-
Re: Tehlikenin farkında mısınız?
[QUOTE=hoyuk;94558]
birde avukat hanim rica ederim akpartiyi secmeyenlere catlayin demiyorum yanlis anlasilmis millet akpartiyi secti ya ve chp yi haliyle halkin sectikleri sececekler buna riza gostermeyenlere catlayin diyorum yani milletin iradesine saygi gostermeyip itiraz edenlere catlayin diyorum su anda milletin sectigi bir millet meclisi var milletin iradesi ile secilen cumhurbaskaninida t.b.m.m. sececek demi yanlis bilmiyorsam o halde korkumuz neden milletin iradesine sectiklerine neden guvenmeyelim
QUOTE]
Sayın Hoyuk
Bilmiyorum kaç yaşındasınız.Catlayın kelimesini yıllardır duymamıştım. Kullandığınız cümleler çok gereksiz ve yersiz. Bence etraflıca 0n düşünün bir yazın.
-
Sayın Höyük ;
Siz ya bizle dalga geçiyorsunuz yada cidden hiç bir şeyden haberiniz yok. Bunun başka bir seçeneğide yok.
İmla bilgisi ile Türkçe bilgisini bile karıştırdığınıza göre ikinci seçenek daha ağır basıyor aslında. Bilmem farkında mısınız ? Ama Avrupa ülkelerinde de özel isimler büyük harfle başlar Atatürk atarütk değil... Aynı şekilde Paragraf başlarındaki ilk harf ve noktadan sonra ki ilk harfin büyük olması gerektiği gibi..
Tarih sıfır demiştik yanlış demişiz eksilerde dolaşıyorsunuz ki normaldir başka türlü Erdoğan ı sevme şansınız olmazdı... Atatürk Başbakanlık hiç yapmadı aynı Atatürk 15 sene süren Cumhurbaşkanlığı süresinde bir kere bile yurt dışına çıkmadı gerek bile duymadı ama herkes huzuruna geldi karşılıklı saygı ve anlayış içerisinde.. O zaman hiç kimse bizimki daha DAYI vay AYAK AYAK SÜTÜNE ATTI kaygısı taşımıyordu ve gerçekten NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE anlaşılıyordu. Tayyip efendi ise karıştırma zamanları haricinde Türkiye ye uğramıyor ve 23 senenin toplamından daha fazla Yurt dışına çıktım diye hava atıyor. Çıkıp girişimlerde bulunmuş. Sonuş ne belli değil pardon belli AB den şutlanma, inandırıcı devlet olma özelliğini yitirme, 1. sınıf devlet görülmeme , müstemleke gibi davranılma, fersah fersah ülke topraklarının satılması yani otursaymış oturduğu yerde bu kadar zarar veremezmiş..
Bir kere daha söylüyorum Kur'an -ı Kerim de öyle bir ayet yok. Olmasıda zaten mantıklı değil. Mahremiyet in saç olduğunu iddia etmek gerçek dünyanın dışında yaşamak demektir. Her cümlenizin sonundakurduğunuz ALLAH HAYIRLISI NEYSE ONU VERSİN cümleniz aynı zihniyette olanların dini kullanıp Allah ve Kur'an ı sömürüp durmalarından dolayı olsa gerek ALLAH HAYIR DEĞİL ŞER VERDİ VE BELA OLARAK BAŞIMIZA BU HÜKÜMETİ SARDI. Bu seferde gerçek dinle din bezirganlarını anlamazsak ne yapar bilemem...
Şehitlik mertebesi islam inancına göre en yüce mertebedir ve mekanları cennettir. Müslüman olan kişiler buna böyle inanır. Şehitkanlarıyla sulanmış bir toprakta başbakanlık yapan zat ı muhterem hali hazırda şehit verdiğimiz bu günlerde şehitlerden KELLE diye söz etme CÜRETİNİ gösteriyorsa aslında onun inancınında nasıl bir inanç olduğunun en güzel göstergesidir bu. Erdoğan efendi dindar değil DİN BEZİRGANIDIR. Çünkü ömrünün sonuna yetecek kadar dini hata yapmıştır. Halada yapmaktadır. Bu ayıptır günahtır. Bunlarıda görmeyene kör derler en azından çok saf....
Tayyip efendiden iyi başbakan arıyorsanız çıkın karşınıza ilk çıkanı yakalayıp getirin inanın bu kadar zarar veremez< bir topluma bir dine bir ulusa bir ülkeye..
Tayyip efendi şiir okumaktan yatmadı şiir okumaktan limse hapis yatmaz yatsaydı tüm ilk okul çocukları hapishanelerde okumaya devam ederdi. Senin sevgili Tayyip efendin kendisiyle çok ilgisiz bir yerde 'bölücülük'' suçundan ceza aldı halkı bir birine karşı kışkırtmaktan yani. Yazmıştım ama sanırım gözünüzden kaçtı....
-
-
Afişteki kırmızı zeminin de yan gelip yatamayan insanların döktükleri kandan oluştuğunu belirtelim de "kelle" hesabı yapmaktan imtina etsin birileri ...
-
AKP nin bu yürüyüşten ödü kopuyor haydin hep birlikte yürüyelim. Demokrasiyi kendisinin sanan RTE ye gösterelim neyin ne olduğunu. Kesinlikle ciddi engellemeler olacak geçen hafta Melih Gökçek elinden geleni yaptı engellemek için gene kalabalıktı ama bu sefer milyonlar olmalı milyonlar...
RTE bu yürüyüşe katılanlardan halk nefret ediyor buyurmuş yürüyen kim ki ? Halkın ta kendisi olacak Kasımpaşa eşrafından Recep efendi...
Sen yat kalk CHP ye dua et özellikle de Baykal a sayesinde nereden nereye geldin hala seni itekliyor yaaa onada helal olsun...
-
Pencerelerinize, balkonlarınıza Türk Bayrağı asmayı unutmayın !
-
Keşke Ankara'da olsaydınız, kırmızı birer tişört giyerdik, üzerinde kırmızı zemine en çok yakışan ay ve yıldız, ve arkasında Hukuki.net . Ne güzel olurdu, Hukuki.net ailesinin de Cumhuriyete sahip çıkışını gösterirdik cümle aleme. ;)
-
Millet iradesiyle görev yapmayanlara kişilerin güvenmesi yeterli olmaz. Bu seçimlerin hepsi takiyye. Tarih yazacaktır.Uzayda yaşamayanlar gidişatı görüyor.Hele cumhuriyetin, demokrasinin nimetlerini kullanarak bunları yapanlar hiç te güvenilecek kişiler değildir.
TC.' ni bu dururma düşüren bu hallere getirenlerin bu ülkede yaşamayı kendilerine hak görmesini kınıyorum.
Tehlikenin farkında olmayan vatandaşlara, yargıya duyurulur.
-
"Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil " ifadesini yargı için düşünüyorum. Ne dersiniz?
Bu ülkede tüm sorunların baş sebebi yargının işlememesi, yerinde ve zamanında müdahele etmemesi ve yasamanın Anayasa'ya aykırı yasaları uygulamaya koymasına ses çıkarmaması olarak görüyorum ve düşünüyorum.
Yargının mevcut durumu, herkes tarafından biliniyor, yetkililer dile getiriyor. Savunulacak hiçbirşey kalmadı, yok artık.
Yargının bu durumu, ülkeye ve topluma karşı sorumsuzluk, görevi ihmal suçudur. Toplum savunmasız bırakılmıştır. Bireysel sorunlarda yargıya işi düşenin hali içler acısıdır.
Yargının hali, toplum kendi çare üretsin anlayışındadır. Toplumsal suçları görmezden gelen yargı kişiye ceza kesemez. Hak ihlalleri yaşıyoruz. İlle de sizin de mi başınıza gelmesi gerekir?
İktidar, hukuk devleti ve demokrasiyi istememekte, tramvay görmekte.İstedikleri durakta inecekler. Mecelleden gidiyorlar. Bas bas bağırıyorlar.
Yargı kapıcı mehmet ağayla, vatandaş Hasan'a örgütlü suçtan ceza kesmeyi bıraksında, gerçek suç örgütü/çete ülkeyi satanlarla uğraşsın.
