İlahi sevgili deniz,
hani forumumuz var galiba "gözleriniz sağlm mı" gibi bişey
BKNZ 16 NO.LU İLETİMİZ
Printable View
İlahi sevgili deniz,
hani forumumuz var galiba "gözleriniz sağlm mı" gibi bişey
BKNZ 16 NO.LU İLETİMİZ
Cok tesekkur ederim Sayin Av.Fırat Bayındır
Zaten vermis olabileceginizi dusunerek hatta gordugumu bile hatirliyordum ama nedense goremedim , gozumden kacmis demek ki... :mahcup:
Ya da kesin orada Sayin Av Dilek Kuzulu Yuksel'in o guzel civil civil imza renkleri gozlerimi kamastirmistir da ondan gorememisimdir.
Kitaplara yol gorundu , tekrardan tesekkurler...
seviniriz sevindirirsiniz
şimdiden teşekkürler
27 MART 2007 Salı günü saat 10.00 da Gökçen'in kütüphanesi açılıyor,tüm DOSTLARIMIZ davetlidir.
BU MESAJ HERKESE AÇIK BİR DAVETİYEDİR.
( GELEMEYENLERİN YERİNE TEMSİLCİ OLARAK "FIRAT" BEYİ BEKLİYORUZ :) )
Sayın ömer adaleti, yanınızda olamasak da yüreğimiz sizlerle bir atmakta.Fırat Abi'ye vekaletimizi verdik, selam ve saygılarımızı ilettik.
Sevgiyle, umutla...
Sayın Ömer Adaleti,
Yanınızda olamasak da, Fırat Bey'in telefonu ile, oradaki çocukların sevinç dolu seslerini duyma olanağımız oldu.
Bu girişiminiz için sizi yürekten kutluyor, orada olamadığımız için üzgün olduğumuzu bilmenizi istiyorum.
Saygı ve Selamlar,
Sayın Ömeradaleti;
Fırat Bey ile konuştuğumda çocuklar halay çekiyordu. yanınızda olmadık sanmayın yüreğimiz ve aklımzı sizinle idi.
Temiz yürekle çok ama çok iyi bir şeye vesile oldunuz.
Melek Gökçen ve yanındaki arkadaşları tıpkı o çocuklar gibi halay çekmişlerdir.
Detayları sizden bekliyoruz. Naısldı ne yaptınız. Kurdeleyi kim kesti vs.
Selamlar
GÖKÇEN’İN DÜĞÜNÜ
Merhaba !
Gökçen’in kütüphanesi anlamlı bir hafta olan, kütüphane haftasında açıldı. 27 Mart 2007 günü saat 10.00 Gökçen’in okulu Mehmet Emin – Zekiye Üstünel ilköğretim okulunda çok kalabalık bir davetli topluluğuyla açıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı, okul müdürü sayın Bekir Kurt, Gökçen ve kütüphaneler hakkında konuşma yaptı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Süleyman Şişman, kütüphanemizin öneminden ve Gökçen’in bu kütüphane ile eğitime çok büyük katkısı olduğunu anlatan bir konuşmanın ardından, sözü bana verdiler, okulda ki çocuklarımıza etraflarında ki olan olumsuz davranış ve olumsuz olaylara karşı duyarlı olmaları gerektiğini,insan hayatı için tehlike oluşturacak her şeyi,yakınlarındaki yetkililere,öğretmenlerine ve ailelerine anlatmalarını ve tedbir alınana kadar olayı takip etmeleri gerektiğini anlattım. Gökçen bir kibrit çaktı, bizler bunu meşale haline getirmeliyiz dedim.
Daha sonra çocuk korosu şiirler ve şarkılar söyledi, kısa zamanda hazır hale gelen Gökçen’in arkadaşları folklor gösterisi yaptılar. Bütün misafirler duygu dolu bir ortamda idi, bir çok kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Bu gösterinin ardından eşime ve bana plaket verdiler,eşimin durumunu anlatmama imkan yok,töreni başından sonuna kadar, gözlerinde yaşlarla izledi. Plaketin ardından okul içinde en çok kitap okuyanlara hediyeleri, İl milli eğitim müdürü, İl müftüsü, Seferberlik bölge başkanı, İl telekom müdürü, İl kültür müdürü ve Okul müdürü tarafından verildi.
