-
Re: Sizce Cumhuriyet mitingi amacına ulaştı mı?
Kullandığım kelime Türkçemizde yerleşmiş deyimlerden birinde geçmektedir.Türkçe bir deyim kullandım diye mi özür dileyeceğim,kimseye saygısızlık etmedim,kimsenin şahsına saldırıda bulunmadım,eğer kullandığım deyim etik değilse atalarımız da hiç etik değiller size göre.Her neyse yöneticiler en doğru kararı vereceklerdir.
Ama madem bu kadar rahatsız oldunuz düzelteyim."Bu bir çiş yarışı ise,buyrun yarıştıralım kim daha uzağa yapacak çişini."Oldu mu?
-
Sayın arıza,senin seviyene inmemi sanıyorum benden beklemiyorsun deyimi kendine yakıştırıyorsan sana kim ne diyebilir tavsiyem günümüz mantığı ile hareket etmen.Ben yinede etik bulmuyor,konuyu yöneticilere havale ediyorum.
-
Size ve katılmadığı halde görüşlerinize saygı gösteren,size daima "siz" diye hitap eden birine "sen" diyerek kendi seviyenizi zaten belli ettiniz.Konuyu kişiselleştirmeyin,... yarıştırma deyimini sizin için değil AKP'liler için kullanmıştım,tarafsız olduğunuzu iddia eden siz neden bu deyimi üzerinize aldınız onu da anlayabilmiş değilim,demek ki tarafsız değilsiniz ve gerçek görüşlerinizi "tarafsızlık" örtüsü ile gizlemektesiniz.Tekrar edeyim ki deyim olayın getirildiği boyut için kullanılmıştır,yasal ve demokratik,Cumhuriyet adına yapılan bir mitinge sahip çıkıp takdir etmek yerine "biz olsaydık 2 kat daha fazla toplanırdık" diyerek olayı siz,biz boyutuna getirenler için en uygun deyim de budur.
-
Sayın Arıza....Arıza çıkartıp durmayın. Sidik yarışı deyim değil İSİMDİR. Önemsiz ve değersiz konularda inatlaşarak birbirinden üstün gelmeye çalışma anlamında kullanılır. Derhal özür dileyiniz. Kendinize bir deyimler sözlüğü alınız. Alamıyorsanız haber verin ben size alayım.... Ber de b.k b.ku kenefte bulur diye bir deyim varki argo deyim kabul edilmekle birlikte kötülüklerle uğraşanların birbirini bulduğu anlamına gelir ki nereden aklıma geldiğini bilmiyorum...
Sayın veezy37.. TDK dahil Antoloji sözlükleri dahil bir çok yerde karşımıza çıkan isim olmasına rağmen deyim olarak algılanan bu sözcük grubunda düzey düşürücü ahlaka aykırı birisine hakaret eden bir durum söz konusu olmadığı halde daha da önemlisi şahsınıza yönelik bir şey olmadığı halde neden alındığınızı şahsım olarak algılayamadım.
Sayın Arıza'nın Eyüp Fatsa'nın sözleri üzerine bunu yazmasını kastediyorsanız tamamen SİZİNLE HEMFİKİRİM. Doğru diyorsunuz buna sidik yarışı denemez. Denmemeli. Buna büyük dangalaklık çam devirme gibi deyimler kullanılır. Çünkü sidik yarışı gerçek anlamıyla ufak erkek çocuklar arasında yapılan saçma bir yarışmaydı, tarihe karıştı anlam olaraksa temelde 'ÖNEMSİZ'VEYA ''DEĞERSİZ'' bir konu olması gerekliliği vardır. Yani kimin haklı olduğu hiç öenm arz etmez. '' İncir çekirdeğini doldurmayan '' karşılığı olabilir.
Ancak burada ÇOK ÖNEMLİ bir konu vardır. Oda LAİK DEMOKRATİK SOSYAL HUKUK DEVLETİNİN TEMEL NİTELİKLERİNİN KORUNMASI AMACIDIR. Tabiiki bu Erdoğan ı bağlamayacak Köşke el sallayıp çıkacak o ayrı o da seçim sisteminin demokrasimize attığı bir garip goldür ki BUNDA EN AZ SUÇLU ERDOĞAN'DIR HATTA SUÇSUZ...Ancak bu yürüyüşe karşı BEN YAPARSAM DAHA KALABALIK YAPARIM gibisinden tartışma açmak veya organizeye girişmek tamamen bir DANGALAKLIK olur ki bu dangalaklığın bedeli Türkiye ye çok pahalıya patlar. Bu düzeye ulaşmış bir siyasetçi böyle konuşuyorsa onun özür dilemesi gerekir bunu yatıştırmaya çalışanların değil...
Kaldıki sayın Fatsa nın böyle bir miting tertip etme telaşında olmasına gerek yok . Nedendir bilinmez bu iktidardan önce ki iktidarda her Cuma sonrası hep aynı Türbanlı ve sakallılar miting yapardı hemde anormal organize bir şekilde... Kendileri organize olamadıklarına göre arkasındaki güçte malumunuzdur...
Bu arada sizede sormak isterim yapılan miting ATATÜRK LAİKLİK VE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMA mitingiydi sayın Fatsa ve onun zihniyetindekiler bu Cumhuriyet altında ne mitingi yapacaklar buna karşı ?????
-
Sayın commodore1tr,açıklamanız için teşekkür ederim ama ben "s.d.k yarışı" değil "s.d.k yarıştırmak" ifadesini kullandım ki bu da isim değil deyimdir.;)
-
Hııı...
Peki sizimi kıracağız. Öyle olsun bakalım. Canın sağ olsun altı üstü yemek ısmarlayacaktınız. Ben ısmarlayayım. Yarına beleş yemek var :)
-
Yemeğin lafı mı olur Sayın commodore1tr,memnuniyetle yemek ısmarlarım size.:)
-
Konunun çıkmaz hale gelmesine vesile olmak istemiyorum.Özetle kendimiz için istemediğimiz bir şeyi başkaları için de istememiz gerekir doğru olan budur.Konunun şahsımla alakalı olmadığını biliyorum.Sitenin saygınlığı açısından etik olmadığını söylüyorum.
