-
Cevap: İhtiyaç kredisi Dosya masrafı Banka karşı dava açtı
Dava açıp kanun önünde hak arama mücadelesinde bulunmak suç değildir.Herhangi bir suçlamayla karşılaşmazsınız.
Davanın açıldığı mahkemeden tebligat gelecek, saatinde duruşmada bulunun
Siz önce açtığınız için karşı dava diye bir durum olmaz. Banka savunma yapacaktır,davanın reddini isteyebilir.Mahkeme kredi sözleşmesinin bir nushasını bankadan isteyecek.
Orada yazılan ,sözleşmede geçen maddelere, dosya masrafının makul olup olmadığına, Tüketici kanunlarının öngördüğü maddelere göre davanızı inceler karar verir.Sözleşmeler banka tarafından tek taraflı yazıldığı ve tüketicinin içeriğine etki edememesinden ve de dosya masrafı adı altında istenen paranın aşırıya kaçmasından dolayı genelde tüketiciyi haklı buluyor.
İstersniz sayın tracker rumuzlu üye için yazılanları sizde inceleyin,dilekçe örneğinide okuyun faydalı olacağını ümid ediyorum.
-
sayın şahin41 pazartesi günü bende bana açılan davaya karşılık savunma dilekçemi dekontları ve thh raporunu mahkemeye götürecegim. ve dava günü kendimizi sözlü olarakta savununacagız. ümit ediyorum inşallah herşey beklediğimiz gibi olur ilginiz için teşekkürler.
-
-
Çok teşekkürler, ben bundan 3 ay evvel de tüketici hakem heyetine hesap işletim ücreti için başvumuştum. Bugun sonucu olumlu geldi. İnşallah bu mahkeme sonucu da olumlu olur, sonucu sizlerle paylaşırım.
-
Ben farklı birkonuda sorusormak istiyorum; Benim annem 10bin Tl 42 vadeli ihtiyaç kredisi aldiği ve ekim 2013 ayı itibarı ile 12. taksiti ödedi düzenli şekilde sadece aralarda hafta sonuna denk gelen tarihlerdeki dekontlarını almamış bankadan bu eksik dekontları ve dosya masraflarını bankadan alabilmesi için hangi yollar sıralı takip edilmeli. Yada direk borcun bitmesimi beklenmeli?
-
Arkadaşlar ziraat bankasından almış olduğum 25000 tl tüketici kredisinden 787,50 dosya masrafı alınmıştı.Tüketici hakem heyetine muracat ettim.Müracaattım olumlu sonuçlandı ve banka hesabıma parayı yatırmış ancak şöyle bir sorun var banka bana 787,50 değil de 750 düz yatırmış.Oysa thh kararında 787,50 geri ödenmesi yazıyordu.Tabii 750 geri alınmışken 37,50 lirayı aradığımdan değil ama sonuç ta verilen karardakı ucret yatmamış.Birde acaba banka parayı yatırmış olmasına rağmen karşı dava açmış ya da açacak olabılır mı? Ama yatırdığı para da bloke falan yok.Daha onceden duyduğum kadarıyla bazı bankalar parayı yatırıp bloke koyup karşı dava açıyormuş.Bu konu da yardımcı olabılecek var mı? Teşekkür ederim.
-
şahin bey merhabalar aynı sorun bendede vardı.Banka tüketici mahkeme kararına itiraz etmiş.mahkeme kalemine gittim.son olarak tüketiciler derneğine dilekçe yazdırabilirsin dedi.derneğe gidiyordum yolda arkadaşıma rastladım,dedi dilekçe için 30 tl alıyorlar deyince vazgeçtim.sonra internette araştırma yaparken sizin yorumlarınızı gördüm.sizin itiraz dilekçeniz gibi yazdım,tüketici hakem heyetinin kararını,emsal olarakta 1 tane Yargıtay kararı ve 4077 yasayı dosyaya iliştirip mahkemeye teslim ettim.sizden allah razı olsun.artık gerisi mahkemenin taktirine kaldı.
- - - Updated - - -
şahin bey dilekçe örneğinizi size sormadan kullandım.kusura bakmayın.zamanım dardı bir an mahkemeye dilekçe vermem gerekiyordu.hakkınızı helal ediniz.mahkeme sonucu ne olur bilmiyorum ama!benim gibi ilk defa mahkemelik olmuş bir kişi için yorumlarınız ışık oldu.bu siteyi kimler kurduysa güzel ve faydalı bir site allah bu siteyi kuranlardan,burada insanların dertlerini çözümlerinde bilgilerini paylaşanlardan allah razı olsun
- - - Updated - - -
-
Herkese iyi forumlar. Benim forumdan bir ricam olacak çok değerli görüşlerinize ihtiyacım var.
Ben 2009 Yılında Ziraat Bankasından konut kredisi kullandım ve geçenlerde bankaya benden kesilen dosya masrafını gösteren belgeleri verin dedim bana 1.440,00 TL lik bir dekont verdiler bende Tüketici Mahkemesi Sıfatıyla Asliye Hukuk Mahkemesine 1.440,00 TL lik dosya masrafı adı altında dava açtım eve geldim bankanın internet sitesine girip bakayım dekont için para kesilmişmi diye incelerken çektiğim kredi için banka benden 940,00 tl dosya masrafı ve 500,00 tl ekspertiz ücreti kesmiş ama ben 1.440,00 TL dosya masrafı diye açtım davayı bu yüzden hakim bey kısmı kabul kısmi red edebilir mi ekspertize kendi personeli gelmişti acaba bu konuyu değiştirir mi birde beni banka yanılttı ben onlara dosya masrafını gösteren belgeleri verin diye yazdım birde 250 tl İPOTEK FEK ücreti vardı bunu hiç işleme koymadım lütfen bu konularda ne yapacağımı yol gösterir misiniz? Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
-
Adliyeye gidin dava dilekçeniz henüz tebligata çıkmadıysa rakamı dakstil ile kapatın , 940 TL olarak değiştirin.Dakstil adliye kaleminde var. Onlar kapatır.
