudu sonuna kadar...
Burada yazanların büyük çoğunluğu okumamış belli oluyor.
Siz en iyisi en basit yoldan çözün sorunu: Sobada yakın, bazılarının yaptığı gibi... Okumak yok, anlamak yok... Oh ne rahat!
-
PROMASYON OLTALI KİTAP PAZARLAMASI
Birçok kiflini canını yakan ve parasını gasbeden “Titan Zinciri'' benzeri bir kampanya, şimdilerde Tüürkiye'yi sardı.
Adrese gönderilen bir kitapla rüya gibi dünya gezisi vadeden yeni bir şirket ortaya çıktı. Vatandaşların adresin gönderilen ve kitabın tanıtımının yapıldığı mektublarda "Dünya Harikalarını Keşfedin" adlı kitabı satın alanlara, otomobiller, kol saatleri, banka hediye kartlarından oluşan 205 çeşit hediye verileceği de vadediliyor.
Birçok kişini canını yakan ve parasını gaspeden “Titan Zinciri” benzeri olduğuna dair kuşku uyandırdı. Kampanya,şimdilerde Türkiye'yi sardı. “Sayın Kitap Dostu” diye başlayan mektuplarda ünlü bir derginin adı verilerek “2. Türkiye Reader's Digest çekilişine katılın, toplam 136 bin YTL değerindeki harika 205 ödülden birini kazanma şansını yakalayın" deniliyor. Ne var ki, çekilişe katılma koşulu olarakta, yayınevinin çıkardığı “Dünya Harikalarını Keşfedin" adlı kitap için 39.90 YTL, kargo bedeli olarakta 3 YTL istenmekte. Her ne kadar kitabı beğenmeyenlerin geri gönderme şansı olduğu belirtiliyorsa da, geri ödenecek paranın süresi ve kaç YTL olacağı açıklanmadı.
SÖZDE KATILMA ŞARTLARI
Çekiliş kampanyasına katılma şekli ve şartları da şöyle anlatılıyor:
“Çekilişe katılım ücretsizdir. Çekiliş kampanyası 10 Eylül’de başlayıp 10 Mart 2008’de sona erecektir. Katılımcılar, katılım kuponlarını evet veya hayır tercihleri ve kurallarına göre ilgili cevap zarfına koyarak PK 175 Levent 3...8 İstanbul adresine postalayarak, çekilişe katılabilirler.
Hediyeler ise şu şekilde sıralanıyor:
AKBANK Neo Hediye kartı: 1 adet 100 bin YTL, 2 adet 10 bin YTL, bir adet 4 bin YTL ve 1 adet 2 bin YTL değerinde Akbank Neo Hediye kartları verilecektir. Bu kartların son kullanım tarihi 2 Haziran 2008’dir. Ayrıca, 200 adet Tissot kol saati, bir adet 2007 model Volkswagen Jetta 102 Hp primeline modeli, opak boyalı standat donanımlı otomobil. Gönderilen mektuplarda “Lütfen Evet cevap zarfınızı kullanın" denilirken kitabın bu zarfın ellerine ulaşmasından sonra en kısa sürede adrese postalanacağı bildirildi. Adreslere gönderilen mektuplarda, şöyle bir savunmada yapılıyor: “ Samimi olmak gerekirse size neden bu kadar çok ödül veriyoruz. Çünkü sizi Reader's Digest yayınlarından haberdar etmek istiyoruz. Biz Reader’s Digest seçilmiş Yayıncılık Ltd. Şirketi, 1922'de kurulan dünyanın en ünlü yayın kuruluşu olan Reader’s Digest’in Türkiye şubesiyiz. Tanınmak ve Türkiye’de yaygınlaşmak istiyoruz”
TİTANI ANDIRIYOR
Nereden bakılırsa bakılsın ünlü ve ciddi bir firmanın adı yayınevi adı kullanılmış olmasına rağmen kampanyanın "Titan Zinciri”ni andırdığı belirtildi. Her şeyden önce adreslerin nasıl temin edildiği merak konusu. Bu arada birinci çekilişte kazananların listesinin yayınlanmadığı, hatta bu konuda en ufak bir haber bile çıkmadığı dikkatleri çekti. Şirketin “Hayır” cevabı için müşterilerin Türkcell hattından kısa mesaj numarası verilmesi de, sms “korsanlığı”nı çağrıştırdı. Firmanın bu tür kampanyayı gazetelerde de duyurmaması kuşkuları arttırdı. Böylesine ayrıntılı ve karışık çekiliş için Milli Piyango İdaresi’nden nasıl izin alındığı bilinmiyor. Uzmanlar, bu tür kampanyalara karşı vatandaşların dikkatli olmasını, gerekli araştırmanın yapılmasını istiyor.
