aynı yerde gözükmesi lazım, istinafta dosyanız henüz açılmamış olabilir.
Printable View
Merhaba;
Dosyam dun ıtıbarıyle ıstınafta karara cıktı arkadaşlar ama karar sonucunu ogrenemedım daha.
Merhaba Makrofaj;
Temyıze gıttı mı dosyanız?
Merhaba;
Dosyam dun ıtıbarıyle ıstınafta karara cıktı arkadaşlar ama karar sonucunu ogrenemedım daha.
Merhaba Makrofaj;
Temyıze gıttı mı dosyanız?
Merhaba,
Benim de dün inceleme için atama bekliyor olarak değiştirildi. Bugün de incelemede olarak gördüm.
Özetle, Mart da açılan istinaf dosyam 05.12.2017 de incelemeye alındı. Sonucu yazacağım.
Merhaba Maydos;
Dosyanızın incelemeye alınmasına çok sevindim.Hayırlı olur inşaallah.Kararınız yakınlaşmış demek ki.Arkadaşımın da Haziran ortası açılan 29.hukuk dairesindeki dosya daha arşivde yılbaşından sonra dediler Onun dosyasına.,
Merhaba Makrofaj;
Gerekçeli karar 1 ay içinde yazılıyormuş umarım yılbaşını bulmadan sonucu öğrenebiliriz.Böyle beklemek daha da zormuş.Bu arada 25 Ekim den önce ilk derece mahkemesinin verdiği kararlarda yargıtay yolu açık işe iade davaları için.Karar lehime çıkıp temyize giderse karşı taraf yine beklemek bize düşecek maalesef :(
14.09.2017 de yerel mahkeme kararı çıkan davayı hala istinafta göremiyorum. E-devlet üzerinden bakıyorum. Dosya hala açılmamış olabilir mi?
Merhaba A.Murat;
Olabılır dıye tahmın edıyorum bızımde 29 Martta bıten dava ıstınafa 19 Hazıranda kayıt olmuştu.Davanın goruldugu yerel mahkeme kalemine bır sor ıstersen ıstınafa gondermısler mı?Gonderdılerse ıstınafa kayıt olduğu tarıhte sisteme düşüyor.
Arkadaşlar hepinize merhabalar öncelikle benimde işe iade davam vardı kısaca size süreçten biraz bahsedeyim 25.04.2016'da iş mahkemesine davayı açtım dava görüldü bitti daha sonra 31.05.2017 'de istinaf mahkemesine gitti dosyam bugün itibariyle karara çıkmık gözüküyor ama karara çıkalı yaklaşık 1 ay oldu bir ay önce aradığımda benim davama bakan hukuk dairesini telefonda görüştüğüm kişi bana yaklaşık 1,5 ay içinde imzaya gider tarzı birşey dedi şimdi benim bu davam acaba yarğıtaya gidermi ben bunu nasıl öğrenebilirim avukatım dışında çünkü avukatımı her aradığımda bekleyeceğiz diyor onada hak veriyorum Ama yani ne zaman sonuçlanacağını merak etmektende kendimi alı koyamıyorum benim davamın yarğıtaya gidip gitmeyeceğini nasıl öğrenebilirim şimdiden tşkler
Selamlar,
05.12.2017 de incelemeye alınan dosyam bugün "Karara Çıkmış" olarak değiştirildi. Gelişmelerle ilgili bilgi yazacağım.
Merhaba,Bugun itibariyle gerekceli karari ogrenebildim.Karar lehime ama temyiz yolu acik maalesef 31. Hukuk istanbul istinaf.Arkadasimizin hala 29. Hukukta on inceleme icin atama bekliyor diyor :(
Arkadaşlar, benim dosya karara çıktı yılbaşından hemen önce. Halen karara çıkmış olarak görüyorum E-devlette. Muhtemelen bu ay sonuçlanır diyor avukatım. Benim davam işçi alacağına iilişkindi, yani kıdem tazminatına ilişkin. Araştırırken şöyle bir bilgiye rastladım, avukatım ile de görüştüğümde teyit etti;
Şimdi ben 2012 kasım'da tazminatsız işten çıkartılmıştım, dolasıyla da işsizlik maaşından faydlanamamıştım. Yaklaşık 5 ay boyunca da iş bulamamıştım. Aldığım bilgiye göre, kesin karara göre tazminatımı alırsam işverenden, İŞKUR a dönüp "arkadaş ben tazminatsız çıkartıldığım için işsizlik maaşına başvurmadım, ama bak sana mahkeme kararı, benim o dönemde almam gereken 5 aylık işsizlik maaşımı verin" dediğimde İŞKUR dilekçeyi ve kesinleşmiş mahkeme kararını değerlendirip, SGK kayıtlarınızı da incelemek suretiyle geriye dönük işsizlik maaşlarınızı yatırıyor...
