http://img374.imageshack.us/img374/2343/hukuki2hx4.jpg
Bende bu güzel ve özel günün anısına, bu bana özgün olan afişi hazırladım,umarım beğenirsiniz.
Cumhuriyet'imizin 85. yılı kutlu olsun,nice 29 Ekimlere....
Printable View
http://img374.imageshack.us/img374/2343/hukuki2hx4.jpg
Bende bu güzel ve özel günün anısına, bu bana özgün olan afişi hazırladım,umarım beğenirsiniz.
Cumhuriyet'imizin 85. yılı kutlu olsun,nice 29 Ekimlere....
Cumhuriyet de bütün köklü inkılaplar, değişiklikler gibi, Kurtuluş Savaşımızın kazanılması gibi birlik, beraberlik ve inanç sayesinde gerçekleşmiştir. Birlik beraberliğimizin, vatanseverliğimizin hiç kaybolmaması dileğiyle; en güzel bayramımız, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
"Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum" diyenlere inat;
ATATÜRK'Ü SEVİYORUM.
Ben de Cumhuriyet Bayramımızı biraz evvel adresime gönderilmiş bir e-postayı aşağıya ekleyerek kutlamaya karar verdim. Çünkü bugünlerde Yaşlı bağnazlık, Genç Cumhuriyet'e karşı...
AŞKIM VATAN SAKIN İKBAL SORMAYIN BANA
AŞKIM VATAN YAZIN TAŞIMA
İÇİM MİNNET DOLU ATAMA
EY GENÇ ÜMİT SENSİN VATANA
Ahmet Demirbaş - nezihhuzuevi.com
NEZİH HUZUREVİ
CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
YAŞASIN CUMHURİYET
Gölköy adında bir yer varmış Gelibolu'da,
Televizyonda gösterdiler geçen gün.
Gelenek edinmiş köy halkı,
"Ben kendimi bildim bileli bu böyledir"
Diyor muhtar.
29 Ekim'de toptan sünnet ederlermiş çocuklarını..
Derken ekranda entarili bir çocuk belirdi,
Kirvesi tutmuş kolundan,
Yatırdılar bir kamp yatağına,
Ardından sünnetçi olacak zat boy gösterdi
Elinde bıçağıyla,
Çocuk kaldırdı başını, bağırdı:
"Yaşasın Cumhuriyet" diye
Bunun üzerine de ekran karardı..
♥
Korkarım bu, sade Gölköy'lülerin değil, umumumuzun,
Sade küçüklerimizin değil, büyüklerimizin de
Düştüğü bir tarihsel yanılgı,
Çünkü sünnet değil, farzdır cumhuriyet...
Can YÜCEL
Nice 29 Ekimlere...
Küçükken O'nu görmüş ve sadece bir kaç dakika sohbet etmiş olmayı hep çok isterdim.Bu isteğim hala değişmedi.
Yarattığı şey o kadar büyük ve o kadar değerli ki onu her fırsatta anmak bana huzur veriyor.Bu akşam Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yıldönümü nedeniyle düzenlediği bir konsere gideceğim.Bu yıl da böyle anacağım.
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
http://img84.imageshack.us/img84/625...iturkcena3.jpg
Cumhuriyet'imizin 85. yılı kutlu olsun.
Kutlamaların dahi engellenmeye çalışıldığı şu dönemde Cumhuriyet düşmanlarının en tepelerde hatta senin makamında oturdukları bir dönemde ATAM burukta olsa kutluyoruz. Amma sonuçta bunların ve destekçilerine rağmen kurduğun Cumhuriyet dimdik ayakta kalacak bu sefiller yok olacak yandaşları ile birlikte...
İşte o zaman bu dış devletler gerçek bir Atatürk Cumhuriyeti ile EŞİT koşullarda anlaşacaklar o zamana kadar bizi affet... Ama bilki kanımın son damlasına kadar senin ve Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi olacağım hem de herşey pahasına...
Cumhuriyetimizin 85.yılında Hepimizin CUMHURİYET bayramı kutlu olsun.
Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı ve en önemli eserim dediği Cumhuriyeti kutlayabildiğimiz için mutlu olmalıyız. Geleceğimizi şekillendirmede önemli bir paya sahip olan bizlerin yetişmesinde ve geleceğimize yön vermede etkin olan Cumhuriyet'i kutlayarak mutlu oluyorum. Geleceğin kuşaklarının da buna sahip çıktığı noktada ilelebet paidar olacak bir özgürlüğe sahip olacakları bir yönetim şekli Cumhuriyet. Türkiye Cumhuriyeti bir özgürlük, gelişme ve ilerleme ışığını devrimlerle beraber güçlenerek devam ettireceğine inancım tamdır. Bu noktada Mustafa Kemal Atatürk'ün bize Nutuk'unda bıraktığı öğütleri yerine getirmek bizim görevimizdir.
Bu akşam hayatımın en güzel Cumhuriyet Bayramlarından birini yaşadım.
Boğazda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın organize ettiği havai fişek ve lazer gösterisi Paris ve Sydney'deki emsalleriyle yarışır güzellikteydi.
Bu sene sanki daha çok bayrak, daha çok heyecan vardı etrafta.
Nice yıllara :)
Ve bir an önce Cumhuriyeti insan hakları ve özgürlükler açısından tam demokrasiyle taçlandırmak dileğiyle.
Konuşması bittikten sonra sorar:
Sizin kendinize mi güveniniz yok, yoksa kadınlarımıza mı?
Salonda bir alkıştır gider...
Ama biz bu çağdaşlığı,kadınlara verilen değeri herkesten beklemekle hata ediyoruz.Tabi ki öyle oturacaklar diyen,bundan hiç utanmayan kimselerden çağdaşlık beklemek olmaz..Onlar yapsa da yalandan yere yapar.Prosedür diye.Tıpkı bugün içinden gelmediği halda oraya yazı yazmak zorunda olan reis-i cumhurumuz gibi...Bir kez daha söz vermiş güya koruyacakmış cumhuriyeti..Özlemle merakla bekliyorum.Bakalım nasıl koruyacak.
Böyle güzel anlamlı bir günde yine tutamadım kendimi ama sen biliyorsun içimdekileri...Rahat uyu yerinde...Bir tek kişi kalsak dahi koruyacağız emanetini..
Seneye bugün bayramımızı senin yanında Anıttepe'de kutlayacağım Ankara Üni. Hukuk Fak. öğrencisi olarak...
Arkadaşlar,
Genel olarak 'aydın' diye geçinenlerin bile kutlamalarda bir ilkokul merasimi havasında 'iradesinin bizzat millet tarafından kutlanıldığının ilan edildiği gün' yönündeki yorum ve değerlendirmeleri insanı çıldırtıyor...
Hayır hayır hayır...
Bu öyke kolay bir cümle ile geçiştirilecek bir olay değildir...
Kargaşa ve şartlar projenin sondan başlamasını gerektiriyordu o kadar...
Ama yıllar sonra, geçen 85 yıla rağmen bu gerekliliğin anlaşılır şekilde halka açıklanamaması, doğrusu AÇIKLANMAMASI oldukça manidardır...
Cumhuriyet, bireylerden oluşan bir milletin, bir ulusun rejimidir...
Toplumlar, uluslar cumhuriyetle adlandırılabilinir fakat insanlar birey olarak adlandırılamaz...
İnsanlar birey olmayı, aydınlarının ışığı, emeği, teri ve kanı ile hakederler...
Bu proje, kanını veren bu ulusu, emeği ve terini vermeye hazır bu ulusu
kulluktan (teolojik açıdan),
kölelikten (sosyolojik açıdan)
aydınının ışığı ile yolunu aydınlatarak birey yapma projesidir bu...
BU PROJE BİR MUSTAFA KEMAL PROJESİDİR...
VE ADI KEMALİZM'DİR...
