@koraykilic2002 selamlar hocam varmýdýr geliþme sürecin tamamlandý mý?
Printable View
@koraykilic2002 selamlar hocam varmýdýr geliþme sürecin tamamlandý mý?
Arkadaslar bugun itibari ile dosyam on incelemede gorunuyor hadi hayirlisi
Evet arkadaþlar bugün itibari ile sürecim sonuçlandý, paramý ödediler... Koray senden ses çýkmadýðýna göre sanýrým seninkisi de tamamlandý:)
bu konu baþtan sonra iþe iade davasýnda Yargýtay aþamasýnda baþýmýza gelenlerden ibarettir bu konuyu okuyan arkadaþlara umarým bir faydamýz olur.
Saðlýcakla kalýn.
Hocam selamlar,
Benim de benzer bir davam þu an yargýtayda, 9. hukuk dairesinde. Geliþ tarihi mayýs 2016. Sizin ve baþlýðý açan arkadaþýn yargýtaya geliþ yýlý da 2016, ve sizlerinki sonuçlanmýþ. Fakat yargýtayýn sitesinde, her hafta yayýnlanan bir rapor var. O raporlarda her hafta hangi dairede en son iþlenmiþ olan dosyanýn yargýtaya geliþ tarihi yazýyor ve þu an o listeye göre hala 2014 dosyalarýný inceliyorlar.
Merak ettiðim, sizin dosyalar iþlendiðine göre, o yayýnlanan raporlar, ya gerçekçi deðil, ya da iþe iade davasý dosyalarý o listeye girmiyor. Bu konuda bir bilginiz var mý?
Bu arada, listenin son hali þu linkte: http://www.yargitaycb.gov.tr/sayfa/y...s/05052017.pdf
Her hafta son cuma tarihli olarak liste yayýnlanýyor.
Dün itibari ile dosyam incelemeye alinmis burda yazan arkadaslarin dosyasi 25.ci gunde onaylanmýs benim dosyam da en gec haziran ortasý gibi sonuclanýr muhtemelen
@janeyre
senin davada tek davacý sen misin yoksa grup olarak mý dava açmýþtýn?
bunu sorma sebebim, iþe iade davasý açtýðým þirkete grupça ayný davayý açanlarýn dosyasý benden sonra yargýtaya gitmiþ olmasýna raðmen þu an onanmýþ durumda. benimki ise hala arþivde. yargýtayý aradýðýmda davada ne kadar çok davacý varsa önceliðin o kadar yüksek olduðunu söylediler. benim dosyanýn yargýtaya giriþ tarihi de 4 mayýs 2016, 9. hukuk dairesi.
Ben davaciyim grupca dava acmadim
- - - Updated - - -
Ben sunu merak ediyorum inceleme asamasinda olan bir dava burda yazan arkadaslar gibi 25 gunde mi sonuclanacak?adli tatil yaklasiyor acaba acele edip daha erken tarihte sonuclanamaz mi?her gun bakiyorum dosyama þizofren oldum bitse de kurtulsam valla karates bu arkadaslarin davasinin incelems tarihi ve onama tarihini yazar misin?
Arkadaslar bugun itibari ile dosyam onandý :) darýsý bekleyenlerin basýna :))))
Arkadaslar cok ilginc birsey basima geldi 08 06 2017 yargitay kararim kaleme ulasmis ben o gun aradim avukatim.elden alacak dedim onlar da mudurle konusmasi lazim dediler tabi benim avukat kararin ulastigi hafta karari elden alacagini soyledigi icin ben de cuma gunu alir diye dusundum yarin avukatim.alacak dedim oyle bitti gorusme benim avukat da sali gunu gidecegini soyledi programi degisti herhalde bugun kaleme gitmis 09.06.2017 (telefonda gorustugum gun)teblig cikartmislar benim avukat sinir küpüydu cok kizdi bana simdi burda benim.ne sucum var? Telefon hic acmamaliymisim ama 5 gun kalem karari bekletir mi?avukatim diyor ki 10 15 gun surer gelmesi yani 25.06.2017 tarihine kadar en gec gelecek bu cok uzun sure bir de bu tebligi hem avukatima hem de davali eski sirketime mi gonderiyorlar degil mi?