Bu şekilde alacağını tahsil eden biri var mıdır? Avukatım alırsın diyor. Bu konu önemli bir konu. 5 aylık maaş dediğin nerden baksan 4-5 bin lira yapıyor. Ben kesin karar tebliğ edildikten sonra işkur a başvuracağım. grlişmeleri de paylaşıyor olurum.
Syg.
Dosyası temyize giden arkadaşlar, me kadar zaman geçti ve dosya hangi aşamada? Temyiz şartları rakamsal olarak değiştirildi miydi?
Ankara Bölge adliye istinaf dosyalarının bakılma hızı hakkında fikri olan var mı?
Merhaba,
Bizde 25/2. maddeden çıkarılmıştık ve tazminat alamamıştık.Avukatımız hemen işkura müracaat etmemizi belirtti.Tabii ki karar olumsuz çıktı bizde şimdi kesinleşmiş mahkeme kararını bekliyoruz işsizlik maaşı için.Umarım hak kaybına uğramamışsınızdır Maydos 17.
- - - Updated - - -
Merhaba arkadaşlar;
İstanbul 31.hukuktaki dosyamın 4 ocak itibariyle gerekçeli kararı çıktı.Avukatlara tebliğ edildikten sonra 8 gün içinde temyiz yolu açık.Karşı taraf temyize götürürse epey bekleyeceğiz.:(
29.hukuktaki arkadaşımızın işe iade istemli dosyası hala ön inceleme için atama bekliyor haziran 2017 istinafa geliş tarihi.
Bilgilendirmelerimizin diğer arkadaşlara da faydalı olmasını diliyorum.Hepimize kolay gelsin.
Akkaya59
Hak kaybına uğrama konusunu ben de düşündüm ve inceledim. Ancak, tazminatsız fesihlerde işsizlik maaşı bağlanmayacağı, ilgili yönetmelik ve kanunlarda açıkça belirtiliyor. Açıkça belirtilen bir konuda sonuç alamayacağımızı bile bile yine de İşkur a başvurmak zaten gerekli bir işlem değil. Yani ben kanunda açıkça belirtildiği için İşkur a başvurmadım. Bu da bir hak kaybına sebep olmayacaktır. Avukatım da bunu teyit etti. Ancak en önemli nokta karar tebliğ edildikten sonra en geç 1 ay içinde İşkur a başvurmak gerekiyor.
Bu arada benim Aralık 2016 da yerel mahkemede sonuçlanan dosyam;
Mart 2017 de istinafta kayıt altına alındı,
Ocak 2018 de karara çıktı,
Ocak 2018 sonunda yerel mahkemeye geri gönderildi,
Şu an hala yerel mahkeme kaydına (e-devlet) baktığımda karara çıkmış ibaresini görüyorum. İstinaf a ilişkin kayıt e-devletten silinmiş.
Özet olarak "JET" istinaf kararı denilen karar, Aralık 2016 dan beri bekliyor da bekliyor. Şu "tarafsız medyamızdaki" "İstinaf jet hızında karar veriyor" gibi haberleri artık bir revize etseler de millet araştırırken doğru bilgilere ulaşsa..
Artık sadece gerekçeli kararın yazılıp tebliğ edilmesini bekliyorum. İşallah bir sürpriz ile karşılaşıp aleyhe bir karar çıkmaz karşımıza.
- - - Updated - - -
Akkaya59
Hak kaybına uğrama konusunu ben de düşündüm ve inceledim. Ancak, tazminatsız fesihlerde işsizlik maaşı bağlanmayacağı, ilgili yönetmelik ve kanunlarda açıkça belirtiliyor. Açıkça belirtilen bir konuda sonuç alamayacağımızı bile bile yine de İşkur a başvurmak zaten gerekli bir işlem değil. Yani ben kanunda açıkça belirtildiği için İşkur a başvurmadım. Bu da bir hak kaybına sebep olmayacaktır. Avukatım da bunu teyit etti. Ancak en önemli nokta karar tebliğ edildikten sonra en geç 1 ay içinde İşkur a başvurmak gerekiyor.
