-
Re: Avukatlık mesleği hakkında
ya sımdı sıze alakasız gelecek ama bende sozum ona avukat oldugunu soyleyen bırını arastırıyorum ama henuz bır bılgıye ulasamadım sızler avukat oldugunuza gore kı ben dılım sırf bu sahısı arastırmak ıcın sıtenızı mesgul edıp vaktınızı alıyorum sımdı sorum su ben bu sahısın gercekten avukat olup olmadıgını nasıl bulurum?yardımcı olabılırsenız benı cok mutlu edeceksınız:mahcup:
-
umarım suan benım bu mesajımı okuyan bır avukat arkadasım vardır ya bakınsuan gercekten kendımı berbat hıssedıyorum cunkı kesınlıkle bılmedıgım anlamdıgım bır forum sıtesındeyım sıtenız gercekten cok hos ve guzel ama 5 yabancı dıl bılmeme ragmen kendımı burda nedense cok yabancı hıssettım cahıl hıssettım cunkı yazdıklarınız benı asan seyler vaktınızı almakta ıstemıyorum amam bana ızleyecegım yolu soylersenız o yolu takıp ederek belkı ıp ucuna ulasabılırım bu benım ıcın cok onemlı cunkı...rıca edıyorum bır avukat arkadas benı gorsun ve cevap yazsın
-
Baro birlik sitesine girin avukat aramadan adını soyadını yazın varsa çıkar yoksa çıkmaz böylece öğrenirsiniz.
-
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Baro birlik sitesine girin avukat aramadan adını soyadını yazın varsa çıkar yoksa çıkmaz böylece öğrenirsiniz.
YAPTIM KONYA BAROSUNA GIRDIM AMA OLMADI
-
ozelbı baro bırlık sıtesı varmı konya barosu dısında kusura bakmayın buyuk h arf ıle yazdım sanırım
-
ya bu sorunun benim konumla ne alakası var avuaktı Türkiye geneli arat adı soyadı yeterli baka baka bulursun ama şaşırdım yani cuk oturmuş açtığım konuya :rolleyes:
-
Yarın okul başlıyor çok mutluyum:o
-
Ya bişiy sorcam neden herkes avukatlara sahtekar yalancı falan diyor? Yada nasıl buna katlanıyosunuz? Çok merak ettim ben şimdi bile dayanamıyorum anlamadığım bir doktor hastalarından bıçak parası alıyor bilmem kaç milyar o kutsal meslek örnekler çoğaltılabilir avukat hakkını alıyor ama o sahtekar(halk arasında böyle bir kanaat var) çok merak ettim aslında sadece bir merak isteyen cevaplasın istemiyen okusun geçsin...:(
-
-
-
Kedi erişemediği ciyere ne der, Nusret özsoy?
Bu ilk sorunuz.Cevaplamadan geçmek yok.
-
-
Sayın nusret özsoy dogru cevap geçiniz.
-
Birşey ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.;)
-
Bir maç düşünün, taraftar yorumlarına göre kazanan tarafın teknik direktörü son derece başarılı götürmüştür maçı.
Ya kaybeden tarafın teknik direktörü? Derhal istifaya davet edilir, becerisizlikle suçlanır, aldığı parayı hak etmediği düşünülür vs. vs..
Davalar da bu açıdan maç gibidir, mutlaka kazanan ve kaybeden bir taraf olacaktır. (Önemli olan adaletin kazanmasıdır) Kaybeden tarafa göre avukat sahtekar, yalancı, dolandırıcı, beceriksiz, aldığı parayı hak etmeyen aşağılık yaratığın teki olacaktır...
Bu yorumları yapanlara bir sorun bakalım, bu düşüncelerinin altında neler yatıyor? Ama bunu ordan burdan duyduklarıyla dile getirenlere değil de bizzat böyle düşünenlere sorun olur mu?
Sonra da geçiniz gitsin. ;)
-
Aslında bu sorum çok gereksiz oldu ama aklıma takıldı işte sizleri böyle bir soruyla karşı karşıya bıraktığım için özürdilerim
-
Bu arada yukarda mesajımda yazan "murdar" ifadesini düzeltmeme rağmen tekrar bu hali alıyor aslında en baştada doğru yazmıştım.
-
Alıntı:
nusret özsoy rumuzlu üyeden alıntı
Bu arada yukarda mesajımda yazan "murdar" ifadesini düzeltmeme rağmen tekrar bu hali alıyor aslında en baştada doğru yazmıştım.