-
Şahin Bey eğer vaktiniz varsa benim soruma yanıt verme imkanınız varmı?
- - - Updated - - -
Alıntı:
okinava14 rumuzlu üyeden alıntı
Ben farklı birkonuda sorusormak istiyorum; Benim annem 10bin Tl 42 vadeli ihtiyaç kredisi aldiği ve ekim 2013 ayı itibarı ile 12. taksiti ödedi düzenli şekilde sadece aralarda hafta sonuna denk gelen tarihlerdeki dekontlarını almamış bankadan bu eksik dekontları ve dosya masraflarını bankadan alabilmesi için hangi yollar sıralı takip edilmeli. Yada direk borcun bitmesimi beklenmeli?
Şahin Bey eğer vaktiniz varsa benim soruma yanıt verme imkanınız varmı?
-
Hafta sonu olduğu için dekont alamadık diyorsunuz ,parayı nasıl yatırdınız,bankamatiktenmi.
-
Bu bankalar tam bir soyguncu...20000 tl 60 ay vadeli tüketici kredisi çektim banka 2500 tl dosya masrafı almış bu kadarıda pes bana 17500 para verdiler..2500 kesik attılar..ziraat bankası tam bir soyguncu bankaymış bende hemen tüketici mahkemesine koşacağım..
-
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Adliyeye gidin dava dilekçeniz henüz tebligata çıkmadıysa rakamı dakstil ile kapatın , 940 TL olarak değiştirin.Dakstil adliye kaleminde var. Onlar kapatır.
tebligata çıkmış ama benim sormak istediğim bir şey daha var normalde personeli gelmişti o yüzden sanırım dekont 940 tl olarak çıkmıyor 1440 tl olarak çıkıyor personeli gittiği için bunuda alma şansım var mı acaba birde 250 tl ipotek fek ücretinide mahkemeye verebilir miyim. Teşekkürler.
-
Dava dilekçenizi dosya marafları adı altında açmışınız.940+500:1440TL. ipotek ücreti bu rakama dahil değil ,bence karıştırmayın.Ekspertiz üzreti için kendi personeli geldi diyorsunuz.Yargıtay kararlarında, zorunlu masraflar talep edilebilir deniyor. İstihbarat ücreti şöyle yorumlanıyor , Banka kredinin geri dönüş ihtimalinin araştırılması için personel çalıştırılması ile borcun ödenememe halinde ipotekli evin ne kadar değer edeceği durumunda ki çalışmaları ,zorunlu masraflar olarak değerlendiriyor.(ekspertiz de deniyor).
Bazı bankalar bunu 3. şirketlerin desteği ile aldığından onların kestikleri faturaları delil olarak sunuyor. Kimi bankalar ise bu durumda kendi personelini görevlendiriyor.
Ekspertiz ücreti adı altında alınan ve kendi personelini bu işte görevlendirenlere bazı mahkemeler iade yönünde karar verirken, bazıları ise miktar makul değilse talebi reddediyor (200-400 TL) arası olanlar için.
Eğer banka 3. firmalar tarafından kendisine kesilen faturaları sunarsa o zaman fatura ne kadarlıksa mahkemeler Yargıtay kararı doğrultusunda zorunlu ispat edilmiş masraf olarak görüyor ve talebi reddediyor.
Sizin olayınızda Banka kendi personelini görevlendirdiğine göre makul rakam aşılmış durumda,iade edilebileceğini düşünüyorum.
Dilekçenizi nasıl yazdığınızı bilmiyorum ama, duruşma sırasında Hakim'e sözlü olarak da ekspertizin kendi personeli olduğunuzu söyleyebilirsiniz.
-
ilginize çok teşekkür ederim. Dilekçeyi sadece dosya masrafı diye açtım sonradan söylediler bana fek ücretininde alındığını ekspertizdede kesin olarak personeli geldi yani ekspertizlik için danışmanlık faturası sunamazlar ama acaba ben dilekçeyi sadece dosya masrafı yazdığım için kısmi kabul kısmi red olma ihtimali varmıdır. Kolay gelsin.
-
Alıntı:
Hafta sonu olduğu için dekont alamadık diyorsunuz ,parayı nasıl yatırdınız,bankamatiktenmi.
hayır otomatik ödeme talimatı var. Yani maaş ayın 22'si, talimat ise 23'ünde hafta sonları olduğunda para çekmeye pazartesi gidiyor. 22sinde gittiğinde 1 gün erken ödemiş oluyor yani. Bu 22lerde gidince elden ödeme yapmışcasına dekonttunu alıyor. Hafta sonları olunca kredi kesiliyor pazarteside eline kalan maaşı teslim alıyor sadece. Umarım anlamışsınızdır. :)
-
Alıntı:
Karar kesin olarak verilmiş temyiz hakkı yok.Gerekçeli karar elinize geçmeyebilir.
Karşı taraf yani davayı kaybeden taraf davayı kaybettiği için tebligat masrafını yatırmaz.Siz almak istiyorsanız 6 TL masrafı yatırın varsa diğer masrafları karşılarsanız size gönderirler ,aksi taktirde bekler durursunuz.E devlette geç çıkar bunu da kafaya takmayın.Tekrar geçmiş olsun.