Yargı bu çete/örgüt kamu yapılanmasına çözüm olamıyorsa, bir yol bulamıyorsa, bir yol açamıyorsa, yoldan çekilsin. Varmış gibi görünmesin.
Siz ne düşünüyorsunuz?
-
Yasama,kanun yapar.
Yürütme,yürütür,uygular.
Yargı,kanunu uygular,karar verir.
Hukukçu değilim ama bunu taaa ilkokullarda bile öğretirler.
Sizce hangisinin çekilmesi gerekir?Çıkarılan abuk subuk kanunlarla yürütmenin ve yargının önünü tıkayanların çekilmesi gerekmez mi?Rumuzunuz hukuk ve adalet ama,hukukun üstünlüğüne olan inancınız bu mudur?Yargı çekilirse ülke nasıl bir karmaşa ortamına,kaosa sürüklenir hiç düşündünüz mü?
Çok yanlış düşünüyorsunuz kanımca...
-
Alıntı:
hukuk ve adalet rumuzlu üyeden alıntı
Millet iradesiyle görev yapmayanlara kişilerin güvenmesi yeterli olmaz. Bu seçimlerin hepsi takiyye. Tarih yazacaktır.Uzayda yaşamayanlar gidişatı görüyor.Hele cumhuriyetin, demokrasinin nimetlerini kullanarak bunları yapanlar hiç te güvenilecek kişiler değildir.
TC.' ni bu dururma düşüren bu hallere getirenlerin bu ülkede yaşamayı kendilerine hak görmesini kınıyorum.
Tehlikenin farkında olmayan vatandaşlara, yargıya duyurulur.
????????????
ALLAH ISLAH ETSİN
-
Bu forumda dikkatimi çeken bazı hususların maddi hata içerdiğini düşünüyorum. Niyetim tartışma konularına girmeden bu hususlara değinmek.
Belirtmek istediğim ilk husus, Bülent Arınç'ın, Menemen'de Kubilay'ı şehit eden şeyhin torunu olduğu iddiasıdır. Bu bilgi internette dolaşıyor, ama doğrulanmış ve kanıtlanmış bir bilgi değildir. Zaten Bülent Arınç'ın babasının assubay olduğu düşünülürse bu bilginin doğru olmama ihtimali artmaktadır. Bu konuda net bilgisi olan varsa paylaşmak isterim. Ama dedikoduya dayalı iftira olma ihtimalini düşünerek ihtiyatlı yaklaşmak gerekir diye düşünüyorum.
İlinci iddia ise, Recep Tayyip Erdoğan'ın "Atatürk'e hakaret"ten mahkum olduğu" iddiasıdır. Sanıyorum bir başka mahkumiyet ile karıştırılıyor, ya da benim bilmediğim başka bir mahkumiyet var. Bildiğim kadarı ile R.T. Erdoğan, Atatürk'e hakaretten değil, okuduğu şiirin "minareler süngümüz" gibi kışkırtıcı ifadeler içerdiği için "haklı kin ve düşmanlık duyguları ile kışkırtmak" eyleminden mahkum olmuştu.
Yanlış anlaşılmaları önlemek için bu açıklamaları gerekli gördüm. İddia sahipleri iddialarını kanıtlayıcı bilgi sunarlarsa memnum olurum. Adı geçen şahısların avukatı olmadığımı, sadece doğruların bilinmesini ve bulunmasını isteyen biri olarak bunları yazdım. Saygılar.
-
Ben Bülent Arınç la ilgili olan dedesinin olayı hakkında çok düşündüm. Soy ağaçları keşişsede gerek babasının durumundan gerek o zamanki kütük işlemlerinin iç içeliğinden emin olamadım. Her nekadar olaylar vekişiler çakışsada iki faktörü göz önünde tuttum o zaman ki nüfus azlığını ve eğer bu bir karalama iftira kampanyası ise bir şekilde incelenip yazılacağından bu olayların olmasının normal olması. Bundan dolayı çok ciddiye alıp dillendirmedim amcak ne zaman ki bu soru Bülent Arınç a direk soruldu oda geçmişi karıştırmakla bir yere varılmaz gibisinden oldu/olmadı doğru/yanlış diye bir yanıt vermedi. Doğru olma olasılığı çok ama çok fazla gözümde arttı. Hatta bir konuşmasında gene bu konu gündeme getirildiğinde 'geçmişte yapılmış hatalardan dolayı sorumlu tutulmam ne kadar yanlış '' gbi bir ifadeside var. Bütün bunları üst üste koyduğumda amlatılan olayın doğru olduğu yönünde bir intiba oluştu bende ondan sonrada bende gündeme getirdim hatta sitede bu konuda Kubilay olayınada atıf yaparak yazı yazdım. Kendisine iki kere ısrarla sorulmasına karşılık bir net sayılacak yanıt vermemesi hatta tam tersine olmuş olabileceğine dair konuşması benim bildiğim tek net olay...
Tayyip Erdoğan hakkında ben öyle bir iddia duymadım. Forumlarda da cezasının ne olduğunu açıkça yazdım. Amcak '' 10 kasımda ayakta dikilmek anlamsız'' ve benzeri sözlerinin Atatürk e saygısızlık olarak nitelendiğini bazı çevrelerden duydum.
-
Demokrasilerde en önemli ve birinci sırada gelen kurum meclislerdir. Türkiye Cumhuriyetin de de en önemli ve en büyük kurum TBMM'dir. Bu kurumdan daha üstte olan veya daha çok yetkilere sahip herhangi bir kurum veya devlet organından söz etmek mümkün değildir. Çünkü meclisi oluşturan da halkın kendisidir ve egemenlik kayıtsı şartsız halkındır, milletindir. Meclis, halkın seçtiği temsilcilerden oluşmaktadır. Millet iradesinden daha üstün bir iradeden söz etmek mümkün olmadığından meclisin almış olduğu veya alacağı her karar kayıtsız şartsız kabul edilmelidir. Meclisin almış olduğu karar, milletin almış olduğu karar demektir.
-
Alıntı:
karaklat rumuzlu üyeden alıntı
Demokrasilerde en önemli ve birinci sırada gelen kurum meclislerdir. Türkiye Cumhuriyetin de de en önemli ve en büyük kurum TBMM'dir. Bu kurumdan daha üstte olan veya daha çok yetkilere sahip herhangi bir kurum veya devlet organından söz etmek mümkün değildir. Çünkü meclisi oluşturan da halkın kendisidir ve egemenlik kayıtsı şartsız halkındır, milletindir. Meclis, halkın seçtiği temsilcilerden oluşmaktadır. Millet iradesinden daha üstün bir iradeden söz etmek mümkün olmadığından meclisin almış olduğu veya alacağı her karar kayıtsız şartsız kabul edilmelidir. Meclisin almış olduğu karar, milletin almış olduğu karar demektir.
Çok haklısınız, ancak eğer bu meclis % 3o luk bir oy ile %100'e tahakküm etmeye kalkarsa buna demokrasi veya halk iradesi denilebilir mi?
-
Elbette yüzde yüz adalet sağlamak mümkün olamamaktadır. Yüzde 60 la yüzde 100'e hükmedilseydi yine de adaletsizlik olacaktı.Ancak parlementer sistemlerde meclisler kurum olarak kalıcı iken onu oluşturan parçalar değişir olarak geçicidirler. ve bu da temsilde adaleti sağlamakta en azından içinde bulunduğumuz çağda ancak bu aşamaya gelinmiştir ve bu aşamanın da insanlık adına hiçbişey ifade etmediğini söylemek ve bu durumu küçümsemek benim kanaatime göre iyi niyeti ifade etmez.
-
Alıntı:
karaklat rumuzlu üyeden alıntı
Tam doğru olmamakla birlikte kötü niyetli bir yaklaşım dahi olsa ( yazan kişiye göre değişir çünkü amaç ) doğruya oldukça yakın bir tanım. Tabiiiki demokrasilerde diye tamamını kapsatmazsak...
ABD de de meclis var ama başkanlık sistemi olduğu için başkanın tüm kararları veto etme hakkı bulunmakta en son Irak örneğinde olduğu gibi , bu tanım doğruysa ABD demokrasiyle yönetilmeyen bir ülke...
80 Öncesinde bir de senato vardı hatta Cumhurbaşkanlığına Senato başkanı vekalet ederdi....