Gelen misafirlerimiz ellerinde kitapları ile geldiler, şehir dışından gelen dostlarımız da vardı, İskenderun’dan, Trabzon’u temsilen, ayrıca bir çok dostlarımız telefonla,mesajla yada telgrafla ulaştılar.
Bu törenin ardından ,kurdelayı kesmek üzere kütüphaneye çıktık, açılışı İl milli eğitim müdürü yapacaktı, ama İl müdürü yerinde ve çok güzel bir nezaket gösterisiyle, açılışı eşime yaptırdı, çok duygulu anlar yaşandı.
Eşim ve ben, birbirimizden habersiz aynı şeyi düşünmüşüz; Gökçen’in düğününü göremedik, ama davetiyeleri dağıtırken, sanki Gökçen’in düğün davetiyesi dağıtıyorduk, kurdele kesilirken, yüzük töreni, kütüphanede tebrikleri kabul ederken, sanki nikah tebrikini kabul ettik, çocukların söylediği şarkılar, oynanan folklör çalınan davullar, zurnalar sanki bir düğün töreni idi,
BİZ GÖKÇEN’İN DÜĞÜNÜNÜ YAPTIK !
Basının ilgisi çok büyüktü, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, İHA, Cihan Haber Ajansı, NTV, Olay TV, Kanal 5 TV, Gaziantep 27, Zafer Gazetesi, Metropol Gazetesi, Hakimiyet Gazetesi, Olay Gazetesi ve yöneticileri de bize çok büyük destek verdiler.
Gökçen orada 2 ilginç ve hayırlı olaya sebep oldu.
Bir misafirimiz yaptığımız işten o kadar etkilenmiş ki, kendi okuduğu ilk okulun kütüphanesini yaptırmağa karar vermiş.
Ve Gökçen’in kütüphanesinin kurdelası kesildikten sonra Ankara dan gelen bir telefonla, kötü bir hastalıktan yatan 6 yaşında ki bir çocuğun imdadına yetişildi ve ihtiyacı olan çelik korse yerine ulaştırıldı. Bu iki olay bizi çok sevindirdi, bunları yapanlara ve yapacaklara minnettarız, Allah’ta her zaman kendilerini korusun.
Kütüphanemize destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ederiz,özellikle HUKUKİ NET'ten ve İskenderun'dan kitaplarıyla kütüphane açılışımıza gelen Fırat beye, Dilek Kuzulu Yüksel'e, Duygu Tekay'a, Pınar Dündar'a, Esin Kılıç Erdoğan'a, Nilgün Sevil Kaplan'a çok teşekkür ederiz, Deniz hanımın topladığı kitaplarda bu aybaşında elimizde olacağı için onada teşekkür ederiz.
Saygılarımla
Hasan Fuat Göçer - namıdiğer Ömer Adaleti
Hasan Bey, açıklamanız için çok teşekkür ederim, orada olamadım ama ortamı gözümde canlandırdım sayenizde. Fırat Abi ile telefonda konuşurken duyduğum cıvıltı, anlatımınızla örtüşünce tahmin ettiğim görüntü çıktı ortaya. Gökçen meleğe de sevgilerimi yolluyor ve düğününde bulunamadığım için beni bağışlamasını rica ediyorum.
Sevgilerimle...
9 Nisan 2007 pazartesi günü, 2 koli kitap geldi İstanbul'dan. Duyarlı kardeşlerimizden birisi daha göndermiş, sevgili kardeşimiz DENİZ02 :).
Deniz hanım sana çok teşekkür ederiz,kızım Sencer'de kendisine gönderdiğin hediyeleri çok,çok beğendi Sencer'de özellikle çok teşekkür ediyor. Bu akşam çantasını hazırlıyordu çok dolu bir çanta olduğu için kapamakta zorlanıyordu, ben yardım edip çantasını kapatırken... gönderdiğin KEDİ başlı kalem çantasını sıkıştıracaktım " Baba kedinin başını ezeceksin. bırak ben kaparım "dedi. Hediyen sınıfında çok beğenilmiş, 40 tane daha isteyen çıkabilir ;) hepinize her şey için çok teşekkür ederiz.
Merhaba Sayın ömer adaleti;
O tarifi imkansız acınız ile birlikte bir daha yaşanmasın diye verdiğiniz onca emek, onca çaba ve azimli çabanızdan dolayı , asıl bizler teşekkür ederiz. Ben hala kaçışı seçiyor olsamda, sanırım yavaş yavaş alışıyorum ve artık Gökçen’in sitesini ziyaret edebiliyorum.