-
Nereden alinmis bilmiyorum ama bayağı sisirme bir haber. Adamlar sizden para almadan kitabi gonderiyorlar. Begenmezseniz para odemeden iadesini yaparsiniz. Net bilmiyorum ama Turkcell mesajlari ya bedava ya da standart tarifedendi. Sitelerinde butun cekilislerde kazanalarin isimleri var. Koca haberde bir tane dogru nokta yok benim gordugum. Titan zinciri hicbir mantikli dusunen insanin bulasmiyacagi bir rezillikti. Aldatilanlar sahsi dusuncem hakkettiler. Bunun titan ile alakasini cozemedim. Bir de su uzmanlar lafi oldurdu beni.
Neyse ya. Soba fikri fena degil diyecegim ama almaya devam edersiniz. En guzeli bir daha boyle mektup almak istemiyoruz diye haber verin sonra sobada yakin. Konu aboneligini de iptal edelim :rolleyes:
-
Alıntı:
Depozitosuz rumuzlu üyeden alıntı
Soba fikri fena degil diyecegim ama almaya devam edersiniz.
Kış uzun ve sert.
-
Arkadaşlar paniklemeye gerek yok. Eger kitapları ödeyecek paranız varsa katılmanızı tavsiye ederim. Gerçekten de güzel kitaplar. 40-70 ytl arasında değişiyor fiyatları ve siz final aşamasına yaklaştıkça devam edebilmek için yeni kitaplar vb. şeyleri almalısınız.
Milli piyangodan izin aldıkları konusunda şüpheniz olmasın. Amerika'nın en meşhur dergilerinden bayağı da eski olduklarını biliyorum.
Söz konusu zarflar babam adına da gelmiş idi.Halk olarak zayıf noktamız umut. Onlar da bunu iyi kullanıyorlar ve bir nevi bizi sömürüyorlar. ''EVET'' zarfına size gelenleri ptt aracılığı ile gönderiyorsunuz. ama zarfın üstünde parayı şimdi ödemeyin yazıyor. Bu demek ki sizin önceden göndermiş oldugunuz zarflarla size gelecek olan masrafın toplam bedeli 200-250 civari olacaktir. Ben şahsen gelen zarfları evet diyerek gönderdim ve açıkçası şimdi ne yapacagımı bilmiyorum. Bu bir tuzak deiğl ama bir aldatmaca ,umut sömürmece.
-
Kitap almak istersem bir kitapçıya giderim,
Çekilişe katılmak istersem Milli Piyango bileti alırım.
Hepsi bu kadar.
-
bu siteden banada cekiliş davetiyesi geldi ve finale kaldıgım yazıyordu.ben bunu ilk aldıgımda cok sasırmıstım cünkü bu firmanın ismini ilk defa duymustum ve cekiliş davetiyesi gelir işin düşündüren yanı 3 aşamalı bir yarışma imiş ve 2 asamayı gecip finale kalmısım ve cekiliş sonucunda kazanırsam wolkvagen jatta veriyorlar.ve 100,000 ytl'lik akbank neo kartı veriyorlar,bu kartı nakite ceviremem ve akbank neo kartı ile anlaşmalı yerler ile sadece alışveriş yapabilirmişim,bu kartı da 3 aylıkbir süre zarfında bitirmem gerekiyormus.bana otomobilin özelliklerini ve kazandım taktırde otomobilin rengi ile ilgili secim formu göndrdiler ve ben onları dikkatlice okuyup gönderdim bana gönderdikten 2 hafta sonra reader's dıgest bitkisel sifa kitabını gönderdiler ve bu kitap için 56 ytl fiyat talep ettiler.kısaca bu nasıl bir iştir anlamıs degilim bana yardımcı olursanız sevinrim.
-
Ama bu firma bildiğim kadarı ile bizi rastgele bulmuyor aynı zarftan banada geldi fakat ben internette bununla ilgili biryerlere üye olduğumu hatırlıyorum.