Bu arada benim Aralık 2016 da yerel mahkemede sonuçlanan dosyam;
Mart 2017 de istinafta kayıt altına alındı,
Ocak 2018 de karara çıktı,
Ocak 2018 sonunda yerel mahkemeye geri gönderildi,
Şu an hala yerel mahkeme kaydına (e-devlet) baktığımda karara çıkmış ibaresini görüyorum. İstinaf a ilişkin kayıt e-devletten silinmiş.
Özet olarak "JET" istinaf kararı denilen karar, Aralık 2016 dan beri bekliyor da bekliyor. Şu "tarafsız medyamızdaki" "İstinaf jet hızında karar veriyor" gibi haberleri artık bir revize etseler de millet araştırırken doğru bilgilere ulaşsa..
Artık sadece gerekçeli kararın yazılıp tebliğ edilmesini bekliyorum. İşallah bir sürpriz ile karşılaşıp aleyhe bir karar çıkmaz karşımıza.
Merhaba Maydos17, Öncelikle belirtmeliyim ki İşsizlik maaşınızı almanızı canı gönülden dilerim. Bize avukatımız başvuru yapalım demişti işkura biz o dönem başvurumuzu yaptık. Açıkçası bizde sizin gibi bekliyoruz. Mahkemelerin jet kararları için çok haklısınız. İstinaf şimdiden tıkandı. Çoğu kişinin dosyası ön inceleme için atama bekliyor yazıyormuş. Benim dosyam 31. Hukuk İstanbula gitti. Haziran ortasında 4 aralıkta karar çıktı 4 ocakta gerekçeli karar çıktı. Karşı taraf temyiz etmedi dosya artık yerel mahkemeye gelecek bekliyoruz. Ben şanslıydım hızlı çalışan bir daireye gitmiş dosyam 6 ay sürdü. Arkadaşımın benden bir gün sonra istinafa giden dosyası 29. Hukukta halen atama bekliyor Mahkeme süresince çok zorluklar çektik maddi ve manevi isterdik tüm arkadaşların davaları da sonuçlansın mutluluğumuzu yarım yaşamayalım.Sizinde belirttiğiniz gibi Maydos17 jet kararlar yok maalesef.Sanıyorum daireler çok yoğun onlar için de zor olmalı. Umarım hızlı yargılama yapılması için gerekli düzenlemeler tekrar yapılır. Bizlerin davaları bitsede dualarımız davaları devam eden tüm arkadaşlarla.en kısa zamanda adaletin tecelli etmesi dileğiyle Herkese Saygılar..
Merhaba arkadaşlar ,
Benimde işe iade davam var ..
Dosyam 2 aydır Yargıtay'da
Ilk önce arşivdeydi sonra ön incelemeye geçti
Şimdi ise incelemede görünüyor
Sizce tahmini olarak ne kadar sürede neticeye kavuşur
Benimde 6 aralikta istinafa gitti dosyam 29.hukuk dairesi, 8.500 tl tazminat kazandim. Avukatim en az 6 ay surer belkide 1 yil surer dedi. istnaf mahkemeleride cozum olmamis gibi gorunuyor, bakalim bekleyip gorecegiz.
Merhaba;
Istanbul 31.Hukuktakı dosyam karsı tarafın temyıze gıtmemesı uzerıne 13 Subat tarıhınzde kararın kesınlesmesı ıcın ılk derece mahkemesıne gonderıldı.16 Subat tarıhınde yerel mahkemede dosyam kesınlestı.On gun ıcınde avukatım ısverene ıse ıade basvurusu yapacak.
Arkadaşsımın 29. hukukta kı ıse ıade dosyası halen on ınceleme ıcın atama beklıyor.(Dosyalarımız aynı donemde ıstınafa gıtmıstı)Umarım tum bekleyen arkadasların dosyaları bır an once sonuclanır.Hak ve adalat bırgun hepımıze lazım olabılıyor.Boyle bır formda dusuncelerımızı ve yasadıgımız tecrubelerı paylasabılıyoruz.Herkese cok teşekkurler Saygılar..
- - - Updated - - -
Merhaba;
Istanbul 31.Hukuktakı dosyam karsı tarafın temyıze gıtmemesı uzerıne 13 Subat tarıhınzde kararın kesınlesmesı ıcın ılk derece mahkemesıne gonderıldı.16 Subat tarıhınde yerel mahkemede dosyam kesınlestı.On gun ıcınde avukatım ısverene ıse ıade basvurusu yapacak.
