kamu buna uymuyosa böyle bir karar aldırılıp deyim yerinde ise gözlerine sokmak gerekirse....
Printable View
kamu buna uymuyosa böyle bir karar aldırılıp deyim yerinde ise gözlerine sokmak gerekirse....
pardon cok ozur diliyorum ekrandan kaynaklanan bir karısıklık nedeni ile aldırılır sozcugunu kaldırılır olarak okumusum ancak konut dokunulmazlıgı diye yazdıgım baslıkta bunu da belirtiyor!
Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; kimsenin konutuna girilemez, arama yapılamaz ve buradaki eşyaya el konulamaz.
yani ya mahkemeye yada yetkili bir mercie basvurarak arama kararı aldırabilirsiniz
buna göre arama kararını ya mahkemeye basvurarak alabilirsiniz yada acil bir durum varsa ilgili c.savcısına basvurarak aramanın yapılmasını saglayabilirsiniz...
yaw konu cok karıstı sanırım ben yine yanlıs bir konu uzerine yazdım
Biraz ayrıntılı yazsanız keske de surekli yanılmasak biz de konu ile ilgili
kim nasıl ne sekilde konut dokunulmazlıgınızı ihlal etti bunu soyler misiniz once
simdi de kamu isin icine girdi
Ragıp beyin dedigi gibi bu alınabilecek bir karar degildir anayasal bir haktır ve ihlal edildiginden anayasadaki ilgili maddeye dayanarak basvurabileceginiz yollar mutlaka vardır
:))
gene yanlış iletişim....
ben kendi konutuma dokunulmazlık kararı aldırmak istiyorum...
işte ben başvuracağım yolları soruyorum avukat bey...
tamam da durup dururken neden konut dokunulmazlıgı kararı aldırmak istiyorsunuz
hem sunu bir netlestirelim konut dokunulmazlıgı icin bir karar aldırılmaz yani boyle bir karar türü yok literaturde
dedigimiz gibi konut dokunulmazlığı anayasal bir kaktır ve zaten herkesin konut dokunulmazlığı hakkı vardır ve bu hak anayasada yazan istisnalar dısında kaldırılamaz ve konutunuza dokunulamaz
peki simdi siz neden boyle bir kararı elinizde bulundurmak istiyorsunuz?
aykut bey.....
ben boşandım......12.ayda....kesin karar....
yeni evime geçtim.....yasal olarak kayıtlar tamam...
lakin benim borçlardan dolayı içinde iki kız çocuğumun yaşadığı ev sık sık haciz memuru tarafından basılıyor....buda kızlarımın ruj halini bozuyor....hukuku buna ne diyor...
benim hastane adresim var....8 aydır oturduğum evim var...neden ayrıldığım eski eşimin evi...ve kızlarımın evi....yasa buna ne diyor...ayrıldığım eşimin evine kmau otoritesi konut dokunulmazlığını çiğnemiyormu...eline pembe dosyayı alan herkes kızlarımın yaşadığı evimi basacak.......
muvazaa var deniyorsa gitsin dava açsınlar....
kanun ne diyor bu konuda...
ayrıldığım eşim konut dokunulmazlığını nasıl sağlayacak...
terorist aramak için savcı hakim kararı gerekirken sözüm ona beni aramak için neden pazar sabah 07 de kızlarımın evi basılıyor.....üstelik ben yeri yurdu belli adamım...
saygılarımla
Sayın klmakn, sürekli aynı konuyu gündeme getiriyorsunuz. Daha önceki forumlarada, istihkak prosedürüne göre gerekli yanıtlar verildi. Kanunlar herkes için konur. Burada tek olarak birey düşünülmez. Bir de aynı olayı farklı anlatayım. Siz ne kadar iyiniyetliyseniz, anlattığım olaydaki de o kadar kötüniyetli.