Kardeşim tekrar selamlar garanti bankası ücreti halen yatırmadı bende konuyla ilgili çağrı merkezini aradım çağrı merkezi şubeye yönlendirdi şube ise tekrar müşteri hizmetlerine yönlendirdi herhangi bir muhatap bulamıyorum işi sürekli yokuşa sürüyorlar.Konuyla ilgili simdi nasıl bir yol izleyebiliriz yada ne yapabliriz vaktin olduğunda cevaplarsan sevinirim teşekkürler.
-
Sözlü istemene uzun zaman sessiz kalabilirler. Önce Postaneden bir İhtarname gönderin.İadeli Taahütlü olsun.örneğin,
İHTARNAME
İHTAR EDEN : Tracker
ADRES : .........................
İHTAR EDİLEN : T.GARANTİ BANKASI A.Ş.
ADRESİ : T.GARANTİ BANKASI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE İzafeten ( parantez içine parayı aldığın şubenin adresini yaz)
ÖZÜ : İHTARNAME
AÇIKLAMALAR : 1- Bankanızdan çekmiş olduğum Tüketici kredisiden Haksız ve Hukuki mesnedi olmayan yollardan dosya masrafı adı altında para aldınız.Bu haksız davranışınızdan dolayı Tüketici Hakem Heyetine yaptığım müracatım sonucu heyet , alınan dosya masrafının haksız olduğuna karar vererek taraflara bildirimde bulunmuştur.
2- Bunun sonucunda Bankanızca itiraz edilmesi sonucunda Tüketici Mahkemesi itirazınızı red etmiştir,dava kesinleşmiştir.
3- Tüketici Hakem Heyetinin kararında bahsi geçen dosya masrafına ilişkin paranın yedi gün (7) içersinde hesabıma yatırılması ,yatırılmadığı taktirde İcra işlemlerinin başlatılacağı hususu tarafınıza ihtar'en tebliğ olunur.
İHTAR EDEN
ad.soy ad
imza
İhtarname çekme işi ucuza olan iş onla bir başla bakalım. Olmazsa İlamsız icra takibi başlatırız.Dilekçeyi burdan yazarım.Mahkemenin red kararını Hakem heyetinin kararını , tabi bunların fotokopilerini zarfın içine koy.Zarfı biraz büyük , sarı renkli zarftan kullan.
İhtarnameyi kendi masa üstünde tekrar düzenle ben usulüne uygun yazıyorum fakat reklamlardan yazı sıkışıyor dengesi bozuluyor ,sen düzelt öyle printırdan çıkart. Ödememe şansları yok.
-
şahin bey merhaba,
bende aynen tracker ile aynı durumdayım.bu yazdığımız ihtarnameyi krediyi aldığımız şubeyemi yosa genel müdürlüğe mi postalıyacağız..ben aradığımda bana ellerine henüz dava kararı geçmediği için ödeme yapamayacaklarını söylediler,ben faxladım fakat onlar mahkemeden bekliyorlarmış,dava görüleli 15 gün oluyor,sizce beklemelimiyim yoksa ihtarname yollamalımıyım,teşekkürler..
-
Acele etmeyin bekleyin.Banka adına Avukat katıldığı için Mahkemenin dava ile ilgili gerekçeli kararı, Bankanın Avukatına postalancak.Sizin faxlamanız olmaz.Dava biteli 15 Gün olmuş,bir o kadar daha bekleyin.Gerekçeli karar onlarla beraber sizin adresinize de postalanacak.Onların eline geçtiğini o zaman anlamış olursunuz.
Bu gelişmelerin sonucunu bekleyin ,lehinize gelişme olmazsa o zaman iahtarname gönderin derim.
İhtarnameyi iki adrese de postalayın, zamandan kazanırsınız.
-
Merhaba şahin41 bey.... Sizden bir istihramım var. Bir çok arkadaşa yardımcı olmuşsunuz banada yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Öncelikle konunun yeri belki burası değil ama beni mazur görün.
Tüketici hakem heyetine kart aidat ve hesap işletim ücretleri için basvuruda bulunmustum. THH beni haklı buldu ama garanti bankası karsı dava açarak cevap vermiş bulunmakta. Eve bugün evraklar geldi. 15 gün içerisinde cevap vermem gerekiyormuş ama ne yazmam gerek ,nasıl bir cevap vermeliyim bilmiyorum.
Sahin41 bey neler gerekiyorsa resmini koysam bana bir yol gösterebilirmisiniz.
http://s21.postimg.org/wvw5wpj7r/IMG_0991.jpg
http://s21.postimg.org/axzp2x47b/IMG_0996.jpg
Sahin Bey eksik varsa söylemeniz yeterli hemen ekleme yaparım.
Teşekkürler. Simdiden Allah razı olsun.
Saygılarımla.
B. CIMEN
-
Alıntı:
sizede merhaba sayın tracker,bankanın avukatı dava açtı diyordunuz ya ,işte o dava nın duruşması başlıyacak o haber veriliyor.
Tensip kararı - hukuk yargılamasında dava açılması üzerine, yargıcın davanın açıldığını belirleyerek, ilk duruşma gününü saptaması ve bunun taraflara bildirilmesi ve gerekli diğer konularda karar vermesi demektir.
Karşı taraf ihtiyadi tedbir kararı da istemiş fakat hakim luzum görmemiş.bunu kafaya takmayın.
