bırak 5 ayı 1 ay istedim bir bankadan dondurun dedim onu bile yapmadılar sistemlerini insanların batması daha çok para kazanmak üstüne kurmuşlar 4100 tl kredi kartını 5500 tl olarak yapılandırdılar 2.02 gibi hayvani bir faiz üzerinden...
Printable View
bırak 5 ayı 1 ay istedim bir bankadan dondurun dedim onu bile yapmadılar sistemlerini insanların batması daha çok para kazanmak üstüne kurmuşlar 4100 tl kredi kartını 5500 tl olarak yapılandırdılar 2.02 gibi hayvani bir faiz üzerinden...
trader bi akıl daha vereyim benim yaptığım hataya düşme diye eğer ödemede sıkıntıya düşersen baktın ödeyemeyeceksin icralık durum oluşmadan güvebdiğin birine senet yap ve icraya verdir bankalardan önce
ceylanali abi bahsettiğiniz muvazalı işlem hakkında bilgim var fakat son noktaya gelmeden basvurmayacagım.son asamada basvursam dahi.ödemeleri sağlama tutmak adına olacak cunku maas haczinde 440+650+200 liralıkbir kesinti olacak bende fazla mesaide yaparsam oda gidecek nereden bakarsanız bakım maasımın %50si gidecek bu aksayan bir ödemeden dolayı sağlam olanlarıda patlatacak bir durum. not sizdeki ek dersin tamamının kesilmesi olayına benzer bir durum bizdede oldugu için kesinti miktarı yüksek çıkıyor.
yazdıgınız alternatif son çarem olacak.son noktaya kadar direneceğim :)
- - - Updated - - -
ceylanabi senin bilgin vardır. su konuda beni aydınlatabilirmisin. atıyorum 10000 liralık bir krediyi 1 sene boyunca ödeyemedim. birsene sonra o nekadar olarak karsıma cıkar acab.
trader hocam 1 senede sağlam faiz işlemez mi maaşınıza haciz gelmez mi maaşa haciz gelmeden atlatsanız gerçi bir şekilde banka avukatıyla anlaşılabilir
10.000TL lik kredinin 1 yıl taksitle bankaya geri ödemesi yaklaşık 11.500TL civarı olur. Bu normal kredi faizi.3 ay ödenmediğinde takibe girecek, işleyecek faiz olacak temerrüd faizi, en iyi ihtimalle o da olacak normal faizin 2 katı, yani 3000tl minimum faiz binecek, borç olacak minimum 13000tl, bu borca avukatlık vekalet ücreti , icra dosya masrafları da en az 3000tl ilave olsa ( iyimser tahminlerdir) toplamda 16-17 bin tl olur en az( oluru 20yi bulur)
erdogan bey nasıl bir faiz geleceğini açıklamış.:) tesekkurler erdoğan bey.
sunrice maas haczini bi süre erteleyebilirsinde bu faiz oldukca yuksek. buyuk risk. neyse umarım o durumlara dusmeyizde. genede arastırıp hazrlıklı olmakda fayda var.
yapacağın şey çok basit.
hiç bir borcu ödemeyeceksin, maaşının 1/4 ü haczedilecek(625,00-tl), sende geri kalan 1875,00-tl ile hayatını devam ettireceksin. ev adresini farklı bir yerde gösterip icra olayından da kurtulacaksın. Veya evinde lüks eşyalar bulundurmayıp gelip gelip gitsinler ağa umrumdamı diye takılacaksın. Bir daha üzerine hiç bir şey almayıp, evlenip çoluk çocuğa karışsan da reddi miras yaparsınız noolacak diye çözüm bulacaksın.
5 sayfa boyunca böyle bir çözüm önerisi getirilmemiş olmasına şaşırdım önce ama siteyi devamlı takip eden birisi olarak gördümki derdi olan geçici kullanıcılar (bende çok kullanmadım aslında) sorularına cevap aldıktan veya alamadıktan sonra pek takılmamışlar. icra gelecek ne yapayım diye biryerlerini yırtanlar buralarda olsa çoktan sana bu aklı vermişlerdi.