-
Sayın . Arıza sizden özür diliyorum . Ankara yolculugunun yorgulugu 15 Nisan günü oğlumun askeri liselere giriş sınavı vardı o günde uykusuz ve yorgundum.
Ankaradaki O Muhtesem kalabalığı görmezden gelen sözde hür basınıda görünce sinirlerim iyice bozolmustu. Dikkat dagınıklgından yorgunluktan
iletileri yanlış deyerlendirip sizi üzdüğüm için sizden ve diyer arkadaslardan da özür diliyorum.
O Ğünün orada atılan ilgiç sloganlar
Türkiye laiktir laik kalacak.
Tayip baksana,kaç kışiyiz saysana
ABD nin imamaı kaça sattın vatanı
Kaç kisiyiz baksana,ampulleri yaksana
Türkiye ayıldı imam bayıldı
Ampulü Çankaya da patlatacağız.
Çankaya yolları şeriata kapalı.
Kelleden cumurbaşkanı olmaz.
Hikmetyar ın önünde oturanlara,terörist başına sayın diyenlere Cumhuriyeti teslim etmeyiz,
16-4-2007 saat 17-58 Tarihli iletimin yönetim tarafından silinmesini rica ediyorum saygılarımla.
-
Sayın Mehmet Emin Sezen,
Bu güne kadarki iletilerinizden algılayabildiğim kadarı ile,
Atışın "arıza"lı olduğunu farkedip gereğini yapacağınızdan emindim.
Bazan böyle arıza'lar olabiliyor.
Bize teklif etmeseler de, sizi de yemeğe götürürler, iş tatlıya bağlanır:o
Esenlikler,
-
Rica ederim Sayın Sezen,olur böyle vakalar :)
Miting neden haber değeri taşımadı diyorduk...
TRT'ye siyah çelenkli protesto
17 Nisan 2007 Salı 14:41
Haber-Sen üyeleri, 14 Nisan'daki ''Cumhuriyet Mitingi''ni canlı yayınlamadığı gerekçesiyle TRT Haber Dairesi Başkanlığı önüne siyah çelenk koydu.
Haber-Sen üyesi bir grup, TRT Haber Dairesi Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak üzere öğle saatlerinde toplandı.
Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Osman Köse, burada yaptığı basın açıklamasında, TRT yöneticilerinin, dünyanın en büyük haber ajanslarının büyük önem verdiği ''Cumhuriyet Mitingi''ni ''habere değer bulmadığını'' ileri sürerek, miting dolayısıyla 3 naklen yayın aracı ve 29 kişinin görevlendirildiğini, ancak miting alanındaki muhabirlerle canlı bağlantı yapılmadığını anlattı.
Buna karşın, miting alanından ve Anıtkabir'den gönderilen görüntülerin kaydedildiğini ifade eden Köse, ''9 saatlik görüntü kaydı niçin yapıldı? Bu kayıtlar nereye gönderildi?'' dedi.
Açıklamaların ardından sendika üyeleri, Haber Dairesi Başkanlığı girişine, üzerinde ''Sansürcü Yönetim İstifa'' yazılı siyah çelenk bıraktılar ve alkışlarla TRT yönetimini protesto ettiler.
www.internethaber.com
Haberde yer verilmeyen ama bir TV'nin ana haber bülteninde izlerken dikkatimi çeken, protestocuların elindeki pankartlara da değinelim.
Tayyip TRT'den elini çek!
TRT
Tayyip'in
Radyosu
Televizyonu Olmayacak...
-
Zannetme ki daim bi şekecesine,
Siz her anırdıkca huu çeker millet.
Alkış beklerken siz eşşekcesine,
Verir hakınızı, yuu çeker millet!!
1948-A.Nesin.
14-NİSAN CUMHURİYET mitingi amacına ulaştı.Bu tarihi yaldızlı sayfalar yazaçak.
Görmüyormusunuz Koca bir ülkenin üzerinde BENİ YIKA YAZIYOR.
Çankaya yı Temiz Tut
Türkiye yi Kirletme!!
-
kesilikle ulaştı... yoksa RTE c.başkanı olmaktan başka türlü vazgeçmezdi..
-
-
Alıntı:
candas1903 rumuzlu üyeden alıntı
hepsi aynı bunların :(
Kimler aynı?
-
29 Nisan Cağlayandaydık. Bu seferde ulaşmadımı.. İnsanlar meydanlara sığmadı. Hala utanıp sıkılmadan bu milletin şehitlerine , analarına, askerine, laikliğe dil uzatıp duruyorlar. Yüzsüzlüğün bu kadarı pes yani. Biz imam mimam istemiyoruz. Lütfen herkes hattini bilsin. Bu millet isterse çok şey yapar. Yerki istesinler . Şu an birileri bu kıvılcımın farkında değillerdir. Ama elbet bunuda başarırız. Türkiye Cumhuriyeti laiktir laik kalacaktır. Bunun için her daim meydanlarda olacağız olmaya devam edeceğiz.
-
Sırada ilk Manisa mitingi var
Ankara'da 14 Nisan'da başlayan, önceki gün İstanbul Çağlayan'da ikincisi gerçekleştirilen cumhuriyet mitingleri, Manisa, Çanakkale ve İzmir'le devam edecek. Mitinglere destek için, ışıklar her gün saat 20.00'de bir dakika söndürülecek...
Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle toplumda başlayan hassasiyet mitinglerle devam ediyor. Yerel gruplar 5 Mayıs'ta TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın memleketi Manisa ile Çanakkale'de miting yapacak. Manisa'daki mitinge Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 95 şubesiyle destek verecek. 13 Mayıs Anneler Günü'nde İzmir'de yapılacak açık hava etkinliğine de Çağlayan'daki mitinge imza atan 9 sivil toplum kuruluşunun...Devamı>>>
-
En güzel tarafı bazılarınca unutturulmaya çalışılan
NE MUTLU TÜRK ÜM DİYENE
Bazılarına anımsatıldı. Onu anladı üst kimlik neymiş.
