Merhaba arkadaşlar
Bende 05.02.2015 tarihinde Ankarada komisyon görüşmesine çağırılmıştım ve 12.02.2015 tarihindede doayam nüfus müdürlüğüne gönderilmiş ama hala tahkikatta diyor bana neden bu kadar uzadı var mı fikri olan
Printable View
Merhaba arkadaşlar
Bende 05.02.2015 tarihinde Ankarada komisyon görüşmesine çağırılmıştım ve 12.02.2015 tarihindede doayam nüfus müdürlüğüne gönderilmiş ama hala tahkikatta diyor bana neden bu kadar uzadı var mı fikri olan
Merhaba Ehsan,
tahkikat olayı Milli istihbarat teşkilatı tarafından başvuran kişinin sicilini detaylı şekilde soruşturması ve savcılığın temizdir yazısı olarak bakanlığa gönderimine kadar olan süreç. internet sitesinden başvuru izleme bölümünde bu yazıyı alıyorsan belki sisteme girmemiş olabilirler. Konu ile ilgili SANTRAL: 0 312 591 2100 - 0 312 591 2101 - 0 312 591 2102 telefon üzerinden edineceğin bilgi doğrultusunda fikir edinebilirsin tahminimce.
malesef hala bu mesaj çekyour
Başvurunuz Bakanlık tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
acaba tamam mı işlem çünkü bazlırı yapancılar isim dolayndı red edecek dosya ama bilimyorum artık durum size başvur yaparken doğum belgi istedeler mı sizden verdıniz mı
Yazdığınız cevap için teşekkür ederim vermiş olduğunuz numaraları aradığımda hala işlem sürüyor diyollar o kadar
Hala tebliğ sıra sayı nosunu beklemekteyim, Brocker sizin son durum nedir?
3dmax33 Sizin evrak eksik olsaydı şimdiye kadar talep ederlerdi mesaja göre bir sıkıntı yok gibi duruyor karar aşaması yani imza aşaması anlamına geliyor oda 10 gün içinde sonuçlanıyor bizimki öyle oldu en azından.
Arkadaşlar ben dün aradım büfus müdürlüğünü göç idaresinden cevap bekliyoruz desiler bana sizlere öyle bişey söylediler mi acaba
Vallah sordum söylemedi göç idaresinden cevap bekliyoruz dedi sadece temmuzun başında göndermişler gidip göç idaresine dilekçe verdim nedir durum diye onlarda telefonlara cevap vermiyor.benimde ikamet 15ağustosta bitti tekrar başvurdum
redcorner brocker çok saol ikinize biligiler için sizen için en mutlu hayat dilirim ben dun akşam varandaşlık kabul edeldi oğrendim websitenden ve bugun kimlik çıkartım çok mutlu ve güzel doyugu pasaport başvuru yaptığım hata
3dmax33 Hayırlı olsun, tebliğ sayı no su olmadan Kimlik alabildiniz mi? Nüfus müdürlüğünden ne belgeler istediler sizden?
vatandaşlık ilk başvur yaptığım şübe gettim ordan bana bir nüfüs kayit öğrnek verdiler iki resimle gedep nüfüs dairedn kimlik çıkartım
Arkadaşlar tebliğ nosunu beklemeye gerek yokmuş;
Bu sabah İlçe Nüfus Müdürlüğüne gittik,
Oturma izni 2 adet fotokopi
Pasaport 2 Adet Fotokopi
İstediler asıllarına bakıp oturma izni aslını aldılar,
Sonrasında Kimliğimizi hayırlısı ile aldık darısı bekleyen arkadaşlara.
Not: tekrar belirtim 13 Aylık sürede bu sonuca ulaştık...
Sonunda sizde alabildiniz. Hayırlı olsun dileklerimle.
internetten hak kazandığınıza dair bilgiyi gördükten sonra ilçe nüfus müdürlüğüne giderek
oturma izni 2 adet fotokopisi ve pasaportun 2 adet fotokopisi ile giderek T.C vatandaşlığı kimliğini alabiliyoruz anladığım kadarıyla? pasaportun tercümesi noter onay vs.. istemiyorlar değilmi?