Hiç beklemiyordum ancak Gökçen’nin Anne ve babasını hel hele Sercen’i duymak çok güzeldi. Kütüphane açılışına gelmiş kadar oldum. Sağ olun , hep birlikte var olun…
Cümlemize…
Buradan Sercen’e kucak dolusu sevgiler…
Saygı ve sevgilerimle,
Merhaba Sevgili Hukuki.Net dostlarım;
Size bir güzel haberim var: :)
Gökçen'in babası ve tüm dostların katkılarıyla Gökçen'nin bir "Kütüphane"si olmuştu. Bunun dışında, güzel mi güzel, minik mi minik, şirin mi şirin çok güzel bir kardeşi de oldu bu gün. Aynı zamanda bu gün, Sevgili Meleğimiz Gökçen'nin de doğum günü idi!.
Sevgili Göçer ailesinin bu güzel mutlu gününü de paylaşıyor, güzel (erkek) bebekleriyle huzurlu, mutlu, sağlıklı bir ömür geçirmelerini diliyorum. Allah mutluluklarını daim kılsın, analı babalı büyümeyi nasip etsin.
Hüzün ve sevinci bir arada yaşamak çok tuhaf bir duygu ama her şey biz insanlar için...
Sevgi ve saygılarımla,
Ne kadar vefalısınız sevgili deniz02,
Güzel kızımıza tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz. Ama şunu bilin ki babasının ve annesinin gönlünde daha onlarca Gökçen barınıyor.
Hepinizi selamlıyorum değerli arkadaşlarım,
Evet bugün Sevgili kızımız Gökçen'in doğum günü ama ne tesadüf ki bu tarihte hiç beklemediğimiz Gökçen'in yeni kardeşi illa dünyaya bu tarihte gelmek istedi. Artık tesadüf mü yoksa Allahın bize bir sürprizi mi ? bilmiyoruz.
Allah tan dileğim hiç bir ana babaya evlat acısı yaşatmasın.
Hepinize çok teşekkür ediyorum, Deniz kardeşim ve Fırat bey yazınız ve telefonuz için ayrıca çok teşekkür ederim çok naziksiniz.
Sayın Ömer Adaleti,
Bebeğinize mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.:)
Ben de bebeğinize uzun, mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum Sayın ömer adaleti, tüm sevenleri ile birlikte. Bu habere çok sevindim... :)
Esin hanım ve Dilek hanım merhaba,
Çok teşekkür ederim, Allah hepimizin evladını bizlere bağışlasın.
çok yakında " Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği" ni kuruyoruz, derneğimizin amacı, ülkemizde tanınmayan insan yaşamının kıymetini herkese anlatmak ve insan hayatını tehlikeye atan her şeyle mücadele etmek olacak. Türkiyenin 10 vilayetinde daha örgütleniyoruz. Kurulur kurulmaz yapacağımız ilk hareket yeni bir kütüphane daha açmak olacak.Türkiyenin her tarafından kitap gelmeye devam ediyor.
Değerli üyemiz Mehmet Emin Sezen ve kızı Nurdan 1 koli kitap ve öğrencilere dağıtılmak üzere hediyeler gönderdiler. Ayrıca sevgili Nurdan'ın arkadaşı olan " SUNAY SEYMEN" de kendi çabalarıyla topladığı kitapları 1 koli halinde gönderdi, hepiniz sağolun ve hepinizi yeni kurulacak derneğimizin içinde görmek istiyoruz, birilerimizin daha hayatını kaybetmesini istemiyorsanız, birleşelim ve güçlenelim.
Kitap göndermek isteyen dostlarımız için ücretsiz kargo olanağı sağladık, eğer bulunduğunuz il de Gaziantep otobüs firmalarından olan SEÇ firması varsa kolilerinizi SEÇ firması ücretsiz taşıyacak. Koli yi teslim ederken üyemiz olan firma sahibi '' Settar Konukoğlu'nun eli ile Gökçen Göçer Kütüphanesi için Hasan Fuat Göçer e teslim edilecektir''. ibaresi yazılır ve teslim edilirse, hiç bir kargo ücreti ödemenize gerek kalmayacaktır.
Sevgi ve Saygılarımla
Sayın ömer adaleti,
Çalışmalarınızdan ve mücadelenizden ötürü sizi bir kez daha kutlamak istiyorum. Üzerimize düşeni seve seve yerine getireceğimizden kuşkunuz olmasın.