-
Cumhuriyet Mitingi Çanakkale ve Manisa’da
ÇANAKKALE / MANİSA - Çanakkale’de mitinge katılmak için Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen katılımcılar, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaya başladı. Atatürkçü Düşünce Derneği ile çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen mitingde, yaklaşık 400 polisin görev aldığı...Devamı>>>
http://www.ntv.com.tr/news/265684.jpg
-
Önce Tandoğan Meydanı idi....
Bindirilmiş kıtalar....Tek atımlık kurşun dediler...
Arkadan Çağlayandan kurşun yediler sersemlediler.
Şimdi dört bir yandan kurşun yağıyor....
Bu kadar da bindirmeyin kıtaları canım..
Adamlar ezildi bitti....ne de olsa din kardeşiyiz.
Şimdi sırada İzmir ve Almanya mitingleri var...
Hayırlara vesile olur inşallah........
Esenlikler,
-
Almanya'da "Cumhuriyet Mitingi" düzenlendi
Almanya'nın Duisburg kentinde ''Cumhuriyet Mitingi'' düzenlendi. Duisburg ve çevresindeki Türk derneklerin bir araya gelerek ''Cumhuriyet İnisiyatifi'' adıyla düzenlediği mitinge, Almanya dışında Hollanda ve Belçika gibi ülkelerden de katılım... Devamı>>>
-
Mitingin amacına ulaşıp ulaşmadığı sanırım seçim sonucunda belli olacak.
Mitinglerle ilgili farklı bir yorum için şu linke bakmanızı önereceğim. Bu farklı yorum dinci basından değil, laik olduğunu zannettiğim bir yazardan.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=220388
-
Perihan Hanım'ı ben de zevkle okuyorum ve son zamanlarda okurken nedense bir yergici şairin dörtlüğü aklıma geliyor. Rahmetli şair elbette onu kastederek yazmamıştı Altındağ'ına çıkılan şiirini ama, Perihan Hanım bu makaleleri ile nereye çıkar bir bekleyip görelim...
-
Geçen yine malum bir yabancı kaynak (The Economist) "Türkiye'nin Ruhu İçin Savaş" adlı kapak ve makale yayınladı. Çok güzel bir yazı, sindire sindire okuduk ve öğrendik ki, bu gavurlar Reform hareketini demokrasiyi inşaa etmek için yapmamışlar. Engizisyon, kilise olsaymış dahi demokrasi olurmuş onlarda, e tabi bir yaşımıza daha girdik, şu Avrupa tarihi ne ilginç yahu!!!
The Economist aynen:
“Türkler seçim yapmak zorunda kalırsa demokrasi, laiklikten önemlidir” görüşüne yer verdi. Dergi, “Türkler, Batı’nın ülkelerinin eylemlerindeki etkinliği azaldığına göre (hadi be Allah Allah) , siyasi krizlerini kendileri çözmeli. Bunu yapmanın en iyi yolu da AK Parti’yi yeniden seçerek, ordunun müdahalesini reddetmektir” yorumunu yaptı.
Mesela İngiltere Kral VIII. Hanri, Papa ile siyasi yönden anlaşamazken neden Anglikan kilisesini kurarak ülkesinde reform hareketlerini başlatmış? Anglikan kilisesinin fikirleri neden kabul edilmiş? Anglikanizm neden İngiltere'ye yerleşmiş? Neden Katolik kilisesinin toprakları alınmış? Kilisenin eğitim ve kültür üzerindeki baskısı neden kalkmış bu Reform Hareketleri ile? Neden eğitim laikleşmiş?
diye sorsak İngiliz The Economist ne cevap verir acep? Emin olun harika cevaplar verir, siz de Büyük Britanya bayrağını alır sallamaya başlarsınız. Ama şimdi konu Türkiye, eeee öyle olunca laiklikle demokrasi birbirinin karşıtı olur. Demokrasi diyenler (nasıl antilaik demokrasi olur diye sormayın sakın) laiklerden üstün gelir, değil mi ? Siz ne dersiniz Perihan Hanım!!!
-
Manisa Mitingindeydim...
Bir gün öncesinde şehirde bayrak satışı yasaklanmıştı Manisa'nın AKP li belediye başkanı tarafından,gelincik tarlasını sabote edemediler...Turgutlu Manisa,İzmir Manisa karayolu çeşitli bahanelerle kapatıldı.Buna rağmen meydan doldu taştı,Manisa'yı susturamadılar...Manisa,Arınç'ın memleketi Manisa "Meclis başkanı,Cumhuriyet düşmanı" "Meclis başkanı,Atatürk düşmanı" diye inledi...
Bir TV kanalının görevlisi kalabalığın arasına dalmış röportaj yapmaya çalışıyordu. 85-90 yaşlarında bir nineye yaklaştı,ninenin başında tertemiz bembeyaz tülbenti (!) ve tülbentinin üzerine bağladığı "Atam İzindeyiz!" yazılı kırmızı-beyaz aylı yıldızlı bir bant vardı. Teyze,yanındaki yakınının desteği ile ayakta duruyor,kendisine uzatılan mikrofona konuşuyordu.O kadar coşkuluydu ki,yüzü o kadar güzeldi ki ruhunun güzelliğini de yansıtıyordu adeta... Çok yakında olmadığı için konuşmasını tam olarak anlayamadım,zaten coşkuyla yükselen seslerin arasında onun sesini duymak da imkansızdı.Röportaj bitti ve teyze yakınıyla birlikte sahneye doğru ilerlerken birden önümde belirdi,teyzeyi hemen tuttum dayanamadım,"Hoşgeldin nineciğim,iyi ki geldin nineciğim" diyerek elini öpebildim sadece... Teyze bana döndü ve "Asıl sen hoşgeldin yavrum,sizler hoşgeldiniz,memlekete Cumhuriyete sahip çıktığınız için çok teşekkür ederim,sizler sayesinde UMUTLUYUM bu ülkenin geleceğinden." dedi ve karşılaştığı herkese özellikle de gençlere teşekkür ederek ilerledi kalabalıkta. Öyle heyecanlandım ki anlatamam,şimdi o teyzeden bir fotoğraf karesi kaldı elimde bir de aklıma geldikçe heyecanlandığım,gururlandığım o 3-4 dakika...