Kemal ve 'asker'lerinin tanzimatçılardan ve ittihatçılardan farkı
ne emperyalizme
ne de içerdeki işbirlikçilerine boyun eğmeleridir...
Ölümü ile birlikte proje, içimizdeki işbirlikçilerle delinmiş bizzat emperyalistlerin tecavüzü ile halkımız birey olmaktan uzaklaştırılıp
kimi kul
kimi terörist
kimi de koyunlaştırılmıştır...
Mustafa Kemal'in bir avuç aydını var idi
yazık ki şimdi bu ulusun bir avuç bireyi kaldı...
BUNUN NERESİ BAYRAM!..
Korkarım ki bayram olarak kutlayabilmemiz için emek ve terin ötesinde
KANA ihtiyaç duyacağız...
YAZIK!
Yazık Mustafa kemal'in bir avuç aydınına
Yazık Türk Ulusuna
YAZIK MUSTAFA KEMAL'E...
Bugün;
*Ne Mutlu Türküm Diyen', lerin
*İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin? suallerine 'mümkünsüzdür' le cevap verebilenlerin,
*Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. ' bilincini onurla ve iftiharla taşıyabilenlerin,
*Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. 'yolundan asla ve kat'a dönmeyenlerin,
Atatürkçülüğün; ruhunda, özünde, her hücresinde hayat ve kuvvet kaynağı bilenlerin,,, bir tek Atatürk Cumhuriyeti'nin bir ferdi olarak yaşamayı kendine şeref addedenlerin en BÜYÜK BAYRAMIDIR BUGÜN...
Kutlu olsun...
Cumhuriyet Bayramimiz Kutlu Olsun
29 Ekim 1923 ten başlayarak sonsuzluğa akan en büyük bir bayramın arifesindeyiz. Bu gün 2009 un 29 Ekimini kutlayacağız. Kim ne yaparsa yapsın ben coşkuyla özlemle saygıyla kutlayacağım.
Bize Cumhuriyeti armağan eden eşsiz önder Atatürk ün manevi huzurunda kalbim Cumhuriyet aşkı ile dolu olarak kutlayacağım birgünü daha yaşıyorum. Ne mutlu.
Cumhuriyet erdemlerini anlayan Cumhuuriyeti bilen herkesin en büyük bayramı kutlu olsun. Ne Mutlu Türk üm diyene. Ne Mutlu Türkiye Cumhuriyetine.
Bu büyük başarının önünde tüm dünya ulusları gibi ben de eğiliyorum. Bizi örnek alan ülkeleri gördükçe, Atatürk'ün yaptıklarını ders olarak okutanları görünce bir TÜRK evladı olarak böbürleniyor, kendime de bir pay çıkarıyorum.
Herkesin bir pay çıkarabilmesi temennimle. Büyük ve mucize bir değişimin ürünü olan Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.
"Herkes geçmişi görebilir, ya kaç kişi ileriyi görebilir?"
Hep birlikte: Nice Mavi Boncuk Takışına - Irmağının Akışına...
( Türkülerimiz kimsenin tekelinde olmadığı gibi ülkemizi sevmek için ölmemiz de gerekmiyor!.. )
Onur duyuyorum.
Cumhuriyet idaresi; faziletli ve namuslu insanlar yetiştirir ! Biliniz ki bu ülkenin yönetimi şeyhler, tarikatlar, zaviyeler, tekkelerin değil yüce Türk ulusunun kontrolünde olacaktır.
Cumhuriyet'in ilanının 87.ci yılı... 29 Ekim 2010 Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun.
Nice 29 Ekimlere...
http://www.tsk.tr/10_ARSIV/10_4_Dige...29_ekim/1k.jpg
SAYIN GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL IŞIK KOŞANER’İN
CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
( 29 EKİM 2010 )
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları,
Ebedî Başkomutan ve Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde Türk milletinin her türlü zorluk ve imkânsızlığa rağmen büyük fedakârlıklar ve şehitlerimizin aziz kanları ile yoktan var ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin 87’nci yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
Cumhuriyet, ulusumuzun onurunu yücelten, çağdaş uygarlıkla bütünleşmesinin yolunu açan inanılması güç bir devrim ve Türk ulusunun karakterine en uygun yönetim biçimidir.