-
Alıntı:
umıt_092 rumuzlu üyeden alıntı
bu siteden banada cekiliş davetiyesi geldi ve finale kaldıgım yazıyordu.ben bunu ilk aldıgımda cok sasırmıstım cünkü bu firmanın ismini ilk defa duymustum ve cekiliş davetiyesi gelir işin düşündüren yanı 3 aşamalı bir yarışma imiş ve 2 asamayı gecip finale kalmısım ve cekiliş sonucunda kazanırsam wolkvagen jatta veriyorlar.ve 100,000 ytl'lik akbank neo kartı veriyorlar,bu kartı nakite ceviremem ve akbank neo kartı ile anlaşmalı yerler ile sadece alışveriş yapabilirmişim,bu kartı da 3 aylıkbir süre zarfında bitirmem gerekiyormus.bana otomobilin özelliklerini ve kazandım taktırde otomobilin rengi ile ilgili secim formu göndrdiler ve ben onları dikkatlice okuyup gönderdim bana gönderdikten 2 hafta sonra reader's dıgest bitkisel sifa kitabını gönderdiler ve bu kitap için 56 ytl fiyat talep ettiler.kısaca bu nasıl bir iştir anlamıs degilim bana yardımcı olursanız sevinrim.
Sayın umıt_092, bu forum konusunu baştan okursanız sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
-
Herkese gelmiş,ama daha hiç kimse ben kazandım demedi! Peki hiç kazanan varmı arkadaşlar?..:D
-
Arkadaşlar,
Bu firmadan bana da bu formlardan geldi,formları doldurdum ve çekilişlere katılmak için gönderdim, uzun bir süreden sonra bu gün bir yazı geldi,gönderdikleri ürünü beğendiği umarak bedeli halen ödemediğimi,bu gün ödememi istiyorlar,ben firmaya E-mail le bana böyle bir ürün gelmediğini,bundan sonra gelsede almayacağımı bildirdim,firmayı telefonla aradım ama tam altı saat boyunca Müşteri hizmet temsilcilerinin diğer müşterilere hizmet verdiğini bildiren sesli yanıt sistemiyle karşılaştım,Firmanın M.P.İdaresinden aldığı belgedeki firma adresi yanlış,ya da belge sahte, M.Piyango İdaresi Resmi bir kuruluş Faks ile çekiliş müsaadesi göndereceğini zannetmiyorum.Firmanın adresi Esentepe Mah.Büyükdere Cd.No.77 Çınarlı İş Mrk.Mecidiyeköy-Şişli İstanbul, ama belgede Esentepe Cd.Çınarlı İş Mrk.No.2 Kat.3 Mecidiyeköy-Şişli İstanbul yazıyor,kısaca firma bulunulmasını istemiyor,M.P.İdaresinden bu firmaya verilen müsaadenin doğru olup olmadığını öğrenerek,yasal yola başvurmayı düşünüyorum,firmaya kesinlikle ulaşılamıyor...Bilgilerinize...:)
-
http://ph3.dmtoolz.com/rdwebform/millipiyango.pdf
arkadaşlar burda milli piyangodan bildirilen dilekçe var bence amaçları sadece kitaplarını satabilmek. gerçekten kötü ürünler değiller ben ilk kitaplarını aldım. ve memnunum dünya harikalarıyla iligili olan kitap sonra bir kaç ürün için daha gönderdiler ama ilgimi çekmedi ve almadım amaç sadece kitap satmak ve güzel bir taktik ama bende acaba kazanan varmı diye merak ediyorum biri varsa kazanan hemen konuşsun ve aldığını söylesin....
-
Arkadaşlar, adamların amacını zaten aklı başında olan herkes anlayabilir, "dur bi kitap alayım belki çıkar" diyenler sayesinde böyle adi firmalar zenginleşiyor. Ne kadar sahtekarca iş yaptıkları belli, janjanlı mektuplar yollayıp, göz boyama ve ürün satmak. Lütfen böyle firmalara değil, ödül, para veya hediye vermeyen ama verdiğiniz paranın hakkını verenlere kazandıralım. Hepimizin aklına geleni sormak istiyorum, adını ilk defa duyduğumuz bu firma bizim adreslerimizi nasıl ele geçiriyor (hangi site veya firma bilgilerimizi reader's digest'e vermiş acaba)
-
konu eskiymiş ama banada aynı şekilde zarflar geldi,tabiki inanmadım haliyle yırtıp çöpe atmıştım:p
-
slm
Arkadaşım aynı zarf bugün banada geldi.Haftaya bi zarf daha gelecekmiş.Onu beklicem bakalım...