Bir ara susadım,etrafta su satan birilerini ararken bir tanesi yanıma doğru yaklaştı.2 şişe su verir misin dediğimde,yanımdan bir el uzandı ve elindeki 2 şişe suyu uzattı."Dur dedi,biz yanımızda bol bol su getirdik,lütfen bunu al..." Dondum kaldım,teşekkür etmeyi bile unutacaktım neredeyse,şaşkınlığımı anlamış olacak ki o beyefendi,gülümsedi,başını hafifçe öne eğdi selam verircesine ve slogan atmaya devam etti...
Hala mı ulaşmadı amacına?!...
-
Dünya ak ve karadan ibaret olmadığı için, mitinglere da "ak" ve "kara" gibi "keskin sirke üslubu" ile yaklaşma taraftarı değilim. Ak ve kara dışında bir çok ton vardır. Sosyal olay ve olguları da bu tavırla analiz etmenin gerekliliğine inanıyorum.
Mitinge katılanların "cumhuriyet elden gidiyor" görüşüne katılmamakla birlikte "çağdaş yaşam tarzlarına müdahale edileceği" şeklindeki kaygılarını da anlayışla karşılıyorum. "Cumhuriyet elden gidiyor" söylemi, bir zamanlar yobazların dillendirdiği "din elden gidiyor" söyleminin öbür uçtaki versiyona benziyor.
Bu memlekette ne din elden gider, ne de Cumhuriyet. Bunları götürmeye kimsenin gücü yetmez. Bu memlektte insanlar büyük çoğunlukla dine saygıldır, dindar olmasa da saygıda kusur etmemeye çalışır, Katı/koyu dinsel kurallarla yönetilen bazı ülkelerden daha çok saygılıdır dine bizim insanımız.
Atatürk'ün bize gösterdiği muasır (çağdaş) medeniyet hedefi yolunda atılan adımlardan da geri dönüş mümkün değildir. Cumhuriyet de artık bizim vazgeçilmez değerlerimiz arasındadır. Bugün çağdaş medeniyeti Batı ülkeleri temsil etmekte iken, mitingteki AB aleyhtarı söylemleri ve sloganları bir çelişki olarak görüyor ve katılmadığımı belirtiyorum.
Mitinglerle ilgili dinci basının karalama ve küçümseme şeklindeki tavrını benimsemediğim gibi, övgücü bazı ulusalcıların yazılarına da katılmıyorum. Nitekim bir çok laik yazar da bu açıdan bakarak yorum yapmaktadır. Laik olduklarında kuşku olmayan ancak eleştirel bir üslupla yaklaşan yazarların görüşlerini önemsiyorum. Bu belki de benim liberal demokrat yapımdan kaynaklanıyor.
Bu konuların uzmanı Eric Hoffer'in "kesin inançlı" dediği tipler gibi davranmak marazi bir davranıştır. Bu marazi davranış siyasi grupların solunda ya da sağında da olabilir, ama özü hep aynı tahammülsüz ruhsal yapıdır.
Farklı renler ve farklı sesler bir zenginliktir ve bunları iyi analiz etmek gerekir.
Daha önce Radikal'de Perihan Mağden'in yazısını (linkini) burada vermiştim. Bazı arkadaşlar çok açık olmasa da bunu eleştirir gibi bir tavra girmişler görünüyor.
Şimdi de laikliğinden kuşku duymadığımı bir başka ekonomist köşe yazarının mitinglerle ilgili yorumunu aşağıdaki linkte görüşlerinize sunuyorum. Belki ulusalcı kardeşler bana yine pençelerini gösterecekler, ama lütfen biraz daha serinkanlı, geniş açılı ve objektif olmaya açlışalım ve ak ve karanın dışındaki farklı tonların varlığını da görmeye çalışalım.
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/07/yazar/ulagay.html
Yine Milliyet'ten mitinglerle ilgili bir haber;belki ilgi çekecektir.
Saygılar.
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/07/son/sonsiy32.asp
-
-
Ben mitinglerden çok haz aldım tek çekincem var. İnşallah olmaz diyorum ama bu sefer olmaz herhalde...
22 Temmuz Yazın ortası mitingdeki gençlerimiz geçen seçim gibi yazpmazlar umarım. Orada LAİK TÜRKİYE diye bağırmanın sorumluluğu var. Oda seçime gidip oyu vermek. Korkum bu gençlerin bu senenin yaz moda şarkısı eşliğinde seçim günü hoplayıp zıplaması seçimi unutması AMAN GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM LAİK TÜRK GENÇLİĞİ lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
-
Bekir COŞKUN bcoskun@hurriyet.com.tr
Göbeğini kaşıyan adam...
O göbeğini kaşır.
Göbeğinin tombik olması ona mutluluk verir, çünkü bu yaşamın tadını çıkarttığı anlamına da gelir.
Ayağını altına alıp oturur.
Elinde bayraklarla yürüyen kadınları görünce "Ne vınaklıyo bunlar len..." diye kızar.
"Haberleri" sevmez.
O "Ti-Vi eğlence programına" bakar.
Dünyada neler olup bittiği konusunda, bildiği tek dış politika yorumu "İngiliz yaman olur" görüşüdür.
Kitap okumaz.
Çok da gerekiyorsa "Bi bakıver kitap ne diyor?" diye sorduğu bir "hoca"sı vardır.
Gazete bilmez.