Evli ve 2 çocuklu bir adam düşünelim. Adam iyi bir iş ve mevki sahibi. İtibarı ve kredi kartı var. Bir ev kiraladı. Sonra kredi kartlarını kullanarak ve itibarını kullanarak senet karşılığı evini en liks eşyalarla donattı. Bunun için de piyasaya yüklü miktar borçlandı.
Mahemeye gidip ,tek celsede anlaşmalı olarak boşandı. Temyiz etmeyerek de kararı kesinleştirdi. Başka bir mahallede tek odalı bir ev kiradı. Ama içersinde bir çek-yat, bir piknik tüpü,üç-beş kırık eşya koydu.
Siz bu kişiden alacaklısınız diyelim. Bu forumda nasıl bir hukuki yardım talep ederdiniz?
Ragıp Bey...
Alacaklı elbet her yolu deneyerek alacağını alacak.....borçluda borcunu ödeyecek.....veya ödettirilecek...
verdiğiniz örnek sanki beni tarif ediyor gibi....
mevcut evim dayalı döşeli...bunu yazılı olarak icra müdürlüğüne bildirdim...bundan emin olun..
ama alacaklı temsilcisi olan mesletaşınız çocuk eski eş sosyal durum konularını gündeme getirmek istiyor ve bu pazar 07 de gelmeyi alışkanlık haline getirdi..
sizin tarzınızla size sorayım....siz olsanız ne yapardınız....eski eşimin avukatı sıfatı ile ne önlem alırdınız.....
diğer bir deyişle eski eşim tacizi sonlandırmak için evlensinmi......evimi değiştirsin.....eşim adına yasalar ne diyor...olaya böyle bakın....
lütfen buraya danışan herkesde kötü niyet aramayın......
siteme hep bu soruyu soruyorum çünkü çözüm arıyorum.....
sayın klmakn, elbette sizi tarif ederek örnek verdim. Sizin şahsınızı hedef aldığım için değil, konuyu anlaşılır kılmak için. Bu arada, sizin dürüst ve iyiniyetli olduğunuza hem inanıyorum hem de yazılarınızdan tanıdığım kadarıyla, iyiniyetinize kefil de olurum.
Son yazdığınız cümle ilgimi çekti. Pazar sabah 7 de gelmeyi alışkanlık haline getirdi dediğiniz zaman, bu bir suçtur. Alacaklı, bir kere hacze gelir(bu sabah da olabilir, akşamüstü de) Haczini yapar, istihkak prosedürü işler. Öyle canı istediği zaman gelip gidemez. Bu suçtur. Eğer haciz yapmadan gitmişlerse, bir daha geldiklerinde, haciz yapılması için eşiniz ısrar etsin. Büyük olasılıkla buna cesaret edemeyecekler ve istihkak iddasını kabul edeceklerdir.
Ragıp Bey..
İşte sorun bu..
geliyor..eve giriyor...beni arıyor bulamıyor doğal olarak ve gidiyor..
bunun sonu ne olacak....
eski eşimi geçelim....13 ve 6 yaşında 2 kız çocuğu var
sayı akın yineanlatamadım sanırım.
Sorun hukuk sorunu. Yaslar, kişileri bilmez. Ne eski eşiniz, ne çocuklarınız önemli değil. esas olan sistemdir. Hukuk tur. Ne yapılabileceğini yazdım sanıyorum. Benim yazdığım başlangıç. Bu olmadan, devamı gelmez. Eski eşiniz, Evin kendisine ait olduğunu, sizle ilgisinin olmadığını beyan edecek ve haciz zaptına yazdıracak. Eğer zabıt tutmadan gitmeye kalkarlarsa,i derhal 155 i arayıp, ne olduğu belirsiz kişilerin kendilerine icra memru süsü vererk kendisini rahatsız ettiğini söyleyecek. Bu kadar basit. Avukatınız da bunları söylemiştr zaten
ragıp bey
tutanak tutuyor....haciz yapmıyor....beni soruyor...evi arıyor...bunu tutanağa yazıp gidiyor...ev yol geçen hani oldu...bunu yazarken utanıyorum....kızıyorum.....ben kaçak değilim......kamunun doktoruyum....