Selam ve sevgiyle...
Sayın Ömer Adaleti,
Yeni kütüphanenize katkı sağlayabilmekten onur duyacağız.
Saygılar, selamlar,
Esin ve Dilek hanım yeniden merhaba,
Desteklerinizi esirgemeyeceğinizden emindim ve haklı çıktım. Çok teşekkürler ama asıl desteği derneğimizi bulunduğunuz yerde geliştirerek yapabilirsiniz. www.gokcengocer.com sayfamızda soldaki kategorilerden "Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği" ni açarsanız Tüzük taslağımızı ve henüz kuruluşu gerçekleşmeyen derneğimizin üye sayı ve kişilerini görebilirsiniz. Hali hazırda 9 İlde daha şubemizi açacağız,Hatay da Fırat beyin destekleriyle oluşacak umarım. Sizlerin de katkınız olur umarım.Göreceksiniz! Dernek kurulduğu günden itibaren sesini tüm Türkiye de duyuracak.
İnsan yaşamının kıymetli olduğu bir Türkiye de yaşamamız dileğimle
Saygılarımla
Hasan Fuat GÖÇER
NİHAYET !!!!!
Değerli arkadaşlarım,
18 aydan sonra adli tıp kurumundan rapor geldi. Rapora göre "elektirik çarpması" kesinleşti.
Gökçen'in mahkemesi 18 NİSAN 2007 tarihinde saat 09.00 da GAZİANTEP 10. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE görülecektir.
Bilgilerinize sunarım.
Saygılarımla
Hasan Fuat GÖÇER
Sayın ömer adaleti;
Vermiş olduğunuz büyük mücadele için kutluyorum sizi. :iyi: Gidişattan haberdar ettiğiniz için de teşekkürler...
Saygılar,
Nur içinde yatsın Gökçen kız'ın vefat yıldönümü 26 Hazirandı. Dı diyorum çünkü biz de atladık bu günü ama sevgili babası Hasan Fuat Göçer bey mailden hatırlattı bize.
Kusurumuz affola, güzel kızımızın mekanı cennet ola.
Alıntı:
GÖKÇEN CENNET'TEN BİZİ İZLİYOR !
Bugün Gökçen'in aramızdan ayrılışının 2. yıl dönümü. Gökçen artık bir melek... 26 Haziran 2006 tarihinde, henüz 8 yaşında olan ve bir hafta önce başarılı bir öğrenci olarak 4. sınıfa geçmenin heyecanını yaşayan Gökçen'in canı dondurma istemişti. Dondurma almak için gittiği marketin kapısında, uzun zamandan beri bakkal tarafından varlığı bilinen ve bir çok insanında aynı noktada çarpılmasına sebep olan elektirik kaçağını bilmeyen minik Gökçen, dondurma almak istediği sırada bu elektrik kaçağına yakalanarak, hayatının baharında yaşamı elinden alınmıştı.
Minik Melek Gökçen'i unutmadık. Böyle bir dram, bu yazıyı okuyan sizlerden birisinin başına da gelebilirdi. Gökçen'in ailesi bu ülkede yaşayan milyonlarca aileden yalnızca birisi idi.
Gökçen aramızdan ayrıldıktan sonra bir meşale yaktı. Bu meşalenin aydınlığı tüm ülkeyi kaplayacak şekilde her gün büyümektedir.
Ülkemiz de çok fazla önemsenmeyen "insan yaşamı" en önemli haktır. İnsan yaşamını kaybettikten sonra tüm diğer hakların Hiçbir önemi kalmamaktadır. İnsan haklarının sınırsız olduğu bir ülkede, ana karnındayken yaşamına son verilen bir bebeğe hangi hakkı verirseniz verin Hiçbir anlamı olmayacaktır. Çünkü o bebeğin yaşamı elinden alınmıştır ve yaşam hakkı olmadıktan sonra Hiçbir haktan faydalanma şansı kalmamıştır.