ödeme isteğini taktirle karşılıyorum. umarım başarırsın ama ben pek ihtimal vermiyorum açıkcası. biryerlerde tıkanacaksın gibime geliyor.
benzer durumlardayız aslında. borç miktarım 85.000 tl ana para. faiz, temerrüt, av. masrafları falan ekli değil. benimkinin sebebi kumar değil hayatın olağan akışında yapılan harcamalar. kendi işimi yapıyordum ve gelirim 2.500-tl değil 1.000 ve altıymış demekki(5 senede oldu bu borç). borcuna sadık bir insan olarak her bittim dediğim bir anda bir banka kredi kartı limitimi katlayarak artırdı, öbürü kimliğini getir sana para vereceğim dedi. şartlar gereği eyvallah kardeş sağolasın dedik. ahmetten alıp mehmete verdik, mehmetten alıp zeynele yatırdık. ne zaman ki zeynelden alacağımız mahmuta vereceğimizi karşılamadı zort diye kaldık orada. senin son aldığın 10.000-tl kredi zort diye ortada kalmadığın son aksiyon.
Bekarsın madem 2017 de bile bitse ödemeni dilerim. Kafan rahat olur.
Baktın olmuyor, yapacak bir şey yok, dalga geçtiğim ilk paragrafı uygula.
Bekarsan ailene, evlenirsen eşine durumu anlat benim gibi.
Hanım bırak şu jartiyeri, reddi miras diye bişey var onu anlatacam sana gel buraya....................
sn garipbir limon ne güzel özetlemişsin durumu. hele son cümlen ile gecenin bu vakti beni güldürdün allah da seni güldürsün :)
maalesefki maas icraya düstükten sonra dediğin gibi olmuyor.dediğin gibi 625 le bitmiyor benim iş 1500 lirayı buluyor kesinti. yahu tamam harbi harbi 1500 de olsun kessin kesebildiği kadar tahmınen omrumun sonuna kadar. kalsın bana 1000 lira millet asgari ücretle aile gecindirio ben kendimimi gecindiremeyeceğim. allah bereket versin :)
eee biri keserken diğeri ne yapacak oturup bekleyecekmi. 5 bankaya borcluyum. illaki biri maas aldığım banka çıkacak içinden. bekleyecekmi hayır oda maasın yattıgı hesaba bloke koyrak tahsil etmeye calısacak. maas felan cekemeyecegim senin anlayacağın.
ama ne olur borc miktarını dusurup tek bir bankada kredileri toplayabilirsem dediğin yöntem ise yarar. hacizden alır parasını. maas aldığım bankada değilse kendim alırım kalanını
inan cok arastırdım bu borcu ödemekten başka hiç bir şekilde kurtulusum yok. millet askere gider gün sayar ben maaş gününü sayıyorum, hemen maas günü gelsnde bi taksidi daha yatırayım diye :)
iyi hafta sonları dilerim herkese.
sayın senoleker
durumumu soyle anlatayım
aldıgım maas 1700 ham maas 650 sabit döner seymaye 200 ek döner sermaye.
örnek bir haciz müzekkeresine göre talepler genel olarak söyle
1)Almakta olduğu maaşının veya ücretinin haczi ile borç bitinceye kadar 1/4ünün kesilerek dosyamıza gönderilmesine (burada durum 1700/4 =425tl kesinti eder)
2) Maaş dışında herhangi bir ödeme yapılıp yapılmadığı hususunda dosyamıza bilgi verilmesine (ikramiye, fazla mesai, nema, vergi iadesi, tazminat, fon, DÖNER SERMAYE vb.) (şte sorun burada başlıyor döner sermaye kelimesi ile)
3) Kendilerine maaş dışında herhangi bir ödeme yapılmakta ise (ikramiye, fazla mesai, nema, vergi iadesi, tazminat, fon, DÖNER SERMAYE vb.) bu ödemelerin haczi ile TAMAMININ dosya alacağımız bitinceye kadar kesilerek dosyamıza gönderilmesine (buradanda anlasılacağı gibi alacaklı taraf döner sermayenin tamamını talep etmektedir.
Buda 650 sabit döner sermaye + 200 ek döner sermayeden 850 tl eder
ne oldu durum 425+650+200 =1275 tl kesinti toplamı edilerek maasımın 2/4 üne tekabül etti.
İletinizi okuduğumda her gelen bankanın 1/4'ün isteyeceğini anladınız diye düşündüm.