Burada, yasaların tanıdığı bir hakkın kötüye kullanılması söz konusu gibi... Gibi diyorum çünkü araştırmadım, emin değilim. Öyle ise, bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz. Konu bu açıdan değerlendirilebilir.
işte bende bunu soruyorum....haciz memuru kendine tanınan hakkı kötüye kullanıyor...üstelik benim yerim yurdum var..iş ve ikamet....
bunu nasıl durduracam lütfen somut şeyler söyleyin...
deyim yerimde ise adım adım öğretin bunu bana......
ben kızlarımı korumak zorundayım arkadaşlar....
pazar sabahın köründe evlerinde tanımadığı erkekleri görmek istemiyorlar ...
olay bu işte
saygılarımla
Evet Hukukçu arkadaşlar sizleri dinliyoruz...
hukuk borçluyu nasıl takip eidyorsa ki etmeli......mal beyanı vermeyince nasıl 10 gün atıyorsa içeri ki atmalı.....
kızlarımıda korumalı.....
yanılıyormuyum....
yada bana şunu diyin...
eşiniz kapı çalınca açsın....ki açıyor....
gelenleirn kimliğine baksın...
ilamı versin tekrar ellerine.....
burası benim evim...ve anayasa emri konutuma dokunamazsınız....iyi günler...
bunumu yapsın net olarak.....
cevap evetse gerisi ne...deniyorki kolluk kuvveti ile gelirler.....bu nasıl iş arkadaşlar....
lütfen..
saygılarımla
dönüşümlü olarak geliyolar...ama bu neyi değiştirirki...
sonuçda defaaten gelmiş oluyolar...yani avukat ali avukat veli avukat ayşe...birden fazla gelmiş oluyor....
Her Pazar sabahı eski eşinizin adresine hacze gelen aynı alacaklı mı, yoksa başka alacaklılarınız varsa, aralarında anlaşarak dönüşümlü olarak mı bu eylemi gerçekleştiriyorlar?
MADDE 16 -Kanunun hallini mahkemeye bıraktığı hususlar müstesna olmak üzere icra ve iflâs dairelerinin yaptığı muameleler hakkında kanuna muhalif olmasından veya hâdiseye uygun bulunmamasından dolayı icra mahkemesine şikâyet olunabilir. Şikâyet bu muamelelerin öğrenildiği tarihten yedi gün içinde yapılır.
Bir hakkın yerine getirilmemesinden veya sebepsiz sürüncemede bırakılmasından dolayı her zaman şikâyet olunabilir.
Sayın klakman,
Aslında Sayın Av.Ragıp Atay size ne yapabileceğinizi yazmış. Yine yukarıdaki madde uyarınca şikayet hakkınız da mevcut.
Sayın Esin Hanım....Sayın Ragıp Bey...
cvp lar için teşekkürler....
ayrıldığım eş eve almak zorundamı sadece buna cvp yazın....şikayet edilecektir sanırım yarin itibari ile......kendisine burdan yazılanların çıktısını vereceğim...
lütfen son sorumun cevabı..
saygılarımla
Memurun görevini yapmasına engel olması suçtur. Böyle bir suçlama ile karşı karşıya kalmaktansa doğrudan yasal başvurunuzu yapmanızı öneririm.