Hocam vatandaşlığınızı alabildiniz mi acaba?
- - - Updated - - -
Brocker vatandaşlığınızı alabildiniz mi acaba?
benim şuan vatandaşlık başvurunuz bakanlık tarafından işleme alınmış inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış karar makamına sunulacak olan şisteye dahil edildiniz yazıyor ve bu yazı 2 kasımda yazdı sizin ne yazıyor acaba ve hangi tarihte yazdı
Ben 5 şubatta komisyona girmiştim ama en çok geciktiği yer göç idaresi idi oraya yazı yazıyollarmış kalış sürelerini kontrol etmek için ve orda iki ay bekledi sonra 17 ağustosta cevap göndermelerine rağmen daha 2 kasımda ancak listeye eklediler çok yavaş bir işleyiş prosüdürü var gerçekten
merhaba 2015 nisan ayında başvuru yaptık.temmuz ayında komisyona girdik.Bugünde sorgulattığımda onaylanmış nufus kütüklerine tescil aşamasındaymış kimliği almak ortalama 1 ayı bulur dediler.
Ooo çok hızlı olmuş evlilik yoluyla mı başvurdunuz acaba?ve eğer onaylandıysa beklemenize gerek yok başvuru yaptığınız yere gidin size bir velge hazırlıyollar ve onunla nüfus müdürlüğüne gidip kimliğinizi alabilirsiniz tebliği sayı numarasını beklemenize gerek yok yani.bide size sormak istediğim listeye dahil edildkten kaç gün sonra kara aşmasında yazısı yazdı sizde acaba?
- - - Updated - - -
Bide acaba hangi ikden başvurdunuz?
evlilik yoluyla başvuru yaptık antalya dan.temmuzda komisyona girdik agustostan kasım sonuna kadar inceleme ve araştırma aşamasındaydı son 10 günde karar aşaması sonra başvurunuz onaylandı tescil aşamasında diye yazdı.umrarım sizinde en kısa zamanda onaylanması dileğiyle.
Teşekkür ederim inşallah bende öyle ümit ediyorum 1 seneden fazla oldu çünkü.verdiğiniz bilgiler in teşekkür ederim
Arkadaşlar merhaba,
Biz martta başvuru yaptık komisyona 1 eylülde girdik 20 kasımda tezkere bitiyor idi uzattım acaba vatandaşlık müdürlüğüne uzatmayı bildirmem gerekiyor mu ?
Saygılarımla,
Vallah hocam normalde eğer gerekirse kendileri istiyor ama isteme işide uzun yani süreci uzatıyor siz gidin bildirdin bende bildirmiştim sürecin uzamaması için
Merhaba Hamit bey,
bizde haziranda komisyona girdik ve hala " Başvurunuz Bakanlık tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır." yazmakta TELEFON-SANTRAL: 0 312 591 2100 - 0 312 591 2101 - 0 312 591 2102 numaralarından bilgi almak istediğinizde verilen yanıt. " hala işlemde bekleyin 1 ay sonra arayın şeklinde cevap verip telefonu yüzünüze kapatıyorlar başka bir soru sormanıza bile müsade etmiyorlar. Ülkemizin insanlarının birçoğu kendi menfaati olmayan işlerde kimseye yardımcı olmak istemedikleri için kendi işinizi kendiniz halletmeniz gerekmekte. Buna istinaden bende araya ankara emniyetinden birisinin ricası ile işlemleri evrakları üste aldırmasını rica ettim. ve şu an işlemler tamamlandı imza aşamasında yazdı 1 saat içerisinde hallediyorlar. Ankarada emniyette bir tanıdığınız var ise direk arayın yardımcı olmasını rica edin. çünkü orada çalışanlar rüşvet yada birinin ricası olmadan evraklarınız dolaplarında yatıyor. Beyinsiz ucubelerin çalıştığı bir yer.
Sizinde tezkereyi uzattıktan sonra tavsiyem Komisyona girdiğiniz yere gidip direk araştırın sonra evrak eksik yada değişikliğinden dolayı işleminiz ilerlemiyor ve bunu da size bilgi vermiyor ankaradakiler yıllarca sürer mahdur durumda kalmamanız ümidiyle.
