-
Cevap: TC Kimlik numarasından tüm kimlik bilgileri öğrenilebilir mi?
Alıntı:
Süleyman Mücahit Narlı rumuzlu üyeden alıntı
Kimlik bilgilerinin 3. şahısların eline geçmesi durumunda bilgileri ele geçirilen kişinin hukuki sonuçlara maruz kalacağını sanmıyorum ama sonuç olarak bunlar kişisel veri ve gizli tutulması gerekmektedir. Ele geçirilmesi ve/veya paylaşılması suç teşkil eder.
Benim bilgilerim Ziraat Bankası tarafından paylaşıldı, bunu şikayet ettiğimde "Paylaşılması falanca kanuna göre yasaktır" dışında cevap almayı başaramadım henüz. Bimer'i de denememe rağmen...
-
Cevap: Re: TC Kimlik numarasından kimlik bilgileri öğrenilebilir mi?
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Öğrenemezsiniz. Bu husus, kimlik hırsızlığına yol açabilir.
https://kpsbasvuru.nvi.gov.tr/KpsNedir.aspx
Yukarıdaki linke göre; kamu ve ya tüzel kişiler (ya da nüfus müdürlüğünde tanıdığı olan herkes) benim tüm bilgilerime ulaşabiliyor. Ben bazı bilgilerimin, nüfus müdürlüklerince bile, görülememesini istiyorum. Bunun için ne yapabilirim. Çok sıkıntılı bir dönem yaşamak üzereyim. Yol gösterirseniz sevinirim.
-
Belediye otobüs kartları sistemlerinde değişiklikler yaptı. Yeni kart çıkartmak isteyenlerdende Nüfus cüzdan forokopisi istedi. Yan taraftaki fotokopicide bile sıra vardı.Burada binlerce kişi kimlik fotokopileri çektirdiler. Yeni nesil forokopilerde çekilen evrakı kaydetme özelliği var. Buyrun size kimlik bilgilerinin ele geçirme yöntemi.
-
Bilgilerimin görünmesini engellemenin herhangi bir yolu var mı?
-
Alıntı:
winstone rumuzlu üyeden alıntı
Bilgilerimin görünmesini engellemenin herhangi bir yolu var mı?
Kanunen yetki verilmiş kişiler görebilir. Bilgilerinizin nüfusta dahi gözükmemesini istemek abest değilmi?
-
Neden abes olsun ki? Nüfusta görünmesin değil, iznim ya da mahkeme kararı olmadan nüfus müdürü bile bilgilerime ulaşamasın. bunu istemek neden abes olsun?
-
Digital çağdayız. Gittiğiniz, girdiğiniz her yerde iz bırakıyorsunuz. Bu isteğiniz gerçekci değil.
-
İmza bırakmak ayrı bir konu, bildiğiniz için mi yazıyorsunuz anlayamadım? Vukuatlı nüfus kayıt bilgilerimin sadece izinle görülebilmesini istiyorum, böyle bir şey mümkün mü? Bunu sağlamanın bir yolu var mı öğrenmek istiyorum.
-
Bu linteki kanuna göre değil nüfus müdürü, Nüfus müdüründen hariç herkes bunu görebiliyor.:)
http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5490.html
Siz evlenme boşanma vs gibi bir durumun görülmesini istemiyorsunuz anladığım kadarıyla.
-
Evet ve bunun için kanuni bir yol olması gerekiyor diye umut ediyorum.
-
Konuyu biradaha açarsanız daha fazla görüş bildiren olabilir. Kimlik değiştirme Kadına şiddet, Evlatlık verilen çocuklar ile ilgili gizlilik kararları olabiliyor sanırım ama hiçkimsenin ulaşamacağı bir bilginiz olamaz. Nüfustan birinin sizinle ilgili bir bilgiyi bir başkasına verildiğini öğrenirseniz savcılığa suç duyurusunda bulunursunuz. Nüfus müdürlüğünde sizinle ilgili kim sorgulama yaptıysa görülür.