:))
memur kaç kere görevini yapacak Esin Hanım..
bakın ne diyorum...ev yol geçen hanı olmuş...anlatabiliyormuyum...memurun ki suç değilmi....gelmiş önce..ilamı almış....yöneticiye sormuş..kayıt yapmış....bundan sonrası ne peki....
nursel hanım evine her geleni memura karşı suç işlememek için buyurmu etsin.....24 saat bu streslemi yaşasın....veya 24 saat icra müdürleri ilemi yaşasın....
kocaaaaaaaaaaaa hukuk bunumu diyor.......
evet kanun şikayet et diyor ama sonuç ne zaman alınacak...sonuç alınıncaya kadar misafiri ağırlamaya devammı...
bir dr ler bazen çocuğu aileden alınması için raporlar düzenleriz...sırf çocuğun sosyal zarar görmemesi için....ve bunu resen yapar Sosyal hizmetlere yollarız...
şimdi hukuk ayrıldığım eşime evine gelen memurları buyur etmi diyor...bunumu anlamalıyım....lütfen empati yapın.....
saygılarımla
Üstün bir özel yararın varlığı yada kanunun emrini ifa konut dokunulmazlığını ihlal suçunun oluşmasını engeller.
Muvazaalı boşanmalardan dolayı avukatlar kişiyi boşandığı eşinin evinde yakalayıp haciz yapmak istemektedirler.Muhtemelen avukatlar böylebir istihbarat almışlardır
istihbaratla delil arasındaki farkı biliyormusunuz alper bey......
saygılarımla
Hala mı bu konu tartısılıyor??? GErcekten ben kendimden süphe duymaya basladım neden bir cozum uretemiyoruz biz yani bu soruları sonlandıracak bir cozum!!!!
simdiye kadar yazdıklarımızdan hicbiri mi bu soruları sonlandırmaya yetmedi saat 00:40 kac saat ve kac baslık oldu bilmiyorum!!
155 aranır....
bi ihbarda bulunacam denir...
şemdinlide 2 askeri şehit eden terosit şu adresde denir...
155 ne yapar sizce.....
top tüfek evimi basar.....
birbaşka örnek....
avukat aranır...doktor ayrıldığı eşinin yanında der...avukat yanına icra memurunu alır....eve girer arar...bu kadar basit....
aradaki fark bumu......
Ben size istihbarat delil ve benzeri kavramların farkını anlatayım KEMAL AKIN bey
muvazaa hic bir sekilde sizin bizim aramızda anlasma yoktur biz anlasmalı bosanmadık diyebileceginiz sekilde ortadan kaldırılamaz
yani avukatlara istediginiz kadar anlatın onlar kendi ic gudulerine guvenerek bu bosanmanın muvazaalı olduguna inanmıs ve sizi o evde yakaladıklarında bunu ispatlayacaklar
gecenin bir vakti sabahın koru ozellikle haftasonları vs gelmelerinin de sebebi bu sizi o evde uyurken kahvaltı ederken ne bileyim pijamalarınızı giymis otururken yakalamak!!!!!
bu nedenle defaten geliyor ve evi kontrol ediyorlar!!!
:)))
Aykut Bey....
Tatminsiz değilim.....sadece bilimsel mantıklı bi geriyim hepsi bu...
şu sorunun cevabını alamadım hala...
Nusel hanım evine benle ilgili gelen herkesi almak zorundamı...(mahkeme kararı ile gelen elbet hariç)
saygılarımla
Sayın klmakn,
Aynı konuda -ki eski bir üyemiz olarak kurallarımızı iyi bilmenize rağmen- çok sayıda forum açtınız. Siz kurallara aykırı olarak, yeni forum alanlarında, yeni konular açtınız, bu konular yönetim tarafından birleştirildi. Aynı konuda ısrarla sorular sordunuz, tüm sorularınız yanıtlandı.
Sıkıntınızı anlıyoruz ancak unutmayınız ki sitemiz profesyonel avukatlık hizmeti vermemektedir ve bu sınırlar içerisinde size verilebilecek tüm yanıtlar da verilmiştir. Lütfen hukuki yardım için bir avukattan profesyonel yardım alınız.
Aynı konuda yeni bir konu açmanız ve/veya aynı konudaki sorularınızı tekrar dile getirmeniz halinde üyeliğinize son verileceğini üzülerek bildiririz.