-
Bilirkişi Doktor Tespiti
Değerli Arkadaşlar Boşanma sebebi Vajinismus olan davalının Avukatı müvekkilinin Rahatsızlığın olmadığını ispat olarakta çocuğu olduğunu belirtiyor ama Doktorlar ise hayır olabilir diyor(vajinismus hastalığı çocuk doğurmaya engel değil diyor zaten çocuğumuz da oldu) Yaptığım internet araştırmasındada konu ile alakalı Dr.lar vajinismusun çocuk olmasına engel değil diyorlar bilindiği gibi spermler hareket halindedir ve ben iddiamın ispatı için mahkemeye doktor çağırmak istiyorum yada konusunda uzman Dr a müzekkere çıkartılmasını istiyorum (mahkemeye internet üzerinden indirdiğim dr ların yazılarınıda ekledim arz edeceğim )mahkemeye dilikçe vermem yeterli doiye düşünüyorum böyle bi uygulama varmı mahkemeye bilir kişi getirtile biliyormu bu bilirkişi her hanği bir devlet hastanesi doktorumudur görüşleriniz nedir
-
Re: Bilir kişi Doktor Tespiti
merhabalar
mahkemeye avukatınız bilirkişi teklifinde bulunabilir ,karşı taraf ile ortak bilirkişi belirlersiniz ya da hakim bir bilirkişi belirler devlet hastanesinden olması fark etmez yterki uzman olsun
saygılarımla
-
Re: Bilir kişi Doktor Tespiti
Yanıtınız için teşekkür ederim avukatım yok kendim takip ediyorum bu bilir kişi mahkemeye mi geliyor yoksa cevabı yazılımı olarak gönderir
-
Re: Boşanma davasında Sanık diye Hitab Edebilirmi
Sayın Avukat Dilek Hanım Davacı vekilinin Karşı cevabını tekrar okudum maalesef dilekçesinde davalı yazacagına komple SANIK olarak ibraz etmiş en az 10 kez yani burada anlaşılacagı üzere davacı vekili tamamen hukuk terörü işliyor bu ve diğer aşşagılayıcı davranışları ile ilgili ne yapmam gerekir aydınlatırsanız sevinirim ilginize sevinirim.
-
Yargılanmakta olduğunuz bir ceza davası var mı?
-
Sayın mistrall herhangi yargılanmakta olduğum bir dava yok dediğim gibi 15 aydan beri devam eden bir dava karşılıklı açtığımız bir dava şimdiye kadar hitabı davalı idi ama şimdi hitabı sertleşip SANIK olarak hitap etmeye başladı gerçekten onur kırıcı bir durum yardımlarınızı bekliyorum
Ayrıca yapılması uygun olan cezai yaptırım nedir nereye şikayet edebilirim böyle bi durumda yaptırım nedir ilginize teşekkür ederim
-
Avukatımın söylediği "Avukatlar dava dilekçesinde kullandıkları ifadelerde dikkatli olmalı" Bu yüzden boşanma davamda kullandığım ifadeleri yumuşattı. Hatta bazı kısımları çıkardı. "Bunları ispatlayamazsak beni karşı taraf baroya şikayet eder." dedi.
Ama karşı taraf, avukatı olduğu halde iftiralarla hakaretlerle dolu bir dilekçe yazdı. İddiaların hiçbiri kanıtlanmadı. Davaları reddedildi. Ben avukatıma dava öncesinde bana söylediklerini hatırlatıp karşı tarafın avukatını baroya şikayet etmeyi teklif ettim. Onların iftira ve hakaretleri çok ağırdı. Ama avukatım buna pek yanaşmadı.
Sanık demek hakaret sayılır mı, bilmiyorum. Ama bazı avukatlar bir yandan "Aman beni baroya şikayet etmesinler." korkusuyla davranıyor, bir yandan da karşı taraf daha ağırını yaptığında şikayete yanaşmıyorlar.
Bu yüzden avukatın dilekçesinde yer alan ne gibi ifadelerin suç olduğunu veya baroya şikayet edilebileceğini bilmiyorum. Birisi açıklasa çok memnun olacağım.