-
İsteğinizin gerçekleşme şansı yok,
her türlü nufus hareketi nufus kayıtlarına geçmek zorunda.
alacak olduğunuz veya ailenizden birinin alacak olduğu vukuatlı nufus kaydında evlendiğinizin kaydı görülür.
Anne babanız veya eşiniz, sizin vukuatlı nüfus kaydınızı alabilir.
-
Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
-
Benim bir sorum olacak arkadaşlar;GBT sorgulamasından kişinin boşanma kararı çıkarmı...
-
Genel Bil Taraması , jandarma ve emniyet müdürlüğünün suç kayıtlarının bulunduğu ortamdır.
Boşanmak suç olmadığından GBT de çıkmaz, ama aile bireylerinizden herhangi birinin alacağı vukuatlı nufus kayıt örneğinde görülür.
-
ya tc no kötu insanların eline geçtimi gerçekten kötu şeyler yapıyorlar bu konuda dikkat ve dikkatli olmaktır
-
Bu konuda mutlaka resmi bir işlem vardır. Yoksa her önüne gelen her işlemi yapacak değildir.
-
konu hakkında daha detaylı bilgiyi benden alabilirsiniz.
-
Daha detaylı bilgiyi alalım o zaman buyrun yazın.
-
özelden mesaj yoluyla bilgi vermem daha uygun olur üstadım.
-
Alıntı:
tolgakagnici rumuzlu üyeden alıntı
özelden mesaj yoluyla bilgi vermem daha uygun olur üstadım.
sn.tolgakagnici,
bir kez daha hatırlatmak isterim,
özel mesajlaşma yoluyla paylaşıma devam ettiğinizde, üyeliğinize son verilecektir. Bilginize
-
merhaba
ben sayfada yeniyim o yüzden başlık altında sorduğumu düşünüyorum ama yanlış şekilde ilerliyorsam şimdiden özür dilerim.
sorum şu, uyap vatandaş portalda şu an açık davalarımı görebiliyorum ancak geçmişteki boşanma davamı görmüyorum
sadece tc kimlik numaramla uyap avukat portala giren bir avukat benden farklı ya da fazla hangi bilgilerime ulaşabilir?
şimdiden teşekkür ediyorum
-
Avukatlar taraf oldukları davaları dosyaları görebiliyor.
-
Konuyu açan şahısa cevabım; Evet öğrenilebilir ancak bu illegal bir işlemdir.
-
Alıntı:
dseam13 rumuzlu üyeden alıntı
Ne yapmak gerekir ayni problemlerle ilgili
Kendinizin taraf olduğu eski davalar ve süren davalar hakkında daha ayrıntılı bilgiyi kastediyorsanız, "elektronik imza" almalısınız. Bu durumda UYAP sitesinden tüm dosyalarn içeriklerini görebilirsiniz.
-
-
Alıntı:
CadalozKiz rumuzlu üyeden alıntı
saçma gerçekden
Saçma olan nedir?
-
arkadaşlar kolay gelsin benim sormak istediğim bir avukat veya savcı yahut bir polis tc kimlik no ile birinin eğitim bilgilerini sorgulayabilir mi?
-
Peki kişi borçlu ise elimizde ismi telefon numarası ve eski (satmış olduğu) evinin adresi varsa ne yapılabilir?
-
Alıntı:
dryolcu rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar kolay gelsin benim sormak istediğim bir avukat veya savcı yahut bir polis tc kimlik no ile birinin eğitim bilgilerini sorgulayabilir mi?
Uyap sisteminde sorgulama yapıldığında görülüyor.
-
slm
70 yaşına girmiş kanser hastası bir insan evlenerek 4 kız cocugunun miras yoluyla ellerine geçmesi gereken malları yeme hibe veya satış yapabilirmi? yasal mirascıları ne yapabilirler?