Siz önceki iddianızı tekrar edeceksiniz.14 gün içinde iddianızla ilgili cevap dilekçesi yazıp asliye hukuk mahkemesinin yazı işleri müdürüne havale ettirip dosyanıza bırakın.İlk celsede hakim tüketici sorunları hakem heyetine yazı yazıp dosyasını isteyecek duruşmayı ikinci bir tarihe erteleyecek.bu duruşmayı duruşmalımı duruşmasızmı yapacak kararını ,sizin dilekçe ve delilleriniz geldikten sonra verecek.sakin, sakin okursanız anlıyacaksınız.
Dilekçeyi şöylede yazabilirsiniz.
Eskİ Şehİr
3.aslİye hukuk mahkemesİ hakİmlİĞİne
( tÜketİcİ mahkemesİ sifatiyla)
esas no : 2013/103
davaci : T.garantİ bankasi a.Ş
vekİlİ : Av: Alİcan bayazit.
Levent mah.levent cad.mektep sk.no: 16 beşiktaş /İstanbul.
Davali : Adınız ,adresinizi yazın
aÇiklamalar : Davacının açmış olduğu dava, haksız ve hukuki mesnetten yoksundur.
Şöyleki,
1-) bankanın almış olduğu bu masraf ücreti herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından ve de söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış, özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle içeriğine etki edilemeyip ,müzakere edilemediğinden haksız bir şarttır.
2-) tÜketİcİ kredİ sÖsleŞmesİ , başlığı altında sıralanan sözleşmenin 18. Maddesinde ,masraflar kısmında dosya masrafı adı altında herhangi bir ücret alınacağına dair bir ibare de bulunmamaktadır.takipte ki dosya masrafının da ,ne karşılığı olduğu açıkça belli değildir.
3-) tüketici hakem heyetine yapılan şikayetimde de bu haklılığım sabit görülmüştür
sonuÇ ve İstem: Yukarıda arz ve izah ettiğim sebeplerden ötürü ,davanın reddini ve banka tarafından kesilen dosya masraflarının tarafıma iadesini ,avukat ve yargılama masraflarının karşı tarafa yükletilmesini yüksek mahkemenizden talep eder ,saygılar sunarım.
Davali
adı ,soyadı
İmza
yukarıda yazdıklarıma istersen sende ilave yapabilirsin.bu dilekçeden iki tane yazdır.banka sözleşmesinden de fotokopi çektir. Dilekçene ekle.
bende dava aÇtim garantİ bankasina 76.500 tl konut kredİsİ ÇekmİŞtİm tÜketİcİ hakem heyetİne gİttİm. Lehİme karar Çikti bankadan paranin İadesİ İÇİn talepte bulundum doĞal olarak red cevabi aldim.. Bende Şahsİ olarak İcra daİresİne gİderek bankayi İcraya verdİm thh karari İle eĞer karŞi dava olarak tarafim adina dava aÇilirsa bu dİlekÇe İle cevap verİrsem İyİ olur mu Şahİn41 cevabini beklİyorum dostum
-
Şahin41 Avukat mısın yada Hukuka gönül vermiş güzel bir vatandaşımız mısın bilmiyorum ama senin bu yazdıkların sayesinde bir çok kişi bankanın baskısından kurtuldu bende bu konuları okuyarak buradan bir çok bilgiden yararlandım çok yararlı bilgiler var Çok teşekkürler
-
Alıntı:
burakburhan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba şahin41 bey.... Sizden bir istihramım var. Bir çok arkadaşa yardımcı olmuşsunuz banada yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Öncelikle konunun yeri belki burası değil ama beni mazur görün.
Tüketici hakem heyetine kart aidat ve hesap işletim ücretleri için basvuruda bulunmustum. THH beni haklı buldu ama garanti bankası karsı dava açarak cevap vermiş bulunmakta. Eve bugün evraklar geldi. 15 gün içerisinde cevap vermem gerekiyormuş ama ne yazmam gerek ,nasıl bir cevap vermeliyim bilmiyorum.
Sahin41 bey neler gerekiyorsa resmini koysam bana bir yol gösterebilirmisiniz.
http://s21.postimg.org/wvw5wpj7r/IMG_0991.jpg
http://s21.postimg.org/axzp2x47b/IMG_0996.jpg
Sahin Bey eksik varsa söylemeniz yeterli hemen ekleme yaparım.
Teşekkürler. Simdiden Allah razı olsun.
Saygılarımla.
B. CIMEN
sayın çimen,15 günlük süre size değil bankanın Avukatına verilmiş,siz bir şey yapmayacaksınız. Dilekçesindeki eksiklikleri tamamlamaları için davacı Bankaya verilen süredir o, sizle ilgisi yok.Sizin şikayetinizle ilgili bilgiler THH den Mahkeme istemiş .
- - - Updated - - -
Alıntı:
tracker91 rumuzlu üyeden alıntı
bende dava aÇtim garantİ bankasina 76.500 tl konut kredİsİ ÇekmİŞtİm tÜketİcİ hakem heyetİne gİttİm. Lehİme karar Çikti bankadan paranin İadesİ İÇİn talepte bulundum doĞal olarak red cevabi aldim.. Bende Şahsİ olarak İcra daİresİne gİderek bankayi İcraya verdİm thh karari İle eĞer karŞi dava olarak tarafim adina dava aÇilirsa bu dİlekÇe İle cevap verİrsem İyİ olur mu Şahİn41 cevabini beklİyorum dostum
olur.Dava açılırsa yazabilirsiniz.Dilekçenize kendinize ait bilgileri yazın birebir aynısını yazmayın.