HALICI SÖZLÜK
Alıntı:
murdar s. Far. 1. Kirli, pis: "Bu murdar kümeste nasıl oturuyorsun bilmem?" -A. Mithat.
2. Cinsel birleşmeden sonra yıkanmamış (kimse)
3. Şeriata uygun olarak kesilmemiş olan (hayvan)
-
farkında olmadan doğru yaptığım bir şeyi yanlış gibi göstermişim:(
-
Büyük raslantı ama ben de 15 yaşındayım ve avukat olmak istiyorum. benim de bitakım kuşkularım var ama bu yönde değil! ben daha çok bölüm yönünden kuşkuluyum. sayısal derslerim çok iyi.. sözeller ise kötü! Ama avukat olmayı o kadar çok istiyorum ki; bu yüzden E.A. seçlicem. Ama acaba başarısız olurmuyum E.A. seçersem?? Yani sayısaldan hukuk okuma şansım yok mu??:rolleyes: :D :(
-
Bence boşuna sorun ediyorsun iyi bir üniversite bitirip başarılı bir avukat olduktan sonra iş çok!!!:)
-
Bakalım sorunumuza ben ea dayım şu anda ve çok pişmanım ama yinede çok çalışıyorum arkadaşım inşallah başarılı olurum da hukuk fakültesini kazanırım benimde tek istedeiğim bu en başından beri ben sadece kuşkularımı giderdim kararımı vermiştim zaten yani ben avukat olmaya kararlıyım ayrıca sayılsal bölümden hukuk kazanamazsın
-
Re: Avukat olmak / Olmamak - Hangisi daha iyi?
Sayısalı seçersen ve hukuku tercih edersen okul puanın 0,3 ile çarpılır. Ortalama 45 puan kayıbın olur. ÖSS de 300 tam puan alsan ve okul birincisi olsan bile puanın 330 da kalır.....
-
Acaba ben de mi avukat olsam?
-
Alıntı:
nusret özsoy rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba avukat olacam diyorum.Ailem fen derslerimin çok iyi olmasından dolayı şiddetle karşı çıkıyorlar asında ben kesin kararımı verdim hukuk okuycam ama ailemin bu hali beni çok üzüyor.Bugün bir avukatın yanına gittik pek iç açıcı şeyler söylemedi bana bu adam galiba işinden bıkmış nese....
Yani kısacası ailem bana inanmıyor.Aslında bunda büyük suç bende geçen sene sadece fen derslerine önem verdim.Ben aslında hep avukat olmak istedim ilkokula başladığım günden beri ama nedense bunun için sadece kitap okudum vs vs....
aslında başka gereken şeylerde varmış ama bilemedim ben kesin kararımı verdim bide benim ailem beni en çok işsiz kalacağım konusunda uyarıyor türkiye çiftçi yetiştirir gibi avukat yetiştiriyomuş falanda filanda... okulda bile hatta dershanede
türkçe öğretmenlerine
-hocam ben tm yapabilirmiyim? dediğimde hayııııır sen fen öğrencisisin diyorlar
yani kısacası beni destekleyen kimse yok bazen kararımdan vageçecem diye öyle korkuyorum ki...:( bu konuları ilerde meslektaşım olacak insanlarla paylaşmak istedim.Bir gün inanıyorum ki çok iyi yerlere gelecem o zaman herkes yanlış yaptığını anlıycak aslında bende bu kadar avukat arasında iyi işler bulacağımı zannetmiyorum ama... herneyse yinede ben avukat olacam ne olursa olsun çünkü çok seviyorum ben dünyaya avukat olmak için geldim tıp mıp hikaye benim için...