İlgi duyduğu tek gazete, turşu kavanozlarının altına serdiği geçen senenin gazetesidir.
Liderlerle ilgili en kapsamlı düşüncesi "Müslüman adam", demokrasi ile ilgili tek fikri ise "Çalsın ama iş yapsın"dır.
Sonra göbeğini kaşır...
*
İşte; Tayyip Erdoğan'ın bir anda "Her şey için sandık" derken, güvendiği adamdır o...
Büyük kentlerde her partiden, her yaştan, her meslekten, her görüşten, her kesimden milyonlar meydanlara dökülürken... Eski-şimdiki cumhurbaşkanları, üniversiteler, akademisyenler, yüksek mahkemeler, askerler, sivil demokratik örgütler "endişelerini" dile getirirken... Dünya medyası "Türk halkı siyasi İslam'a dur dedi" kanaatine varırken...
Tayyip Erdoğan'ın güvendiğidir o:
Göbeğini kaşıyan adam...
*
Atatürk'ün kızları al bayraklarla yürürken, bu ülkenin aydınlık yüzlü erkekleri meydanları doldururken, çocuklar annelerinin-babalarının elini tutup yarınlarına şimdiden sahip çıkmaya kalkarken...
Göbeğini kaşıyan adam uzakta bıyık altından güler.
Ve sandık ortaya konulduğunda...
Göbeğini kaşıyan adamın dediği olur.
Çünkü demokrasi, bilinçte aşağı-yukarı eşit insanların rejimidir. Bir toplumun çoğunluğu "göbeğini kaşıyan adam" ise, orada demokrasi olmaz, olamaz...
Tayyip Erdoğan işte ona güvenir:
Göbeğini kaşıyan adama...
3 -5-2007 persembe
-
8-5-2007 Tarihli vatan gazetesi ekonemi sayfasında Bekir Çoşkunun Göbeğini kaşıyan adam yazısından bir bölümü alınarak M.Sururi Tomruk işimli kişi tarafından şu yazı yazılmış.
TÜRKİYE DE SİYASETTE,MEDYADA,
BİLİM DE BUROKRASİDE,
TİCARETTE ÇOK AKILLI İNSANLAR
OLDUĞUNA İNANIYORUM.
Ancak son günlerde artık hiçbirinin Bekir Çoskun kadar akıllı olmadığını düsünmeye başladım.Çünkü hiçbirinin Ğöbeğini kasıyan adam dan haberi yok.
Her kesimden tüm akıllı insanlar tutturdu çözüm seçimde diye.
Bir kaç gün önce televizyonda tesadüfen Yiğit bulut isminde bir konuşmacıyı gözümü kırpmadan 2 saat izledim.
Bu kadar akılı(tabi bana göre) bu kadar sağduyulu ve memleket hayrına bir konusma olamaz.
O da seçimin en sağlıklı sonucu getireceğini ve devlet sınırlarının kedisine emanet edildiği(ben buna hasbel kader diyorum) devlet adamı ABDullah Gül nam şahsı kendisinin de kabul edceğini söylüyor.
Sevgili kardeşim Yiğit Bulut sen akıllı bir adamsın ama sen de ne yazık ki Bekir Coşkun kadar akıllı değilsin.
Seninde Ğöbeğini kaşıyan adam dan haberin yok.
Sen büyük devlet adamı şahsın cumurbaskanlığını edersin ama ben etmem.
Ben Üç Silahşörler in bu saatten sonra devletin tepesinde hiçbir görevde kalmasını iştemem.
Ama Bekir Coşkun un tespiti doğrudur.
Ğöbeğini kaşıyan adam ne yazık ki buna muktedirdir ve onlarda ona oyunuyorlar zaten.
Üç Silahşörler aslında 4 kişiydiler.Atos,Protos,Atamis,Dartanyan.
Suudi eğitim bakanını da katarsak bunlar 4 oluyorlar.
Bunların kafalarındaki Türkiye fotoğtafının ne olduğunu diyerleri bilmese de
TANDOĞAN VE ÇAĞLAYAN mitinlertine katılanlar fert fert biliyorlar.
Yüce Rabbim nasip etmedi ben gidemedim.
Ben onlara TANDOGAN ve ÇAĞLAYAN HACI ları diyorum.
Onlar bence kutsanmış takdis edilmiş insanlar.
Ben idda ediyorum ve Yüce Rabbime inandığım kadar inanıyorum ki bu üç silahşörler bir süre sonra bu ülkede Alexdır Dumans ın Üç Silahşörler i kadar blle hatırlanmayacaklar. Çünkü Türkiye sengisinde de TÜRKLÜK aidiyetinde de samimi değiller.
Sayın başbakan milletim,milletim derken Yekta Günğör Özden i Zülfi Livaneli yi Yiğit Bulut u kastetmiyor.
Onun için bir insan türü var.
Göbeğini kaşıyan adam Onlar ATATÜRK ün makamını ATAÜRK ü sevdikleri için değil orayı katletmek için tecavüz etmek için iştiyorlar.
Kalplerinin tüm derinliklerine kadar ATATÜRK ten nefret ettiklerini biliyorum ve bende bütün kalbimle en az o kadar kedilerinden nefret ediyorum.
Buyursun,şimdi çıksınlar oraya eğer çıkarlarsa da bilsinler ki yine ATATÜRK ten kalan Cumhuriyet mirası ile çıkmış olacaklardır.
M.Sururi Tomruk
-
Cumhuriyet mitingleri işe amacına ulaştı mı ulaşmadı mı kısa vadede etkileri ne olur tartışılır. Ancak Cumhuriyet mitingleri, mitingleri siyasi partilerin tekelinden almıştır. Artık sokağa çıkan kim olursa olsun dediği daha fazla ve kimdir bu diye düşünülmeden, önyargısız dinlenecektir. Onları önemsemeyen, potansiyel terörist olarak algılayan herkes bundan sonra daha dikkatli olmak zorundadır. İktidar kim olursa olsun işi bundan sonra daha zordur. Gücünü keşfeden o milyonlar bu gücü bundan sonra diğer hakları içinde kullanacaklardır. Cumhuriyet mitingleri vatandaşı seçimden seçime hatırlayan siyasi anlayışın sonudur.