-
Artık internet ortamlarında bu tarz çekilişlerin mantar gibi bittiği bilişim dünyamızda.Toplumumuzu kandırmanın ve ellerindeki malları nasıl insanlara tanıtacaklarını bilemez hale geldiler.
Özellikle özellerimize gelen mailler bunun en büyük örneği.'1000.000 dolar kazandınız!' yada işte şu kareyi tıklarsanız '100 kontör kazanacaksınız!' vs. gibi..Binlerce kampanya, promosyon diyerek bizi bağımlı birer köle yapmalarına izin vermeyelim.
Konuyla biraz alakasız oldu; fakat bu konu başlığının dışında herhangi bir konu bulamayınca burda cevaplama gereği duyduk...
Daha yararlı bir toplum için elele değerli ziyaretçi ve meslektaşlarımız...
-
Arkadaşlar 1 hafta önce banada bir zarf geldi ve sarı zarf hakkında bilgi verdiler, sarı zarfıda dün aldım. Ben gönderecem kuponları gönderdikleri evet zarfı ile birlikte. Kitabın tanıtım broşürünü göndermişler hoşuma gitti. Bir kereye mahsus alacam fakat gerisi gelirse istemediğimi bildiririm. Adamlar sonuçta maksatlarının ne olduğunu açıkça mektupta yazmışlar, kitaplarını tanıtmak.
İnternetten doldurduğum çekiliş formundan bulmuşlar benide. bence ödül dağıtmaları güzel ve kazananların resimleri ve isimleriyle birlikte sitelerinde yayınlamışlar. denemekte fayda var. Gelişmeler hakkında bilgilendiririm sizleride.
-
bir gün bizede sarı renkte bizarf geldi açıp baktık işte para ödülüneden söz ediyordu bize gönderin hediyenizi alın
-
Alıntı:
Alex18 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar,
Bu firmadan bana da bu formlardan geldi,formları doldurdum ve çekilişlere katılmak için gönderdim, uzun bir süreden sonra bu gün bir yazı geldi,gönderdikleri ürünü beğendiği umarak bedeli halen ödemediğimi,bu gün ödememi istiyorlar,ben firmaya E-mail le bana böyle bir ürün gelmediğini,bundan sonra gelsede almayacağımı bildirdim,firmayı telefonla aradım ama tam altı saat boyunca Müşteri hizmet temsilcilerinin diğer müşterilere hizmet verdiğini bildiren sesli yanıt sistemiyle karşılaştım,Firmanın M.P.İdaresinden aldığı belgedeki firma adresi yanlış,ya da belge sahte, M.Piyango İdaresi Resmi bir kuruluş Faks ile çekiliş müsaadesi göndereceğini zannetmiyorum.Firmanın adresi Esentepe Mah.Büyükdere Cd.No.77 Çınarlı İş Mrk.Mecidiyeköy-Şişli İstanbul, ama belgede Esentepe Cd.Çınarlı İş Mrk.No.2 Kat.3 Mecidiyeköy-Şişli İstanbul yazıyor,kısaca firma bulunulmasını istemiyor,M.P.İdaresinden bu firmaya verilen müsaadenin doğru olup olmadığını öğrenerek,yasal yola başvurmayı düşünüyorum,firmaya kesinlikle ulaşılamıyor...Bilgilerinize...:)
merhabalar ,
bu firma zarf içinde "evet" - "hayır" olmak üzere 2 tane zarf gönderiyor. bunlardan evet zarfını gönderirseniz (zarfın üzerinde veya içindeki diğer evraklarda yazar) ürününü almayı kabul ettiğinizi de beyan etmiş oluyorsunuz.
hayır zarfında ise , ürünü istemediğinizi ama çekilişe katılmak istediğiniz yazıyor.
bu firma kimsenin adresini istemeksizin alması mümkün değil. çünkü bunu zaten bir siteden doldurtturuyor ki adrese geliyor.
saygılar....
bildiğim kadarı ile böyle olması gerekiyor...(bana da geldi ama final e kaldım .
ama finalden düştüm.acil işlerim olunca da final e katılamadıydım.)