(Avukatınız varken bu soruyu cevaplamamız doğru olmaz, diyeceklere not: Karşı tarafın boşanma davası reddedildi. Dolayısıyla avukatımın görevi sona erdi. Yeni bir boşanma davası açmak konusunda beklemedeyim. Muhtemelen yeni bir avukatla olacak. )
-
Sayın Jarkin bu hitap şekli okadar ağırıma gittiki anlatamam ben boşanma davasındamıyım yoksa HIRSIZLIK,GASP,TECAVÜZ ,ADAM ÖLDÜRME,vs işledimde haberimmi yok da bana SANIK diye hitap ediliyor 12 yıllık meslek hayatımda büyük illerde hep karşıma ismini vermek istemediğim örgüt üyelerini karşıma aldım bu örgüt üyeleri ile ilgili sayısız davalarım oldu ama inanın arkadaşlar bu davada SANIK olarak adledilmekten rahatsız olduğum kadar rahatsız olmadım ama maalesef karşı taraf beni çok hafife aldı bende en yakın zamanda bu konuyu İlimizin Baş Savcısı ile görüşüp detaylı bilgi alacağım ve detayları sizinle paylaşacagım.
-
Benim Kusurum Nedir.
Değerli arkadaşlar 14 aylık davam sonuçlandı ama maalesef her şey davacı nın lehine oldu
1-250.lira tedbir ardından yoksulluk nafakasının devamına
2-150 lira çocuk için tedbir ardından iştirak
3-20.000 manevi tazminatın .5000 ytl sinin davacılıdan alıhıp davacıya verilmesine ve bu 1 ve 2 . maddelerin dava tarihinden itibaren ödenmesine
4- çocuğurn anneye verilmesi davalı ile şahsi münasebet
5- boşanma kararı çıkması.
boşanma kararının çıkması tek lehime olan karar Şimdi arkadaşlar benim anlamadığım nokta şu hakime hanım benim kusurlu olduğum kanaatine vardıki bana bu kadar tazminatı nafakayı yükledi sonuçta kanun diyorki tazminat ve nafaka ödemen için karşı taraftan kusurlu olacaksın diyor.
1. derece akrabaları benim lehime benim şahidim olarak tanıklık yapıyor 2 kişi dövme yok diyor olmadı diyor görmedik diyor,Herhangi polis e yada savcıya şikayet yok dolaysı ile darp yok akabinde şahit yok şikayet yşok sadece varsayım var,yapmış etmiş var.
Davacı babamdan miras kalan arsa üzerinde yapılan villayı 250.000 ytl ye satmış bana iftira etmiş eşime verdiğim vekaletle sattı bana para vermedi demiş bende hayır buyrun şu tarihte şu şahsa vekalet vermiş buda noter vekaleti ben satmadım kendi satmış dedim ki tapu kayıtlarıdoa öyle diyor.ayrıca evi sattığı ndan 2 ay sonra yurt dışını 15 gün tatile gidiyor özel bi üniversitede 20.000$*4 yıl=80.000 dolar okul parası vererek kayıt yaptırıyor aynı ay kardeşine 70.000 ytl ye benim evimin parası ile bmw alınıyor bunları belgeliyorum sonrada bu kararlar çıkıyor.
şimdi ben nerde hatalıyım,kusurluyumda bana bu kadar tazminat nafaka ödemem kararı çıkıyor allah aşkına adalete açılan kapının bekçiliğini yaptığım bu meslekte ben adalete ne kadar güvenmeliyim 1100 ytl maaşım var 400 nafaka ödeyeceğim 5.000 tazminat ödeyeceğim ayrıca dava tarihinden bu güne ödenmesine karar verilen iştirak ve tedbir nafakası 400*14 ay= 4800 ytl ve dini bayramlarda çocuğumu görmem için bayramın 3. günü 7 saat oğlumu görme izni evet adalat bu maalesef
Arkadaşlar serzenişim sadece içimi boşaltmak amacı ile yaptım nedersek diyelim hakimin takdiri tek sevindiğim nokta ise boşanma karının çıkması buda bana teselli ikramiyesi herkeze iyi çalışmalar başınızı şişirdiğim için kusura bakmayın.
-
Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında
Sayın poliman,
Artık bir avukattan profesyonel yardım almanızın zamanı gelmemiş mi? Sitemize sorduğunuz soruların fazlalığına bakacak olursak bence gelmiş de geçmiş bile. Hukuku aramayı öğrenmişsiniz, hakkınızın peşine düşmüşsünüz fakat burası hukuki danışmanlık sitesi değildir, bütün bu soruları soracağınız kişi avukatınız olmalıdır.