Merhaba
Surecim ile ilgili son durumu paylasiyorum 16.06.2017 tarihinde ihtarname cektik en gec 20.06.2017 de ulasmistir bakalim ne yapacaklar beklemedeyiz
Deðerli üyeler merhaba,
Sýrasýyla yerel mahkemede kazanýlan ve istinaf mahkemesine giden, istinafta da kazandýðýmýz ve sonrasýnda Yargýtay'a temyize giden bir iþe iade davamýz var. 10 kiþi toplu dava açmýþtýk. Yargýtay'a geliþ tarihi:
15/06/2017 ve 9. dosya Hukuk Dairesi'nde görünüyor. Dosya durumu Arþivde olarak görünüyor. Ayný gruptan bazý arkadaþlarýmýzýn dosyalarý Arþivde idi þimdi Karara Çýkmýþ olarak göründüðünü söylediler. Bundan sonraki süreç nasýl ilerler? Kararýn verilmesi ne kadar sürebilir? Ýlginiz için teþekkür ederim.
Oncelikle hayirli olsun yargitayda arsivde gorunuyor ise 1 yilda sonuclanir kazanirsaniz parayi almaniz maksimum 2 aydir istinagi bilmem ama yerel mahkeme sayfasinda yargitayda gorunmesi lazimdi yargitayda ise sonuclanmasina yakin on inceleme inceleme sonra onama ya da bozma yazar onumuzdeki yilin adli tatiline girmeden sonuclanir insallah yoksa eylule atar siraniz
Janeyre öncelikle gözünüz aydýn diyorum.
Benimde 2015-Haziran ayýnda açmýþ olduðum iþe iade davasý 29.03-2016 tarihinde kazandým.Temyize giden dosyam 30.06.2016 tarihinden beri 9.hukuk dairesinde ARÞÝVDE beklemeye devam ediyor.Yargýtay sayfasýndan hergün kontrol ediyorum. Ayrýca yargýtay sayfasýnda her cuma yayýnlanan inceleme sýrasý gelen dosyalar bölümünden neler olup bittigini algýlamaya çalýþýyorum.Bir kaç ay önce ýsrarlý yalcvarmam sonucunda yargýtay kalemden bir bayan ile görüþtüm kapatýlan hukuk dairesinin dosyalarýnýn 9. hukuk dairesine aktarýlmasýndan dolayý bir hafta 9 diðer hafta diðer dairenin dosyalarýna bakýldýgýný ilettiler.
Yarýn tam 1 yýl olacak dosyam yargýtaya gideli tecrübeli arkadaþlarýmdan bilgi rica ediyorum sizde süreç daha ne kadar sürebilir yapabilecegim bir þey var mý?
Hrrm tesekkur ederim darisi sizin basiniza adli tatil 1 temmuz da ve ben eylul sonundan once dosyanizin sonuclanacagini sanmiyorum cunku on inceleme inceleme bozma /onama adliyeye ordan taraflara kararin tebligi bunlar uzun islemler en fazla bimere yazabilirsiniz ama adli tatil baslagacavi icin birssy cikacagini hic sanmiyorum beklemekten baska yapabileceginiz birsey yok benim.avukat 16 haziranda ihtar cekti 2 hafta oldu ses yok hala
öncelikle hem geçmiþ olsun hemde hayýrlý olsun diyeyim. aklýma bir soru takýldýda biraz konu dýþý olacak ama kýsadan bilgilendirirmisiniz lütfen.
þimdi siz iþe iade davasý açýyorsunuz ve 1.5-2 yýl sürüyor. iade davasýndan dolayý muhtemelen herhangi bir yerde sigortalý çalýþamýyorsunuz.
peki siz o 2 yýllýk süreçteki maaþýnýzý tam olarak alýyormusunuz? kötü niyet tazminatý diyelimki 8 maaþ aldýnýz ve iþede geri döndünüz,
mahkeme sürecindeki maaþýnýzý ayrý olarakmý alýyorsunuz?