-
14 NİSAN VE 29 NİSAN MİTİNGLERİ İLE İLGİLİ ABD VE İNGİLTERE'DEKİ E-HABER KANALLARININ YAYINLADIĞI HABERLERE
İNGİLİZ VE AMERİKALI VATANDAŞLARIN E-YORUMLARI ( 02/05/2007 )
Dünya Türk Halkı'nın cumhuriyet ve laiklik direnişinden ilham alıyor..
Daha önce 14 nisan sonrasında ise, 29 Nisan'da kadınların ve gençlerin çoğunlu oluşturduğu geniş halk kitlelerinin, onurlu ve cesur haykırışı, dünya basınında geniş yer bulurken, dünya halklarının da kendilerini sorgulamalarına neden oldu.
Önemli görsel ve yazılı basın yayın kuruluşlarının internetteki haber sitelerinde yer alan 29 Nisan'daki izleyici yorumları,
Türk halkının kitlesel ve onurlu tercihlerinin, dünya halkalarını derinden etkileyerek, ilham kaynağı olduğunun da adeta bir kanıtı .
İşte bu yorumlardan bazıları.
(Bu görüşler, 29-30 Nisan tarihleri arasında, CBS, USA Today, NY Times, ALJAZZERA, The Independent'ın internet sitelerinde yer alan izleyici görüşlerinden derlenmiştir.)
"If we could just get the Iraqi people to follow the same passion as Turkey, we would be out of there as fast as we could load the planes and ships."
Eğer Iraklılarda, Türklerdeki gibi bir heyecan olsaydı, uçaklarımızı ve gemilerimizi hemen çekmemiz gerekirdi.
"Go Turks! Standing up to the "towel head" regime is impressive and necessary for that reason. Stay modern, and stay in touch with civil liberties! I'm proud of Turkey... they are not chickens!!"
Türkler devam edin. Havlu kafalı rejime karşı duruşunuz hem gerekli hem de etkileyecii ve ilham verici. Modern ve medeni dünyaya olan bağınız konusunda ısrarcı olun. Türkiye ile gurur duymak gerek. Onlar korkak değiller..!!"
"I can only dream of the day when huge numbers of secular Americans demonstrate against the radical Christianists that continue to rule their "god"forsaken country."
Türklerin aksine, Amerika'da milyonlarca insan devletimizi ele geçiren radikal hristaynlar (Bush) aleyhine bir protesto gösterisi düzenleyebileceklerini sadece hayal edebilirim.
"Admire the Turks. Contrary, we had friends in the military stationed in England who say that the "born again" movement within the military ranks right now is "suffocating" them, even though they are devout Christians. Although it isn't written, military wives are "expected" to be a part of this and if not, the implied threat is that their husbands will suffer the consequences. We have to be inspired by Turks. This just isn't right, and seems to be exactly what we are supposed to be fighting against like Turks."
"Türklere saygı duyuyorum. Orada olanların aksine, İngiltere'de orduda görevli arkadaşlarımın "Yeniden doğuş ("evenjalist")" hareketine inanmanın rütbe belirlemesinde etkin olduğunu ve bunaltıcı bir baskı olduğunu biliyorum. Bu kural yazılı olmasa da, ordu mensuplarının "hanımlarından" da aynı yönde davranışlar bekleniyor, aksi takdirde, kocaları için hiç de iyi şeyler olayacağını biliyorlar. Türklerden ilham almalıyız. İngilterede olanlar tek kelimeyle çok yanlış şeyler. Türkler gibi biz de bu baskıcı politikalara karşı çıkmalıyız."
"Very promising for Turkey. Too bad other countries like US and UK don't denounce organized religion in favor of secular leadership. It is better not to forget that the single largest institutional cause of death and torture in human history is organized religion, beginning with christianity."
Türkiye'de olanlar çok ümit verici. Laik devlet yönetimini, organize dinci eğilimlere tercih etmeyen ABD ve İngiltere gibi ülkelerin bu vaziyetlerini açığa çıkarmamaları çok kötü.
İnsanlık tarihinde, organize ve kurumsal cinayet ve işkencelerin Hristiyanlığın başlangıcı ile birlikte oluştuğunu unutmamak gerek.
"Man, I wish we would return to having a "secular" military and government again too.
Religious fanatics are killing our personal freedoms here in America and negatively effecting our military decisions abroad IMO. It's time to get religion out of government & the military and back to being a personal family matter once again in America"
Bizim de laik bir ordu ve devlet yapısına yeninden geri dönmemizi ne kadar çok isterdim.
Dinci radikaller, burada Amerika'da kişisel özgürlüklerimizi ve denizaşırı askeri hareketlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Artık dini hükümetin içinden çıkartmanın zamanı gelmedi mi?
"I am a Catholic, but that doesn't mean that I want a return to the days of Ceasaro-papism.
Likewise, 99% of Turks are Muslim. A secular constitution does not mean that religion is not an important facit of social life. Yet they stand alone in the Moslem world with their support of religious freedom. Isn't it perfect? I think history will prove the wisdom of Turks decision." "
Ben bir katoliğim. Ama bu Sezar-papa rejimine geri dönmek istediğim anlamına gelmez.
%99'u Müslüman olan Türklerin sahip olduğu Laik bir anayasa, dinin sosyal yapı içinde önemini yok varsaymaz. Müslüman dünyada, dini özgürlüklerin önünde bir engel yaratmayarak tek başlarına durabiliyorlar. Bu mükemmel değil mi? Tarih, Türklerin bu kararlığının ne kadar akıllıca olduğunu bir gün kanıtlayacaktır.
"Turkey's struggle is EXACTLY why we fight in IRAQ...they are simply farther down this path...I believe citizens of the US must struggle the same in our homeland...."
