Cevap: Re: Eş durumu tayin
merhaba ben 1 ay kadar önce 657 memur olarak atandım üniversiteye nişanlım konyada sözleşmeli hemşire acaba ben eş durumundan tayin isteyebilirmiyim yoksa asaletimin onaylanmasını mı beklemeliyim üniversiteler 2 sene de asalet veriyorda asaletimi mi beklemeliyim
Cevap: Re: Eş Durumu - Tayin
merhaba ben polis memuruyum ve bu sene konya iline tayin oldum...
ama eşime eş durumundan hiç il merkezinden okul açılmadı...ilçelerin büyük çoğunluğunun bile köy ve kasabaları açıldı...
milli eğitim müdür yardımcısı ile görüştüm ama eski yönetmelikteki maddenin kaldırıldığını ve eşimin açılan yerlere mecbur gideceğini yapacak başka bir şey olmadığını söylüyor ama bu açılan yerlerin en yakını 100 km ve ilçelerin bile köy ve kasabaları....acaba öğretmenlerin atama yönetmeliğinden kaldırılan madde bildiğim kadarıyla
DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK te halen duruyor
madde 9- (Ek:12/10/2000-2000/1466 K.) İlgili mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı, mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı ve emniyet hizmetleri sınıfına giren memurlar, Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup subay ve astsubaylar, hakim ve savcılar ile bu Yönetmeliğin ek 1 inci madde-
si kapsamına girenlerin görev süresiyle sınırlı olmak üzere,atandıkları yere, memur olan eşinin atanmasında mevzuatı uyarınca yürürlüğe konulan norm kadro sayılarına ilişkin hükümler uygulanmaz. bu maddeden bir hak talebimiz olabilir mi acaba????
ya da başka bir fikir verebilecekmisiniz çok teşekkürler....
Cevap: Re: Eş Durumu - Tayin
buraya kimse cevap yazmıyor yeni konu açacağım ben bakalım...
Merhaba,
Ben Belediyeye bağlı olan özel bir şirkette ihale usuluyle çalışıyorum. Her yıl sözleşmem yenileniyor. Yaklaşık 3 senedir burada çalışmaktayım. 2007 yılından beri de ssklıyım. Nişanlım başka bir ilde adalaet bakanlığında memur olarak çalışmaktadır. Bu sene evleneceğiz. Eş durumundan tayin olabilme hakkı varmı? Bana bu konuda bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Ne yapmamız gerekiyor?
İyi Günler.
Merhaba ben malatya ili yazıhan ilçesinde çalışıyorum.öğretmenim. eşim de aynı ilçede çalışıyor(eş durumu isteyerek geldi) ama eşimin çalıştığı köye ulaşım haftada bir köy minibüsü ile yapılıyor.şu an geçici görevlendirme ile yakın bir köyde çalışıyor.1 yıl sıkıntı yok ama önümüzdeki yıl için sıkıntı olacak.daha mahkemeye başvurabilirmiyim netice ne olur acaba.yanıtlarsanız sevinirim
teşekkür ederim.
iyi akşamlar. Kamu tüzel kişiliğine sahip bir kamu kuruluşunda (sigortam ssk dan yatıyor) çalışıyorum. kamu personeliyim ama 657 li değilim. kurumun kanunu ve yönetmeliğinde personele belli bir süreden sonra tayin zorunluluğu yok. tayinler genel müdürlüğümüzün kararı ile yapılıyor. fakat şimdiye kadar bunlar hep istek üzerine oldu. müdürler ve bir iki şefin tayini dışında habersiz olarak personele senin tayinin şuraya çıktı denmedi. fakat bir süredir ben de memur olarak tayin gerginliği yaşıyorum. birkaç ay önce şubeden birkaç kişinin çeşitli yerlere tayin edilebileceği amirimiz tarafından söylenmişti. eşim meb de öğretmen olarak çalışıyor. 2 sene önce evlendim ve eş durumundan kendisini yanıma aldırdım. bu sene tayin durumum olursa maddi manevi sıkıntı içine düşeceğim.ayrıca bulunduğum şehirde de y.lisans eğitimim başlayacak. ilerde akademik kariyer düşündüğüm için bu eğitim benim için çok önemli. tayin olmak demek kariyerimi ciddi anlamda etkileyecek. eşim de buraya yeni geldiği ve adapte olduğu için gitmek istemiyor. bu şartları düşünürsek;
-sizce hukuki haklarım var mıdır, varsa bunlar nelerdir?
-hem eşim hem de benim eğitim hayatım açısından herhangi bir tayin durumunda eşimin insiyatifiyle burada kalabilir miyim?
-böyle bir tayin gerçekleşirse idari mahkemeye başvurum halinde olumlu bir sonuç alabilir miyim?
şimdiden teşekkürler...