Demokrasilerin temeli Meclis değildir. Meclis demokrasinin en büyük saygın olması gereken kurumudur. Ondan dolayı yasama ve bizimgibi meclislerde yürütmede hemen hemen aynı çatı altında toplanır.
Ancak temel kurum ve uygulama ANAYASADIR. Bir çok yazımda dediğim gibi kaynağını anayasadan almayan hiç bir kurum olamaz buna TBMM de dahildir. Bundan dolayıdır ki çerçeveler ve koruma anayasa ile güvence altına alınmaktadır. Öeneğin meclis yargıya müdahale edemez etmemelidir yasama olarak kanunlar çıkartmak görevi bunu uygulamak bağımsız mahkemelerin görevi yargıdan kaçmakta maalesef bizim milletvekillerinin görevi haline gelmiş bir garip uygulamadır.
Sayın karaklat'ın amacı sanki meclisi yüceltmek değilde AKP nin uygulamaya çalıştığı hukuksuzluğu meclis çatısı altında olduğundan meşrulaştırma gayreti kokmaktadır. Yanlış anlamışta olabilirim. Ancak mecliste anayasal çerçeve içinde hareket etmek zorundadır bu asla unutulmamalıdır. ANAYASANIN ÇİZDİĞİ ÇERÇEVE İÇERİSİNDE TBMM Sİ EN ÜST KURUMDUR.
TBMM si mümkün değil ama ( En azından meclis başkanı oy kullanamayacak ) 550 milletvekili ile karar alsa olmayacak kararlar var. Hatta hatta kendi troyalarından birisi de cumhurbaşkanı olsa o da onaylasa resmi gazetede yayımlandsa bile olmayacak kararlar... Şimdi sayın karaklat olmaz ''Millet iradesinden daha üstün bir iradeden söz etmek mümkün olmadığından meclisin almış olduğu veya alacağı her karar kayıtsız şartsız kabul edilmelidir.'' diye tekrar edecek ama...
I. Devletin şekli
MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
Bunları meclis bile değiştiremez değiştirmesini teklif dahi edemez. O zaman ne olur ? Rejim sorunu çıkar , Çıkarsa ne olur ? Allah göstermesin... Yol yakınken dönelim ... hadi hadi dönelim...
-
bu konu hakkında hiçbirşey söylemek istemiyorum. ama bildiğim tek şey var, artık Türkiye'de birşeyi çürütmek istiyorsanız onu var gücünüzle savunmanız yeterli,
SAYGILARIMLA...
-
İnadına ATATÜRK!
İnadına CUMHURİYET!
İnadına LAİKLİK!
"Adalet mülkün temelidir" anlayışına göre varlığını koruyabilir. Tüm inancım bu temeller üstüne oturmuştur. Sonuna kadar savunucusuyum.
Ancak, bu temellerin yok olduğunu göre göre varsaymak sonumuzu getiriyor. Tepkim, bu gidişata dur demek.Sorun gizlenerek yok varsayılarak çözümlenemez. Önce görelim, sorun vardır diyebilelim ki çözüm için çaba olsun.
-
Aşağıda okuyacağınız metin, metin,
Günümüzün Başbakanı, deri değiştirir Günümüzün Başbakanı, deri değiştirir
gibi gömlek değiştiren Recep Recep Tayyip Tayyip Erdoğan’ın, Erdoğan’ın,
Henüz 1980’li yıllarda “ “Atatürk aleyhine etmiş olduğu
yemin””dir. dir.
Bu metin Trabzon Tire Askeri Arşivi’nde mevcuttur.
Ayrıca aşağıda okuyacağınız metnin aynısını: www.oytrabzon.com sitesi, politika bölümü Tarhan Taykut’un Thazırladığı
“Tayyib Erdoğan Yemini” “Tayyib Erdoğan Yemini”
adlı makalesinden aynen takip adlı makalesinden aynen takip
edebilirsiniz.
edebilirsiniz.
"Ben Muhammed Müslüman ümmetindenim. "Ben Muhammed Müslüman ümmetindenim.
Türkiye dinsiz, laik bir memleket haline Türkiye dinsiz, laik bir memleket haline
gelmiştir. gelmiştir. Hayatımı Mustafa Kemal dinsizliği ile
savaşa adayacağıma, Türkiye'yi bir din ve , Türkiye'yi bir din ve
şeriat devleti haline getirmek için mücadele şeriat devleti haline getirmek için mücadele
edeceğime, Kemal Paşa zamanında çıkarılan edeceğime, Kemal Paşa zamanında çıkarılan
dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime, kısa dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime, kısa
zamanda ümmet esasına dayanan, şeriat zamanda ümmet esasına dayanan, şeriat
devletinin kurulması için çalışacağıma, dinim, devletinin kurulması için çalışacağıma, dinim,
Allahım Allahım ve ve bütün mukaddesatım üzerine yemin
ve kasem ederim." ve kasem ederim." Recep Tayyib ERDOĞAN
Recep Tayyib ERDOĞAN
Aşağıda , AKP döneminde, parti yandaşlarının parti yandaşlarının-eş eş-akraba akraba-dostun,
hangi devlet kademelerine getirildiklerini isim isim göreceksiniz. isim isim göreceksiniz.
Yolsuzlukla mücadele edeceklerini söyleyenler, kene gibi yapışmış halkın söyleyenler, kene gibi
sırtına kanımızı emmektedirlerAma önce bir iki hatırlatma… Hatırlıyor musunuz… musunuz…
Van’da bir Van’da bir karakol basıldı karakol basıldı ve karakoldaki ve karakoldaki polisler
tokatlandı tokatlandı ve bir kişi karakoldan kaçırıldıKaçırılan kişi uyuşturucu ticaretiyle suçlanıyordu. Bu kişi; Bu
kişi;
Van AKP milletvekili Mustafa Bayram’ın oğlu idi… idi…
Konuyla ilgili Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu’nun
telefon konuşmaları basına yansıdı… basına yansıdı…
Peki yolsuzlukla mücadele edeceğini söyleyen, Peki yolsuzlukla mücadele edeceğini söyleyen,
AKP’nin Müslüman Başbakanı AKP’nin Müslüman Başbakanı Tayyip Tayyip, uyuşturucu , uyuşturucu
ticareti yapan bu kişiyle ilgili olarak ne yaptı? ticareti yapan bu kişiyle ilgili olarak ne yaptı?
Haberi olan var mı???
Hafızanıza bir çivi daha ekleyin… Hafızanıza bir çivi daha ekleyin…
Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye Halkı, Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye Halkı,
yaşadığı en önemli olayı bile 23 GÜN içerisinde yaşadığı en önemli olayı bile 23 GÜN içerisinde
unutuyormuş… unutuyormuş…
23 GÜN …
Unuttuk… Unuttuk…Unutturulduk… Unutturulduk…
Verilen sözler İLE yapılanları kıyaslamayı sakın Verilen sözler İLE yapılanları kıyaslamayı sakın
unutma… unutma…
Hafızanıza Bir Çivi Daha… Hafızanıza Bir Çivi Daha…
Kimdir bu Cüneyt ZAPSU… Kimdir bu Cüneyt ZAPSU…
Hani şu ABD’lere kadar gidip, Türkiye Hani şu ABD’lere kadar gidip, Türkiye
Cumhuriyeti Başbakanı için, Cumhuriyeti Başbakanı için,
“Bu adamı deliğe süpürmeyin, kullanın!” “!” diyen diyen
adam… adam…
Recep Tayyib Erdoğan’ın danışmanı… Recep Tayyib Erdoğan’ın danışmanı…
Kimdir Cüneyt ZAPSU??? Kimdir Cüneyt ZAPSU???
Alman vatandaşı olduğu için Alman vatandaşı olduğu için
milletvekilli adayı olmadığı milletvekilli adayı olmadığı
belirtilen belirtilen Cüneyt ZAPSU AKP'nin AKP'nin
kurucu üyesi ve kurucu üyesi ve “Türkiye “Türkiye
yalnızca Türklerin değildir. yalnızca Türklerin değildir.
Dolayısıyla bu düzenin Dolayısıyla bu düzenin
koruyucusu olmamız mümkün koruyucusu olmamız mümkün
değil” değil” diyen kişi.. diyen kişi..
“Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya “gerek yok.. Bu hukuku hazırlayanlar bu düzenin
kaldırılmasının maşası olacak...” diyen Başbakan diyen Başbakan
Tayyip Tayyip Erdoğan’ın danışmanı... Erdoğan’ın danışmanı...
“Şeyh Sait'in öcünü alıyorum, aldım” “” diyen Cüneyt diyen Cüneyt
ZAPSU Başbakanın danışmanıdır... ZAPSU Başbakanın danışmanıdır...
Şemdinli olaylarındaki istihbarata göre de Şemdinli olaylarındaki istihbarata göre de Zapsu Zapsu, PKK PKK
kadrolarına kadrolarına “maddi yardım” “maddi yardım” yapmıştır… yapmıştır…
Zapsu Zapsu, hergün hergün alışveriş yaptığınız alışveriş yaptığınız BİM BİM’in ’in sahibidir… sahibidir…
Peki AKP, terör örgütü PKK ile niye mi etkin mücadele Peki AKP, terör örgütü PKK ile niye mi etkin mücadele
edemiyor… edemiyor…
Acaba neden??? Acaba neden???
AKP’nin Türkiye Cumhuriyeti ile “etnik ve irticai” “etnik ve irticai”
temelde hesaplaşmasını görmek için derin bir araştırma
yapmaya gerek yok…
Gözlerimizi açmamız yeterli…
Şimdi yolsuzluk ve adam kayırmacılık ile mücadele
edeceğini söyleyerek iktidara gelen AKP’nin
kadrolaşmalarına bir göz atalım…
Bakalım memleket kimlere peşkeş çekilmiş… …
ATAMA LİSTESİ
ETİ ETİ-BOR Genel Müdürü M.AHMET DERE BOR Genel Müdürü M.AHMET DERE
(AKP Balıkesir Milletvekili Turan (AKP Balıkesir Milletvekili Turan ÇÖMEZ'in ÇÖMEZ'in Eniştesi) Eniştesi)
ERDEMİR Başkan Vekili ABDULLAH ŞENER ERDEMİR Başkan Vekili ABDULLAH ŞENER
(Başkan Yardımcısı (Başkan Yardımcısı Abdullatif Abdullatif ŞENER'in ŞENER'in kardeşi) kardeşi)
ŞEKER FABRİKALARI Genel Müdürü MEHMET AZMİ AKSU ŞEKER FABRİKALARI Genel Müdürü MEHMET AZMİ AKSU
(İçişleri Bakanı (İçişleri Bakanı Abdulkadir Abdulkadir AKSU'nun AKSU'nun kardeşi) kardeşi)
TCDD Genel Müdürü SÜLEYMAN KARAMAN TCDD Genel Müdürü SÜLEYMAN KARAMAN
(Tayip (Tayip ERDOĞAN'ın ERDOĞAN'ın yakın dostu, İETT eski Genel Müdür yakın dostu, İETT eski Genel Müdür
Yrd.,Ulaştırma Bakanı Yrd.,Ulaştırma Bakanı Binali Binali YILDIRIM'ın YILDIRIM'ın halasının oğlu) halasının oğlu)
OKİ Başkan Vekili ERDOĞAN BAYRAKTAR OKİ Başkan Vekili ERDOĞAN BAYRAKTAR
(Tayyib ERDOĞAN ' Tayyib ERDOĞAN 'ın ın İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki
ekibinden) ekibinden)
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yrd.CİHANSER EREL Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yrd.CİHANSER EREL
(Maliye Bakanı Kemal (Maliye Bakanı Kemal UNAKITAN'ın UNAKITAN'ın kayınbiraderi) kayınbiraderi)
Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü MUHİTTİN BAL Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü MUHİTTİN BAL
(AKP Milletvekili adayı) (AKP Milletvekili adayı)
Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdür Vekili Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdür Vekili
ORHAN ORHAN
FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU
(Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminde yolsuzluk Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminde yolsuzluk iddası iddası
ile yargılanan Mustafa ile yargılanan Mustafa ALBAYRAK'a ALBAYRAK'a sahte işkence raporu sahte işkence raporu
verdiği gerekçesiyle yargılandı) verdiği gerekçesiyle yargılandı)
Kültür Bakanlığı Müsteşarı MUSTAFA İSEN Kültür Bakanlığı Müsteşarı MUSTAFA İSEN
(İmam Hatip Lisesi çıkışlı, Dini yayınlar yapan Akça yayınevinin (İmam Hatip Lisesi çıkışlı, Dini yayınlar yapan Akça yayınevinin
danışmanı,Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin eski dekanı danışmanı,Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin eski dekanı)
Kültür Bakanlığı Müsteşar Yrd.İBRAHİM ATALAY Kültür Bakanlığı Müsteşar Yrd.İBRAHİM ATALAY
(Devlet Bakanı Bekir (Devlet Bakanı Bekir ATALAY'ın ATALAY'ın yeğeni) yeğeni)
Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğüne atanan Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğüne atanan Doç.Dr Doç.Dr.HASAN .HASAN
EKİZ EKİZ
(Tarım Bakanı Sami (Tarım Bakanı Sami GÜÇLÜ'nün GÜÇLÜ'nün teyzesinin oğlu) teyzesinin oğlu)
Dış Ticaret Müsteşar Yrd.ÜLKER GÜZEL Dış Ticaret Müsteşar Yrd.ÜLKER GÜZEL
(Hasan Celal (Hasan Celal GÜZEL'in GÜZEL'in eşi) eşi)
Köy Hizmetleri Genel Müdür Vekili ALİ ALTINTAŞ Köy Hizmetleri Genel Müdür Vekili ALİ ALTINTAŞ
(Tarım Bakanı Sami (Tarım Bakanı Sami GÜÇLÜ'nün GÜÇLÜ'nün Konya’dan Konya’dan
hemşehrisi hemşehrisi)
Enerji Bakanı Başdanışmanı YASİN KALEM Enerji Bakanı Başdanışmanı YASİN KALEM
(Refahyol Refahyol Enerji Bakanı Recai Enerji Bakanı Recai KUTAN'ın KUTAN'ın Öz. Öz.Klm Klm.Müd Müd.) .)
Enerji Bakanı Bakan Danışmanı OSMAN İLTER Enerji Bakanı Bakan Danışmanı OSMAN İLTER
(Enerji Bakanı Hilmi (Enerji Bakanı Hilmi GÜLER'in GÜLER'in kayınbiraderi) kayınbiraderi)
Maliye Bakanlığı Danışmanı HASAN GÜL Maliye Bakanlığı Danışmanı HASAN GÜL
(Refahyol Refahyol Döneminde Bütçe Daire Başkanlığı görevi yaptı) Döneminde Bütçe Daire Başkanlığı görevi yaptı)
Maliye Bakanlığı Danışmanı ÖMER DUMAN Maliye Bakanlığı Danışmanı ÖMER DUMAN
(Refahyol Refahyol Döneminde Ankara Defterdar Yardımcılığı yaptı) Döneminde Ankara Defterdar Yardımcılığı yaptı)
Başbakanlık Müsteşarı FİKRET ÜÇCAN Başbakanlık Müsteşarı FİKRET ÜÇCAN
(Kültür Bakanlığı eski Müsteşarı, Şeriat eğitimi veren El (Kültür Bakanlığı eski Müsteşarı, Şeriat eğitimi veren El Ehzer Ehzer
mezunu Hüsnü mezunu Hüsnü ÖZER'in ÖZER'in atama belgesinde imzası bulunuyor) atama belgesinde imzası bulunuyor)
Başbakanlık Müsteşar Yrd. AHMET ŞİRİN Başbakanlık Müsteşar Yrd. AHMET ŞİRİN
(Refahyol Refahyol Hükümeti dönemi Maliye Bakanlığı Müsteşar Yrd.) Hükümeti dönemi Maliye Bakanlığı Müsteşar Yrd.)