-
İzlemekten başka hiçbirşey yapamazlar. Kendisine ait olan bir şeyi satmak için yasal mirasçısından izin alacak değil . tabiki akli dengesi yerinde olmadıgına dair bir rapor yoksa..
-
Kütük değiştirebilirmiyiz
-
Bu forumda ve bazı diğer forum ya da sitelerde üye olurken T.C. Kimlik numarası istenmekte ve bu bilgilerin 3. şahısların eline geçmeyeceği ve sadece site yöneticilerinin görebileceği belirtilmekte. Site yöneticisinin ulaşabildiği bir bilgiye hacker adını verdiğimiz kişilerinde bir şekilde ulaşabilmesi mümkün sanırım. Bu durumda bir sorun olması halinde sorumluluk kime ait oluyor?
-
T.C. Kimlik numaraları internette geziyor. Artık eskisi gibi gizlilik kalmadığını düşünüyorum. Sunucu romanya'dan İzlanda dan 50 milyon kişinin T.c. kimlik numarasını yayınlandı Kişisel veriyi koruma görevi devletin değil mi konusu geçmişken söyleyeyim dedim
-
Alıntı:
doganayweb rumuzlu üyeden alıntı
Bu forumda ve bazı diğer forum ya da sitelerde üye olurken T.C. Kimlik numarası istenmekte ve bu bilgilerin 3. şahısların eline geçmeyeceği ve sadece site yöneticilerinin görebileceği belirtilmekte. Site yöneticisinin ulaşabildiği bir bilgiye hacker adını verdiğimiz kişilerinde bir şekilde ulaşabilmesi mümkün sanırım. Bu durumda bir sorun olması halinde sorumluluk kime ait oluyor?
Tabiiki Tayyip sorumlu oluyo.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kaydınız bulunduğu nüfus müdürlüğüne kimliğinizle birlikte başvurup vukuatlı nüfus kaydı talep ederseniz,nüfus kaydınızla ilgili istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.
günün birinde ben evlenmek istedim, almanya benden türkiye tarafından verilmiş "tam vukuatlı nüfus kayıt örneği" istedi. imkanı yok alamadım...medeni türk kanunları müsade etmiyormuş almanya'nın kardeşlerim ve anne babam hakkında bilgi edinmesine. yani t.c. beni bekar kalmaya zorluyor, çünkü almanya diyor "o kağıdı istiyorum yoksa evlendirmem seni". iki tane konsoloslukta bozuştuk...vermediler. bende t.c. bakanlığına şikayetçi oldum. derken bir akşam üstü beni konsolosluk aradı birde bana sitem etti "bakanlığı aramışsınız...geliniz, size o kağıdı vereceğiz". bende konsolosluğun "bakanlığı aramışsınız" diyerek bana sitem etmesine kızdığım için dedim "o kağıdı alabilmek için bir kaç defa iş yerinden izin aldım, benzin yaktım, bir daha izin istemek için yüzüm yok artık, bence en iyisi siz bana kağıdı getirin". konsolosluk bana sordu ne Zaman paydos yapıyorsunuz diye bende Saat 17:30 dedim, konsolosluk teklif etti "saat 19da gelebilirmisiniz (aramız 20 km), sizin için kapıyı açık tutacağız, gelince Telefon edin". gittim, kapı tabiki kapalı, Telefon ettim, kapı hemen açıldı ve kağıt bana verildi.
birde kağıt imzaladım....kanuna ters olduğunu bilerek bu kağıdı sorumluluğu bana ait olmak üzere aldım...
ama benim evleneceğim bayandanda aynı kağıt istendi, o türkiye'de gitti nüfus dairesine hiç bir dert yaşamadan aldı çıktı gitti.
-
Her türlü suistimale açık
-
2008den bu yana neler değişti
-
TC numaramız ile soy ağacımızı çıkarabilirmiyiz?