Arkadaşsımın 29. hukukta kı ıse ıade dosyası halen on ınceleme ıcın atama beklıyor.(Dosyalarımız aynı donemde ıstınafa gıtmıstı)Umarım tum bekleyen arkadasların dosyaları bır an once sonuclanır.Hak ve adalat bırgun hepımıze lazım olabılıyor.Boyle bır formda dusuncelerımızı ve yasadıgımız tecrubelerı paylasabılıyoruz.Herkese cok teşekkurler Saygılar..
- - - Updated - - -
Merhaba;
izmir bölge mahkemesıne gıden dosyamız 6 ay once gıtmısdı,sımdı karara cıkmıs,yanı demek ıstedıgım 6-7 ayda beklemeyın dosyanızı
Bende işçinin kıdem tazminatı alacağı için süren davada;
,
10/12/2015 tarihinde dava açılış,
toplam 12 duruşma geçti...
son duruşma tarihi olan, 11/11/2017 tarihinde ilk mahkeme beni haklı bularak davayı kazandım,
karşı taraf istinafa götürdü ve 28/02/2018 tarihinde izmir bölge adliyede '' ön inceleme için atama bekliyor''
peki bu dosyanın Yargıtay yolu açıkmı? kapalımı?
- - - Updated - - -
Bende işçinin kıdem tazminatı alacağı için süren davada;
,
10/12/2015 tarihinde dava açılış,
toplam 12 duruşma geçti...
son duruşma tarihi olan, 11/11/2017 tarihinde ilk mahkeme beni haklı bularak davayı kazandım,
karşı taraf istinafa götürdü ve 28/02/2018 tarihinde izmir bölge adliyede '' ön inceleme için atama bekliyor''
peki bu dosyanın Yargıtay yolu açıkmı? kapalımı?
Bende aynı durumdayim taseron olarak k çalistigim belediyeden haksiz yere attıldık hakkımızı arayalim dedik 5 sene oldu hala sonuç bekliyorum. İşe iade davasi ardindan yargitay sonra alacak davasi simdide BAM 6 ay oldu hala bir gelisme yok sözde çok yavaş denilen yargitaydan benim işe iade davam 5 ayda karara cikmisti istinafta 6 aydir bekliyoruz allah bilir ne kadar daha bekleriz kim bilir...Allah hepimizin yardimcisi olsun beklemek artık iskence olmaya başladı
Arkadaşlar İstinafta karara çıkmış olan davanın içeriğini nereden görebiliriz? Yerel mahkemeye geri dönmesini mi beklemeliyiz?
Merhaba,
Karara çıktıktan en geç bır ay ıcınde gerekclı kararı yazıyorlar.Istınaf kalemı ancak o zaman kararın ne olduğu hakkında bılgı verıyor kısaca.Kararın tamamını avukatınızdan ogrenebılırsınız gerekcelı karar acıklandıktan sonra.Hukukı bılgımden degıl tamamen tecrubemden kaynaklı bılgı verdım.Bu arada kacıncı daıreydı sızın?Karara çıktı sanırım.
Ankara 8. bölge adliye'de benim dosyam. Umuyorum ki inşallah yargıtaya dosya taşınmaz ve burada biter. Yargıtaya giderse sanırım 1 yıl daha var önümde.
Mahkeme kalemi dosyanın sonucu ile alakalı telefonla bilgi verir mi acaba.
Evet arkadaşlar, konuyu başlatan kişi olarak son durumu paylaşıyorum. Buradaki en önemli ve vurucu olarak paylaşacağım konuyu bilmenizi isterim: Geriye Dönük İşsizlik Maaşı... Lütfen dikkatlice okuyunuz, işe yarar bir bilgidir...
Önce Hiikayemi kısaca özetleyeyim;
Ben 2012 Kasım da tazminatsız işten çıkartıldım. Akabinde işe iade davası açtım. Yerel Mahkeme lehime karar verdi, ancak Yargıtay kararı bozarak ortadan kaldırdı. Ancak gerekçeli kararında, fesihin "Geçerli" bir sebebe dayandığına hükmetti.
Akabinde 2015 yılında, ödenmeyen kıdem ve ihbar tazminatım için alacak davası açtım.
Yerel mahkeme beni haklı buldu, İşveren konuyu İstinaf mahkemesine götürdü. İstinaf mahkemesi de 1. derece mahkemenin kararını Aralık 2017'de onadı. Şubat 2018'de avukatıma tebliğ edildi. Mart 2018'de kıdem ve ihbar tazminatıma kavuştum. (Yasal faizleri ile birlikte.)