Karayolları Genel Müdürlüğüne atanan SABRİ ERBAKAN Karayolları Genel Müdürlüğüne atanan SABRİ ERBAKAN
(Kapatılan RP'nin Başkanı Necmettin (Kapatılan RP'nin Başkanı Necmettin ERBAKAN'ın ERBAKAN'ın yeğeni, yeğeni,
Feyizoğlu'nun Feyizoğlu'nun kardeşi) kardeşi)
Başbakanlık Müsteşar Yrd. MUSTAFA ESEN Başbakanlık Müsteşar Yrd. MUSTAFA ESEN
(28 Şubat sürecinde soruşturma geçirmiş eski Gümüşhane Valisi) (28 Şubat sürecinde soruşturma geçirmiş eski Gümüşhane Valisi)
Büyükelçi AHMET DAVUTOĞLU Büyükelçi AHMET DAVUTOĞLU
( Başbakan Abdullah ( Başbakan Abdullah GÜL'ün GÜL'ün danışmanı) danışmanı)
İstanbul Sağlık Müdür Vekili İstanbul Sağlık Müdür Vekili Dr.MUSTAFA Dr.MUSTAFA BAKAR BAKAR
(Haseki Hastanesi Başhekim Yrd.) (Haseki Hastanesi Başhekim Yrd.)
TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı KAHRAMAN EMMİOĞLU TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı KAHRAMAN EMMİOĞLU
(Tayip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminde Genel (Tayip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminde Genel
Sekreteri) Sekreteri)
TBMM Başkanlığı Başdanışmanı HALUK AKŞİT TBMM Başkanlığı Başdanışmanı HALUK AKŞİT
(Turizm Bakanı (Turizm Bakanı Güldal Güldal AKŞİT'in AKŞİT'in eşi) eşi)
Başbakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanı MEHMET GÜRBÜZ Başbakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanı MEHMET GÜRBÜZ
(Başbakan Abdullah (Başbakan Abdullah GÜL'ün GÜL'ün hemşehrisi hemşehrisi, Başbakanlık Müfettişi) , Başbakanlık Müfettişi)
Bingöl Valisi HÜSEYİN AVNİ COŞ Bingöl Valisi HÜSEYİN AVNİ COŞ
(İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne
bağlı bağlı BİT'lerde BİT'lerde yolsuzluk soruşturmalarında (AKBİL) görev alan yolsuzluk soruşturmalarında (AKBİL) görev alan
ve ve
işlem yapılmasına gerek görmeyen mülkiye başmüfettişi
İzmir Valisi YUSUF ZİYA GÖKSU İzmir Valisi YUSUF ZİYA GÖKSU
(İçişleri Bakanı (İçişleri Bakanı Abdulkadir Abdulkadir AKSU'nun AKSU'nun yakın akrabası) yakın akrabası)
Rize Valisi ENVER SALİHOĞLU Rize Valisi ENVER SALİHOĞLU
(İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı (İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BİT'lerde BİT'lerde yolsuzluk (AKBİL) başmüfettişi) Batman Valisi (Daha sonra Diyarbakır Valisi) EFKAN ALA Batman Valisi (Daha sonra Diyarbakır Valisi) EFKAN ALA
(Eski Bakan yeni ANAVATAN lideri Erkan (Eski Bakan yeni ANAVATAN lideri Erkan MUMCU'nun MUMCU'nun danışmanı ) danışmanı )
(Efkan Ala’nın Atatürk düşmanlığı ve PKK yandaşlığı dillere destandır. Yakında yalnızca kendisine yönelik bir slayt hazırlayacağız)
DSİ Genel Müdürü VEYSEL EROĞLU DSİ Genel Müdürü VEYSEL EROĞLU
(Tayip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminde İSKİ Genel (Tayip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminde İSKİ Genel
Müdürü) Müdürü)
AYCELL Yönetim Kurulu Üyesi OSMAN YILDIRIM COŞKUN AYCELL Yönetim Kurulu Üyesi OSMAN YILDIRIM COŞKUN
(Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali (Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali COŞKUN'un COŞKUN'un oğlu) oğlu)
AYCELL Yönetim Kurulu Üyesi ERKAN TOPAL AYCELL Yönetim Kurulu Üyesi ERKAN TOPAL
(AKP İstanbul İl Başkan Yrd.) (AKP İstanbul İl Başkan Yrd.)
AYCELL Yönetim Kurulu Üyesi OSMAN D.ILGIN AYCELL Yönetim Kurulu Üyesi OSMAN D.ILGIN
(AKP Konya milletvekili adayı) (AKP Konya milletvekili adayı)
Türkiyemizin Türkiyemizin duyarlı insanları… duyarlı insanları…
Bu slaytta okuduklarınız tamamıyla Bu slaytta okuduklarınız tamamıyla
gerçektir… gerçektir…
Bu bilgilerin gerçekliği sınanabilir… Bu bilgilerin gerçekliği sınanabilir…
Böylesi bilgilerden rahatsızlık duyan Böylesi bilgilerden rahatsızlık duyan AKP yandaşları ı, bizi , bizi tehdit tehditediyorlar… ediyorlar…
“Gerçeklik” “Gerçeklik”
onları rahatsız ediyor… onları rahatsız ediyor…
Onlar, kandırılmışlar… Onlar, kandırılmışlar…
Onlar, kula kulluk ediyorlar… Onlar, kula kulluk ediyorlar…
Onlar, körler… Onlar, körler…
Onlar, türban söylemine kanmışlar… Onlar, türban söylemine kanmışlar…
Onlar, Allah inancı ile kandırılmışlar… Onlar, Allah inancı ile kandırılmışlar…
Onlar, inançları çalınmış insanlar… Onlar, inançları çalınmış insanlar…
Onlar kandırılmışlar ama vatan elden gidiyor… Sizler de biliyorsunuz ki Sizler de biliyorsunuz ki AKP AKP
kadrolaşmaları kadrolaşmaları bu kadarla bu kadarla
sınırlı değil… sınırlı değil…
Bunlar yalnızca devede Bunlar yalnızca devede
kulak… kulak…
Özellikle Özellikle Milli Eğitimdeki Kadrolaşmaları dillere dillere
destan… destan…
Biz bu Biz bu slaytı slaytı hazırlarken, AKP’den hazırlarken, AKP’den Hatay milletvekili Fuat Geçen ihraç edildi… ihraç edildi…
İhracın nedenini bileniniz var mı??? İhracın nedenini bileniniz var mı???
Fuat Geçen, Hatay’da Fuat Geçen, Hatay’da AKP kadrolarının
AKP kadrolarının
karışmış olduğu yolsuzlukları
karışmış olduğu yolsuzluklarıortaya ortaya
çıkardı… çıkardı…
Din taciri Tayyib ve tayfası, yolsuzluk , yolsuzluk
yapan yapan Maliye Bakanı Kemal
Maliye Bakanı Kemal
abilerini abilerini
aklayıp
aklayıp
Yolsuzluklarla mücadele eden Fuat Yolsuzluklarla mücadele eden Fuat
Geçen’i Geçen’i ihraç etti… ihraç etti…
Tayyib’in danışmanlarının kimler olduğu belli… Tayyib’in geçmişi belli… Tayyib’in geçmişi belli…
Tayyib’in iktidarda yaptıkları belli… Bir yurttaşlık görevi olarak gör;
Sohbet konularında anlat… …
Ülkenin, gerçeklerin
bilinmesine ihtiyacı var…
Tarih yazmak, tarih yapmak kadar zordur… Yazan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat,
insanlığı şaşırtan bir hal alır
Gerçekleri Söylemekten Kormayınız …
Mustafa Kemal ATATÜRK
-
Bazı yazılara bakıyorumda oldukça Atatürk ististasmarcısı vede biryerlerlerden menfaatlendiği belli olan şahıslar var.Eğer Atatürk olsa idi yıllardır bu memleketi,sistemi bu hale getirenlere karşı içte ve dışta büyük bir kurtuluş savaşı verirdi.Dünün Marksistleri,PKK cıları,Türkiye düşmanları bugün sözde en hızlı Atatürkçü oluverdiler.Halbuki Atatürk yaşamış olsa bugün için kimlerle mücadele edeceğini iyi bilen güçlü bir şahsiyettir.İnadına Atatürk,inadına laiklik ,inadına cumhuriyet diyen şahıs Türkiye'yi kamplara bölmeye çalışanlardan birisidir.Bu ülke insanı Atatürkü,cumhuriyeti ve diğer temel ilkeleri içine sindirmiş kabullenmiş bir halk topluluğudur.Kimsenin dayatması ile ve zorlaması ile inadına bir sistem devam ettirilemez.Türk milleti çağdaş ve medeni dünyanın gereksinimlerini dikkate alarak bir gelişim ve ilerleme yolunu takip edecektir.Atatürk Türk milletine bunu yüklemiştir.Türk insanı kimin gerçekten Atatürk ilkelerine bağlı kiminde gerçekten sahtekar olduğunu iyi bilmektedir.Halkımız tehlikenin farkındadır ama sanıldığı gibi tehlikenin farkındamısınız başlığını atanın düşüncesine sahip olduğu gibi değildir.Onların tehlike anlayışı bellidir.Halktan uzak,marjinal bir tutum içerisinde devleti soyup,sistemi geliştirmeyenler Atatürkün dediği gibi en büyük yobazlardır.CHP ve benzeri diğer partilerin tutunacakları dal kalmamıştır.Hukuk dışı yollarla sistemi zorlayarak antidemokratik bir süreci başlaqtmak istemektedirler.Geçmişlerinde haksızlıktan,zulümden,baskıdan,sahtekarlıktan,hırs ızlıktan başka birşeyde yoktur.