Umutların tükendiği, her şeyin sona erdiğinin sanıldığı bir anda, Yüce Atatürk’ün önderliğinde “Ya istiklal ya ölüm!” parolasıyla bir ulusun yeniden dirilişinin ve tarihin ender kaydettiği bir başarının simgesi olan Cumhuriyet, her türlü tehlikeye karşı göğüs gererek ulusça birlik ve beraberlik içinde sonsuza dek korumamız ve yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır.
Atatürk’ün Türk ulusuna armağan ettiği en önemli eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinin temelinde; çağdaş yurttaş, toplum ve devlet ülküsüne ulaşmayı sağlayacak prensipler özenle yaşama geçirilmiş ve gücünü ulus iradesinden alan demokrasinin hayat bulmasının yolu açılmıştır.
Cumhuriyet, Anayasamızda da güvence altına alınmış olan üniter devlet, ulus devlet ve laik devlet temellerine oturan Atatürk milliyetçiliğine bağlı laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olma erdemine sahiptir.
Değerli Silah Arkadaşlarım,
Türk milletinin bağrından çıkan, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesi olan Silahlı Kuvvetlerimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetimizin temel değerlerinin, ulusal birliğimizin ve bölünmez bütünlüğümüzün güvencesi olmaya devam edecektir.
Ulusumuzdan aldığı güç, sahip olduğu modern imkân ve kabiliyetler, üstün disiplin, yüksek moral gücü ve eğitim seviyesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz birlik ve bütünlüğümüze kastedecek her türlü tehdit karşısında daima göreve hazırdır ve milletinin emrindedir.
Bütün değerleriyle, hukuk ve düşünce sistemiyle daima çağdaş bir kurum olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuka saygılı olmaya devam edecektir. Ancak hukuka saygının herkes tarafından dikkate alınması gereken bir zorunluluk olduğu ve gerçek anlamda hukuk devleti olgusuyla çağdaş ve saygın bir toplum olunabileceği aşikârdır.
Dünyada ve bölgemizde meydana gelen son gelişmeler bir kez daha göstermektedir ki, ülkemizin bulunduğu bu zor coğrafyada güçlü Silahlı Kuvvetlere sahip olmak, varlığımızın, bekamızın ve esenliğimizin yegâne teminatıdır.
Bu mutlu günde, bir neslin kendini feda ederek bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunu gerçekleştiren başta Ebedî Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK ve bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğilirken Cumhuriyeti korumak uğruna ve bölücü teröre karşı yürütülen mücadelede şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.
Bu duygularla, Cumhuriyetin erdemine, onun kazanımlarına ve temel değerlerine yürekten inanmış, silah arkadaşlığı çatısı altında sarsılmaz bir birlik ve vatana adanmışlık ruhuyla birbirine kenetlenmiş, Atatürkçü Düşünce Sistemini özümsemiş Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensuplarının ve ailelerinin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlar, esenlikler dilerim.
Aşağıdaki videoyu izleyip, şapkanız varsa şapkanızı, türbanınız varsa türbanınızı önünüze koyun ve iyice bir düşünün. İleri mi gideceğinize, geri mi gideceğinize karar verin. Sizlere en yakın örnek, komşumuz İran'daki durumu gösteriyor bu video. Bu ülkeyi siz veya tüm vatandaşlarla eşit haklara sahip olan çocuğunuz mu yönetsin, yoksa mollanın hocanın fetvası ile mi yönetilsin. Seçim senin Türkiye... (Seçim derken genel seçimlerden bahsetmiyorum. Bu halk her zaman seçim yapar!)http://www.dailymotion.com/video/x5k...asi-mutla_news
Ya Cumhuriyeti'ne sahip çık yada şeriat gelsin, şıh yönetsin. Hatta şeyh; vatandaşına "ananı da al git desin" ama kimse kınayamasın... Bunu hatırladınız mı?