Şimdi buradan sonra tamamen şahsi araştırmam sonucu ulaştığım sonuç şu oldu;
Ben 2012 Kasım da tazminatsız işten çıkartıldığım için işsizlik maaşı alamayacağımı bildiğimden İşkur a herhangi bir başvurum olmamıştı. Ancak Şubat 2018'de İstinaf kararı avukatıma tebliğ edilince maksimum 30 gün içinde İşkur a başvurmam halinde o dönem (2012 Kasımdan sonra) almam gereken İşsizlik maaşlarını topluca alabileceğimi öğrendim. Avukatım bu konuyu bilmediği için (!) bana tebligatı aynı gün iletmedi. Ben yine de başvurum olsun diye mahkemeden bizzat aldığım işe iade, yargıtay ve kıdem alacak mahkeme/istinaf kararlarını alarak en yakın İşkur a müracaat ettim. Mahkeme kararlarım ektedir, geriye dönük hakettiğim işsizlik maaşlarımın tarafıma ödenmesi.... diyerek. (İşkur da matbu bir dilekçe var).
Bu başvuruyu Nisan 3'te yaptım, kısa sürede incelediler ve uygun buldular. Mayıs 5 de geriye dönük toplam 9 aylık maaşımı PTT ye yatıracaklar (E-devlette görünüyor).
Önemli tavsiyem şu, İşkur'daki işgüzar memurların "olmaz senin işin"vb laflarına aldırmayın. Israr edin, bu para sizin hakkınız. Benim işten çıkartıldığım dönemde kazandığım 10 aylık işsizlik maaşı hakkım vardı. Avukatım bana 2 Şubat 2018 deki tebligatı Mart 30 da gönderdiği için geç kaldığım 1 aylık dönemi ödemediler sadece (2 şubat 2 mart aralığında başvursaydım 10 aylık ücretimi alacaktım).
Ayrıca avukatınıza da ısrar edin, tebligat iletildiği anda size bildirsin. Çoğu avukat böyle şeylere pek zaman ayıramıyor malesef. E-devlette karar çıktı yazısını gördğünüz anda avukatınıza her gün hatırlatma geçin.
Bir de şu bilgi var, Ben 2012 Kasım dan 2013 Mayıs a kadar işsiz kalmıştım. Sadece o dönemi öderler diye düşünüyordum. Ama İstinaf kararı olan Aralık 2017'ye kadar ne kadar işsiz kaldığınız dönem var ise hepsini birleştirerek veriyorlar. Tabi işten çıkartıldığınızda kaç ay işsizlik maaşına hak kazandıysanız o süre toplamına kadar.
Herkese kolaylıklar ve sabır dilerim.
Bugün avukatıma istinaf sonucu tebliğ edilmiş fakat temyiz yolu açık. Yargıtay süreci dosya sonuçlanma süreleri şu günlerde nasıl? Yakında adli tatil de gelecek heralde.
28.02.2018 de açılan istinaf dosyası hala ön inceleme aşamasında..
Tahminen 6-7 ay sürecek gibi duruyor.
Arkadaşlar 2018 yılından önce açılmış davalarda istinaf mahkemesinin kararı yargıtaya götürülebiliyormuş doğru mu?
işe iade davası açılış tarihim 29 aralık 2017
Merhaba 18 aydır çalışmaktayım iş bittiği için işime son verilecek aylık net 2300 almaktayım ama mesailer ile birlikte 4000 tl bulmakta benim arkadaşlarıma aynı gün giriş yapmıştık onlar 6300 tl aldı benim iş kazası raporum olduğu için çıkışım rapor bittikten sonra olacak ben verilen miktar doğrumu nasıl bir hesap yapmam gerekiyor
Merhaba 28/10/2016 tarihinde işyerime açtığım alacak davası (Bakırköy 29.) 26/03/2018 lehime sonuçlandı. Ancak işveren dosyayı istinafa taşımış. Neredeyse 1 yıl olacak ama e-devlette sorguladığımda dosyamın istinafta olduğuna dair hiçbir bilgi yok. Halen yerel mahkemenin bilgileri görüntüleniyor. İstinafta sıra verilmesi bu kadar uzun sürmesi normal mi? Yoksa ters giden birşeyler olabilir mi?
Üstteki sorum ile ilgili yardımcı olabilecek kimse var mı?