-
Alıntı:
gisler rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar 1 hafta önce banada bir zarf geldi ve sarı zarf hakkında bilgi verdiler, sarı zarfıda dün aldım. Ben gönderecem kuponları gönderdikleri evet zarfı ile birlikte. Kitabın tanıtım broşürünü göndermişler hoşuma gitti. Bir kereye mahsus alacam fakat gerisi gelirse istemediğimi bildiririm. Adamlar sonuçta maksatlarının ne olduğunu açıkça mektupta yazmışlar, kitaplarını tanıtmak.
İnternetten doldurduğum çekiliş formundan bulmuşlar benide. bence ödül dağıtmaları güzel ve kazananların resimleri ve isimleriyle birlikte sitelerinde yayınlamışlar. denemekte fayda var. Gelişmeler hakkında bilgilendiririm sizleride.
merhabalar ,
evet zarfı gönderdiyseniz , ücreti hazırlamanız gerekiyor. sanırım 50 ytl ye gibi ücreti var. kargo ödemeli olarak kitap almak istediğinizi kabul etmiş olursunuz evet anlamı budur... (biliyorsunuz öyle değil mi ?)
-
Alıntı:
Depozitosuz rumuzlu üyeden alıntı
Nereden alinmis bilmiyorum ama bayağı sisirme bir haber. Adamlar sizden para almadan kitabi gonderiyorlar. Begenmezseniz para odemeden iadesini yaparsiniz. Net bilmiyorum ama Turkcell mesajlari ya bedava ya da standart tarifedendi. Sitelerinde butun cekilislerde kazanalarin isimleri var. Koca haberde bir tane dogru nokta yok benim gordugum. Titan zinciri hicbir mantikli dusunen insanin bulasmiyacagi bir rezillikti. Aldatilanlar sahsi dusuncem hakkettiler. Bunun titan ile alakasini cozemedim. Bir de su uzmanlar lafi oldurdu beni.
Neyse ya. Soba fikri fena degil diyecegim ama almaya devam edersiniz. En guzeli bir daha boyle mektup almak istemiyoruz diye haber verin sonra sobada yakin. Konu aboneligini de iptal edelim :rolleyes:
merhabalar ,
kitapları kargo ödemeli olarak gönderiyorlar.yani eğer evet zarfını gönderdiyseniz bu şu anlama geliyor , kitap ücretini 39.90+3 ytl kargo :42.90 ytl yi kargo ödemeli olarak almayı kabul etmiş oluyoruz.eğer hayır isimli zarf gönderilirse bu kitabı almak istemediğiniz anlamına geliyor...
umarım yardımcı olabilmişimdir...(bildiğim kadarı ile böyle sanırım)
saygılar...
-
Alıntı:
umıt_092 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar ,
bu yazdıklarımı da akıldan çıkarmayın.
-diyelim kazandınız size akbank neo 100.000 ytl lik kart verdiler.(3 ay için de süre verdiler derken , birde bakmışsınız , ekstre gelmiş ücretleri ödeyin.size kredi kartı limiti verdik.içindeki limit bedava değil ödeyin denirse...o zaman. belki şimdi dediğim gerçek olmasa da , hiçte belli olmaz ,başa gelebilir... )
-kitap ücretleri değişiyor , bir kitapları (39.90+3 kargo:42.90) , 56 ytl ye de oluyor .
-evet zarfını gönderirseniz kitabı istediğinizi bildirmiş oluyorsunuz.
-hayır zarfı gönderdiyseniz kitap istemediğinizi ama çekilişe katılmak istediğiniz beyan etmiş oluyorsunuz.
umarım yardımcı olabilmişimdir.(bildiim kadarı ile bilgi vermek istedim.)