-
Sn. Ali Erdem,
Bunlar sizin düşünceleriniz, katılmasam da saygı duyarım.
Ben başka bir şeye takıldım. Profilinizde stajyer avukat olduğunuz yazıyor. Avukatlık Kanunu 9. maddeyi hatırlatmak isterim, eğer hala stajınız devam ediyorsa...
Avukatlık ruhsatnamesi ve yemin:
Madde 9 - Avukatlık mesleğine kabul edilen adaya, ilgili baro tarafından bir ruhsatname verilir.
Avukatlığa kabul, ruhsatnamenin verildiği andan itibaren hüküm ifade eder.
Aday böylece avukatlığa kabul edildikten sonra (Avukat) unvanını kullanmak hakkını kazanır. Durum Türkiye Barolar Birliğine bildirilir.
Stajınız devam ediyorsa, lütfen forum isminizde Av. ünvanını değiştiriniz. Stajınız sona erdi ve ruhsat aldıysanız lütfen profilinizi değiştiriniz.
Birilerini sahtekarlık ve hırsızlıkla suçlarken, bu durumunuzun yanlış anlaşılabileceği düşüncesi ile uyarıda bulunmak istedim, uyarımı anlayışla karşılayacağınıza eminim.
Selamlar,
-
Sn: Harun Gör
Uyarınız için teşekkürler.Ancak;
Sorun profilimde geçen kullanıcı adı ile ilgili.Bunu da değiştirebilmek site içerisinde ifade edildiğine göre mümkün değil.Ancak üyeliğimin sona ermesi gerekiyor.
Yönetimin Notu: Kullanıcı adınızı alırken, Avukatlık Yasasına riayet etmeniz gerekirdi. Tarafımızca Av.Ali Erdem olan kullanıcı adınız Stj.Av.Ali Erdem olarak düzeltilmiştir.
-
Alıntı:
Av.Ali Erdem rumuzlu üyeden alıntı
İnadına Atatürk,inadına laiklik ,inadına cumhuriyet diyen şahıs Türkiye'yi kamplara bölmeye çalışanlardan birisidir.Bu ülke insanı Atatürkü,cumhuriyeti ve diğer temel ilkeleri içine sindirmiş kabullenmiş bir halk topluluğudur.Kimsenin dayatması ile ve zorlaması ile inadına bir sistem devam ettirilemez.
O kadar şartlandırmışsınız ki kendinizi illa muhalefet etmeye,neyin ne olduğunu,ne anlama geldiğini dahi görememişsiniz.Kimseye bir şey dayattığım,dayatmaya çalıştığım yok,kendi adıma "Atatürk,Cumhuriyet ve de Laiklik" düşmanlarına karşı yılmayacağımın,inadına sahip çıkacağımın ifadesidir "İnadına" ibaresi,yoksa kimseye zorla bunları benimse demiyorum.Ama siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız,tebrik ederim,böyle devam edin.
-
Sayın Av Ali Erdem ;
'' Bazı yazılara bakıyorumda oldukça Atatürk ististasmarcısı vede biryerlerlerden menfaatlendiği belli olan şahıslar var.'' Demişsiniz. Kimler acaba ? Nereden tanıyorsunuz? Ne menfaatleri var. Örneğin sayın arızaya demişsiniz özellikleki avukat olduğunuza göre yaptığınızın pek hukuki olmadığını kişiyi itham ettiğinizi bilmeniz gerekir.
Kişiselleştirmenizi bir yana bırakırsak düşünvcelerinize saygı duymaktan öteye bir şey diyemeyeceğimi bilmenizi isterim.
Sayın arıza ve yazan diğer üyelerinde ''Türk insanı'' olduğunu size anımsatmak isterim. Avukat veya stajer avukat olmanız önemli değil burada önemli olan hukuk nosyonuna sahip birisi olduğunuz stajerliği tamamlayınca avukat olacaksınız hayırlı olsun. Ancak son satırınızdaki söyleminizin hukuki dayanağını da yazmanız örneklemeniz gerekiyor. Yoksa ortaya bırakılmış boş bir çuval gibidir. CHP ye ciddi muhalefetiniz olduğu anlaşılıyor olabilir . Birde savunduğunuz değerlerin ne olduğunu yazsaydınız iyi olacaktı.
Yobazların ve Atatürk düşmanlarının bu aralar en çok kullandığı sözcükler sizin sıraladıklarınız ne ilginçtir. Atatürk Atatürk diyip durmayın onun arkasına sığınmayın yapmayın etmeyin posterini indirin Yani insana ATATÜRKÇÜYÜM demekten utanır hale getirmeye çalışmak en gözde saldırı. Kndini bilmez bir takım liboşlar da ikinci üçüncü kırkbeşinci Cumhuriyetçilerde sözde demokratlarda ve AKP liler bu söylemin altına sığınmış gidiyor.
Atatürl maskesi altına sığınarak Hukuku çiğneyen halkı sömüren düzeni bozan çıkar sağlayan kim varsa bunlarıda lanse etmek gereklidir. Tıpkı dini sömürerek iktidar olanların lanse edildiği gibi. Sapı alıp samanı bırakırsanız olmaz.
Arıza herkimse bilmiyorum ama bende bu anti laik dini düzene ATATÜRK ü ve Cumhuriyeti yok etmeye çalışan aşağılık kişilere bende diyorum :
İnadına Atatürk,inadına laiklik ,inadına cumhuriyet ve ekliyorum çünkü bundan çok rahatsız oluyorlar.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
-
Genç Siviller Rahatsız oluşumu Miniatürk'teki Anıtkabir'e yürüyeceklermiş!!!
Beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısı eşliğinde gerçekleşecek bu yürüyüşe , tüm Liliput'luların katılımı beklenmektedir. Tüh Anıtkabir onlara gene 2 numara büyük gelecek ama olsun. Bölücülük yapmadık umarım;)
-
Alıntı:
Bazı yazılara bakıyorumda oldukça Atatürk ististasmarcısı vede biryerlerlerden menfaatlendiği belli olan şahıslar var
Evet haklısınız. Ben de Atatürk istismarcılığı yapıp nasiplenenlerdenizm.