"Türkiye'nin mücadelesi, tam olarak Irak'ta uğruna mücadele etmemiz gereken şeydir. Aynı şekilde aynı mücadeleyi Amerikalılar kendi ülkerinde de göstermeliler."
"Good to hear that secular Turks are braver than secular Americans."
Laik Türklerin, Laik Amerikalılardan daha cesur olmalarını duymaktan memnun oldum.
"This shows that people can take care of their own country. Turkey doesn't need American tanks rolling down their streets to take charge, and throw out militant Islamics. Neither does Iraq. Let the people control their own country"
Bu, toplumların kendi kaderlerine sahi çıkabileceklerini göstermiştir.
Türklerin laik ve özgür toplum taleplerini yerine getirmekve radikal dincileri kovmak için Amerikan tanklarına ihtiyacı yok. Bırakın insanlar kendi ülkelerinin geleceğine kendileri karar versinler.
I think the secular Turks are heroic and commendable... of the same spirit as our fore fathers...
Bir zamanlar ülkemizi kuran atalarımız gibi, Laik Türkler hem kahraman hem de övülmeye değer.
"Other Middle Eastern people had better wake up and fight back against Muslims wishing to enslave them." And Americans had better wake up also!
Diğer Ortadoğu ülkelerindeki Müslümanlarda, Türklerden örnek almaları ve ayağa kalkıp savaşmalı. Bu Amerikalılar için de geçerli.
"We are inspired by thousands of woman walking for secular and free society. I wish we could have the same courage and enthusiasm in Algeria."
Binlerce kadının özgür toplum ve laiklik için yürüyüşü bize ilham verdi. Keşke Cezayir'de de sizin gibi cesur ve mücadeleci olabilseydik.
But if secular marchers demonstrated against the people trying to impose a religious government in the United States, they'd be hated by most of the media.
Laikler Amerikalılar dinci hükümetin istifasını istemek için protesto eyleminde bulunsalardı, Amerikan basını onlardan nefret ederdi.
Good for these Turks! It's nice to see reasonable people in the Middle East -- at least they're braver than our own American liberals
Türkler ne iyi bir şey yapmış. Ortadoğu da akıllı ve makul insanlar olduğunu bilmek ne kadar güzel. En azından, Amerikalı liberallerden daha cesur oldukları kesin.
Good job, Turks!
Türkler iyi iş yaptı.
-
Bu aktarımınız için çok teşekkürler Duygu hanım.
Mustafa Kemal'in çocukları bir kez daha dünyaya örnek olabileceklerini gösterdiler.
Özellikle şu ifadeler
Alıntı:
"Türklere saygı duyuyorum. Orada olanların aksine, İngiltere'de orduda görevli arkadaşlarımın "Yeniden doğuş ("evenjalist")" hareketine inanmanın rütbe belirlemesinde etkin olduğunu ve bunaltıcı bir baskı olduğunu biliyorum. Bu kural yazılı olmasa da, ordu mensuplarının "hanımlarından" da aynı yönde davranışlar bekleniyor, aksi takdirde, kocaları için hiç de iyi şeyler olayacağını biliyorlar. Türklerden ilham almalıyız. İngilterede olanlar tek kelimeyle çok yanlış şeyler. Türkler gibi biz de bu baskıcı politikalara karşı çıkmalıyız."
Alıntı:
Türklerin aksine, Amerika'da milyonlarca insan devletimizi ele geçiren radikal hristaynlar (Bush) aleyhine bir protesto gösterisi düzenleyebileceklerini sadece hayal edebilirim.
Yöntemin dünyada da aynı olduğunu göstermek bakımından çok önemli.
Bu hareketleri bir albayrak devriminin başlangıcı kabul ederek bu ulusal mücadeleyi sürdürmeliyiz.
-
Duygu hanım emeğiniz için teşekkür ederim.
-
Buğün izmir cumhuriyet mitinğinde başımda ATAM İZİNDEYİZ sapkam göysümde kanlarla kazanılmış BAYRAĞIM.
GÜNEŞ DOĞDU,AMPUL SÖNDÜ
BİRLEŞTİK GELİYORUZ
ÇILGIN TÜRKLER BURADA
TÜRKÜZ GÜÇLÜYÜZ
ATATÜRKÇÜYÜZ
Yazan pankartımla o çoskuyu yasadım izmire gelen tüm katılımcılara sosuz teşekkürler.
mitingte ampülün isim babası tayfun beyi ve hocam commodore 1tr sayğıyla andık arkadaşlımla.hocam arkadaşlarım sizden bahsedince o ne öyle uzay mekiğimi commondore diye takıldılar espiri ile siz tabiki bilgi hazinesi deyeri biçilmeyen bir incisiniz benim için.
Sayğılarımla
-
Umarım halkımız laikliğe, demokrasiye, sosyal hukuk devletine bundan sonra daha çok sarılır, bu yeni bir başlangıç olur. Bazılarının savunduğu 2. bir Cumhuriyete gerek yok, Atatürk'ün Cumhuriyeti bu ülkenin tüm insanlarına, doğusuna da batısına da yeter de artar, yeter ki bizler bilinçli ve aydın olalım. Önümüzde duran örnek, ülkemizin adım adım götürülmek istendiği nokta bize ders olsun, kısır siyasi çekişmeler, kavgalar, ayrılıklardan bu ülkeye fayda değil zarar gelir. Bunları artık bir kenara bırakıp Atamızın armağanını el birliği ile daha ileriye götürmenin hesaplarını yapalım.