Merhaba Ayyýldýz Kolye;
Kanunda ve mevzuatta iþçinin, iþe iade davasý sürecinde bir baþka iþyerinde çalýþmasýnýn bir önemi bulunmamaktadýr. Ayrýca, Yargýtay'ýn kararlarý da bu yönde olup, iþçinin yargýlama sýrasýnda yada boþta geçen süre içerisinde baþka bir iþyerinde çalýþmasýnýn, bu tazminat ve boþta geçen süre ücret alacaðýný hiçbir þekilde etkilemediði hükmündedir. Yargýtay, iþçinin boþta geçen süre içinde bir baþka yerde çalýþmaya baþlamasýnýn, iþe iade davasý sürecinde belirlenecek olan iþe baþlatmama tazminatý ve boþta geçen süre ücretinin daha az miktarda belirlenmesini gerektirmediði görüþündedir.
evet bende araþtýrdým 20 Temmuz -31 agustos muhtemelen araya bayramda girdigi için 05 eylül bitebilir.
Ben 1 temmuz diye biliyordum ama aklimda yanlis kalmis kusura bakmayin 20 temmuz bile olsa 20 gunde yetismesi imkansiz bence o yuzden eylul ekim gibi sonuclanir bence
Merhaba, ayný dertten bende muzdaribim.
03/06/2015 Tarihinde iþe iade davasý açtým, o tarihten bu yana 11/07/2017 olmasýna raðmen hala arþivde gözüküyor. Ne zaman gelir bu? Tahmini olan varmý?
Hakimle görüþtüðümde 4 aylýk maaþ + iþe iademe kararýný vermiþti. Daha sonrasýnda karþý taraf iþe kesinlikle kabul etmeyeceðiz dedi.
Beklemek gerçekten sinir bozucu. Hem ne kadar alacaðýmýda bilmiyorum.
Bana yardýmcý olabilir misiniz?
Merhaba
Oncelikle Allah sabir versin gercekten beklemek bir sure sonra iskenceye donusuyor tahmin yurutebilmeniz icin kendimden ornek vereyim benim ise iade davam 04.12.2014 tarihinde acildi 24.05.2016 tarihinde yargitayda arsivde gorundu ve 06.06.2017 tarihinde dosyam onandi 16.06.2017 tarihinde davali sirkete ihtar cektik ve hala ses yok artik gerisini siz dusunun sizin dosyaniz yuksek ihtimalle adli tatilden sonra sonuclanir ama kesin tarih araligi ogrenmek istiyorsaniz yargitayi arayin ozellikle dosyanizin bulundugu daireye aktarilmak istediginizi soyleyin onlar tahmini sure verirler
Arkadaslar son durumu iletiyorum 19 temmuz da sure doldu pazartesi gunu avukatim icra takibi baslatacak 7 gun icinde odemek zorundalar en gec 3-4 gun icinde teblig oluyormus beklemeye devam ediyoruz
Merhaba
Adli tatil devreye girdigi icin surecin ilerleyecegini pek sanmiyorum ama telefon acin isterseniz guvenlik ya da santralden bilgi isteyin talihsizlik olmus bu konuda ,bu arada kendi surecim ile ilgili de bilgi vereyim 21.07.2017 tarihinde ucretimi yatirdilar icrayla ugrasmaya gerek kalmadi darisi sizlerin basina diyorum artik
Sormasý ayýp belki ama ne kadar aldýnýz? Ben 2 yýldýr bekliyorum dava için, normalde asgeri ücret yatýyordu maaþým. Beklediðim için faiz vs alacakmýþým diyorlar ama.. Bide bu arada telefon numarasý neydi biliyormusunuz arasam
21 temmuz da tazminatimi.aldim rakami soylemeyecegim asgari ucret degildi maasim yuksekti umarim sizi de tatmin edecek bir mebag hesabiniza yatmistir ya yatar...
Merhaba ;
Ýþ iade davalarýnda istinaf mahkmesi son sözü söyleyebilir mi ? yani yargýtaya gitmeden onama yapabilirmi malumunuz yargýtaya giden dosyalar 2 yýl sürüyor ?