Yaptığınız hesap doğrudur. 1275 TL. Tamı tamına da toplamın yarısı ediyor.
sn seneloker
maasımdan haciz sonrası kalan bakiyede diğer borclu oldugum maas bankam tarafından hesabıma bloke konmak sureti ile kendi alacağına tahsil edilecektir düşüncesindeyim.yani her halukarda bana maasdan para kalmıyor. ben taksitlerimi düzenli ödeyerek devvam etsemde kalmıyor, maaş haczine düşsemde kalmıyor. iyisimi ödeyerek devam gidebildiğimiz yere kadar ödeyerek devam etmek
evet senoleker dediğiniz gibi teoride koyamazlar ama ptatikte çokda güzel koyuyorlar. üye olmadan önce ve üye olduktan sonra sürekli forumda açılan konuları okuyorum.onlarca kişi var maas hesabına bloke konulan.ya biride çıkıp yazmamıs sonucunun ne oldugunudesinki böyle böyle bi bloke konuldu su yolları denedim kaldırttım veya kaldırtamadım. yok arkadas ya kimse yazmamıs akibetini. :)
seneloker ayrıca ek hesapı kapatmam yönünde tavsiyede bulunmussunuz bunun sebebi nedir acaba? düsünceniz alacağını ek hesaptan cekerek alacagını tahsil edeceği yönündemi bundan dolayımı böyle dediniz.? yok öyle değilse sebep nedir acaba?eger öyle ise ek hesabın kullanımını sadece nakit çekimi olarak güncelledim kredi kartı ve kredi ödemeleri için kullanılmasını onaylayan seçenekleri iptal ettim.
Maaş hesabına bloke koyamıyor banka,
ancak maaş hesabı , sadece maaşınızın yattığı, yatan maaşınızla diğer ödemelerinizi yapabildiğiniz, maaşınızı çekebileceğiniz bir hesap, yani kuru banka hesabı :)
ek hesap tanımlandığı anda adı maaş hesabı olmaktan çıkıp, kredili mevduat hesabına dönüyor ve hesap işletim ücreti de alabiliyor banka, hesaptaki nakitin tamamına da bloke koyabiliyor.
sn Erdoğan Kırcalı bey verdiğiniz bu bilgi için çok teşekkür ederim. Bu konu hakkında hiç bir bilgi ve fikrim yoktu. tesekkür ederim.o halde ödeyemecek duruma düşmem halinde dediğiniz gibi kmh yi ve hesabı kapatıp. yeni bir maaş hesabı açmam gerekli.çünkü diğer bankalardan cesitli krediler kullandığımda bu hesaba havale ettirmiştim. yani maaş ödemeleri dısında nakit girişleri olmustu hesabıma. şimdi anladım ilk kredi çektiğimde maas aldığım bankanın 0.01 tl lik olarak ek hesap actıgını :D tesekkurler
Şu andaki borçlarınızın neredeyse tamamı kredi kartlarına ve bu kartların faizleride yüksek ve her ay üzerine dahada faiz ekleniyor. Bu gelirle ve bahsettiğiniz ödeme planı ile ve yeni kredi arama, ileride duyacağınız ihtiyaçların giderleri derken bu borcu 3 yılda kapatmanız mümkün değil. Başka kaynak bulmanız gerekir. Başarabilecekmiyim diyorsunuz. Şu anki şartlarınızla Başaramayacaksınız. Size konut kredisi gibi uzun vadede rahatlacak bir kredi lazım. Annenize yada size ait bir konut varsa anlaşmalı alım satım yapıp. Borçlarınızı kapatacak kadar uzun vadeli kredi alıp. kredi ödemelerini makül düzeylerde tutmalısınız , kendinize yetecek kadar para kalmalı ki daha sonra kredi kartlarınızı kullanmak zorunda kalmazsınız. Sonra başka kaynaklar bulabilirseniz. bu krediyi kapatabilirsiniz.
sn ceceli341
merhabalar iyi günler.
sanırım baska bir üye ile karıstırıyorsunuz. mevcut borc bakiyemin tamamı kredi. 600 lira gibi bi kredi kartı borcum var.kredi kartlarını en son bir kredi çekerek kapattım. maalesef ki ne kullanabilecek bir kaynağım nede gayri menkulum var.
maasdan baska bir gelirim yok. ne yapayım ödemeyi denemekden baska bir çarem yok.basarabilecekmiyim bilmiyorum fakat sundan emin olabilirsinizki son noktasına kadar çaba harcıyacağım ;)
Bu borçlar kimin o zaman ?
Kredi kartları ile ilgili yazdığımı düzeltiyorum. Ben yanlış hatırlamışım. Hepsi kredi kartı değilmiş. Ama diğer yazdıklarımın arkasındayım. Sizin bu kredi arama çabanız bitmeyecek. çünkü maaşınızın neredeyse tamamı kredilere gidiyor. Bundan sonra yaşamınız için paraya ihtiyaç duyacaksınız ve yeni krediler peşinde koşmanız muhtemeldir.