Brocker öyle güzel söyledin ki tamda üstüne bastın.ben en son tüm yönetmeliği okuyup nüfus müdürlüğünde dosyamı buldum ve bizzat kednim gittim ama yine geceleyip beni 1 ay beklettiler kafayı yememek elde değil ve şuan 37 gün oldu listeye dahil edldiniz diye yazıyor hal bu ki arkadaşımın benden sonra listeye eklendiği yazdı ve onayladı ama ben hala bekliyorum nasıl oluyorsa bu iş bilmiyorum ben.sizden ricam karar aşmasına geçerseniz banada haber verir misiniz
İyi günler dilerim
Merhaba Ehsan bey bugün saat 14:00'dan itibaren " Başvurunuz Bakanlık tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar ve imza aşamasındadır." yazmakta
Hocam çok teşekkür ederim güzel haberler alırsınız inşallah en yakın zamanda da sonuçlanır.
Arkadaşlar merhaba ben İstanbul dan başvurarak sonuç almam 12-13 ayı bulmuştu ancak mesajlarınızı yinede takip ediyorum yardımcı olabileceğim bişeyler olabilir diye ancak şunu gördüm geçmiş mesajlarda aradıkları soruların cevabını bulabilecek arkadaşlar sanırım detaylı okumadan direkt soru soruyorlar, bizde kendi işimizde böyle yaparsak memurun işini eleştirmek anlamsız kalmıyor mu sizce? i hani bir laf vardır "Sen Kendi Aynana bak ta öyle gel" o yüzden aynı soru ve cevapların dolu olduğu sayfalarca boş yazıdan ibaret kalıyor konu lütfen detaylı mesajları okuyalım öyle mesaj atalım. Öz Eleştrimde sayın brocker'i tenzil ederek yazıyorum.
Recorder merhaba sanırsam anlatamadık sana derdimizi evet memurlar işlerini yapmıyour ve yanlış bilgi aktarıyor ayrıca torpil dönüyor sanırsam siz vatandaş oldunuz tuzunuz kuru yani özeleştiriniz yerinde olmamış bence
Arkadaşlar Merhaba tekrardan,
08/12/2015'te sorguladığımda " Başvurunuz Bakanlık tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar ve imza aşamasındadır " şeklinde yazmaktaydı.
15/12/2015 bugün sorguladığımda " Başvurunuz Bakanlık tarafından onaylanıp karar alınmış olup nüfus kütüklerine tescil aşamasındadır. "
pazartesi günü müsaitliğim doğrultusunda gidip hayırlısıyla kimliğimizi çıkartabileceğiz sanırım.
darısı bu uzun , uğraş ve sabır gerektiren vatandaşlık macerasında mutlu sonra erişmeniz dileklerimle.
Tebrikler brocker inşallah pazartesi kimliğinizi alır ce bundan sonra hayatınızı daha emin adımlarla devam edersiniz darısı bizim başımıza
16/12/2015 bugün kontrol ettiğimde aşağıdaki gibi yazmaktadır.
İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır.
darısı başınıza hayırlısı ile
Hayırlı uğurlu olsun
Brocker Arkadaşım,
Çok teşekkür ederim. Sorun hep aynı rüşvet vs. olmadan kısa zamanda hiçbir işlem yapmıyorlar. Ben yaklaşık 5 yıl önce yurtdışında evlenip işlemlere başladım yok efendim konsolosluk vasıtasıyla kütüğü bulunan şehre evlilik tescil edilecek, sonrasında evlilik dolayısıyla giriş yasağı kaldırılacak yapan bilir en az 4 ila 8 ay arasında sürüyor şimdide vatandaşlık işlemleri 1 yıl sürüyor. Sorun değil bekleriz gidip tezkere uzatma bilgisinide vereceğim ancak benim hazmedemediğim bütün işlemleri yapıyoruz bu işlemler sahte evliliklerin önüne geçilmesi için yapılıyor ancak sizlerin ve bizlerin olduğu gibi herşeyi usulüyle yapmaya çalışan vatandaşlara daha hassas davranmaları gerekmez mi ? Sanki ABD vatandaşı oluyoruz bizim ülke bukadar ileri ve sosyal düzeydede bizmi değerini bilmiyoruz :))
Saygılarımla,
- - - Updated - - -
Merhaba Ehsan Bey,
İlgine çok teşekkür ederim. Brocker'in dediği gibi torpilsiz kısa sürede maalesef çıkmıyor sorunda değil artık yüzük kuyruğuna geldik 2 ay önce 3 ay sonra hiç farketmez ama dediğim gibi biz ve sizler gibi kanuna, nizama, evlilik ve aile kurumuna bağlı vatandaşlara biraz öncelik tanımamaları gerekmez mi ? Herkesi aynı kefeye koyuyorlar tezkere aşamasında eve geliyorlar, karakola çağırıyorlar komşulara soruyorlar bakıldığında zaten evliler tam aileler herkesi neden aynı kefeye koyoyurlar işte bunu hazmedemiyorum....
