Sn. Dedoshtinotrinoze'nin eksik ifade konusundaki görüşüne katılıyorum. Ancak tüm forum içeriğine itirazım var.
Biz ABD'ye mi yoksa ülkemize mi bu sloganı atıyoruz?
ABD'ye ise sizlere kısmen katılıyorum. Ülkemiz savaşa girmesin diyorsanız katılmıyorum.
Gerektiğinde savaş çözümdür. Bir güç gösterisidir. KENDİ düzenini kabul ettirmee silahıdır. Osmanlı'nın başarısı demokrasiden mi, yoksa savaşçı olmasından mı geldi. Kesinlikle gücünü savaşarak isbat etmesinden...
Peki meşrutiyet Osmanlı'yı kurtardı mı, hayır. Gücünü kaybetti ve malumunuz hala faturasını ödüyoruz. Tabiri caizse höyyt dediğimizde nereye kaçacağını, hangi hediyeyi göndereceğini şaşıran devletler şimdi bize kafa tutup, AET, Arap Birliği vs. gibi uluslararası organizasyonda bizi veto ediyor. Demokrasi insan ve halk içindir. Devletler için değil. Irak ne yaptı? Ben ortadoğuda söz sahibi olacağım deyip, saldırdı. Güç göstermeye kalktı. Neden savaş çıkmasın demediniz. Keşke gerekli destek verilse idi,hazır BM işin üzerine giderken mesele halledilse idi. ABD yarım kalan işi bitiriyor. Türkiye ise istese de isetemede de seyirci rolunü oynuyor. Yarın Irak fırsat bulsa yine zayıf bulduğu ülkelere hatta bu ülkemizse bize saldıracak. Aciz Arap birliği ise ey ABD kurtar bizi diye yalvarmaya kalkacak. Burada esaslı güç olmamızı istemese asıl ABD isterdi. Elimize gçirdiğimiz üstün ülke menfaatlerini değerlendirme şansını tepip 10 sene sonra yine yanlış yaptık diyeceğiz. Ve Irak'ın terörizmi desteklemesinin acılarını çekeceğiz. Hatta belki ABD yi kenara bırakıp kendimiz kuzey Irak'a girmeye kalkacağız. Ve meşruiyetimizi isbat dahi ettirmeyecekler. Bu fırsat ülkemizin uluslararası çıkar ve stratejileri için bir daha ayağımıza gelmez. Bu konuda Ömür'e hak veriyorum. Biz kurtuluş savaşında tonlarca kan akıtırken, oralarda birileri düşmanlara kapılarını sonuna kadar açmışlardı. Adam Türkmenleri öldürüyor, siz hala hiçbir gerekçe savaşı makul göstermez diyorsunuz. Bu Savaşın makuliyet şartı çoktan gerçekleşmiştir.(10 yıl önce). Şu anda artık bir zorunluluktur. Hiçbirimiz kanı kurban bayramı ve sağlık nedenleri dışında sevmiyoruz. Irak gerçekten savaş istemiyorsa gerek yönetimi ve gerekse bizler kadar duyarlı olmadığı kesin halkı buna bir son verir.