-
Başak hanım yanıtınız için teşekkür ederim ben davamı sürekli avukat arkadaşımla takip ettim sadece o girmedi duruşmalara ben girdim dilekçeleri yönlendirmeleri vs arkadaşım sağolsun o yaptı ama şu bi gerçekki değil profosyonel yardım almak 3 avukatta beni savunsa bu sonuç ortaya çıkardı avukat arkadaşıma sonucu aktardığımda ilk tepkisi şu oldu HAKİMLE KAVGAMI ETTİN de bu karar çıktı hayır neden kavga eodeyimki lafım meclisten dışarı deveden büyük fil var başak hanım sorun şu iddialarını ispat edemeyen davacı şahiti olmayan davacı resmi kurumların yanıtına bunlar sahte belge diyen davacı beni sanık diye gösteren davacı ama fatura sı kesilen davalı e bunun temhizide var yargıya olan inancım azaldı ama inanıyorumki temhizde düzeleceek olmadı insan hakları:)
-
Peki avukat arkadaşınızdan yardım aldınız olmadı, mahkeme söylediklerinizi kabul etmedi, bizlerin ne yapmasını bekliyorsunuz sayın Poliman?
Cevabımı beğenmeyeceğinizi biliyorum ama avukat arkadaşınız takip etmeliydi o davayı. Hiçbir avukat kimseye "ne olur bu davayı bana ver" demez. Sizin medeni ve haklarını bilen bir vatandaş olarak, davanızı bu işin erbabı olan avukatlar ile yürütmeniz gerekiyordu aslında.
-
Ben bişi yapmanızı beklemiyorum sayın illegal sadece paylaşmak istedim Hukuk sistemimizin nekadar kötü durumda olduğunu sesli düşündüm galiba ayrıca ben davamda haklıyım haklı olduğum bi davada savunmamı kendim yapmak istedim ve 4/4lükte yaptım emin olun. ama dedimya biyerlerde bişiler oldu artık gerekçeli kararı bekleyip hatamın nerede olduğunu neden kusurlu olduğumu görmek ve konuyu derinleştirmek tabi yargıtalda.
-
Gerekçeli karar geldiğinde burada paylaşırsanız, en azından bu paylaşıma daha büyük katkınız olur. Diğer taraftan eski bir sözümüz vardır; "ekmeği ekmekçiye yaptır" diye. Bu nedenle sizin savunmanız sizce 4/4 olabilir ancak bir hukukçu için belki de "çok fazla" , "gereksiz", "mahkemenin kafasını karıştırmak", "kazanacağı davayı gereksiz ifadelerle ve farkında olmadan yaptığı İKRARLAr ile kaybetme" cümleleri ile dahi değerlendirilebilir. Hoş gerçek şu ki dava aleyhe sonuçlanmış, tek çare Yargıtay...
Ek: Yanlış anlamayın ama temhiz değil. Doğrusu temyiz.
-
Elbette paylaşırım sayın illegal gerekçeli karardaki uygulama nasıldır ben 10 15 gün sonraa adliyeye gidip alabilirmiyim yoksa bana tebliğ edilirmi yeri gelmişken şunu sormak istiyorum 400 nafaka 5000 tazminat geriye dönükte 4800 ödemem var ben bunu maaşımdan kesilmesini istiydorum sonuçta ödeyemem bu şekilde şuanda kurumumnun sandığından kredi çektim ödemem var 700 civarı maaş alıyorum icra yolu ile alacaklar ama eve icrada gelirmi.
-
İştirak nafakası kararı değişmez. Kararı temyize götürün, karşı tarafın kusuru ve kendi kusursuzluğunuzu ispatlayarak kararı bozabilirsiniz. Ama siz kusursuz iseniz boşanma kararı da iptal olur.
Temyizden karar gelinceye kadar tazminatı ödemeniz gerekmez.
Gerekçeli kararın ne zaman yazılacağını mahkeme kaleminden sorup öğrenin. Bazen bir ayı bulabiliyor. Önümüzde de adli tatil var.
Gerekçeli karar çıkınca davacı taraf alır, tebliğ harcını yatırıp davalıya tebligata çıkarır. Tebligatı aldıktan sonra 15 gün içinde temyiz başvurusu yapabilirsiniz.
Ama tebligatın gelmesi de 3 ay gibi bir zaman alabileceğinden siz bunu beklemeden gerekçeli karar çıkar çıkmaz temyiz dilekçesini verin. Çünkü kararın geciktiği her gün tedbir nafakası ödemeye devam edeceksiniz.
Karar tarihinden itibaren ödemeniz gereken nafakayı eksiksiz ödeyin. Önceki döneme ait nafakayı ödeme konusunda karşı tarafın avukatıyla bir anlaşma protokolü yapmaya çalışın, icrasız ödeyin. Birikmiş nafakayı ödememekten dolayı hapis cezası yok ama gelen nafakayı ödememenin hapis cezası var.
