Cevap: Mal kaçırma amaçlı Miras bağışlama
Dedenizin hayatta iken çocuklarına yaptığı yardımdır ödediği ssk prileri,miras payı olarak değerlendiriebileceğini sanmıyorum.
- - - Updated - - -
Dedenizin hayatta iken çocuklarına yaptığı yardımdır ödediği ssk prileri,miras payı olarak değerlendiriebileceğini sanmıyorum.
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Iyı gunler babadan ogula 1993 yılında tapuda satıs yapılıp ogluna satmıs ve baba 2016 yılında vefat etmıs mırascılar da dava acmıs bu dava ne ile sonuclanır 24 yıllık tapu bozulur mu ve oglu 40senedır babaya bakıyor
Alıntı:
Mustafa567 rumuzlu üyeden alıntı
Iyı gunler babadan ogula 1993 yılında tapuda satıs yapılıp ogluna satmıs ve baba 2016 yılında vefat etmıs mırascılar da dava acmıs bu dava ne ile sonuclanır 24 yıllık tapu bozulur mu ve oglu 40senedır babaya bakıyor
Anlattıklarınızdan oğulun gerçekte satın almadığını, ölene kadar bakma karşılığında devir aldığını anlıyorum.
1993 yılında geçerli bir ölene kadar bakma sözleşmesi yapılmış, buna dayanarak devir yapılmış olsaydı, diğer mirasçıların saklı paylarının ihlal edilmemesi halinde bu işlemin iptali olmazdı.
(Yani miras bırakanın tek malını ölene kadar bakma sözleşmesiyle çocuklarından birine bırakması kabul edilmiyor, ama başka malı varsa, malının bir kısmını ölene kadar bakma sözleşmesiyle çocuklardan birini bırakması hukuka uygun.)
Ancak baba gerçek niyeti ölene kadar satış sözleşmesi (veya aslında bağış olduğu da iddia edilebilir) olduğu halde satış göstererek işlemi gerçekleştirdiği için muvazaa söz konusudur. Muvazaanın ispatı halinde diğer mirasçılar tapu iptal davasını kazanacaktır.