-
bende bu durumdan magdur edildim ve cüzi bi dosya masrafı hakkında ,insallah bende kazanacagım herkese örnek olacak. tüketicinin yanında olsun devlet mahkemeler bankalara karsı özellikle
- - - Updated - - -
ben 24 08 2012 de cekmiş oldugum kredide dosya masrafının tüketici hakem heyeti ile geri iadesini talep ettim ve mahkeme sonucunda geri iadesi yapılmasına karar verildi.sonrasında banka tarafından karsı dava acılarak geri ödemeye itiraz edildi söz konusu dosya masrafı sözlesme geregince alınırmıs. bu sözlesme kendilerince tek taraflı ve müzakere edilmeden hazırlanan sözlesmelerdir.Banka halihazırda zaten krediden kazanç sağlamaktadır fakat bunun yanında da çeşitli tutarlarda Dosya Masrafı adı altında bedel talep etmektedir. bazı bankalar dosya masrafı konusunda kampanyalar yapıyor az bir mebla ile sözlesme yapılıyor veya dosya masrafsız deniliyor.buna istinadan söz konusu bu bankanın cekmiş oldugum 3900 tl kredide 208 tl civarında almıs oldugu dosya masrafının herhangi bir faturası varmı bunu belgelendirmek zorunda degilmi nelerin dosyası bu iki üc dosya bir kac kagıtamı bu kadar masraf alınıyor.tüketici her konuyu bilmesi gerekmiyormu. ve ben bu dosya masrafını 4077.Tüketicinin Korunması Hakkında kanunun 6.maddesi geregince haksız sart oldugunu ve buna göre islem yapılmasını istiyorum. bir örnek dava sunulacaksa sultanbeyli subesinde bir bankaya dosya masrafı haksız sart altında dava acılmıstır yargıtay 13.hukuk dairesi bu davada bankanın kredi ceken tüketiciden dosya masrafını haksız sart olusturdugunu ve geri ödemisine karar veriyor.ben bu krediyi asgari ücret ile calıstıgımdan belli borclarımı kapatmak icin mecburiyetten cektim sözlesme okutulmadan imzallatırıldı ve belli süre her ay eksiksiz yatırdım kapattım. sonrasında okudugum ve tüketici hakem heyeti nezdinde ögrendigim dosya masrafının haksız sart oldugunu. ve böyle bir dava actım söz konusu bankalar 60-70 kalemde faiz ile tüketicileri magdur ediyor ve ben buna istinaden devletin tüketicin yanında olmasını istiyorum banka tarafından mağdur edildim, haksız yere dosya masrafı adı altında benden para alınmıştır . davanın reddini talep ediyorum... bu sekilde savunmam hazır
-
şahin kardeş bir de bana yardıımcı olursan sevinirim
ben de 2009 tarihinde iki kredi kullandım.thh iki masrafında iadesi yönünde karar verdi. haliyle banka dava actı. ekler aşağıda ne yapmam gerek yardımcı olursan sevinirim.
http://img493.yukle.tc/image.php?id=...219_181613.jpg
http://img493.yukle.tc/image.php?id=...219_181626.jpg
http://img493.yukle.tc/image.php?id=...219_181655.jpg
http://img493.yukle.tc/image.php?id=...219_181711.jpg
birde internette şu yazıyı buldum. bana yararı olurmu
http://img493.yukle.tc/image.php?id=905resmi.jpg
-
Gönderilen tebligat eline gecdikten sonra iki hafta içersinde cevap yazman gerekiyor.
cevap dilekçenden üç adet yazıp Mahkemenin yazı işleri müdürüne havale ettireceksin ,mahkemenin kalemine vereceksin.
İnternette bulduğun karar tam sana göre,dilekçenin ekler kısmına ilave edebilirsin.
-
Selam arkadaslar Hakem Heyetine başvuru yapmadan önce bankadan ödediğim dekontları aldım bankacı baba boşa dava açma sen bu masrafların altına imza Attın alamazsln dedi. Böyle bir durum olabilir mi? Yardım edermisiniz pek anlamam bu işlerden
-
Alıntı:
Gönderilen tebligat eline gecdikten sonra iki hafta içersinde cevap yazman gerekiyor.
cevap dilekçenden üç adet yazıp Mahkemenin yazı işleri müdürüne havale ettireceksin ,mahkemenin kalemine vereceksin.
İnternette bulduğun karar tam sana göre,dilekçenin ekler kısmına ilave edebilirsin.
kardeş verebileceğin bir dilekce örneğin var mı?
varsa cok iyi olur.
şöyle bir dilekçe yeterli olur mu?
........................TÜKETİCİ MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI'NA
DOSYA NO: 20…/…....E.
İTİRAZI CAVEP VEREN
DAVALI:........................................... ....................
İTİRAZ EDEN
DAVACI : …............................Bankası AŞ
VEKİLİ : Av......................................
DAVA DEĞERİ :............TL
İTİRAZ KONUSU: …….....Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin../../20...tarih ve …….. sayılı kararına karşı, Davacı Bankaca yapılan haksız ve Hukuksuz itirazının reddi ile,savunmamızın sunumudur.
AÇIKLAMALAR :
..................Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’nın davaya konu kararı usul ve yasaya uygun bir karardır.Davacı Bankanın açmış olduğu davanın ve tüm taleplerinin reddi gerekmektedir.
………............Bankası........... Şubesinden ../../......tarihinde kullandığım kredide faizlerin düşmesi üzerine krediyi yeniden yapılandırdım bu işlem için davacı bankaca ………....TL komisyon ücreti altında ücret alınmıştır.