-
Geçenlerde bir arkadaşıma geldi, önce anlamakta zorluk çektik, burayı okuyunca ve daha binlerce kişiye gönderildiğini öğrenince korkulacak birşey olmadığını düşündüm. Anladığımız kadarıyla çekilişler ve ikramiyeler yasal prosedüre uygun. Hiç bir şey karşılıksız olmaz, dolayısıyla ben de bunun bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum. Posta geliyor, çekilişten, arabadan, 100 bin Ytl lik harcama kartından bahsediliyor, üstelik geri gönderilecek zarf da ücretsiz gönderiliyor, pula bile gerek yok. Külfeti sadece postaneye kadar gitmek, eğer bir kitap alınırsa araba kazanma ihtimali, baya cazip geliyor. Kitap da güzel bir şeydi, genel kültür ile ilgili bir kitaptı, ilgi çekici yani. Böyle bir teklifle karşılaşan birçok kişi "neden olmasın" diyebilir. Yani altında başka birşey aramaya gerek yok, kitap satışlarını artırmak tek amaç. Dükkan, mağaza, reklam masrafları yerine posta masrafları, elde edilen karın az bir miktarı ile ise hediye. Günümüzde artık farklı pazarlama, satış teknikleri gelişti, insanlar alışverişe o kadar doydu ki, onların ilgisini çekebilecek yöntemlere başvurmak gerekiyor. Bence bu zarfı geri göndermenin hiçbir sakıncası yok, fakat herkeste olduğu gibi benim de aklıma takılan, onca kişinin isim ve adresinin nasıl elde edildiği, bu firmanın bazı kişilerle işbirliği yaptığı kesin. Bir banka olabilir mi bilgileri veren diye düşünüyorum. Mektup gelen kişilerin ortak özelliğini açıklamak gerek. İlgi alanları, yaş ortalamaları vs :)
-
Alıntı:
Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Bence bu zarfı geri göndermenin hiçbir sakıncası yok, fakat herkeste olduğu gibi benim de aklıma takılan, onca kişinin isim ve adresinin nasıl elde edildiği, bu firmanın bazı kişilerle işbirliği yaptığı kesin. Bir banka olabilir mi bilgileri veren diye düşünüyorum.
merhabalar ,
bu çekilişe üye olmanızı kendi siteleri ile bilgileri doldurtturuyorlar.başka bir siteye (yani bilinen bir siteye ) pop up , vb. link ile reklam koyuyorlar ,
araba kazanmak için tıkla gibi vb.)çünkü bana öyle yapmışlardı . çekikişe katılmak için ,adres girdiğimi hatırlıyorum.
yani diğer kişileri de muhtemelen kendi sitelerinde bilgileri girmelerini
istemiştir ...benim kanaatime göre ...
saygılar....
-
ewet arkadaşlar öncelikle mrb bu konu ile bire bir vakıf oldugumu belirtmek istiyorum bende bu firmadan gelen sarı zarfları gönderdim ve kazandım hiç bir düzmece yok eger ögrenmek istediginiz bişi varsa bana yazabilirsiniz.
-
yok arkadaşlar öle düzmece falan deil olay şu kimdir nedir bende bilmem firmayı banka falanda vermior adresleri bana ise şöle geldi matkap ı tamir için izmire göndermek için kargoya verdim ya kargodan yada matkap firmasında alınmış adresim ödül kazanıldıgı taktirde zaten gelen ise puan yüklü kart yani sanal kart gelio nakite çevrilmeyen her yerde kullanılıyo tabi bunun yüzde sekiz vergisini noter masrafları falan var sonra bankanın bile haberi yok bu konudan gittim bankaya yüzde sekizini yatırmaya banka dedi dur yok böle bişi ve 2 gün araştırdılar dedilerki dogruymuş ve yatırdık vs vs neyse yazmaktaki amacım aydınlanasınız die ve öle bilip bilmeden konuşan insanlara yazdım ögrenmek istediginiz bişi varsa aydınlatabilirim
-
Alıntı:
çilek rumuzlu üyeden alıntı
Talep edilen 50 ytl yi ödemeyenlere, bu kez yazılı ödeme ricası geliyor. Ödemezseniz sırf sizi tekrar kazanmak için bu sefer de ödül kazandınız yazısı geliyor. Büroda 3 kişiyiz. 1 kişi ödedi ona hediye kazandınız yazısı gelmedi. Ama kitabın bedelini ödemeyen 2 kişiye çekilişe katılım hakkı gönderdi readers digest !
bana da kitap geldi ama adamların kitabını istemiyorum... para da ödemek istemiyorum... kitabı nasıl iade edebilirim acaba bi fikri olan war mı? hangi adrese yollamalıyım?