Gökçen'in yaşamı 2 yıl önce, sorumsuz ve insan hayatına önem vermeyen bir bakkal yüzünden elinden alınmıştır. Hem de göz göre göre gelen ölümü tehlikesini bakkalın bilmesine rağmen... Kendisine yapılan tüm uyarılara rağmen, tesisatını yaptırmayan, cebinde ki üç, beş kuruşu daha fazla yapmanın hesabını yapan bakkal, hayatının baharında ki Gökçen'in yaşamını elinden almıştır. Şu anda Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan bakkala verilecek en ağır ceza bile Gökçen'in ailesi için adalet olmayacaktır. Çünkü Hiçbir güç Gökçen'i geri getiremeyecektir, Gökçen'i geri getirebilecek adalet " Gökçen'in ailesinin adaleti" olacaktır... Fakat ! Böyle bir adalete hiç kimsenin gücü yetmez. Fakat !... Mahkemenin vereceği ceza örnek bir karar olarak, başka Gökçen'lerin aramızdan ayrılmasını önleyecektir.
Gökçen aramızdan ayrıldıktan sonra, bir çok olumlu işlerin yapılmasına vesile olmuştur.
Gökçen adına kurlan web sayfasını 22 ay içinde, dünyanın 80 ülkesinden 3.500.000 kişi takip etmiştir.
www.gokcengocer.com adresinden ulaşabileceğiniz internet sitesinde " insan yaşamı ve Gökçen'in yaşamı" ile ilgili her şeyi bulabilirsiniz.
Gökçen adına kendi okulunda kurulan kütüphane 5000 kitap, 5 bilgisayar, yazıcı, tarayıcı ve CD leri ile Gaziantep'in en güzel okul kütüphanesi olmuştur. Ayrıca Bitlis ili Hizan ilçesi Soğuksu köyüne yapılan kitap yardımı ile orada ki öğrencilerin de aydınlanması sağlanmıştır.
Gökçen adına 7 Mart 2008 tarihinde kurulan " Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği" Gaziantep'te 400 üyeye ulaşmış ve Türkiye'nin 11 ilinde birden örgütlenmek üzeredir. Temmuz ayının ilk haftasında İstanbul şubesi resmi kuruluşunu yapacaktır. Dernek; yaşam hakkımızı korumak için mücadele etmektedir. Çok yakında ülkemizde eksikliği görülen "ilk yardım" konusunda eğeitim çalışmaları başlatılacaktır.
İlk yardım eğitimi verilmesinin nedeni; ülkemizde görülen bir çok kazalarda ki ölüm sebebinin yarısı ya yanlış ilk yardım ya da hiç ilk yardım yapılamaması yüzündendir. Bu sebepten ilk yardım eğitim çalışması derneğin öncelikli yapacakları arasındadır.
Gökçen adına Uluslar arası bir network ağında grup kurulmuş, bu grubun 360 üyesinin yarısını duyarlı yabancı ülke insanları oluşturmaktadır.
Gökçen'in ailesi bugün öğleden sonra saat 15.00 de Asri Mezarlıkta 2 nolu caddenin tepe kısmında bulunan, Gökçen'in mezarı başında Kuran-ı Kerim okutacak ve dua edecektir.
Evlatlarımızın yaşamının elinden alınmaması için herkesin " Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği" ne üye olması ve desteklemesi gerekmektedir.
Saygılarımla
Hasan Fuat GÖÇER
Sevgili Gökçen'in ölümünün 3. Yıldönümü. Bakım ne göndermiş olduğu yerden.
SİZ !
BİLİYOR MUSUNUZ?..
Bugün aranızdan ayrılışımın 3. yıldönümü. Üç yıldan beri annemden, babamdan ve kardeşimden ayrıyım, yeni doğan kardeşimi bile öpemedim fakat O nun hergün benim fotografımı öptüğünü görüyorum. Ben, annemi, babamı, ablamı ve kardeşimi her gün öpüyorum, bazen onlar bunu hissediyor fakat beni göremiyorlar.Beni ne kadar çok görmek ve benimde aralarında olmamı istediklerini çok iyi biliyorum fakat elimden bir şey gelmiyor. Giden geri gelmiyor.
Üç yıl önce 26 Haziran 2006, çok sevdiğim için dondurma almak istedim fakat bunun son isteğim olduğunu bilemezdim. Kim bilebilir ki ?.. Tehlikeden habersiz küçük bir çocuğun, dondurma almak isterken elektirik akımına kapılacağını ve yaşamını kaybedeceğini hiç biriniz tahmin dahi edemezsiniz.
Annemin, babamın yüreğinde ki sızıyı kim hissedebilir?
Şimdi Cennet'teyim, burada benimle birlikte binlerce çocuk var. Bu çocukların bir çoğu benim ülkemin çocukları... Neden ?