Ben en azından tazminat kararının bozulabileceği konusunda ümitliyim.
ama önce gerekçeli kararı okumak lazım.
Alıntı:
poliman rumuzlu üyeden alıntı
Elbette paylaşırım sayın illegal gerekçeli karardaki uygulama nasıldır ben 10 15 gün sonraa adliyeye gidip alabilirmiyim yoksa bana tebliğ edilirmi yeri gelmişken şunu sormak istiyorum 400 nafaka 5000 tazminat geriye dönükte 4800 ödemem var ben bunu maaşımdan kesilmesini istiydorum sonuçta ödeyemem bu şekilde şuanda kurumumnun sandığından kredi çektim ödemem var 700 civarı maaş alıyorum icra yolu ile alacaklar ama eve icrada gelirmi.
-
gerekçeli karar-vajinismus ile ilgili yargıtay kararı
--------------------------------------------------------------------------------
Degerli arkadaşlar gerekçeli kararı aldım ve kusurumun ne oldugunu anladım ve sizinle paylaşmak istiyorum kısa ve öz olarak
166*1 maddesi kapsamında evlilik birlikteliğinini sarsılmasından dolayı boşanmayatanık beyanları ile (anne ve baba) anlasılacagı üzere kocanın şiddet uyguladıgı(hicbi şekilde dr polis raporu mevcut degildir) davalı koca her ne kadar davacı kadının VAJİNİSMUS hastalıgınedeni ile cinsel hayatının bozuldugunu dolayı davacının kusurlu oldugunu iddia etmiş ise de gerek dilekçelerde gerek Doktor ............hastası oldugunu nu belirtiyor ,davacının hastalıgı icin girişimlerde oldugundan dolayı davacıya KUSUR İZAFE EDİLEMEYECEGİ kanatine varılmış ve davacı kadının dava açma hakkı ortaya çıkmıştır
Davalı kocanın şiddet uyguladıgından 174/2 madde geregince 5000 ytl tazminata hükmedilmesine kanaat getirmiş
Şimdi degerli arkadaşlar benim sucum eşimi tedaviye götürmekmi e götürmese idim bu sefer götürmedi olacaktı hasta tedaviyi reddediyor ve dr beyanların da acık benim günahım ne şiddet uygulama söz konusu degil ispat edilemedi sonucta bu karar cıkıyor ayrıca şu an çocugum isanbulda va ben 1300 km uzaktayım hakim cocugumu aynı sehirde olursam ayda 2 gün aynı sehirde olmasaam temmuzda 1 ay 15 tatilde 1 hafta ve dini bayramlarda 1 gün bu karar agır degilmidir anlamakta zorlanıyorum ev dön cagrıaını yaptıgım sürede satmış oldugu ev ile alakalı karar cıkmadı halen onun adına cıkartılmış ve yapmış oldugu yüklü harcamaları delil olarak sunmama ragmem bu yönde karar cıkmadı bakalım temyizden ne çıkacak.
Ayrıca dava sürecinde davacı tarafın gerekli resmi kurumdan hastalığının sonucu ile ilgili heyet raporu alınmasını dilekçe ile istedim Davacı vekili evet böyle bi rahatsızlık söz konuisu ama % 95 oranında iyleşti diye belirtti buna istinadem hakime hanım benim talebimi reddetti davacı istemediği sürece hastaneye sevki mümkün değilmiş bu karar yerinde bir kararmıdır bu forum sitesinde yaptığım araştırmada benimle aynı durumda olan bi arkadaşın talebi kabul edilmiş ve devlet hastanesine sevk i uygun görülerek gerekli dr heyetinden rapor istenmiştir diye okudum ama o arkadaş her halde artık konuyu takip etmediğinden cevap vermemişti.
Şimdi kafama takılan konu kişinin rahatsızlığı nın iyleşip iyleşmediğini anlamadan tarafıma verilen kusur ne kadar doğrudur ayrıca davacı tedaviye gitmesi onun kusurunu ne kadar ortadan kaldırır resmiyette 2 tane psikiyatr a götürüldü ve tedaviyi reddetti kabullenmedi ayrıca evi terk etmedin 3 4 ay kadar önce davacının dayısı yeğenini 2 kez hocaya bu konudan dolayı götürdüğünü itiraf etti iyleşmemiş bi insana ödül vermekten başka bişi değil bu değerli yorumlarınızı bekliyorum ayrıca vajinismus ile ilgili yargıtay kararı yada cinsel problemle ilgili karar varsa benimle paylaşır iseniz çok sevinirim ilginize teşekkür ederim.