Merhaba arkadaşlar sonunda bende vatandaşlığımı aldım tam 13 ay sonra.be. Şimdi yardımcı olabilmek için konuyu özetliyeceğim
İlk olarak şartları taşıyosanız hangi ildrn ikametinizi aldıysanız
- - - Updated - - -
Merhaba arkadaşlar sonunda bende vatandaşlığımı aldım tam 13 ay sonra.be. Şimdi yardımcı olabilmek için konuyu özetliyeceğim
İlk olarak şartları taşıyosanız hangi ilden ikametinizi aldıysanız o ildeki valiliğe başvurunuzu yapıyorsunuz sonra dosyanız o ildeki emniyet müdürlüğüne gidiyor sonra yaklaşık 1 hafta içersinde yada iki hafta eve gelip soruyollar ve komşulardanda soruyollar daha sonra arayıp sizi emniyete çağırıyollar ve bir görüşme yapıyollar ve olay yeri iceleme biriminde parmak izinizi alıyollar daha sonra dosyanız tekrar valiliğe dönüyor valilik oluşan yoğunluğa göre size komisyonla görüşmek için bir randevu ayarlıyollar ve komsiyonla görüşüyorsunuz istiklal marşının söyletiyollar sonra dosya gidiyor nüfus genel müdürlüğüne şimdi başvuru şekline göre nüfus müdürlüğünde 3 farklı yere gidebilir.vatandaşlığa alınma işlemlerine gidiyor eğer evlilik yoluyla ise evlilik yoluyla vatandaşlığı kazanma bürosu eğer istisnai ise istisnai bürosu eğer genelse genel bürosuna gidiyor genelde de iki büro var asya ve kafkasya ve afrika birde diğer ülkeler avrupa ve diğer kıtalar.şimdi genel müdürlük mite yazıyor emniyet genel müdürlüğne yazıyor göç idaresine yazıyor jandarmaya yazıyor ve cevap bekleniyo yasal olara bu araştırma süresi kanunlara göre 45 iş günü eğer ek süre istenmez ise ve ek süre istenmez ise 45 iş günü sonunda bu araştırmalar olumlu kabul edilir eğer ek süre istenirse o süreyde beklemelisiniz daha sonra araştırma ve inceleme işlemi bitince imza için listeye ekleniyor isminiz liste dolunca içişleri bakanlığına gönderiliyor ve imzalanıp geri geliyor bu sefer karar aşamasına geçiliyor 5gün sonra 1 gün boyunca kütüklere işleniyor ve onay mesajını alıyorsunuz sonra o msanı görünce başvurduğunuz valiliğe gidiyosunuz size tebliği belgesi veriyollar ve hangi ilçeye kayıtlıysanız o ilçenin nüfusuna gidiyorsunuz ve 2 fotoğraf elinizdeki belge ve pasapotunuz ile beraber ikametinizi teslim ederek kimliğinizi alıyorsunuz daha sonra erkek iseniz askerlik şubesine bildirmeniz gerekiyor 25 yaş üzeri iseniz muafsınız değilseninz askere gideceksiniz😁 bide çalışmıyorsanız kaynakamlıktan gelir testi yaptırıp sigortanızı başlatıyorsunuz hayırlı uğurlu olsun