Amerikada avantadan okudum. Sonra bir de gemi aldım. Sakın gözünüz kalmasın. Gemi çok ucuz.3-5 milyon doların lafı mı olur bu devirde
-
Alıntı:
hoyuk rumuzlu üyeden alıntı
meraba arkadaslar ve sayin avukatlar
yukarda yazdigim yaziya o kadar karsi cikmissiniz ki dilimim dondugunce cevap vermeye calisacagim hepinize saygi duyuyorum sunu belirteyim yurtdisinda oldugum icin simdiye kadar hic oy kullanmadim.
sayin c.sudem uye ATATURK un yaninda neden anmiyayim ATATURK de basbakanlik yapti ve TAYIP ERDOGAN da basbakanlik yapiyor ve ATATURK den sonra ilk defa durust ve caliskan bir basbakan geldi basbakanliga halk laik gormus secmis yani sonucda TURKIYE CUMHURIYETININ BASBAKANI TAYIP ERDOGAN dan daha iyi bir lider gosterin bende eyvallah diyeyim. ve kaba sozler soylemis olabilir her guzelin bir kusuru olur. hatasiz kul olmaz.
ve sayin av. dilek kuzulu yuksel hanim herkesin goruslerine saygiliyiz diyorsunuz bunun icin oncelikle tesekkur ederim. ben catlayin derkenbakarsaniz orayahalk olarak partiyi sececez ve cumhurbaskanini sececez demokrasinin geregi en dogal hakkimizi kullanip sececez geregi sekilde yapilacaktir. ama biz halkin sectiginiistemeyenler catlasindiyorum.milletin iradesiyle sectigi kisiyi istemeyen saygi gostermemis olur. halkin iradesine halkin sectigi kisiyi tahammul gostermeyenler catlasin burda saygisizlik bir fiil goremiyorum.
sayin av. hanim sayin basbakanimiz sayin diye kullandi diyorlar konu su anda yargi asamasinda oldugu icin bisey soylemek dogru olmaz. ayrica ben sayin basbakanimizza kefil olmuyorum iyi okuyun guveniyorum diyorum ben kimimde kefil olayim.
sayin commodore1tr uye sizi saygili olmaya davet ediyorum ben size sordummu turkcem iyimi diye siz gibi turkiyede lisemi okudum universitemi okudum yoksa hukuk fakultesimi okudum yurtdisinda bu kadar olduguna sukur
ve yuce kitabimiz KURAN -I KERIM DEmahremyerlerinizi ortun diye birsey yazmiyor demissin simdi asagida yazacagim hangi ayetlerde gectigini nerde yazdigigni ve acin okuyun
''Ey Peygamberler!'' Eslerine, kizlarina ve mu'minlerin kadinlarina de ki, disari cikacaklari vakit, her zamanki elbiselerinin uzerine (carsaf, manto gibi bir elbise giysinler. boylelikle taninip kendilerine sarkintilikedilmesinin onune gecmis olurlar. ALLAH esirgeyici ve bagislayicidir. ''AHzab, ayet 467''
''Muminin kadinlara de ki, gozlerini harama bakmaktan sakinsinlar. irzlarini korusunlar. kendiliginden (yuz ve el gibi ) kisimlari disinda hususi bir gayret gostererek guzelliklerini gozler onune sermeye calismasinlar. Bas ortulerini, yaka ustlerini ortecek sekilde baglasinlar. sakin ve sakin guzellik ve cazibelerini kocalarindan baska erkeklere gostermesinler.'' nur 31 ayet''
yukarda yazdigim ayeti kerimelerde acikca yaziyor musluman kadinin ortunmesi gerektigini ama ne vardir ki dininden dolayi ortunmesi gerektigini unutuyoruz o yuzden demokrasi yokmu dininin geregi ortunurde acarda kisinin kendi bilecegi birsey baskasina saygili olmak zorundayiz esi basortuluymus kapaliymis bizi ilgilendirmez
ve avrupada PEYGAMBER EFENDIMIZ (S.A.V.)hakaretleri bizim gibilerin yuzunden yapiyorlar demissin ve sunu soyleyeyim dusman dusmanligini yapacaktir. gayri muslumler PEYGAMBER EFENDIMIZ(s.a.v.) gozlerinin onunde bussuru mucize yaptiklari halde inanmadilar dusman dusmanligini yapacaktir.
ve ben burda avrupada ornek olmaya calisiyorum dinimizin geregi neyse onu yasamaya calisiyorum isyerinde olsun gayri muslim komsularima karsi olsun
sunu unutmayin gozumu kirpmadan vatanim namusum bayragim dinim ugruna canimi vermeye hazirim bunu sunun icin diyorum cifte vatandasim ama farketmez yani vatanima bayragima namusuma dinime bagliyim
ve yabancilar mulkiyet satiyor demissiniz aldiginda ne var biz turkler bizde avrupada aliyoruz. ve kotu turkcemden dolayi ozur dilerim ama bu kadar biliyorum
avrupa birligine girmeye o kadar heves etmiyorum cunku burda goruyorum bunlarin avrupalilarin bizden ogrenecekleri cok sey var hakkimizda hayirli olur yoksa kotu olu bilmiyorum ama
su sekilde beraber dua edelim avrupa birligi olsun cumhurbaskanligi olsun butun konularda ALLAH 'u TEALA hakkimizda ne hayirliysa onu versin diyorum her konuda ALLAH u TEALA suphesiz herseyi bilir onun icin boyle beraber dua edelim...
saygilarimla selamlar
Bakın beyefendi;
Ayetleri, anlamları değişecek şekle büründürmeyin. Sizin bahsettiğiniz ayetlerin doğrusu şöyledir;
Ahzab Suresi
59- Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.
Sizin verdiğiniz meal ile bu meal arasında farklılıklar var. Doğrusunda "eziyet görmemeleri için" yazarken siz "kendilerine sarkintilik edilmesinin " yazmışsınız. İki anlam arasındaki farkı görebiliyormusunuz?
-
sizin işiniz sadece insanlarin hakkında dalga gecmek...yahu önunuzdeki doğruları göremeyecek kadar kör olmuşsunuz..daha ne diyeyim..size bir tavsiye adamakıllı dusunun..kendi tuttuğunuz liderlerın laflarina baksak ortaya "NEŞİDELER NEŞİDESİ" ÇİKAR....
-
Doğruları sizden alalım ?
-
-
Gecen yılı itiş kakış bitirdik.
Durup sukünetle düşünürseniz Bir kaşık su da fırtına koparıldı asıl amaçları gizlendi küçük azınlıkların iktidar ihtirasları yüzünden millet bölük bölük ayrılmaya çalışıldı.
Müslümanlıktaki deyimle tefrika çıkartıldı bölünme yaratıldı.
Bu ülkede geniş bir kesim bir çok ülkedekine bakarsanız güzel bir Müslümanlık yasıyor.
Yoksulluktan inim inim inleyen insanlar bile çalmıyorlar sabrediyorlar yıkıp dökmüyorlar ılımlı biçimde ibadetlerini yapıyorlar vicdanlı iyi güzel insanlarımız var.
Ülkede bir takım duygular kasınarak tahrik edilerek Din konusu tartışma platformuna çekildi çok hassas olan inanç konusunda tartımsa çekişme yaratılmak istenildi.
Neresinden bakarsanız bakınız inanç konusunu öyle olmaz böyle olur diyerek başta Refah Partisi ve liderleri Erbakan çatışma konusu haline getirdi.
Bu konuda çıkacak çatışmadan çıkarumudu
Yanlış yaptıklarını kabül etselerde sonra inkar da etmeye kalksalar kendilerine oy vermeyenleri Patetes dininden olmakla suçlayan Erbakan’dı
İslamın elbette ibadete ait şartları ve bicimi var
Ancak bu ibadetle sağlanmak istenen güzel ahlakın tamamlanmasıdır Güzel ahlaka sahip olmak için yapılması gereken bütün eylemler (ameli) yapsanız da yinede güzel ahlaka ulaşamayabilirsiniz.
Müslümanlık sakaldan, türbandan,namazdan, duadan, oruçtan önce yalan söylememektir,
Hak yememektir infak etmek yani az bir maldan bile olsa ihtiyaç içinde bulunana fedakarlık ederek vermektir.
Başkasının ırzına göz dikmemektir
Namaz oruç örtünme diyer şartlar hep düzgün ahlaka ulaşmak içindir.
Yoksulluktan kırılan bir ülkede çocuklar büyük kentlerin meydanlarında fuhuş için satılırken evinde 150 kilo altın birktiren adam Müslümanlık iddasında bulunmaz
Gerçek Müslüman işini gücünü yapan memuru yerine kendi adamını tayin etmek için işinden uzaklastırmaz.
Partisini destekleyen kuruluşa halkın vergisinden tevsik vermez hazine arazisini peşkeş çekmez, Siyasal dinci partinin genel baksan yardımcısı kocasını terfi ettirmek bahanesiyle evli kadını komsunun evine kapayıp zina etmez
Gümrük vergisinden kaytarıp ülkeye soktuğu kaçak otomobile binmez metres tutmaz
Ülkede insanlar yokluk içersindeyken doğru dürüşt bircatı bulamazken çocuklar sokaklara bırakılırken tiner koklarken Milletin sadakalarını siyasi amaçlara kullanmaz
Gerçek Müslümanların dinlerini öğrenmek için böyle papaz özentilerine ihtiyaçları yoktur onlar son Peygamberden beri gelip giden insanların eşit olduklarını bilirler.