-
yargıtay kararları emsal gösterme
Değerli arkadaşlar yargıtay gov tr ye baktım ama bulamadım cinsel problem vajinismus sorunu tarzında emsal yada yargıtay kararlarına ulaşamadım temyiz de işime yarayabilecek örnek kararlara ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim
Yönetimin Notu: Sorunuzun anlaşılabilmesi için daha önce açmış olduğunuz forumun altına ekleyiniz.
-
İletilerinizi baştan sonra okudum.
Yüzde yüz haklı olduğunuzu söylediğiniz bir davayı kaybetmişsiniz ve halen bir avukattan profesyonel yardım almayı reddediyorsunuz. Bunu anlamak güç.
Oysa ki, hayatın kuralıdır, haklı olmanız yetmez, hakkınızı doğru savunmayı ve korumayı da bilmek zorundasınız. Ki avukatlar bunun için var.
Temyizde işinize yarayacak (?) yargıtay kararları arıyorsunuz, oysa bu kararlar asıl yargılama sırasında işinize yarayacaktı. Yargıtay'a sunacağınız dilekçenize, yine Yargıtay tarafından verilmiş bu kararları eklemeniz sizce ne derecede etkili olabilir?
Size tek bir önerim var: Bir an önce bir avukata başvurunuz.
-
Sayın kronikyorgun önerinizi gerçekten dikkate almamak mümkün değil son derece haklısınız ama öncedende beelirttiğim üzere dilekçelerimi avukat arkadaşım kendi istanbul da çalışır sağolsun yardımcı oldu dava ise karadeniz de görüldü dava tamamen yazılı beyanlarla gelişti ve bizde karşı tarafın beyanına göre dilekçelerimizi şahitlerimizi delillerimizi ibraz ettik Avukat arkadaşım konu ile alakalı yargıtay kararlarını mahkemeye ibraz ettim ben sadece merakımdan daha fazla bişi bulabilirmiyim diye düşündüm
Sonuç her ne çıkarsa çıksın adaletin kestiği parmak acımaz tamamen saygı duyuyorum ama tek zoruma giden;Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmışya ben tedavi için doktor doktor memur maaşı ile iyleşmesi için çabalıyorum davacı tedaviyi reddediyor ben vaz geçmiyorum başka doktorlara götürüyorum sonuç ta davacı üzerine düşeni yaptığından kusur adledilemez ibaresi yani dr a götürmesem gene suçluyum götürdüm gene suçluyum her ne kadarda darp vs söz konusu değil Artık cinsellikle alakalı sorununu kusurunu ortaya çıkarmamak için evi terk ettik desekte boş herşeyin hayırlısı vardır bundada bir hayır.
-
Yargıtay kararı
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, alkol alarak eve gelen, eşine hakaretler yağdırıp şiddet uygulayan, evdeki pencerelerin camlarını kıran, koltukları parçalayan, evin kilidini değiştirip eşinin eve girmesini engelleyen ve eşinin rızasını almadan annesini eve yerleştiren kocasına hakaret eden kadın ile kocasının eşit kusurlu olduğuna karar verdi.
2007-07-09 13:00 Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, alkol alarak eve gelen, eşine hakaretler yağdırıp şiddet uygulayan, evdeki pencerelerin camlarını kıran, koltukları parçalayan, evin kilidini değiştirip eşinin eve girmesini engelleyen ve eşinin rızasını almadan annesini eve yerleştiren kocasına hakaret eden kadın ile kocasının eşit kusurlu olduğuna karar verdi.
Karşıyaka 1. Aile Mahkemesi, eşinden boşanma talebinde bulunan kocayı, eşine 5 bin YTL manevi ve 2 bin YTL de maddi olmak üzere toplam 7 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma hükmünü onarken tazminat hükmünün bozulmasına karar verdi. Mahkemenin vermiş olduğu kararını bozan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, “Boşanmaya neden olan olaylarda eşine ağır hakaretlerde bulunan davalı kadının eşit kusurlu olduğu ve Türk Medeni Kanunu'nun 174. maddesi koşullarının gerçekleşmediği nazara alınmadan davalı kadın yararına maddi ve manevi tazminata hükmedilmesi doğru görülmemiştir” gerekçesini yazdı.