İnsan isteyince yapamayacağı şeyin olmayacağına inanırım ben,
sizde de bu istek (en azından şu an için) fazlasıyla mevcut. Bu inancınızı kaybetmediğiniz sürece de başaramamanız için hiç bir sebep yok. Allah başka sıkıntıolar yaşatmasın bu süreçte,
ancak hala en baştaki önerimi tekrarlamak istiyorum izninizle,
girdiğiniz zor yolda, elinizde tuttuğunuz 6 adet kredi kartı sizin için büyük risk, ben olsaydım 5ini dün iptal etmiştim :)
:) Tam da o mesajınızdan sahip olduğunuzu kredi kartı sayısını 6 olarak saymıştım
Azmini ve inancınızı kaybetmemeniz dileğimdir:)
insallah erdoğan bey inancımı kaybetmeyeceğim.inancımı kaybetsem bile ödeme isteğimi kaybetmeyeceğim sonucta soke soke alırlar. :) sunuda ekleyeyim yeni hesapladım. 2.5 sendede su anki borc durumum haricinde 52000 tl ödeme yapmısım sadece maasımla:)
- - - Updated - - -
yeni çekme sebebi dağınık olan borcları toplamaktı. farkındamısınız 5 kredi kartı ve 2 ek hesap kapandı borclar tek yere toplandı. :)
Sizin kadar geliri olan çalışan bir bayanla az masraflı bir düğün yaparak (kredi çekmeden) Annenizin evinde kalmayada razı olacak, bir bayanla evlenirseniz bu borçlar kapanır.
en azından bi sekilde kapanacağını sizde kabul etmişsiniz. :) evet tam dediğiniz sartlar da evlenmeyi planladığım birisi var.dusuncesi evlenelim beraber kapatalım.
elbet evleneceğim ama bu borcları ödemeyi bitirdikten sonra. soz veriyorum sizede düğün davetiyemi yollayacağım :)
Ben mevcut şartlarınızla başaramayacaksınız dedim. Ek kaynak bulmanız lazım dedim. Borçları bitirip de evlenmeyi düşünüyorsanız evlenemezsiniz. Bu borçla sizinle evlenmeye heves edecek kadar seven Aday varken fırsatı kaçırmayın derim. Sonra adayıda elinizden kaçırırsanız yine elde var kredi borcu dersiniz.
- - - Updated - - -
Kayınpederi zengin olandan seçiniz. :)
evet trader hocam yer yer zorlanacak yer yer gecikmeli ödeyecek ama zaman çok hızlı geçiyor ve borçlar hızla azalıyor... yeter ki tekrar kumarın k sini oynamasın... ben 2 senede imkaansız olan tutarlarlı ailemin de katkısıyla yarı yarıya düşürdüm ve günden güne de azalıyor...
trader hocam aydan aya güncel borç tablosunu paylaşalım nasıl eriyecek 1 yıl sonra :)
tamamdır hocam bana uyar :)
X Bank 553X28
X Bank 362X45
X Bank 134X31
X Bank Ek Hesap 850 tl
X Bank K. Kartı 3200 TL Babam ödüyor
Y Bank Kredi 27X215
Y Bank K. Kartı 2500
Z Bank K. Kartı ( yapılandırıldı) 23X238
H Bank Kredi 235 TL (Babamlar ödyor)
J Bank Kredi 234 TL (Babamlar ödüyor)
para kalmadı ama borçları azaltmaya devam :)
x bankası tuketici kredisi kalan 366x29
y bankası tüketici kredisi kalan 91x42
y bankası tüketici kredisi kalan 199x33
y bankası tüketici kredisi kalan 465x40
z bankası tüketici kredisi kalan 189x34
z bankası tüketici kredisi kalan 365x29
z bankası tüketici kredisi kalan 237x33
t bankası tüketici kredisi kalan 350x35
kalan miktar 76415 tl
bu ayıda kapattık fakat yüksek lisams için 5000 liraya ihtiyacım war bu parayı ek hesap we kredi kartlarını kullanarak tedarık etmeye calısacagım.
cümleten saygılar
mrb sunrice kader ortağım ;) arkadasım ozel olarak iletişime gecmemiz mümkünmü acaba bu bağımlılık tedavisi konusunda biraz bilgiye ihtiyacım var. benimde bi şekilde tedavi için adım atmam gerekiyor. bilhassa alkol konusunda. siteye goz attımda ozel olarak msj gondermenın yolunu bulamadım. mail adresimi yazacagım yasakmı değilmi bilmiyorum :S
Size demiştim bu borç bitmiyecek ve üstüne ihtiyaçlarınız olacak ve eklenecek. Evlenin şu aday gelin adayıyla :)
hocam istanbulda batem diye bir yer 2.5 3 ay sürüyor eşimle gidip geldik bende özel mesaj yazamadım sanırım mesaj sınıı var yazabilmek için