Bu konuda Tüketicileri Koruma Derneği yetkililerine başvurarak yardım talep ettim. Dernek yetkililerinin yönlendirmesiyle bankadan kredi sözleşmesinin bir suretini istedim ancak banka bu haklı talebimi kabul etmeyip sözleşmenin bir suretini bana vermedi. Derneğin yönlendirmesiyle bende elimde sözleşme olmaksızın Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurdum.
Hakem heyetince yapılan inceleme sonucu bankanın bana imzalattığı sözleşmenin, 4077 sayılı Kanunun 6.maddesine göre düzenlenmediği kanaatine varılarak komisyon ücreti adıyla tarafımdan haksız biçimde alınan ..........TL nin iadesine karar verilmiştir
Dacacı Banka vekilince, Tüketici Hakem Heyeti Kararına karşı, Tüketici Mahkemesi Başkanlığınıza yapılan itiraz haksız ve hukuki dayanaktan yoksundur. Zira bankalarca dosya masrafı adı altında alınan benzer tahsilatların taşındığı, Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin 26.01.2010 tarih ve 22 sayılı, banka tarafından alınan komisyon, ekspertiz ücreti ve sigorta bedelinin iadesi kararının, itirazen inceleyen Isparta 1.Asliye Hukuk Mahkemesince ( 2010/118 K.) onanması ve mahkeme kararının da Yargıtay 13.Hukuk Dairesinin 2011/1870 K. Sayılı kararıyla onanmasıyla emsal teşkil edecek bir karar haline dönüşmüştür.
Yine benzer bir davada Yargıtay 13.Hukuk Dairesinin 27.6.2011 tarih ve 2011/3576 Esas, 2011/10221 Karar sayılı kararında “…davalı banka, sadece kredinin verilmesi için gereken zorunlu masrafları tüketiciden isteyebilir…” , “…..zorunlu masrafların neler olduğunun ve miktarının tespiti için bilirkişi raporu alınması….” Gerektiği görüşüyle bakmaların objektif kriterlere dayanmadan yaptıkları tahsilatları haksız şart olarak kabul etmiştir.
Yukarıda detaylıca açıkladığım üzere, ………....Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararına yapılan itirazın reddi gerekmektedir.
SONUÇ VE İSTEM : ………....Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararına yapılan itirazın reddine karar verilmesini, yargılama giderlerinin davacı üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. ../../2013
İTİRAZA CEVAP VEREN
DAVALI
Adı-Soyadı
İmza
-
Bu yazdığın dilekçe olmaz.Sen Bankanın itiraz konusuna cevap vereceğine başka şeyler yazıyorsun.
- - - Updated - - -
Sayın Ergin, sizin dilekçenizde olmamış,gazete yazısı gibi dilekçe olmaz.Mahkemeye dilekçe yazmanın tekniği vardır.Maktu dilekçelerden faydalanabilirsiniz.Bu dilekçenizi vermeyin,yenisini yazın.
-
]Bu yazdığın dilekçe olmaz.Sen Bankanın itiraz konusuna cevap vereceğine başka şeyler yazıyorsun.
- - - Updated - - -
bir örnek verirsen sevinirim.
-
Somut olaylar hakkında avukatınıza başvurmanız en doğrusudur.
Kendi başınıza yapmaya çalıştığınız işlemler neticesinde hak kaybı doğabilir ve sitemiz olarak sorumlu olmadığımızı şimdiden beyan ederiz.
-
Alıntı:
Acele etmeyin bekleyin.Banka adına Avukat katıldığı için Mahkemenin dava ile ilgili gerekçeli kararı, Bankanın Avukatına postalancak.Sizin faxlamanız olmaz.Dava biteli 15 Gün olmuş,bir o kadar daha bekleyin.Gerekçeli karar onlarla beraber sizin adresinize de postalanacak.Onların eline geçtiğini o zaman anlamış olursunuz.
Bu gelişmelerin sonucunu bekleyin ,lehinize gelişme olmazsa o zaman iahtarname gönderin derim.
İhtarnameyi iki adrese de postalayın, zamandan kazanırsınız.
Şahin bey,dediğiniz gibi 45 gün bekledim ama bir sonuç elde edemedim.bende ihtarname yazıp ekli belgelerle yolladım.7 gün dolmak üzere.bundan sonra ne yapmamız gerekiyor.icra için dilekçe örneğinden bahsetmiştiniz,bu konuda açıklama yaparsanız çok memnun oluruz, çokteşekkür ederim..
-
KAŞ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE
(TÜKETİCİ MAHKEMESİ SIFATIYLA)
DAVACI : T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Kalkan şubesi ,Kalkan-Kaş/Antalya
VEKİLLERİ: Av.Murat ÇETİN & Av.Ömer ÇETİN
Akarca Mahallesi. 901. Sokak . No:41 ,48300 Fethiye / MUĞLA
DAVALI : ……………………………..
ADRESİ : ………………………………………………………………
KONUSU : Tüketici Hakem Kurulu Kararına İtirazın kaldırılması.
AÇIKLAMALAR : 1-) Davacının itirazları haksız ve hukuki mesnetten yoksundur.
Şöyleki, Davacı vekilinin dava dilekçesinde adı geçen ZAMAN AŞIMI İTİRAZIMIZ
Başlığı altında sıraladığı gerekçeler ,benim taleplerim ve TSHH’nin lehime verdiği kararla ilgisi olmayan beyanlardır.
2-) Karara itiraz eden davacı, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunun 4/a maddesini ileri sürerek kanunda geçen malın teslimi , geri iade hakkının kullanılmasında geçen süre , zaman aşımı , ayıplı malla ilgili yapılacak işlemleri yansıtan karardan bahsetmiştir.