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun, emeği geçen herkesi saygı ve minnetle anıyoruz nur içinde yatınız.
ATATÜRK NEDEN BÜYÜK?
Gelecek nesillerin Türkiye de Cumhuriyetin ilanı günü, ona en merhametsizce hücum edenlerin başında, cumhuriyetçiyim iddiasında bulunanların yer aldığını görerek şaşıracaklarını asla farz etmeyiniz! Bilâkis, Türkiye'nin münevver ve cumhuriyetçi çocukları, böyle cumhuriyetçi geçinmiş olanların hakikî zihniyetlerini tahlil ve tesbitte hiç de tereddüde düşmeyeceklerdir.
1927 (Nutuk II, S. 831)
KAYNAK:http://www.kultur.gov.tr/TR/Genel/Be...5C764B55B5ADC3
Google her sene olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyor... Arama motoru sayfasında şu resim var :
http://www.google.com.tr/logos/2010/turkey10-hp.jpg
Yapanın eline sağlık, teşekkürler Google ve Google Türkiye ekibi...
Dünyaca kabul görmüş, vahşetiyle veya faşizmi ile değil, ülkesini gelişmiş medeniyet seviyesine getirmekle iştigal eden bir önderimiz var... Şanslıyız, ne mutlu Türk'üz diyene!
Bu da oğlumdan bir Cumhuriyet bayramı kutlaması... (5 yaşındayken söylemişti)... Oğlum İstemihan Mehmet Pazarbaşı şimdi 8 yaşında... Dinlemek için tıklayınız...
Cumhuriyet bayramı herkesin umrunda mı acaba? Biri karım beni aldattı, diğeri askere gitmesem olmaz mı, diğeri mal sahibim beni.... ile uğraşır, buraya iki satır yazamaz. Ben de inat olsun hiçbirine yanıt vermeyeceğim, sürünmeye devam etsinler.
Şimdiye kadar hepimiz "Yarın" kelimesiyle başlayan milyonlarca cümle kurduk.
Ama hiç biri bu kadar anlamlı olmadı, olamazdı!
Tarihte bugün; Yıl:1923 Yer:Çankaya Köşkü "Yarın, Cumhuriyeti ilan edeceğiz"
M.Kemal ATATÜRK
Artık bizleri İran'la korkutma numaralarını bırakın. Bu propaganda filminde Şah dönemi bize örnek olarak sunuluyor, ama o dönemin bir diktatörlük dönemi olduğundan hiç bahsedilmiyor. Biraz akıl ve vijdan sahibi olanlar bilir ki, Şah döneminde de insanlar İran'da özgür değildi, saray erkanı aşırı lüks içinde ve halktan çok uzak yaşıyordu. Zaten bu nedenle halkın değişik katmanları bu devrimde yanyana durabildieler.
İran o zaman da yasakçıydı, şimdi de yasakçıdır. Ne şimdiki İran, ne de önceki İran bize örnek olabilir.. İran hakkındaki bilgisi bu türden propaganda filmlerinden ibaret olanlar bize İran'ı örnek göstermesinler..
İran'ın toplumsal, dinsel, kültürel ve tarihsel yapısı bize benzemez. Bu nedenle de Türkiye'n,n İran gibi olacağını zannedenler, bu konularda iki ülkenin yapısını iyi incelesinler. Bu konuda Atatürkçü yazar bilim adamı, rahmetli Ahmet Taner Kışlalı'nın 16 Temmuz 1999 tarihli Cumhuriyet gazetesindeki yazısından çok kısa bir alıntı yapıyorum. Bakın ne diyor A. Taner Kışlalı;
"Türkiye ile İran hiç benzemiyor. Ne geçmişte benziyordu ne de bugün... Bu gerçeği kavramakta zorluk çekenlerin, Taha Akyol’un Osmanlı’da ve İran’da Mezhep ve Devlet kitabını dikkatle okumalarının tam zamanıdır.”(Cumhuriyet, 16 Temmuz 1999)