Burada mutluyuz ama keşke, annem, babam ve kardeşlerimle birlikte olsaydım. Diğer çocuklarda anne ve babalarının yanında olmak istiyorlar fakat geriye dönemiyoruz.
Ülkemden gelen çocukların hepsi, başka ülkeden gelen çocuklardan çok farklı şekilde buraya gelmişler. Benim ülkemin çocuklarının bir çoğu " doktor hatasından,elektirik çarpmasından,ilk yardım yapılamaması yüzünden,su da boğulmaktan, açıkta bırakılan kanalizasyon kapağından aşağıya düşmekten, üstü kapatılmayan fosseptik çukurunda boğulmaktan, havaya sıkılan serseri kurşunlara hedef olmaktan, yaya geçidinden geçerken aracın çarpmasıyla, yedikleri yemekten zehirlenerek, okullarında çıkan yangın sonucunda diri diri yanarak, kaldırımda yürürken başına çiçek saksısı veya cam düşmesinden, dayak ve işkenceden, yetersiz beslenmeden,üzerlerine televizyon düşmesinden, okula giderken öğrenci servisinin kaza yapmasından, Kapadokya gezisine giderken uyuyan şoförün kaza yapmasından, asansör kapısını açtığında boşluğa düşmekten, parkta oynarken kopan salıncaktan düşmekten..." Daha binlerce buna benzer önlemesi kolay olan fakat büyükler tarafından alınmayan önlemler yüzünden yaşamı elinden alınan birçok çocuk burada Cennet'te ve aynı sebepler yüzünden ölen birçok yetişkin büyüğümde var.
Anneler! Babalar!
Annemin ve babamın yaşadığı acıyı hissetmenizi istemiyorum.
Bir gün çocuklarınızın başına bunların gelmesini istemiyorum.
Bu türlü ölümlere DUR deyin, kurallara ve önlemlere uyulmasını sağlayın!
Bu konuda benim anıma "Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği" kuruldu. Bu dernek sizin gücünüzün yetmediğini düşündüğünüz alanlara ulaşarak, sizlerin yaşam hakkı için çalışmaktadır. Derneğin web sayfası www.gokcengocer.com ve www.gokcengocer-ist.org
e-mail adresi genelmerkez@gokcengocer.com
Derneğe üye olmanız ve desteklemeniz sizin ve çocuklarınızın hayatı için son derece önemlidir.
Lütfen başka çocuklar anasından ayrılmasın !
Sizi çok seven
Gökçen
--
www.gokcengocer.com
Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği
Benim Başıma Gelmez Demeyin !
Cennetten mektup var
GAZİANTEP’te 3 yıl önce dondurma almak için gittiği markette elektrik akımına kapılarak ölen 8 yaşındaki Gökçen Göçer’in babası Hasan Fuat Göçer, kızı adına kurduğu internet sitesinde duygu yüklü bir mektup yayınladı.
Milliyet - Devamı İçin Tıklayınız
Sevgili Gökçen'i sevgiyle anıyoruz!
MİNİK BİR CANIN BEDELİ 16.000.-TL
11.05.2010 Salı Gaziantep 10. Asliye Ceza Mahkemesinden karar çıktı. 9 Eylül 1997 de doğan minik Gökçen’in 6,5 yıl süren kısacık yaşamı 26 Haziran 2006 tarihinde, Algida dondurma almak için gittiği bakkal da dondurma alırken elektirik akımına kapılmasıyla sona erdi. Daha doğrusu yaşamı elinden alındı. Bu konuda Gaziantep 10.Asliye Ceza Mahkemesinde açılan dava, davaya bakan hakimin kendi mahkemesinin verebileceği ceza sınırının, Gökçen’in yaşamını yok eden kişilere az olacağı düşüncesiyle görevsizlik vermesi sonucu dosya AĞIR CEZA MAHKEMESİNE gönderildi.
AĞIR CEZA MAHKEMESİNİN de görevsizlik vermesiyle tekrar Gaziantep 10. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen dosya yapılan duruşmalardan sonra karara bağlandı.
Karara göre bakkal dükkanını çalıştıran A. E. E. ’na bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan 3 yıl 4 ay hapis ve aynı bakkalı çalıştıran A. F. E. ’na yine bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi ve bu ceza günlüğü 20.-TL dan 16.000.-TL para cezasına çevrildi.
http://www.webtirix.org