3-) Böyle bir talebim dahi olsa Borçlar kanunu 125.maddesine göre sözleşmeye dayalı alacak davalarında zaman aşımı süresi 10 yıldır.
4-) Banka, yapılan kesintiye ait harcamaların belgelerini tarafıma vermediği gibi alınmış bedelin müzakeresini de yapmamıştır. Yani krediyi veren banka akdedilen sözleşmeyi, sözleşme hürriyeti ilkesine aykırı olarak yalnızca kendi çıkarlarını koruyacak bir hale getirmiştir. Tek taraflı akdedilmiş bu matbu sözleşmeyi de tarafıma dikte etmiştir.
5-) 4077 Sayılı TKH Kanunun 10. ve 6. Maddeleri hükümlerine aykırılık teşkil eden bu banka kesintilerinin iadesinin yapılması ile ilgili olarak yasa hükümlerine göre bunu talep etme hakkım doğmuştur. Ayrıca ilgili yasa hükümlerince şikâyet edileni yazılı olarak ihtar etme yükümlülüğüm yoktur.
Hukuki Sebepler : 4077 Sayılı TKH Kanun ile diğer ilgili mevzuat.
Hukuki Deliller : Kredi sözleşmesi, ödeme belgeleri, ihtarname, posta gönderi ekleri, bilirkişi incelemesi, emsal yargı kararları ve sair deliller.
İSTEM VE SONUÇ : Arz ve izah olunan nedenlerden dolayı,
1 -) : Tüketici Hakem Kurulu Kararına İtirazın kaldırılmasına
2-) : Dosya masrafı adı altında yapılan kesinti tutarı ……………… .TL’ye yasal en yüksek değişken faizin eklenerek
toplamının tarafıma iadesine,
3-) Yargılama giderleri ile ücreti vekâletin davacıdan tahmiline karar verilmesini , yüksek Mahkemenizden ,
saygıyla dilerim. 20.02.2014
Eki: 1 Adet 13. Yargıtay dairesi emsal ilanı. Davalı
İsim ,soyisim,imza
Bu dilekçeden 3 tane çıkar ,üçüne de 13.yargıtay hukuk genel kurulunun emsal ilamını birer tane zımbala götür ver.Mahkeme tensip kararı vermiş. Dilekçelerinizi ,cevaplarınızı okuyup duruşmalı mı ,duruşmasız mı karar vereceğini size bildirecek.Duruşmalı karar verecekse size tebligatla haber verip çağırırlar.Yoksa kararı verip , kararın tutanağını tebliğ edecekler.
- - - Updated - - -
Dilekçeyi bilgisayarda düzelterek yaz yan tarafına reklam geliyor yazım şeklini bozuyor
- - - Updated - - -
Alıntı:
bulent7186 rumuzlu üyeden alıntı
Şahin bey,dediğiniz gibi 45 gün bekledim ama bir sonuç elde edemedim.bende ihtarname yazıp ekli belgelerle yolladım.7 gün dolmak üzere.bundan sonra ne yapmamız gerekiyor.icra için dilekçe örneğinden bahsetmiştiniz,bu konuda açıklama yaparsanız çok memnun oluruz, çokteşekkür ederim..
Süre dolsun bakalım bakarız bir çaresine.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Can Canbulat rumuzlu üyeden alıntı
Selam arkadaslar Hakem Heyetine başvuru yapmadan önce bankadan ödediğim dekontları aldım bankacı baba boşa dava açma sen bu masrafların altına imza Attın alamazsln dedi. Böyle bir durum olabilir mi? Yardım edermisiniz pek anlamam bu işlerden
Hakem heyetine müracatını yap, korkma.Davayı kazananlarda sözleşmenin altına imza atan vatandaşlardı,çoğu kazandı.THH'de dilekçeni yazarlar.Yazmazlarsa alttaki dilekçeyi yaz ver.
T.C.
…………………………. KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na
Şikâyetçi :
Adresi :
Şikâyet Edilen : ……………………….. Bankası A.Ş.
Adresi :
Ş. Parasal Değeri : ……………… (……………………………………. Türk Lirası)
Şikâyet Tarihi : ……/…../201..
Şikâyet Konusu : ………………… Bankası A.Ş. tarafından aldığım ……………….
Kredisinden alınan “……………………” masrafı adı altındaki tutar olan “…………… .-
TL”nin tarafıma iadesi istemidir.
Açıklamalar : 1-) ………………….. Bankası A.Ş. nin …………………..
Şubesinde ……./…./201… tarihinde ……………kredisi olarak ………….TL kredi aldım.
2-) Krediyi veren banka kredi işlemleri sırasında kesintilerle ilgili hiçbir
detay bilgiyi sözlü veya yazılı olarak tarafıma vermemiştir.
3-) Krediyi veren ……………. Bankası aldığım ……………….. kredisinden
………………… masrafı adı altında “…………….. .-TL , bedel kesintisi yapmıştır. Ancak
yapılan kesintiye ait harcamaların belgelerini tarafıma vermediği gibi alınmış
bedelin müzakeresini de yapmamıştır. Yani krediyi veren banka akdedilen
sözleşmeyi, sözleşme hürriyeti ilkesine aykırı olarak yalnızca kendi çıkarlarını
koruyacak bir hale getirmiştir. Ve tek taraflı akdedilmiş bu matbu sözleşmeyi de
tarafıma dikte etmiştir. Aksini ispat krediyi verene aittir.