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin verdiği bozma kararına direnen mahkeme gerekçesinde şu görüşlere yer verdi: “Dosya içeriği, tanık anlatımları ve doktor raporundan anlaşılacağı gibi olay akşamı evde alkol alarak alkolün etkisiyle evin çerçevesini ve camlarını kıran, eşine şiddet uygulayan davacıya karşı bayanın da tepki olarak hakaret ettiği sabittir. Mahkeminzce verilen kararda her iki taraf da kusurlu bulunmuş, ancak eşinin rızasını almadan zorla annesini eve getirmek isteyen ve buna karşı çıkan eşine şiddet uygulayan davacının daha fazla kusurlu olduğu tespiti yapılarak tarafların boşanmalarına hükmedilmiştir. Bir defa bay ve bayanın eylemleri eşit ve orantılı değil, olayların oluşumunda birlik görevlerini yerine getirmeyen eşine şiddet uygulayan, alkol alarak evin cam ve çerçevelerini kıran koca daha ağır kusurludur”
Mahkemenin direnme kararının ardından dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu gündemine geldi. Genel Kurul'un vereceği karar sonrası eşlerin eşit kusurlu olup olmadıkları kesinlik kazanacak.
-
Re: yargıtay kararı
Merhaba Sayın Esin
Eşimle 14.02.2007 tarihinde ank sincan 2. aile mahkemesinde anlaşmalı olarak boşandık.15. günlük yasal itiraz süremiz geçmeden davacı olan ben boşanmamızın ani bir şekilde olmasından dolayı pişman olarak,kararı iptal istemiyle temyize gönderdim .Şu an dosyamız Yargıtay 2.Hukuk dairesinde .İnternetten yaptığım sorgulamada dosyanın sonuçlanmadığını gördüm.tüm bu olayların üzerinden 5 ay gibi bir süre geçti ve ben boşanmamızın aslında uygun olduğunu, eşimle artık paylaşacak bişeymiz kalmadığını farkettim.Şu an eşimin bir başkasıyla ilişkisi olduğunuda öğrendim : Kısacası verdiğim temyiz dilekçesinin iptal edilmesini ve 14.02.2007 tarihinde verilen kararın uygulanmasını istiyorum .Artık bu kiişyle berabert olmak veya tekrar mahkmelerde uğraşmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım.kendim temyize gönderdiğim mahkeme kararının temyizden feragat etme dilekçesi ile; temyiz edilmesini önleyebilirmiyim. Teşekkür ederim.
-
Re: yargıtay kararı
temyizin görüldüğü mahkemeye bizat gidip feragat dilekçesi veriniz..
saygılarımla
-
Temyiz süresi hakkında
Değerli avukat arkadaşlar Gerekçeli kararı 31 temmuzda bizzat elden adliyeden aldım Yazı işleri müdürü Tebliğ yapan arkadaş temyiz süresinin bugün itibari ile 15 gün dedi fakat ertesi günü yani 1 Ağustos itibari ile Adli tatil olduğundan 15 günlük süre seni bağlamıyor 5 eylül e kadar teslim etmem gerektiğini belirtti Biz bunu adli tatil olduğundan zaten yollamayacağız dedi yine de siz değerli arkadaşlara danışmak istedim yanıtınız için teşekkür ediyorum.
-
Re: temyiz süresi hakkında
Sözünü ettiğiniz karar aşağıdaki madde kapsamına giriyor ise, temyiz süresi adli tatilde işlemeye devam eder.
MADDE 176 - Adlî ara vermede ancak aşağıdaki dava ve işler görülür:
1. İhtiyatî tedbir, ihtiyatî haciz ve delillerin tespiti, deniz raporlarının alınması ve dispeççi tayini istekleri ve bunlara karşı yapılacak itirazlar hakkında karar verilmesi,
2. Ara vermede yapılması karar verilen keşifler,
3. Her çeşit nafakat davaları,
4. Velâyet ve vesayet işlerine ait davalar,
5. Nüfus davaları,
6. Hizmet akdinden doğan davalar,
7. Kıymetli evrakın kaybından doğan iptal davaları,
8. Tahkim babındaki hükümlere göre mahkemenin görevine giren anlaşmazlık ve işler,
9. İflâs ve konkordatoya ait davalar,
10. Kanunların sulh mahkemesini veya hakimini görevlendirdiği dava ve işler,
11. Kanunlarda ivedi olduğu veya adlî ara vermede de bakılabileceği belirtilen veya basit yargılama usulüne bağlı tutulan başka dava ve işler,
12. Mahkemece taraflardan birinin isteği üzerine ivedi görülmesine karar verilen dava ve işler.
Tarafların uyuşması halinde veya dava bir tarafın yokluğunda görülmekte ise hazır olan tarafın isteği üzerine yukarıdaki iş ve davalara bakılması adlî ara vermeden sonraya bırakılabilir.