-
bu arada iyi de reklam yaptı değil mi bu isim:)
-
Alıntı:
keane111 rumuzlu üyeden alıntı
bana da kitap geldi ama adamların kitabını istemiyorum... para da ödemek istemiyorum... kitabı nasıl iade edebilirim acaba bi fikri olan war mı? hangi adrese yollamalıyım?
kitabı göndermek için (eğer ücreti yatırmadıysanız ) tekrar gönderebilirsiniz. mutlaka tel. vb. ile ulaşmayı deneyin. (ama eğer ücreti ödediyseniz iade şartlarını okumayı deneyip , iletişime onlarla geçmenizi diliyorum.)
gönderdikleri posta içinde iki zarf oluyor . (1. olan hayır , yani kitabı istemediğiniz anlamına geliyor ) (2.olan zarf ise evet zarfıdır , bu da kitabı almak istediğinizi belirttiğiniz zarf anlamına geliyor )
Evet olan 2. olan zarfı gönderdiyseniz , bu kitabı almak istediğinizi taahhüt ettiğiniz anlamına gelmektedir. kitabı gönderdilermi bilmiyorum . ama sanırım ücreti kitap tesliminde tahsil ediyorlar. yani bir düzmece yok.
Ben böyle şeylerde (hep şüphe duyduğumdan ) çekilişe katılma vb. işleri yapmıyorum.Yani bu işte düzmece olmasa da , yani sattıkları malda sdorun olmasa da , insanları bir anki heves uğruna (yani çekilişe katılın büyük ödül sizin olabilir vb. vaatleri yanlış bulduğumdan ) ürün satmalarını desteklemediğimden bu gibi kurumlardan yazışmalardan kaçınıyorum.bence en doğrusu da budur...
(gerçi her pazarlama işinde yalansız iş yoktur bu da ayrı bir konu )
bazı konuları net aktarmak istedim... bir sorun yok bende biliyorum. ama insanları çekilişe katılın ödül sizin olsun gibi vaatlerle mal satmak , insanların duygularını kullanmak ne kadar doğrudur satışta....düşünmek lazım....
karar tabiki sizlerin... benm sadece düşüncelerimi söyledim...
-------------------------
-
--------------------------------------------------------------------------------
yok arkadaşlar öle düzmece falan deil olay şu kimdir nedir bende bilmem firmayı banka falanda vermior adresleri bana ise şöle geldi matkap ı tamir için izmire göndermek için kargoya verdim ya kargodan yada matkap firmasında alınmış adresim ödül kazanıldıgı taktirde zaten gelen ise puan yüklü kart yani sanal kart gelio nakite çevrilmeyen her yerde kullanılıyo tabi bunun yüzde sekiz vergisini noter masrafları falan var sonra bankanın bile haberi yok bu konudan gittim bankaya yüzde sekizini yatırmaya banka dedi dur yok böle bişi ve 2 gün araştırdılar dedilerki dogruymuş ve yatırdık vs vs neyse yazmaktaki amacım aydınlanasınız die ve öle bilip bilmeden konuşan insanlara yazdım ögrenmek istediginiz bişi varsa aydınlatabilirim
-
2009 yılı "talihlilleri"ne bilgi metin postalanmaya başlamış benim ki bugün bana geldi
-
Bunun bir satış stratejisi olduğu zaten belli ve bunda adresi usulsüz olarak alma dışında herhangi bir sakınca yok. Sonuçta her şirketin öncelikli amacı para kazanmaktır. 2009 çelişi için banada bir zarf geldi herşey açıkça yazılmış, kitabı almak isteyen alır, almak istemeyen almaz (ben almayacağım). Tam olarak karar vermedim ama belki hayır zarfı ile çekilişe katılabilirim. Ayrıca okuduğum mesajlara bakacak olursak bence adres alma işini Yurtiçi kargodan yapıyorlar. Tabii bu benim düşüncem. Herneyse herkes eline ulaşan zarftaki bilgileri okusun ve kendisine göre doğru karar neyse onu versin. Benim düşüncem kitap almadan çekilişe katılmanızdan yana.
Saygılarımla.