4-) 4077 Sayılı TKH Kanunun 10. ve 6. Maddeleri hükümlerine aykırılık
teşkil eden bu banka kesintilerinin iadesinin yapılması ile ilgili olarak yasa
hükümlerine göre bunu talep etme hakkım doğmuştur. Ayrıca ilgili yasa
hükümlerince şikâyet edileni yazılı olarak ihtar etme yükümlülüğüm yoktur.
Hukuki Sebepler : 4077 Sayılı TKH Kanun ile diğer ilgili mevzuat.
Hukuki Deliller : Kredi sözleşmesi, ödeme belgeleri, ihtarname, posta
gönderi ekleri, bilirkişi incelemesi, emsal yargı kararları ve sair deliller.
İstem ve Sonuç :İzah olunan nedenlerden dolayı, …………. Masrafı adı
altında yapılan kesinti tutarı “……………… .-TL”nin tarafıma iadesine karar
verilmesini saygıyla dilerim.
Ekler :
1. Kredi sözleşmesi fotokopisi
2. Ödeme belgeleri fotokopisi Şikâyetçi
3. İhtarname ve Posta gönderi ekleri fotokopisi (Ad, Soyad ve İmza)
4. Örnek Yargı Kararları fotokopisi
-
Şahin41 kardeşim allah binlerce kez razı olsun
şu şekilde düzenledim. bir yanlışlık var mı?
http://img493.yukle.tc/image.php?id=4543Adsiz.jpg
birde sormak istediğim banka yargıtay 13.hukuk dairesinin 07.02.2011 tarih 2010/3958 E 2011/1717 k bahsetmis. araştırdığım kadarıyla alınan bu karar kredi kartı kullanımı ile ilgili. dilekçemizde bu kararın bizle alakalı olmadığını ve kararı eklesek bize bir faydası olur mu? yine 27.06.2011 tarih 2011/3576 E 2011/10221 k sayılı kararı eklememizin bize bir faydası olur mu?
-
Şahin41 selamlar insanlara bilgilendirme yaptığınız için teşekkürler. Umarım banada yardımcı olursunuz. Bankaya bir dilekçe gönderdim ve onların cevabını bekliyorum. Fakat olaydan anlamadigim için cevap geldikten sonra ne yapacağımı bilmiyorum. . Bide garanti bankasindaki gorevli bana boşa uğraşma senin imzaladığın bütün sözleşmelerde bunlar yaziyordu alamazsın bir şey dedi kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim
-
Merhabalar..
Bende burada ki bi çok kişi gibi dosya masrafı adı altında 5000liralık bir ihtiyaç kredisi için 250liralık bir mebla kesilmesinden muzdaripim, ayrica banka görevlisi tarafından mecburi denmesi ve benimde hicbir bilgim olmadigindan ve o an onaylamam gerektiginden ötürü 90 liralik bir sigorta ücreti kesildi. Herkes gibi bendende fazlasıyla kesilen bu ücreti geri almak icin işlem başlatıcam. Ancak aklıma takılan bi kaç durum var. Öncelikle krediyi çektigimde bekardim şuan evliyim ve eşimin soyismini kullaniyorum, dava açtigimda bu durumla ilgili bir sıkıntı oluşur mu? İmzalamış olduğum sözleşmede nasil maddeler vardi şuan hiç birini hatirlamiyorum ve sözleşme bende yok sadece ödeme planim mevcut, sözleşme elimde olmadan ve içerigini hatirlamadan dava açmam alehime olur mu? Şimdilik son olarakta bankaya dava actigimda ve dava lehime sonuçlandığında sonrasında banka tarafından tehlike arz eder mi cunku henuz ödemelerim devam ediyor ve ayrıca banka tarafından kara listeye düşermiyim? İşim dolayısıyla bu bankayla çalışmaya devam etmek zorundayım..
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
-
Alıntı:
saltan rumuzlu üyeden alıntı
Şahin41 kardeşim allah binlerce kez razı olsun
şu şekilde düzenledim. bir yanlışlık var mı?
http://img493.yukle.tc/image.php?id=4543Adsiz.jpg
birde sormak istediğim banka yargıtay 13.hukuk dairesinin 07.02.2011 tarih 2010/3958 E 2011/1717 k bahsetmis. araştırdığım kadarıyla alınan bu karar kredi kartı kullanımı ile ilgili. dilekçemizde bu kararın bizle alakalı olmadığını ve kararı eklesek bize bir faydası olur mu? yine 27.06.2011 tarih 2011/3576 E 2011/10221 k sayılı kararı eklememizin bize bir faydası olur mu?
Dilekçe çok güzel olmuş.Bankanın 13. Yargıtay ilamını boş ver.Sen internette buldum dediğin Yargıtay ilamını koy.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Can Canbulat rumuzlu üyeden alıntı
Şahin41 selamlar insanlara bilgilendirme yaptığınız için teşekkürler. Umarım banada yardımcı olursunuz. Bankaya bir dilekçe gönderdim ve onların cevabını bekliyorum. Fakat olaydan anlamadigim için cevap geldikten sonra ne yapacağımı bilmiyorum. . Bide garanti bankasindaki gorevli bana boşa uğraşma senin imzaladığın bütün sözleşmelerde bunlar yaziyordu alamazsın bir şey dedi kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim
Sayın can size yukarıda cevap verilmiş.
-
senol bey benim mahkeme kararı belli oldu. yanlız pdf buraya nasıl koyacagım. yardımcı olabilirmisiniz.
-
Alıntı:
lesre16 rumuzlu üyeden alıntı
senol bey benim mahkeme kararı belli oldu. yanlız pdf buraya nasıl koyacagım. yardımcı olabilirmisiniz.
dostum sonuç nedir ?
davayı kazandın mı?