büyüklerime saygılarımla
Sevgili Nusret,
Bu forumda çok yeniyim ama seni çok iyi anlıyorum.Ben bu sene girdim 3 hukuk yazdım tutmadı.Başka hiçbir şey yazmadım.Bu sene tekrar hazırlanıyorum.Aileni en iyi sen tanıyorsun.Onları kırmadan kararlı olduğunu göster.Ben başardım bunu.Eminim kararlı olduğunu ve bu mesleği yapabilecek yeteneğin olduğunu gösterebilirsen gurur duyacaklardır.Sakın hırsını,inancını kaybetme.Hukuk sabır ister,inatla anlatacağız herkese.Başka birşey söyleyemem ama sakın kendinden taviz verme.Bu hayat senin.Hukukçu olarak ülkene kendine insanlara faydalı olacakğına inanıyorsan vazgeçme derim.Senin gibi hırslı azimli bir avukatı kaybetmek istemeyiz. :)
-
Uzun bir aradan sonra herkese yeniden merhaba malum avukat olmak için öss ye hazırlanıyorum ve bu hazırlıklar çerçevesinde dershaneye gidiyorum... Ama benim çok sevdiğim ve güvendiğim öğretmenlerim beni yıllarca kandırmış nasıl mı işte en kötü tarafı bu bana kendilerini vatan millet aşığı insanlar olarak gösterip fakir-fukaranın aslında herkesin devletten hizmet alabilmesi için gerekli olan vergiyi kaçırmışlar şimdi ben bu dershaneye 1800 ytl yazıldım bana 700 tl fatura kesmişler ondan önceki yıl ise 2000 tl lik senetim vardı o borcu tamamen bitirdim ama senet onlarda 1800 tl lik borcun 400 tl si kaldı arkadaşlarımla geriye kalan borçlarımızı ödemek istemiyoruz sizce bizi icraya verseler bu parayı alabilirlermi yada biz mahkemede vergi kaçırdıklarını kanıtlayabilirmiyiz zaten herşey ortada:(
Yönetim:
Forum kuralları gereğince sorularınızı ilgili bölümlere arama yaptıktan sonra açmanız gerekmektedir.
-
Avukat olmak / Olmamak - Hangisi daha iyi?
İyi geceler hukuki forumun hukuk öğrencileri ve hukukçuları 11 sınıfa geçerken alan değişikliğinde bulndum ve artık istediğim alan olan TM deyim yalnız aklımda bir kaç soru işareti war bunların giderilmesini istiyorum yardımlarınızı bekliyorum.Öncelikle;
1-başka forumları filanda inceledim hep şöyle yazılıyor ilk 5 yıl birşey bekleme gibi filan ne demek bu ilk senelerde büronun kirasını çıkarmak için mi çalışılıyor.
2-bazı avukatlar barolardan filan yakınıyorlar müvekkile masraflarımızı kağıt parçasının bile pahalı olduğunu anlatamıyoruz diyorlar ??gerçekten doğrumu bir dilekçe yazıldığından dava açıldığın müvekkilin cebinden zorlanacak kadar çokmu para çıkıyor..
3-avukatçının birisi vergi defterini giderlerini büro kirası sekreteri internet faturası vs. filan incelediğin sadece ayda%40 kazandığını söylemişti gerçekten böyle mi gerektiğinde avukatlar sinek avlıyorlar mı?? :)
4-avukatların bazıları çalışamayım zor gelip kurum avukatlığına geçiyor kurum avukatlığı nasıldır sizce daha mı mantıklıdır orada çalışmak geçenler en azından elime gelen parayı bliyorum dertim yok diyorlar..
5-Hakimlerin atamaları çok mu zor hakim atamları olduğunda haberlere düşecek kadar ciddi bir mevzumu :):) o kadar saygınlığı yüksek olan bir mesleğin ataması gerçekleşmesse bunca sene boşuna mı??tanıdık hakimden biliyorum senede 1 ttayini çıkıyor sık sık tayin olurlarmı???
6-savcılık söylenilen kadar zor bir meslek midir??araştırmasıydı falan filan uykusuz kalınan geceler filan oluyormu??ondan ziyade bizim Tv de gördüğümüz kadar aksiyonlu bir meslek midir??
7-avukatlıkta birde şu gözüme çarptı kimi avukatlar 300 tl ye 400 tl ye dava alıp piyasıyı bozanlar filan var diyorlar nasıl oluyor bizzat tanıdık avukat olmadığı için işin nasıl yürüdüğünü bilmiyorum..
8-avukatlıkta öğreniğin mesleğinizde ilerleyen yıllarda ün sahibi olduysan bir gün birisi kapını açıp büyük daha sonra kendini çok büyük davanın içinde bulabilir misin? büyük davadan kasıt büyük paralarla doyurabilecekleri davalar...
şimdiden teşşkr ediyorum.Para konusuna fazla değindim sanırsam o da aklımdaki çelişkiler yüzünden hherkes bunlardan yakınılar.iyi geceler
-
Cevap: Çorluda avukat olmak?
Enteresan bir yazım şekli.Acaba gece olduğundan mı.? Avukatçılar komik olmuş.