Arkadaşlar hepinize öncellikle merhaba üye olmadan takip ettiğim kadarıyla buradan bir kaç arkadaşımızın işe iade davaları sonuçlandı ve ellerine paraları geçti güle güle harcasınlar inşallah benimde bu işe iade davasıyla ilğili bir kaç sorum olacak bilği olup yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden tşk ederim. Ben 15 Nisan 2016 da çalıştığım şirketen çıkartıldım 25 Nisan 2016 da ise işe iade davası açtım dava sonuçlandı yerel mahkemeden sonra ise istinaf mahkemesine gitti dosyam yaklaşık 25 gün öncede karara çıkmış yazısını gördüm davama bakan hukuk dairesini aradığımda arkadaş bana 1,5 ay içinde gerekçeli karar yazılır dedi diye hatırlıyorum benim yapmam gereken birşey varmı avukatım sadece bekleyeceğiz diyor bundan sonraki süreç nasıl ilerler yarğıtaya gidermi davam yarğıtaya giderse ne kadar daha beklerim bunla ilğili davası olup bitmiş olan arkadaşlardan ricamdır beni bilğilendirebilirlermi. Şimdiden tşkler...
Ýþe Ýade Davasý - Ýstinaf Mahkemesi Süresi
Mahkeme ilk celsede bilirkiþi raporu talep etti. Ýkinci celsede karar çýktý.
Ýstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Hukuk Dairesi ( Yakacýk - Kartal )
Ýþe Ýade Davasý Açýlýþ Tarihi : 06.06.2016
Ýstinaf Mahkemesi Dosya Açýlýþ Tarihi : 26.07.2017
Dosya No : 28**
Ýstinaf Mahkemesi'nde görülen dosya no sýrasý : 13**
4 Hakim dosyalarla ilgileniyor. Sýra numarasýna göre dosya incelemeye alýnýyor.
e- devletde yazan "ön incelemede" - "incelemede" bilgilerinin hiç bir önemi yok, karar çýktý yazana kadar ekran ayný gözükür bilgisi istinaf mahkemesi kaleminden öðrenilmiþtir.
Þu an için þubat 2018 tarihinden itibaren davanýn sonuçlanma tarihi olarak ortalama 2 yýl süre verilmiþtir.
Dava süreci ile beraber baþlangýç bitiþ 3 yýl oluyor.
Ýstinaf mahkemesi 4 Hakim olan sayý arttýrýlýrsa, süre kýsalabilir.
2-3 ayda karar çýkan istinaf mahkemesi dosyalarý 2016 yýlý kuruluþunda gelen ilk dosyalarýn sonuçlanma süresidir.
iþe iade davasý sonucu bekleyenlerin bilgisine sunulur.
Iyi günler iþe iade davam 7 Kasým 2017 de görüldü e devlette karar çýktý yazýyor gerekçeli kararda þuan elimde is baþvurusu yapamadým gerekçeli karar gelmedi dedi iþ yerim kalem teblið talep dilekçeniz gönderildi dedi ne yapabilirim yardýmcý olur musunuz
- - - Updated - - -
Iyi günler iþe iade davam 7 Kasým 2017 de görüldü e devlette karar çýktý yazýyor gerekçeli kararda þuan elimde is baþvurusu yapamadým gerekçeli karar gelmedi dedi iþ yerim kalem teblið talep dilekçeniz gönderildi dedi ne yapabilirim yardýmcý olur musunuz
- - - Updated - - -
@rehaakýn senin dosyan karara ciktimi.ayni dairede davalarýmýz
@rehaakýn senin dosyan karara ciktimi.ayni dairede davalarýmýz
Merhabalar
13.04.2017 de hamileyken iþten çýkarýldým. Þubat 2018 de davayý kazandým. Ýþe baþlatýrlarsa ücretsiz doðum izni hakkým oluyor mu? Bebeðim henüz 4 aylýk. Eðer çalýþýyor olsaydým ücretsiz izin de kullanacaktým. Yardýmcý olabilir misiniz?
Ýstinafta karara çýkmýþ olan davanýn içeriðini nereden görebiliriz?
Bugün avukatýma istinaf sonucu teblið edilmiþ fakat temyiz yolu açýk. Yargýtay süreci dosya sonuçlanma süreleri þu günlerde nasýl? Yakýnda adli tatil de gelecek heralde.
Merhaba arkadaþlar
Iþ yeri sendika temsilcisiydim iþten çýkarýlmadan önce.
Ise iadeye karar verildi ancak sendikalar kanunu 24. Maddeden yararlanamadým
Hakim 4 ay boþta geçen süre ve 5 ay baþlatmama tazminatýna karar verdi.
Ne yapmalýyým