Ömer Tarkan 8/4/1998 Posta Gazetesi
M.E Sezen 10 yıl önce kaleme alınmış yazı bugün deyişen ne sadece işimler farklı amaç aynı uyanın artık özgürlük derken bir sabah çok geç olabilir . inaç için takan siyasi yada politik deyil deyip işin içinden sıyrılmaya çalışanlar yarın nelerle karşılaşacaklarını tahmin edebiliyorlarmı ?
Bu şekilde aktif eyitim alan bir Hukukçu bir Doktor ve diyerleri türbanlı diplomalarını evlerinde duvarlarınımı süsleyecekler ?? iyi niyetli okumuş ağabeylerim.
Yoksa arkası yarın mı!
-
Müslümanlık ile ilgili:
İnsanlar kusursuz olmaz.Kusursuz ve tam anlamıyla dört dörtlük insan bu dünyada yok denilecek kadar az belkide.Müslümanlığa gelince bu durum değişmez.Müslümanım denince " doğa üstü insan" anlamında beklentilere girmek yanlış olur.Ama tabiki her daim doğru örnek teşkil etmek üzere davranış,usül,ahlak,hak gibi bir çok konuda dikkatli olmaya gayret edilmeli.
Her insanın zaafları var tabiki.Sonuçta müslüman da olsa,insan insandır.Peygamberler dahi hata yapmıştır.
Yazıda bulunan olumsuz vasıfların tamamı bir tek insanda toplanmış gibi gösterilip ,müslümanların tümü "ses var,görüntü yok" hesabı karalanması yanlış.
Tabiki "çürük imana" sahip "kara koyunlar" her toplumda ve her dinde var ve olacaktır.
Siyaset,politika bunlar müslümanlıkla birebir örtüşemez zaten,çünkü din çok hassastır.En ufak ayrıntı dikkat ister.Her adım ahlaki boyut ve kurallara uymalı.Oysa siyasette yalnız bir tek kişinin,kuruluşun,grubun çıkarları doğrultusunda hareket edilmiyorki.Normal şartlarda kabul görmeyecek durumlar
en uygun menfi konuma getirilebiliniyor.........gibi.
(Uzatmanın anlamı yok.)
Siyasi konumda bulunan bir kişi veya partiyi ,her ne kadar müslüman kesimi temsil ediyor olsada,katı islami kurallarına göre değerlendirmek çok yanlış.
Ancak o kişiyi özel hayatındaki hatalarından dolayı eleştirebilirsiniz (kesin kanıtlarla).
Yinede bir kişinin kusurlu olması partide bulunan tüm kişilerin aynı kefeye konulmasını gerektirmez.
Monarşi yönetiminde yaşarsak eğer,kişi tek başına tehlike oluşturur.
Tek parti yönetimide sözkonusu değil.
Parti üyelerinin tamamı görüntüde müslüman da denilmez.
Ayrıca dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun,dini simgeleyen ve seçilen hangi parti tehlike arz etmekle ülkesinde bu denli eleştiriliyor?
Günümüzde Demokratik ülkeler arası kıyaslanılırsa .
-
Bugünkü hükümetin tavrı ve düşlediği Türkiye hiç de Atatürk Türkiyesiyle örtüşmemektedir.Bunu bilmeyen yok.Benim merak ettiğim bir konudur neden bu hükümet ve yandaşları kah çocuklarının özgürlük bulamadıkları Türkiye'de türbanlarıyla okuyabilmek için kah kendilerinin yaşamak için Amerika'ya gittiği? İran hem daha yakın hem düşücelerine daha uygun...
-
Sayın senemkartal;
Dünya ülkelerindeki özgürlük standardına göre, İran "özgürlüğün olmadığı ülke" konumunda, Türkiye ise "kısmen özgür ülke"dir. Türkiye'deki yasaklar (ki bunlardan biri de üniversiteye başörtüsü ile girme yasağıdır) ülkemizi "kısmen özgür" haline getiriyor. Yani İran'la benzerliğimiz, yasaklarının varlığından kaynaklanıyor. Orada başı açık girmek yasak (sadece okula değil ülkeye de), bizde başı kapalı girmek yasak. Yani ikisinde de yasak var. Bu benzerlik dikkatinizi çekmiyor mu? Yasağı kaldırsak İran'la olan benzeliğimiz kalmayacak. Yasağı devam ettirdiğimiz sürece İran gibi özgür olmayanlar kategorisinde kalacağız.
Tam özgür olmak istemiyor musunuz?
-
Sayın harun gür size tamamen katılmasamda kafamı kuma gömenlerden degilin Şimdi,ki ikdidarın bir alternetifi gözükmüyor keşke olsaydı cünki türkiye kazanır cok degil bir dönem önce,ki iktidar diyemeyecegim iktidar olsalarda mukdedir olamadılar Türkiyemizin 20 yılını aldı götürdü şu anki iktidarı yerden yere vuranlar ne cabuk onutuyorlar bir gecede soyuldugunu hallerine şükretsinler H günler türkiyenin olsun:) :)
-
Bu madem bu kadar büyük problem yaratıyor, basit bir kılık kıyafet zorunluluğuyla bu sorun ortadan kalkar. İlkokulda,ortaokulda,lisede olduğu gibi standarta bağlanır bu konu.
Benim karşı olduğum şey, konulan yasağın sadece türbana olması. Benim için türban kadar mini etek, düşük bel ve gotiklerin giyimleride rahatsız edici, örf ve adetlerimize ters. Bütün bunlarda yasaklansın. Türbana karşı çıkan zihniyet bunlara acaba neden olumlu bakıyor? ''MEDENİYET'' denen canavar bu mu?
-
Esas tehlike hukuk sever olupta inadına direnenler oldugu kanısındayım cünki hem hukuktan bahsedeceksin hemde inadına diyeceksin ben buna inadına celişki diyorum CÜNKİ HUKUK ARAŞTIRMAYI EMREDER İNADI DEGİL Tüm güzel günler ülkemizin olsun
-
Benim dilegim sayın başbakan sayın cumhurbaşkanı vede nekadar başarılı insan var ise kötülemek yerine hiç bir saplantıya girmeden daha iyi ve başarılı insanlar yetiştirmek olmalı ama bu anayasayla mümkün görünmüyor
Biz kızlarımızın örtüsüyle ugraşırken diger devletler uzay turizmine başladı
bırakalım bireyler nasıl giyinirse giyinsin biz onların yaptıkları veya yapamadıkları ile ugraşalim tartışalım,ki dogru olaniş ortaya cıksın bizde ayda otel acalım anlamsız işlerle ugraşacagımıza başarmanın keyfine varalım
Bence okullara örtü ile girmenin hic bir zararı olmaz olmadıgıda ileriki günlerde ortaya cıkacaktır hatta her alanda bizlere yeni fikirler yeni umutlar katacagı kanatindeyim türkiyemizin kazanımları artacaktır..
-
Alıntı:
cetin kardes rumuzlu üyeden alıntı
Esas tehlike hukuk sever olupta inadına direnenler oldugu kanısındayım cünki hem hukuktan bahsedeceksin hemde inadına diyeceksin ben buna inadına celişki diyorum CÜNKİ HUKUK ARAŞTIRMAYI EMREDER İNADI DEGİL Tüm güzel günler ülkemizin olsun
Çünkü Anayasal demokretik rejim değişmeyecek esaslara baglıdır.
(O nun için inadına Atatürk ve ilkeleri inadına demokrasi.)
Demokrasi korunmadan demokrasi olmaz inadına korunur.
Demokrosi korunmazsa yerine diktatörler ya da faşist rejimler gelir...
Demokratik rejimler demokrasiyi yıkmak isteyenlere karşı kesin sınırlar çizerler.(onun için inadına)
Öyle her isteyenin istediği referandumla, istediği soruya sorarak rejimi değiştirmesine müsade etmezler.(onun için inadına)
Demokrasi, ısparta Belediye Baskanı'nın ya da AKP Konya Milletvekili avukatın düşündüğü gibi bir rejim hiç değildir...
İsteyen istedeğini yaptırma anlamına hiç gelmez.