Selamlar,
-
İzmir mitinginde Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'nın yapmış olduğu konuşmadaki özelleştirme alehtarı söylemle ilgili bir köşe yazarının dikkate değer yromunu aşağıdadır;
Mitingler ve emperyalizm
MİTİNG meydanlarındaki milyonlar ve kürsüdeki 'mutat zevat' aynı görüşleri mi paylaşıyor?! Milyonlar CHP ile DSP'nin birleşmesini istiyor. Ama kürsüdeki hatipler Ecevit'in "uluslararası tahkim"i Anayasa'ya koymasına ne diyorlar?! Ekonomi çevrelerine yaptığı açıklamalarda Baykal'ın "küresel sermaye"yi Türkiye'ye çekecekleri yolundaki sözlerini nasıl karşılıyorlar?
Milyonlar ve kürsü hatipleri aynı görüşteler mi?
İzmir mitinginde Sayın Alpaslan Işıklı'nın konuşmasını hayretler içinde dinlerken aklıma bu sorular takıldı!
"İzmir limanı satıldı. Liman artık İzmir'e de Türkiye'ye de kapatıldı!"
Limanın özelleştirilmesini bu sözlerle eleştiriyor ulusalcı 'Sosyalist' Işıklı!
Işıklı'nın bu sözleri muhakkak ki yüksek dozlu bir "ajitasyon" değerine sahiptir. Ama bu çağda Türkiye'yi dünya ekonomisine kapatmayı, izolasyonu, devletçiliği "antiemperyalizm" zanneden bu Üçüncü Dünya ideolojisi modern Türkiye'ye yakışıyor mu?!
Dünyayı görmek!
Mersin limanının özelleştirilmesinde de bu tartışmalar yaşandı. Nasıl bir çağda yaşadığımıza ilişkin birkaç 'liman' rakamı vereceğim.
Özelleştirilmiş ve uluslararası ticarete sonuna kadar açık Singapur limanının işletme cirosu 14 milyar dolar! Devlet ona göre vergi alıyor, ona göre üretim ve ticaret! Ona göre transit liman hizmetlerinin bıraktığı katma değer!
İzmir limanının cirosu ise 103 milyon dolar!
İzmir limanı artık 'dar' geliyor. Kriz yılı 2001'de İzmir limanındaki yükleme boşaltma miktarı 8.5 milyon tonu bulmuyordu, geçen yıl 12 milyon tonu aştı! Yolcu sayısı on kat arttı!
Başka bir sorun, İzmir limanı çamur yığılması sebebiyle 9 metre derinliğe sahip, bu yüzden ağır tonajlı transit gemileri Yunanistan'ın Pire limanına gidiyor; malı, parayı, katma değeri oraya bırakıyor!
Niye özelleştirme vasıtasıyla İzmir limanı Ege'nin en büyük, en kârlı limanlarından biri olmasın?!
Yapma ve işletme!
Sayın Işıklı'nın "İzmir limanı İzmir'e ve Türkiye'ye kapatılacak" sözü tamamen gerçek dışıdır; aksine daha fazla açılacaktır!
49 yıllığına 1.274 milyar dolara iki Türk ve bir yabancı şirketin oluşturduğu konsorsiyuma yapılan özelleştirme ihalesinin şartnamesinde limanın yaklaşık iki misline çıkarılması şartı var... "Tarama" çalışmasıyla milyonlarca ton çamuru temizleyip liman derinliğini 9 metreden 14 metreye çıkarma şartı var! Bunun için 7 yılda yapacakları yatırım kalemleri 560 milyon dolardan fazla!
Liman işletmesini devralıp bu yatırımı yapmazlarsa?! O zaman İzmir'i kârlı bir liman haline getiremezler, kâr da edemezler!
Bu özelleştirme ve yaptırımlarla Türkiye Yunanistan'a, İzmir de Pire'ye karşı rekabet gücü kazanacak! Kapanmayacak, aksine en az iki misli daha fazla açılacak!
Bu bir "yap-işlet-devret" modelidir. "Yapılmasın" ve "işletilmesin" modeli ise koca Sovyet imparatorluğunu batırdı!
Özelleştirmelere teknik eleştiriler elbette yapılmalı. 'Sosyalist' reddiyeler de mümkün ama bu reddiyeleri "Atatürkçülük" diye pazarlamak sadece Atatürk'ün özelleştirmeyi teşvik eden sözlerini görmemek değildir, daha kötüsü, yaşadığımız çağı görmemektir! Türkiye'yi çağın gerisine çekmektir! Hayır, Türkiye Kuzey Kore gibi olmayacaktır; Avrupalı bir ülke gibi olacaktır.
t.akyol@milliyet.com.tr
-
Cumhuriyet mitingleri amacına ulaştı mı?
Evet ulaştı, ulaşmasaydı ne yukarıdaki
ne de aşağıdaki yazı yazılmayacaktı.
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/17/yazar/cemal.html
-
Sayın Bayındır;
Gerçeekten de mitingler amacına ulaştı..
Bu mitingler olmasa Necla Arat'a CHP'den milletvekilliği teklifi gelecek miydi bilmiyorum,ama Necla Arat'la ilgili intihal (bilimsel hırsızlık) iddialarını duymayacaktık. Bu konuda biz üstad olarak Ömer Dinçer'i biliyorduk, ama sırada başkalaları da var;
Mitingler olmasa, sadece değindiğiniz yazılar değil, aşağıdaki yazılar da yazılmayacaktı, bence de amacına ulaştı.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...79&yazarid=131
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...8252&yazarid=3
-
Bu mitinglerin ne gibi bir amacı olabilirdi de ulaştı anlamıyorum.Amacına ulaştı diyenler ne gibi bir amacın gerçekleştiğini yazarlar ise iyi olur.Benim tesbit ettiğim abartılı sayılar dışında bir insan topluluğunun belli yerlerde toplanmasıdır.İnsanlar belli yerlerde toplandığı içinde toplanma amacı gerçekleşmiştir.Başkaca bir netice olmamıştır.Türkiyede ve dünyada çok çeşitli konular için insanlar toplanmaktadır zaten.Kimsede bu insanların toplanamayacağını inkar etmediği için toplanma gayesi gerçekleşmiştir.Bunun dışında kimse kimsenin beynindeki düşünceleri yada inandığı değerleri değiştirememiştir.