Adlî araverme süresi içinde, yukardaki fıkralarda gösterilenler dışında kalan dava ve işlerle ilgili olarak verilen dava, karşılık dava ve temyiz dilekçeleri ile bunlara karşı verilen cevap dilekçelerinin ve dosyası işlemden kaldırılan davaları yenileme dilekçelerinin alınması, ilâm verilmesi, her türlü tebliğat, dosyanın başka bir mahkemeye veya Yargıtaya gönderilmesi işlemleri de yapılır. Adli ara verme süresi içinde, yukarıdaki fıkralarda gösterilenler dışında kalan dava ve işlerle ilgili olarak verilen dava, karşılık dava, istinaf ve temyiz dilekçeleri, bunlara karşı verilen cevap dilekçelerinin ve dosyası işlemden kaldırılan davaları yenileme dilekçelerinin alınması, ilam verilmesi, her türlü tebligat, dosyanın başka bir mahkemeye, bölge adliye mahkemesine veya Yargıtaya gönderilmesi işlemleri de yapılır.
-
Sayın Esin hanım ilginize teşekkür ederim benimki boşanma ile ilgili temyiz süreci
verilen karar adaletli bi karar olmadığından dolayı dediğim gibi yazı işleri müdüresi tebliğ yapan 5 eylüle kadar bize ulaştırmalısın dedi 15 günlük süreç yokdedi 5 eylülden önce getirsen bile adli tatil bitmeden yollamayız dedi
-
Boşanma davaları basit yargılama usulüne tabi olmadığı için, adli tatilde süreler işlemez. Temyiz süresi, adli tatilin bittiği günden itibaren yedi gün daha uzamış sayılır.
-
Esin hanım ilginize çok teşekkür ederim bide şunu öğrenebilirmiyim yargıtayda boşanma davasına bakan heyet kaç kişiden oluşur ?
-
Yargıtay’da yirmi bir hukuk, on bir ceza dairesi ve her dairede bir daire başkanı ile yeteri kadar üye bulunur. Daireler bir başkan ve dört üyenin katılmasıyla toplanır; işi müzakere eder ve çoğunluk ile karar verirler. Müzakereler gizli
cereyan eder.
-
Esin hanım tekrar teşekkür ederim kulaktan dolma bir bilgi ve tam neyin ne olduğunu bilmiyorum temyiz sürecinde yargıtayda duruşmalı temyiz diye bişey varmıdır konuya vakıf değilim bizi aydınlatabilirmisiniz var ise neler yapılmalı işleyiş nasıldır kişinin menfaatinemidir aydınlatırsanız teşekkür ederim
-
Atılan iftiralar karşısında avukatı şikayet konusu
Değerli hukukçu arkadaşlar temyiz aşamasında olan boşanma davamda Davacı vekili tarafıma birçok iddialarda bulundu ve bunların hiçbirini ispatlayamadı atılan iddialarda ufak tefek diiil örnek verecek olursam:
1-)Müvekkiline silah çektiğim hatta şahid ismi verip ifade istenmesi 3 mahkeme sonucunda şahidi bulamadık deyip dilekçe verip şahidin dinlenmesinin reddini (ben şahidin açık adresini buldum gerekirse adresi verebileceğimi mahkemede belirtim ama gerek yok dendi avukat tarafından) bu silah çekti iddiası kamuda görevli olduğumdan üzerimde silah olduğunu bildiklerinden bu nu suçmuş gibi göstermeleri zoruma gitti.
2-) ayrı kaldığımız süre içinde benim bir bayanla aynı evi paylaştığım karı koca gibi yaşadığım belirtildi böyle bişey yok madem vardı kim görmüş kim duymuş kim bu olaya tanıklık yapmış ispat istedim ispat edilemedi (kaldıki böyle birisi aynı evde benim akrabam yakınım kız kardeşimde olabilirdi)
3-) Psikolojik sorunlar ı olan hatta Silah taşıması bile son derece tehlikeli toplumda tehlike arz ediyor denildi ( bende ispatlayın dedim hatta dilekçe verin istenilen tam teşekküllü hastaneden rapor almam konusunda sevk yapılsın dedim ) gerek yok denildi.