-
Herkese merhaba,
Bugün Reader's Digest isimli bir firmadan adıma gönderilmiş bir mektup aldım. Bir çekiliş yapıyorlarmış. Ama nedense benim bu firma ve yaptığı çekilişle ilgili hiçbir bilgim yok. İnternetten yaptığım kısa bir inceleme sonunda sarı bir zarfın yolda olduğunu yazıyordu bu zarfın içinden gerçekten ne çıkıcağını merakla beklliyorum 100 bin tl iyi bir para inş bana çıkar :o Bu konuda bilgisi olanlardan yorumlarını bekliyorum arkadaşlar saygılarımla. ilker AYDIN
-
Arkadaşlar;
bu sitenin adresi şudur: http://www.rd.info.tr/sss.html
adresleri nasıl aldıkları burda yazılı ama saha çalışması derken bence çok kısıtlamalı açıklama yazmışlar diye düşünüyorum. Benim kardeşime de geldi ama onun sadece ÖSS haricinde hiçbir yerde kaydı yok.
Hala anlamış değilim adresi nasıl bulduklarını..
S: “Bilgilerime nasıl ulaştınız?”
C: “Bu teklif için, adresleri saha çalışmalarından derledik. Adresler, süpermarket saha çalışması, mağaza müşteri listesi, sigorta pazarlama şirketi, telefon rehberi gibi bir çok kaynaktan sağlanmış bir veri tabanından “rasgele yöntemiyle” seçilerek teklif mektupları hazırlanmış, özel bir seçim yapılmamıştır.
-
Zarfları kaaleye almayan arkadaşlar merak ediyorum daha sonra bu firma yeniden zarf gönderimi yaptımı?ya da sizden herhangi bir talepte bulundumu ?
-
hiç mail attınız mı ve maillere cevap veriyorar mı ; bilgi@rd.info.tr e- postasıymış . satmaya çalıştıkları uyduruk kitaba gösterdikleri özeni müşteri memnuniyetine de gösteriyorlarmı acaba cok merak ediyorum :D silin butun bilgileri saklamınızı istemiyorum die mail atmayı düşünüyorum . şimdiden uzak durun bu sacma yayından :D
saygılarrr
-
Dünya kadar yayını kargo ile gönderip fatura ettiler. En nihayetinde kitapları istemedende satın almış oluyorsunuz. Telefon ile iptal ettirdim uyeliği. 1 ay sonra tekrardan başa sardılar sattıkları kitapların broşurlerini tekrar gönderdiler. Zaten önce bir broşür geliyor. Çekiliş vs. kuponları ile birlikte o brüşürün kitabı kargoyla geliyor ardından. Dİkkat etmemizde fayda var.
-
slm arkadaşlar. öncelikle bende bu çekilişle 10000 ytl kazanmış kişiyim atıp tutmasın herkes çok ayıp hiçbir dolandırmaca yok galiba maksat adını duyurmak ama adamlar 25 yıldır yapıo dünyada ama türkiyede yeni yapılıyo aydınlanmak isteyenler bana yazabilir sir_03@msn.com beklerim
-
ya arkadaşlar bu konu ile ilgili bilgi almak isteyen yazsın ben bu yarışmadan ödül aldım firmayı karalamayalım lütfen sir_03@msn.com
-
Herkezin yorumu kendinedir arkadaşlar...
Kimsenin kimseyi kandırdığı yoktur...Adamlar şirket kurmuşlar, kitaplarını satmaya çalışıyorlar.ister alırsınız ister almazsınız.sizdende onay istiyorlar.evet zarfına gerekli belgeleri koyup(posta ücretide yok.) yollarsanız bunları bunları kazanırsınız...hayır zarfını yollarsanız(posta ücreti yok.)bunları kazanır bunları kaybedersiniz diyolar.buradaki risk nerede onu söylermisiniz. kandırmaca neresinde??? 45 tl ye mükemmel basılmış bir kitap (bilgi dağarcığı) ve hediyesiyle gönderiyorlar. diyelimki kitabı seven birisiniz. sürekli aldığınız kitapçı var. kitapçıya girip aldığınız kitabın yanında hediye verip size çekiliş kuponu verdi mi hiç? bi teşekkür bile almadınız öyle değilmi. ama o kitapçı sırtınızdan bi çok para kazandı..ve şunuda söylemeliyim; bi çok defa şans oyunları oynadınız onlarca milyon liranız çöpe gitti (milli piyangoyu zengin ettiniz..)ne kazandınız??...yorum sizlerin arkadaşlar fazla uzatmak istemiyorum şunuda belirtmeliyim ki burada çalışan insanlarla ne bi alakam nede bir akrabalığım vardır.sadece yaptıkları işe olan saygımdan yazdım...saygılarımla......