4-)Babadan miras kalan evi eşim üzerine yaptım eşimde ayrı iken bu gün yarın geleceğikm deyip beni oyaladı o arada evi vekalet ile sattırdı mahkemeye vekaletin örneklerini arz ettim hayır noter yalan söylüyor dedi (mahkeme tapiudan detay istedi kendi sattırdığı ortaya çıkardı(tapu evrakları sahte dedi düzmece dedi nedense mahkemeyi dolaylı olarak yalancılıkla suçladı ama hakim yorum bile yapmadı.
5-)benim alkolik kumarbaz gece hayatına düşkün olduğum iddia edildi (şahit yok ispat yok)
6-) En önemlisi Boşanma davasında Bana sanık diye hitab etmeye başladı ( dilekçelerinde ) acaba ben şaşırdımda yanlışlıkla ceza davasındamıyım anlamış değilim Ha diceksiniz müvekkil söyler avukat kaleme döker haklısınız bi yerde ama Devletin kurumu Hcakim tapudan yazı istiyor gelen yazıda haksızlığı yalanı ortaya çıkıyor ve hatta dilekçelerinde sanık diye (1 dilekçede 12 tane sanık şunu yaptı sanık bunu yaptı gibi)hitab ediyor ise bu müvekkil avukat beyanından ziyade iftira ,kişilik haklarına saldırı aşşağılama olarak algılanır .
Şimdi ben bu konu hakkında tazminat davası açtım adli tatilden sonra görülecek dava bu arada avukatlar barosuna şikayet etmek zorunluluğu ortaya çıktı şikayet edeceğim ama ben davayı ilk etapta müvekkiline tazminat davası açtım 4-ve 6. maddeler için ayrıca avukata dava açmam gerekirmi yoksa bu görülecek davada bu hususları maddeleride belirteyimmi .
Avukatlar barosu adliyelerdemi oluyor ( ben bu konuyu özellikle 6. madde çok ağırıma gitti yaklaşık 12 13 tane mesleğim gereği terörle mücadele konusunda birçok örgüt le silahlı silahsız çatışmalara girildi detay vermek istemiyorum gözaltı yaptım sorgu yaptım ve hemen hemen hepsinde mahkemelik oldum yargılandım ve beraad ettim halende devam eden davalarım var inanın hiçbir örgüt avukatı bana bu kadar ithamda bulunmadı
Eminimki bu konu ile alakalı pek bi cevap alamayacağım en azından konunun uzmanı avukat arkadaşlardan çünki çok yakın bi arkadaşım hatta kardeşim kendi kurumumda görevli iken avukat oldu allah yolunu açık etsin bana 6. bmadde için bilgi almak istediğimde YA ESKİ DAVADA ÜZERİNE DENK GELMİŞDİR BİLE BİLE SANIK DEMEMİŞTİR YANLIŞLMIK VARDIR DEDİ BENDE HAYIR 12 TANE DEYİNCE SAÇMALAMIŞ O DEDİ PEKİ NE YAPABİLİRİM NERE NASIL ŞİKAYET EDERİM DEDİĞİMDE YA BENDE AVUKATIM ODA AVUKAT YÖNLENDİRMEK ETİK OLMAZ DEDİ evet arkadaşlar durum bu şimdi yorumlarınızı ve yönlendirmelerinizi bekliyorum biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.
Yönetim: Lütfen artık kurallarımıza riayet edin, aynı konuda yeni forumlar açmayın, kurallarımızı ihlal etmeye devam ederseniz üyeliğiniz askıya alınacaktır. Konularınız birleştirilmiştir.
-
Yargıtaydaki dosya ile neden bağlantılı
Herkeze iyi ramazanlar Değerli arkadaşlar Boşanma davam bitti kusurlu bulundum dosya temyizde.Davacı tarafın tarafıma ispat edemediği birçok iddia ve iftiralardan dolayı maddi ve manevi tazminat davası açtım.
Ayrıca 2002 yılında eşim üzerine yaptığım gayrimenkul ile ilgili yarısını temyizdeki dosyamda talep etmiştim ama bi karar çıkmamıştı,açmış olduğum 2. davada bu gayrimenkulün yarısını yine talep ettim ,maddi ve manevi tazminat talebimde var benim sorum şu;2. davamdaki isteklerimin temyizde,olan dosya ile bağlantılı olduğundan, temyiz kararına göre karar verilebileceğinden 3 ay sonraya attı neden o dosya sonucu gelmeden bi karara varılamaz anlamış değilim eğer aydınlatırsanız çok sevinirim.
Yönetim: Uyarılarımızı dikkate almadığınız için üyeliğiniz askıya alınmıştır.